10/10
Silvana 2008 jan. 01. - 17:27:09 10/10
(16/36)
Teljesen egyetértek! :-))
(tehát azonos a véleményem)
Sokat tanult, nyitott szellemiségû "nagy koponyák" szintén így látják. Igen hasznos, és öröm más szempontból is megismerni történelmi, kulturális tényeket.
10/10
Silvana 2008 jan. 01. - 17:03:28 10/10
(15/36)
:-) Ha igazán nem akarsz, akkor ne bánts!
Sajnálom, hogy kissé korlátoltan látot a dolgot...
Már miért lenne baj, hogy nekem ellentétes véleményem van??! Számomra ez nem gond :-) Ahogy elnézem, csak neked probléma.
Igen, hát hogyne, a Bibliát Isten írta. Sajnálatos, amiért az emberek keze valahogy erõsen belekeveredett.
Most pedig nem fogok hamut szórni a fejemre, és nem indulok messzi zarándokútra, hogy "bûneim megbocsátassanak" :-)
Neked van egy véleményed, nekem pedig egy másik. Engedtessék meg, hogy legyen!! Köszönet!
Amúgy tudod mit, nem szükségeltetik az "engedélyed", anélkül is van ;-DD Nem te szabod meg nekem, hogy mit gondolok, mit hogyan értek, és azt sem, hogyan hiszek!
Dantes 2008 jan. 01. - 14:28:04
(14/36)
Én se. Õk mondják, akik vallásosak.
De hogy mi a hiteles meg mi nem, az nem ilyen egyszerû különben.

A lényeg szerintem: mivel a Biblia tudatosan megcenzúrázott könyv, így az apokrif iratoknak nagyon nagy a jelentõsége, mert más szempontbõl is meg lehet ismerni a kereszténységet/történelmet.
kocamama 2008 jan. 01. - 12:56:07
(13/36)
Alapvetõen egyetértek a leírtakkal, de én a Bibliát és az apokrif iratokat egyaránt hitelesnek tartom. Az,hogy Isten írta a Bibliát nem tudom értelmezni.
buba66 2008 jan. 01. - 05:24:12
(12/36)
Bocsánat, Dantes, a helyes név.
buba66 2008 jan. 01. - 05:23:37
(11/36)
DDDDDD

Legyen hát áldott a Te neved a 2008-as esztendõdben is, Uram!

És a tied is, Dante... :)))
Dantes 2007 dec. 31. - 10:46:39
(10/36)
Az igaz ember járta ösvényt mindkét oldalról szegélyezi az önzõ emberek igazságtalanséga és a gonoszok zsarnoksága.
Áldott legyen az aki az irgalmasság és a jó akarat nevében átvezeti a gyöngéket asötétség völgyén , mertõ valóban testvéreinek õrizõje és az elveszet lelek meglelõje.
Én pedig lesújtok majd te rád hatalmas haraggal és rettentõ bosszúval és amazokra is akik testvéreim ármányos elpusztítására törnek, és majd megtudjátok az nevem az ÚR amikor szörnyû bosszúm lesújt rátok.

"Q.T. evengáliuma." DDDDDD

Remélem pontosan idéztem , mert erre csak ezt mondani.
buba66 2007 dec. 31. - 10:26:27
(9/36)
:)))) ebben majdnem biztos vagyok. Mármint abban, hogy számodra egy ilyen nyíltan vállalt véleménnyel a máglyahalál a megváltást szolgálná :)))
Dantes 2007 dec. 31. - 10:24:36
(8/36)
Tudod, hogy most engem erõsen megsértettél a hitemben? XD

Na de komolyan.
Gondold már ezt végig.
Honann tudod, hogy a Biblia az igaz és Júdás evangáliuma a hamis?
A Biblia egy megcenzúrázott könyv, amibõl szándékosan ,,vágtak" ki részeket!
Tették mind ezt azért hogy a hívõket, könnyebben az akolban tathassák!
Én nem tudok hinni egy eleve, szándékosan meghamísított könyvnek!

Ja, igen, ismerem a Bibliát, úgy hogy nekem ne mond hogy olvassgassam.

Júdás=davinci kód?
Ez nagy butaság, kérlek.
Júdás evangéliuma egy ,,szent" ókori apokrif irat,
Davinci kód=egy könyv amit az emberek szórakoztatásra írtak.
Hogy lehet a kettõt össze hasonlítani?

Akkor: hofy milyen alapon mernek más evangéliumot hirdetni?
Hát tudod az inkvizicíó pár éve megszûnt.
Többé nem lehet az embereket hazugságban tartani és megkérdõjelezhetetlen igazságként beállítani a Biblia nevû meghamisítot tan-mese gyûjteményt!

Júdás evangéliumát három szempontból is vizsgálhatjuk.
Irodalmi jelentõsége: nagy, mert ókori mû.
Történelmi jelentõsége: még fontosabb: közelebb juthattunk az igazsághoz.
Teológiai jelentõsége:szintén jelentõs. (bár engem ez nem érdekel, nem hiszek az egyházakban) Az hogy jelenleg nincs a Bibliában...de hát valaha a Biblia sem ilyen volt! ISTEN írta az emberek meg megcenzúrázták.

