Téma: Kenny Lin

bori4 2019 aug. 08. - 11:06:07
(1027/4727)
Igyekeznek a legények a lányok után, de van akit feltartóztatnak....
Riamara 2019 aug. 07. - 13:08:55
(1026/4727)
Princess Silver 15
A sorozat első negyedének tetőpontja. A magyar ismertetőből direkt kihagytam ezt a fordulatot, hogy nagyobbat üssön.

A lányok a szabadságot ízlelgetik, a kérdés viszont inkább az, hogy ki éri utol őket előbb?
Riamara 2019 aug. 05. - 12:48:23
(1025/4727)
Sokkal egyszerűbb lett volna a személycsere, ha nem fürdőznek előtte. :)) Nem is értettem miért gyalogol be a hasonmás a vízbe, ahelyett, hogy gyorsan levenné magáról a ruhát, meg az álarcot. :)
Persze nyilván így hatásosabb volt. :D
Riamara 2019 aug. 05. - 12:18:47 Előzmény bori4
(1024/4727)
Az álarcot a szolgáló hozta a ruhával együtt. Még mondta is neki, hogy legyen szíves azt is vegye fel. (előző rész utolsó jelenete) Ezt az álarcot és ruhát használták a múltkor is a trónteremben.
Nem tudom mire volt jó ez a színjáték. Fu ennél egyszerűbben is megoldhatta volna az átverést. De nyilván nem ez volt a célja.
Nagyon nehéz valakinek a terveit lekódolni, ha nem tudja az ember a motivációt. Nyilván törtető, na meg álszent. De mindez nem magyarázza azt a késztetést, hogy Li herceget mindenáron bele akarja döngölni a földbe. Én az egészből azt éreztem, hogy botrányt akar kiprovokálni. Lehet erre szolgált az a bor is. De
Wu You, magához képest, meglepően visszafogott volt.
Riamara 2019 aug. 05. - 12:07:10 Előzmény bori4
(1023/4727)
A könyv végül is egy térképgyűjtemény. Hablaty herceg meg azért nem olyan ostoba ám, amilyennek legtöbbször tűnik. Persze nyilván nem kicsi eltérések lehettek a térképeken, ha ez első látásra neki is feltűnt. De ugye a legtöbb időt (a bordélyokon kívül) Wu You könyvtárában töltötte, ahol alapból egy böhöm nagy, és részletes térkép van, nyilván kiszúrta hogy a könyvben lévő hibás.
Riamara 2019 aug. 05. - 12:00:53 Előzmény bori4
(1022/4727)
Szerintem is gyanút kellett volna fognia Rong Le-nak. Pedig még furcsállotta is. Csakhogy annyira a lányok kiszabadítására koncentrált, nem gondolt bele rendesen.
Tudhatta volna, hogy a bátyja nem megy el csak úgy a könyv nélkül, még ha jól meg is sértődött. Ez egy veszélyesen nagy hiba volt.
bori4 2019 aug. 05. - 10:38:19 Előzmény bori4
(1021/4727)
Ez a fránya könyv.... megkutyulnak rendesen. Tisztázzuk: Rong Le odaadta Wu Younak, amiről ő maga is azt gondolta, hogy az az igazi. Még mindig nem tudom, miből jött rá Chen herceg, hogy az hamis, amikor sose látták a valódit... Aztán Rong Le kábítja a bátyját, hogy majd oda fogja neki adni, ha elengedi a lányait. Közben a bátyja lelép.... na most ennyire fontos neki a könyv? Ott hagy csapot-papot, még az esküvőt sem várja meg Fu tábornokkal? Naggggyon furcsa no...
bori4 2019 aug. 05. - 10:33:50 Előzmény bori4
(1020/4727)
Ő azért egy másik színésznő, ugye? Bár a hangjáról fel kellene ismernie Wu Younak a turpisságot, na de hagyom magam elringatni... :)
bori4 2019 aug. 05. - 10:32:30 Előzmény Riamara
(1019/4727)
Micsoda véletlen .... ! vajon ki tett oda még egy álarcot? A hasonmás nem vette le, amikor a víz alá bukott. Meseszerű, ahogy valaki mindent előre megrendez, de még inkább, hogy az úgy is történik.... :) Arról már nem is szólva, hogy Rong Le azonnal kapcsol és vált mikor éppen-kit "alakít". Picit kezd nekem olyan "lányregény" lenni az egész. Vissza repít a fiatalkori romantikus olvasmányaim világába, igaz sokkal egzotikusabb környezettel fűszerezve.... :)
Riamara 2019 aug. 04. - 13:15:57
(1018/4727)
Princess Silver 14
Megtudhatjuk végre ki is a hasonmás. Persze ő is tele van titkokkal, mint eddig mindenki. :)
Rong Le, miután mindhárom pasinak kiadta az útját, úgy dönt, hogy végérvényesen lelép. Persze előbb megmenti a barátait.
Riamara 2019 aug. 03. - 22:11:49
(1017/4727)
Amúgy csak két résszel járok előtted. A minap utolértem magam. Az első fölbuzdulásomban eddig néztem meg a részeket. Most pedig hősiesen visszafogom magam. :) Nem szaladok előre. :)
Riamara 2019 aug. 03. - 21:59:10 Előzmény bori4
(1016/4727)
Honnan ismeri Fu a Qi császárnét? Még ezt se tudjuk. De elvileg Qi császárát sem kellett volna ismernie, mégis jól kifőzték együtt azt a műsort ott a trónteremben. Viszont én még mindig úgy vélem, hogy nem a császár ötlete volt az esküvő. Egyik esküvő sem. Ezt az anyja módolta ki. Márpedig akkor igenis kell lenni kapcsolatnak Fu és a császárné között.
