mandulavirág 2009 okt. 21. - 11:44:00
(56/236)
Ember, te tényleg nem érted?
Ha nem hiszel benne, akkor nem hiszel, tehát nem érezheted fenyegetõnek, mert nem hiszed, hogy igaz volna. Tehát nem érdekel, nem veszed komolyan azt, hogy ítélhet feletted és hogy létezik pokol. Nem parázol rajta és nem gondolod, hogy ez számodra halálosan, vagy akármi módon is fenyegetõ volna. Mint ahogyan nem félsz a vámpíroktól, zombiktól, ufóktól, kísértetektõl, Sívától sem, ha ezeket is csak mesének tartod.
Ez így nem világos?

Ha meg hiszed, hogy van hatalma arra, hogy elítéljen, akkor tényleg hiszel a létezésében.
Ha pedig hiszel a létezésében, akkor mit pattogsz, hogy bebizonyítsd, hogy nem létezik?
Nem fog sikerülni, ha te mégiscsak hiszel.

Ember, csak azzal tudnád bebizonyítani, hogy nem hiszel benne és nem félsz tõle, ha nem foglalkoztatna.
De azzal, hogy harcba szállsz ellene, mint egy létezõ és félelmetes hatalom ellen, aztzal csak azt bizonyítod, hogy hiszel.

Csak saját magad ellen hadakozol.
twillight 2009 okt. 21. - 10:36:09
(55/236)
Állításodat nem ártana bizonyítani is, mert ugyanezt hallottam a muszlimoktól, a hinduktól, a zoroasztriánusoktól, a sátánistáktól, miegymás.

Látszik hogy nem olvastad a bibliát. A másvallásúak meghetnek a francba az apostolok szerint. Bárki beléphet, de aki nem lép be, attól elkülönülést hirdetnek és a pusztulásukért imádkoznak.

Szent Háború szerepel tömegévela bibliában is éppenséggel. Rakás buzdítást találhatsz rá. Nézd meg pl. az egyel ezelõtti hsz-emet ebbena topicban. Hozzá vedd a boszorkányüldözéseket, miegymást...

Az "aki kardot ránt kard által vész el" teljesen kiragadott. Ott és akkor valóban igaz lett volna, de nézzünk meg két másik helyet!
Mt 10.34: Nem békét hozni jöttem a földre hanem háborút.
Lk 22.36: Akinek van pénze vegye elõ. Akinek nincs adja el (akár) a ruháját és vásároljon egy kardot.
twillight 2009 okt. 21. - 10:27:50
(54/236)
Épp ott a gond, hogy ha nem hiszel, akkor fenyeget halállal.
Pl.: Róm.1.22-32, Lk 19.27-28, Jn Jel.22.14-15, Exo.22.20, Exo.21.14-15, Deu.18.21, Num.24.8, 1Sám.15.3
offtopic
twillight 2009 okt. 21. - 10:16:47
(53/236)
Miért kéne hogy bibliai alakok legyenek? Vallások alakjai, akik a kritériumodnak megfelelnek. Ugyanolyan faja mesealakok mint Jézuska.
meister4singer3 2009 okt. 21. - 08:06:42
(52/236)
annyiszor lehet igazad(magadon belül), ahányszor csak akarod. Besenyõ Pista bácsi is megmondta...

http://www.youtube.com/watch?v=uqh_kWyj_iM

attól(tõled) függetlenül csak 1 az igazság, és az tõlünk függetlenül volt, van és lesz

Sokan keresik (ugyanazt az)Istent, sok vallás van, de egyedül a kereszténység találta meg a végsõ igazságot, mert nem egy próféta, hanem maga Isten mondta el neki, aki emberré lett. Ha még 20 milliárd évig él ez a bolygó és az emberiség, Isten akkor sem mondhat semmi újdonságot az embernek, mert már MINDENT elmondott. Az õskeresztények az apostolok átal megalapított vallást catholicos-nak azaz egyetemesnek nevezték, mert Jézusban mindeki tesvérünk, a muzulmán is, a buddhista is, a pogány is, a gyilkos is, a twillight-ok is. (nem kell mindenkit szeretnünk, vagy tisztelnünk, de nem kell rosszat tennünk nekik- Isten Dávidnak a kezére adta az ellenségét, álmában megölhette volna, de nem tette) Ugyanez nem mondható el a többi vallásról, pld a Szent háború szerepel a Koránban. A keresztes háborúk nagy szégyene az egyháznak, de a Szentírásban nem találhatunk rá való buzdítást (hacsak twillight félre nem ért valamit... pld azt, hogy "aki kardot ránt, az kard által vész el")
offtopic
mandulavirág 2009 okt. 20. - 23:06:25 Előzmény twillight
(51/236)
De most komolyan - írd már le, ki fenyegeti halálosan az életedet és mivel?

