Téma: Kenny Lin

Riamara 2020 jan. 20. - 18:46:33
(2027/4727)
Goodbye My Princess
Egy kis kapcsolati háló, segítségül.
Riamara 2020 jan. 20. - 15:03:41
(2026/4727)
Goodbye My Princess 2. része
Amiből sok mindent megtudhatunk hőseink hátteréről.
A kedvenc jelenetem.
Riamara 2020 jan. 19. - 18:50:12 Előzmény bori4
(2025/4727)
Igen, én mindig hónapokig rajta hagyok mindent.
bori4 2020 jan. 19. - 18:20:09 Előzmény Riamara
(2024/4727)
Nem totojkázom, jó-e éppen, vagy nem, amit néznék.... Belecsaptam a 65-be, elkezdtem letölteni - nyitva van nálad?
Riamara 2020 jan. 19. - 17:54:41 Előzmény bori4
(2023/4727)
Holnap kirakom a 2. részt. Én a helyedben letölteném a 29 GB-osat, és a vikissel kiegészíteném ott, ahol nem jó. Eredetileg én is így csináltam. Csak később szedtem le hozzá a nagyot. :)
Csodás felvételek vannak itt is, akárcsak a Silvernél. Szemet gyönyörködtető beállítások.
Azért majd igyekszem kirakni belőlük párat. Ez például Liang fővárosa. Itt lakik a hercegnő.
Riamara 2020 jan. 19. - 17:46:43 Előzmény bori4
(2022/4727)
Még van belőle pár rész. :)
bori4 2020 jan. 19. - 17:32:01 Előzmény Riamara
(2021/4727)
Igen, remek volt a sminkje, de azért idővel felismertem még én is..... :)))
Te túl vagy már a deserten? :))
Riamara 2020 jan. 19. - 17:20:57 Előzmény bori4
(2020/4727)
Látom Majomkirályt a Desertes tábornok játssza. :)
bori4 2020 jan. 19. - 17:03:35
(2019/4727)
Új kínai filmélményem a Wu Kong volt, Eddi Penggel.... - aki egy "modern" gondolatvilágot képviselt, lázadást az istenségek ellen.... nagyon tetszett ő is meg a film is.
https://en.wikipedia.org/wiki/Wu_Kong
A partnernője is ismerősöm, lévén a most nézett Love and destiny igen szép hősnője.... :)
bori4 2020 jan. 19. - 16:54:39 Előzmény Riamara
(2018/4727)
Még nem kezdtem el, úgyhogy óvatosan olvaslak.... Lehet, összevárok alkalmanként 2 részt. Mivel nincs letöltve, képeket nem tudok csinálni és így "beszélni" róla is nehezebben megy.
Sok sikert, kitartás kívánok hozzá - és természetesen köszönjük !! :)))))
Riamara 2020 jan. 18. - 17:48:31
(2017/4727)
A harmadik főhős Gu Jian, kinek a sorsa már az első résztől borítékolható. Gyermekkorában egy rágalomhadjárat miatt családját lemészárolták. Őt magát apja egyik hűséges tisztje mentette meg, majd Liangba hozta. Folyamatosan azt sulykolva belé, hogy az ő sorsa az igazságszolgáltatás. Nem is engedi, hogy bármi más elterelje a figyelmét a bosszútól. Pedig Gu Jian el tudná képzelni másképp is az életét. Főleg, mert nagyon szereti a hercegnőt, akinek a tanítója. Viszont bármennyire is igyekszik, nem tud kimászni a mókuskerékből.
Riamara 2020 jan. 18. - 17:38:33
(2016/4727)
A főhős: Chengyin, a Li dinasztia ötödik hercege már sokkal bonyolultabb figura. A második részből majd kiderül, hogy is lett belőle a császárné adoptált fia. Bár hozzá van szokva a palota cselszövéseihez, azért szívből gyűlöli. Ezért is csatlakozik a bátyjához a nyugati határra. Az egészet egy nagy vakációnak tekinti. (még a merénylet után is)
Ugyanakkor elég célratörő is, és ő maga sem mentes az intrikáktól.
Riamara 2020 jan. 18. - 17:09:45
(2015/4727)
Goodbye My Princess elkészült az 1. rész fordítása
A történet hősnője Xiaofeng kicsit naiv, kicsit hebrencs, kicsit vadóc. Akár idegesítő is lehetne, de nem az, mert amúgy pozitív és egészséges gondolkodású leányzó.
Első pillanatra úgy tűnik, hogy azért lázad, mert túlságosan el van kényeztetve, de a helyzet az, hogy neki van igaza. Nála alkalmatlanabb alanyt erre a házassági szövetségre aligha találhattak volna. Az ő szabadgondolkodású, egyenes, családcentrikus személyisége nem való az agyonszabályozott, intrikával és gyűlölséggel átitatott palotába.
Riamara 2020 jan. 18. - 16:38:52
(2014/4727)
Goodbye My Princess
A történet Xiaofeng, Nyugat-Liang hercegnője körül forog, akit politikai célból a Li dinasztia trónörökösének szántak.
A trónörököst viszont leánykérőbe menet kíséretével együtt lemészárolják. A gyilkosságot csupán a vele utazó Chengyin herceg éli túl. Őt pedig nem más menti meg, mint a házasság elől éppen szökésben lévő hercegnő.
A herceg teakereskedőnek hazudja magát, és megpróbálja elnyerni a lány bizalmát, azt feltételezve, hogy az orgyilkosság mögött a hercegnő nagyapjának emberei állnak. Segítségével megpróbál bejutnia Dan Chik főhadiszállására, részben, hogy bosszút álljon bátyjáért, másrészt hogy ezzel háborús érdemeket szerezve koronaherceggé válhasson. Közben azonban a fiatalok egymásba szeretnek.
Csakhogy addigra már elindul a lavina, maga alá temetve a dan chik törzsét. Mikor a hercegnő felfedezi az igazságot Chengyin szerepéről, beleugrik a felejtés folyójába, hogy mindent elfelejtsen. A herceg pedig követi példáját.

