Téma: Kim Nam-gil

offtopic
micike_MSc 2017 júl. 21. - 00:11:12
(65808/65968)
Szép estét Mindenkinek!
Kedves Janka!

Ne haragudj, hogy csak most válaszolok, de vasárnap-hétfõn dolgoztam, majd két szabadnapomon családi életet éltem, régen esedékes „lomtalanítást” végeztünk, meg készülõdtünk a jövõ heti nyaralásra, aztán ma megint egész nap dolgoztam…
Köszönöm, hogy írtál SSH sorozatairól, a véleményemet már ismerheted, mindegyikrõl elég részletesen írtam az oldalán. A Summer Scent-béli külseje elõször engem is zavart, de a szerepe szerint, egy kreatív építész-tervezõként illett hozzá ez a „mûvészlélek-hippi” külsõ. Szerintem legalábbis, de ez persze egyéni ízlés kérdése… :)
Nekem a szomorúsága is érthetõ volt, hiszen aki fiatalon elveszti élete szerelmét (a sorozattól függetlenül bárki lehet), ritkán boldog és nehezen nyit egy új kapcsolat felé, pláne ha a másik sem független.

Nagyon OFF...
LMH-t a korábban látott képei alapján amolyan cuki szépfiúnak gondoltam, teljesen hidegen hagyott, nem is vártam sokat, bár tudtam, hogy számosan rajongják. Aztán megnéztem a Faith-t, amit Sillában lelkesen vetítettek és kibeszéltek a csajok (természetesen nem elsõsorban miatta :))). Elõször nem igazán tetszett a külseje, olyan pufók volt az arca… De ahogy haladt elõre a történet, ahogy szelídült a hisztis doktornõ és éledezett a Tábornok depresszióba vonult harcos lelke, s ahogy néztem a sok-sok finom érintést, ami az általam korábban látott sorozatokban nem volt jellemzõ, de itt helyénvaló volt a történet miatt, a különbözõ korban, különbözõ szokásokhoz szokott szereplõk között, egyre szebbnek láttam… :)))) De fõként a romantikus „üzenetet”, mert ma már nincsenek ilyen védelmezõ férfiak, bár mi nõk sem szorulunk igazán gyámolításra – de jó ilyet nézni, belevonódni, elandalodni…
Az ember lánya (legalábbis én) azért néz ilyeneket, hogy a lelkét átmossa, karbantartsa, regenerálja egy kicsit a hétköznapok monotóniája vagy éppen a konfliktusok után.
Ráadásul jó volt a történet többi szála is, Gongmin király dilemmái a személyét és a felelõsségét illetõen, KiCheol nagyúr politikai ármánykodásai, kettejük harca a hatalomért, a korszak: Goryeo hanyatlása, a Yüanoktól való függése (ez utóbbi kapcsolódik az Empress Ki-hez, amit „csak” a tv-ben láttam, de szintén nagyon tetszett, bár nem volt benne sem KNG, sem LMH, sem SSH,… volt viszont Joo JinMo és Ji ChangWook… :)))

Ezután a Personal Taste-et néztem: ez kimondottan könnyed sorozatocska volt a Faith után.
A fõszereplõ „cápás nõ” (by noemi) abszolút antinõ, aki a tévedésbõl melegnek hitt építészfiút (LMH) a házába fogadja - fokozatosan bizalom, barátság, majd szerelem alakul közöttük, és az alapszitu miatt itt is sok-sok „ártatlan” érintésen át jutunk el a hepiendig. A két legjobb barátjuk (egy férfi és egy nõ) „unniságát” pedig imádtam, számtalan vicces, de ízléses szituációba keveredtek. :D
A Boys over Flowers volt a következõ, gondoltam, valami Hamupipõke-történet. Tinilányoknak bizonyosan csak ennyi, de én „érett ahjumma”-ként szerettem a lelki folyamatok bemutatását - és hát a nagyképû csebol-örökös Gu JunPyo-nak (LMH) volt honnan-hová fejlõdni… A sorozat 2. felében visszatérõ ridegsége éppen annak volt köszönhetõ, hogy kénytelen volt felelõsséget vállalni igazgatóként (kb. húszévesen), így már nem lehetett laza „virágfiú” - és ez nem csak a szerelme, hanem a barátaival való kapcsolatára is rányomta a bélyeget. Imádtam az F4-ek összetartásának, cinkosságának bemutatását is, nõként jó volt belelátni ilyen fiús véd- és dacszövetségbe. A nõi barátság más… (A mosolygós róka-szemû Kim Beom volt a másik kedvencem.)
A koreai sorozatok sajátossága, hogy remekül ábrázolják a lélektani folyamatokat, én mindig élvezettel csodálkozom rájuk. :)