Riamara 2019 aug. 03. - 21:51:45 Előzmény bori4
(1015/4727)
Azt kérdezed miért akarja Qi, hogy Fu szerezze meg a hatalmat? Jó kérdés. Remélem hamarosan kiderül. De annyi bizonyos, hogy hatalmas energiát, és jó sok cselt vetettek be már eddig is, hogy sikerüljön neki. Ha megfigyeled mit csinál Fu, akkor lehet látni, hogy folyamatosan fúrja a hercegeket. Persze roppant álszent módon. Mint mikor a korrupciós ügybe beleállt. Vagy amit éppen most csinál. És mindezt Qi támogatásával. Na meg persze a "Bosszú hite" közreműködésével.
Riamara 2019 aug. 03. - 21:37:00 Előzmény bori4
(1014/4727)
Nem tudom miért gyűlöli annyira a császárné Rong Le-t. Az az én tippem, hogy azért mert a fia barátnője volt. Miből gondolom? Az most már nyilvánvaló, hogy nem a húga. Márpedig ők sok időt töltöttek együtt. Erre még a lány is emlékezett. A császár szerelmes belé, ez egyértelmű. És mintha a lány amnéziáján is átjönne a kötődés. Én úgy vélem ezért szorgalmazta olyan sokáig, hogy megszerzi a könyvet és visszamegy hozzá. Csak aztán jött Wu You és borult minden.
bori4 2019 aug. 03. - 21:05:36 Előzmény Riamara
(1013/4727)
Honnan ismeri Fu a Qi császárnét? Nekem az sem világos, hogy miért utálja Rong Le-t a császárné... azt mondod, mert a fia barátnője volt. Ez sem követhető nyomon, vagy nem láttuk.... Mind-mind feltételezés, vagy annyira előttem jársz, hogy én az "egyszerű" néző ezt nem tudhatom és fel sem merült még... Miért szeretné Qi, hogy Fu szerezze meg a hatalmat?
Riamara 2019 aug. 03. - 20:43:09 Előzmény bori4
(1012/4727)
Hogy Fu Chou haragszik a császári családra, az egyértelműen lejött abból a jelenetből, mikor hazaért a hadjáratból és mindenki körbeajnározta, ő meg csak húzta a száját mindenre. Kihúzta magát az ünneplésből, és udvariasan lekezelő volt a trónörökössel.
Amikor azt mondtam, hogy összeszűrte a levet a császárnéval, nem úgy értettem, hogy összejöttek, hanem hogy együtt módolták ki a tervet. Gondolom a házasság Rong Le-val is a császárné ötlete lehetett. Szerintem eléggé utálja a lányt. (gondolom azért, mert a fia barátnője volt)
A terv lényege éppen az volt, hogy Qi támogatással Fu Chou egyre magasabbra jusson a ranglétrán, aztán teljesen szerezze meg a hatalmat. Ezt beszélték meg a Qi szászárral, amikor Rong Le kihallgatta őket.
Riamara 2019 aug. 03. - 20:32:02 Előzmény bori4
(1011/4727)
Rong Le biztos volt benne, hogy jó könyvet adott. Ez volt az utolsó csepp a pohárban, amin aztán végképp megsértődött. Nem elég, hogy kicsalják tőle a könyvet, de még meg is gyanúsítják, hogy hamis. Azt hitte hazudnak.
Megvallom először én is azt gondoltam, hogy Long Yue cserélte el a könyvet. Én végig azt gyanítottam, hogy ő a császár embere. De nem. Szóval fogalmam sincs, hogy mi lehet a könyvvel.
bori4 2019 aug. 03. - 18:35:59 Előzmény Riamara
(1010/4727)
"Miért is haragszik a császári családra, miért szűrte össze a levet Qi császárnéval. " - ez nekem új információ.... az a nő sokkal idősebb nála, nem? és hol jöttek össze? Két külön országról van szó...
bori4 2019 aug. 03. - 18:33:57
(1009/4727)
Ez a lány vajon mennyire őszinte, vagy totál benne van ő is az összeesküvésben? - lehet hogy ő manipulált a könyvvel?
bori4 2019 aug. 03. - 18:32:46
(1008/4727)
Vajon Rong Le tudta, hogy hamis könyvet ad a hercegnek? Egyáltalán mi az hogy hamis? - ezt például a kelekótya honnan tudhatta?
bori4 2019 aug. 03. - 18:31:21 Előzmény Riamara
(1007/4727)
Nahát bizony ez elég furcsa helyzet volt - többet gondoltam eddig Wu Youról, minthogy erre a kelekótya lepcses szájú öccsére bármiben is hallgasson... De Rong Le is elég hamar megsértődött.... nem lehetett az olyan mindent elsöprő éjszaka ezek szerint :)
Riamara 2019 aug. 03. - 14:46:49
(1006/4727)
És itt jött az, amin olyan sokat gondolkodtam. Mi végre csinálta Fu Chou ezt a bonyolult szöktetési cirkuszt? Simán eltüntethette volna a lányt, de neeem... neki bele kellett döngölnie Wu Yout a földbe.
És akkor támadt egy elméletem. Ilyen gyűlöletnek csakis egy oka lehet. Ha Fu Chou is a császár fia. Csak őfelsége nem tud róla, vagy nem vett róla tudomást. Ez mindent megmagyarázna. Miért is haragszik a császári családra, miért szűrte össze a levet Qi császárnéval. (mert abban biztos vagyok, hogy ezt az egészet együtt főzték ki) És persze a Li herceg iránti határtalan féltékenységre is.
Volt egy érdekes arckifejezése a tábornoknak, mikor őfelsége kedélyesen azt mondta, hogy a fiatalkori önmagára emlékezteti.
