leopard26 2008 szept. 29. - 19:39:23
(4/4)
Én'''''''''''''
sztrovacska 2008 szept. 29. - 19:32:42
(3/4)
A földi létezés minden formája egyetlen zárt erõtérben realizálódik. Ennek okán a brit, és utána az amerikai hatalmi politika is, már igen régen felismerte, hogy a domináns hatalom akkor és úgy kényszerítheti potenciális riválisait konfliktusba, ahogy és amikor neki tetszik. (Nem mellékesen, mivel így a fikció abszolút urává is válik, dominanciája folytán, tetszõlegesen szabhatja meg a mindenkor érvényes történelmi igazság tartalmi lényegét is természetesen. Az lesz objektív tény, amit õ azzá tesz.)
Az elsõ V.h utáni német politikai-gazdasági-morális helyzet a brutális aljassággal kikényszerített háború és az ugyanilyen lényegû vereség közvetlen folyományai. Ezek közismert tények. Hogy lehetne ebbõl Hitlert és politikáját kivenni? Megmondom. Sehogy. Dacára annak is, hogy a brit-amerikai történetírás folyamatosan ezt teszi természetesen. Mind a mai napig bezárólag.
cumulus 2008 szept. 29. - 17:04:28 Előzmény sztrovacska
(2/4)
azt akarod itt eladni, hogy az igazi háborús bûnösök az angolok és nem a németek??
Mellesleg míg az elsõ világháború kirobbanásáért szinte az összes európai nagyhatalom felelõsnek mondható, addig a második kirobbanásáért (még ha Versailles hatását elimerjük is), egyértelmûen Hitler...
sztrovacska 2008 szept. 28. - 06:41:21
(1/4)
Az angol történelemfelfogás szerint az elsõ világháború tulajdonképpen 1939-ben kezdõdött, s így annak a kirobbantásáért is Hitler a felelõs természetesen.

Pedig a valóságban pont fordítva történt. Vagyis a második világháború volt az, ami az elsõvel egyszerre kezdõdött. És amelynek a kirobbantása persze a brit birodalom mûve volt, amint az ebbõl a filmbõl is kiderül. Mert nem csak a szarajevói merénylet (és még sok más egyéb, a háborúhoz vezetõ esemény) volt közvetve-közvetlenül a brit birodalom és a brit titkosszolgálat mûve, hanem, mint látható, a Raszputyin-gyilkosság is. A film egyúttal a szakállas közhely szemléltetõ bemutatója is egyben, miszerint a történelmet mindig a gyõztesek írják. Pontosabban: Hamisítják. És teszik, tehetik ezt mindaddig, ameddig ez az érdekük. Mivel most pedig már az a jobb buli, hát átmentek önleleplezésbe. Azt csinálnak, amit akarnak. Õk gyõztek. Más népek hullamilliói árán.