Néhány hónappal később a két királyság mégiscsak nyélbe üti a házasságot. Ugyanakkor a két fiatal nem emlékszik semmire korábbi kapcsolatukból. Így tiszta lappal indulnak. Vajon azzal, hogy második esélyt kapnak, sikerül-e megfordítaniuk a végzetüket?
Riamara 2020 jan. 16. - 19:59:13
(2013/4727)
Küldtem privátot.
Riamara 2020 jan. 16. - 14:35:24 Előzmény bori4
(2012/4727)
Már begyűjtöttem magamnak a Tangot. Úgyhogy talán már ma este megnézhetem.
Riamara 2020 jan. 16. - 14:34:28 Előzmény bori4
(2011/4727)
Remélem szombaton én is fel tudom tenni már az első részt. Még ellenőriznem kell a videókat végig, nehogy menet közben derüljenek ki a technikai problémák.
Ugyanis ez egy olyan sorozat, aminek több változata is kering a neten. Van egy 56 részes, és egy vágott 52 résszel. Ez utóbbit fordították le. Szóval ehhez készül a felirat is. Természetesen az Avistazon és a Youtobon mindkettő fent van. Majd megírom, hogy melyik jó hozzá.
Én mindig nézem a bővebbet is, mert sok olyan információt tartalmaz, ami segít a fordításban.

Szerintem menni fog a heti két rész, mert valamiért kevesebb a szöveg, mint a Silverben.

bori4 2020 jan. 16. - 10:52:17
(2010/4727)
Tang dynasty tour
Már el is készült az első rész felirata -
https://azsiaekkovei.hu/cdorama/tang-dynasty-tour

Mara, a Te új fordításod hogy áll? :))
Riamara 2020 jan. 13. - 06:42:39 Előzmény bori4
(2009/4727)
A két sorozat tavaly nagyjából egyszerre futott. Mindkettő bevonzott, talán épp a téma hasonlósága miatt. És vacilláltam is fölötte, melyik legyen a befutó. De mivel a Goodbynál technikai problémák adódtak, így a Silver nyert.
Amúgy viszont, az alapszituációt kivéve teljesen más a történet is, és a stílus is. Itt például sokkal több a harci jelenet, jó sok katonával.
Inkább a Novolandra emlékeztet. Csak itt a szereplők sokkal szimpatikusabbak. (legalábbis nekem :) )

A trónörököstől már az első rész elején megválunk. Így az egyik főhős a család Benjaminja, az 5. herceg.
A másik főhős pedig egy bujdosó, akinek a családját kiirtották, árulás miatt. Most Liangban, ő a hercegnő tanítója. (Hogy miért épp egy ilyen fiatal mestert adtak mellé tanítónak, az majd kiderül a második részből)

Ez a történet nem a titkokra épül, mint a Silver, hanem a különböző előjelű törekvések ütköztetésére. Ahol senki sem fekete vagy fehér, viszont szinte mindenki szempontjait meg lehet érteni, és együtt lehet érezni vele. Holott ezek legtöbbször épp egymással szembe mennek.
A mondanivalója is ezzel kapcsolatos. Legyünk már képesek figyelembe venni, mások szempontjait is!
bori4 2020 jan. 12. - 22:53:29 Előzmény Riamara
(2008/4727)
Jó hosszú fába vágtad megint a fejszédet :)) Vonzanak ezek a házassági kalamajkák is? csak mintha itt a koronahercegnek kell valakit elvennie, akit nem szeret?
Riamara 2020 jan. 12. - 22:02:18 Előzmény bori4
(2007/4727)
Tényleg nagyon mutatós. A történet is érdekesnek ígérkezik. Eddig mindig csak lányok mentek vissza az időben. :D Ideje volt egy pasit is visszaküldeni. :)

Közben én is döntöttem. Képtelen vagyok ellenállni a Goodby my princessnek. Minél többet nézem, annál jobban tetszik. Úgy vagyok vele, mint a Princess Silverrel. Egyszerűen bevonzott, és nem enged el. Folyton unszol, hogy fordítsam le. :D
Ma már csaknem kész voltam az első résszel, de kicsit elbizonytalanodtam a titulosokon. A Silvernél kicsit zavart, hogy minden uralkodót császárként fordítottak. Még ha csak egy kis királyságot vezetett, akkor is. Úgyhogy itt lefokoztam őket királyokká. Igen ám, de megnézve a 8. részt kiderült, hogy azért van köztük laza hierarchia. Zhongshan uralkodója (A nevük, minő véletlen, Li dinasztia) ugyanis továbbra is császárként tekint magára. Így írhatom át újra. A többieket meghagyom királynak.
Mondjuk az is vicces, hogy az előző sorozatban Északi birodalomként emlegették, itt viszont Középföldnek nevezik. Mit mondjak, nem könnyű betájolni a helyszíneket. A történelmi korszakokról meg már ne is beszéljünk. Azt képtelenség belőni.
bori4 2020 jan. 12. - 20:50:40
(2006/4727)
Tagn dynasty tour
hamarosan fordítják :))

https://www.youtube.com/watch?v=Tnmhh8Y3uAk&feature=emb_logo

Gyönyörű kiállítású sorozatnak néz ki.
bori4 2020 jan. 09. - 11:59:46
(2005/4727)
https://www.youtube.com/watch?v=Gg0LxbKFNYw

Love and destiny - a sorozat nyitó dala (letöltve élvezhető magyarul is milli gyönyörű fordításában)...
Horváth Borbála 2020 jan. 05. - 13:49:02
(2004/4727)
bori4!

Nincs mit! :) Azért őszinte leszek, nekem a film nem igazán jött be. Sokkal többre számítottam. - igazi, vérbeli wuxia fanként XD - De egy kellemes délutáni filmezésnek jó. Nekem túl egyszerű volt.

