Téma: Kenny Lin

Riamara 2020 aug. 10. - 21:47:34 Előzmény bori4
(3327/4727)
Ming dinasztia
Ez a bombás pasi. Az a gyilkos, aki meg akarta ölni Tangot. Aki miatt úgy kellett visszalopakodniuk a fővárosba. A császár megkérte Wangot, hogy próbálja meg őt a saját bérgyilkosává tenni. A bordélyban találkoztak, és pasi nemet mondott, aztán Wang kezébe nyomta a bombát.
Riamara 2020 aug. 10. - 11:28:06 Előzmény bori4
(3326/4727)
Annyira buták azok a királyok. Vazallus király, az csak vazallus király, ezért feláldozni a hadseregüket szörnyen ostoba dolog, mert így válnak csak igazán kiszolgáltatottá.
Ami a hadseregek létszámát illeti, ezen mindig csak forgatom a szemem. Az európai királyságokból kiindulva, egy hadsereg fenntartása egy kis királyságnak roppant megterhelő. Szóval azok a hihetetlenül nagy létszámú seregek mindig elgondolkodtatnak a fordítást illetően.
Persze ugyanez a helyzet a hússzal is, ami viszont még kíséretnek is kevés. A húszezer viszont túl sok, mivel a sereg egy részét már a fővárosban elvesztették. Szóval nem tudom.
Én
bori4 2020 aug. 10. - 10:41:56 Előzmény bori4
(3325/4727)
... elbocsátó szép üzenet.
bori4 2020 aug. 10. - 10:40:51 Előzmény bori4
(3324/4727)
Na kérem, Yu Ran is felvilágosul... még pár rész és a legnagyobb problémája, hogy szebb szárnya legyen, mint a Vaskirályé... :)
bori4 2020 aug. 10. - 10:38:38
(3323/4727)
Ja hát ezért.... a vazallus királyok rangja meg lesz emelve, bár nem tudom király fölött miféle rangot kaphatnak még? Ez az egész ragmegnevezés, fordítás nekem nagyon suta, szerintem nincs jól belőve.... Szóval a lényeg az, hogy a Yin Birodalom nagyhercegnőjének mézesmadzagját mindenki bekapta - mögötte, meg tudjuk Bicheng hókuszpókusz úr a karmester. Az a furcsa,hogy mindenki sejtei ez, Róka tábornok egész biztos benne, mégis nekiesnek egymásnak.
bori4 2020 aug. 10. - 10:34:05 Előzmény bori4
(3322/4727)
Novoland 40.
Volt egy csata - de megint minek??? Pestiesen szólva adtak a sz@rnak egy pofont és rengeteg ember meghalt... :-(((
Ez akkor is szerintem elírás.... eetleg 20 ezret akart írni a fordító, nem?
bori4 2020 aug. 10. - 10:24:22 Előzmény Riamara
(3321/4727)
Igen, kifejezetten szép "nő" - de hát az egész viselkedése nőies. Minden reakciója, hisztije, ahogy pöröl és hirtelen felindulásból mást csinál :))) tökéletesen játssza a bl-karaktert...
Még a nővérének is ő ad tanácsot szerelmi ügyben, mintha egy idősebb barátnő lenne... annyira birom :)))
bori4 2020 aug. 10. - 10:22:28
(3320/4727)
Volt ő már korábban? - mert én nem tudom most hova tenni. Vagy csak a kurtizán színrelépésével jött ő is? - aki ugya a lánya... Jól átveri Tangékat, no meg minket
Riamara 2020 aug. 08. - 21:48:28
(3319/4727)
Ming dinasztia kopói 30.
Ha nem tudtam volna, hogy Tang az, akkor simán lánynak nézem. Méghozzá kifejezetten csinos lánynak.
Viszont úgy látom, Tang is téved olykor. A gyilkos a városban van. Ráadásul jól betette a lábát a Wang bordélyába, a lányán keresztül. S mivel az első számú célpontja Tang, Ezért most nem túl praktikus barátkoznia a kurtizánnal.
Riamara 2020 aug. 08. - 21:43:05
(3318/4727)
Köszi az ajánlót!
bori4 2020 aug. 08. - 16:23:51
(3317/4727)
Filmajánló
THE LOST BLADESMAN/ Az elveszett kardforgató - szinkronizált kínai

https://www.youtube.com/watch?v=s8j0TsF-rRo

Igazi délutáni matiné a Három királyság korából, Cao-Caoról, Liu Beiről és Guan Yuról ..... újabb látványos harcművészettel teli mese....
Riamara 2020 aug. 08. - 14:33:20
(3316/4727)
The Love Lasts Two Minds 21
Amiben Jing Ci végül bevallja Yuannak a betegségét. Majd, miután újra rosszul lesz, sietve a fővárosba távozik.
Yuan úrnő is ezt az időpontot választja, hogy eljöjjön a lányáért és haza vigye. Yuan nem is igen tiltakozik, mert Ci után akar menni.
Előbb azonban bocsánatot kell kérnie őfelségétől, a szökése miatt.
A Zhao királylány addig rágja apja fülét, míg az elengedi őt a Yong fővárosba, hogy férjet szerezzen magának.
bori4 2020 aug. 07. - 17:51:13 Előzmény Riamara
(3315/4727)
Tényleg nagyon jók, felüdülés nézni őket a Novoland mellett. Olyan angolos humort prezentálnak, nekik az arcizmuk se mozdul - én meg dőlök a röhögéstől. No, Pei doki "külön kezeléseire" nem emlékeztem már és hát most a szerelem tárgya nyitott rájuk - kínos :)))))
Riamara 2020 aug. 07. - 17:11:29 Előzmény bori4
(3314/4727)
Ming dinasztia kopói. Behalok tőlük. :)
A főfelügyelő mekkora egy maflást kapott a nyanyától. :D Persze meg is érdemelte. Annyira ostoba. Nem tudom hogy képzelte, hogy bárki elhiszi a bárgyú történetét, mikor voltak ott vagy százan, akik ráadásul szívből utálják őt.
Wang persze nem akarta őt bemártani az imádott nyanya előtt. Na de jön még a kutyára dér.