A Heirs számomra értelmezhetetlen. Azóta sem értem, miért kellett LMH-nak 27 évesen 18 éves csebol-örököst játszani… Az már megvolt a BOF-ban, jól csinálta. Persze Kim Tan más karakter, meg Park ShinHye-vel is össze kellett ereszteni, meg nyilván a rajongók ezirányú igényeit is ki kellett elégíteni, ésatöbbi…
Ha nem lett volna a 16. részben az az ominózus, igazán invazív, LMH-s csókjelenet, akkor végképp nem tudnám mire vélni a szereplését. Egyébként a fiatalok konfliktusainak bemutatása nekem tetszett; van ilyen, szegény és gazdag csemete egyaránt szenved és küzd…

A City Hunter korábbi, de ezt a sorozatát láttam utoljára. Tetszett a kiindulási pont, a valóban megtörtént ’83-as burmai merénylet, amire a déliek (ez már a CH) végrehajtanak Északon egy titkos katonai REakciót, de az 5 fejes rájön, hogy mégsem lenne jó a nemzetközi visszhang, ezért aztán likvidálják a résztvevõket. Egyikük túléli és revansot forral - az általa bosszúállóvá, akcióhõssé, kommandóssá nevelt fiát alakítja LMH: rideg, számító, hidegvérû, ruganyos léptû, elszántan halad a célja felé, hogy leszámoljon az ötökkel (bár ölni nem hajlandó, a nevelõapjával ellentétben)… de aztán… Cherchez la Femme! (És Yim JaeBeom hangját is imádom… :)))
https://www.youtube.com/watch?v=ZmK_2K_CjSQ
Tényleg nagyon dögös volt, egy ideig ez volt a csengõhangom: https://www.youtube.com/watch?v=D6gEX7X_Sv4
A Gangnam Blues egy nagyon jó gengszterfilm. LMH jól hozta a szerencsétlen hajléktalanból szép lassan magabiztos bandataggá, majd kisfõnökké váló gengsztert. (De itt is csak egy csók volt a szerelmi szálban,… míg Kim RaeWon bezzeg nem szégyellõsködött, + gengszterfilmhez méltón egy dzsigoló is villantott.)

Közben nézegettem yt-videókat közönségtalálkozókról meg egyebekrõl: LMH a férfias, kemény fickós szerepeihez képest egy szégyenlõs kisfiúnak tûnt… A szerep nyilván más, azt el kell tudni játszani, na de civilben? Melyik az igazi énje, az a „zavarodott nyuszi”, amit mutat a rajongók felé, vagy ez is csak szerep, mert a marketing és a hallyu-sztárság ezt követeli tõle? Szép lassan ábrándultam kifelé belõle…
Aztán megnéztem az Obsessed-et, és „szerelem volt elsõ látásra”… :))) Az biztos, hogy SSH nem sokat hagyott a 18+-os fantáziámra, minden mozdulatát, szeme villanását, hangját,… sóhaját és halk nyögését, a dögcédulája csilingelését… imádtam és imádom azóta is. Ez ilyen egyszerû. :P
Bocsánat a hosszúságért, nem ez volt a terv.
Gondoltam arra is, hogy máshol kéne ezt leírnom (esetleg sehol), de itt volt a kérdésed, és ez a topic már olyan sok mindent látott amúgy is. Azért szerintem máskor majd máSSH-hol folytassuk, ha egyetértesz. ;)
További szép estét!

