2/10
Egon Bondy 2 ápr. 11. 22:58:03 2/10
(5/5)
Sajnos egyet kell értsek az előttem szólókkal. Borzaztóan sajnáltam a színészeket, nem rajtuk megy el ez az előadás, de még a rendezőn sem. Itt az alapanyaggal van a gond, amely intellektuális színvonalában és érzelmi hitelességében egy török szappanoperával vetekszik. Arról volt szó, hogy itt a házassági/párkapcsolati problémák mélylélektani boncolgatását fogjuk látni, ehelyett teljesen felszínes, indokolatlan, randomgenerált keresztbe-kasul megcsalások, illetve 'ki kinek a gyereke' kérdések vetődnek fel nulla százalékos súllyal, érvénnyel, komolyan vehetőséggel.

"- Megcsaltál vele.
- Ugyan, dehogy!
- De!
- Honnan veszed?
- Láttam kimászni az ablakodon.
- Ja, jó, akkor igen."

Pokolian unalmas. Poén nagyjából három volt benne, amin el tudtam mosolyodni. Soha nem fogom megérteni, hogy miért nem jöttünk el a szünetben.

A 2009-es Nemzeti Színház-béli Amalfi hercegnő óta nem volt ennyire csalódást keltő színházi élményem.
1/10
vszviki123 febr. 13. 10:14:09 1/10
(4/5)
A darab lapos, cselekménye semmilyen érzelmi vagy szellemi bevonódást nem kínál a nézőnek. A szereplők sablonosak, motivációik alig kidolgozottak, így a párbeszédek is üresek és felejthetők. A rendezés nem vállal kockázatot, rutinszerű megoldásokkal dolgozik, amelyek csak tovább erősítik az előadás unalmas, érdektelen hangulatát. A vége szinte nevetségesen üres.
2/10
mrteo febr. 12. 12:18:10 2/10
(3/5)
Utólag elolvastam, hogy mit is kellett volna látnunk tegnap. Hát aki a kritikát írta, valószínűleg nem ülte végig az előadást. Jó szereposztás, szép díszlet és gyakorlatilag ennyi. A történet egyáltalán nem érdekes, a párbeszédek érdektelenek, mivel nincs semmi érdekes, humoros vagy érdekfeszítő benne A karakterek jelleme kb. a 2. mondatuk után egyértelmű és ezt viszik végig, semmi meglepetés. Az már nem döbbent meg senki, hogy a gonoszról kiderül valami új negatívum. A mellék szálak történetei is csak időkitöltésnek tűnnek, értelmezhető az átfedés a fő vonallal de érdektelen. A szünetben és utána hallgattam a folyosón az embereket, jellemzően értetlenül álltak az egész unalmassága előtt. A vége tökéletesen passzolt az egészhez, teljesen értelmezhetetlen volt. Igazából az időmet sajnálom, amit sokkal jobban is eltölthettem volna.
1/10
thea1996 jan. 10. 08:18:20 1/10
(2/5)
Az elmúlt 1-másfél év legszörnyűbb színházi élménye, az első tizenöt perc után érzi a néző, hogy ebben nem lesz több, sajnos nem is volt. A szép díszlet ellenére a darab nem szól semmiről, nem ad semmit, a színészek között sem működik a kémia, van, aki kiabál, van, aki suttog. Valószínűleg túl sok figyelem fordult a külsőségekre (jelmezek, fák...). A nagy Gatsby óta nem bízom a Vígszínházban, ez az Ismeretlen táj sem csábított vissza.
3/10
Tomaki jan. 09. 22:58:54 3/10
(1/5)
A darab rém unalmas, gyakorlatilag nem szól semmiről. Se nem tragi, se nem komédia.
Egyetlen erénye, hogy sok színésznek ad lehetőséget "dolgozni", de mintha szenet hordanának, annyira szenvednek,