Riamara 2019 aug. 03. - 14:32:06
(1005/4727)
Persze nem marad el a megtorlás. Fu Chou nagyon ért hozzá, hogyan kell megforgatni a kést a másikban.
Riamara 2019 aug. 03. - 14:27:27
(1004/4727)
Princess Silver 13
Így jár az, aki Chen hercegtől fogad el párkapcsolati tanácsot. Akinek odáig terjed ki a tudománya, hogyan kell ágyba vinni a hölgyeket. Megtartani meg ugye nem kell, hiszen mindig van másik. Így aztán egyikükben sem merült fel, hogy mi az ami szigorúan elkerülendő, az első együtt töltött éjszaka után.
bori4 2019 aug. 01. - 12:15:30 Előzmény Riamara
(1003/4727)
Remélem a képet nem cukkolásnak szántad? :-DDDD
Vagy ha ez a hasonmás, megölöm.... :)))))))))))
Riamara 2019 júl. 31. - 13:21:21
(1002/4727)
Princess Silver 13. rész
A meglepetések folytatódnak.
Rong Le úgy dönt, hogy most már azért sem adja oda a könyvet a bátyjának, és véglegesen befejezi kémes karrierjét.
Elhatározza, hogy inkább a szívére hallgat.
Na de hogy mi lesz aztán... azt nem árulom el. Kár lenne előre lelőni.
Riamara 2019 júl. 30. - 18:19:30 Előzmény bori4
(1001/4727)
Ó, igen, valamikor régen. Mostanában sokszor eszembe jutott, hogy újra kéne olvasni. Én csak a kínai Mansfieldi kastélynak hívtam magamban. :) Kicsit hasonlított ugyanis Jane Austen könyvére.
Mostanság meg azért jutott eszembe, mert ott ugye a nevek nagy része magyarítva volt. És mindig kíváncsivá tesz, hogy vajon a filmben szereplő nevek mit is jelentenek. Igaz, néha elmagyarázzák, mint Xinger nevét is. De van annak valami zamata, ha az ember tudja, hogy mit jelent a név. Mint a Kék Drágakő, vagy ilyesmi.
bori4 2019 júl. 30. - 17:22:38 Előzmény Riamara
(1000/4727)
Na ennyi mindent én nem gondoltam végig bevallom.... nagyon odaadóan át-, meg beleéled magad... :)))
Könyvben is kínait olvasok jelenleg és két sorozatot is nézek - ezt meg a Novoland Eagle flag-ot is...
Nagyon nehéz de irtó érdekes a könyv, a Vörös szoba álma a címe.... jól kiegészíti a sorozatok világát, de kell hozzá türelem. Esetleg Te olvastad?
Riamara 2019 júl. 30. - 16:06:37 Előzmény bori4
(999/4727)
Azért leesett ám, hogy mit is kérdeztél. Szóval hogyan derül ki a 12. rész alapján, hogy a hasonmás nem hercegnő?
Úgy hogy mikor megvolt a nagy előadás a trónteremben és mindenki hazasietett, akkor a hasonmás sehol se volt. Ha ő az igazi hercegnő lett volna, akkor ott van azon a megbeszélésen, amikor Rong Qi és Fu Chon jól megdicsérték magukat. És egyáltalán, akkor neki is az udvarházban kellett volna elszállásolva lennie. De nem volt ott. Sőt addigra leesett az is, hogy nem a császárral jött. Vagyis egész végig a fővárosban volt. Na de ha így volt, akkor miért is volt szükség Rong Le-ra?
Én úgy vélem, hogy itt a mélyben még van pár indok, amiről nem tudunk. :)
Riamara 2019 júl. 29. - 19:34:20 Előzmény bori4
(998/4727)
Ja igen a könyv. Ezek után tuti nem fogja odaadni a bátyónak. :) Rong Le most eléggé felhúzta magát a tesón, és lesz ez még így se.
Mikor először néztem ezeket a részeket, iszonyúan kiakadtam a pasin. Még testvérként is elég csúnyán elbánt a húgával. De ő nem testvér. Sokkal inkább tűnt kezdettől fogva a lány pasijának. Márpedig a barátnőmet nem nyújtom át tálcán egy másik férfinak. Még ha épp elkap a féltékenység, akkor se. Ez annyira stricis dolog volt.
Riamara 2019 júl. 29. - 18:46:23 Előzmény bori4
(997/4727)
Ó, teljesen biztos, hogy a hasonmás nem hercegnő. Nagyon nem. :) Ő Fu Chou embere. Foglalkozására nézve orgyilkos.
És hogy miért nem a hasonmást veszi el. Mert pont ez volt a terv lényege. A Lin Birodalom két főhercegét ellehetetleníteni. Mondjuk a koronaherceget nem nehéz. Wu You viszont kemény dió, mert igen eszes. De neki is megvan a gyenge pontja. Tudták, hogy mereven el fog zárkózni a házasságtól, és hogy időnként milyen indulatos. Az önhittségéről meg ne is beszéljünk. Vagyis minden taktikát bevetettek, hogy összeveszítsék az apjával.
Riamara 2019 júl. 29. - 18:36:10
(996/4727)
Az igazi meglepetést viszont egyértelműen a Qi "testvérek" és Fu Chou jelenete hozta. Szóval ez volt az a bizonyos terv.
Nekem azonnal összeállt a kép. (lehet hogy azért, mert én előtte láttam a Fuyao legendáját, ahol a főhős elmagyarázta, hogyan lehet egy királyságot egy kis machinációval teljesen taccsra tenni) Mondjuk Fu tábornok is elmagyarázta a vadászaton, (bármilyen hatalmas is az ellenfél, ha megtalálod a gyenge pontját, akkor legyőzhető) de akkor még azt hittem, hogy csak Li hercegről beszél.

