7/10
György Kádár márc. 03. 11:03:40 7/10
(66/146)
Az első fél óra elkészítésébe érdemes lett volna bevonni egy profi filmest, vagy nem erőltetni a naturalizmust, mert ez így totális kudarc lett.
Nekem a film Szervét Tibor színrelépésével kezdett el működni, és ez nem a többi színész hibája.
Csak Szervét Tibor és Zsurzs Kati karakterét éreztem kidolgozottnak. Az ő alakításuk mögé tudtam csak sorsot képzelni.
Különösen fájó a két főhős egyedi karakterének hiánya.
10/10
vigilance márc. 02. 16:25:22 10/10 Előzmény Janobilusz
(65/146)
Mivel Molnár Áron nem színészkedett, ő konkrétan magát alakította .
Alexandre márc. 02. 11:50:24 Előzmény balazsjuhaszz
(64/146)
Egyetértek, ez egy rétegfilm azoknak, akik látják azt, ami most megy politikailag is! Áldás!
Alexandre márc. 02. 11:49:14 Előzmény Mindenhova
(63/146)
Ne már, embertestvérem, talán te megérettél! A legnagyobb szeretettel, a körüllévő világ is beteg, észrevetted? Áldás, én élek, amíg lehet!
10/10
berobi márc. 02. 07:04:39 10/10
(62/146)
Ez egy iszonyatosan jó film. Rég láttam már ennyire jó filmet, magyar filmek között pedig talán még soha.
10/10
Janobilusz márc. 02. 01:30:26 10/10
(61/146)
Te jó ég mekkora film volt.
Végig ezerrel néztem.
Akkorát játszott Rozi és Áron mintha ebbe a szerepbe születtek volna.
Ha ez a film amerikába készül jó pár Oscart kapna. Erősen ajánlott mindenkinek.
10/10
solvi márc. 01. 10:34:38 10/10
(60/146)
Nagy meglepetés volt számunkra ez a film. Felüdülés, hogy nem a megszokott klisékre épül, igazán eredeti volt. A színészek játékát élvezett volt nézni, nem tudok írni egy olyan színész sem aki kilógott volna. Ha az első fél órán túljutsz - aminek persze nagyon is megvolt a helye - akkor nagyon fogod élvezni.
9/10
India243 febr. 28. 23:14:14 9/10 Előzmény goldblum
(59/146)
Papa nem csak egy konkrét személy lehet ám. Hanem pl. az öncélú haladásmánia is...
9/10
India243 febr. 28. 23:09:45 9/10 Előzmény goldblum
(58/146)
Bizonyára a nyugati elitegyetemeken sem kell Szilvivé válni, ha karriert akarsz társadalomtudományokban...
9/10
India243 febr. 28. 23:07:50 9/10 Előzmény goldblum
(57/146)
Tehát még egyszer: Attól agyszüleményedtől indultunk, hogy én biztos nem olvasok elég "független" sajtót, ha nem diktatúrázok agyatlanul. Még egyszer, gyengébbek kedvéért, nem vagyok fideszes, hanem FÉL ÚTON vagyok a két univerzum között, amelyben az ország két fele él. SOK baj van a NER-el, ettől még a NER sajtó nyugatkritikájában IS van igszság. Nyugaton sem érzi mindenki otthon magát, vagy kénytelen liberàlprogresszív Szilvivé válni. Nem beszélni Európa iszlamizációjáról nem szilviség? Elfogadni, hogy aki a biológiai nemből indul ki, az szélsőséges, nem szilviség? Ahogy Nêmetországban az AFD-hez viszonyulnak, nem megaszilviség? Házasságnak nevezni kêt szonos nemű ember kapcsolatát, nem ultraszilviség? Szerencsére VANNAK bátor Riták, kettőt is említettem, akik megérdemlik, hogy rákeress a nevükre, Päivi Räsänen, Lívia Tossici Bolt, de Rowling is szemét teanszfób ugye, mert ép elmêjű Rita maradt...
5/10
tombenko febr. 28. 15:59:31 5/10
(56/146)
Nem szeretem a thrillert, mint műfajt, ez sem nyűgözött le. Semmi izgalmasat nem találtam benne. Azonban a politikai áthallások miatt érdemes megnézni, talán kissé érthetővé válik a mai magyar közélet.
9/10
goldblum febr. 28. 10:11:34 9/10 Előzmény India243
(55/146)
Amiket írsz, hogy én miről mit gondolok, az a te agyszüleményed és semmi relevanciája sincs. De van különbség egy jóléti, demokratikus ország meg e közt, amiben esetleg sokan nem vagyunk itthon, akár földrajzilag, akár úgy, ahogy azt a film bemutatja. Azt viszont ne felejtsd el kérlek, hogy te akarod meghosszabbítani mások nyomorát (anyagi, jogi, kulturális és egyéb értelemben) azzal, ha a fidessre szavazol. Attól, hogy valaki ú.n. hívő katolikus, még lehetne némi belátással a társadalom többi tagjára. A jelenlegi pápa pl. egész jól csinálja.
Lizus-ka febr. 28. 09:43:55
(54/146)
Érdekes hasonlatok jutnak "egyeseknek" (szó szerint) eszébe adott film értékelése kapcsán. A gondolatát folytatva, ha trutymó helyre megyek enni és tudom, hogy ott ilyen ételek készülnek, akkor biztos nem próbálkoznék. De az is lehet, hogy a húsnak semmi baja, csak valamit ki kell találni, hogy lehessen fikázni. Gyakran találkozni ilyen "kedves" vendéggel manapság.
1/10
zizi120 febr. 28. 08:18:07 1/10 Előzmény Tis22
(53/146)
Már az első negyedórában elment a kedvem az egésztől, csak a feleségemre való tekintettel erőszakoltam még magam. Addig maradtam, amíg fizikailag bírtam a látványt. Ha eszek egy rántott húst, és már az első falatban kukacok vannak, nem kell megennem az egészet ahhoz, hogy tudjam, hogy a hús rohadt. Ha a másik fele marcipánból van, az egész akkor is ehetetlen.
Tis22 febr. 28. 00:18:45 Előzmény zizi120
(52/146)
tehát nem nézted meg de tudod, hogy milyen...
9/10
luci87 febr. 27. 19:06:44 9/10
(51/146)
Az első felóráért kárpótolt az utolsó félóra.... Teljesen megdöbbentem a végén. Kiemelném Lovas Rozi alakítását,eddig a Mi kis falunk van,és a Golkiralysag bán láttam, teljesen más oldalát mutatta itt.Molnar Áron félelmetes volt,nagyon jó színész,a Toxikoma bán is jól alakított,és a Mellékhatás ban is.
Érdemes megnézni,csak a film hosszúságáért adtam 9 pontot, lehetett volna rövidebb.
9/10
India243 febr. 27. 18:23:49 9/10 Előzmény goldblum
(50/146)
Mindkét oldal sajtóját követem, és arra jutottam, hogy f@szom sem választ a két egymást kölcsönösen agymosottnak/ellenségnek tartó univerzum között. Sosem szavaztam a Fideszre, de olyan fanatikus O1G diktatúrázó sem vagyok, mint amilyen fanatikusan Orbán rajongók egyesek. Most úgy fogok szavazni, hogy listás szavazólapon Fidesz, egyéni szavazólap Tisza, ami egy győztes töredékszavazat a biztos ellenzéki körzetben, tehát összesen tartózkodás, de a DK ne jusson be. De a putyinpincsi, és a feleségével bizalmas beszélgetést nyilvánosságra hozó selyemfiú között én nem vagyok hajlandó választani.

