Téma: Keanu Reeves

danab1 2008 ápr. 05. - 00:18:18
(213/1373)
Azt hiszem ezt már írtam, de van egy nagyon jó magyar honlap, ami Keanu-val foglalkozik, és a szerkesztõje tényleg igyekszik mindent összegyûjteni a weboldalon, amit csak lehet Reeves-szel kapcsolatban. És roppant kreatív. A kedvencem pontom a "Keanu Rádió".
www.keanu.hu
danab1 2008 ápr. 05. - 00:15:21
(212/1373)
De jó! Én errõl a klipprõl csak olvastam. Nem is értem miért nem néztem meg eddig...:-) Köszi!
danab1 2008 ápr. 05. - 00:11:39
(211/1373)
Hát... kíváncsian várom ezt a filmet!:-)
danab1 2008 ápr. 05. - 00:11:02
(210/1373)
Júlia néni és a tollnok - avagy mindennap új folytatás! - MGM
április 6. 20:30

(Ezt még nem láttam. /A kép nem ebbõl való/:-))
könnycseppek 2008 ápr. 04. - 21:29:22
(209/1373)
A Street Kings premierjén:-)
könnycseppek 2008 ápr. 03. - 19:37:24
(208/1373)
Egy kis érdekesség:-)

A Digital Spy oldalán készítettek egy tizes listát 'Minden idõk legjobb music-video-cameo'-iról (amikor egy videoklipben feltûnik egy színész/nõ, vagy más celeb).

És melyik lett szerintük az ezüstérmes?!;-)

Bizonyám: a Keanu-féle 'Rush, Rush' Paula Abdultól
http://www.youtube.com/watch?v=zH_AJ4rDdEY
(egy egész kerettörténettel)

Épp ezt emlegettem itt a legelsõ (164) hozzászólásomban;-)
Ezüstliliom 2008 ápr. 03. - 19:25:34 Előzmény könnycseppek
(207/1373)
Nem is érdemes tagadni.;)
könnycseppek 2008 ápr. 03. - 13:56:57
(206/1373)
"Nézz Neo szemébe. Abba a szép barna szemébe..."
Azért ezt Cypher sem tagadta:-D
könnycseppek 2008 ápr. 03. - 13:43:25 Előzmény danab1
(205/1373)
*spoileres*
Igen, szerintem is az egyik legszebb LakeHouse-rész, amelyiket említetted (meg Ezüstliliomé), de nekem azok is nagyon tetszenek, amikor azt a pillanatot mutatják, amikor ráeszmél a múltra, illetve, szerintem az egyik legjobb mondatot Kate anyja mondja, mikor elolvassa a leveleket:
'Ja, hogy az idõdolog?! Az csak RÉSZLETKÉRDÉS!":-)

Az hogy buta lenne... persze nem fejezte be a sulit, ebbõl bizti sokan vonnak le messzemenõ következtetéseket, de nem ez számít. Fõleg, ha nem is igaz:-)
Ezüstliliom 2008 ápr. 03. - 12:53:51
(204/1373)
Nem láttam még, de ami késik, nem múlik.:)

A Ház a tónálban nem a logika a lényeg, hanem az érzelmek. Aki mást vár tõle, nyilván csalódni fog.
danab1 2008 ápr. 03. - 12:21:58
(203/1373)
Ó, azt hiszem, ezel abszolúte egyet kell, hogy értsek!:-)
(Bár, Chris Martin-nak, a Coldplay énekesének is nagyon szép szemei vannak még, vagyis, inkább küldönleges, de hát ez most itt nem az õ topic-ja)

Igen, az album is nagyon szívetmelengetõ gesztus volt... Sokan szidták azt filmet, merthogy zagyva, és, hogy a végére már maguk a készítõk sem tudták, hogy mit akarnak. De szerintem jólsikerült, kedves mozi.
Elég sok filmjét láttam már, de mostanában a Kamera által homályosanra vadászok, mert azt még nem sikerült. Te láttad?
Ezüstliliom 2008 ápr. 02. - 20:50:13 Előzmény danab1
(202/1373)
Igen, az a fa... és mikor a lány küld neki egy albumot az apjáról, mikor megtudja, hogy meghalt... Ez a törõdés mutatja, hogy szeretik egymást. Csodálatos érzés!:)