Viszont ami furdalja az oldalamat. Kinek a terve volt ez? Minél többet gondolkodok rajta, annál kevésbé hiszem, hogy Qi császárának ötlete lett volna. Nekem egyre inkább úgy tűnik, hogy csak kényszerűségből egyezett bele. Én az anyacsászárnéra tippelek. Szinte biztos, hogy a könyv felkutatása Rong Qi menekülő terve volt. Lehet Fu Chou nem is tud a könyvről.
bori4 2019 júl. 29. - 18:22:31
(995/4727)
Igen, ha jól látja - valamivel meg fogják zsarolni, ami WuYouval kapcsolatos, amiért mégiscsak belemegy a színjátékba és hozzámegy a tábornokhoz....
Gyanítom még sok-sok részen át nézhetjük, ahogy vágyakoznak egymás után és nem győzik a másikat kihúzni a bajból, vagy az életét megmenteni.... Na ez a klisé ugye, eddig minden kínaink erről
bori4 2019 júl. 29. - 18:16:34
(994/4727)
Miért nem adja hozzá a hasonmás álhercegnőt? Áh.... de bonyolult :)))
bori4 2019 júl. 29. - 18:14:22 Előzmény Riamara
(993/4727)
Szörnyű összeesküvés áldozata Rong Le és tényleg ki ez az újabb Rong Le?? Miért is vagy biztos, hogy nem ő az igazi hercegnő?
Fu tábornok ezek szerint Qi császár összes tervéve tisztában van és összejátszanak... újabb rejtély, ha ő a titkos orvgyilkos szervezet vezetője és Rong Le (de jó lenne már tudni az igazi nevét) is tagja, akkor mit akar Fu tábornok valójában???
bori4 2019 júl. 29. - 18:08:54 Előzmény Riamara
(992/4727)
Lehet, hogy az anyacsászárnő által sakkban tartott Qi császár azért is Rong Le-t küldte Linbe, mert az asszony tisztában van a lány eredeti származásával, vagyis hogy a könyv szerzőjének a lánya.... Én odáig nem gondoltam bele, hogy Wu You lett volna mellette gyerekként - persze itt minden lehet. :)
Egyfolytában azt nem értem, hogy ezek után miért ragaszkodik még mindig a lány Qi-hez és az ál-bátyjához ? Mindig visszagondolok az eredetileg mutatott állapothoz : az emlékeit vesztett lány abban biztos, hogy nem hercegnő! Igaz, azóta sem utaltak arra, hogy elgondolkodott volna, honnan is van az ő kimagasló harcművészete, ki képezhette is és mikor és egyáltalán....
Most nála van a könyv, ugye? még nem adta át a "bátyjának" ...
Riamara 2019 júl. 29. - 17:49:41
(991/4727)
Az egyik hatalmas fordulat volt Rong Le hasonmásának megjelenése. Na és persze a párválasztó jól megszervezett színi előadása.
De ki lehet az a lány? Hisz nem csak hasonlít Rong Le-ra, hanem teljesen képben is volt. Megvallom először abban voltam, hogy biztos ő az igazi hercegnő. Persze aztán a rész végén kiderült, hogy mekkorát tévedtem.
Riamara 2019 júl. 29. - 17:41:10
(990/4727)
Princess Silver 12.
Ebben a részben egy csomó kérdésünkre választ kaptunk. Ugyanakkor minden válasszal egy sereg új titok is érkezett.
Rong Le az emlékképeknek hála, megtalálta a könyvet. Amiből persze menten kiderült, hogy a kastély az ő gyerekkori otthona volt. Amiből persze adódik az újabb kérdés. Hogy a csodába lett a kivégzett főminiszter, halottnak hitt lányából Qi hercegnője?
És ki az a másik gyerek mellette? Egy testvér? Vagy a gyerek Wu You. Mert hogy nekik ismerniük kellett egymást.
Riamara 2019 júl. 28. - 15:51:50
(989/4727)
Princess Silver 12.
A sorozat eddigi legerősebb része. Emlékezetes pillanatokkal, és hatalmas fordulatokkal. (mondjuk most zsinórban ilyen részek jönnek :D )
Ez egyike az aranyos jeleneteknek. A búcsúajándéknak szánt randevú.
Riamara 2019 júl. 25. - 13:05:49
(988/4727)
Princess Silver 11. rész
Qi császára tiszteletére vadászatot tartanak. A vadászok azonban a vadak helyett inkább egymás torkának ugranak.
Wu You egyébként is egy egészen különleges prédát cserkész be... eredményesen.
Lassan körvonalazódik, hogy Rong Le reménye a hazamenetelről, csupán önáltatás. A házasságnak így, vagy úgy de meg kell lennie.
Wu You fordít egyet a statégián, és úgy dönt, hatékonyabb, ha a lány keresi meg a könyvet.
Riamara 2019 júl. 23. - 17:40:28
(987/4727)
Szóval Qi császára addig olyan odaadó "testvér", amíg Rong Le azt csinálja, amit ő akar.
Riamara 2019 júl. 23. - 17:30:20 Előzmény bori4
(986/4727)
Nocsak! Ő fordítja? Majd belenézek. Egy kicsit szkeptikus vagyok. Mert elkezdte azt a másikat is, aztán a tizenvalahanyadik résznél abba hagyta. Mondván, hogy vannak más elkezdett munkái. Most pedig elindít egy újat. Hmm
Riamara 2019 júl. 23. - 17:27:19 Előzmény bori4
(985/4727)
Az igazság az, hogy már ekkor is késő lett volna megszökni. Emlékszel a sorozat legelső mondatára? "Sohasem tudsz megszökni tőlünk."
Riamara 2019 júl. 23. - 17:22:36 Előzmény bori4
(984/4727)
Az a fő, hogy jobban legyél. :)