Kezdem azt hinni(meg se sértõdj) hogy ha most 500 évvel ezelõtt lennénk rohannál az inkizícióhoz, hogy engem mint eretneket, vigyenek máglyára.
kzsolt 2007 dec. 30. - 23:48:08 Előzmény Silvana
(7/36)
Igazán nem akarlak megbántani, de aki (tényleg) ismeri a Bibliát, az... azóval, az INKÁBB ad hitelt a Máté, Márk, Lukács, és János evangéliumának, mint egy olyan valaminek - és itt direkt nem használok jelzõket -, ami szöges ellentétben áll Isten Igéjével.

És egy - bibliai értelemben megtért, és újjászületett - keresztény emberben az olyan film, mint a "Júdás Evangéliuma" semmiképp sem kelthet szabadabb érzést (pont azért, mert ellentétes tartalmú a SzentÍrás Evangéliumaival)! Sokkal inkább megbotránkoztatást kellene hogy keltsen Benned, hogy milyen alapon (!) merészelnek egyesek más evangéliumot hirdetni! (és itt a film készítõire gondolok)

Szóval, inkább elõ kéne venned a Bibliát, és áttanulámyozni, összehasonlítani az említett Evangéliumokat a Júdás Evangéliumával, és akkor rájönnél Te magad is, hogy mekkora kárt képes okozni a HIT szempontjából egy "Júdás evangéliuma"!
kzsolt 2007 dec. 30. - 23:21:45 Előzmény Silvana
(6/36)
A SzentÍrás Evangéliumai (Máté, Márk, Lukács, János Evangéliuma), összefüggnek egymással. Ez a "Júdás Evangéliuma" viszont szöges ellentétben áll Bibliával. Éppen ezért ez a "Júdás" teológiailag értékelhetetlen hazugság, csakúgy, mint a "DaVinci kód". Arra a kérdésre pedig, hogy mit tekinthetünk ténynek, az a válaszom, hogy aki keresztény, annak számára a Biblia a tény. Az az illetõ hisz a Bibliában, és úgy kezeli, mint Istennek Szent Írását!
10/10
Silvana 2007 dec. 30. - 18:27:57 10/10
(5/36)
:-) Persze mindenkinek az a lényeg, amit annak lát, amit annak akar látni.
Régi igazság: "minden jelenséget olyannak látunk, amilyennek akarunk". És természetesen belevisszük önmagunkat is... :-) (Már akinek van mit ;-) Khm, elnézést.)
10/10
Silvana 2007 dec. 30. - 18:24:10 10/10
(4/36)
(Lemaradt a végérõl, most pótolom: )
Lelki folyamatokat ábrázol. Viszonyulás. Júdás, az Apostolok, hogyan, miként... Önmagukon túllépve, vajon ki érti meg a lényeget.
10/10
Silvana 2007 dec. 30. - 18:21:32 10/10
(3/36)
Ez az Evangélium egy fantasztikus, elképesztõ "irat"! Tele értelemmel, és mélységgel. Ha valaki nem érti (nem fogja fel a lényegét) és nem érzi meg, soha nem is fogja! Ha nem "látja a szívével", sem...
Nem hemzseg külsõségektõl, ami a Bilbliában igen sok. Igaz, úgymond szemléltetéssel egyértelmûbbé tehetõk lélekbeli gondolatok. Oly módon bárki megértheti...
Mielõtt még... - jól ismerem a szent Bibliát. És igen, hithû katolikus vagyok. De nem bigottan.
Számomra a gnoszticizmus gondolatvilága felemelõ, és magával ragadó. Mi tagadás, nekem jobban "tetszik". Szabadabb érzést (is) kelt bennem. És általa valóban megfog valami elmondhatatlan, lélekemelõ "misztikum", a hit öröme. Nem egy tárgyban, nem egy szentképben, hanem ezeken messze túlmutató lényegében.
Itt nem Júdás "szeretetérõl", vagy "nem szeretetérõl" van szó, alapvetõen. Összefüggnek a történések, egy folyamat.
Dantes 2007 dec. 30. - 16:33:46
(2/36)
Aha, jópofa vagy...
és mind azt amit leírtál, tényként mondod el.
Honnan tudod hogy úgy történt? Tán ott voltál?

Nem akarlak megbántani, de mielõtt, a "tényekrõl dumálnál"
gondolod végig azt hogy te sem tudhatod hogy mi az igazság, legfeljebb hiszel valamiben-de tényeket te sem imsersz, ennek ellenére tényként írod le a hitedet.

Mellesleg: személy szerint hitelsebbenk tartom az apokrif iratokat mint az úgynevezett ,,szent" Bibliát.
kzsolt 2007 dec. 30. - 15:58:34
(1/36)
Júdás evangéliuma - Tényként kezelik, mert másképp nem érdekli majd az embereket! De ez a féle evangélium (mármint a Júdásé) hazugság! Júdás azt, amit tett, szabad akaratából tette! Engedett a Gonosz gondolatának, és elárulva Jézust, megtagadta Õt. ÉS miután ezt megcselekedte, megbánta ugyan amit tett, de nem tért meg Istenhez, hanem öngyilkos lett!