Téma: Infidel

Brierley 2021 ápr. 24. - 09:52:45
(15/35)
A kereszténység sem jobb vagy különb, mint a megint barbárnak bemutatott másik oldal.
(A történelem is mesél erről.)
A baj azzal van, ha valaki fanatikussá/megszállottá/teljesen elfogulttá lesz.
Jim Caviezel jó színész, ismét bizonyította. A magyar hangja volt fura a fülemnek.
offtopic
Brierley 2021 ápr. 23. - 11:40:58 Előzmény sexykex
(14/35)
Hihetetlen vagy, hogy mindig eteted a mindig más névvel nyomodban járó trollt...
2/10
offtopic
sexykex 2021 ápr. 23. - 11:37:32 2/10 Előzmény gaso
(13/35)
Kezded elveszíteni azt az okos fejedet gasokám. Már nem érvelsz, hanem minősítesz. Mire fel?
Nem kezdtem el sorba venni a társadalmilag hasznos tevékenységeket, mert ez egy filmes fórum lenne, nem merülhetünk el a részletekben. Inkább megemlítettem, hogy egy beteg társadalom mindig kitermeli a szemetet, ami ráterpeszkedik a normális emberekre és megfertőzi őket. Igen én írtam le, hogy egy 1789-ből származó nyilatkozat, amit az ENSZ nem változatlan formában, de hasonló tartalommal 1948-ban megerősített fontosabb a Bibliánál. Ez a jövő, holott már a múlt kellene, hogy legyen. Ez az én hitvallásom, amit nem kell magadévá tenned, de nem minősítheted. Gyakorolhatod a vallást? Hogyne, Európa egyes részein igen, bármelyiket. Az iszlám világban könnyedén elveszítheted a fejed, ha nem vagy igazhitű. Érdekel engem, hogy hány milliárd tudatlant vezetnek félre az okosabbak? Csak abból a szempontból, hogy a vallásháborúk kitörése reálisabb veszély az atomháborúnál. Én leírtam nyíltan: ilyen vagyok, ebben hiszek. És te gasokám?
7/10
offtopic
gaso 2021 ápr. 23. - 10:42:47 7/10 Előzmény sexykex
(12/35)
Ahhoz képest, hogy tévedhetetlennek tartod magad, ritka nagy baromságokat tudsz leírni.
2/10
offtopic
sexykex 2021 ápr. 23. - 09:19:05 2/10 Előzmény gaso
(11/35)
Igen, valóban szörnyű lenne, ha pl. a tanárnő, az osztályos nővér, a tűzoltó megbecsültebb tagja lenne a társadalomnak, mint egy celeb, egy influencer vagy egy megélhetési sportfogadó. A szükséges és hasznos munka ugyanolyan szégyenletes tevékenységgé vált, mint a drogdíleré azzal a különbséggel, hogy az utóbbiak hülyére keresik magukat, amíg le nem buknak.
7/10
offtopic
gaso 2021 ápr. 22. - 21:52:45 7/10 Előzmény sexykex
(10/35)
"a társadalmi különbségek csakis a közösség szempontjából való hasznosságon alapulnak."

Én meg nagyon merem remélni, hogy ez sosem fog megvalósulni.
2/10
offtopic
sexykex 2021 ápr. 22. - 15:12:40 2/10 Előzmény kalaban
(9/35)
Mondhatnám azt is, hogy ez a netes irkafirka szimpla szórakozás és én is jókat nevetek hol magamon, hol másokon. (De azért van benne igazság is.) Itt alapvetően filmekről beszélünk. Amikor azt mondom, hogy többnyire jól döntök, az nem azt jelenti, hogy gazdasági kérdésekben jobb vagyok, mint Csányi Sándor, politikában, mint a miniszterelnök, elméleti fizikában, mint Stephen Hawking, és autóvezetésben, mint Lewis Hamilton stb.
Ez azt jelenti, hogy segítséget tudok nyújtani egy átlagos műveltségű, középkorú magyar embernek abban, hogy érdemes, vagy nem érdemes időt szánni egy bizonyos filmre. Különösen a pontszámomat érdemes figyelni, mert az általában reális. (Kivéve, amikor kiakaszt egy manipulatív rendező, mint ahogy az Infidel esetében történt.) A hozzácsapott szövegből az szokott kiderülni, hogy én milyen vagyok, mit szeretek és mit nem. A mesefilmek rajongói ebből észrevehetik, hogy a véleményem nem releváns, hiszen én nem csípem, ezért alulpontozom a meséket.