"Kenus csávónak" van szerintem a világon a legszebb szeme.:))))
danab1 2008 ápr. 02. - 14:59:11 Előzmény könnycseppek
(201/1373)
Ó, jó kép, remek interjú részlet! Köszi szépen!
Méghogy nem romantikus, és méghogy buta... Mert olvastam már szegény emberrõl ilyen képtelenséget, hogy olyan sötét, mint az éjszaka. De ezt már említettem.
Mondjuk volt egy-két romantikus produkciója, az már igaz, így lenne mibõl táplálkoznia. Bár nem hinném, hogy ezekre szorulna.
Nekem a Ház a tónál címû filmben az tetszett, mikor elültette a lánynak azt a fát. Aranyos...
Az édes november pedig vitathatatlanul kedves és érzelmes.
könnycseppek 2008 márc. 30. - 09:05:53 Előzmény danab1
(200/1373)
Nem láttam; érdekes módon, valahogy nem keltette fel az érdeklõdésemet. Ez persze még változhat;-)

Olvastam vele (pontosabban róla... hmmm, ha 'vele' olvastam volna...-hihi) egy LakeHouse-interjút, amelyikben a romantikáról is kérdezték:

---------------------
Magánemberként is romantikus típus vagy?

Ez változó. Ahogy öregszem talán inkább. Tizenhét lehettem, amikor az akkori barátnõmmel beültünk a kocsiba, benyomtunk a magnóba egy dallamos kazettát, kiraktuk a hangszórókat a kocsi tetejére, hadd szóljon. Utána kimentünk valami elhagyatott parkba, ittunk, táncoltunk, feküdtünk a fûben. Szabadok voltunk. Haraptuk az életet. Így találtam rá azokra a dolgokra, amelyek fontosak. Például a zenére. A zene mindent tud az érzésekrõl, a hangulatokról, a változásokról. Társ az életben. Segít álmodni. Ez a mai napig megmaradt az életemben.
Ma már azonban egy teljesen átlagos, komfortos életre berendezkedett fickó vagyok, aki szabadidejében egy együttesben gitározik, és néha felugrik a motorjára, hogy száguldozzon egy jót. Ez hatalmas szabadságot ad, és teljesen ki tudok kapcsolni vezetés közben.

Szerenádot adtál fiatalon?

Azt sosem csináltam. Lányt se szöktettem meg soha. De ha most a romantikus énemet cincáljuk, akkor annyit elárulok, hogy virágot már küldtem, és családlátogatáson is voltam.

Van valami hódító tipped a romantikus férfiak számára?

Egy dal mindig segít. Meg a csoki. De nem egy doboz, hanem tizenöt. Egy dal, egy tánc. Egy szép vacsora. Tizenkét ajándék karácsonyra szimbolizálva a 12 hónapot. A lényeg, hogy az ember szíve-hölgye érezze, hogy fontos. Az se mindegy, hogy sikerül-e megnevettetni. Egy nevetés, egy mosoly mindig segít a szívnek. És mindig viszonzásra talál.
---------------------

Ezek szerint tetszett neki az Édes november-ben az ötlet a 12 ajándékkal;-)
danab1 2008 márc. 29. - 15:56:42 Előzmény könnycseppek
(199/1373)
Zavarni engem sem zavar! Sõt,szerintem pont ezektõl az örök igazságoktól meg jól megalkotott, egyben komplex filozófikus tartalmaktól olyan jó a Mátrix. Mert, ha ezek nem lennének benne, akkor lehetne egy egyszerû akciófilm is. De ez az alkotás minden szempontból túlmutató és újító.
Tényleg egy-két dolog túl volt bonyolítva. Meg sajnáltam, hogy pont Noe és Trinity nem élvezhette már a szabad új világ lehetõségeit, akik megharcoltak érte.

