Téma: Kenny Lin

bori4 2019 szept. 29. - 21:50:25 Előzmény Riamara
(1427/4727)
Paff lettem.... most akkor egy eunuch , aki úgy kapaszkodott fel, hogy elhitette a császárral, hogy ő Fu Yuan fia, ilyeténképpen a császár fia is.... Na ezt hogy csinálta?
Akkor ha jól értem, valójában egy harmadik személy, aki valahogy elhitette a császárral, hogy a fia és felkapaszkodott a csúcsig... Qi császárnéja bizonyára tudja, hogy nem a fia, de a bosszújához tökéletes... Ördögi, na.....
Riamara 2019 szept. 29. - 18:57:40 Előzmény hópehely
(1426/4727)
Akkor tényleg a Videa a legjobb, sokkal jobb nézni mint az SB-n. Csak a keresője nem jó. Ezért én mindig a google-ba írom be, hogy mit akarok megnézni, és hozzábiggyesztem a videa szót
hópehely 2019 szept. 29. - 18:39:42
(1425/4727)
Igen . Én csak online tudom nézni. Kevés a tárhelyem, azután pedig nem értek a letöltéshez nagyon. lnkább csak filmeket szoktam letölteni.
Riamara 2019 szept. 29. - 18:36:33 Előzmény hópehely
(1424/4727)
Online nézed? Mert ugye a felirat a 31. részig van kész. :)
Próbáld meg a Videa-n ott elég naprakészek!
hópehely 2019 szept. 29. - 15:55:08
(1423/4727)
Szerintem szándékosan adtak neki felejtő italt, mert amikor az első részben üldözték, szökésben volt. Amikor felébredt már nem emlékezett semmire. Azt sem tudta ki ő. Azt sem tudni, hogy mi elől szökött. remélem kiderül a sorozat végére. Már nagyon várom a feliratos részeket, mert csak 28-ig van fordítva. Előre néztem angol felirattal, de sajnos egy mukkot sem értek belőle.
Riamara 2019 szept. 29. - 15:38:20 Előzmény hópehely
(1422/4727)
A Qi császárné (aki szerintem főfoglalkozású méregkeverő) megmérgezte Rong Le-t. Még nem tudjuk miért. Én arra gyanakszom, hogy ezzel tartja sakkban a császárt. Csak akkor kapják meg az ellenmérget, ha megcsinálják azt, amit mond. Ezért kellett Linbe mennie a lánynak. Ezért kellett megkeresnie a könyvet. stb. A császárné bosszútervébe fontos szerepet szánt Rong Le-nak.

De ezt a lány magától nem csinálta volna meg. Erre kellett a méreg. De Rong Le személyiségét ismerve, őt a méreggel sem lehetett volna irányítani. Ezért gondolom, hogy a mérgezéssel a császárt irányítja. Aki mindent meg is tesz, hogy a lány megkaphassa az ellenmérget. És persze rossz, nagyon rossz dolgokat tesz.

Először én is azt hittem, hogy az amnéziát direkt csinálták. De nem. Ez annak a gyógyszernek a mellékhatása, amit a bátyja küldözget a lánynak, hogy életben tartsa.
hópehely 2019 szept. 29. - 15:23:12
(1421/4727)
Azzal tisztában voltam, hogy nem a testvére, meg hogy szerelmes a lányba, de de a későbbiek során bizony nagyon aljasul viselkedik a lánnyal, pedig a lány nagyon is bízik benne szerintem. Az első részben megitatják a lányt valami felejtést okozó itallal? És a hercegnői rang az valami kitalált történet? Nekem elég gubancosnak tűnik a történet.
Riamara 2019 szept. 29. - 15:17:42 Előzmény hópehely
(1420/4727)
Talán azért mert Fu néha annyira gyerekes. Persze megértem én, hogy haragszik. De időnként olyan, mintha érzelmileg megrekedt volna a kiskamasz szinten.
Rong Le és a bátyja nem testvérek. Ez kezdettől fogva látszott. Most hogy már tudjuk, hogy a lány Qin miniszter egyik életben maradt lánya, ez már biztos is.
Szerelmes a lányba. Nagyon. De képtelen megvédeni őt az anyjától. Ezért tűnik úgy, mintha kihasználná. Pedig csak az életét próbálja megmenteni. De azt aztán nagyon durván teszi. Időnként a hideg is kiráz tőle.
hópehely 2019 szept. 29. - 14:40:34
(1419/4727)
Én néha olyan komikusnak látom a tábornokot. Nem vagyok tisztában azzal, hogy milyen kapcsolat van Rong Le és a bátyja között. Nagyon úgy látom, hogy a bátyó csak felhasználja lányt.
Riamara 2019 szept. 29. - 12:35:27
(1418/4727)
Princess Silver 31
Jing Chao(Fu Chou) megint akkora alakítást nyújt, hogy csak bámul az ember.
Talán egy kicsit túl jót is. mert a jelenet felénél megvilágosodtam. :)) Így már jóval őfelsége előtt rájöttem mi is az igazság.
Riamara 2019 szept. 29. - 12:31:30
(1417/4727)
Princess Silver 31.
Amilyen kis viccesen indul, olyan drámaian fejeződik be. :(
Riamara 2019 szept. 29. - 12:30:13
(1416/4727)
Princess Silver 31.
Egyike a sorozat legizgalmasabb részeinek. Tele meglepő fordulatokkal.
Ke elmegy, hogy segítséget szerezzen. Chen herceg meg is menti.
Riamara 2019 szept. 27. - 21:24:29 Előzmény bori4
(1415/4727)
Habár tudom, az elején azt hittem, hogy Fu Chou és a császárné állandó kapcsolatban vannak egymással, most már ebben nem vagyok annyira biztos. Sőt... Egyre inkább az a benyomásom, hogy Fu talán nem is tudja, hogy az anyja jelenleg Qi császárnéja.
Különben miért is szakította volna meg a kapcsolatot Rong Qi-vel? Ha tudná, hogy a Qi császár csak az anyja bábja?