Az az igazság, hogy Pei doki nem volt ám mindig ilyen visszafogott. A történet elején még minden napra másik beteg hölgyeménynek adott "külön kezelést" Szóval most az történt, hogy visszanyalt a fagylalt. :)
Mint mondtam a madam nem semmi egy nőszemély. És igen, én is kíváncsi leszek milyen kurtizánt varázsoltak Tangból. :D
Riamara 2020 aug. 07. - 12:01:45 Előzmény bori4
(3313/4727)
Szerintem Vaskirály pont leszarja a kaotikus világot, a benne lakókkal együtt. Számára csak egy dolog fontos. Ő maga.
Riamara 2020 aug. 07. - 12:00:15 Előzmény bori4
(3312/4727)
Novoland
Sárkánytábornokot én is értelmesebbnek hittem.
A falufőnökből kezdettől fogva nem néztem ki semmi jót. Egyértelmű, hogy megegyezett a rablókkal. És persze kiket is áldozna be, ha nem az idegeneket.
A két fővárosi fiún meg teljesen lemerevedtem. Addig azt hittem csak őfelségében tengett túl az agresszió, de úgy látszik, hogy a titkos hadseregét is vérszomjassá nevelte.
Kíváncsi voltam meddig tart ki Vaskirálynál a jópofiság. Nos eddig. Amint kezdtek visszaszivárogni Asule emlékei, azonnal meg akart szabadulni tőle. Szerencsére a hercegnő résen volt.
bori4 2020 aug. 07. - 09:21:53 Előzmény bori4
(3311/4727)
Ezen a Vaskirályon sem lehet elmenni.... valahogy nem értem teljesen, mit is akar.
bori4 2020 aug. 07. - 09:18:00
(3310/4727)
Novoland 37.
Úgy tűnik Róka tábornok nem tudja maga mellé állítani a Sárkány tábornokot, aki nem látja a bajok gyökerét - szerinte az egész a mennnyeiek és a tianqu harca. Ahhoz képest, hogy szuper világhírű tábornoknak konferálták be nekünk, elég szűklátókörű...
Nagy sumáknak gondolom a falufőnököt, szerintem direkt küldte külső munkára Ji Ye-t - még az is lehet, hogy összejátszik a Vaskirállyal? Az a jóasszony meg szépen megitatta valamivel Yu Rant tuti, készül itt valami disznóság...
bori4 2020 aug. 07. - 08:55:56 Előzmény bori4
(3309/4727)
Szeretem, amikor a történet "életszagú".... mert bizonyára akkor is voltak forróvérű menyecskék... Amúgy a bordélyház intézményének alapfeladatát bőszen elmismásolják, valahogy mindig a kultúrális tevkenységet mutatják, no meg a politikai-üzleti szerepkörét. A sztár kurtizán vagy világhírű táncos, zenész, költő.... kuncsaftot csak ebben a témakörben fogad - na ja... :)))
bori4 2020 aug. 07. - 08:50:39 Előzmény Riamara
(3308/4727)
Ming dinasztia 29.
Már megint Tang agyafúrtsága kellett, hogy bordélyban "rendben" menjenek a dolgok.... haláli egy pasi. Na és kiváncsi leszek hogy fog kinézni az átváltoztatás után :)
A császár előtt - mit ad isten - éppen jókor jelenik meg a császárné -, így lüke rokona látszólag megússza. De ahogy ismerjük Wangot, nem fog neki adósa maradni, majd úgy fű alatt... :))
A császári jégkamrából lopják a jeget, ami hatalmas kincs volt abban az időben - hát nyomozni kell a tolvaj után. Gondolom ez már új " nyomozati anyag" lesz.
(Beugrott, hogy egy koreai történelmiben is mintha lett volna az egyik királynak jeges barlangja, de már nem tudom melyikben láttam - de nagy kincs volt ugyszintén...)
Riamara 2020 aug. 06. - 22:42:13
(3307/4727)
Ming dinasztia kopói 28.
Ahogy mondani szokták, ami elromolhat, az el is romlik. :D Valahogy rögtön sejtettem, hogy elbénázzák a rajtaütést. Mondjuk egy ilyen rendőrfelügyelővel nem is csoda. :) Kicsit aggódtam is Suiért, de aztán mikor a bankrabló banda bevette magát a bordélyba, már nem tudtam abbahagyni a nevetést. Wong feje füstölt rendesen. A madam meg haláli volt. :) Kint meg az ostromló sereg a két kárörvendő vezetővel. Amikor a főeunuch beszólt, hogy jaj, hogy akarhatott íjászokkal betörni, inkább tüzet kéne használni! - kinyúltam rendesen. Amit ezek Wongtól kapni fognak!! :D :
Riamara 2020 aug. 06. - 13:20:35 Előzmény bori4
(3306/4727)
Tang magát mérgezte meg, hogy kiderüljön milyen mérget használtak a lánynál. De sajnos nem jöttek rá így sem. Pedig őfelsége gyógyítói (vagy méregkeverői? ) is dolgoznak rajta ezerrel.
Riamara 2020 aug. 06. - 13:18:31 Előzmény bori4
(3305/4727)
Akartam is ajánlani, hogy menj vissza addig a részig, amikor Tangot elküldték, hogy nyomozza ki, mi van az ezüstbányákkal.
Mert innentől kezdve a szálak szépen elkezdenek összefonódni.
Szóval érdemes megnézni azt a jelenetsort, amikor a bányafőnök elöljáró, akit később öngyilkosságra kényszerítenek hogyan is magyarázza el neki a felállást.
bori4 2020 aug. 06. - 13:05:34
(3304/4727)
Haladtam a Ming dinasztia nyomozóival is, a 27-28-at néztem. Ebből megy kettő, mert rövidek.
No, ahogy mondani szokták, csak néztem, mint a moziban... még a nevüket is újra kell tanulnom, elég nagy homály van bennem :) A mérgezés még fenn áll, de fogalmam sincs, hogy ki és miért is mérgezte meg Tang Fan-t.... na majd alakul. :)
bori4 2020 aug. 06. - 12:56:04 Előzmény Riamara
(3303/4727)
Amilyen szép jelenetsor volt Yu Ran tánca, annyira szomorú is valóban. Vaskirály meg tátott szájjal nézte, lehet hogy kötődése van esetleg Yu Ran anyjához... és ők a lebegők. Yu Ran lehet, hogy trónörököse a lebegőknek?
Mi lesz velük?? :(((
Riamara 2020 aug. 06. - 12:20:37 Előzmény bori4
(3302/4727)
Nagyon aranyosak, mind a négyen.
