Téma: Kim Nam-gil

mesélazernõ 2017 júl. 16. - 16:27:42
(65767/65967)
Én a vízilovakkal vagyok.
A Sam Neil féle Merlinben Morgana-t úgy pusztítják el, hogy elfelejtik, tudomást sem vesznek róla. Ez a valóságban is mûködik, hiszen az ilyeneknél nincs tartalom, vagy segíteni vágyás, csak nyomorúság és sötétség. Provokál, hazudik és gyûlölködik.
Valószínûleg szánni való, talán sokat bántották gyermekkorában igy-úgy, ki tudja. Egyedül van, de a másikat vádolja azzal, hogy alteregóit használja itt, miközben õ már ki tudja hány néven írt csak ide, bár én csak a savbázisra emlékszem. Sajnálom, hogy ennyire fél.
Min-Rin 2017 júl. 16. - 12:04:31
(65766/65967)
Kicsit más téma, de mégis ehhez az elõbbihez kapcsolódik: egy fórumon nem lehet zokon venni, ha a miénktõl eltérõ véleményeket olvasunk. És azon sincs értelme megsértõdnünk, ha valaki nálunk többet tud/lát, és ezt megosztja velünk. A fórumnak ugyanis ez is lényeges eleme.

Tavasszal valakinek már írtam, hogy koreai témában az elmúlt közel öt évben a legtöbbet noemiseoultól tanulhattak itt a porton a téma iránt érdeklõdõk. Amennyiben valakinek kétsége van, olvasgasson bátran az Úticél, vagy a Gong Yoo topikban. Feltételezve, hogy a szépfiúkon túl Korea is érdekeli, nem fogja megbánni a ráfordított idõt. Abból világosan lehet látni, hogy egy mentálisan sérült, ocsmánykodó szövegeket okádó, nickjeit szórakozásból szüntelenül változtató troll, és az irigylésre méltón mûvelt noemiseoul (korábban hanguktaekwondooo - a váltás indokát már õ megírta) között micsoda különbség van. Ha mégis kétsége van valakinek, kérdezze meg régi topiktársainkat, egyben barátainkat, de akár másik topikok lakóit, hányszor segített nekik tanácsaival, önzetlenül, idõt-fáradságot nem sajnálva - bármilyen ellenszolgáltatás nélkül, sokszor köszönetet sem kapva érte.

Sokan, nagyon sokan, bár éveken át elfogadták az általa megosztott nagyszerû összefoglalókat filmekrõl, sorozatokról, Korea múltjáról, jelenérõl, kultúrájáról, szinte soha nem fárasztották magukat azzal, hogy megköszönjék, viszont kíméletlenül belemarnak, kedvenckéjük vélt érdekében.

Vagy hallgatnak, lapítanak, önzésbõl, gyávaságból, figyelmetlenségbõl, pedig tudják az igazságot.

Bár az elõzõ hozzászólásomban azt írtam, nem vagyok olyan derûlátó mint noemiseoul, de valamelyest bizakodó vagyok.
Hiszek abban, hogy vannak itt jó páran, akik tisztességes, jó emberek, és akiket hozzám hasonlóan felháborít, hogyha valakit igazságtalanság ér.

Érdeklõdéssel várom, jogos volt-e a bizalmam.
Min-Rin 2017 júl. 16. - 11:54:58
(65765/65967)
Kedves micike, bár a beírás nem nekem szólt, a fórumozás íratlan szabályai szerint bárki reagálhat bármely hozzászólásra, ezért én most ezt meg is teszem.
A port koreai szekciójában széles körben elterjedt az a szokás, hogy egy-egy színész iránt olyan rajongás alakul ki, amely egyenlõ a majomszeretettel. Ennek a szokásnak káros mivoltára világít rá olykor noemiseoul. A véleményem ebben a kérdésben nagyjából, vagy talán egészében megegyezik az övével, csak mivel én nem vagyok olyan derûlátó, mint õ, nem szoktam ezzel kapcsolatban írni. Káros ez annak, aki úgy rajong, hogy valamiféle rózsaszínû ködbe burkolja rajongása tárgyát, hiszen nap mint nap arról beszél, a fickó milyen szép, jó, okos és dögös, miközben ezeknek a valósághoz nem feltétlenül van köze. Itt, a Föld túlsó oldalán ugyanis csak azt láthatjuk, amit a média, ill. az ügynöksége el akar hitetni velünk.