Úgy tűnik az anyjával a bosszú hitén keresztül tartja a kapcsolatot. Vagyis az a pasi a kapocs közöttük. És én úgy gondolom, hogy ha évente egy olyan tortúrán kell keresztül mennie ahhoz, hogy emlékezzen az anyja fájdalmára, akkor az már régen rossz. És egyszer sem beszélt szeretettel róla, vagy hogy hiányozna neki. Úgy tekint magára, mint akinek nincs családja. Amikor pedig részeg volt, és szóba hozta az anyját, csak két dolgot mondott: Ne halj meg! és azt hajtogatta, hogy ne üss meg! Így egy darabig azt feltételeztem, hogy talán azt hiszi, hogy nem is él. De most az a pasi azt mondta, hogy az úrnő már túl régóta várakozik az árnyékban, ezért sietni kell.
Szóval nem hiszem, hogy túlságosan kedvelné az anyját.
Míg ugyanakkor az apja szeretetére ácsingózik. Ezért is gyűlöli annyira Wu Yout.

bori4 2019 szept. 27. - 19:34:17 Előzmény Riamara
(1414/4727)
Lehet, hogy tényleg - ahogy sejted -, Fu nem tudja szívvel-lélekkel támogatni az anyja tervének azt a részét, hogy Rong Le áldozatul essen... Mire gondolsz fő indok alatt? Kézenfekvőnek az tűnik, hogy beleszeretett, nem? A császárné eredeti terve szerint Wu You feleségének kellene mostanság lennie, az kényszerlépés volt, hogy Fu vegye el. Hogy mindenáron távol tartsa a Rong Qi-től.... Ha van egyéb oka is, azt még nem látjuk.
Riamara 2019 szept. 27. - 18:27:45
(1413/4727)
Még valami eszembe jutott ennek a résznek a kapcsán. Mindig készpénznek vettem, hogy Fu Chout csak a féltékenység hajtja, mikor szét akarja választani Rong Le-t és Wu Yout. Persze nyilván ez is benne van, de a fő indok más.
Már sokat filóztunk azon, hogy vajon a császárné mi okból vonta bele a lányt ebbe az egészbe? Mert nyilván nem Rong Qi ötlete volt, hogy beleépítsék őt a bosszútervbe. Folyamatosan belekényszerítve őt a tűzvonalba.

Fu Chou pedig kezdettől fogva azon dolgozik, hogy kiszedje onnan. Az összes ténykedése erre irányult. Az egy éves házasságtól a jelenlegi szobafogságig. Kivonni a lányt a tervből.
De ez egy szélmalomharc. Tekintve, hogy a császárné valami miatt nagyon ragaszkodik ahhoz, hogy Rong Le is menjen a levesbe.
Ugyanakkor Wu You miatt maga a lány is ellenáll mindenféle mentési kísérletnek.
Riamara 2019 szept. 27. - 18:05:16 Előzmény bori4
(1412/4727)
Fu Chou jól elmagyarázta a koronahercegnek őfelsége tervét. Talán még működött is volna, ha Fu nem épp ekkorra időzíti a sajátját. Ráadásul nem is nagyon tudják becsapni egymást, mert egy srófra jár az agyuk. :))
Wu You azt hitte időt nyer azzal, hogy Fu-nak a császárral kell mennie. Persze aztán lesz nagy meglepi.
Rong Le nem tudhatta, hogy őfelsége és a fiai tisztában vannak a tábornok szándékaival. A térkép inkább neki okozott meglepetést. Persze nem is ő lenne, ha nem akarna belefolyni. :)
bori4 2019 szept. 27. - 17:28:24 Előzmény Riamara
(1411/4727)
Az ugrott be rögtön, amikor világos lett a császár és Wu You titkos terve, hogy nagy hiba lesz, ha Wu elhagyja a fővárost - mondván megy a déli seregeiért... Azt szerintem a bizalmas emberei is fel tudnák hozni. Nem lehet magára hagyni a koronaherceget, mert úgy néz ki, a császári gárda is a kezében van, amiről a császár és Wu nem tudhat. Rong Le valami katonai erők elosztásának a térképét memorizálta ugye, amikor átkutatta a tábornok dolgozóját.... Viszont nagy hibának tartanám, hogy ilyesmiről kéne Wu-nak tudomást szereznie, hogy milyen erők, hol vannak elhelyezve .... Ezt neki már régen tudnia kéne, hiszen figyelteti Fu-t....
Ha most Hasonmás megint kiadja magát a t estvérének, ezzel nagy galibát okozhat, bár ugye álarcot kell vennie...
Riamara 2019 szept. 27. - 17:19:58 Előzmény bori4
(1410/4727)
Hát bizony ez a színjáték hamarosan visszaüt. Bár mondjuk mindegy is, mert Fu Chou terve igencsak kidolgozott és roppant galád.
Riamara 2019 szept. 27. - 17:15:21 Előzmény bori4
(1409/4727)
A koronaherceg hamarosan akkorát koppan, hogy csak úgy zúg. Kíváncsi leszek ez majd milyen hatással lesz a személyiségére?
Riamara 2019 szept. 27. - 17:11:57 Előzmény bori4
(1408/4727)
Jól összefoglaltad, pontosan így van. A következő részben még részletesebben kitérnek rá. Akkor majd megtudjuk azt is, hogy pontosan ki ez az alak. És, ami azt illeti, nem csoda, hogy Fu Chou haragszik. Tényleg sötétben élt. És Wu You azért nem emlékszik rá, mert nem engedték őket egymás közelébe. És akármit is követett el az anyja, azért nem őt kellett volna büntetni. Persze azért vannak itt még vakfoltok bőven.