Kép: tegnapi lelet a facé-rõl, minõ véletlen... :)
Maryu 2017 júl. 20. - 23:15:52
(65807/65968)
Kérdés, hogy mi az, ami már bûnnek számít? Egy spangli elszívása már bûn? Nem hiszem, hogy ezt egy kalap alá lehet venni más életének elvételével.

Volt idõszak, amikor az alkohol fogyasztása is bûnnek számított. Vannak országok, ahol bûnnek számít az, ha egy nõ vezet egy kocsit, stb .... stb ... hogy csak a két végletet említsem.

A legszomorúbb az egészben az, hogy ilyen dolgokkal nem lehet nevelni az embereket (az én meglátásom szerint), legfeljebb csak megfélemlíteni.

Persze szükség van a megfélemlítésre, hogy valamennyire visszatartson például az általad említett gyilkosságtól.
Maryu 2017 júl. 20. - 22:54:31
(65806/65968)
Nekem még nem volt hozzá szerencsém.

Ez egyébként a My Fair Lady koreai változata?
Min-Rin 2017 júl. 20. - 21:18:55
(65805/65968)
TOP ügyét szemlélve érdekes felvetés, hogy vajon mennyire játszik szerepet a média a dolgok alakulásában. A felfüggesztett börtönbüntetés kellemetlen, de önmagában nem végzetes, a továbbiakat viszont érdemes lesz figyelni.
Az ügy az alábbi kérdéseket ébresztette bennem.
1. Milyen hatása lesz az ítéletnek további pályafutására?
2. Amennyiben távoznia kell - annak idején E-Sens hasonló ügye nyomán a hivatalos közlemény szerint õ maga távozott, amit aztán több nyilatkozatával indirekt módon cáfolt - boldogabb, tisztább életet tud-e majd élni?
3. A k-pop egyik bandájának tagjaként volt-e valaha olyan érzése, hogy a hõn áhított hírnéven és a velejáró anyagi javakon kívül valamit adott képességével másoknak?
4. A hallyu bármelyik szereplõje képes-e boldog és tiszta életet élni a cirkusz tagjaként?
Min-Rin 2017 júl. 20. - 20:51:05
(65804/65968)
Eltekintve attól a lehetõségtõl, amit noemiseoul vázolt, a törvények betartása mindenkire nézve kötelezõ. Ha abból indulunk ki, hogy a tiltott dolgoknak nagy a vonzereje, és ezért értelmetlen büntetni, akkor ad absurdum ezzel azt is kimondhatnánk, hogy mivel tilos és bûn az emberölés, ez vonzó lehet. A büntetés ugyan a véleményem szerint sem sokat ér, de más a gondolatmenetem, mint a tiéd. Az igazi büntetés szerintem nem a börtön, hanem az elkövetõ saját lelkébõl fakadó bûntudata és az azt követõ megbánás, majd a jóvátétel. Ezért nem látom többek között értelmét a halálos ítéletnek, hiszen ha kivégeznek valakit, akkor megfosztják a valamilyen formában megnyilvánuló jóvátétel lehetõségétõl.
A büntetés ettõl függetlenül sajnos szükséges, mert visszatartó ereje van vagy lehet. Természetesen az lenne az ideális, ha nem a büntetéstõl való félelem, hanem az erkölcs tartana vissza mindenkit a bûn elkövetésétõl, de ehhez még fejlõdnie kell az emberiség nagy részének.
Min-Rin 2017 júl. 20. - 20:38:05
(65803/65968)
Gondolom, filmfelvétel nincs róla, de õ maga sem tagadta. Depresszióra, stresszre hivatkozott. Ettõl persze még az is lehet, hogy valamiért ki akarják készíteni.
Annak alapján, amit a koreai szórakoztatóipar kíméletlenségérõl tudunk, nem lenne meglepõ ez sem, de az sem, hogy tehetetlenségében marihuánához nyúl valaki.
Tudja a fene.
Maryu 2017 júl. 20. - 20:15:41
(65802/65968)
Értem én, hogy miért büntetik. Csak szerintem értelmetlen.

