8/10
SUDO nov. 22. 19:26:56 8/10
(70/70)
Nekem hiányzik belőle Spielberg rendezése.
Gustaff okt. 15. 09:07:03
(69/70)
Nem hittem a szememnek amikor atugrot a repeszto motoros riksajabol a neki szembe jovobe! Newton sirna. Nem hiszem hogy regebben bele mertek volna tenni ekkora suletlenseget a filmekbe. Lehet hogy a forgatokonyviro ovodas kisunokaja firkalt bele a sztoriboerdba, khm.
8/10
AlexWolf szept. 25. 19:28:35 8/10
(68/70)
Szerintem sokkal jobb hangulata volt, mint a 4. résznek. Ugyan az első és harmadik rész színvonalát nem érte el, de simán kiemelkedik a jelenlegi filmfelhozatalból.
2/10
Columbo436 szept. 22. 16:37:49 2/10
(67/70)
Hát. Első 4-résznél abba kellett volna hagyni.
2/10
sawyerx szept. 18. 12:48:34 2/10
(66/70)
Nem vagyok se rajongó, se gyűlölő, az első 3 filmet kedvelem, a negyedik is elmegy, ez viszont borzalmas. Logikai bakik, következetlenségek, harmatgyenge karakterek, unalmas, önismétlő sztorivezetés, de legszembetűnőbb az okádék, mű kép világ, ami miatt nekem nehéz volt végignézni.
A két pontot a fiatalítós flashback és a nácik csapata miatt kapja, utóbbiak is inkább a film első felében voltak érdekesek. Indy hangulat egyébként nuku, a klasszikus zene is alig csendül fel, a két cameo pedig semmi érzelmet nem tudott kiváltani.

2/10
Zahire szept. 06. 18:17:50 Előzmény Szalai Róbert
(65/70)
Hát akkor örülj és ne fogd vissza magad ...de én azért inkább keresek valami jobb filmet...egyébként az igen a kérdésre is vonatkozik ?
Szalai Róbert szept. 06. 10:19:58 Előzmény Zahire
(64/70)
Igen.
Zahire szept. 06. 10:18:15 Előzmény Szalai Róbert
(63/70)
Annak kell örülni, hogy öt igen magas költségvetésből készült filmből három, azaz a filmek 60%-a - amire osztályozásnál 2-est szokás adni - jó ? ( Egyébként ha a 4.rész infantilis azaz gyermeteg, éretlen, akkor mivel volt ez a film intellektuálisabb mint a 4.rész, csak azért mert nácik is voltak benne ? )
Szalai Róbert szept. 05. 19:47:09
(62/70)
Szerintem rendben van ez a film. A 2. szektás/depressziós, majd a 4. ufós/infantilis részt ha elfelejtjük, akkor pont kijön egy nézhető trilógia a sorozatból… és ennek kell örülni.
Zahire szept. 05. 18:24:47
(61/70)
Egynek elmegy, de nem az film amire számítottam. Az, hogy az egész szerkezet a rekonstrukció szerint nem így néz ki, illetve, hogy a Lineáris B, nem egy kód hanem egy írás, és egyéb dolgok nem stimmelnek, egy ilyen filmnél várható, nem meglepő.
Szerintem is nagyon hosszú a játékidő, és ezt nem a történet bonyolításával, hanem hosszú és talán itt-ott nem is áttekinthető (pl. a tuk-tuk rally ) akciójelenetekkel tűzdelték tele. A kód megfejtése azért lehetett volna egy kicsit rafináltabb ...meg az is érdekesebb lett volna számomra , ha a múltban tovább időznek, dehát mint tudjuk, összezárul az időrés, sietni kell.
5/10
rajdi szept. 05. 10:57:13 5/10
(60/70)
Néha tudta hozni az Indiana Jones feelinget az igaz, de ettől eltekintve a bugyuta szituációk, a klisékkel és 2023-ban már nevetséges akció jelenetekkel, meg az indokolatlanul hosszúra nyújtott történettel teszi simán csak egyszer nézőssé a filmet, hogy kipipálhassuk, ez is meg volt.
Sz. Péter szept. 04. 21:07:01 Előzmény Ahoj poplacsek
(59/70)
Nem, "a negyedik elrugaszkodott a szériától"-ra reagáltam, ha nem volt egyértelmű.
Egyik rész sem a realizmusáról híres.
8/10
norbertobaggio szept. 04. 20:36:01 8/10
(58/70)
Rosszabbra számítottam. Az általam leggyengébbnek tartott Végzet templománál mindenképpen jobb.
8/10
Ahoj poplacsek szept. 03. 21:19:16 8/10 Előzmény Sz. Péter
(57/70)
úgy érted, hogy ez kevésbé realista részlet, mint egy ún. frigyládából összevissza repkedő démonok?
4/10
kaloz44 szept. 03. 16:25:56 4/10
(56/70)
Hmm mondjuk úgy hogy elment..
4/10
pihes szept. 03. 15:15:11 4/10
(55/70)
Elég nagy bizalmat fektettem bele, és elég sokat is vesztettem, miután nem láttam bele annyi jót amit vártam NÉGY/TÍZ
Sz. Péter szept. 02. 20:21:04 Előzmény Zumbae
(54/70)
Szóval a negyedik elrugaszkodott a szériától de ez,

az időutazással

beillet az első három mellé?! :)
k11zoltan aug. 31. 18:52:50
(53/70)
Érdekes lehetett egy zöld szobában felvenni kb az egészet, de mit tudunk tenni, ez a jelen.

Amúgy nem rossz, egynek elmegy, mint kb a többi.
Zumbae aug. 19. 20:09:23
(52/70)
Nagyon szerettem az Indy filmeket, de a negyedik nekem már elrugaszkodott a szériától. Ez viszont beillet az első három mellé, és egyben méltó lezárása volt a szériának. Az eleje nagyon ott volt, nem zavart a cgi. Nagyon tesztett, hogy nem csináltak akcióhőst HF- ből. Nem volt ostoros repkedés, mindenkit leverő boxolás. MM nagyon jól hozta a rideg náci tisztet. Thomas Krechman megint csak jó választás volt német tisztnek. Sallah és Marion sem lett tultolva. Ami bejött, hogy nem csináltak klisé happy end-et Indy múltban maradása esetén, nem változtatták meg a történelmet. És az utalások a régi részekre is tetszettek. Lehet nem mindenkinek fog tetszeni(és voltak részek mikor leült, de ez mindegyik részben előfordult), de érdemes megnézni.
10/10
Paradiselost02 aug. 10. 12:27:31 10/10
(51/70)
Amikor a nácik tűpontos egyenruháján és fegyvereiken végignézek és amikor úgy robog a fizikai törvényszerűséggel nem ellentétes akció hogy elszédülök, akkor az bizony színtiszta Indiana Jones élmény.A karakterek és a látvány tökéletes leképezése annyira profi, hogy bizony ennél jobb mese a világon nincs ennyi akcióval és érzelemmel.Mert bizony itt a karakter nem akar és soha nem is akart több lenni mint ami.A CGI pedig nem üvölt le a vászonról. A sztori annyira életszerűen-életszerűtlen, hogy a kincskereső kalandor éne mindenkinek előbújik rögtön, ahogy meghallja az ikonikus főcímzenét.Imádnivaló és tökéletes matiné a javából minden korosztálynak.
Hibátlan film, abszolút mozis élmény, gyönyörű lezárással, könnycsepp morzsolással.Viszlát Indi, köszi szépen Sielberg és Lucas!