9/10
zolimaci 2013 febr. 08. - 00:22:37 9/10
(6/6)
Jó darab remek szereplõkkel, díszletekkel, igazán nagy pilanatokkal! Sajna ma este a közönség kap 2 pontot. Hátsó sorokban indokolatlanul vihogó csajok, mobiltelefonáló nõszemély! Üzenem nekik! Plázába kell menni nem színházba!
webulon 2013 febr. 07. - 23:53:22
(5/6)
Húúúú nagyon jó .......:-)))))))))
Picit aggódtam.,hogy elém raknak egy klasszikus Bergmant amit az én gyomrom nagyon szeret.de azt lássuk be ,hogy sok embernek Bergmann igenis nehéz ..
...de remek színészi alakítások ,- nekem a díszlet is nagyon tetszett...s mivel pici a színház megvolt az ehhez a darabhoz kellõ intimitás is ...,- néha úgy bekiabáltam volna ,hogy héé ezt ne ez baromság....ne úgy...:)

voltak olyan mondatok amik még most is fülembem csengenek ....
spoiler
,- a szerelemhez tehetség kell s nekem az nincs "
spoiler vége

Össze-össze néztünk "pici gombóccal " vagy megböktük egymást.ugye-ugye :-)))............

Hazafelé az autóban majd itthon végig errõl beszélgettünk (vagy rólunk..? ) ...mikor milyen(nek ) volt(vagyunk..? ) ....,-ki mikor milyen? átjött a Bergmani miliõ ..


Csak önmagam ismétlem remek darab vitán felül 10pont

Konklúzió? ( közhelyesen,-de az ódiumát vállalom ) : ha önmagaddal nem vagy kibékülve akkor nem lehetsz boldog..,- mert belsõ gyávaságot,démonaid,az elvárások... - legyõznek ...de ehhez idõ kell ..s a helyes irány pont akkor tér vissza mikor már lemondtál róla ,hogy megtalálod ,- légy fatalista? ,- de akkor hol a küzdés ? ,-arany közép út..?


u.i: haza érve alig vártam,hogy igyak én is egy konyakot meg a pohár bort..,-
cseppke 2013 febr. 05. - 23:35:48
(4/6)
Éppen ilyen az élet, hogy egy látszólag jól mûködõ házasság is rohadhat. Sajnos. Ez zseniális Bergmannál, ahogyan ezeket a hátköznapi helyzeteket ábrázolja. Attól, hogy ma már nincs súlya annak, hogy mirõl beszélünk és mirõl nem, mert mindenrõl lehet, a problémák ugyanazok. Attól, hogy ki lehet mondani azokat, nem lesznek kevésbé nyomasztóak, és nem is oldódnak meg. Ezért marad mindig idõszerû Bergman pesszimizmusa, ahol ezeknek a patthelyzeteknek a szerintem reális ábrázolása történik. Irigylem, akinek még nincs errõl saját élménye, és ezért túlhaladottnak érzi.
Slano 2012 dec. 21. - 23:18:33
(3/6)
Ezt a "meghaladta az idõ" véleményt én is butaságnak gondolom. Ugyanazok a problémák ma is, mint akkor. Ugyanakkor abból a szempontból értem ezt a véleményt, hogy nem volt eléggé kidolgozva, hogy mi is a probléma a házasságukkal. Én egy egészen jól mûködõ házasságot láttam, addig, amíg hirtelen minden megváltozott. Számomra sem tudott újat mutatni, de ebben a témában nem is lehet ez könnyû feladat, viszont érdekes kérdéseket vetett fel és nagyon élvezhetõ volt az elõadás is.
webulon 2012 dec. 05. - 12:52:21 Előzmény elszabó
(2/6)
Szia

Nem láttam még ezt a darabot (de mindenképpen megnézem ) -,de láttam filmben , olvastam ...így a színdarabról nem nyilatkoznék ..még de egy mondatod a fülembe cseng ....û

"de minek? Bergmant meghaladta az idõ..."

ezt nem lehet komolyan gondolni ....változik a világ külsõleg de mi emberek belül ugyanolyan maradunk ...vivódás-döntések ..férfi -nõ ,-viszonyok ...s azt gondolod ,hogy a házasságon belüli problémák kimondásán túl vagyunk ..ha így van akkor miért van annyi kátyúban levõ döglõdõ házasság ? ,- én azt gondolom ,- idõszerûbb mint valaha
5/10
elszabó 2012 dec. 02. - 11:41:21 5/10
(1/6)
1973-ban, mikor Bergman a történetet fimre vitte és megrendezte, még talán tabunak számított a házassági problémák õszinte kimondása és elemzése. Ezen ma már szerintem túl vagyunk, így bár a darab pontos leírás, nem tesz hozzá semmit sem tudásunkhoz (márpedig hogy az van, azt a közönség gyakori felnevetése bizonyította), sem a valószínûleg megoldhatatlan kérdések megoldásához. Mivel a színészek jók, nézhetõ kamaradarab, de minek? Bergmant meghaladta az idõ...