Téma: Kim Nam-gil

Milida 2012 júl. 14. - 17:21:56
(42647/65967)
Valóban nem szeretem, úgyhogy kávé helyett iszom egy pohár bort Kim Nam Gil egészségére. De mivel egyedül inni nem jó, kerítettem magamnak egy társat:)))))))és vele együtt kívánunk minden jót e topik névadójának további életéhez!
ani.net54 2012 júl. 14. - 17:21:03
(42646/65967)
Aki betér közben, egyen, igyon, érezze jól magát!!!!!!!!!!!!!
ani.net54 2012 júl. 14. - 17:18:53
(42645/65967)
Most el kicsit....
ani.net54 2012 júl. 14. - 17:17:18
(42644/65967)
Miindó

A Miindo-val kapcsolatban szeretném megjegyezni, hogy az interneten fellelhetõ összes kritikát elolvastam róla, de csak dicséretet találtam, ami nyilván jogos is. A hirhedetten éles nyelvû és gyakran maró gúnnyal átitatott kritikákat megjelentetõ G. Allen Johnson értekezését olvassátok el, errõl a filmrõl bizony nem tudott epéseket kitalálni. (Szerintem nem kell belemagyarázni a filmbe abban nem meglevõ tartalmakat, nincsenek benne nyitott kérdések, amúgy is fantáziafilm.)G. A. J. kritikája egyébként megjelent a The San Francisco Chronicle-ban, mielõtt bejárta volna a világot. A film szerepelt a londoni "Koreai filméjszakák" vetítésén, ez év februárjában, elsöprõ sikert aratott. (Most is koreai filmhét van Londonban, vetítik benne a Handphone-t)
Min-Rin 2012 júl. 14. - 17:17:00
(42643/65967)
:)))
ani.net54 2012 júl. 14. - 17:13:17
(42642/65967)
Ó, most látom, én is ezt a képet választottam.....ugyan miért???????
mert annyira igazi, olyan megkapó...na akkor teszek egy másikat
ani.net54 2012 júl. 14. - 17:11:19
(42641/65967)
Lovers Vanishad

Most sikerült megnéznem a Lovers Vanished c. filmjét. Csodálatos volt!!!

Kedves Szilvi! Örülök, hogy neked is tetszett! Rokonlelkek vagyunk, nekem egyik nagy-nagy kedvencem ez a film! Többször láttam már annak ellenére, hogy mindig lehangol. Mégis újra és újra szükségem van rá, hogy megnézzem. Nemcsak azért, mert Nam Gilssi színészi tehetsége fantasztikusan érvényesül benne, hanem a szívbemarkoló történet miatt is.

a No R. c. filmben olyan érett, magas színvonalú alakítást nyújt, ami már magában is lehetne egy karrier csúcsa, de akkor ránk zúdul a Lovers V. hatalmas karakterével, annak minden finom árnyalatával. Kezdve azzal, hogy csak ennek a szerepnek a kedvéért fogy 14 kilót. Nem csak azért, mert egy haldoklót alakít, hanem azért, mert így éli meg a szerepet. A Goodbye Soloról akkor még nem is beszéltünk. Bidám és az õ gyönyörûséges szerepe csak egy kis játék a fentebb említett szerepekhez képest.(Tudom, hogy most néhányan elõveszik a woodoobabát és nekem annyi...)De nem teljesen magamtól vagyok ilyen okos.

Egy filmesztéta professzort kértem, hogy nézzen már be KNG világába, félre téve az elvet, hogy legálisan nem futó filmrõl nem nyilatkozik, a No R-et a XXI. sz. elsõ évtizede legjobb filmjének titulálta, a LV-ben nyújtott alakításáról pedig azt mondta, hogy valószínûleg nincs Hollywoodban olyan mértékegység, amivel az mérhetõ lenne...Nos, hova kell fejlõdnie? Akárhova is, csak játsszon...

Igen, én is azt mondom, hogy csak játsszon, még ha várni is kell rá, csak JÁTSSZON!!!!!!!
ani.net54 2012 júl. 14. - 17:01:26
(42640/65967)
Drága Actorunk egy-két filmjének dicsérete, olyan kedves fórumozók véleménye, akiknek sokat adok a szavára
Ezeket is folyamatasan gyûjtögettem, majd felteszem a kje által indított hsz-ekbe...

No Regret

Nekem is kedvencem ez a film! Bátor, fütyül a konvenciókra, óriási, hangos kritikát mond az elõítéletekre és az ostobaságra. Ráadásul hazája társadalmi perifériára szorított rétegeiért is szót emel. Kiáll a kitaszított, jövõtlen emberért. Ha ez lenne az egyetlen filmje, már akkor is korszakalkotót teremtett volna!
Ami a legjobban tetszik benne, hogy barackot nyom az álszent, sznob nézõ orrára, polgárpukkasztó és egyértelmû. Nem kínál alternatívát, nem táncol vissza, ami persze a forgatókönyvíró és a rendezõ érdeme. (A rendezõ nem kérkedett vele, de amikor rákérdeztek, nyíltan vállalta, hogy meleg.