Wu Yout meggyőzte a csel. Most az a teóriája, hogy akkor Man Yao biztosan a Qi csapat kémje. Naná, hogy újabb trükköt eszel ki. Hozzátenném, hogy bár számára nem bizonyosodott be egyértelműen a kapcsolat Rong Le és Ma Yao között, azért Qi császárát máris szívből utálja. Mondjuk az érzés kölcsönös. :)
bori4 2019 júl. 23. - 17:17:56
(983/4727)
Elindult a Novoland Eagle flag 60 részes kínai fordítása is, csak ide a YT-re teszi fel lapishun.... Felfedezted már??

https://www.youtube.com/watch?v=ujP5M6RYg4g&fbclid=IwAR2fUkZToyMLMgnzLrKIWintm2o9DFOP51dYTUMpudIR4i0yfZwSuyY5fPY
bori4 2019 júl. 23. - 17:09:54 Előzmény bori4
(982/4727)
Kár, mert ez tragédiához fog vezetni, úgy sejtem .... most kellett volna lelépni :)))) Na de akkor mit néznénk mi???? :)
bori4 2019 júl. 23. - 17:08:39 Előzmény bori4
(981/4727)
A viszont látás öröme.... Annyira nem logikus nekem a lány részéről ez a túláradó öröm, meg behódolás a "bátyjának". Nem hiszem hogy elfelejtette, hogy nem a testvére. Ráadásul vonzódik ő is Wu You-hoz, mondhatná, hogy figyelj tesó: felejtsd el hogy kém legyek, hozzámegyek a herceghez, oszt' jónapot! Mennyivel boldogabb lenne, nem? :)
bori4 2019 júl. 23. - 16:56:25 Előzmény Riamara
(980/4727)
Naprakészen haladok veled, csak kissé felborult nálam az éjjel és a nappal. Ezért van hogy jobbára csak "csendestárs" vagyok.... Remélem, hamarosan visszazökkenek a normál üzemmódba... :)
Ez a "látogatás" megingatta Wu You-t, hogy jobban belemenjen : Rong Le-ManYao egy és ugyan az a személy.... Vagy nem adja fel?
Riamara 2019 júl. 22. - 16:13:26
(979/4727)
Princess Silver 10. rész
Wu You az információ morzsákból összerakja az igazságot. Most már csak a bizonyítás van hátra. De ijedtében a Rong Le csapat is összezár.
Kiderül az is, mi Sun Ya Li titka.
Végül pedig megérkezik Qi császára, hogy személyesen nézzen utána a pletykáknak.
Riamara 2019 júl. 19. - 14:10:12
(978/4727)
Princess Silver 9.
Közben Rong Le is belehúz, hiszen a könyv már csak karnyújtásnyira van tőle.
Riamara 2019 júl. 19. - 14:08:24
(977/4727)
Princess Silver 9.
Így Wu You végre megint arra koncentrálhat, ami számára a legfontosabb. Ma Yau és a könyv.
S mivel láthatóan összefonódott a két probléma, még nagyobb buzgalommal áll hozzá.
Riamara 2019 júl. 19. - 14:06:16
(976/4727)
Princess Silver 9. rész
Megtörténik a nagy összecsapás Li herceg és a Yu család között.
Riamara 2019 júl. 18. - 07:49:31 Előzmény bori4
(975/4727)
Qi császára bizony kicsit sem örül annak, hogy Rong Le és Wu You közelebbről is megismerkedtek egymással. :)
Mikor ő olyan szépen eltervezte. Már jó előre elhintette, hogy Qi hercegnője csúf és kiállhatatlan. Az álarc is ezt a pletykát szolgálta elmélyíteni.
Aztán kiválasztotta azt a herceget, akiről szentül hitte, hogy sohasem nyúlna a lányhoz. Most pedig tessék, elengedni sem akarja. :)

Mindazonáltal nem tudom szétválasztani, hogy mi lehet az anyacsászárné titkos terve, amit olyan erőszakosan akar keresztül vinni. És hogy ez megegyezik-e azzal, amit a császár akar? A könyv vajon melyiküknek fontosabb?
Először azt hittem, hogy ez a császár B terve, amivel visszakaphatná Rong Le-t. De most már vannak kétségeim.
Riamara 2019 júl. 17. - 11:21:33
(974/4727)
Ha valakire ráillik a Princess agent kifejezés, akkor az Ron Le. :)
Riamara 2019 júl. 17. - 11:10:56 Előzmény bori4
(973/4727)
Azt hiszem senkit sem zavar jobban Wu You átverése, mint Rong Le-t magát. Ő csak egy kényelmes álcát akart, amiben könnyebb nyomoznia. Álmában sem hitte, hogy ez lesz belőle. Hisz mindenkitől azt hallotta, hogy Li nem kezd nőkkel. És erre tessék. És minél inkább közel kerültek egymáshoz, annál jobban belebonyolódott a saját álcájába.
Csakhogy most már borzasztó veszélyes volna előjönni az igazsággal. Hisz végül is ő egy kém. Ezért tiltakozott annyira a börtönben is az ellen, hogy leleplezze magát. (Hozzátenném micsoda fordulat volt, hogy pont ezzel vádolták meg. Ha tudták volna, hogy mennyire igazuk van. Csak az országgal tévedtek. A többi stimmelt.)
Riamara 2019 júl. 17. - 10:54:35 Előzmény bori4
(972/4727)
Én biztos vagyok benne, hogy Fu Chou és a "Bosszú hite" egy követ fújnak. Ez már abból a hidas támadásból is lejött. Mikor Fu nagyon vigyázott, nehogy valamelyik támadót megölje. Ellentétben a lánnyal, aki vagy hármat elintézett.
De most, a 8. részben nyilvánvalóvá is vált. Amikor beállított Li herceghez a koronatanú címével. Amit persze a szervezet nyomozott ki. Aztán minő véletlen, épp ők várták Wu You-t mérgezett nyíllal felszerelkezve, a rejtekhely közelében. És működött is volna a csapda, ha Ron Le nem szervez keresztbe. Így viszont megmentette a herceget. :) No meg sikeresen lebuktatta magát. (Mert ahhoz kétség sem férhet, hogy ha lemegy a vizsgálat, akkor Wu You nekiáll felgöngyölíteni ezt is)
Riamara 2019 júl. 17. - 10:38:13 Előzmény bori4
(971/4727)
Ó, nem. A testőr végül is nem kém, hiszen neki szolgálati kötelessége folyamatosan jelenteni. Gondolom Qi császára elvárja, hogy heti rendszerességgel küldjön helyzetjelentést. Persze ezt Rong Le nem tudja.
Az a valaki, aki viszont hozzányúlt a dobozhoz, nagy valószínűséggel a császárnénak kémkedik. Hiszen az anyacsászárné el is dicsekedett vele, hogy ő bizony minden levelet elolvasott, ami Linből jött.