Ha sorozatot kerestek, ajánlom figyelmetekbe amit most épp fordítok. Ugyan nem igazán az asztalom a modern sorozatok világa, és nagyon ritkán fordítok olyat. Most viszont olyan történetre találtam rá, ami nagyon szórakoztató, izgalmas, és ritka jól mutatja be az emberi érzéseket.
Plusz ráadás, hogy a Princess Agents két főbb mellék karaktere szerepel a 4 főszereplő között.
A férfi főszereplő Jin Han, aki a Princess-ben Zhao Xifeng-et alakította. Illetve a 2. fő páros hölgy tagja, Huang Mengying, aki a liangi kémhercegnő volt.

No Secrets, a koreai I hear your Voice c. sorozat kínai verziója. Igazából csak alap dolgok egyeznek meg. Nekem most ez a kedvencem. :) Nagyon jók a dalok is, sőt azok szövege is. Meg cukipofa a fő páros benne.

https://shaolinbunny.blogspot.com/2019/11/no-secrets-magyar-felirat.html
bori4 2020 jan. 05. - 11:30:30 Előzmény bori4
(2003/4727)
Köszönjük Borbála ezt a filmet (is) :)))))
bori4 2020 jan. 05. - 11:27:04
(2002/4727)
... cuki pofa.... :)))))
bori4 2020 jan. 05. - 11:26:15 Előzmény bori4
(2001/4727)
.
bori4 2020 jan. 05. - 11:25:29
(2000/4727)
Megnéztem a Jade Dynasty c. filmet, Shaolin Bunny fordítása.

https://shaolinbunny.blogspot.com/2020/01/jade-dynasty-magyar-felirat.html?fbclid=IwAR2u4GLslwoKTkE6dwjrESkmxND4F6s3DzMuI-G_hbh5duLwN1depxBiRMY

Találó az összegzője, könnyű, laza repkedős film.
Igen-igen látványos, jó kikapcsolódás ... :)))
bori4 2020 jan. 04. - 15:40:48 Előzmény Riamara
(1999/4727)
Ne várj a fordításra, a Videán online fenn van az egész magyarul. Nem gondoltam volna, hogy ilyen izgalmas lesz, nagyon gyorsan lepörgött nálam - és tetszett az összes hibájával együtt :))))
Riamara 2020 jan. 04. - 15:38:30 Előzmény bori4
(1998/4727)
Jó barátunk a google fordító. :))
Elkezdtem a Vagabondot, aztán, amikor állt a fordítás kimaradt egy csomó idő, és most ha folytatni akarom újra kell néznem legalább két részt, mert elég bonyolultat voltak az összefonódások.
bori4 2020 jan. 04. - 15:21:15 Előzmény Riamara
(1997/4727)
Na itt akció-akció hátán, hullanak szegények mint a legyek.
Angolul nézed?
Erről a sok lövöldözésről jutott eszembe: láttad a koreai Vagabondot?
bori4 2020 jan. 04. - 15:17:01 Előzmény Riamara
(1996/4727)
No igen, említettem, hogy nehezen hangolódtam rá én is. Most eszembe jutott, hogy amikor néztem - szokásomhoz híven - megolvastam a Wikipédián a sorozatismertetőt és arra gondolok, azért ilyen nehézkes és sokszor teljesen következetlen, mert alapos cenzúrán eshetett át már a kész film.
Guglis fordításban: " A SARFT ezt követő felülvizsgálata azonban a történeti beszámolók hamisításának sorozatát állította. Ezért kiterjedt változtatásokra volt szükség, amelyek visszaállították az egész tételt egy kitalált korban egy kitalált országban. A regény karaktereinek nevei, amelyek a kínai történelmi személyiségen alapultak, megváltoztak, a párbeszédek és a felirat is javult. [13]"
Nem tudom, mi lehetett az eredeti ország és milyen történelmi személyiségeket sértett.... Mindenesetre két évet csúszott emiatt a bemutatása.
Nekem ott az elején nagyon furcsa volt, hogy a farkasok nevelte sivatagi "barbár" lány milyen költői vénával rendelkezett, egyből sikeres táncművet írt, vagy koreografált - ezt sem pontosan értettem, de azt hiszem nem szöveges darab volt.
Az ambícióját azért tetemes pénzzel támogatta nyilván Mon Xun üzletember.
Arra pontosan most nem emlékezem, hogy mivel tudta az a táncoslány rávenni a lányt, hogy juttassa a palotába - mert nyilván kért valamit cserébe Yin Yue ezért. Na meg fogja ő ezt még bánni... :))
A táncoslány/császári ágyas nő szerelme Wu Yi hadnaggyal téma - hááát izé.... majd meglátod...
Érdekes milyen gyakori náluk az egy nőt több férfi imád és ennek következményei szituáció, no meg a fogyatékkal élő beteg, de penge eszű befolyásos férfi - aki ugye eleve hátrányban van....
Az PS után túlzsúfolt, agyoncicomázott "nehéz" díszletek jellemzőek - de bizonyára ez áll közelebb a korhűséghez....
Riamara 2020 jan. 04. - 12:10:25
(1995/4727)
Decoded
A teljes csapat, és egy kis előzetes.
https://www.youtube.com/watch?v=cdLisJfZvus
Riamara 2020 jan. 04. - 12:02:23
(1994/4727)
Viszont a kutakodásommal sikerült egy nagyon érdekes történetet kibányásznom.