Nekem az jött le, hogy bár a Bosszú hite most Fu Chou vezetése alatt áll, azt a pasit a császárné irányítja. Talán mert magát az orgyilkos szövetséget ők ketten alapították. És valami azt súgja nekem, hogy Fu Chou annyira nincs oda az anyjáért.
bori4 2019 szept. 27. - 15:43:42
(1407/4727)
Ezzel a lökött koronaherceggel nincs nehéz dolga Fu-nak...
bori4 2019 szept. 27. - 15:40:24
(1406/4727)
Megtudtuk azt is, hogy Jun úrnő nemcsak Fu anyjának, hanem a koronaherceg anyjának is adósa volt.... mi mindent követett el ez a szegény asszony még????
bori4 2019 szept. 27. - 15:35:46
(1405/4727)
Most nem vertek át - tudtam ám rögtön, hogy a császár és Wu You szinházasdit játszanak, bár ezzel együtt érdekes mondatok hangzottak el egy császárról ilyesmit még színlelésképpen is elég furcsa kijelenteni... tiszta lázítás volt :-DDD
bori4 2019 szept. 27. - 15:33:20 Előzmény bori4
(1404/4727)
Azt is megtudtuk, hogy Hasonmás is nagyon le van kötelezve ennek a mániákusnak, őt is tudja irányítani mégpedig a szerelme tárgyával.... Szóval nagy zsaroló ez az alak és érdekes módon nem a vezérnek engedelmeskednek itt az őrök sem....
bori4 2019 szept. 27. - 15:27:29 Előzmény Riamara
(1403/4727)
Igyekeztem nagyon figyelni és memorizálni :- )) Lassan csak megtudunk mindent. Most kb. összefoglalva: megtudtuk, hogy a - még mindig nem tudom milyen rendű-rangú - Fu-t kioktató pasi a tábornok anyjának a leghűségesebb szolgája. Ugyanakkor a Bosszú hite titkos kém- és orgyilkos szervezet vezérének Fu-t nevezik. Mégis jogában áll megbüntetni Fu-t - érdekes....
Továbbá sokat fáradozott a Fu tanításával és képzésével, ezek szerint évek óta "neveli", jól lehet, nem tűnik sokkal idősebbnek nála....
Nem volt teljesen világos, hogy az "égető visszaemlékezés", az egyenlő azzal, amikor évente valamiért Fu-t felakasztják és pokolian szenved .... hogy ez miért is? az anyja szenvedett egyszer ilyet el és azóta ő önként, hogy ne felejtsen??? Az anyját megsértették - mondja ez a nevelő, és vissza kell fizetnie a bosszúval.... Én úgy azt gondolom a hallottak alapján, hogy jól gondolhatjuk - a Qi császárné volt Fu anyja, de akkor még itt Linben lehetett császárné, viszont Jun ágyas miatt sérelem érte, így Fu gyerekként "sötétben élt", azaz mellőzötten, netán titokban? Mert hogy úgy tudjuk eddig, Wu You nem tud róla, hogy van még féltesója Fu személyében. De ha ez így volt, akkor viszont Fu tisztában van a származásával és a rokonaival is nem?
Riamara 2019 szept. 26. - 14:51:08
(1402/4727)
Princess Silver 30.
Rong Le is visszatér a régi kerékvágásba, és végre meglépi, amit már régen meg kellett volna tennie. Nyomozni kezd Fu Chou után.
Riamara 2019 szept. 26. - 14:48:20
(1401/4727)
Princess silver 30. rész
Ezt a részt érdemes nagyon figyelmesen nézni, mivel rengeteg információmorzsát szónak elénk.
A "Bosszú hitétől" is sok érdekes dolgot tudunk meg. Különösen Hasonmás új feladatára érdemes majd eléggé odafigyelni. Ennek ugyanis később nagy jelentősége lesz. :)
Riamara 2019 szept. 26. - 14:43:45
(1400/4727)
Princess Silver 30. rész
Mindkét hadjárat beindul. Őfelsége háborúja, és Fu Chou bosszú-hadjárata egyszerre.
Riamara 2019 szept. 23. - 21:43:16 Előzmény bori4
(1399/4727)
Princess Silver
A legnagyobb játékos itt a forgatókönyvíró, aki előszeretettel veri át a nézőket. :)) Hadd lepődjenek meg. Persze van, amikor előre jelez, hogy közben rájöjjön a néző a csalásra. Bár én rendre akkor koppanok, mikor előre szóltak. :))
Ez most azért jutott eszembe, mert ugye a következő részben is egy ilyen jelzett átverés lesz. :))
bori4 2019 szept. 23. - 17:42:39 Előzmény hópehely
(1398/4727)
Már régen nem a címadó sorozatokról szól a beszélgetés természetesen, hanem aktuális, éppen vetített vagy közelmúltban vetített darabok, hírek, érdekességek....
hópehely 2019 szept. 23. - 17:37:20
(1397/4727)
Se a Királyi ház titkait és se a Silla királyság ékkövét. Nem nagyon tudott lekötni. Lehet, majd valamikor megnézem.
bori4 2019 szept. 23. - 17:34:55 Előzmény hópehely
(1396/4727)
Bocsánat, melyiket nem láttad, vagy mire írod, hogy nem láttad egyiket sem? :))
hópehely 2019 szept. 23. - 17:27:18
(1395/4727)
Köszönöm szépen, hogy felhívtad rá a figyelmem, de én nem láttam az egészet. Megvallom, hogy nem igazán kötött le, ezért nem néztem végig egyiket sem.
bori4 2019 szept. 23. - 17:23:22 Előzmény hópehely
(1394/4727)
Hópehely - ha még nem fedezted volna fel, felhívom a figyelmed, hogy több topic is foglalkozik itt a port fórumon koreai sorozatokkal, filmekkel, sztárokkal és eseményekkel.
Itt van mindjárt a veretes Királyi ház titkai, ahol az aktuális koreai sorozatokat ajánljuk, illetve beszéljük meg... Feltétlenül nézzél be hozzánk :)))
https://port.hu/forum/a-kiralyi-haz-titkai/39970

Egy másik társaságot találsz itt
https://port.hu/forum/a-silla-kiralysag-ekkove/32769
bori4 2019 szept. 23. - 17:12:29 Előzmény Riamara
(1393/4727)
... remélem, nem folytatják egymás átverését tovább... :(
Riamara 2019 szept. 23. - 16:57:16 Előzmény bori4
(1392/4727)
Azért nem csupán ennyi történt. Wu You végre megtudta, mi is volt a házasság oka. És hogy Rong Le végig őt szerette. :)
Rong Le pedig (némi kényszer hatására :) ) végre színt vallott.