KNG drámái közül az "Eltûnõ szerelmesek" után a második számú kedvencem, de bizonyos tekintetben ezt a filmet tartom a legnagyobbnak. Ha feladata a mûvészetnek a problémafeltárás és annak mûvészi ábrázolása is, akkor ez a film teljesíti ezt a feladatot.

Nem akar másnak látszani, mint ami. És ez nagyon becsülendõ filmben, emberben egyaránt.

Egy jó nevû magyar filmesztéta professzor privát véleménye szerint: ha született bátor filmalkotás a 21. sz-ban, akkor ez az. Értékét növeli, hogy az adott szociokulturális környezetben a filmet óriási sikerrel játszották.(Ugye nem felejtjük, hogy nem Amerikában készült a film és nem is ott mutatták be...Ha így lenne, nem is volna annyira bámulatra méltó.)

KNG szerintem is nagyon nagyot alakít ebben a filmben, persze nem szabad elvitatni a fõszerepet a színésztárstól. Mégis:az általunk eddig is ismert világklasszisok nem, vagy alig vállalkoznak tabutémák mûvészi megjelenítésére.A fiatal, lánglelkû KNG vállalta.

Vajon mire lesz még képes, miután katonaviselten, igazán éretten visszatér a filmvászonra?

Ezek a szavak, vélemények magukért beszélnek, itt a topikon is sokan sokféleképpen megfogalmaztuk
az érzéseinket, de egy a lényeg: mindenki kiemelkedõnek és profinak ítéli Oppa játákát!!!!!!!
Min-Rin 2012 júl. 14. - 16:57:06
(42639/65967)
Tecának, aki ma nincs köztünk
Min-Rin 2012 júl. 14. - 16:51:37
(42638/65967)
Én ezt a zenét és ezt a filmet is, amitõl mindig elszomorodom, de mégis újra és újra meg kell néznem.

http://www.youtube.com/watch?v=cmexc-Iho8w&feature=related
ani.net54 2012 júl. 14. - 16:47:57
(42637/65967)
Annyira imádom ezeket az Amerikái útjáról készült összeállításokat, és szeretem
Kim Dong Ryult is, aki az aláfestõ dalt énekli...

http://www.youtube.com/watch?v=2lRMjF5Ckcw&feature=related
Min-Rin 2012 júl. 14. - 16:38:01
(42636/65967)
Akkor ez is beletartozik! :)
Min-Rin 2012 júl. 14. - 16:36:59
(42635/65967)
Minden szava igaz egyetlen kivétellel: nem 100, hanem 1000 arca van! És mindegyik gyönyörû! :)))
Maryu 2012 júl. 14. - 16:31:54
(42634/65967)
Ez a kedvenc képsorozatom KNG-vel.
Min-Rin 2012 júl. 14. - 16:31:51
(42633/65967)
Kávé mindenkinek, kivéve Milidát, mert õ nem szereti! :)))
ani.net54 2012 júl. 14. - 16:30:13
(42632/65967)
..és egy kis szellemi manna, folytatva Oppa dicséretét:)))