Az úgy kezdődött, hogy rém csalódott voltam, amiért Fu Chou/Jing Chao és Shawn Dou új sorozatának indítását elhalasztották.
Ezért némi keresgélésbe kezdtem a régebbi sorozatait illetően, majd rátaláltam a Decoded című történetre. Gondoltam belenézek, hadd lássam, hogy másban is van-e olyan jó, mint a Silver Princessben.
Ez a sorozat láthatólag közelebb áll az egyéniségéhez, mert pont olyan benne, mint a forgatási videókon. Lelkes, és folyton fülig ér a szája.
De a meglepi maga a történet volt, ami egy pillanat alatt beszippantott. Egy kémtörténet a hidegháború idejéből, aminek a főhőse egy autista fiú. Először a szakmai kíváncsiság hajtott, mert tapasztalataim szerint az autistákat kutya nehéz rávenni olyasmire, amit nem akarnak. Itt pedig egy nagyon óvó családban felnőtt fiúról van szó, aki Jódokihoz hasonlóan viszonylag enyhébb tüneteket produkál kifejezetten hatalmas IQ-ja mellé, de a változásokat ő sem tolerálja. Na most jön egy kémfőnök és kiválasztja őt kódtörőnek, mivel a központban vészhelyzet keletkezett, és az előző titkos kémelhárító csapatot gyakorlatilag ledarálták. Úgyhogy újoncokra van szükség.
A kódtörés még a fiú profiljába is vágna, ha a férfi nem akarná magával vinni a kiképzőközpontba, a fiú és a nevelőszülők erélyes tiltakozása ellenére. De hát ugye Kínában vagyunk, a hidegháború kellős közepén. Ha azt mondják menni kell, akkor menni kell. :)
Szerencsére a kémfőnök rendelkezik némi empátiával, így magával viszi a fiú úgymond barátját, aki a suliban szokta őt védelmezni a többiek szekálásától. (Őt játssza Fu Chou/Jing Chao)
Most az ötödik résznél tartok, ahol már beindult a kiképzés. Hozzátenném, hogy a többi tanítvány is valamilyen szinten különleges. És persze mindnek meg van a saját, érdekes története.
Közben pedig jól szórakozom, látva hogy az oktatók ugyanazokkal a problémákkal szembesülnek, amikkel én szoktam. Mert autistákkal csöppet sem könnyű ám boldogulni. :)
A sok figyelemre méltó karakteren felül ráadásul elég akciódús is a történet. Örülök, hogy rátaláltam.
A képen a kémfőnök és a főhős fiú látható.
Riamara 2020 jan. 04. - 11:26:50
(1993/4727)
Sound of the desert
Kicsit lassan haladok vele. Olyan mint egy kanyargós folyó a pusztán. Nagy hurkokat leírva lassan csordogál.
Ami magában még nem zavarna, ha a hősnővel ki lennék békülve. Az én ízlésemhez képest túl naiv. És itt nem is annyira a gyerekes megnyilvánulásaira gondolok, hanem arra, hogy mennyire felszínesen látja a dolgokat. Remélem ez idővel meg fog változni. Megvallom a törekvéseivel sem tudok azonosulni. Most tényleg komolyan azt hitte, hogy ha övé lesz a város összes örömháza, akkor azzal kisegíti a pasit?
Most éppen ott tartok, hogy beszervezte a fátyolos csajt a palotába. Közben még csak fel sem merült benne, hogy vajon milyen oka lehet neki ilyen megszállottan bekerülni az udvarba. És hogy ennek miféle következményei lehetnek azokra nézve, akiken olyan hévvel segíteni akar.
Szerencsére a két pasi megéri, hogy nézze az ember. Mindkettő nagyon szimpatikus és vonzó. :)
Riamara 2020 jan. 01. - 14:46:54
(1992/4727)
Válasz ment. :D
bori4 2020 jan. 01. - 13:33:03 Előzmény Riamara
(1991/4727)
(Ment e-mail is, tessen nézni.... ) :))))
Riamara 2020 jan. 01. - 10:41:53 Előzmény bori4
(1990/4727)
Viszont kívánom. Na meg persze sorozatokban gazdag évet. :))
bori4 2020 jan. 01. - 09:30:20
(1989/4727)
Boldog új évet kívánok!
bori4 2019 dec. 27. - 15:50:43 Előzmény Riamara
(1988/4727)
... válasz is :))
Riamara 2019 dec. 27. - 15:36:51 Előzmény bori4
(1987/4727)
Üzenet ment. :))
bori4 2019 dec. 27. - 14:53:07 Előzmény Riamara
(1986/4727)
Hol találtad, illetve nézted? Nekem valahogy nem akar sehogy sem bejönni.... :)
Riamara 2019 dec. 27. - 14:31:31
(1985/4727)
A filmjei közt keresgélve rátaláltam a Kung Fu Yogára. Bár nem rajongok túlzottan a Jackie Chan filmekért. Rövid idő alatt még a látványtól is elfáradok. De azért megnéztem a szinkronizált változatát. :)
Egy kis ízelítő: https://www.youtube.com/watch?v=W2UAnJuDL0A
Riamara 2019 dec. 26. - 18:01:53
(1984/4727)
Köszi! Nagyon jó.
bori4 2019 dec. 26. - 15:22:58
(1983/4727)
Békés karácsony másnapját kívánok ezzel a - majd 10 éves - Rahman felvétellel.... itt még Aarif Lee-nek hívták és nagyon szép lírai a dal is meg a pasi is... :))