A szeretet a legfontosabb és legszebb érzés, de könyörgöm, a szeretet ne legyen majomszeretet. Szeressünk bárkit, de ne vakon.
Úgy látom, noemiseoul érzékeny pontra tapintott, amikor felvilágosított az õ sajátos humorral fûszerezett írásmódjában, hogy imádatod tárgya nem hot, hanem warm. Pedig, ettõl még lehet KEDVELNI, véleményem szerint Song Seung-hunt, sõt lehet haSSHra esni is a szépSSHégétõl, csak engedjük meg neki, hogy élõ, érzõ ember, aki nem tökéletes, ahogy mi sem vagyunk azok. IMÁDNI azonban nem egészséges. Mert mi van, ha a fickónak teszem fel, rossz szagú a lehelete? Volt ilyen a filmtörténetben, igaz, az amerikai színészrõl terjedt el. Akkor már nem lehet imádni, ugye? Hiszen imádni csak a tökéletest lehet.

Én például kedvelem az ürgét, és ennek ellenére képes vagyok megbocsátani neki, hogy nem a nõket szereti. Ez ugyanis szerintem nem szégyen, csak pech, például a kínai színésznõre nézve, aki talán házasságot köt vele. Nem ez lenne az elsõ eset, nem is az utolsó, Koreában különösképpen nem, amikor a tag a család nyomására megházasodik, bár a háta közepébe sem kíván egy nõt. Gondolj csak a legkézenfekvõbb példára, a Kim Nam-gil fõszereplésével készült No Regretre!

Néha eltûnõdöm azon, mi az alapja ennek a fene nagy rajongásnak. Mi indukálja? Ha jól sejtem, csak a külsõ - mellesleg errõl árulkodik hogy a topikjában szinte alig van más, mint cuki fotók - ami valljuk meg, siralmasan keveset mutat meg egy átlagnézõ számára a pasi valódi személyiségébõl. Milyen szeretet az, amelyben nem ismerjük a másikat, csak nézzük, méghozzá gondosan megrendezett jelenetekben, avagy kínos precizitással beállított és photoshopolt képeken?

Azon jót nevettem, hogy janka stílusát noemiseouléhoz hasonlónak látod. Komolyan gondoltad ezt? :))
offtopic
micike_MSc 2017 júl. 16. - 00:10:11
(65764/65967)
Kedves Többszörösen Törölt Felhasználó!
Igazándiból Veled sem tudok mit kezdeni... Csak jössz, írsz pár sort jókedvûen...
De pl. hol :DDD, hol :)))) - most akkor Ti is többen vagytok?!
Nekem tkp. tök mindegy, hogy ki kicsoda a nick mögött, amíg normálisan lehet beszélgetni.
Jó éjt! ;)
offtopic
micike_MSc 2017 júl. 15. - 23:59:09
(65763/65967)
Ne haragudj, nem szemrehányásnak szántam, hogy nem válaszoltál (a Sillában is sokszor elbeszélgetünk Illionával és Edimirrel egymás mellett...), de láttalak itt közben, és tudod, Noemi nekem még mindig gyanús... :))))) De mivel Ti jóban vagytok, ezért remélem, nem haragszol érte. :)
Magadat ne hibáztasd semmiért - nem vagyunk egyformák. ;)
Pl. nekem is kevés a szabadidõm, de hajlamos vagyok pl. ilyen hosszú beírásokra "pazarolni", meg imádok csak úgy olvasgatni a régebbi bejegyzések között, igazi kincseket lehet olyankor találni, vagy pl. képes voltam több részletben végigolvasni az East of Eden D-Addicts-os oldalán az összes bejegyzést (1110 bejegyzés, 15 oldal, kb. egy óra volt oldalanként, mire végeztem...) És Sillában is sok az olvasnivaló. :)))
Sorozatot pedig általában úgy nézek, hogy lassan haladok, sokszor a koreai feliratok bogarászásában is elmerülök, aztán mikor végzek, akkor újra belenézek, mert nem tudom könnyen elengedni a szereplõket, a történetet - tkp. LMH-nál szoktam rá erre a csiga-tempóra, és SSH-nál csúcsosodott ki. Régebben azért jobban haladtam, többfélét néztem... :)
Ha nem is szereted a történelmi sorozatokat, a Saimdang-ot ne hagyd ki. Az ellentmondások ellenére az egy jó sorozat (gondolom akkor olvastad, amit korábban írtam róla), SSH pedig egyszerûen gyönyörû benne. Elegáns, nagyvonalú, gáláns hõsszerelmes, és már-már olyannyira tökéleteSSH, hogy olyan nincs is... :)))))

Jó éjt, szépségeSSH álmokat, kellemeSSH ébredést! :)
offtopic
micike_MSc 2017 júl. 15. - 22:55:33 Előzmény hanguktaekwondoo
(65762/65967)
Kedves Noemi/Hanguk/Attila (nem kívánt rész törlendõ)!

