7/10
Nooji 2021 febr. 19. - 11:52:46 7/10
(18/18)
Érdekes, nálam a Monpti nem ütött akkorát, mint az előzőek , de Az ördög nem alszik, a Csak Te! is szórakoztatóak. Hihetetlenül egyedi stílusú, zseniális író volt.

Annak ellenére, hogy az első rész elején rá kellett jönnöm, hogy ezt a könyvét én még nem olvastam (nem szeretek így könyvadaptációt nézni), nekem a sorozat képi világa visszahozta a Vaszary-hangulatot és volt néhány felröhögős jelenetem benne.
Arra mindenképpen jó volt, hogy ismét elöntött a vágy, hogy beszerezzem a Helikonos kiadású könyveit egyben.
4/10
Victor Edmon 2019 nov. 30. - 13:17:26 4/10 Előzmény TILIA
(17/18)
Ha ebben a formában is megérintett a történet, akkor mindenképp olvasd el a könyvet, és a párját is (Hárman egymás ellen)! Szerintem a sorozat rendkívül lapos és unalmas lett az eredetihez képest. A könyveket olvasva tizedszer is hangosan tudok röhögni egy-egy jeleneten, a tévé előtt ez egyszer sem történt meg. És ha tetszett a könyv, akkor érdemes elolvasnod Vaszarytól még párat. Nem minden könyve sikerült jól, de ez a 3 kiváló: Ő, A nő a pokolban is úr, Monpti.
TILIA 2016 okt. 17. - 16:01:03
(16/18)
Sajnos, nem olvastam a regényt, az elsõ két részt végignéztem és minden ócsósága-dilettantizmusa-elfuseráltsága ellenére megmelengette a szívem. Valószínûleg nagyon jó a könyv ( meg fogom keresni) és valószínûleg nagyon ki vagyunk éhezve jó magyar Tv-játékokra. Most ez jutott, reméljük, lesz jobb is.
baradla 2016 okt. 15. - 18:44:24 Előzmény Edmond Dantes
(15/18)
Megítélésem szerint Leiner Laurát már 20 év múlva nem fogják sehol jegyezni. A nullát hamar elfelejtik. Még a mostani rajongók is.
monyesz1 2016 febr. 03. - 17:50:05
(14/18)
Csak egy apróság - miért kellett a stáblistában Barna Zsombort fordítva írni?! Tudom, "nehéz" név, de egy kis odafigyeléssel megoldható lenne. (Talán az imdb-rõl lett copyzva 1:1-ben?)
olahmiki1959 2015 szept. 16. - 21:51:23
(13/18)
Ma véget ért a sorozat.
Fanyalgás, alapos kritika, hosszú elemzés helyett csak annyit írok, hogy sajnálom, hogy megint elszalasztottunk egy lehetõséget.
Úgy látszik, mostanában ennyire gazadagok vagyunk, kitûnõ irodalmi alapanyagokból kifejezetten gyenge, unalmas, érdektelen tv játékok születnek.
A próbálkozás persze dicséretet érdemel, a megvalósítás azonban szóra sem érdemes.
Kár...
drtibi 2015 szept. 16. - 19:23:55
(12/18)
Szerettem volna a 2. részt megnézni a Duna Tv honlapján, a mai 3. rész elõtt. Nem lehetséges. "Korlátozott hozzáférés". Ugyan miért?
hurtontibor 2015 szept. 10. - 19:49:59
(11/18)
Sajnos nincsenek csodák! Talán Vaszary annyira csodálatosan adta egy letünt világ visszahozhatatlan és megismételhetetlen báját, jellegzetes magyar romantikáját. hogy az filmre ma már nem is vihetõ? Az elsõ rész után reménykedtem, de a második részben pláne semmi nem jött át a hangulatból. Nem lehet ennyire kisszerûen érzékeltetni Párizst. Rossz a színészvezetés, a dialógusok és a játék is. Hát így néz ki egy kalaposüzlet Párizsban, vagy egy elegáns étterem (káposztás ökör nadrágja), hogy egy hodályba beállítanak egy csomó asztalt, jellegzetesen magyar székekkel? Siralmas volt és várható, hogy ez így megy továbbra is. Berta néni ugye egy idõs úriasszony aki, ha leitatják is tud viselkedni. Kinek lehetett az ötlete, hogy ezt a bájos szerepet Pécsi Ildikóra ossza? Sajnos igaza lett a fanyalgó filoszoknak, vagy csak arról van szó, hogy az ember örökké keresi az elmúlt fiatalságát, a halálos szerelmet, a kirobbanó életerõt, a nagy röhögéseket, a boldogság kék madarát, de persze hiába. Hurton Tibor
kambekk 2015 szept. 10. - 17:43:20
(10/18)
Én is többször elolvastam sok Vaszary könyvet - nagy kedvencem lett. De ennek a szariának sajna semmi köze a címadó regényhez. Pedig de bereklámozták... A filmbõl süt az olcsójánosság. Érdemi külsõs felvételek és a franciás párizsi hangulat teljes hiánya jellemzi. Ráadásul az a kevéske külsõ is sokszor visszatér más és más néven. Egyszerûen szánalmas. A regény figurái sem teljesen ilyenek, de ez lenne a legkevesebb, ha valóban a könyvet filmesítették volna meg. De ezt maximum annak alapján készíthették. Konkrét oldalak vannak kihagyva - amiben pedig Vaszary épp megadja a történet és helyszínek sava-borsát.
Én aszondom, a rendezõke maradjon meg inkább a konzervanyagok molyolásánál és szerkessze meg a százhúszadik "Rekettyefalva annó" DVD-jét, de pénz és szakértelem nélkül ne fogjon játékfilm készítésbe - még ha 10x jobban is fizet számára. Mert ez nettó lopás!
3/10
Zsuzsu Kiss 2015 szept. 10. - 11:05:07 3/10
(9/18)
Kedvenc könyvem volt. Legalább 25x olvastam és mindig halálra röhögtem magam rajta. A filmen el sem mosolyodtam, max ha arra gondoltam, hogy anno a könyvnél ezen milyen jót nevettem. Az egy dolog, hogy a szereplõket sem így képzeltem el a leírások alapján és hogy a könyv után a film nekem mindig csalódás, de ez? Ezt valahogy nagyon nem találták el. Ez alapján biztos nem kapnék kedvet, hogy Vaszaryt olvassak, pedig igencsak érdemes. Mintha amatõrök készítették volna, amatõr színészekkel.... biztos lehetett volna ezt jobban is, mert a könyv nagyon nagyon jó.
olahmiki1959 2015 szept. 10. - 01:32:50
(8/18)
Ez a második rész egy - EGYETLEN EGY! - fokkal jobb volt, mint az elsõ, de a világon semmit sem tudott átadni a könyv bájából, hangulatából, kedves humorából.
Nagy kár érte...
1/10
rapanui 2015 szept. 09. - 20:38:15 1/10 Előzmény hurtontibor
(7/18)
Helló :-)