Ha a Biblia szövegében nem hiszel, akkor nyilván nem is fenyegethet, légy nyugodt.
Ha meg hiszel, akkor mit segít rajtad az, hogy kajabálsz ellene?
Ha hiszel, akkor higgy, ha meg nem hiszel, akkó' haggyállógva másokat.
chosette 2009 okt. 20. - 22:23:48
(50/236)
Hát akkor ne csodálkozó ha Isten is hányni fog tõled.Én már most is azt teszem.Amúgy amit felsoroltál Khrisna ...stb nem Bibliai alakok.
twillight 2009 okt. 20. - 22:14:50
(49/236)
Hm, lássuk: Krishna. Mohamed. Zoroaszter.
Szerintem elég széles ez a skála, de lássunk még: Buddha. Konfuciusz. Joseph Smith.
Van ám választék.
offtopic
twillight 2009 okt. 20. - 22:11:46
(48/236)
Elolvastam, értelmeztem. És hányok tõle.
offtopic
twillight 2009 okt. 20. - 22:11:21 Előzmény meister4singer3
(47/236)
A 2Kor-t még nem olvastam. De a többiben igazam van, bárhogy ágállsz ellene.
chosette 2009 okt. 20. - 21:49:06 Előzmény twillight
(46/236)
És igen egyedüli üdvözítõ.Nem született más üdvözítõ.De ha te tudsz mást írd meg.
chosette 2009 okt. 20. - 21:47:27 Előzmény twillight
(45/236)
Olvasd már el a Bibliát. Máté 5-7 fejezeteit és értelmezd már normálisan.Mert nem azt mondta,hogy akkor jön el a vég.Máté 24:14 ben olvasd el mikor.
offtopic
mandulavirág 2009 okt. 20. - 21:20:34
(44/236)
Aha, hát a betû szerinti értelmezés...ha valaki azt mondja neki: bocsáss meg, hogy félbeszakítalak - az számára máris halálos fenyegetés. Nem meri törni a fejét, mert arra ráfarag és beadja a kulcsot. Ha megkérte valaki kezét, nem értette, az miért nem adta oda neki.
stb.
meister4singer3 2009 okt. 20. - 20:37:39
(43/236)
ismerem a twillight idézeteit, sajnos semmit sem érnek, semmit sem bizonyíthat velük. Mind a Bilbliából van kiemelve, de a twillight szájából hangzódva mindez mégis HAZUGSáG, SZEMÉT, mert olyan valaki mondja, aki nem ismeri, vagy gyûlöli Istent.
"A betû öl*, a lélek az, ami éltet” (2 Kor 3,6). Persze... ezt Pál mondta, akit twillight szintén nem tisztel.

*-és ezt a Szentírásra értette
offtopic
twillight 2009 okt. 20. - 19:11:55
(42/236)
Amúgy ha kéred tudok pontos idézetekkel is szolgálni.
twillight 2009 okt. 20. - 19:11:10
(41/236)
Engem meg azok hozzászólása sért, akik ezt a hitet propagálják, jónak és elfogadhatónak, mi több, egyedül üdvözítõnek állítják be.

Az én hsz-eim legalább igazak.
twillight 2009 okt. 20. - 19:10:03
(40/236)
Miért, Te hogy hívod azt, aki arról dumál hogy hallgatói életében vége lesz a világnak, hogy gyûlöld a családodat, hogy ne gyakorolj önvédelmet, hogy vagdosd le a végtagjaidat, hogy aki nem úgy tesz ahogy mondja azt bedobja a szemétégetõbe? Hogy akik nem akarják hogy uralkodjon rajtuk, azt elé kell hurcolni és ki kell végezni?
offtopic
mandulavirág 2009 okt. 20. - 18:40:04
(39/236)
Ugyan. Hisz halálos veszélyben van - hadd kiáltson segítségért.
zampano 2009 okt. 20. - 18:33:15
(38/236)
Hozzászólásaiddal sokak érzékenységét sérted, jó lenne, ha visszafognád magad.
twillight 2009 okt. 20. - 18:30:51 Előzmény meister4singer3
(37/236)
Jézus nem szállt le a keresztrõl mert nem isten. Jézus egy csaló. Már ha nem Pál életének felturbósított változatáról van egyáltalán szó, ahogy az az Ap.Csel-bõl kitûnik.

Ha Jézust nem hívták meg, akkor még a ház porát is lerúgdalta a szandáljáról. Ha egy városban senki nem tért meg, akkor soha többé be sem tette oda a lábát. És ellenségeit ki akarta végeztetni.