De a tánc, amit Yu Ran táncolt elég baljóslatúnak tűnt a számomra. A videóban, amiről meséltem egy ilyen mozdulatsor után nőttek ki a szárnyai. És mivel ebben a részben belengette, hogy milyen jó lenne hazatérnie, attól tartok ez hamarosan be is következik. Valami pedig azt súgja, ebből nem sül ki semmi jó. :)
Riamara 2020 aug. 06. - 12:15:56 Előzmény bori4
(3301/4727)
Ezt most nem értem egészen.
Chunwei királynője, Bai Zhouyue, azaz Xiao Zhou mamája. Az apa kérdéses, bár mindenki úgy vélte, hogy a császár lánya. Ezt a történetet még nem bontották ki teljesen. Bai Yi pedig az ő tábornoka. De szerintem ennél kicsit több is. :)
Ugyanakkor átnézve a karakterek neveit, meglepő felfedezést tettem. A Yin hercegnő mellett lévő vak pasi rokona Xiatang királyának. Legalábbis megegyezik a vezetéknevük.

Ami a tábornokokat illeti, Róka tábornokot kivéve mindegyik csak a dicsőségre vágyik. Az országaik sorsa, mint olyan, nem igazán érdekli őket. Nyilván őket nevezi a jóslat, egymást felfaló farkasoknak.
Az erőd, amit meg akarnak támadni, ha jól értettem Yin határán van. Lehet hogy mögötte az már a Li királyság lenne? Mondjuk egy térkép nem ártana. Sokkal átláthatóbbak lennének a dolgok.
bori4 2020 aug. 06. - 10:38:31 Előzmény bori4
(3300/4727)
Yu Ran boronál, olyan helyesek :))
bori4 2020 aug. 06. - 10:37:19
(3299/4727)
Hopp, megvan az ország, ahonnan Bai Yi tábornok jött... itt a rokoni szálak még zavarosak nekem. A Yin első nagyhercegnő testvére lehet Zhonyue hercegnő anyjának esetleg, aki Chunwei uralkodónője?
bori4 2020 aug. 06. - 10:32:01 Előzmény bori4
(3298/4727)
Jól sejtem, hogy itt minden összegyűlt tábornok tisztában van azzal, hogy Ying Wuyi nem császárgyilkos, sőt el is hangzik, hogy a mennyeiek vannak a vérengzés mögött, mégis összeállnak a nagy egész védelmére - azaz a Yin Birodalom összetartásáért?
bori4 2020 aug. 06. - 10:28:47
(3297/4727)
Bejött a képbe ez a tábornok, akit néhány pillanatig láttunk eddig, a nem tudom milyen ország királynője mellett - Bai Yi-ről azt írja a lap, hogy a négy tábornok feje, és a Yin birodalom alá sorolja. Viszont mintha másik országban lennének a hercegnő anyjával együtt.... vagy mi ? :)))
bori4 2020 aug. 06. - 10:24:55
(3296/4727)
Novoland 36.
Már jócskán benne járunk a történetbe, de a helyszínek, országok újra és újra elbizonytalanítanak - most melyik országnál (kapunál) áll a serege? Yin már elhagyta?
Riamara 2020 aug. 05. - 18:17:22
(3295/4727)
Ó, szóval a kard volt, amit leejtett. Annyira a szárnyaira koncentráltam, hogy ez már elkerülte a figyelmemet. Teljesen lenyűgözött, ahogy szárnya nőtt, mint valami halál angyalának. :)
bori4 2020 aug. 05. - 17:28:27
(3294/4727)
A kard meg beáll az égő épület lépcsőjébe....
No itt találja meg Asule később...
Bár a végén ugye nem tudják visszatartani és öldököl, de akkor egy hulla véres kardját ragadja magához és azzal gyilkol. A romok között kovályog már a csata végén, amikor egymásra találnak... :)
bori4 2020 aug. 05. - 17:26:26 Előzmény bori4
(3293/4727)
... aztán önállósítja magát, az a sötét vizszíntes csík a kard. Kipottyan a kezéből, vagy elejti...
bori4 2020 aug. 05. - 17:25:03 Előzmény bori4
(3292/4727)
Amikor repülő üzemmódra váltanak, nehezen látható, de a Vaskirálynak jobb kezében ott van a kard még...
bori4 2020 aug. 05. - 17:22:28 Előzmény Riamara
(3291/4727)
Azt hiszem - vagy legalábbis remélem- , megoldottam a kardügyet... Szóval visszanézve a 34. rész szóban forgó jeleneteit, úgy volt, hogy amikor a kardok pavilonjában már jó nagy tűzben állt a császár és Ying Wuyi akkor dobott egy kardot a császár Wuyinak, hogy legyen öngyilkos - innen úgysem szabadul ki. Ehhez nem volt partner Wuyi, sőt a karddal nekirontott a császárnak és a vágást valaki a füstben felfogta - no ez a Vaskirály a kezében a csodakarddal. Tehát nála volt a Cangun Guyyi - igen, ez a kard becses neve :))
Riamara 2020 aug. 05. - 14:28:01
(3290/4727)
The Love Lasts Two Minds 20
Ebben a részben fény derül a gyilkosságsorozat valódi okára. Sőt nyomozóinknak a rejtekhelyüket is sikerül felderíteni. De a tettesek az utolsó pillanatban (szó szerint) kirepülnek. Viszont a nézők előtt lelepleződik a főbűnös személye. (már ha eddig a kedves néző magától nem jött volna rá )
Yuan a harcban megsérül, így Jing Ci nekiadja a doki által kapott méregtelenítő tablettát. Így végre szent a béke a szerelmesek között.
Riamara 2020 aug. 05. - 14:26:46 Előzmény bori4
(3289/4727)
Nekem valamiért az ugrik be, mintha a vaskirály átadta volna a kardot a császárnak. De lehet, hogy tévedek. Viszont ez az egyetlen magyarázata annak, hogy került a palota udvarára. Nyilván nem a vaskirály tette oda, hisz ekkor még javában azt hitte, a császár győzni fog.
bori4 2020 aug. 05. - 13:10:05 Előzmény Riamara
(3288/4727)
Valóban kidobott a császár-gyerek egy kardot, de itt a birodalom ősi császárainak a fegyvereit tartották, az apjáét vágta ki... Miért lett volna itt a Tiangu vezetőjének a kardja??? Egyszer mintha Asule visszaadta volna a Vaskirálynak, de ugye az nem használhatja...