https://www.youtube.com/watch?v=fmgQlpE0Ijo&list=RDRjti5TFOkoY&index=15
Riamara 2019 dec. 25. - 13:59:33
(1982/4727)
El vagyunk már szokva az olyan történetektől, ahol a forgatókönyvíró már a hosszú sorozat elején pontosan tudja, hogy egy-egy jelenetet, hová fog kifuttatnia a végére.
Az írón és a színészeken kívül hatalmas dicséret illeti a rendezőt, és az operatőrt is. Ilyen sok tökéletes beállítást ritkán lát az ember.
Lehet, hogy mégiscsak végignézem a The Princess Weiyoungot, mivel ugyanez a rendező és író páros készítette azt is.
Riamara 2019 dec. 25. - 13:35:26
(1981/4727)
Igazán a vége mutatta meg, hogy mennyire jól felépítették a cselekményt. Hiszen a teljes kép csak akkor bontakozott ki.
És most, hogy kicsit belejavítok az első pár részbe, látszik igazán, hogy minden jelenet, minden párbeszéd milyen pontosan egymásra épült, úgy hogy mindig csak cseppenként adagolták a titkokat, hogy csak a végére értsük meg pontosan mi miért is történt.
Nekem is nagyon meg kell dicsérnem a főszereplőket. Imádtam mindannyiukat. A színészeknek hatalmas gratuláció jár.
Persze a mellékszereplők is roppant jók voltak.
A záróképnél, mikor Man Yao felemlegette őket, jó volt visszaemlékezni rájuk.
bori4 2019 dec. 25. - 13:25:12
(1980/4727)
Köszönet érte az alkotóknak, és a fordítónak!!!
https://www.youtube.com/results?search_query=princess+silver+ost
Riamara 2019 dec. 25. - 13:23:25
(1979/4727)
Talán azért, mert a tragédiákkal együtt is olyan szívet melengető volt a vége.
Ettől a mosolytól konkrétan szétolvadtam. És én sem tudtam megállni sírás nélkül. :)
bori4 2019 dec. 25. - 13:19:17 Előzmény bori4
(1978/4727)
.... én sem tudom befejezni úgy látszik :)
bori4 2019 dec. 25. - 13:18:23 Előzmény bori4
(1977/4727)
Minden ott van Aarif Rahman arcán - nem túlzás, az egész sorozat :)))
Ilyen szép talán még nem is volt....
bori4 2019 dec. 25. - 13:16:27
(1976/4727)
... de most várták, mit várták ... röpültek érte! :)))
bori4 2019 dec. 25. - 13:15:50
(1975/4727)
... ismerős állapot
bori4 2019 dec. 25. - 13:14:52 Előzmény bori4
(1974/4727)
.. no és ez az analóg befejezés!
Mindig mondjuk, hogy a koreai sorozatokat nem tudják valahogy jól befejezni - no itt az ellenpélda.... Ez minden szempontból igen jól sikerült. Örültem, hogy nem totál tragédia lett a vége, ugyanakkor méltó, mértékletes, de felejthetetlen zárást kapott....
bori4 2019 dec. 25. - 13:12:29 Előzmény bori4
(1973/4727)
.... és még tudták fokozni
bori4 2019 dec. 25. - 13:11:34
(1972/4727)
.... fogyott a zsebkendő
bori4 2019 dec. 25. - 13:10:32 Előzmény bori4
(1971/4727)
... no igen
(leggonoszabb, olyannyira, hogy szerintem a színésznő sem tudta a mélységeit ábrázolni...)
bori4 2019 dec. 25. - 13:09:20
(1970/4727)
.
bori4 2019 dec. 25. - 13:08:10 Előzmény bori4
(1969/4727)
.... könnyekig meghatott
bori4 2019 dec. 25. - 13:05:46 Előzmény bori4
(1968/4727)
.... micsoda beállítás!
bori4 2019 dec. 25. - 13:04:16 Előzmény bori4
(1967/4727)
Meglepődnek, én is - hogy végig nem jöttek rá ...
bori4 2019 dec. 25. - 13:03:02 Előzmény bori4
(1966/4727)
Wu You akcióban ..... :)
bori4 2019 dec. 25. - 13:01:48 Előzmény bori4
(1965/4727)
... no szerencsére nem, el kellett buknia - elég szerencsésen távozott.... Én kicsit több szenvedést mértem volna rá...
bori4 2019 dec. 25. - 12:59:32
(1964/4727)
Néhány gondolat képekkel, az utolsó két részből...
bori4 2019 dec. 25. - 12:55:47 Előzmény Riamara
(1963/4727)
Eddigi kínai sorozataim között előkelő helyre került, mégpedig az újranézős, maradandó sorozatok közé. Volt itt minden: szerelem, gyűlölet, felemésztő bosszú - ugyanakkor sok akció, pörgős, fordulatos és szomorú-elmélkedős részek jól adagolva váltották egymást, aminek az összhatása egy gyönyörű sorozat lett (úgy tartalmilag, mint látvány szempontjából). Nagyon tetszett.
Külön kiemelném a három szerelmes férfi és a "szerencsés" hölgy játékát, ami hatalmasat dobott a sorozaton szerintem.
bori4 2019 dec. 24. - 12:10:53 Előzmény Riamara
(1962/4727)
Mara, ezer köszönet a karácsonyi meglepetésért, valamint az egész sorozat gyönyörű fordításáért.
Boldog karácsonyt, jó pihenést!
(Bővebben holnap :) )
Riamara 2019 dec. 23. - 13:51:12
(1961/4727)
Princess Silver 57-58. befejező rész
Ahogy azt ígértem a két utolsó részt egyben lehet megnézni.
Szerintem nagyon jó lett a finálé. Izgalmas, erős, megható. Méltó befejezése a sorozatnak.
Riamara 2019 dec. 22. - 18:17:47 Előzmény bori4
(1960/4727)
Én is pont erre gondoltam. Az utolsó két rész annyira erős, és annyira egyben van, hogy kár lenne ketté szedni. :)
bori4 2019 dec. 22. - 16:41:34
(1959/4727)
Emberi ésszel már-már fel sem fogható, milyen szörnyet raktak össze Fu Yuan császárnő karakterében... Amit Le császára művelt vele, az sem volt egyáltalán normális dolog, de szerencsétlen Qin Yong miniszter mit ártott azzal, hogy éppenséggel nem az ő oldalán állt .... ez elég volt ahhoz, hogy a két kislány családját kiirtsa, őket elrabolja, tönkre tegye, halálra mérgezze.... És mindezt 20 évig csinálhatta, senki nem állította meg... A fia, amikor minderre rájött, legkevesebb meg kellett volna már ölnie az anyját, de még mindig él és rátette a kezét Rong Le gyerekére is....
Nem jöttem volna én semmi pénzért vissza Qi-be a császárkával Rong Le-nek ez a hezitálása és Wu You faképnél hagyása nekem nagyon nem "jön be".... :-(
Meg kell adni, az utolsó percig rá tudják hozni a nézőre a frászt....
Nem gondolkodtál még el rajta, hogy esetleg az utolsó két részt együtt teszed ki??? :))))
Riamara 2019 dec. 22. - 16:04:01 Előzmény bori4
(1958/4727)
Nem lesz róla szó, de biztos, hogy Rong Qi nővére volt. Gondolom a császár egyik felesége volt az anyja.
Arra sem tértek ki, hogy vajon hogy szerezte meg a banya az özvegy császárné címet. Csak annyit mondott, hogy sok erőfeszítésébe telt. :)
Kinéztem belőle, hogy a többi feleséget kicsinálta. :)
bori4 2019 dec. 22. - 15:37:47 Előzmény Riamara
(1957/4727)
"Ő volt az a felakasztott nő, a lány álmaiból a Hideg hárem bejáratánál." - aha... és valójában ki volt arról lesz még szó? Tényleg Rong Qi nővére volt? - de akkor ki volt az anyja???
Riamara 2019 dec. 22. - 14:38:51
(1956/4727)
Összerakva a mozaik darabkákat, a császárné eredeti terve az volt, hogy Man Yaoból bosszúállót farag, akárcsak Fu Chouból.
Úgy tervezték, hogy a lány, Rong Le hercegnőnek álcázva feleségül megy Li herceghez, és tönkreteszi őt. Ahogyan Hasonmás csinálta a trónörökössel.
A sors iróniája, hogy a bosszúhadjárat tervezett főhősnője lett a bosszúhadjárat kerékkötője. Ő lett az a kavics, ami folyton folyvást megakasztotta a bosszúgépezetet. :) Újra, meg újra.