Bevallom, Ön engem sokkolt: mi van már megint?!
Hisz oly’ békés mederben folyt legutóbbi szóváltásunk, hogy csak mérsékelten számítottam újabb kitörésre…
Aztán újraolvasva már láttam a néhány diszkréten elhelyezett félmosolyát [ezt, ni :)] - tán mégsem oly’ haragos, csak… színvallásra akar késztetni… :)

Ám legyen!
Fel nem merült bennem, hogy Önnek szövegértési problémái lehetnek, hiszen igazán élvezetesen, olykor körmönfontan ír.
Egyértelmûen szeret kétértelmûen fogalmazni (ezt már az SSH-oldalon említettem volt).
Megpróbálok rávilágítani korábbi mondandóm értelmére, bár szerintem Önnek erre valójában nincs szüksége...
júl. 14. 05:17, ugyanitt: „Férfi és nõ sohasem értheti meg egymást, hiszen mindkettõ mást akar. A férfi a nõt, a nõ a férfit.” (Ez utóbbi nem vonatkoztatható szigorúan a kettõnk között bimbódzó kapcsolatra. Részemrõl legalábbis biztosan nem.)

Utólag belátom, a „bimbódzó” szót idézõjelbe kellett volna tennem. S ami nem vonatkozik rám, az az, hogy én „akarnám” Önt - mint férfit, mer’ ugye nem… Azóta már tisztáztuk, hogy Ön sem...
Ha valakit „akarnék”, az csakis SSH lehetne - ha õ megjelenne, a bennem lévõ Oroszlán bizonyosan Mérleg-elés nélkül ugrana reá… De szerencsére ez nem fordulhat elõ, lévén egy (fél)világ választ el bennünket… :))))
Mint írtam, kisebbik fiam egy imádnivaló, érzékeny lelkû, hisztis kis Skorpió; nos vele szoktam „ödipuszit” váltani, de perverzióm ennél tovább nem terjed.
Férjemmel a kapcsolatom kiegyensúlyozottnak mondható. Láng azonban 21 éves kapcsolat, 17 évnyi házasság után nincsen bennem, max. egy kis parázs - amit jelenleg SSH, mintegy afrodiziákumként idõnként fellobbant, mindkettõnk (é: aurám és én, nehogy megint félreértsen) örömére… ;)
[Az Ön által itt hivatkozott filmeket egyébként az SSH-topicban említettem meg egészen más kontextusban, nem értem, most hogy kerülnek ide.]

„Homályos számomra a szív és a szerelem és egyéb dolgok boncolgatása is. stb.” - amit pediglen a Summer Scent-tel kapcsolatban írtam.
Számomra rejtély, egy szakmabeli számára hogy’ lehet homályos a vegetatív idegrendszer (szimpatikus, paraszimpatikus, alfa-béta-kolinerg-receptorok, szinapszisok-mediátorok, egyebek) és a zsigerek, kiemelten a szív anatómiai-élettani kapcsolata, vagy a transzplantáció alanyai, mint donor-recipiens fogalmának ismerete? Nekem tök világos, amit írtam? :)

A Min-Rinnel folytatott sütizõs beszélgetése kifejezetten szórakoztatott, az irányomba kifejtett „aggódásával” egyetemben... :)
[júl. 11. 19:16, ugyanitt Min-Rinnek írt sorai: „Leleményes népek: úgy törölték az elõzõ hsz.-okat, hogy olyan, mintha rólam és Micikérõl írtál volna véleményt ;-)
Bizonyos, hogy Micike most duzzog. Kisebbért is felizgatja õ magát.”]