Láttad az Animátrixot, ami a Neo elõtti kiválasztottakról szól, meg arról, hogy õk miért buktak el?
(Amúgy jó kép;-))
könnycseppek 2008 márc. 28. - 07:06:11 Előzmény danab1
(198/1373)
Az örök igazságokkal és a közhelyekkel amúgy semmi bajom, hiszen éppenhogy igazságokat hordoznak és ez jó.
Ebben a trilógiában is voltak jó mondatok (Az ember nem lát túl azokon a döntéseken, amelyeket nem ért. - Orákulum Neonak a 2.-ben), meg eleve a duracell-elmélet is érdekes volt (bár, ha jól emlékszem, nem 'eredeti'), csak azok nem tetszettek, amelyeket túlbonyizták.
Az pedig, hogy filozófiákat egyesít végülis elõny is lehet, hiszen egyben láthatsz dolgokat:-) -engem ez nem zavar.
danab1 2008 márc. 27. - 14:25:14
(197/1373)
Az Otthonom, Idaho-t én láttam. Hát... érdekes. Elgondolkodtató, tényleg, de nem az igazi.
Kicsit olyan érzésem volt, mint egy másik filmjénél, a Pimaszság hercegénél. Szóval, hogy szép-szép ez a lázongásos fiatalság, de minek...

Jaj, a romantikus szálat én is sajnáltam! Mert hogy egymásra találtak (igen, én is menthetetlen vagyok ez ügyben:-)). Bár, amikor Neo Tirnity-t hirtelen a 3. részben "Trin"-ezni kezdte, az picit nekem sok volt)
Vannak benne zseniális újítások, az ikrek nekem is kifejezetten tetszettek - bár egyszer olvastam egy kritikát, amiben azt írták, hogy pont õ miattuk ment el a cikkíró kedve a 2. résztöl). De tény az is, hogy banális dolgokat meg örök igazságokat is kaptunk jócskán az arcunkba. De hát az örök igazságok már csak ilyenek, és mindig kell valaki, aki kimondja õket.
Megvettem a Mátrix – Filozófia c. könyvet, aminek bár még nem értem a végére, de jó kis elemzések és visszavezetések vannak benne. A Mátrix rengeteg kultúrából és vallásból táplálkozik. De valljuk be, azért csak jól sûrítette egybe a kínai harcmûvészetet, a platoni bölcseletet, meg a görög mitológiát a buddhizmus alaptéziseivel.
Sok minden vitatható benne. De összességében örülök, hogy megkapta a világ (még a folytatásoknak is).
norton15 2008 márc. 27. - 13:52:32
(196/1373)
Igeeen, Hugh Laurie, Dr. Ház és George herceg megformálója...:DDD
könnycseppek 2008 márc. 27. - 13:39:08
(195/1373)
Ezt a filmjét nem is láttam (Néha a lányok...), de azt hiszem, nem is fogom megnézni;-)
Az Otthonom, Idaho viszont a listámon van.

Igen, a Mátrix eleve trilógiának készült és persze teljes(ebb) képet ad, de valahogy mégis túleröltetettnek éreztem. Az elsõ rész újdonsága és képi világa szenzációsan hatott, a 2-3-ban néha túlzásba vitték ezt, bár ötletek ott is voltak, mint pl. az ajtót kinyitni-becsukni-és-máshova-jutni-egy-pillanat-alatt, illetve az Ikrek 'közlekedési módja' zseniális. Néhol a magyarázatokat is bonyolultnak éreztem, illetve eröltetettnek, felszínesnek. 'A szerete csak egy szó. Az a lényeg, amit jelent.' Nanáhogy... ennyi erõvel ezt MINDENre el lehet mondani:-)
No meg -menthetetlen romantikusként;-)- nehezen viseltem, hogy az egyetlen igazán szép (tudom, nem ez a filmeposz "lényege") szerelmi szálat ilyen drasztikusan elvágták:-(
Nahát, ezt a Mátrix topikba is írhattam volna (amit részben meg is tettem;-)):-D
danab1 2008 márc. 27. - 13:06:10
(194/1373)
Én is várom a Reeves-'Házdoki' páros alakítását!
A Vásott szülõk tényleg nem volt túl nagy szám.
Nekem legjobban a Néha a lányok is úgy vannak vele nem tetszett. Kicsi szerep, a film meg rémes.
Én kedveltem a Mátrix folytatásait. Bár tény, hogy nem erre a befejezésre számítottam. De azért kellett a 2 rész, hogy teljesebb képet kapjunk. Mert az elsõbõl megismertük a világot, de azt nem ,hogy miért kell bele Neo. De vitathatatlan, hogy az a legjobb.