Tudom én, hogy ezzel ismét okoskodónak és nagyképűnek látszom, de nem tudom másképp magyarázni a bizonyítványom. Lesz, aki megérti és még több, aki nem akarja érteni. Teszek rá!
offtopic
kalaban 2021 ápr. 22. - 11:29:18 Előzmény sexykex
(8/35)
Akkor a mai nap legnagyobb szerencséje számomra, hogy megismerhettem egy majdnem tévedhetetlen embert. Ha még kicsit rágyúrsz, akkor talán sikerül elérni a 100%-ot is.
2/10
offtopic
sexykex 2021 ápr. 22. - 07:54:10 2/10 Előzmény gaso
(7/35)
A keresztyén bibliai lexikon szerint: „Olyan magatartás, amellyel az ember meghajol valakinek a hatalma, erkölcsi nagysága előtt, átérezve önmaga kisebbségét.” Önnek igaza van. A leggyűlöletesebb szavak és fogalmak egyike számomra az alázat. Már a sokkal hétköznapibb uram szót sem vagyok képes elfogadni. Nekem apám volt, de apámuram nem volt. Nincs isten és főleg nincs ember, akinek az uralmát elfogadnám, aki előtt hajbókolnék és megaláznám magam.
Az én bibliám azt mondja ki, hogy: „Minden ember szabadnak és jogokban egyenlőnek születik és marad; a társadalmi különbségek csakis a közösség szempontjából való hasznosságon alapulnak.” (Nincs így, de így kéne lennie és így is lesz egyszer, vagy nem lesz sehogy!)

A tévedés jogát – persze nem jogi értelemben, hanem teljesen hétköznapi értelemben – fenntartom. Ritkán tévedek – mivel igyekszem érzelemmentesen, tényekre alapozva, logikusan dönteni – de azért előfordul. Az is előfordul, hogy elismerem a tévedésem és az is, hogy nem, de mindig tanulok belőle.
7/10
gaso 2021 ápr. 21. - 22:10:26 7/10 Előzmény sexykex
(6/35)
"még elképzelni sem tudom, hogy ami nekem egyértelmű és természetes, az miért nem az a látszólag okos emberek számára"
Van egy lehetőség, ami nem tudom felmerült e benned valaha is. Az, hogy te tévedsz. Bár ehhez szükség van egy olyan tulajdonságra, ami mostanában nem divat. Úgy hívják alázat.
2/10
offtopic
sexykex 2021 ápr. 19. - 18:32:14 2/10 Előzmény sexykex
(5/35)
Elnézést Mindenkitől! Első hozzászólásomból kimaradt a S P O I L E R szó, noha elég egyértelműen beszélek a filmről.
A sumerian01-hez intézett válaszomból sok minden kimaradt. Például az értetlenségem, hogyan válhatott Jézus szelíd egyházából egy harciasan terjeszkedő, hatalomra szomjazó, elüzletiesedett eklézsia. Az iszlám világból a nemzetközi terrorizmus hazája és táplálója.
Valaha a vallás végtelenül pozitív és emberformáló erő volt. Ma is motorja lehetne a fejlődésnek és hatalmas tömegbázisa folytán összefoghatná, jóformán megmenthetné az emberiséget. Lényegében még az általános műveltségük és tudásuk is meg lenne hozzá a papoknak és hittudósoknak, de ők inkább sötétségben tartják a hívőket, hogy uralkodhassanak felettük. Inkább homokba dugják a fejüket, hogy a tudományos eredményeket ne kelljen beilleszteni az eszmerendszerükbe.
Hülyeséget beszélek? Sokszor igen, hiszen még elképzelni sem tudom, hogy ami nekem egyértelmű és természetes, az miért nem az a látszólag okos emberek számára.
2/10
sexykex 2021 ápr. 19. - 18:12:31 2/10 Előzmény sumerian01
(4/35)
Ez egy egészen különleges hozzászólás, sok-sok okos gondolattal. Nekem nem sikerült volna ennyire pontosan megfogalmazni az érzéseimet, mert nem vagyok egy filozófus alkat. Igazság szerint én nem is értem az embereket. Mi a fenéért akarnak örökké élni? Miért nem képesek elfogadni, hogy szerencsés véletlenek egybeesése folytán ugyan kiemelkedtünk az állatvilágból, de attól még nem sokban különbözünk tőlük. Miért kell ostoba meséket kiagyalni több ezer éves írásokra támaszkodva teremtésről, meg istenekről? Hát nem teljesen mindegy, hogyan jött létre a világunk és a Földünk? Megkaptuk, megszereztük, birtokoljuk és feléljük. Azzal kellene foglalkoznunk, hogy ez az egy rövid életünk minél szebb legyen és a lehető legtöbb embernek legyen szép, ne csak egyeseknek. Azzal, hogy ez az egyetlen bolygó, ami befogadott, ami az otthonunk, az olyan szép és egészséges maradjon, mint Jézus korában volt. És azzal, hogy az emberiség fennmaradhasson, amíg a Föld létezik, sőt esetleg annál is tovább. Az embert legalább ne ember pusztítsa el!