Az Ön által radikálisnak vélt hangváltásom csakis az Ön által nekem címzett bejegyzéseihez fûzött reflexióm. Talán tükör - de nem vagyok ennyire elbizakodott.
És bár ehelyt meglehetõsen finoman szólt legelõször hozzám, de az SSH-topicban tett korábbi elsõ látogatását nem feledhetem. :(
Verba volant, scripta manent. Korábbi beírásaiban Ön gyakran kritizálta az egyes színészeket ilyen-olyan tulajdonságaik szerint, pl. KNG-t a „pocokfeje” miatt, de különben bármit eljátszik, vagy „Minyót” ezért-azért, stb. nem jegyzeteltem, viszont sokszor jót derültem… :)
Viszont SSH esetében már azelõtt ilyen megjegyzéseket tett, mielõtt az oldalára bekukkantott volna: „When A Man Loves - a sumákolós fejû Song Seung-hun ügyesen elfelejteti velünk, hogy a sánta kromoszómát jobban kedveli, mint az ikszlábakat - kivéve Girls Generation, ami a plasztika csúcsa” (Gong Yoo, márc. 27. 16:01 | 220/785)
Számomra ez a téma tabu - bárkirõl legyen szó, nemcsak az éppen aktuáliSSH lieblingemrõl… Mind a koreai, mind a magyar társadalom meglehetõsen intoleráns ebben a kérdésben, és amíg az illetõ saját maga nem coming out-ol, addig az én ízlésem szerint nem helyénvaló ezzel élcelõdni. Bár utána sem.

Ettõl függetlenül beszélgethetünk, tréfálkozhatunk (azért a virtuális pajzánkodással vigyáznék, mert még megint félreért), akár tegezõdhetünk is, ahogy fórumon szokás.
Bár én szeretek magázódni is… ;)
Maradok tisztelettel,
micike :)
offtopic
micike_MSc 2017 júl. 15. - 22:11:03
(65761/65967)
Szép estét Mindenkinek!
Kedves Janka!

Örülök, hogy végre válaszoltál a hozzád címzett bejegyzése(i)mre, amiket SSH miatt kaptál… :)))))
Õszintén szólva már arra is gondoltam, hogy Te is Hanguk egy másik nõi alteregója vagy*, mert eddig Te voltál az egyetlen, aki nem válaszolt egyáltalán... Bár meglehetõsen koherens a történeted, amit írtál magadról - férjed és a szumó, a fiad, unokáid (ha jól emlékszem), a koreai ételek, éttermek ismerete; hogy kevés idõd van a munkád miatt, mégis rohamtempóban fogyasztod a sorozatokat (hozzám képest legalábbis), amikrõl írsz is pár sort.
Mindent persze képtelenség elolvasni, csak beleolvasgattam a beírásaidba, leginkább azért, mert ez a hülyeség* felmerült bennem. Remélem, nem haragszol érte.
Néha hasonló a stílusotok, de talán mégis más - Te pl. egyáltalán nem „kötözködsz”, csak beszélgetsz. :)

Valójában én sokáig csak a Silla-topicot olvasgattam, de a Saimdang vetítése kapcsán fedeztem fel, hogy más, még aktív Koreás oldalakon is téma, így azokat is olvasgatni kezdtem.
Így vettem észre, amikor elõször írtál pár sort a WAML-ról, majd miután végeztél, néztél mást is, aztán jött a Summer Scent - mindkettõrõl csak annyit írtál röviden, hogy tetszett, de biztos megérted, hogy én azért szívesen olvastam volna ennél részletesebb véleményt is. Vagy ha már azt írod, hogy olvasod az SSH-topic-ot, akkor ott is tehetnél/tehettél volna bejegyzést, mert tkp. azért van… :)))))))
(És megint a hülyeségem - Noemi/Hanguk is SSH-nak errõl a két sorozatáról írt eddig véleményt, legalábbis amit olvastam… ezért is vagytok gyanúsak… :))))
Mindenesetre az SSH-topic szívügyem, így utólag visszagondolva LMH-ért mégsem rajonghattam ennyire, mert bár annakidején szintén le akartam írni a vele látott sorozatokról a szubjektív véleményemet, de végül nem került rá sor, valószínûleg már nem is fog. :)
SSH-t úgy jó másfél éve rajongom, így a vele kapcsolatban korábban itt-ott (a facén és a Sillában) született irományaimat tkp. csak be kellett másolnom az oldalára. És pont az volt a célom, hogy egyrészt kiírjam magamból a lelkesedést, másrészt ha valaki infót keres, de még nem ismeri annyira, legyen egy ilyen gyûjtõhely. :)

Elhaym blogjának linkjét köszönöm (nem is tudtam, hogy hivatkozik rám), bele is néztem, és nagyon megörültem pl. Orosz „meséjének”, amit már annakidején is nagyon szerettem. Sok mindenben eltért a véleményünk anno, fõleg Bidam megítélésével kapcsolatban, de jókat „beszélgettünk” akkoriban…
Lee YoWon dalának fordítása - inkább ferdítése - valami hirtelen felindulásból elkövetett érdekes vállalkozás lehetett a részemrõl, lévén angoltudásom meglehetõsen hiányos (az iskolában még oroszt tanultunk, késõbb angoloztam valamelyest, az alapok megvannak, de ez kevés).
Mindenesetre, ha már feltetted ide ezt a verset, akkor elõkerestem a párját, amit KNG énekelt - ha lehet, ez még borzasztóbb szöveg (ma már nem tenném ki), de a lényeg benne van.
http://forum.port.hu/viewtopic.php?post_id=2235722&highlight=2235722#2235722