Nem tudni miért van ez így, de az embernek mindig az kell, ami tilos. Lehet, hogy inkább a hollandoknak van ebben a témában igazuk.
hanguktaekwondoo 2017 júl. 20. - 19:41:09
(65801/65968)
nem tudom.
Amíg nincs róla filmfelvétel -van?-, hogy ez a csávó tényleg elszívott egy spanglit meg egyebek, addig nem látom be, miért kellene hinnem azoknak a tömegtájékoztatási eszközöknek,
melyek kedvük szerint ajnároznak vagy taposnak meg bárkit,
ahogyan az üzemeltetõk érdekeinek megfelel.
Lehet, hogy drogozott
de ugyanúgy 50% az esélye annak, hogy kamu az egész és megbüntizte a média.
top most fizeti a bugyipénzt
Min-Rin 2017 júl. 20. - 19:24:32
(65800/65968)
A joggyakorlatban nagyon régóta megvan a súlyosabb ítélet meghozatala az elrettentés szándékával. Az utóbbi évtizedekben pedig sok helyen szabnak ki súlyosabb büntetést, ha közszereplõ a vádlott. Hogy elérik-e a kívánt hatást, az más lapra tartozik.
Azért, ha belegondolsz, semmiképpen nem jó megoldás egy enyhe ítélet. Részben, mert a társadalomban megerõsítené az amúgy is meglévõ bizalmatlanságot a bíróság iránt, részben mert akkor aztán végképp nem tartana vissza senkit a példa követésétõl.
Min-Rin 2017 júl. 20. - 19:18:19
(65799/65968)
A kép régi. A disznó azóta már megnõtt.
Maryu 2017 júl. 20. - 18:54:24
(65798/65968)
Lehet, hogy Koreában ez az ítélet eltántorítja a rajongókat a marihuánától, de a világ másik felén, ez pont fordítva hat. Növeli a népszerûséget.

Maximum, legfeljebb a többi sztárt inti nagyobb óvatosságra.
hanguktaekwondoo 2017 júl. 20. - 18:53:15
(65797/65968)
korean top
hanguktaekwondoo 2017 júl. 20. - 18:46:17
(65796/65968)
francba. úgy megváltozott ez a kimnamgil. ráadásul mit keres itt ez sertés
hanguktaekwondoo 2017 júl. 20. - 18:45:03
(65795/65968)
Ez Wooseok bácsi Busanból. Mikor nagyi közölte vele, hogy a kutya megin belefeküdt a kimcsibe
Min-Rin 2017 júl. 20. - 13:36:05
(65794/65968)
Ma megszületett a bíróság döntése TOP marihuána használatának ügyében. Az ügyészség június 29-én két évre felfüggesztett tíz hónap börtönbüntetést kért, amelyet ma helybenhagytak. Az indoklásban megfogalmazták hogy az egyén mentális és fizikai állapotára káros volt a marihuána használat, de ami jelenesetben, TOP ismertségét figyelembe véve feltehetõen nagyon mértékben esett latba, az a társadalomra vonatkozó káros hatás. A Big Bang tagjaként a banda minimum százezres nagyságrendû rajongóinak rossz mintát adott ezzel, tehát a bíróságnak a fiatalok védelmében szigorú ítéletet kellett hozni.
http://www.koreaherald.com/view.php?ud=20170720000648
Min-Rin 2017 júl. 20. - 09:20:06
(65793/65968)
Nem akarok apa lenni!!
https://www.youtube.com/watch?v=q-JRz1envUg

De ki ez a fickó? Emlékeztet valakire, de kire?
Maryu 2017 júl. 19. - 18:57:26
(65792/65968)
Elkészült a Diamond Lover (vágott változat) 18. részének magyar felirata
http://www.doramaforever.hu/viewtopic.php?f=44&t=268&sid=1236c47074d745385d3e33afe9396034
hanguktaekwondoo 2017 júl. 18. - 11:06:38
(65791/65968)
te jó isten!
törhös vagyok
Min-Rin 2017 júl. 16. - 18:15:09
(65790/65968)
:) Hogyne!

Nyakkendõvel. :)))
offtopic
hanguktaekwondoo 2017 júl. 16. - 18:07:11
(65789/65968)
komoly