Ezennel elnézést kérek a kaméleonok társadalmától ... :-DDD
bori4 2020 aug. 05. - 13:03:31 Előzmény Riamara
(3287/4727)
Örülök, folytatom is iziben. Valahogy majd kibogozom, hogy hol is tart a történet meg én.
Riamara 2020 aug. 05. - 11:47:38
(3286/4727)
Teljesen elkészült a Ming dinasztia kopóinak fordítása is.
Riamara 2020 aug. 05. - 11:46:23 Előzmény bori4
(3285/4727)
Ha jól emlékszem, akkor a kardot kidobták az égő toronyból. És mágikus kardról lévén szó, nyilván odavonzotta magához Asulét.

A kaméleon egy aranyos kis állat, és biztosan nem adnám a nevét a vaskirálynak, aki egy ocsmány köpönyegforgató, a legrosszabb fajtából. Hisz nem csak a saját pártállását váltogatja folyton, hanem bárkit felhasznál, aztán beáldoz a saját biztonsága és hatalma érdekében.
Remélem sem a falusiaknak, sem nekik nem esik bántódásuk. Azért elég különös egy falu. Mindentől elzárva, egy erdő közepén. Mégsem tűnt nagyon csóró településnek. És ez a közösségi viselkedés... hmm. Inkább tűnt szektásnak, mint nyomorgónak.
bori4 2020 aug. 05. - 09:35:40
(3284/4727)
No ez a Vaskirály egy kaméleon, a javából. Jól megmenti hőseinket, békés otthont "talál" nekik meg magának.... hmü... Ez a falufőnök szerintem nem ilyen jóindulatú, biztos sejti, hogy fontos emberek menekültek ide a fővárosi égésből - nyilván nem veszi be a kereskedő család meséjét.
Aranyos volt, ahogy Ji Ye felkapta a fejét, amikor kiderült,hogy ő megint kimaradt a névosztáskor a "családból" . Szegény, ő ennek a családnak se lehet teljes tagja, mert olyan más... A "mások" !!!
bori4 2020 aug. 05. - 09:31:59
(3283/4727)
Novoland 35.
Éppen akartam kérdezni, hogy vajon hol lehet (kinél) Asule csodakardja, mert hát régen láttuk. Aztán ebben a részben bevillantották, hogy a palota előtti csatában hirtelen Asule meglátja a kardját - de hogy került oda? Vélhetően ettől még erősebb lett, de ez a Tianqu kard, nem a mennyei tanácsos ereje működteti... és ezzel ölte meg pár képkockával odébb a császárt. Na most akkor éppen ki és mivel irányította!???

Riamara 2020 aug. 04. - 13:27:36 Előzmény bori4
(3282/4727)
És milyen igazad van. Nekem is többet kéne mozognom. De ilyen melegben nagyon nehezemre esik, így inkább fordítok. :)
bori4 2020 aug. 04. - 12:18:16 Előzmény Riamara
(3281/4727)
Aztán később már ők is rájöttek, hogy Asule a főnix.... :)
Gondolom a hercegnővel bővült a trió.
(Én éppen a tornámon vagyok túl, megneveltem magam - napközben mozgás van ezerrel, nem sorozatnézés :)) )
Riamara 2020 aug. 04. - 12:09:53 Előzmény bori4
(3280/4727)
Köszi a jóslatot. Tehát a főnix a lány lenne? Hmm... Az egy dolog, hogy lebegő, és szárnyat tud növeszteni. (ezt láttam egy videóban) de a főnix ugye tűzből születik újjá, márpedig ez egyértelműen Asule-ra igaz.
A sárkány pedig (már ha ez a császár) nem a homokdűnéken hal meg, hanem a palotában.
Jó, akkor ma már nem nézek több részt. :)) Én ugyanis most láttam a 35 -t. Innen tudom a császárt. Főhőseink annyira aranyosak, ahogy a trió kibővült négyesfogattá. Vaskirály pedig egy igazi köpönyegforgató.
bori4 2020 aug. 04. - 11:13:18 Előzmény Riamara
(3279/4727)
Nelli új oldalán bemásolta a jóslatot korábban:
"Láttátok a jövendölést a 29. rész végén? Bemásolom.
"Négy jelet tudtam kiolvasni a csillagképből. Kelet Földjét hamarosan a káosz uralja, és a négy tengeren nyugtalanság honol.
Az első jel a Sólyom Király bukása.
(ki lehet a sólyom király? Talán a Vaskirály? Emlékszik még valaki arra, melyik királynak sólyom a jele? Asule apjáé a leopárd, vagy hiúz, vagy valami hasonló. Sólyomra nem emlékszem.)
A második jel a Főnix újjászületése.
(Ez szerintem... Yu Ran lesz, hiszen ő szárnyas, és ő az örököse a Lebegőknek, mármint a királyi trónnak, ha jól értelmeztem, nem említették ezt sokszor, csupán csak egyszer)
A harmadik jel pedig az, hogy a vad oroszlán a saját karmait csorbítja ki a sziklán.
(Li urát hívja a 29. részben (vagy a 28.) oroszlánnak valaki...)
A negyedik jel, farkasok felfalják egymást és a sárkány meghal az elhagyatott homokdűnéken.
(farkas... ez megint valamelyik törzs lesz, vagy nem tudom, de a sárkány, az a császár... általában) "

Szigoruan csak addig olvasom őket, amit már én is láttam, mert természetesen kibeszélik az eseményeket nagyjból...
Mara, lehet hogy napi egyet kéne nézni, mert nem lesz kész a végével Nelli, mi meg utolérjük?
Riamara 2020 aug. 04. - 11:04:25 Előzmény Riamara
(3278/4727)
Amellett ez a fordulat erősen emlékeztetett engem Havas Jon esetére. Nem a könyvesre, hanem a filmesre. Végül is őt is a boszorkány hozta vissza. Mégis megmaradt olyan embernek, aki a saját útját járja.
Riamara 2020 aug. 04. - 10:49:24 Előzmény bori4
(3277/4727)
Próbáltam visszakeresni a jóslatot, hogy azonosítani tudjam a szereplőkkel. De már nem emlékszem melyik részben volt.