Lehet, hogy nem ugyanazt a filmet néztük?
Amit én láttam, az nézhetetlen. Szégyen. Ennyi.

üdv
Edmond Dantes 2015 szept. 03. - 21:35:28
(6/18)
Legutóbbi rettenet és abbahagyott Fapad és Kossuthkifli és ellaposodó, de végigszenvedett Egynyári kaland után hõsiesen, jó hazafi módjára belefogtam ebbe is: minisorozat=nagy elõny!..de sajnos nem elég mini, ezennel lerövidítem/abbahagyom. Csikorgó forgatókönyv, amateur kivitelezése egy valszeg tökéletesen idejétmúlt és megfilmesíthetetlen lektûrnek. Szó nincs "hiánypótlásról". Mert nem hiányzik. Képzeljük el mondjuk Leiner Laurát, a mai bestseller-listák (egyik?)éllov...khm...élhölgyét 80 év múlva filmvásznon, kis -vagy nagy- költségvetéssel. Itt is valami ilyesmit látunk-láttam...eddig, ennyit.
olahmiki1959 2015 szept. 03. - 18:05:45
(5/18)
Ha ennyire el vagy ájulva tõlük, akkor én csak azt tudom mondani, legyen igazad, én is drukkolok, hogy a másik két rész jobb legyen, mint az elsõ, mert az hihetetlenül gyenge lett, minden szempontból - dramaturgia, szereplõválasztás, hangulat, humor.
Én magam örülnék a legjobban, ha az újonnan készülõ tv és nagyjátékfilmek jól sikerülnének.
Hajrá!
hurtontibor 2015 szept. 03. - 08:14:54
(4/18)
Tökéletes forgatókönyv és szereplõválasztás. Talán a Radonyi papa nem az igazi, a regény alapján nem egy bohócot, hanem egy kicsit megfáradt úriembert vár az ember. A hangulattal van baj! Sajnos nem sikerült a párizsi levegõt és életérzést visszaadni. Tudom én, hogy anyagi korlátok vannak, nem is igazán tudom a megoldást, de sajnos ez egy nagyon nagy negatívum. Ha az ember vonattal megy, már a külvárosok látványa, a végtelen nyomor megérint, majd Párizsba érve mellbevág a légkör az életérzés, a lüktetõ túláradó dinamikus világváros. Vagy a vonaton utazók sokszínûsége, viselkedése talán érzékelhetõ lett volna. Valahogy az az érzésem, hogy a film készítõi nem jártak Párizsban.