S ha már „fordítás”: SSH-oldalára feltettem az Obsessed c. filmjének kritikáját. Az is guglis-fordítás, de miután jól ismerem a filmet és a hozzá kapcsolódó infókat, így abból azt hiszem, egy elég normális szöveget sikerült összehoznom.
Azt olvastam, hogy az Éden megnézését tervezed, de érdekelne, hogy miket láttál még a WAML és a Summer Scent-en kívül. Akár ott, túl, a máSSHik oldalon… :)))))
Maryu 2017 júl. 15. - 17:23:37
(65760/65967)
Na itt már látszik, hogy Õ az. Milyen jól áll neki a zöld háttér.
hanguktaekwondoo 2017 júl. 14. - 22:27:49
(65759/65967)
Micike,
én idáig gyengéd voltam s harmatos, lévén hölggyel társalgok, de, bevallom, az én türelmemnek is van határa.
Mindenesetre igyekszem továbbra is tiszteletteljes maradni.
Kérem, szurkoljon nekem, hogy sikerüljön.

Felteszem a kérdést: mit akar Ön tõlem?
Én nem szelíd vagyok, csupán türelmes :-)
Mégis.
Milyen bimbózó kapcsolatra utalt közöttünk?
Nyilvánosan csupán beszélgetni szoktam, nõt én így nem szerzek.
mert nem biztos, hogy érdekli a port közönségét a magánéletem :-)
Ha annak idején kellett a nõ, ráírtam, aztán a nõ reakciójától függött minden.
Lényeg, hogy mindig tiszteletben tartottam a döntését.

Nem értem a célzást az Oroszlán ugrani készül c filmre.
Vagy Ön rám akar ugrani?
Vagy én ugorjak magára?
A Skorpió megeszi az Ikreket vacsorára c. hiszterikus eszenyi -allûrfolyamra utalva esetleg azt akarja, hogy reggelire megegyem Önt?
Homályos számomra a szív és a szerelem és egyéb dolgok boncolgatása is. stb.

Ön akkor váltott velem szemben radikálisan hangot, amikor sütiztem Min-Rinnel és ezt mókából végiggörgettük pár mondatban a porton.
Akkor, amikor kiderült, hogy ferdeszemû vagyok.

Igen, anyám Mandzsúria koreaiak által lakott részérõl vetõdött a Kárpát -medencébe.
És szebb is vagyok, mint Kim Nam-gil. ami nem nehéz :-))
Janka, Maryu, már élesíti a bárdot ;-)

De nem tehetek róla, kedves Micike, vhogy nem tetszik ez nekem.
Velem ne azért akarjon vki bármit mert a szemem húzott vagy erre vagy arra a tökfejsztárra hasonlítok.
Függetlenül attól, milyen kapcsolatban vagyok Min-Rinnel vagy akárkivel meglehetõsen ízetlennek találom ezt a fátyoltáncot.
Ne tiltakozzon Micike, mindketten, de már mindenki, aki ezeket olvassa és közben rötyög rajta, tisztában van azzal hogy most a lényeget írom.

A hölgyeknek joguk van kezdeményezni, ha finoman csinálják, akkor még elbûvölõ is lehet. nekem ezzel semmi bajom, ha mértékkel teszik.
De én egy alapvetõen konzervatív hím vagyok és nekem ez a tempó sok.
és, ha megfigyelte, nem vettem a lapot.
nem azért, mert bamba vagyok.
hanem, mert nem.

Szégyellõs vagyok Micike.:-)
az intimzóna építése nálam privátban ment mindig
akár internet, akár három dimenzió a tér.
nem beszélve arról, hogy, bár ez a sok minden ugyan ideig -óráig elszórakoztatja a népet
de vszleg egy idõ után már zavaróan hathat, annyira a magánszférába mászik.
Legyünk rájuk tekintettel.