A Főnix egyértelmű volt. Az oroszlán az Li tábornok. A farkasokról úgy gondoltam, a különböző királyságok hadseregei. A sárkány a császár lenne? De most nem emlékszem, róla mit mondtak. A sőlyom meg nálam kimaradt. :)
Az egy dolog, hogy a császár bekattant. Bár mondjuk az a mód, ahogy a gyerekeket toborozta, eleve beteg elmére vall. Az meg ahogy aztán kinyírta őket... még inkább. De amikor kicsinálta az egész kormányt... és a Vaskirály teljes gőzzel melléje állt, akkor én is kiakadtam. Mert az öregnek aztán tényleg semmi oka nem volt arra, hogy ilyen őrültséget csináljon. Mindig arról járt a szája, hogy ő a béke őre.
Asule már máskor is viselkedett így, mikor a benne alvó "démon" felébredt, szóval én bizakodó vagyok. Már csak azért is, mert azokban az esetekben sem tudott magáról. Szerintem az újjászületése megtanítja majd őt arra, hogyan kell kezelnie ezt az erőt.
bori4 2020 aug. 04. - 10:02:23 Előzmény bori4
(3276/4727)
Asula feltámadása a Főnixet jelképezi a jóslat szerint (?)
A Vaskirály - ahogy szárnyrakelt a császárral - lenne a sólyom uralkodó???
bori4 2020 aug. 04. - 09:45:06
(3275/4727)
Novoland 33-34.
Ahogy sejtettem, Asule nem önmaga, súlyos ára volt az életrekeltésének - bár ő ezt nem kérte. Úgy tűnik csak a teste a régi, emlékei nincsenek, viszont korlátlan hatalma van a lelke fölött a mennyeieknek. Azok meg zombit, gyilkológépet csináltak belőle....
Választ kaptam az előző kérdéseimre, nem esett le nekem, hogy Asule megöléséhez a gyerekcsapat volt felhasználva... Ha lehet, még borzalmasabb dolgok derülnek ki a császár áldásos tevékenységéről, és persze a birodalom érdekében tesznek mindent. Ilyen történeteket látva az ember elgondolkodik, hogy az emberiség jövője jószerivel ilyen pszichopata tömeggyilkosok kezében volt/van...
bori4 2020 aug. 03. - 20:05:56
(3274/4727)
Nem tudom, mit fog szólni ehhez Asule, ha magához tér teljesen.... márha ugyan az az ember lesz.
bori4 2020 aug. 03. - 20:03:30 Előzmény Riamara
(3273/4727)
Szuper, utolértél, ma nézem a 33-34-et, ha birok kettőt... :)
Érdekes, hogy akik az elején rokonszenvesnek, jóembernek voltak nekünk felvezetve, azok sorra átkerülnek a másik oldalra. Li őkegyelme amikor lovon belovatgolt szegény báb yin császárhoz pöffeszkedve és gyakorlatilag átvette az országot, eléggé unszimpi embernek volt beállítva... most meg kiderül, hogy az egyik legnormálisabb tán. Még a menyországos tanácsosból is rendes embert csinálnak??? :)))
Azt tök jól összehozták, amikor mindenhol Asule áll őrt, a császár meg frászt kap... Egyébként mit vétettek azok a szegény gyerekek, őket miért kellett kinyírni??? :-((( Jól játszik a pasi nagyon!
Riamara 2020 aug. 03. - 18:47:54
(3272/4727)
Novoland 32.
A császár, meg a vaskirály a zsák, meg a foltja. A hatalmuk érdekében egyikük sem riad vissza attól hogy megölje a saját embereit.
Li tábornok (vagy király ő?) nagyon menő volt ebben a részben, ahogy odatette a császár kezébe a pecsétet. Persze már előtte is a temetésen.
Császárlány meg, ahogy sejteni lehetett, hipp-hopp rájött mindenre, most meg jó nagy bajban van. Mint ahogy gyakorlatilag mindenki. Mert immáron elkerülhetetlen az összecsapás. Asule szerintem még nem önmaga, még nem teljes a varázslat.
bori4 2020 aug. 02. - 23:14:54 Előzmény Riamara
(3271/4727)
.... ajaj, de milyen ára lesz ennek????
Én már láttam a 32.-et - még nem tudom, hogy emberként jött-e vissza Asule...
Riamara 2020 aug. 02. - 22:08:02 Előzmény bori4
(3270/4727)
A Mennyei főnök nagyon magabiztos volt Asule újjászületését illetően. Szóval meglehet, hogy valahogy ők intézik.
Riamara 2020 aug. 02. - 22:05:37 Előzmény bori4
(3269/4727)
Annyira cuki volt az ivóverseny. :) Ji Ye meglehetősen zavarba is jött . :)
bori4 2020 aug. 02. - 21:49:16 Előzmény bori4
(3268/4727)
Ilyen vallomást talán még nem is láttam kínai sorozatban, sose mondják ki nyiltan az érzelmeiket...
bori4 2020 aug. 02. - 21:47:27 Előzmény bori4
(3267/4727)
Hát ezt jól megaszonta neki.... :) Na, kérem szépen, ki gondolta volna hogy csóró zabigyerekünk ilyen sikeres a nőknél...
bori4 2020 aug. 02. - 21:42:54 Előzmény Riamara
(3266/4727)
Asule megérezte a császárban rejlő gonosz önkényt.... de arra nem számított, ami történt :(((
Még tán a hugának is nekimegy ...
Vajon Asulét hogy hozzák vissza?
Riamara 2020 aug. 02. - 20:42:17
(3265/4727)
Novoland 30.
Igazad volt. Ez a rész aztán tényleg nem semmi.
Melyik sorozatban is mondták, hogy a gyáva, gyenge emberek a legveszélyesebbek? Tudom már, a Királycsinálóban.
Most viszont elgondolkodtató a két szövetség is. Az előző résznél már meg akartam jegyezni, hogy a Mennyei Minisztérium részéről elég kontra produktív dolog volt bevetni a vörös agyarakat a tárgyaláson. De most rá kellett jönnöm, hogy végül is fogalmunk sincs, mi a tervük.
Vaskirályt meg eddig sem tartottam egyenes embernek. Még hogy a béke fenntartása! Ugyan milyen béke lett volna, ha a Li sereg elpusztítja a várost? Most pedig simán beleegyezett a vezér likvidálásába. Miféle mester az ilyen?
Riamara 2020 aug. 02. - 11:28:42 Előzmény bori4
(3264/4727)
Az Ever Nightet én is félretettem (hasonló okok miatt) így tudtam belehúzni a Novolandba.