Telitalálat a Laci és Pali figurája, talán a sorozat többi részében már jobban ráéreznek egymásra és könnyedébben veszik szerepüket. Hiszen alapvetõen két bájos, elkényeztetett, felelõtlen gyerekrõl van szó.

Mindent összevetve tetszik a film, nagyon várom a következõ részeket. Köszönöm az alkotóknak és a szereplõknek (különösen a 800 millió forintból készített tragikusan rossz és jogosan óriásit bukott "Kossuth kifli" tükrében).Visszaadták a reményt, hogy szûkös anyagi lehetõségek mellett is van itthon egy gárda, amelyik tud filmet készíteni. Köszönöm, tisztelettel Hurton Tibor
olahmiki1959 2015 szept. 03. - 06:50:05
(3/18)
Két hsz.-em már elszállt, - valamilyen technikai hiba miatt -, ez remélem, fennmarad.
A filmrõl.
Vérzik a szívem, hogy mostanában minden olyan kísérlet, ami arra irányul, hogy színvonalas irodalmi anyagból tv filmet, vagy sorozatot készítsen, hamvába hal.
A "Ketten Párizs ellen" egy remek, szellemes, gördülékeny, hihetetlenül bájos és hangulatos könyv, - akárcsak Vaszary Gábor többi könyve. (Az összeset olvastam, régi, eredeti kiadásban, annak idején csillagászati összegekért, antikváriumi ismeretségek útján, pult alól sikerült összegyûjteni õket, de ez egy másik történet...:)
A könyvbõl készült tv minisorozat erõtlen, szellemtelen, tulajdonképpen unalmasnak is mondható, a szereplõk jobbára ismeretlenek, ezért a nézõ nem tud velük azonosulni, nincs érzelmi kötõdés, a párbeszédek erõltetetten akarnak humorosak lenni, - nem sikerül nekik -, az állandó narráció pedig, ami az egész filmen végigvonul, egy idõ után kifejezetten idegesítõleg hat.
Én jól emlékszem arra, hogy a Kádár-korszakban milyen hihetetlenül szórakoztató tv játékok készültek, hatalmas szereposztással, kitûnõ dramaturgiával, neves rendezõk keze munkájával, a színészek lubickoltak a szerepükben, a két háború közötti hangulat tökéletesen fel volt festve, a mostanában készült filmek pedig gyengék, erõtlenek, szétesõek, és nem fogják meg a nézõket.
A dolog pszichológiai hátteréhez nem értek, de neves szakemberek egyszer errõl is írhatnának valami tanulmányfélét.
Akkor az egész stáb kitûnõ munkát végzett, mindenki jól érezte magát a produkcióban - és az elkészült mû is általában nagyon jó lett -, a mostani filmkészítõk pedig mintha nem értenék igazából azt a kort, próbálkoznak, dolgoznak, de az egész dolog nem az övék, kívül maradnak, és ez érezhetõ a végeredményen.
Ez a film, - legalábbis az elsõ rész megtekintése után -, csalódás, rossz szájíz, langymeleg kísérletezés, és félek, hogy ez a véleményem a többi rész megtekintése után sem fog érdemben változni.
De persze, reménykedem...
(Hogy ennyi csúnyácska lányt hogyan sikerült összeszedni a forgatáshoz, az megint csak külön fejezetet érdemelne...:)
goodboy 2015 szept. 02. - 20:39:06
(2/18)
Ez egy tv sorozat Vaszary Gábor regényébõl, amit még anno gyerekkoromban olvastam, és jókat nevettem rajta. De az ajánlók alapján, amit a Duna mutatott megint egy alaposan elbaltázott több részes olcsó tv játéknak tûnik. Legalább magyarok ebben hasonlítunk hoolywoodra tudjuk, hogy egy jó regényt hogyan kell elbaltázni és elõször nem a baltázni szót akartam használni.
abisztriczky 2015 szept. 02. - 11:45:45
(1/18)
Valaki képben van, hogy mi is ez? Hallottam, hogy ma kezdõdik ez a pár részes magyar sorozat, meg hogy az egyik fõszereplõ korábban szerepelt a "Barátok Közt"-ben.