Riamara 2019 szept. 23. - 16:55:38 Előzmény hópehely
(1391/4727)
Így, ahogy mondod. :))
hópehely 2019 szept. 23. - 16:44:06
(1390/4727)
Ja és az a röhely, hogy be is veszik a nagy átverést.
hópehely 2019 szept. 23. - 16:43:10
(1389/4727)
Nálam az jön le, hogy mind a kettő egy nagy játékos. Már mint Wu You és Rong Le. Annyira ismerik egymást, hogy mindenkit átvernek, közben pedig odavannak egymásért.
bori4 2019 szept. 23. - 15:22:57 Előzmény Riamara
(1388/4727)
Szóval vehetem úgy, hogy a 29. részből egyedül az volt igaz, hogy Wu You megmentette megint Rong Le-t és ugrott a könyv, amiért annyit harcoltak egymással.... A többi színjáték, amiről ők tudják, hogy az, csak én nem látom. :))) A D-A-n az egyik hsz is úgy fogalmazott, hogy szegény You megint lukra futott, de nem tudja a hátteret.... Teljesen nem vagyok meggyőzve én sem, de majd a továbbiak ismeretében újra értelmezem ezt a furcsa meghátrálást és a valós indokait....
Jut eszembe, az hogy a könyv hamisítvány már nem oszt, nem szoroz? Mert Wu You akkor ezt könnyedén adta Chennek... de nem kereste azóta sem az igazit.
Riamara 2019 szept. 23. - 14:51:49
(1387/4727)
És még valami. Wu You tisztában van azzal, hogy valami készül. Nem véletlenül mondta a lánynak azt, hogy miatta kerül folyton bajba. Pontosan tudja, hogy ő a célpont. Tudja hogy Fu Chou összeszűrte a levet Qi császárával, és a trónörökössel. Tudja, hogy hatalomátvételre készülnek. Ilyen helyzetben biztos, hogy nem szökne el. A délvidéket azért említette, mert ott vannak a csapatai, és ott vannak a "Sötétben rejtőzők" is. Neki pedig szüksége van rájuk.
Riamara 2019 szept. 23. - 14:39:44 Előzmény bori4
(1386/4727)
Wu You nem először játssza meg magát. Ez az egyik erőssége. És akkor már most szólok előre, hogy a következő részben lesz egy másik műsora, ahol szintén nem látni rajta, hogy hazudik. Halál komolyan csinálja. :)
Riamara 2019 szept. 23. - 14:32:05 Előzmény bori4
(1385/4727)
A közös szökés Chen Yu ötlete volt. :) És a baráti tanács mögött azért volt egy kis machináció is. A jelenetnek, ugyanis volt egy érdekes apró momentuma. Amikor Wu You rákérdezett, hogy mi más feladata van még a könyvön kívül, akkor Muzsikuslány láthatóan ideges lett. Akkor vágta meg Rong Le nyakát. Így gyorsan el is terelte a kérdésről a férfi figyelmét. Mert elképzelhető, hogy a másik feladata Wu You trónörökösi esélyének meggyengítése volt. Egyik szomszédos országnak sem lenne előnyös ugye, ha az apja után ő kerülne a trónra.
És ez a válasz arra a kérdésedre is, hogy tudott ellenállni a lány a szökés tervének. Rong Le megígérte a császárnak, hogy nem rontja el Wu You jövőjét. Ezért bontotta fel őfelsége a házasságát. Hogy törvényesen összeházasodhassanak. Tehát szökésről szó sem lehetett. És szerintem Wu You sem úgy értette. Ezért is egyezett bele abba, hogy Rong Le először menjen vissza, és beszélje meg Fu Chouval.
Riamara 2019 szept. 23. - 14:12:51 Előzmény bori4
(1384/4727)
Na szóval. A jelenet elején én is csak néztem ki a fejemből, hogy most mi van. És igen, tényleg bekavart az a rosszullét is. Viszont az egyértelmű volt a testőre bocsánatkéréséből, hogy az üzenet az volt, Li herceg most ne jöjjön, mert ez egy csapda. Ezért rohant gyorsan szétválasztani őket. Szerintem Fu Chou úgy tervezte, hogy megsebesítteti magát, aztán jól bemószerolja a herceget.
Az hogy közéjük állt, mindkettejüket sokkolta. Ez volt az egyetlen módja, hogy megállítsa őket. És Li érdekében azt kellett mondania, amit mondott. Ha elmegy vele, akkor a herceg nagy szarba kerül.

Persze először én is azt hittem, hogy Wu You nem érti a dolgot.
De amikor Rong Le kimondta azt a bűvös mondatot, hogy azért marad a férjével, mert nem akarja elveszteni a hercegnői posztját, meg a jó hírét, elkezdtem gyanakodni. Ha meg akarná győzni Wu Yout arról, hogy maradni akar, akkor ilyen átlátszó hazugságot nem mondana. A pasi ugyanis jól ismeri őt. De Wu You még csak a száját se húzta el. Gondolom itt leesett neki a tantusz. Mondjuk addigra már ő is rájöhetett, hogy hülyeséget csinált.
bori4 2019 szept. 23. - 11:52:49
(1383/4727)
A három királyfi ...
bori4 2019 szept. 23. - 11:51:13 Előzmény bori4
(1382/4727)
.... Önnek nem kell belekeverednie" - nem olyan a herceg arca, mint aki tudja, színjáték volt itt minden.
bori4 2019 szept. 23. - 11:49:38
(1381/4727)
tud somolyogni , hogy a másik zsebébe kinyíljon a bicska....:)
bori4 2019 szept. 23. - 11:48:28 Előzmény bori4
(1380/4727)
szerintem ez béna jelenet volt, hogy itt leselkedik a tábornok, és nem veszik őt észre....
bori4 2019 szept. 23. - 11:47:28
(1379/4727)
... tótágas .... :))))
bori4 2019 szept. 23. - 11:45:54
(1378/4727)
Néhány kép még ...
bori4 2019 szept. 23. - 11:28:31 Előzmény bori4
(1377/4727)
Most újra néztem a jelenetsort, semmit nem látok ami arra utal, hogy figyelmezteti a herceget, ahogy írod, hogy "figyelj, most csalok!" - ez szerintem csak a további részekből áll össze , de itt még nem, totál hihető, hogy a lány visszakozott. És a tábornokot is átveri, mert arra meg ráhagyja, hogy igen, azért nem megy a herceggel, mert meg akarja óvni a császár büntetésétől.... Neki sem mondja, hogy drágám halálos beteg vagyok, fél évem van.... Tegnap késő este nekem ez jött le....
bori4 2019 szept. 23. - 11:07:54 Előzmény bori4
(1376/4727)
Hogy lehet ennyire készpénznek venni, amit ez a lány mond? és ha ő is rossz szándékkal került hirtelen a közelébe???? Nem tűnik teljesen 100-asnak, Rpong Le mindenkivel mindjárt olyan kedves....