Van egy javaslatom.
hagyjuk a picsába az egészet, ez a pár nap marhaság merüljön feledésbe.
Beszélgessünk elvont dolgokról, meg errõl a cuki kimnamgilrõl meg ami hozzá kapcsolódik. Tréfálgassunk, egyebek.
Maryu, Janka, Min-Rin, vagy a Jungi-topikból az értelmesebbje általában veszi a lapot, beszélgetgetünk,
olykor belefér egy kis pajzánkodás is, egyebek. Ahogy fórumon szokás.
Jaehwan, az ön sötétlelkû tisztelõje

https://www.youtube.com/watch?v=9xbwiGqifOE&list=PLeTTYjV49mIg6-kgarPb3umyx7utVtA6e&index=10
Maryu 2017 júl. 14. - 20:18:02
(65758/65967)
Esküszöm, alig lehet ráismerni.
Maryu 2017 júl. 14. - 20:16:50
(65757/65967)
Én próbálok nem túl sokat gondolni az új sorozatra (babonából). Nehogy aztán csalódás érjen és ne legyen hozzá angol felirat. Vagy, ami még rosszabb, van hozzá, de használhatatlanul vacak. Mint a Shark esetében is sokat kellett várni, amíg végre született egy használható angol felirat.

Úgyhogy csak reménykedjünk, szép csöndben. Valami jó lélek csináljon hozzá egy jó angol feliratot. PL.

Ez a kis elõzetes tényleg nagyon jó!
offtopic
micike_MSc 2017 júl. 14. - 17:36:24
(65756/65967)
Ön szokatlanul szelíd és szûkszavú lett, bár legalább mosolyog. :)
Gondolom, mindketten a másikra értjük az elõbbi idézetet, de ez így is van rendjén. Ha az ember önmagát nem ismeri és nem becsüli, másokat sem fog.

Engedjen meg még egy utolsó idézetet, a szív és a lélek kapcsolatáról. Persze ennek értelmezése is erõsen szubjektív.
"Áthatolhatatlan páncélt növesztettem a szívem köré, hogy megvédjem magam a sebektõl, és már egészen elfelejtettem, hogyan kell nyitott lélekkel közeledni valakihez." (Julianne Donaldson)

Tkp. némileg kapcsolódik a Summer Scent-hez is. Bár Ön az e tárgyban írt hajnali gondolataimat figyelmen kívül hagyta, de be kell vallanom, az Ön fanyalgása ihletett meg. Ezt mindenképpen köszönöm. :)
hanguktaekwondoo 2017 júl. 14. - 16:40:26
(65755/65967)
Remek, mélyenszántó anamnézis, Micike :-)
legyen úgy, ahogyan Ön gondolja :-)
offtopic
micike_MSc 2017 júl. 14. - 15:05:40
(65754/65967)
"Ha tükör a világ, abban mindig az aktuális képünket látjuk meg. Mindig éppen az a mondat tûnik a szemünkbe, ami a pillanatnyi állapotunkról szól." (Ara Rauch)
hanguktaekwondoo 2017 júl. 14. - 09:30:35
(65753/65967)
Micike, én egy rideg disznó vagyok.
Durva és közönséges fráter, kinek lelke sincs.
Egoista vadbarom. ráadásul.
és kegyetlen állat is.
Ez így van.
offtopic
micike_MSc 2017 júl. 14. - 05:17:07
(65752/65967)
A haza védelme az én értelmezésemben katonaságot jelent, bár kétségtelen, hogy az egészségügyi kontingens ilyen küldetések alkalmával is nélkülözhetetlen. Emellett pl. az „Orvosok határok nélkül” elnevezésû segélyszervezet kifejezetten karitatív jellegû, nem a honvédelmet, hanem „csak” az emberek védelmét szolgálja. De úgyis kijavít majd, ha tévedek.
Sem ehhez, sem az asztrológiához nem értek az Önhöz hasonló mélységekben, viszont azt gondolom, hogy az is bõven elegendõ, ha az ember lánya/fia a saját életében ahhoz ért - de ahhoz a tõle telhetõ legnagyobb mértékben -, amivel hivatásszerûen foglalkozik. A többi dolog lehet csak hobbi, érdeklõdés, szabadidõs tevékenység, kinek-kinek vérmérséklete, szellemi kapacitása függvényében...

Az „Amélie csodálatos élete” c. filmet még nem láttam, de nem is tervezem. Csekélyke szabadidõmben leginkább koreai sorozatok, filmek megtekintésével szoktam foglalkozni.
A créme brulée égetett cukormázának felemlegetése helyett tökéletesen megfelelõ lett volna a „jéghegy csúcsa” kifejezés használata, nagyjából ugyanolyan jelentéssel bír, bár a kifinomultságot nélkülözi.

