9/10
Johann 2013 okt. 05. - 13:35:18 9/10
(7/7)
Nemrég értesültem róla, hogy sakk versenyszámban Jánosi Dávid nyerte el az aranyérmet az OlimpiART-on! Gratulálok! :)

"Tizennégy színház, közel 150 sportolni vágyó és szeretõ színésze, vezetõje, mûszaki dolgozója mérte össze tudását Kecskeméten június 22-23-án (...)" - olvasom a Magyar Teátrum szeptemberi számában.
"A kecskemétiek reményei szerint a rendezvény hagyománnyá válik, és minden nyáron megrendezhetik az OlimpiART-ot, ezzel is erõsítve a színházak közötti jó kapcsolatot (...)"
9/10
Johann 2013 szept. 09. - 13:45:54 9/10 Előzmény filoszemitabéla
(6/7)
"Szerintem pénzben ki sem fejezhetõ mekkora kárt okoz egy színész szakmai fejlõdésének, ha elvállal bizonyos felkéréseket. Ha naponta látni valakit egy bugyuta tévésorozatban, akkor a színházi szerepeinél is óhatatlanul visszaköszön a megszokott figura a nézõk képzeletében."
Bevallom, ez elég meggyõzõ érvelés. Ilyen szempontból (is) szerencsés vagyok, hogy nem nézek szappanoperákat. :)

"Nyilván szeret mindenki jó anyagi körülmények között élni, de valahol legbelül azt remélem, hogy egy igazi mûvésznek talán nem ez a legfontosabb."
Itt viszont lehet, hogy kicsit másra gondolunk. Én nem arra utaltam, hogy esetleg azért mennek el egyesek szappanoperába játszani, mert (még) jobban akarnak élni, mint egyébként tehetnék, vagy mert hírnévre vágynak. Hanem mert nincs semmilyen más lehetõségük "elõre jutni" a pályán, benne maradni a szakmai körforgásban, vagyis egyáltalán megélni. Azért gondolnám ezt egy hihetõ feltételezésnek, mert - ahogyan korábban mindketten megállapítottuk más fórumokban - sok-sok éven keresztül a színházi "mainstream" elég zárt világot képezett, ahova nem engedtek be akárkit... És ez leginkább csak most, az utóbbi egy-két évben kezdett valamelyest változni, ahogy végre kezd (ilyen szempontból is) sokszínûvé válni a pesti színházi élet - éppen az ÚjSzínháznak és a József Attila Színháznak (meg most õsztõl az "új" Nemzeti Színháznak) köszönhetõen. Én így látom. De továbbra is: javíts ki, ha tévedek! :)
filoszemitabéla 2013 szept. 03. - 13:02:46
(5/7)
Nem kifejezetten azért fogalmaztam Németh kristófról sarkosan, mert szappanoperában játszik. Abban is lehet jól játszani. Jánosi Dávidról ott is látszik, hogy jó színész. Németh Kristófról pedig ordít, hogy reménytelenül tehetségtelen.
Nyilván szeret mindenki jó anyagi körülmények között élni, de valahol legbelül azt remélem, hogy egy igazi mûvésznek talán nem ez a legfontosabb. Szerintem pénzben ki sem fejezhetõ mekkora kárt okoz egy színész szakmai fejlõdésének, ha elvállal bizonyos felkéréseket. Ha naponta látni valakit egy bugyuta tévésorozatban, akkor a színházi szerepeinél is óhatatlanul visszaköszön a megszokott figura a nézõk képzeletében.

Tele van a világ "sztárokkal". Már Majka is sztár. Ugyanakkor pedig pl. Daniel Day-Lewis neve elég sokak számára ismeretlen, pedig egyik legjobb ma élõ színész. Minden filmszerepében tökéleteset alkot.
9/10
Johann 2013 szept. 03. - 09:49:00 9/10 Előzmény vénasszonyok:nyara
(4/7)
Nem nézek szappanoperákat, így sokszor azt sem tudom, melyikben ki játszik (vagy legfeljebb csak a port.hu-s adatlapokról).
Jánosi Dávidot is színházból ismerem. Láttam pl. Pozsgai Zsolt több darabjában (Liselotte és a május, Halálcsel) és mindannyiszor jól játszott. A Halálcselben kifejezetten emlékezetesen alakította Puskás Öcsit (még ha az csak egy kisebb szerep volt is).
Sajnos a Bodnárnét még mindig nem láttam, de mivel sok jót hallottam róla, most már biztosan elmegyek és megnézem.
Viszont, kérlek, engedj meg még egy megjegyzést. Jártam több más szappanopera-szereplõ (pl. Gregor Bernadett, Németh Kristóf) fórumában is és rendre azt látom, hogy elég sarkosan fogalmazol valamennyiükrõl. Én eddig is azt éreztem, hogy ez talán nem mindig megalapozott... Éppen ezért jól esett olvasnom ezeket a soraidat. Mintha itt már te is árnyaltabban fogalmaznál. Persze még mindig elgondolkodom rajta, vajon jó szó-e ide a "vétek". Hiszen az is lehet, hogy rá vannak szorulva ezekre a szereplésekre. Nem lehet ma könnyû színésznek lenni! - a három-négy évtizeddel ezelõttiekhez képest semmiképp. Akkor még sokkal több értelmes tévéjáték készült, a történelmi témájú játékfilmekrõl nem is beszélve és általában véve is nagyobb volt a presztízse a színháznak és a színésznek. De javíts ki, ha rosszul mondom!
Mindenesetre én mindezek miatt jóval elnézõbb vagyok azokkal, akik szappanoperában való szereplésre adják a fejüket. Ha jól tudom, még Rátóti Zoltán is szerepelt az egyikben.
vénasszonyok:nyara 2013 márc. 24. - 15:13:01
(3/7)
Vétek egy jó színésznek szappanoperákban szerepet vállalni. Lehet, hogy szert tesz némi ismertségre, vadidegenek hátba vágják az utcán "de jól adta azt köcsögöt abban a marhaságban!" felkiáltással. Viszont aprópénzre váltja a tehetségét és fennáll a veszélye, hogy beskatulyázzák.
Jánosi Dávidért pedig igazán kár lenne. Kitûnõ alakítást nyújtott a dúvad fiú szerepében Németh László drámájában a "Bodnárné"-ban. Valóban sistergett körülötte a levegõ, ahogy kitört belõle az addig elfojtott indulat.
Minden tekintetben remek elõadás volt. Felesleges volt a hisztéria az ÚJ Színház körül.
3/10
sültkrumpli 2010 szept. 16. - 14:41:25 3/10
(2/7)
Szerintem meg egyáltalán nem játszik jól, ráadásul elhagyta a családját, úgyhogy erkölcsileg is csõd. Már bánom, hogy adtam neki egy 3-ast...:(
mulao 2009 ápr. 01. - 02:41:21
(1/7)
Nem kedvelem különösebben,de a J. B.-ban és a Tamás és Juliban se rossz.A soriban, kifejezetten jónak tartom.De õ legalább, végzett színésznek tûnik.