Őszintén remélem, hogy a három fiatal barátsága kitart, és átsegíti őket a tragédiákon. Yu Ran elég erős kézzel fogja a fiúkat, szóval rajta aztán nem múlik. Egyébként is a vásári jósláson épp őt figyelmeztették arra, hogy vigyázzon, mert felbomolhat az egység.
Riamara 2020 aug. 02. - 10:50:35 Előzmény bori4
(3263/4727)
Szerintem a Mennyei Minisztérium nem tartozik egyik országhoz sem. Ők csak sakkoznak az országokkal. A sorozat elején a Li királyságot támogatták. De szétváltak útjaik. Azok az agyaros zombik is az ő gyártmányaik voltak, azt hiszem. A Tianqu legyőzésén kívül, nem tudom, mi lehet a céljuk. Én úgy vettem ki, hogy anno a háborút is azért robbantották ki, hogy a másik szektát elsöpörjék.

Nem tudom, hogy az az új ország, valóban ország-e, vagy csak egy tartomány. Bár ha a császárságot nézzük, akkor voltaképpen minden országa tartomány. Szóval a nőci a császár húgának a mamája.
bori4 2020 aug. 02. - 09:44:42 Előzmény bori4
(3262/4727)
Tegnap csak a 30-at akartam megnézni, viszont olyan döbbenetes volt a vége, hogy tovább kellett menni - kivételesen nem is a látvány vert oda, hanem a kisérő hang. Szóval a 31 után megint újragondolható az egész .... Jól keverik!
bori4 2020 aug. 02. - 09:38:44 Előzmény Riamara
(3261/4727)
Én lejegeltem az Ever night-ot, az utolsó amit láttam belőle a 26. rész volt, amit végig untam. Na, elég most belőle, csak ezt nézem perpillanat.
Jól belehúztál :) Novoland 27. részben néhány percre behoztak egy új királyságot, - annyira hiányoztak nekem! - nyomát sem látom a wikis leírásban.... Itt is nő a főnök...
Kép: Lei Bichengnek mondja ezt a vak - esetleg több mint tanácsadó :) Na ő itt a mindenható, de melyik országhoz tartozik a Mennyei Minisztérium szerinted? - vagy ez mindenki felett álló vallási szekta, ő a jóisten itt?
Mivel misztikus erővel bír, nagynéninek is naná megadta azt, amire legjobban vágyott.... Nem írta le tehát az öreg őt. Ilyen pontokon, amikor természetfeletti izékkel oldanak meg valamit, sajnálkozom, de még nem vitték túlzásba...

bori4 2020 aug. 02. - 09:18:20 Előzmény Riamara
(3260/4727)
Én nagy szimpátiával nézem Ji Ye karakterét és igen, tiszta érzelemvezérelt ember - pont ezért talán :) Megértettem, hogy mekkora elégtétel volt számára, hogy ez katonahercegnő engedte, hogy elégtételt vegyen az anyja - igencsak borzalmas - haláláért.... Neki egy egyenruha felvétele az egész világot jelenti, erőt, biztonságot, tekintélyt ad, neki, aki mindig lenézett, megvetett gyerek volt, holott igazi harcművész és katona. De őt mindig irányítani kell, ez tény...
Nem hiszem, hogy sorsdöntő helyzetekben elfelejtenék ők hárman egymást.... - vagy legalábbis nagyon remélem. Ez a legmagasztosabb mondanivalója szerintem a sorozatnak, a triumvirátus küzdelme a borzalmas környezetükkel, magukkal és egymással, de a szeretet, barátság csillaga ragyog a fejük fölött, ami vezérli őket - reménykedem....
bori4 2020 aug. 02. - 09:03:34 Előzmény Riamara
(3259/4727)
Igen, láttam, gyönyörködtem egy sort. Túl kifinomult, szép, rendezett minden. Az utolsó hajszál is a helyén van - nekem olyan sterilnek tűnt. Egyelőre nem ugrottam rá, most már szűröm a fordítás körüli felhajtást, agyon hájpolást is, mert kicsit reklámizű ott sok minden....
Riamara 2020 aug. 02. - 00:18:00 Előzmény Riamara
(3258/4727)
Novoland 27.
Hoppácska. Őfelsége minő ravasz. Provokálunk, provokálunk? :) Először esküdni mertem volna, hogy a nagynéni cserélte ki az aranyrudakat. Azért azt megnéztem volna, hogy ha Ji Ye nem öli meg a kincstárnokot, akkor hogy adta volna elő a dolgot. A merényletnél meg aztán tényleg kilógott a lóláb.
Így viszont három dolgot intézett el egy csapásra. Rákente a tábornokra, Vészesen lerombolva az eddig sem túlzott népszerűségét, Helyzetbe hozta a béke hadtestet, és nyugdíjazta a nagynénit. Nem semmi.
Vajon a nagynéni vak tanácsadója tisztában volt vele, hogy a mennyei úr nem az ő úrnőjéről beszélt, mikor egy új uralkodónőt emlegetett? Mert szerintem inkább a császár húgára gondolhatott.
Riamara 2020 aug. 01. - 22:31:12
(3257/4727)
Novoland 25
Hát ez a baj Ji Ye-vel, soha nem gondolkodik, mindig az aktuális érzelmei vezérlik. Ezért is kerül folyton bajba, és csinál rémes dolgokat. Nem tudom hová tette az eszét, mikor összeállt Pszichopata kisasszonnyal. De azt hiszem most sikerült neki tökéletesen padlóra küldeni a béke hadtestet. Mivel ezek után aligha fogják rehabilitálni a szektát.
Asule pont az ellentéte, ő meg túl sokat gondolkodik. Bár azt hiszem, ez még mindig jobb.
Yu Ran viszont megint nagyon formában van. Tetszett, amit mondott és csinált. És az a jelenet a tábornoknál, meg a táborban, egyszerűen remek volt.
Riamara 2020 aug. 01. - 20:40:41
(3256/4727)
Képzeld, a kínaiak is megcsinálták a maguk Sungkyunkwan Scandalját.
És ami a legérdekesebb, hogy az első része alig különbözik az eredetitől. Még a zene is hasonló.
Ami nem tetszik, hogy a három fiú túlságosan egyforma. A kinézetük, de még a stílusuk is. Pedig a történet lényege éppen a különbözőségük volt. Ahogy a négy különböző hátterű és gondolkodású fiatal összebarátkozik, hogy aztán jóban-rosszban kiálljon egymásért.