Szóval itt az jön le nekem, hogy ezért 180 fokos fordulatot vett a lány.... ezért durran el az agyam.... erről Wu You-t nem értesíthette előre...
bori4 2019 szept. 23. - 11:03:12 Előzmény bori4
(1375/4727)
Itt jött a Fu bekeményítés, háziőrizet .... Amikor Rong rohan, hogy szétválassza a tettlegességre készülő pasikat, akkor tudja meg, hogy halálos beteg???!!!! fél éve van hátra.... és ez úgy jött itt le, hogy emiatt visszakozott, mintha ezért nem tarthat a herceggel, mert közel vég....
bori4 2019 szept. 23. - 10:45:13 Előzmény Riamara
(1374/4727)
Ennyire nem lehettem vak.... aki először nézi, annak ez totál Rong Le meghátrálásának, Wu You cserbenhagyásának tűnik szerintem. Ha a további részekből kiderül, hogy ezt Wu You azonnal tudta, mármint, hogy színjáték a szakítás, akkor ezt nagyon ügyesen csinálták.... Mara, mivel Te előbbre jársz, úgy érzékeled, hogy a néző ezzel rögtön tisztában volt, de nem, hidd el.... :)
De kezdjük az elején .... A herceg a szerelmét és szabadságot, függetlenséget ajánl Rong Lenak - Délen ahol mindig tavasz van.... Ennek hogy tudna ellenállni? -
Riamara 2019 szept. 23. - 06:32:20 Előzmény Riamara
(1373/4727)
Ráadásul Rong Le minden gondosan megválogatott mondatában egy üzenet is lapult Wu Younak. Aki vette is az adást. :))
Amikor azt mondta, hogy a jó híre és a hercegnői státusza miatt nem megy el vele - az egy jelzés volt, hogy figyelj, mert most csalok! A nem kell megmentened, mert arra itt van a férjem -pedig a csapdára utalt. A vállalom a felelősséget pedig egy letolás, amiért eszetlenül beleszaladt a csapdába.
Wu You azért füstölt egész úton hazafelé, mert magára haragudott, amiért csak rontott a helyzeten. :)
Riamara 2019 szept. 23. - 05:47:35 Előzmény bori4
(1372/4727)
Azt hiszem későn nézted, és nem figyeltél eléggé, Nincs itt semmilyen szétválás. Li herceg hülyeséget csinált, a lány pedig megmentette. Rong Le megüzente neki, hogy most ne menjen oda, majd később lelép, amikor tud, mert az egész egy csapda volt. Fu jól tudta, hogy oda fog sietni, és már várta. Az egész műsor a katonáknak szólt. :))
Az igazság Fu Chou fortyogásában volt, miután mindennek vége lett. :))
bori4 2019 szept. 22. - 23:23:30 Előzmény Riamara
(1371/4727)
Jöttem vigasztalódni, lenyugodni, erre puff neki, itt is felment a pumpa... Nincs már erőm részletekre, de teljesen fel vagyok háborodva, menjenek a sóhivatalba! - már még mit találnak ki, hogy szétszedjék őket? Jó éjszakát! :(((((((((((((((((((((( :)
Riamara 2019 szept. 22. - 13:01:26
(1370/4727)
Princess Silver 29.
És megtörténik az első valódi összecsapás a két rivális között. Rong Le pedig menti, ami menthető.
Riamara 2019 szept. 22. - 12:59:35
(1369/4727)
Princess Silver 29.
Rong Le úgy dönt, személyesen bontja fel az egy éves alkut. Fu Chou viszont bekeményít.
Riamara 2019 szept. 22. - 12:58:26
(1368/4727)
Princess Silver 29.
Ez is a toprészek között van. Emlékezetes jelenetek és remek párbeszédek.
Ahogy sejthető volt, Li herceg elcseréli a könyvet Rong Le-ért. :)) (Ez a jelenet is bekerült a leg-ek közé)
hópehely 2019 szept. 21. - 21:41:17
(1367/4727)
Bori4 jó hogy ezt így leírtad. Én sem régóta nézek kínai sorozatokat, (én is koreait néztem), de egyre többet nézek kínait és egyre jobban beleszeretek. Többet is nézek egyszerre, alig tudok elszakadni a monitortól. Ez a fórum úgy látom segítségemre lesz, ha valami elkerülte a figyelmemet.
bori4 2019 szept. 21. - 21:33:32 Előzmény hópehely
(1366/4727)
Én viszonylag új kínai néző vagyok, eddig csak koreai sorozatokat néztem, igaz abból nagyon sokat... Tapasztalatom szerint a kínaira sokkal jobban kell figyelni, mert elég nagyvonalúak az információkkal, viszont cserébe sokkal több szereplősek, összetettebbek és nehezen érthetőek az elején... Tényleg könnyen elandalítja az embert látvány, a jelmez és a díszletek pazarsága.... Aztán 10 rész után kezd rájönni az ember, hogy - te jó ég!, mit is láttam eddig??? Szóval ne csüggedj, itt jó helyen vagy, Mara kitűnő elméletgyártó, még a forgatókönyvírók gondolatát is ismeri... :-P
bori4 2019 szept. 21. - 21:28:21 Előzmény Riamara
(1365/4727)
Csaptam egy kis hírverést a facén a port fórumnak - ezen belül természetesen gyönyörű ezüst hercegnőnknek, a fordításodnak miután hópehely jelezte, hogy nézi és nagyon tetszik neki. Már többször betettem néhány sorozat (koreai is természetesen) linkjeit egy-egy csoportba, de hópehely az első, akit új beszélgető társként üdvözölhetünk. Nem tudom miért, nem szeretik a fórumot, jobban szeretnek egy-két mondatot váltani a FB-on, meg "tetszikelni" azzal jól van... :))
hópehely 2019 szept. 21. - 21:16:08
(1364/4727)
Én is örülök, hogy itt lehetek. Néhány hozzászólást elolvastam, és annak hatására újra elkezdtem nézni a Princess silvert. Bevallom, hogy bizony nem igazán figyeltem a részletekre, így az első rész után értettem meg, hogy ki is valójában Rong Le. Másodjára nézve jobban fogok figyelni a részletekre is. Mikor először nézek egy sorozatot, akkor csak nézem és nézem. Gyönyörködök és nem figyelek a részletekre. De ez változni fog remélem. Nagyon élvezem a beszélgetéseket, hiszen ezért is léptem be.