Igen, jelenleg még apró porszem az ember, korlátozott képességekkel. Jellemtelen és gyenge, és fél, mint az oktalan állat, és mesékkel ámítja magát. De, ha valami csoda folytán túléli ezt a zavaros évszázadot a gépek hideg logikája, a mesterséges intelligencia kisegítheti. (Vagy nem. Vagy kipusztulunk. És akkor mi van? A Föld majd szépen lassan helyrejön, és az Istenek belefoghatnak egy gondosabban kimunkált kísérletbe.)
sumerian01 2021 ápr. 18. - 20:16:26 Előzmény sexykex
(3/35)
Üdv! Nyilván pont lényegtelen, hogy egy másik ember másként lát vmit. De azért ideírom... Sztem túl apró porszem egy ember, semhogy felfogja, mi, miért történik a Valóságban. Hogy teremtettek vagyunk-e, vagy csak úgy lettünk... Amit mi vallásoknak tekintünk, azok az emberi képzelet rögzített kapaszkodói, hogy ne érezzük a saját elveszettségünket. Mint minden egyéb ideológia, melyet az emberi elme valaha megszült. És persze ez sem biztos. Lehet, hogy tényleg a Teremtő diktálta a Tízparancsolatot. Nem tudjuk. Nincs a Földön ember, aki Bármi ilyesmit biztosan tudhat. Egy dolog biztos. Hogy Mindegyikünk Téved. Hiszen egyikünk sem rendelkezik elegendő ismerettel ahhoz, hogy helyes következtetéseket vonjon le bármiről. És ami feszültségek generálódnak bármilyen ideológiák mentén, azok csak azt jelzik, hogy nem vagyunk még azon a fejlettségi fokon, hogy felnőjünk a saját ideológiáinkhoz. Szóval... sztem kár bármelyik oldalról szidni a másikat. Nem hinném, hogy Isten azért teremtett minket - ha így volt -, hogy bármelyikünk az Ő nevében pusztítsa el, amit Ő létrehozott. Bár igaz, hogy tévedhetek. Lehet, hogy csak így szórakozik... :D
2/10
sexykex 2021 ápr. 18. - 09:46:58 2/10
(2/35)
Ez a film többé-kevésbé tetszett, de a vége teljesen kiakasztott. Kiderült ugyanis, hogy ez nem akciófilm és főleg nem egy lehetséges valóság elméleti fejtegetése, hanem a keresztény vallás felsőbbrendűségének erőltetett bemutatása.
A legtöbb ember nem tudja, hogy mi a kereszténység és az iszlám vallás közötti ellenségeskedés alapvető oka, hiszen mindkét hit ugyan azt az Istent imádja. Csakhogy Jézus az iszlamisták szerint Próféta, a keresztények szerint Isten. A Biblia tévedéseit a Korán helyesbítette – mondják a mohamedánok, ami a keresztények szerint tévedés.
Ha belegondolunk, egy monoteista vallás esetében a szentháromság tézis megkérdőjelezhető. Ha egy igaz Isten van, akkor Jézus kicsoda? Isten fia? Ki volt az anyja? Nem csak egy Isten van, aki megteremtette a Földet és az embereket? Bizony zavaros mese ez egy Istenről, aki feláldozza magát az emberekért.
A film próbálja bizonyítani, hogy a keresztény hitszónok még az iszlám főhadiszállásán is kitart hite mellett. (Közben persze elhangzik a kétkedés szava is, mint ahogy az Jézus szavaiban is oly gyakran megesik.) Azután minden kínzása és megaláztatása ellenére feladja az utolsó kenetet hitbéli ellenségének, a menekülés és lövöldözés során.
Sajnos az álnok, ördögi kétely ezek után felmerült bennem. Vajon az iszlám követője és az iráni hatalom valóban ennyire gonosz? Vagy ezt is kozmetikázták a hatás érdekében?
6/10
Volumatic 2021 ápr. 17. - 23:35:49 6/10
(1/35)
A történet jó, a főszereplő kíváló, mégis az egész film nekem kicsit összecsapottnak tűnt. Nem tudom ,hogy az alacsony költségvetés miatt vagy a rossz rendezés miatt, de egy 6-osnál nem tudtam többet adni rá. Többet vártam ettől a filmtől.