Rong Qi a végén, mikor megkérdezik, miért is csinálta, azt mondja majd azért, mert a lány adott értelmet az életének.
De szerintem ez fordítva történt. Rong Qi volt az, aki megváltoztatta a lány életét. Új értelmet adott neki. És bár a méregnek szörnyű következményei voltak, azért volt pozitív hatása is. A lány elfelejtette a gyűlöletet, amiben felnőtt, és tiszta lappal indult Linbe.
Riamara 2019 dec. 22. - 14:16:24
(1955/4727)
Csakhogy a császárné rájött a dologra, és éktelen haragra gerjedt. Majd egymással zsarolta őket.
Azt nem mutatták, hogyan vette rá Man Yaot arra, hogy átvegye Rog Le helyét.
Merthogy Rong Le tényleg létezett. Emlékszel, a kezdeteknél még épp te kérdezted, hogy vajon fel fog-e bukkanni az igazi hercegnő. Csakhogy nem bukkanhatott fel, mert a császárné megölette. Ő volt az a felakasztott nő, a lány álmaiból a Hideg hárem bejáratánál.
Ezért én arra tippelek, hogy ezzel ijesztettek rá a lányra. Vagy átveszi a helyét, vagy úgy jár, mint az igazi hercegnő. Kénytelen kelletlen beleegyezett, de akkor jött Rong Qi és balhét csinált. Ez volt az a jelenet, amikor összeveszett az anyjával. Amikor közölte vele, hogy feleségül akarja venni, és ne hazudja azt, hogy a lány a testvére. Ekkor mondta azt is, hogy tudja ki valójában a lány, mert kihallgatta, mit beszélt az eunuch.
Na ezt a veszekedést meg Man Yao hallgatta ki. Rögvest annyi volt a bosszútervnek. Pity-paty összerakta, hogy őt itt most jól becsapták, mert a családját ez a nő ölette meg.
Ekkor zsarolta meg őt a császárné. Vagy beveszi a mérget, vagy megöli Rong Qit. A lány pedig a mérget választotta. Ami azt jelentette, hogy minden emlékét elfelejtette.
Mikor Qi odavitte neki a fekete ruhát, meg a kardot az üzenettel, hogy azonnal szökjön el, akkor már nem emlékezett semmire. Csupán szót fogadott, és meglépett. Persze utolérték. A többit pedig már tudtuk.
Riamara 2019 dec. 22. - 13:57:17 Előzmény bori4
(1954/4727)
Csak mi hittük azt, hogy Rong Le az esés miatt lett amnéziás. Valójában ez a méreg hatása volt.