Summer Scent. Nekem tetszett az alapmotívum, hogy vajon a szív, ami anatómiai-élettani szempontból mindössze egy kis öklömnyi izompumpa, vajon tényleg a lelkünk, az érzelmeink központi szerve? Vagy mondjuk a tudatunk által befolyásolhatatlan vegetatív idegrendszerünk függetlenítheti-e magát egy donor-szívtõl? Vagy a donor-szív a recipiens vegetatívumától?
Vagy akkor tkp. hol van a szerelem/szeretet zsigeri központja? Van-e olyan egyáltalán?
Nyilván ezek a kérdések fel sem merültek a forgatókönyv írása közben, de az én fantáziámban pl. képesek voltak megfogalmazódni, ezért elõre elnézést kérek.
A „cápás nõ” persze túl szép volt ahhoz, hogy elhiggyem róla a halálos szívbajt, sehol egy ödéma, sehol egy legalább néha elkékülõ száj. De talán jobb is így, ha nem zaklatják a laikusokat a látvánnyal…
Ráadásul a véleményünk még egy lehetséges nézõpontból is gyökeresen eltérõ, Karinthy szavaival élve „Férfi és nõ sohasem értheti meg egymást, hiszen mindkettõ mást akar. A férfi a nõt, a nõ a férfit.” (Ez utóbbi nem vonatkoztatható szigorúan a kettõnk között bimbódzó kapcsolatra. Részemrõl legalábbis biztosan nem.)

És hogy Ön b*zi lenne? Ezt nem az én dolgom eldönteni.
Ismereteim ez ügyben is hiányosak, saját tapasztalatom csak annyi, hogy kettõ, azaz kettõ fiatalembert ismerek személyesen, akikrõl ez köztudomású, õk igazán kedves, barátságos emberek.
További példa lehet Alföldi Róbert és Kulka János, mindkettõjük munkásságát régóta szeretem, és ezen a jelenkori közállapotok által kikényszerített nyilvános coming out-juk sem változtatott, sõt.
Lakatos Márk meg egy jelenség… :) https://www.youtube.com/watch?v=W6jok00lW30

Az Ön megnyilvánulásai ellenben mindenfajta melegséget nélkülöznek, s idõnként kifejezetten durvák és közönségesek - ebbõl legfeljebb látenciára vagy hom*fóbiára következtetnék, ha és amennyiben ítélkeznék, de már máSSHutt megbeszéltük, hogy ez nem szokásom.

Kép: nem Kim NamGil...
hanguktaekwondoo 2017 júl. 13. - 15:31:54
(65751/65967)
hanguktaekwondoo 2017 júl. 13. - 14:50:19
(65750/65967)
Micike, a haza védelme simán összekapcsolható a homeosztázissal. Gondoljon csak pl. az Afrikában tevékenykedõ szakmabeliekre.

Az asztrológia nem csak a csillagjegyekbõl áll.
Tipizálásra alkalmatlan, mert ha arra használjuk, félrevezet és nem azt látjuk, ami van, hanem amit látni szeretnénk.
Az pedig akár élethazugsághoz is vezethet.

Látta esetleg az Amélie csodálatos élete c. modorosságot?
Armadillo kisasszony az elején élvezettel kocogtatja créme brulée -jén a kanalat.
Nos, a csillagjegyek ismerete magához ahhoz a bonyolult tudásrendszerhez képest amit az asztrológia villant, csupán a krém tetején repedõ égetett cukor vastagságához hasonlítható.
A java a cukorréteg alatt van.
Ám a bulvárasztrológia a cukrozott megoldásokat szereti.

A Summer Scent roppantmód beteg volt.
Hunci pedig naaaaagyon unta.
végig együtt éreztem vele

Azért megnéztem volna, Namgil mit kezdett volna ezzel az idióta filmmel.
persze a cápás nõ nélkül.
hunci meg maradhatott volna