Na de most jön a csavar. Mert szerintem nem a megfelelő szolgálólányt küldték el. Nekem meggyőződésem, hogy a másik volt a tettes. Direkt megnéztem még egyszer azt a jelenetet, amikor Yun hercegnőt elkábították. Mindkét lány hozzáért a vállához. Az éjszakai kiruccanás pedig egyértelműen Ling Yue ötlete volt. És tette ezt azért, hogy gyanúba keverje a másik lányt, akinek csak annyi volt a bűne, hogy szeretőt tartott.
bori4 2019 júl. 17. - 09:06:35
(970/4727)
Nem tudom, Te hogy látod? a szolgálólányt nem a testőr keveri szándékosan gyanúba?
Valójában ő a kém Rong Qi mellett, nem?
bori4 2019 júl. 17. - 09:05:22 Előzmény bori4
(969/4727)
Csak hogy ki ne essünk a hangulatból..... ah
bori4 2019 júl. 17. - 09:04:39
(968/4727)
Mintha császárunk nem örülne ezeknek a híreknek... :)
bori4 2019 júl. 17. - 09:03:54
(967/4727)
Lehet, hogy e mögött a szervezet mögött áll Fu Cou is?
bori4 2019 júl. 17. - 09:03:01 Előzmény bori4
(966/4727)
Egy hangulatos pillanatkép ....
bori4 2019 júl. 17. - 09:02:05 Előzmény bori4
(965/4727)
De reflexszerűen óvja, védi a herceget a támadás során.... egyem a szívét....
bori4 2019 júl. 17. - 08:59:24 Előzmény bori4
(964/4727)
Izgalmas váltás volt, amikor úgymond konkorensekből hirtelen kénytelenek együttműködni a támadás során....
Azért az zavar, hogy Rong Qi egyfolytában "átveri" Wu You-t, hiszen a herceg még nem tudja ki van az álarc mögött olykor-olykor....
bori4 2019 júl. 17. - 08:54:17 Előzmény Riamara
(963/4727)
Kép még az előző részből - hihetetlen sok ruhája van Wu You -nak, ez pl. a "munka ruhája" :))
Riamara 2019 júl. 16. - 14:40:16
(962/4727)
Princess Silver 8. rész
Az események felgyorsulnak. A hétnapos határidő miatt mindenki akcióba lép. Ki így, ki úgy. Ami persze összeütközésekhez vezet.
Qi császára is tudomást szerez az elmúlt hetek történéseiről. Nem lesz tőle boldog. Úgy dönt, neki is lépnie kell.
Riamara 2019 júl. 13. - 15:04:58
(961/4727)
Princess Silver 7.
Folytatódik a hódítás ezerrel. Itt látszódik, hogy Wu You micsoda taktikus.
Közben Chen herceg a bíróság elé viszi a trónörökös ügyét. Aminek aztán súlyos következményei lesznek (mármint rá nézve)
Így Li herceg kénytelen nyilvánosan a védelmére kelni a kormánygyűlésen.
Fu Chou tábornok úgy dönt, szintén beszáll a játszmába.
Riamara 2019 júl. 13. - 14:40:43 Előzmény bori4
(960/4727)
Ezen a hófehérkés megoldáson én is jót mosolyogtam. ( már ha illik ilyet mondani) De én sem tudom, hogy mivel lehet így tartósítani. Bár Vácon ugye ott vannak azok a halottak, akik már több száz éve ugyanolyanok. Szóval biztos van rá módszer.

Én arra is gondoltam, hogy talán Fu Chou tanította meg Rong Le-t verekedni annak idején. És biztos, hogy nem volt neki közömbös a lány. Ja meg az is eszembe jutott, hogy a dalt, amit játszott, lehet hogy pont Rong Le-nak írta.

Nagyon, de nagyon szépek a díszletek. De a használati eszközökön is rajta tudom felejteni a szemem rendesen.
bori4 2019 júl. 13. - 12:40:59 Előzmény bori4
(959/4727)
.
bori4 2019 júl. 13. - 12:39:54 Előzmény bori4
(958/4727)
.... mennyivel klasszabb lehetett, mint mondjuk motorozni hívni a csajt... :-DDD
bori4 2019 júl. 13. - 12:38:11 Előzmény bori4
(957/4727)
Nem tudok betelni a díszletek, színek harmóniájával....
bori4 2019 júl. 13. - 12:36:41 Előzmény bori4
(956/4727)
.... a tábornok antréja
bori4 2019 júl. 13. - 12:34:56 Előzmény bori4
(955/4727)
simán megy az érintés :))
bori4 2019 júl. 13. - 12:34:15 Előzmény bori4
(954/4727)
.
bori4 2019 júl. 13. - 12:32:55 Előzmény Riamara
(953/4727)
Az nyilvánvalónak tűnik, hogy Lin herceg és a tábornok riválisok lesznek - több szempontból is.... na szóval megérkezett az ellenlábas...Fu Chou tábornok lehet az a pasi, aki az elején leütötte Rong Le-t, aki és valahol "kollégák" lehetnek, csak ugye a lány elfelejtette... Van itt sok titok az annyi szent :)
A korábbi részekből van pár képem még - ezen a képen Wu You anyja, de hogy kell elképzelni, hogy ilyen életszerű? Mivel tartósíthatták?
Riamara 2019 júl. 11. - 17:12:15
(952/4727)
Fu Chou nagyon érdekes karakter. Már a felbukkanása is roppant különös volt. Mert ugyan miért gondolázgatna éjjelek éjjelén magában, egy a hadjáratból éppen hazafelé tartó tábornok?
Hacsak azért nem, hogy adott időben és helyen, megmenthessen egy (talán nem is annyira vadidegen) hölgyet a banditáktól?
Majd miután megmentette, biztonságba vitte, és orvost is hívott hozzá, hogy bekötözze, egyszer sem kérdezte meg tőle, hogy ki ő, mit keresett éjjel egy elhagyatott sikátorban, és miért támadták meg?