Szóval a császárné magával hozta a lányt Qi-be, és Li Chen gondjaira bízta. Hasonló kiképzést kapott, mint Fu Chou és Hasonmás. Gyermekkora óta azt sulykolták bele, hogy a családját a Lin császár ölette meg. Neki pedig bosszút kell állnia. Éveken keresztül erre trenírozták. Csak őt nem a "Bosszú hite" központjában, hanem a Qi császári palota Hideg háremében. Ott volt bezárva évekig.
Egészen addig, amíg nem találkozott egy fura hercegfiúval, aki új értelmet adott az életének. Így mielőtt elkezdődhetett volna a császárné hadjárata, Man Yao teljesen elengedte a bosszút, és új életet akart kezdeni Rong Qivel. Gyakorta kiszöktek a palotából, és ilyenkor abba a kis házba mentek ott a tónál. A faluban úgy tudták, hogy ők egy házaspár. Ezért mondta a házvezetőnő a múltkor, hogy már elég régóta házasok ahhoz, hogy gyerekük legyen.
Nem hiszem, hogy Rong Qi kezdettől fogva tudta volna, ki is a lány. De mivel ő is kíváncsi természetű volt, nyilván egy idő után kinyomozta. Mintha olyasmit mondott volna, hogy kihallgatta, amikor az anyja és Li Chen róla beszéltek.
bori4 2019 dec. 22. - 12:13:32
(1953/4727)
Ez az önmérgezés mikor van? - most jelenidőben, vagy ez korábbi? itt valójában Ő vette be a sorsmérget vagy mit, hogy megmentse Rong Qi-t? bocsánat, ha kicsit zavaros, de nekem is a baj :))
bori4 2019 dec. 22. - 12:10:12 Előzmény bori4
(1952/4727)
Az emlékei szerint Man szolgálólánynak azt adta be a banya és az eunuch, hogy Le császára gyilkolta le a családját, ők viszont kimentették.... Hálából elfogadta a kemény kiképzést, meg a bosszú tervet is, készült a leszámolásra, de közben meglátták egymást a császár gyerekkel és szerelem lett... Na most Rong Qi már ekkor tisztában volt a lány valódi kilétével, vagy csak később jött rá, hogy mire használják és képezik ki?
bori4 2019 dec. 22. - 12:07:01 Előzmény Riamara
(1951/4727)
Az ünnepi előkészületek miatt most értem ide, csak néhány percre.
Nagyon sok képet kivágtam, hogy pontosan értsem a lényeget, de így is maradt "fehér folt" számomra.
Úgy volt az emlékeimben, hogy amikor azon a bizonyos éjszakán, amikor Rong Le megszökött és elfogta az eunuch, fejbe is verte, ezért amnéziás lett.... azaz akkor felejtette el mindazt, amit vele addig történt Qi-ben. (Eddig jól tudom?)
Nem pontosan értem, hogy Man szolgálólányból, mikor lett Rong Le főhercegnő, a császár nővére?
Riamara 2019 dec. 20. - 14:37:57
(1950/4727)
Princess Silver 56. rész
Ahol végre minden titokra fény derül. Hogyan, és miért is lett a kivégzett miniszter elveszett lányából a Qi Birodalom főhercegnője?
Milyen kapcsolat fűzte őt Li Chen-hez? Milyen kapcsolat fűzte őt Rong Qi-hez? Ki, és miért mérgezte meg? Miért gyűlölte őt annyira a császárné? Minden kérdésre választ kapunk.
bori4 2019 dec. 17. - 21:57:26 Előzmény Riamara
(1949/4727)
.... egy sor dologra nem emlékszem már, pl. az elejére, hogy azon a helyen voltak ott, meg évekig élt ott a császárgyerek álnéven - ez mind-mind sötét lyuk nekem.... No mindegy, alszom még rá egyet, hátha másképp látom majd.. :)
Riamara 2019 dec. 17. - 21:17:46 Előzmény bori4
(1948/4727)
Az amnézia, fura egy állapot. Az emlékek bezáródnak valahová, de az érzések bizonyos szempontból megmaradnak. Ezt mondogattam én már az eleje óta. A lány szeretete megmaradt, csak átalakult, a hamis emlékek által. Ezért volt olyan szoros a kapcsolatuk még akkor is, amikor Rong Le már Linben élt. Emlékszel, milyen kitörő örömmel üdvözölte. És milyen sokáig hezitált közte és Wu You között.
Ezért nem lát, továbbra sem, a bátyjában ellenséget. Mert valahol legbelül érzi, hogy a Rong Qi nem akarja őt bántani. Sőt...
Riamara 2019 dec. 17. - 21:01:22 Előzmény bori4
(1947/4727)
De hisz pont ott keresték először. A "Sötétben rejtőzők" kutakodtak mindenfelé. Csak nem találták.
Én pedig arra utaltam, hogy ha Wu You személyesen elmegy Qi-be, a palotába, akkor nincs mivel indokolnia. Hiszen Rong Le hivatalosan az ország főhercegnője. Nem követelheti vissza.
De ez már magában is rossz döntés lett volna, hiszen beleszalad Fu Yuan csapdájába. (mint ahogy bele is fognak szaladni most, hogy már a lány is és a gyerek is a banya kezében van)
Ezért volt fontos, hogy titokban nyomozzanak.
Rong Qi meg nem pont így tervezte. Ő úgy gondolta, az anyja addig nem talál rájuk, amíg ő el nem rendezi Rong Le sorsát. Ezért is küldte el Xiao Sha-t Wu Youért. Csak azt felejtette el, hogy a császárné tudott a rejtekhelyről. Hiszen az első részben épp Fu Yuan küldte oda a bosszú hite embereit, hogy támadják meg őket. Aztán azt hazudta, hogy ellenséges katonák merénylete volt. És ezzel tudta rávenni Rong Le-t, hogy elmenjen Lin-be.
bori4 2019 dec. 17. - 20:32:53 Előzmény Riamara
(1946/4727)
Nem gondoltam hogy feltétlenül támadniuk kell, de hogy nem arra keresték rögtön, az furcsa.... pláne hogy a banya és a császár is eltűnt, Qi császára meg megjelent a "testvéréért".... Nem tudom, de nekem egyáltalán nem természetes, hogy "haza megy" Rong Le, mivel már tudja, hogy nem oda valósi...
bori4 2019 dec. 17. - 20:28:58 Előzmény Riamara
(1945/4727)
Úgy tűnik, nekem az egész koncepcióval problémám van, ugyanis nem hiszem, hogy a gyerekbe át lehet vinni a mérget, és ezzel megtisztítani az anya szervezetét.... Az anya ha mérgezett, a vérén keresztül a gyerek is az.... ha egyáltalán világra tud jönni, betegen, vagy nyomoréknak születik. Rong Qi is ezért született betegesnek, ha meg van ellenméreg, akkor az vagy meggyógyítja vagy nem.... ez a időnként adok belőle, időnként nem sem tudom hogy van... ezt én nem tudom elhinni sajnos.
Rong Le a gyereke apját, azt az embert szó nélkül hagyja ott, akit ő legjobban szeret - ki tudja hányadszor, hogy elmenjen a tapasztalatai szerint legnagyobb ellensége országába vele szülni.... mi lett volna, ha ki sem tudja hordani a gyereket, közben ő is meghal, így a baba is.... Á, nekem ez nagyon erőltetett dolog.
Mindig azt az élőt kell megmenteni, számomra ez nem kérdéses.... később még lehet gyerekük, ezért nem tudok meghatódni ezen az áldozaton....
Riamara 2019 dec. 17. - 19:32:45
(1944/4727)
Mindemellett Rong Le egyáltalán nem bízik abban, hogy életben marad. Ő azért ment el a bátyjával, mert meg akarta szülni a babát, és aztán ha még mindig életben van, odaadni Wu Younak a gyereket, aztán meghalhat. Nála ezek a hetek erről szóltak.
Riamara 2019 dec. 17. - 19:22:02 Előzmény bori4
(1943/4727)
Hát mi tagadás, Hasonmás nem az anyák gyöngye. De ezt legalább őszintén be is vallja. Már akkor feltűnt, mikor elrohant a beteg baba mellől, hogy Fu Chout megmentse. Később lesz rá utalás, hogy egy házaspárra bízták a kislányt.
Riamara 2019 dec. 17. - 19:18:32 Előzmény Riamara
(1942/4727)
Ja és még valami. Amit majd Wu You is szavakba foglal. Milyen indokkal támadhatnák meg hivatalosan Qi-t? Azt legfeljebb csak sejtik, hogy a Rong Qi a banya fia. Bizonyítékuk nincs rá.
Rong Le viszont hivatalosan még mindig Rong Qi húga, tehát teljesen természetes, hogy fogja magát és hazamegy.
Riamara 2019 dec. 17. - 19:12:36 Előzmény bori4
(1941/4727)
Mennyi idő telhetett el? Nos visszafelé kell számolni. Ha Hasonmás lánya egy éves, akkor valamivel több, mint három éve indult el Rong Le Lin-be.
Szóval az emlékképek úgy négy-öt évesek. Akkortájt elég sok időt tölthettek a faluban, mert a helybeliek nem csak Qi-t ismerték, hanem a lányt is.
Riamara 2019 dec. 17. - 19:06:24 Előzmény bori4
(1940/4727)
Azért a Chenbeli események óta sejthető, hogy gondolja Rong Qi a gyógyítást. Amikor is megitatta a lányt a vérével. Ő pedig magához tért. De a megmentéséhez várnia kellett a baba megszületéséig.