Na mindegy, azért majd néha belepillantok, hogy mit hoznak ki belőle. :)
https://www.youtube.com/watch?v=A1VkXiuYew8
Riamara 2020 aug. 01. - 20:24:53 Előzmény bori4
(3255/4727)
Na meg ott van Asulenak az a furi betegsége... hmm. Eddigi sorozat tapasztalataim alapján, itt az szokott jönni, hogy nem is vele született, hanem valaki van a betegsége mögött.
Visszatérve az áldozatvállaláshoz. Yu Ran saját maga szabadította őt ki a börtönből, Asule utána ment, és saját magát ajánlotta fel az életéért.
Szerintem mindent megtettek, ami tőlük telt. De ilyen emberekkel szemben, mint az a király, meg a tábornoka, és az álszent nagynéni, labdába se rúghatnak. Asule éppúgy hitt Ji Ye apjának, ahogy a fia. És ugye ő mondta volt, hogy már el is vitték a határra.
Mondjuk ott az apa se százas. Mégis milyen családot is védett? A felesége már meghalt, több rokonuk nincs, csak a két fia. Néha úgy gondoltam, csak a saját szaros életét félti.
Riamara 2020 aug. 01. - 20:05:21 Előzmény bori4
(3254/4727)
Hát ja, de azért az uralkodók is rendesen odateszik magukat. Hogy még nagyobb legyen a fejetlenség. :)
Riamara 2020 aug. 01. - 20:03:02 Előzmény bori4
(3253/4727)
Azon a sziklán én is elgondolkodtam. De mintha azt mondták volna, hogy valami hidat akartak építeni, és ahhoz kellettek az előmunkálatok. Persze akkor sem értem, hogy mit kalapáltak évekig rajta. Persze nyilván jól mutatott, csak épp értelme nem volt.
Riamara 2020 aug. 01. - 20:00:09 Előzmény bori4
(3252/4727)
Dehogyis akartam volna, hogy lelkifurdalása legyen, csak az a fránya kettős mérce. Más szemében a szálkát, de magunkéban még a gerendát se.
bori4 2020 aug. 01. - 19:56:01 Előzmény bori4
(3251/4727)
.... na hogy identitászavaravan Asulenak - ez elég sok bajt okoz még, mire eldönti szerintem, hogy ki is ő...
bori4 2020 aug. 01. - 19:41:08 Előzmény bori4
(3250/4727)
Ezzel a császárral tartsák azért pár lépés távolságot, okozhat még meglepetést... :)
Egyébként annyira nagyívű a történet, olyan apró dolgokból épül fel ez is, hogy nagyon meglepődhet az ember amikor kialakit egy véleményt, aztán jön egy új morzsa és minden borul.... Itt sem tudunk a királyságok múltjából, történelméből sok mindent még - annyi biztos, hogy itt is a háttérben ügyködó ENSZ békefenntartó és a mennyei minisztériumnak nevezett nem tudom én hova tartozó hokuszpókusz tologatja a bábukat.... :)
bori4 2020 aug. 01. - 19:31:22 Előzmény Riamara
(3249/4727)
Ezt nem értem, mire gondolsz itt?
"És valahogy az azért nem jutott eszébe a kényszermunka alatt, hogy ugyan hány ember halt meg azért, hogy ő megmentse a családját."
Abba a borzalmas rabszolgasorba, ott a falon lógva élet-halál között, nem hiszem hogy lelkiismeret furcdalás kellett volna, hogy gyötörje...
Amúgy mi a fenét csináltak szerinted, vagy "bányásztak" ott a falon szerencsétlenek? Vagy miért kalapálták a sziklát?
bori4 2020 aug. 01. - 19:26:39
(3248/4727)
Ezzel nem tudok teljes mértékben egyetérteni... először is, piszkosul átverték Ji Ye-t, és az apja ehhez asszisztált. Azért írtam, hogy naivak voltak a barátai, mert az esküvői készülődésben egyiknek sem jutott eszébe utána nézni, hogy valóban az történt-e JY-vel, mint amit mondtak nekik. Különösen furcsa volt, hogy Asule mindent elhitt, semmit sem ellenőrzött, vártam volna,hogy elbúcsúzna tőle, amikor a "határra" megy katonának ugye. Úgy emlékszem Yu Ran kicsit tudatolódott a fiú után, de a nagynénje megint sikeresen "elaltatta", terelte a házasság felé.
Szerintem Asule picit megingott, nem bánta a történteket annyira, beleszeretett már korábban a lányba, de aztán inkább belemenekült az utazásba, ezzel tudta kifejezni, hogy vissza adja a lány szabadságát. De hát ez persze szerintük így fair, valójában formailag házasok. És lép is a nagynéni, elintézi hogy utána tudjanak menni.... Nem lehet Asulét kiengedni, túlságosan komoly haderő fölött rendelkezik ugye, arra szüksége van Xitang királyságnak és a Yin császárnak is .... nem őszinte senki ragaszkodása hozzá - politikai játszmák fontos bábuja...
Kép: még ennek a mennyei sátánfajzatnak is kellene, naná...
Riamara 2020 aug. 01. - 16:26:10
(3247/4727)
The Love Lasts Two Minds 19.
Yuan nem engedi lerázni magát, ezért aztán elmegy Mu Beiyanhoz és megkéri bontsák fel az eljegyzést.
A fővárosba tartó rabszállító karavánt kellemetlen meglepetés éri, mivel a foglyokat mérgeskígyó marja meg. Ezzel viszont már erősen kilóg a lóláb (mármint nekünk, nézőknek) hogy vajon ki is állhat az események mögött. :)
Közben a városban újabb hullák bukkannak elő...
Riamara 2020 aug. 01. - 16:23:37
(3246/4727)
Novoland 22. Nem lehet túl sokat nézni egyszerre belőle, mert eléggé le tud hangolni. Mindazonáltal a császári testvéreket megkedveltem. Ezt azért pár résszel ezelőtt nem gondoltam volna.
Ji Ye-re kicsit haragszom. Persze sajnálom, ami vele történt, de ne már a barátai számlájára írja, hisz épp eleget szenvedtek, és éppenséggel miatta. És valahogy az azért nem jutott eszébe a kényszermunka alatt, hogy ugyan hány ember halt meg azért, hogy ő megmentse a családját.