Vagyis, ami nekem lejött a jelenetből az volt, hogy nagyon is jól ismeri Rong Le-t. Nyilván hallott az amnéziájáról, és tesztelni akarta. Ezért felbérelte a támadókat, majd nagylelkűen megmentette őt tőlük.

És még valami feltűnt Fu Chouval kapcsolatban. A Lin Birodalom legnépszerűbb tábornoka olyan intenzíven utálja a császári családot, hogy csak na. A kitüntetési jelenet egy igazi tanulmány volt. Amit ráadásul megkoronázott Wu You utólagos kérdése. Mikor Chen lelkendezve elmesélte neki, hogy Fu mennyire kiállt érte, akkor Li herceg első reakciója az volt: -És mit mondott még? Ami számomra azt sugallta, hogy a hadjárat idején ők ketten jól összeveszhettek.
hanguktaekwondoo 2019 júl. 11. - 00:03:04 Előzmény bori4
(951/4727)
ezt egyszerűen nem tudom megérteni.
Hogy lehet ez??!
Riamara 2019 júl. 10. - 18:31:11
(950/4727)
Princess Silver 6.
Rong Le visszatér az udvarházba, ahol kellemetlen meglepetés várja. Úgy tűnik, kém van a csapatban.
Wu Younak újabb csörtéje van az apjával, aki alkut ajánl. Ha megtalálja a "Hegyek és folyók" könyvét, akkor szabad kezet kap.
Mivel Man Yao ügyesen kitér Li herceg minden közeledési kísérlete elől, a két herceg cselhez folyamodik.
Riamara 2019 júl. 10. - 18:25:06 Előzmény bori4
(949/4727)
Küldtem privátot. :)
bori4 2019 júl. 10. - 12:35:06 Előzmény Riamara
(948/4727)
Látom megy a képkivágás, örülök :)
Láttam, szép volt, hosszas kibeszélésre még nincs módom... :)
Riamara 2019 júl. 08. - 12:21:25
(947/4727)
Princess Silver 5. rész
Megtudjuk, hogy Rong Le megmentője nem más, mint a Lin Birodalom népszerű hadvezére Fu Cho. Ettől azért még semmit sem veszít a titokzatosságából...sőt.
A koronaherceg rájön, hogy nem épp a legzseniálisabb húzása volt orgyilkosokat küldeni az öccsére. Ezért úgy dönt, hogy a balhét a teaház hölgyeivel viteti el.
Persze ebbe Li hercegnek is lesz beleszólása.
Riamara 2019 júl. 04. - 22:50:27 Előzmény bori4
(946/4727)
Jó barátunk a Paint program. :) Az a jó benne, hogy több réteget is egymásra lehet tenni, így a montázsokhoz pont megfelel.
bori4 2019 júl. 04. - 22:07:06 Előzmény Riamara
(945/4727)
Vao.... ezeket Te csináltad? - na de hogy? ... :)))))
Gyönyörűek!
Riamara 2019 júl. 04. - 21:33:43
(944/4727)
Princess Silver, a palota
Riamara 2019 júl. 04. - 21:32:14
(943/4727)
Köszi a segítséget. Már tobzódtam is a képekben. :)
Úgyhogy elkészítettem néhány segédtablót.
Riamara 2019 júl. 04. - 13:42:10
(942/4727)
Princess Silver 4. rés
Ebből megtudhatjuk, milyen aljas tervet sütött ki a trónörökös és bandája, Rong Le ellen.
És azt is, hogy mi az oka Wu You haragjának az apja ellen.
A végén pedig két meglepetés is vár. :)
Na és itt jelenik meg a történet negyedik főszereplője, egy titokzatos férfi személyében.z
Riamara 2019 júl. 02. - 19:01:30 Előzmény bori4
(941/4727)
Azért nem annyira rangon aluli. Jó, persze nem hercegnő. De a lány apja az egyik déli tartomány vezetője. Na már most ennek a következő részekben azért nagy jelentősége lesz.
Az a helyzet, hogy Rong Le még túlságosan bízik a testőrben. Úgyhogy lesz majd koppanás, nagy.
Képzeld rájöttem annak az értelmetlen mondatnak a jelentésére. Tudod, a második részben. Mikor Qi császára elküldte a Papírsárkányt az orvosért. :D Na szóval most kiderült, hogy a "doktor" is fedőnév. Csak még nem tudni kit takar.