Valóban, mi valami nagyon jót tehettünk, amiért kiérdemeltük a sorstól ezt a csodás ajándékot!!!! Az érzelmi gazdagodáson túl ezt a szeretetteljes társaságot is megkaptuk, akik képesek vagyunk egymással õszintén, minden érdek nélkül, csupán annak okán, hogy egymásnak és ez által önmagunknak is örömet okozzunk beszélgetni, vagy akár csak hallgatni!!!! Nagy szó ez a mai világunkban, ahol egymáshoz közel álló emberek idegenednek el egymástól, s válnak egyik percrõl a másikra bizalmatlanná!!!!
 Teljesen megértelek, én is ezt érzem, hogy megváltoztatta e csodás ember az életemet, másképpen gondolkodom, más tesz boldoggá,mint eddig.:-) egy csoda ez a koreai kultúra, és az ott élõ színészek,kiktõl sokat kapunk.:-)
 KNG mennyire inspirál bennünket, képszerkesztés, videó készítés, nyelv megtanulása, milyen sok mindent képesek vagyunk érte megtanulni, de ezáltal mi is milyen sokat tanulunk, teljesen másképp gondolkodom, a Silla levetítése óta, és hogy õt megismertem. Az élet minden területén érzem a változást.
 Ha összerakjuk mozaikokból, hogy milyen érzelmeket közvetített KNG a publikum számára a filmszerepeivel és a lírájával, úgy, hogy szabadulni sem lehet az élménytõl, akkor azt tapasztaljuk, hogy kevés kivétellel tragikus hõs õ. Biztosan képes minden másra is, de ebben olyannyira hiteles, hogy tõle több ezer kilométerre fórumok élnek meg abból, hogy érte rajonganak.
 Kedves "Ismerõs", mióta a Fórum-ot látogatom, egy percre sem hiszem el, hogy az emberek végleg elidegenednek egymástól, meg hogy "kiveszik a szépség és jóság", ugyanis amit Te és ennek a kis csapatnak a nagy része képvisel, az éppen ennek ellenkezõje.
 Miért nem tud a többi színész is olyan hatással lenni az emberre? - Úgy gondolom azért, mert KIM NAM GIL varázslata képes elbûvölni a lányosztályhoz tartozókat!!Õ jeleníti meg számunkra az elvárt mûvészi értéket , mert civilként sármos megjelenésû ,igazi ázsia gyönyörûség!! -és ezt magával viszi az alakított szerepalakok személyiségébe is! Ehhez járul a rettenetes tehetsége-profi módon oltja belénk az alakított szerepek szerethetõségét!! Imádom ezért!!
 Ez csak Kim Nam Gil-nek sikerült -és 50-en túl szembesültem ezzel az érzéssel, hogy számomra ismeretlen férfiakat dédelgetek a lelkemben!! Saját magam meglepetése lettem...
 A fene ebbe a katonáskodásba! Hogy mért nem inkább filmezéssel foglalkozik Százarcú! Hajnali fél 3-ra nem maradt már filmje, amit ne láttam volna! A legillusztrisabb darabokat többször is. Már némelyiken a legfinomabb bakikat is észreveszem. Mit kezdjek magammal, mert így - gipszben - kezdenek rajtam az elvonási tünetek jelentkezni. Van valakinek ötlete? (Kösz, de pszichológushoz ne küldjetek.) Ahogy olvaslak Benneteket, ez valóban egy KNG-szindróma. Éreztek Ti is olyat, hogy az eddig TV-ben nézett, esetleg kedvelt filmek, sorozatok most már nézhetetlenek?
 Megváltoztatta e csodás ember az életemet, másképpen gondolkodom,más tesz boldoggá,mint eddig.:-)Eegy csoda ez a koreai kultúra,és az ott élõ színészek,kiktõl sokat kapunk.:-)
 KNG mennyire inspirál bennünket, képszerkesztés, vidikészités, nyelv megtanulása, milyen sok mindent képesek vagyunk érte megtanulni, de ezáltal mi is milyen sokat tanulunk, teljesen másképp gondolkodom, a Silla levetítése óta, és hogy õt megismertem. Az élet minden területén érzem a változást.
 A Tövismadarak c. könyvben Mary Carsonnak egy nagyon érdekes mondata, amit Rhalp atyának mond. Szabadon idézem, így lehet, hogy nem egészen pontos: Isten legnagyobb büntetése, hogy ilyen idõs testbe érzéseket, vágyakat adott. Mert ezek nem öregszenek a testtel együtt. Sokat gondolkodtam annak idején, hogy hetven évesen vajon mit is akarhatott Mary Carson az atyától. Nos, azt gondolom most már sejtem. Nem a testi vágyakról beszélt, hanem a lélekben megélt érzésekrõl, amiket egy bizonyos kor után már nem lenne illõ (a frász tudja miért nem illõ) érezni. Hiszen akárhány évesen és lehet élvezni a szépséget, a szeretetet. Az érzések, amit egy szép festmény, egy szobor, egy szép ember, egy kiváló tehetség kivált belõlünk, az nem lehet szégyen. És ezek az érzések tiszták, mentesek az érzékiség testi megnyilvánulásától (vagy ha nem az egyéni döntés kérdése, ha viszonzásra találnak).
 Elmosolyodunk, ha látjuk, de már az is elég, ha eszünkbe jut, és megszépül a napunk.
 Mikor úgy látszólag minden ok nélkül elmosolyodok, a lányom megjegyzi: tudom eszedbe jutott!
Min-Rin 2012 júl. 14. - 16:28:30
(42631/65967)
Egy arc, amivel nem lehet betelni... az utolsó másfél percben a Silla-beli zárójelenetre való ráhangolódás. Látszik, ahogy átéli a jelenetet: könnyben úszik a szeme. Mennyit ad bele magából! Döbbenetes, õ már maga a meghalni készülõ Bidam!

http://www.youtube.com/watch?feature=endscreen&NR=1&v=AoqytGzE3ok
ani.net54 2012 júl. 14. - 16:25:27
(42630/65967)
..meg még egy kis jégkrémet....
ani.net54 2012 júl. 14. - 16:24:12
(42629/65967)
..közbe hozok egy kis gyümit...
offtopic
kimbin01 2012 júl. 14. - 16:21:35
(42628/65967)
Ezt nem értem! A Fb-ra fel tudom, a portra meg nem??Pedig jpg!