adamnagysweetmovie 2012 júl. 22. - 19:27:58
(10/10)
De a korrektség kedvéért mondom: a mûsor javára szól, hogy nem tömjénezte direktben a közmédiát, és bizonyos halvány kritikákat is felvetett.
Lehet, hogy ez csak a mai "korrektúrás" MO-n üdvözlendõ, de az.
adamnagysweetmovie 2012 júl. 22. - 17:15:37
(9/10)
Vitézy: Vitatható, de én úgy gondolom, a közmédiának lojálisnak kell lennie a kormánnyal és nyitott az ellenzék felé.
Vitézy: A kereskedelmi tévék hírmûsorai mintha megijedtek volna a politikai hírektõl.
Borókai: a hírekben túl sok a múltfeltárás és túl kevés eligazodást nyújt a jelenhez.
adamnagysweetmovie 2012 júl. 22. - 17:12:42
(8/10)
A zsûri különdíjjal jutalmazta az MTVA által a köztévének gyártott Becsengetünk és elfutunk címû alkotást.
Ennek kapcsán sokan és hosszan méltatták az új generáció feltûnését.
Nokom.
adamnagysweetmovie 2012 júl. 22. - 16:51:43 Előzmény adamnagysweetmovie
(7/10)
Az azért meglepõ volt, hogy a riporter is meglepõdött, hogy az ATV-t is díjazták. Miért olyan meglepõ ez, kérdem.

Amúgy baromi vicces a riport, mondjuk kicsit elevenbe vágó:
http://www.youtube.com/watch?v=WBva2g3evGk

A Cosma-gyilkosság 3D-szimulációja, ami kb olyan volt, mint egy first-person-shooter, az azért kemény volt. Nem tudom, díjaztam volna-e...
adamnagysweetmovie 2012 júl. 20. - 19:00:40
(6/10)
A veszprémi jogutódja volt a 90s évektõl a Kamera Hungária, amit most megszüntettek és ez lett helyette...

Igen, a köztévé leépülése 1990 óta szembetûnõ, és ebbe az is belejátszott a pénztlenség mellett, hogy a pártok elfoglalták a maguk szeleteit a médiában, és finomanszólva nem a független szakmaiság volt a pénzek elköltésének fõ szempontja. Ma meg már egyetlen párt irányítja két politikai szervezettel is a közmédiát (Médiatanács, MTVA).

Idén sohanem látott büdzsét kapott a közmédia és írtak is ki pályázatokat tv-filmre, dokura, animációra.
Sajnos elsõnek mégis a Marslakók és Bayer Zsolt "természetpolitikai" sorozata készült el, illetve a látványsportok közvetítési jogainak megvétele élvezett elõnyt.
De egyszer csak legyártódnak azok a nyertes tartalmak is, ebben bízom.
olahmiki1959 2012 júl. 20. - 18:51:54
(5/10)
Adam, ez a veszprémi tv-s fesztivál egy önálló rendezvény, vagy pedig a hivatalos, évente, vagy nem tudom milyen idõközönként megrendezendõ tv-s fesztiválok sorába illeszkedik bele?
Ugyanis 1980-ban én ott dolgoztam Balatonalmádiban, a Hotel Aurórában, ahol a Veszprémi Tv-találkozó résztvevõi, rendezõk, színészek, tv-sek laktak, és a rendezvények, díjkiosztások után esténként ott "lazítottak". Akkor nagyon sok országosan ismert, népszerû emberrel találkoztam és néhányukkal beszélni is tudtam egy-két mondatot.

Akkor még elképesztõ mennyiségû tv játék, dokumentumfilm, színházi közvetítés, animációs kisfilm készült, egyik jobb volt, mint a másik. Egészen más volt a kínálat színvonala, szélesebb volt a paletta, a mostani meg sem közelíti az akkorit.
Azt hiszem, a kereskedelmi televíziózás "elévülhetetlen érdemeket" szerzett ezen a téren, hogy ennyire lement a színvonal és a kommersz eluralkodott minden téren.
Természetesen tudom, hogy a fejlõdést, a modernizációt, az "új idõk szavát" nem lehet figyelmen kívül hagyni, és nem kell visszasírni egy elmúlt korszakot, de a romlás, a visszaesés, a felhígulás tényét azért megállapíthatjuk.

Egyik este ott voltam, amikor Alfonzó egy fergeteges magánszámot adott elõ az összegyûlt tv-sek elõtt, mindenki fetrengett a röhögéstõl. Zseniálisan rögtönzött egy pillanat alatt, bármivel kapcsolatban, óriási élmény volt.
Ma már ez is csak egy emlék.
adamnagysweetmovie 2012 júl. 20. - 18:10:46
(4/10)
A kategóriák is sokkal szûkebbek (sehol egy TV-film, egy animáció), neadjisten bulvárosabbak. Még szerencse, hogy a határon túliak ide sorolása kicsit növeli a választékot.


Dokumentum-tényfeltáró

Arculat, saját promóció

Bulvár - reality

Sport

Szórakoztató-zene

Hír-hírháttér

Kulturális mûsorok


Környezettudatos és természettudományi mûsorok
adamnagysweetmovie 2012 júl. 20. - 18:07:14
(3/10)
Azt meg végképpen nem érteni: mit keres a "korrektúra" szó a címben, ami köztudottan a hibák javítását jelenti. De ki, mit fog ezen a fesztiválon "korrektúrázni?
adamnagysweetmovie 2012 júl. 20. - 18:05:45 Előzmény adamnagysweetmovie
(2/10)
Hát igen, ettõl tartottam.

"Most teljesen államosított formában, Kamera Korrektúra Fesztivál néven ismét megrendezik a találkozót Veszprémben. Hogy kétség se férhessen hozzá kié most a fesztivál, Vitézy Lászlónak fontos szerep jut a találkozón. Vitézy jelentõs rendezõ volt valaha, már 1980-ban Balázs Béla díjjal, 1987-ben pedig SZOT-díjjal jutalmazták. Szakértelméhez tehát nem férhet kétség, legfeljebb politikai elfogultságai lehetnek hátrányosak egy kötelezõen objektív zsûrielnök szerepében. "
adamnagysweetmovie 2012 júl. 20. - 16:26:43
(1/10)
Ez a Kamera Hungária újmagyarul?