A film szerintem inkább ÁLTALÁBAN a politika elé tart görbe tükröt, ha már ilyen allegóriaként értelmezzük, ha meg mindenáron egy konkrét politikai erőre/rendszerre akarjuk vonatkoztatni, azt mindenki válassza ki az ízlése szerint. Szerintem meg a Papa Kádár. Vagy Horthy. Vagy Ferenc József. Nem mindegy? Ez ennél általánosabb. De egy millitáns ateistában nyilván vallásgyűlölő gondolatot is ébreszthet, bennem, hívő katolikusban nyilván nem fog. Egyébként pedig ne csináljunk már úgy, mintha ma Magyarországon csak Szilviként lehetne életben maradni. Ezen film készítői sem válltak Szilvivé. Persze, nem kapnak állami támogatást. Miért a Földi Paradicsom Nyugaton kap egy konzervatív, keresztény jobboldai film? Próbálj már a Vendéi lázadást dicsőítő filmre állami támogatást szerezni Franciaországban. Ahol a miniszter beleugatott, hogy egy kereskedelmi csatorna hogy merte leadni az Unplanned-et, ami egy kicseszett valós történet. Päivi Räsänen megvan? Lívia Tossici Bolt, a Pride tiltás, és békés gyülekezési jog margójára? Te komolyan gondolod, hogy a Földi Paradicsom Nyugaton nincsenek Szilvik?
9/10
goldblum febr. 27. 17:53:43 9/10 Előzmény India243
(49/146)
Ez a mai Magyarországról szól. Akinek ez nem világos, az olvasson több független médiát és social media hírforrást, a hitelesebbik fajtából. Megrázó, odaszögez, sőt, belenyom a moziszékbe, elfelejted az üdítődet és bámulsz bele a vászonba, hogy ennyire egyszerű belesüppedni a helyzeted és a szabadságvágyad elfogadásába. (Már akinek, persze.) Nem odamondva van a ner-nek, hanem a természetrajzát kapod, ha eddig nem lett volna világos. És figyelmeztetést, a jövőre nézve.
9/10
India243 febr. 27. 15:53:26 9/10
(48/146)
Jó film, elgondolkodtató, nem rágja a néző szájába az értelmezést. Látom, egyesek politikai utalást látnak, hát nem tudom... Ez is lehet egy értelmezés, de arra azért felhívnám a figyelmet, hogy Orbán nem erőszakkal került hatalomra... Szóval ha a Papa Orbán,

a végén a helyét átvevő Szilvi meg nyilván Magyar Péter,

akkor mit szimbolizál az elrablás? Mert a 2010-es választást azért talán mégsem... Mondom jó film, de aki azért ülne be, hogy most nagyon oda lesz mondva a NER-nek, nem biztos hogy elégedett lesz. Ez nem politikai propaganda, ellenzéki sem, és nem nem is kell, hogy az legyen.

6/10
bartoki febr. 27. 14:07:10 6/10
(47/146)
A trailer alapján gondoltam hogy nyomasztó, és tényleg az is.
Sok szép mestermunka van benne (kameramunka, hangok) és értem én, hogy mire megy ki a mondanivaló.
De nekem mégis lassú, vontatott, bántóan nyomasztó volt - aki megnézi, erre számítson.