Riamara 2019 szept. 21. - 21:07:15 Előzmény hópehely
(1363/4727)
Szia! De örülök, hogy csatlakozol hozzánk!
hópehely 2019 szept. 21. - 20:52:34
(1362/4727)
Igen én vagyok. Végre sikerült belépnem. Örülök, hogy itt lehetek és elkezdem olvasni a hozzászólásokat.
bori4 2019 szept. 21. - 20:49:27 Előzmény hópehely
(1361/4727)
Jön a tél? - bocs' ezt nem bírtam kihagyni :-)))
Üdvözlet a fedélzeten, Te vagy a Filmrajongók klubjából???
hópehely 2019 szept. 21. - 20:41:46
(1360/4727)
Helló! Megérkeztem
Riamara 2019 szept. 20. - 18:11:07 Előzmény Riamara
(1359/4727)
Chen Yu egy évig lakott a teaházban. Fél évig a Qi kémek között, aztán mikor Fu Chou újra kinyittatta a teaházat, akkor ő vette át az irányítást. Közben pedig jól kihasználta a helyzetet. Mindenre figyelt, és majdnem mindenről tudomása volt. Az utóbbi fél évben ő volt Rong Le legbizalmasabb barátnője.

Mikor Zhen Bei azt találta mondani, hogy ő nem hagyná a szerelmét olyan baljós házasságban sínylődni, akkor már száz százalékig biztos voltam benne, hogy jól kibeszélték Rong Le-t egymás között.
Riamara 2019 szept. 20. - 17:58:02 Előzmény bori4
(1358/4727)
Vannak dolgok, amiket nem mondanak el, viszont a történtekből logikusan kikövetkeztethető.
Honnan tudta Rong Le, hogy Muzsikuslány a főminiszter titkárának a lánya? Mert ezt mondták neki a Qi kémek. Ezt nyomozták ki. Márpedig ez nem igaz. Vagyis a logika azt mondatja, hogy Chen Yu maga terjesztette ezt a pletykát magáról. Ez azért is ésszerű magyarázat, mert valahol neki is el kellett kezdenie a nyomozást.
A harmadik részben, amikor Rong Le felkeresi őt, beállítanak a Wu fiúk. Wu Yu tiszta lelkes, mert hogy talált magának egy szuper csajt a bordélyban. Na ez volt Chen Yu. Így visszagondolva, több mint valószínű, hogy a muzsikuslány szedte fel a herceget. Végül is ő egy kém, aki épp egy fontos könyvet keres. Ami Wu You tanítójáé volt. Hát persze hogy be akarta cserkészni a hercegeket. Csakhogy Li herceg nem volt alkalmas a csábításra. Ezért választotta Wu Yut.
De aztán jött Rong Le, és változott a terv. Úgy gondolta, jobb lesz, ha hozzá társul.
A táncot Wu You előtt Rong Le tanácsolta, mert tudta, hogy bukta lesz belőle, és Muzsikuslányt kidobják miatta a bordélyból.

Zhen Beit és Chen Yut pedig azért kötöm össze, mert minden rész elején egy képen szerepelnek. Ez akkora spoiler, amit képtelenség figyelmen kívül hagyni. És mindabból, amit a herceg Linben csinált, vagy mondott, egyértelműen ki is derül, hogy kitől kaphatta az információkat. Miért pont a teaházba hívta meg Wu Yout és Rong Le-t? Olyan dolgokra kérdezett rá, amit más nem tudhatott. Nekem kétségem sincs, hogy Muzsikuslány súgott neki.
bori4 2019 szept. 20. - 17:05:04 Előzmény Riamara
(1357/4727)
Na álljon meg a gyászmenet! no és Mara is.. nem bírlak követni ugyanis.. : -D
Éppenséggel nem Wu You-t akarta elcsábítani??? Mikor mondta el a fiúknak, hogy ő a miniszter titkárának a lánya??? - ezeket Te csak úgy gondolod így utólag Mara? Mert én semmi ilyesmire nem emlékszem...
"Így aztán nem csoda, hogy Zhen Bei olyan fenemód jól tájékozott volt. :))" - amikor Zhen Bei Linbe volt, akkor ők találkoztak egyáltalán? tudtak beszélni? én semmi ilyesmire nem emlékszem....
Aztán ezt honnan tudhatta a muzsikuslány, amikor maga Rong Le sem tudja magáról? - "Vagyis a herceg pontosan tudta a Muzsikuslánytól, hogy Rong Le voltaképpen a főminiszter lánya."

Riamara 2019 szept. 20. - 15:43:51 Előzmény bori4
(1356/4727)
A válási papírt akkor írhatta meg Fu Chou, mikor hazaértek az esküvő (meg a síremlék) után. És a lány ráállt az egyéves alkura.
Gondolom nem véletlenül pont az esküvői ruha alá rejtette. Sejtette, hogy azt nem fogja addig Rong Le elővenni, amíg közük nem lesz jobb a viszony.
Csak Ling Yu-val nem számolt. Amúgy vicces a szolgálólány. Először a Qi császárnak kampányolt, aztán meg Fu-nak. Ő az egyetlen, akinek nem tűnt fel, hogy úrnője Li hercegbe szerelmes.
Riamara 2019 szept. 20. - 15:37:12 Előzmény bori4
(1355/4727)
Ez a kő,. amit akkor adott a lánynak, mikor azt mondta neki, hogy szereti. Emlékbe adta. A lánynál volt a fehér, nála pedig a fekete kő. Így most ez nagy meglepi volt neki, mert ez azt jelentette, hogy a lány a szakítás után is megőrizte .
