Téma: Jaj, nagyi!

1/10
fi100 2023 jan. 01. - 09:30:41 1/10
(3/3)
Csalódás.
A Színházi élmény hierarchikus. A felső szinten a színészi játék megfűszerezi a darab üzenetét, dramaturgiáját, ám ha utóbbi nem üt meg egyminimális mércét, előbbi hatástalan. Hasonlóan, hiába próbál értékeket közvetíteni az író (legyen az humor vagy katarzis), ha a néző fiziológiai szükségleteit a színház nem tudja legalább minimálisan kielégíteni.
A Belvárosi Színház alkalmatlan feladata betöltésére. Levegőtlen, szűkös, kopott. Talán még a Wizz Air helytakarékos ülésein is túltesz e színház nyomosúságos sorközeivel. A nézőtér lejtése elégtelen. Nem kell 190 cm-es nézőnek lenni ahhoz, hogy a mögötte ülő már csak hol balra hol jobbra tekintve próbáljon elcsípni egy-egy részletet a színpadon történtekből. Ez az erőfeszítés pedig a következő sor nézőit kergeti őrületbe.
A nézőtér 15-20 perc alatt befülled, a közönség köhögni, krákogni kezd ellehetetlenítve annak esélyét is, hogy a darab élményt közvetítsen. Ebben azonban a Jaj, Nagyi! egyébként sem jeleskedne. Unalmas, semmitmondó párbeszédek, erőltetett trágárság jellemzi. Sem a helyzet sem a jellemkomikumok nem kellően kidolgozottak.
Ezek után Molnár Piroska hiába hozza a tőle elvárhatót, az nem képes az alapvetően rossz élményen változtatni.
Az előadás látogatását senkinek, de különösen 16 éven aluliaknak nem ajánlom trágárság és a direkt szexuális utalások miatt.
1/10
fi100 2023 jan. 01. - 09:14:09 1/10
(2/3)
Egyetértek!
sztrucskai 2022 dec. 07. - 08:10:57
(1/3)
Pocsék volt! Nagyival és két rendesen gyerek korú gyerekkel néztem sajnos végig. Nem csak én hibáztam el a jegy vásárlást, több gyerek is volt a nézőtéren. Mivel a Port oldalán sem de a színház oldalán sem szerepel sehol egy mondat sem arról, hogy ez a darab tartalmát és nyelvezetét tekintve is 16 vagy inkább 18+ korosztálynak való. Csak úgy repkedtek a drog mellett a pin@ és társai alkotta felnőtt élet árnyékos elemei.
A színház még csak válaszra sem méltatott a jelzésemre, hogy hiánypótlásnak írják ki a korosztályi jelölést. Értem én, El kell adni a jegyeket…
Szóval legalább ide írom: ez nem gyerek darab hanem 18+os. Más ne tévesszen, így drága mellélövés.
Talán még élveztem is volna ha annak nézem meg ami valójában…