A képeknek nagyon örülnék, mert az én billentyűzetemmel nem lehet képet kivágni. Az eddigieket már le is mentettem.
bori4 2019 júl. 02. - 15:34:09 Előzmény Riamara
(940/4727)
A karakterlistához ha gondolod, vágok ki képeket.. :)
Határozottan éreztem én is, hogy egy ponton túl Xiao Sha testőr nem volt őszinte Ronghoz, természetesen az ura érdekei szerint. Ez viszont Rong megérezte - legalább tudja, hogy mennyire lehet őszinte a férfival, hiszen mindenről beszámol nyilván.
bori4 2019 júl. 02. - 15:25:45 Előzmény Riamara
(939/4727)
Hoztam a fiatal lányról képet, akit pátyolgat a császárnő .
Elég rangon aluli házasság lenne ez Wu You számára, nem?
Riamara 2019 júl. 02. - 13:44:42
(938/4727)
Volt egy harmadik érdekes párbeszéd is. Amikor Rong Le rákérdez a testőrre, hogy mióta ismerik egymást? Xiao Sha először buzgón válaszolgat, de amikor a lány bátyjához fűződő kapcsolatára terelődik a szó, akkor nekiáll köntörfalazni. Szóval láthatóan hazudik egy jó nagyot.
Riamara 2019 júl. 02. - 13:24:08
(937/4727)
Nekem pont az tetszik a kínai sorozatokban, hogy nem könnyen adja magát a történet. Oda kell rá figyelni, az elhullajtott információkból összerakni. (Ilyenek voltak a régebbi koreai sorozatok is. )Minden mondatnak, minden gesztusnak jelentősége van. És menet közben olyan információk kerülnek elő, amitől a fejére áll a történet, és újra kell értelmezni az eddig látottakat.
Ezért aztán néha lassabb a tempó, hogy a nézőnek legyen lehetősége feldolgozni a látottakat, mielőtt csavarnak rajta egyet. :) Vagy kettőt. :))
Itt volt az a jelenet, amikor is a koronaherceg a két cimborájával társalog. Ahol is Yu apuka felveti, hogy Rong Le-t el kéne csaklizni Li herceg orra elől. Így aztán, néhány odavetett szóval, és gesztussal jól megbeszélik, hogy kompromittálják a hercegnőt.
Érdemes még odafigyelni a császárnénak és annak a fiatal lánynak is a beszélgetésére. A leányzónak ugyanis fontos szerepe lesz majd a továbbiakban. A császárné ugye nem bánná, ha Wu You őt venné el feleségül. Viszont érdemes figyelni a lány reakcióit is. Nagyon jól játszik. Alig beszél, de mindig le lehet róla olvasni, hogy mit gondol.

Lehet, hogy csinálok egy karakter listát. De majd csak a 4. rész után, amikor belép a negyedig főszereplő is.
Riamara 2019 júl. 01. - 21:01:46
(936/4727)
Tényleg nem szabad megnézni a DramaWikin a karaktereket, mert akkora spoilerek vannak benne, mint a ház.

Riamara 2019 júl. 01. - 20:52:57 Előzmény bori4
(935/4727)
Chen Yu, a muzsikus lány a bordélyházból. Az édesapja és az exminiszter együtt írták a "Hegyek és folyók" könyvét. Amikor a minisztert összeesküvéssel vádolták, akkor nem csak az ő családját ölték meg, hanem a társszerző beosztottjáét is. És csak a lánya Chen Yu menekült meg.
A miniszter Wu You tanítója volt. Jobban szerette, mint a saját apját.
Riamara 2019 júl. 01. - 20:46:15 Előzmény bori4
(934/4727)
Igen. A korábbi császárné egy tűzesetben vesztette életét. Abból, amit eddig mondtak róla, egy elég gonosz nőszemély lehetett. A következő részben utalnak rá, hogy Wu You anyjának halálában is benne volt a keze.
A Yun hercegnő, (akinek problémája akadt azzal a zaklatóval) nem a fiúk testvére. :) Ő csak egy oldalági rokon, aki elvesztette a szüleit, és az egyik királyi herceg. (szerintem a király öccse) neveli. Amúgy szerelmes Chen hercegbe.
bori4 2019 júl. 01. - 20:00:10 Előzmény Riamara
(933/4727)
Ezt a családot emlegeti Rong a kurtizánnak, amikor "beszervezi"... juj-juj-juj....
Direkt nem akartam megnézni a szereplőgárdát és a karakterleírásokat, mert tele van mindig spoilerrel, de nem tudom összehozni így , ha csak név és rang kiírás nélkül látom őket...
bori4 2019 júl. 01. - 19:56:01 Előzmény Riamara
(932/4727)
Hopsz.... igaz-igaz.... most már beugrott :)))
A könyv írója a korabeli miniszterelnök, ha jól emlékszem és akkor a kurtizán a lánya lenne?
bori4 2019 júl. 01. - 19:54:34 Előzmény Riamara
(931/4727)
Igen, tehát Yun úrnőként emlegetett hölgy ágyas volt és Wu You édesanyja, Chen nevelőanyja. De volt itt még egy ilyen nevű hercegnő, ő akkor Wu huga? (921-es kép lejjebb...)

Ő a mostani császárné, Te korábbiról írtál itt?
Riamara 2019 júl. 01. - 19:42:50 Előzmény bori4
(930/4727)
Igen, a Yu família, a minden hájjal megkent apa, és minden rosszra kapható fia. Ők intézik a koronaherceg piszkos ügyeit.
Riamara 2019 júl. 01. - 19:40:16
(929/4727)
A díszletek gyönyörűségesek. Nem is tudom melyikük házát fogadnám el legszívesebben. Wu You háza például nagyon pazar. De a teaház is nagyon szépen van berendezve.
Riamara 2019 júl. 01. - 19:38:40 Előzmény bori4
(928/4727)
A teaház egy kémközpont. Oda futnak be az információk. Az előző részben a teaház valódi tulajdonosa mondta el Rong Le-nek, hogy eddig mit nyomoztak ki a könyvről. Akkor említette ezt a lányt a bordélyházból.
Rong Le bátyja már jó előre megkérte őket, hogy nyomozzanak, aztán mielőtt elküldte volna a húgát, neki is mesélt a könyvről, meg arról, hogy ha a könyv meglenne, akkor talán házassági szerződés se kéne.
Ezért állt neki Rong Le a nyomozásnak.