Chen Yu nagyon ravasz. :)) És már rettenetesen unja, hogy annyit totojáznak. :)) Ezért kicsinység besegít. (persze nem érdek nélkül, mert azért a könyv kell neki. Vagyis nem neki, hanem Zhen Beinek. Pedig a herceg milyen angyali ártatlansággal mondta, hogy ő aztán nem lopná el. Na persze! )
Riamara 2019 szept. 20. - 15:29:37 Előzmény bori4
(1354/4727)
Annyira jól, és aprólékosan fel lett építve Chen Yu karaktere. Most így visszanézve végig ott voltak a jelek.
Nekem is az a tánc jutott az eszembe. Sőt.... Amikor megismertük, akkor épp azzal volt elfoglalva, hogy elcsavarja Wu Yu, azaz Chen herceg fejét. Tehát ő már akkor is a könyv után nyomozott. Gondolom kiszivárogtatta, hogy ő a volt miniszter titkárának az elveszett leánya. Ez volt a csali. Úgy gondolta, majd a Wu fiúk ráharapnak. Ehelyett viszont Rong Le kereste meg őt. És emlékszem is arra a pillanatra, amikor átrendezte magában a terveit. Azt a feltételt szabta, hogy szabadítsa meg őt a Wu fiúktól. :) Miután megtette, jól rátapadt Rong Le-ra.
Ebben persze most az a vicces, hogy ő mindenkinél jobban ismeri a hercegnőt. :)) Egy sereg fontos szituációnál ott volt. A többire pedig rájött. Egyedül azt nem tudta, hogy a könyv már Wu Younál van.
Így aztán nem csoda, hogy Zhen Bei olyan fenemód jól tájékozott volt. :))
A zsák, meg a foltja. :))
Még el is töprengtem azon a mondatán, amikor azzal nyitott Rong Le felé, hogy először azt hitte egy hivatalnok lánya, aztán kiderült róla, hogy Qi hercegnő. Vagyis a herceg pontosan tudta a Muzsikuslánytól, hogy Rong Le voltaképpen a főminiszter lánya.

Mindazonáltal én kedvelem Chen Yut. Sok közös van bennük Rong Le-val. Mindkettejüket azért küldték Linbe, hogy szerezzék meg a könyvet. Egyedül kellett boldogulniuk. Végül is, ellenség létükre, jó párost alkottak. :)
Bírtam, ahogy Chen Yu folyton nógatta a hercegnőt, hogy folytassa a nyomozást. És a lényegtől eltekintve nagyon is nyílt volt vele. Mindig jó tanácsokat adott. És tényleg nagyon kedveli Rong Le-t. :) Ha ez most nem is látszott annyira. :))
bori4 2019 szept. 20. - 14:35:18 Előzmény bori4
(1353/4727)
Ezt a levelet Fu még az esküvő után írta, ugye? .... és ha előbb megtalálta volna Rong ....???
bori4 2019 szept. 20. - 14:33:19 Előzmény bori4
(1352/4727)
Biztos Te emlékszel : kivel volt megbeszélve ez a jel... ? volt erről korábban szó? Azt jelentheti, hogy Rong Le bajban van, de Chen Yu csapdát állít ....
bori4 2019 szept. 20. - 14:29:48 Előzmény Riamara
(1351/4727)
Igen sejtettük és gondoltuk is ezek szerint :-DDDD
(Amúgy borzasztó, hogy mindenki képmutató, de erről már értekeztünk párszor..... csak újra és újra megdöbbenek, hogy egy forgatókönyv gerince a kínai sorozatoknál...)
Beugrott az a kép, amikor még a bordélyban táncolt Wu Younak .... ezek szerint az is mind-mind mese volt? - aztán mekkora teret kapott illetve adott neki Rong Qi az életében, a bizalmasa lett.... na vajon kinek az embere?
bori4 2019 szept. 20. - 14:23:32 Előzmény Riamara
(1350/4727)
Hú necces volt.... de visszafogta aztán magát...
Rong Le nem annyira.... :))))
bori4 2019 szept. 20. - 14:22:11 Előzmény Riamara
(1349/4727)
Ilyen is létezett? - elég furcsa, mert akkor bárkinek, bármikor érvényteleníthette mondjuk a császár a házasságát? Éppenséggel egy boldog, jól sikerült kapcsolatba is akármikor beletenyerelhetett?
Itt mos nem is tudom mennyire hatódjak meg... nem jött össze a szövetség, viszont Wu You-ra nagy szüksége van, mert egyedül ő normális a fiai közül, a Wei elleni hadjáratról még nem mondott le őfelsége - tehát a kedvébe akar járni és ezzel is "megfogni" Yout...
Riamara 2019 szept. 19. - 15:13:57
(1348/4727)
Princess Silver 28.
A legnagyobb meglepetést mégis Chen Yu, a Muzsikuslány produkálja. Mit mondhatnék? Sejtettük, sejtettük, csak nem gondoltuk volna. :)))
Riamara 2019 szept. 19. - 15:11:47
(1347/4727)
Princess Silver 28.
A nagy bejelentés hatására kialakuló második fordulatot akár borítékolni is lehetett volna. Na de ettől még igazán borzongató.
Riamara 2019 szept. 19. - 15:09:39
(1346/4727)
Princess Silver 28. rész
Lélegzetelállító fordulatok, valamint a bivalyerős jelenetek egész sora. Ami innentől a következő részeket is jellemezni fogja.

Azt ugye már beharangoztam, hogy őfelsége intézkedik Rong Le ügyben. Mondhatni elvágja a gordiuszi csomót. Persze attól, hogy már tudjuk, nem kevésbé lesz ütős a jelenet.
bori4 2019 szept. 16. - 16:36:59 Előzmény Riamara
(1345/4727)
Mielőtt ebbe a ki-kinek a kije dologba beleőrülök, megpróbálom figyelmen kívül hagyni. -:D
Riamara 2019 szept. 16. - 15:58:01 Előzmény bori4
(1344/4727)
Ami pedig a muzsikálást illeti. :)) Amit nem tudott elmondani szóban, azt most majd kifejezi zenében. :)))
Engem ugyan a kucseng/citera muzsikával a világból ki lehet kergetni, de amit majd Rong Le művelni fog a hangszeren, attól a szám is tátva maradt. :)
Riamara 2019 szept. 16. - 15:48:06 Előzmény bori4
(1343/4727)
Nem nagyon lehet a fia, hiszen az a bizonyos gyilkosság 16 évvel azelőtt történt. Rong Qi ennél sokkal idősebb.