Riamara 2020 júl. 30. - 11:40:29 Előzmény bori4
(3245/4727)
Én még csak a 18-nál járok.
bori4 2020 júl. 29. - 23:02:17 Előzmény Riamara
(3244/4727)
Hányadik részt láttad a Novolandból? Most néztem meg a 26.-at, csak kapkodom a fejem, meg értetlenkedek...
Riamara 2020 júl. 29. - 20:42:36 Előzmény bori4
(3243/4727)
Nekem is jobban tetszik a Novoland, még ha végtelenül tragikus is.
Riamara 2020 júl. 29. - 20:41:22 Előzmény bori4
(3242/4727)
Ó, ennek én is láttam a reklámját, úgyhogy biztos megnézem. És igen, roppant dögös a pasi. :D
bori4 2020 júl. 29. - 20:02:00
(3241/4727)
Délután néztem egy fantazy-mesét, amiben a koreai Henry virtuóz zenész is szerepel..... meglepő mert szerintem kínaiul beszélt, nem szinkronizálták a hangját. Ja és irtó jól nézett ki, igaz a kínai kollégája se rosszul... :) Na rajtuk kívül is volt nézni való bőven, építettek egy-két csoda díszletet, meg mindenfélét....
Double world - Borbála fordította... :)
bori4 2020 júl. 29. - 19:43:37 Előzmény Riamara
(3240/4727)
Lehet, csak itt kicsit zilált azért nem gondoltam rá...
A Novolandot szeretem viszont nézni, nagyon megrázó részeken vagyok túl....
Asule és Yu Ran nagy áldozatot hoztak, de elképesztő naivitással - szegény Ji Yevel történtekről Edmond Dantes sorsa jutott eszembe... :(((
Riamara 2020 júl. 29. - 19:35:57 Előzmény bori4
(3239/4727)
Az ilyesmitől érzem olyan következetlennek a történetet. Mintha nem vinnének végig egy szálat, hanem belekezdenek valami újba, aminek amúgy semmi előzménye nem volt.
Riamara 2020 júl. 29. - 19:28:49 Előzmény bori4
(3238/4727)
Nekem a fény (kicsit hülye) fiának tűnik. :) Meg a barátnője, akit a jól otthagyott.
bori4 2020 júl. 29. - 18:46:04
(3237/4727)
Amikor először ment NQ a palotába, valamiért rögtön a titkos őrségnek a tagja lett, ha jól emlékszem, ami azt jelentette, hogy mindenféle jelentést titokban elvártak tőle.... aztán mély csend lett erről, szerinted még tagja , vagy az lehet, miután bekerült a tanodába? És egyáltalán a császár ezt tudja?
bori4 2020 júl. 29. - 18:43:09 Előzmény bori4
(3236/4727)
ez közelebbről, jobb nem sikerül...
bori4 2020 júl. 29. - 18:42:03 Előzmény bori4
(3235/4727)
A végén futó képsorok között van ez a pillanat - szerinted ki ez a páros?
Ha kinézem a szemem, sem NQ-nek látom, nem beszélve a nőről...
bori4 2020 júl. 29. - 18:40:26 Előzmény Riamara
(3234/4727)
Lehet, hogy túl bonyolult a filozófiája nekünk, valami kis csalódást én is érzek, mert sok mindenről, amiről beszélnek, vagy csinálnak fogalmam sincs. A hazájában abban az évben elnyerte a legnépszerűbb sorozat címet - valószínű, ők jobban értették ... :))
Kép - világos ugye? :-DDD
Riamara 2020 júl. 29. - 17:23:01
(3233/4727)
Az Even Night kifog rajtam. Mikor már azt hiszem értem, hogy kinek, milyen motivációi vannak, addigra az illető meggondolja magát, és tök mást akar. Ettől pedig elég ideges tudok lenni. Nehezen viselem a következetlenséget. Ez hatványozottan igaz a főhősre is.
Mert ez nem ugyanaz, mint amikor a karakterek a történések folyamán változnak, hanem olyan jellege van, mintha fogalmuk se volna, mit akarnak, csak a pillanatnyi szeszély hajtja őket. :(
Riamara 2020 júl. 29. - 14:21:31
(3232/4727)
The Love Lasts Two Minds 18. rész
He herceg 1. számú gyilkosait leleplezik és elkapják.
A nyomozás során a hercegnő és Yuan nagyon összebarátkoznak. A végén úgy válnak el, mint két rokonlélek.
Jing Ci a szakítás után is ezerrel gondoskodik védencéről.
Riamara 2020 júl. 25. - 13:35:02
(3231/4727)
The Love Lasts Two Minds 17.
A hercegnő és Yuan végleg elássák a csatabárdot. A nyomozás során újabb gyanúsított kerül elő, a tábornok ágyasának személyében.
Jing Ci egyre rosszabbul van, ezért úgy dönt, inkább most szakít a lánnyal, mintsem magányos özvegyként kelljen leélnie az egész életét.
bori4 2020 júl. 25. - 09:58:28 Előzmény Riamara
(3230/4727)
Szerintem ez úgy lehetett, hogy a próbatételek a helyszínen "készített" varázslatokból, azaz illúzióból álltak. Ezt csak a beavatottak érzékelhették. SS kivülállóként sima "túristának" számított, ezért tudott normálisan haladni; kérdezgette is sűrűn, hogy "most mi történik?" - azaz ő ebből semmit nem látott szerintem. De gagyi volt az egész, egyetértünk.... :)
Riamara 2020 júl. 24. - 21:51:26 Előzmény bori4
(3229/4727)
Engem pont ez zavart, hogy a sok nagy tudású próbatevő kudarcot vallott, míg a kis szolgálólány feltrappolt. És ez egyik mesternek sem ütött szöget a fejében. Mintha ez tök természetes lenne. Nálam itt vesztette el a próba a hitelét.
Riamara 2020 júl. 24. - 21:45:30 Előzmény bori4
(3228/4727)
Nem is arról volt szó, hogy nem tudott volna, inkább nem akart, amikor az öreg az utolsó kérdéseket feltette.
- Ha választhatnál, akkor világosságot vagy sötétséget választod?
- Miért kell választanom?
- Közeleg a Végtelen Éj. Nincs más választásod, mint hogy válassz!
- Miért kérnek mindig, hogy válasszak? Nem választhatsz te egyszer?
- Hogy hoztad meg a döntést korábban?
És ezen még percekig vitatkoznak, de a fiú végül csak mellébeszél.