Naná, hogy Wu You Qi-be kereste először őket, de Rong Qinek ez már egy régi, jól bevált menedéke volt. Évekig élt itt álnéven. Más kérdés, hogy az anyja tudott róla, ő viszont kivárta a baba születését, mert így eggyel több túszt tarthat majd a markában.
Ráadásul Rong Qi hamis nyomokat hagyott szerte szét. Például azt, hogy az északi Lin-ben rejtőzködnek. Minden nyomon végig kellett menni. És akkor jött a Wei hadsereg támadása, amit vissza kellett verni.
Ezzel vesztettek pár hónapot.

Ami pedig Rong Le-t illeti. Nála még mindig a baba az első. Ezért hagyta ott Wu Yout is, aki ugye azt erőltette, hogy a baba élete árán mentse meg magát. Nos, ha valaki megérti, miért döntött így a lány, akkor az Rong Qi. Hiszen egykor ő is ugyanabban a helyzetben volt, mint most Rong Le fia. Csakhogy az ő anyja másképp döntött. Ő pedig ezért beteg, már gyermekkora óta.
bori4 2019 dec. 17. - 18:41:30
(1939/4727)
... a búvóhely (gyógykúra hely) gyönyörű....
bori4 2019 dec. 17. - 18:40:06
(1938/4727)
Ja és az elején - mi lesz a hasonmás gyerekével, ha ők világgá mennek?
bori4 2019 dec. 17. - 18:38:07
(1937/4727)
végül is tudjuk, hogy hány év telt el?
bori4 2019 dec. 17. - 18:37:32 Előzmény bori4
(1936/4727)
A két kép között ....
bori4 2019 dec. 17. - 18:36:58 Előzmény bori4
(1935/4727)
.... ők meg békésen iszogatnak. Mi van Rong Le-val, nem értem.... :(((
bori4 2019 dec. 17. - 18:36:08 Előzmény bori4
(1934/4727)
Na ezt kérdezem én is .... nekem nem logikus így
Császárné a banya Lin-ben, császárné Qi-ben, azt csinál amit akar közben a pasik meg csak nézik, meg sopánkodnak....na ne... :((
bori4 2019 dec. 17. - 18:32:52 Előzmény Riamara
(1933/4727)
Nekem egyáltalán nem fájdult meg a szívem, inkább nem értettem ezt az egész részt.... Miért ment vele, mikor fogja meggyógyítani, miért adta át az anyjának végül babástól Rong Le-t.... :((((( Azt sem értettem, hogy miért nem mindjárt Qi-ben keresték a fivérek Rong Le-t, nem tudják, hogy Rong Qi anyja Qi császárnéja????? Szóval olyan altatásos rész volt, aminek nem látom egyelőre az értelmét.... Mintha más rendező csinálta volna az egészet - valahogy az eddigi koncepcióba nekem nem illik bele.
Riamara 2019 dec. 17. - 16:42:12
(1932/4727)
Princess Silver 55.
Miközben Rong Le gyógykúrán van, a Wu fivérek végleg kibékülnek. :)
Riamara 2019 dec. 17. - 16:41:14
(1931/4727)
Princess Silver 55.
Persze, hiába a sok emléktöredék, meg a bizonyítékok, Rong Le hárít rendesen.
És persze elhangzik a végzetes mondat is, ami egyszer már Wu Younak is balszerencsét hozott.
Riamara 2019 dec. 17. - 16:19:15
(1930/4727)
Princess Silver 55. rész
Szívfájdítóan szép jelenetekkel. Megtudhatjuk belőle mi mindenre nem emlékszik Rong Le.
Riamara 2019 dec. 15. - 19:24:02 Előzmény bori4
(1929/4727)
Igen, a hallucinációt a skorpiós méreg okozta.
A másik a végzet mérge. Ami amnéziát okoz. Ezt itatták meg a banyával is. Később pedig ezt adta Rong Le-nak.
Na most mivel a császárné akkoriban terhes volt, így ő úgy menekült meg a méregtől, ahogy az az orvosi könyvben meg volt írva. Vagyis átirányították a mérget a babába. Így Rong Qi már a születésétől kezdve meg volt mérgezve. Az anyja pedig folyamatosan adta neki az ellenmérget. (vagy éppen nem adta, ha a fiú nem fogadott szót)
Itt érdekes volt a párhuzam. Rong Le ugye nem akarja a gyerekét kitenni ilyen veszélynek. Pedig még nem is tud arról, hogy Qi egész életében ugyanettől szenvedett.
bori4 2019 dec. 15. - 18:38:18 Előzmény Riamara
(1928/4727)
Á, igen, a hallucinációt okozó bor - viszont elég furcsa, hogy milyen könnyen elhitte a bizalmasáról ezt, nem beszélve arról, hogy milyen indítéka lett volna erre a miniszternek? Vagy itt még bejátszott valami más is?
Rong Le-vel ezt a mérget Fu Chou itatta meg (tévedésből) nem? A Banyától másfajta - állandó mérgezéses állapotot előidéző izét kapott, amit a fiának is adott folyamatosan, nem?