Riamara 2019 szept. 16. - 15:45:46
(1342/4727)
A császárné azért jött, hogy utánajárjon a zaftos pletykáknak, amik az udvarban terjedtek. Azért az a fürdőházi eset nem múlt el nyom nélkül. Ha nem is sikerült őket rajtakapni, azért a fél udvar úgy gondolta, hogy bizony félreléptek.
A császárné pedig nem is csinált titkot belőle, miért jött az udvarházba. Úgyhogy jól felhúzta vele Rong Le agyát. Ilyen helyzetben nincs mit csodálkozni azon, hogy eljátszotta a rendes feleséget. Közben pedig mindenkit a pokolba kívánt.
bori4 2019 szept. 16. - 15:39:18 Előzmény Riamara
(1341/4727)
Igen, rá gondoltam .... Még egy Fu... !!! Lehet, hogy a tábornok anyja ugye.... de akkor csak féltestvérek lehetnek Wu Youval, azaz az öreg az apjuk??? Hogy a bánatba ülhetett át egy másik ország trónjára!??? És a mostani Qi császár, az állítólagos bátyja Rong-nak is a fia?
Riamara 2019 szept. 16. - 15:34:39 Előzmény bori4
(1340/4727)
Na pontosan ettől lesz a robbanás.
Mert ő csak jót akart. Tudta, hogy Fu Chou sérült, ezért nyújtott segítő kezet. Ráadásul abban a pillanatban jobban haragudott a császári párra, mint Fu Choura. :)
Riamara 2019 szept. 16. - 15:30:36
(1339/4727)
Na jó, akkor nevezzük nevén a boszorkányt. Fu Yuan annak a császárnénak a neve, akit folyton démonként emlegetnek. És nagyon valószínű, hogy ő Qi császárnéja is. Ami bizony nagyon is összevág. Hiszen nagy méregkeverő őkelme. Ő mérgezte meg Rong Le-t is.
bori4 2019 szept. 16. - 15:26:06 Előzmény Riamara
(1338/4727)
Nem, azt ígérte őfelségének, hogy nem tesz semmi olyan, ami kárára van a hercegnek, így az országnak... :)
bori4 2019 szept. 16. - 15:23:34 Előzmény Riamara
(1337/4727)
Nem pontosan úgy értelmeztem akkor a jelenetet, ahogy Te ... :) Engem zavart, hogy Rong Le megint "beállt" a sorba Fu mellé, képmutatóskodni.... Egyfolytában az járt a fejemben, hogy a császár igen, nem véletlenül ment oda, meg akar győződni a házaspár valódi kapcsolatáról. Erre Rong Le meg "jófeleségeskedik".... Persze aztán felülemelkedik az önérzete, ironikus.... mert visszafelé sül el a dolog, végül is egy másik ország hercegnője, ehhez képest muzsikál a vendégeknek (a tábornok helyett)
Riamara 2019 szept. 16. - 15:18:43 Előzmény bori4
(1336/4727)
Egy dolog stikában átköltözni a teaházba, és egy egészen más dolog a császári pár előtt botrány csinálni, ami majdnem sikerült is neki, mikor Fu Chou hirtelen nyájaskodva megjelent és kézenfogta, mire ő kihúzta a kezét. A császárnak nem is kerülte el a figyelmét. És aztán kezdett a császárné is erősen sziszegni.
Úgyhogy Rong Le kénytelen volt visszafogni magát, lévén épp előző napon ígérte meg őfelségének, hogy viselkedni fog.
bori4 2019 szept. 16. - 15:15:15 Előzmény Riamara
(1335/4727)
Gondoltam, hogy nem véletlenül, de akkorákat hallgat.... na kíváncsi leszek...
bori4 2019 szept. 16. - 15:14:00 Előzmény Riamara
(1334/4727)
A császárnéra tippelsz - írod.... Amikor ezeket a képeket mutatják Wu You anyjáról, akkor mellette van az a császárnő, aki keveri a sz@rt, akiről azt gondoljuk hogy Qi-be ment később, ugye? Aki Weiből származik stb-stb...
Riamara 2019 szept. 16. - 15:11:31 Előzmény bori4
(1333/4727)
Annyira jól fel volt építve az egész jelenet. Szinte tapintható volt, ahogy Rong Le-ban egyre feljebb megy a pumpa. Már attól bepipult, hogy megjelentek. Fu Chou, mint valami kétlábon járó képmutatás. Aztán a császárné nekiállt arcoskodni. La Yi pedig, aki máskor annyira empatikus, most még tett rá egy-két lapáttal. Úgyhogy a hercegnőn erősen látszott, a szíve szerint a pokolba kívánná mindannyiukat. Úgyhogy nekiállt beszólogatni. Mikor érezte, hogy jobb lenne abbahagyni, visszafogta magát. De ettől még idegesebb lett. Aztán persze robbant. Én biztosan ott vágtam volna el a rész végét. Persze nyilván a következő rész elején is ütős lesz, de így hiányzott a jelenet tetőpontja.
bori4 2019 szept. 16. - 15:11:27 Előzmény Riamara
(1332/4727)
Ja, igen így már beugrott.... megőrjít ez a sok egyforma név...
bori4 2019 szept. 16. - 15:08:53 Előzmény bori4
(1331/4727)
Ó, anyám.... ! Az előbb még arról beszélt, hogy nincs értelme tovább mellette maradnia.... Most meg eljátssza a szerető hitvest és tökéletes házasságot...
Riamara 2019 szept. 16. - 15:08:45 Előzmény bori4
(1330/4727)
Remélem, hogy Rong Le-nál maradt a legyező, mert a 30. részben rohadtul szüksége lesz rá. :)
bori4 2019 szept. 16. - 15:07:04 Előzmény bori4
(1329/4727)
sziszeg a kígyó.... a császár meg csak hallgat. :((
bori4 2019 szept. 16. - 15:05:49
(1328/4727)
Mit fontoskodik, az sem érdekli, hogy a lány sem akar hozzámenni You-hoz.... Igazából mi baja lett Rong Level? Volt a látogatáson rendesen adok-kapok...