10/10
grosz_i 2021 jan. 16. - 19:18:06 10/10
(3/3)

Fforde - Az igazság nyara (2012) - 10. epizód

Susan és férje, Richard együtt a fiúkkal, Jimivel éppen elköltöznek New Yorkból a Hudson-völgyben található kisvárosba, Woodstockba. Richard ott szeretne átvenni egy háziorvosi praxist, bízva abban, hogy az állandó készenlétet, sok-sok munkát és stresszt jelentő klinikai állását feladva végre több időt tölthet együtt a család. Ugyan ez jövedelem szempontjából nem lenne éppen előnyös, de szívesen van együtt a család és a gyerek is rajongásig kötődik az apjához.

Röviddel a megérkezésük után Susan döbbenetes felfedezést tesz - szinte a lélegzete is eláll -, ott látja Lukast, a sikeres haditudósító fényképészt a kisváros utcáján. Ő az a férfi, aki a fia, Jimi vérszerinti apja, és ráadásul nemcsak itt él a városban, hanem átmenetileg ugyanabban az iskolában is tanít, ahova a fia, Jimi jár.

Kétségbeesetten próbálkozik Susan a titkát továbbra is rejtegetni, a férje és a fia elől eltitkolni, hogy a családját mindenképp megóvja. Ugyanakkor lelkifurdalás is gyötri, annak idején a fesztiválos években, amikor még csupán barátja volt a jelenlegi férjének, súlyos hibát követet el, rövid szenvedélyes viszonyt kezdett az ott tartózkodása alatt Lucas-szal, melynek a következménye a terhessége, majd Jimi lett.

Ahogy visszatért New Yorkba többé nem kereste Lucast, és a barátját, majd későbbi férjét is meghagyta abban a hiszemben, hogy ő a gyermeke apja. Amennyiben vallomást tesz a férjének, az vajon milyen következményekkel járhat a családja jövőjére nézve?

Vajon Jimi gyűlölni fogja-e őt, az anyját a több éven át tartó hazugságáért? Közben maga Lucas is felfedezi a közte és Jimi között meglévő hasonlóságot és rájön, nyilvánvaló ő lehet Jimi apja…
Susan vívódik önmagával, talán már késő lesz férjének bevallania az igazságot, már nem lesz esélye ezen az áron sem megmentenie a családját?

És Susan vallomásával egyidejűleg a férje is bevallja a kezdetektől fogva tudta, hogy amikor egy popkoncertről a leendő felesége visszajött, majd rá rövidesen bejelentette, hogy terhes, akkor ő boldogan vette feleségül a szeretett barátnőjét, bár kezdetektől fogva tudta, hogy a gyermek nem tőle való, ugyanis neki nem lehet gyereke…

Jimit kezdetben teljesen összezavarja ez a kaotikus családi helyzet, próbálja vigasztalni a „csak” nevelőapját, mert bárhogy is alakult a családi életük, mindenképpen őt tekinti az „igazi” apjának. Természetesen Susan is megtalálja az elveszettnek hitt harmóniát a férje oldalán.
10/10
grosz_i 2019 jan. 20. - 20:35:36 10/10
(2/3)
Aki Katie Fforde filmek közül csupán a legjobb 12 film közül kíván választanai, akkor ez az egyike a 12 legeslegelőször műsorra tűzött filmek közül. Aki szórakozni vágyik, és mindezt romantikus filmmel kívánja megvalósítani, annak ez a film min. 9 pontot bizony megér.
6/10
Funtineli 2016 jún. 10. - 13:46:53 6/10
(1/3)
Kellemes könnyed film, a maga kategóriájában remek. Ez nálam 6 pontot jelent.