Mondja Micike, mit szólna ahhoz, ha azt mondanám, buzi vagyok?
offtopic
micike_MSc 2017 júl. 13. - 04:27:32
(65749/65967)
Hm, köszönöm a kitárulkozást, bár nem értem ezt a komoly, komor hangulatot - sehol egy mosoly, sehol egy kacsintás.
Maradva a tényeknél: a haza védelme dicséretes feladat.
Egyébként akkor most szakmabeliek vagyunk vagy mégsem? („Homeosztázis meg ilyenek”, nem honvédelem ügyben persze.)
Az asztrológia által meghatározott csillagjegyek ismerete jó dolog, mert némiképp alkalmas az alaptermészetek tipizálására (persze nem sztereóban). Nyilván az emberiség, úgy általában, de még a szûkebb ismeretségi kör sem sorolható be feltétlenül a 12 típusba, még a kínaiak 12 éves, 5 alapelemmel kombinált 60 éves ciklusaival sem. De hasznos segítség önmagunk és mások megismeréséhez.
Munkám során már sok emberrel dolgoztam, de Oroszlán nem volt közöttük. Viszont ahol jelenleg dolgozom, négyen is vagyunk. Öt évvel idõsebb kedvenc kolléganõmet már teljesen beetettem Koreával, neki is volt hajlama reá; a másik kettõt viszont (egyikük 1 nappal, másikuk 1 év 1 héttel fiatalabb nálam) nehezen viselem: hangulatemberek, harsányak, hisztisek, hatalmaskodók.
Az aszcendensem Bak. Miután ifjú leány koromban kiéltem a vadászösztöneimet, kellõen le vagyok higgadva, így bõven 30 után meg pláne. A laza vadmacska néha még elõtör, de már régóta két lábbal állok a földön. Csökfejûségem (mint mindkét jegy sajátja) viszont változatlan.
Kisebbik fiam Skorpió, Mérleg aszcendenssel, + további 3-4 bolygója is a Skorpióban áll. Nehéz természete van, de imádnivaló… :)
A Summer Scent nekem tetszett, ahogy a When a Man Loves is, pláne a szempillák. (Az Autumn in my Heart és a Dr.Jin viszont kevésbé jött be, ha már...)
A Shark története (hogy egyáltalán ez téma lehet), zenéje nekem teljesen megfelelt, KNG-lel sem volt bajom.
offtopic
micike_MSc 2017 júl. 13. - 04:17:30
(65748/65967)
Szép estét!
A Come Back Mister-béli ripacskodás valószínûleg a „haláli” téma miatti feszültségoldást szolgálta, nekem tkp. bejött És jó volt, hogy csak fokozatosan komorodott a hangulat, a témához és a várható végkimenetelhez illõen. Mindenesetre Maya egyik kedvenc szereplõm volt (nem csak nekem)… :)
A Full House még nincs letöltve, majd pótolom. A Cyborg viszont megvan szinkronosan, belenézegettem, de még nem volt idegzetem végignézni.
Mert ahogy Te Rain egyik leglelkesebb cloud-ja vagy, úgy én meg (edimir szíves megállapítása szerint) kiérdemeltem az „SSH legnagyobb magyar rajongója” címet, emellett azt is megállapította, hogy az én rajongásom „hõfokát nehéz túlhevülni”. Ebbõl kifolyólag viszont érdeklõdési köröm jelenleg eléggé behatárolt… :)
Min-Rin 2017 júl. 13. - 00:27:02
(65747/65967)
Még szép!
hanguktaekwondoo 2017 júl. 12. - 23:49:27
(65746/65967)
A fény természetesen én vagyok.
Ez nyilván evidens.
de gondoltam, azért megjegyzem
hanguktaekwondoo 2017 júl. 12. - 23:46:17
(65745/65967)
Barackbefõttel!
hanguktaekwondoo 2017 júl. 12. - 23:40:31
(65744/65967)
én.
bájos hangulatban.

Micike, amennyiben nem a bulvárasztrológia elcsépelt kliséit vesszük alapul, a napjegy
-tehát az, hogy az egyén melyik hónap, hányadikán látta meg a napvilágot-
gyakran háttérbe szorul.
Elég egy tökös ascendens, vagy egy saját házában uralomban lévõ bolygócska,
esetleg egy pompázatos együttállás valamely ravasz házacskában és két egy évben-hóban-napon született ember akár homlokegyenest más tulajdonságokkal rendelkezik.
Az asztrológia kreatív, ámde egzakt tudomány és ahány Oroszlán vagy egyéb, annyiféle.

A hanguk nicket nem tudom használni, mert majd két évig védtem a hazát és nem léptem be.
Mire jöttem volna, lett vmi indapass, azzal nem foglalkozom, mert még a seggembe is beletúrnának,faszbukkon meg nem vagyok.
A noemiseoul tréfának indult, aztán a beavatottak persze gyorsan rájöttek, mi a helyzet.
Huncit nem bántom, nincs miért. A When a Man Loves -ba kifejezetten jó volt.
De a Summer Scent -et nem bocsátom meg neki
sztem õ se magának

Ahogy a Sharkot sem felejtem el Namgilnak.
lassan kiengesztelhetne már
Maryu 2017 júl. 12. - 21:09:28
(65743/65967)
Maryu 2017 júl. 12. - 16:02:47
(65742/65967)
Jaj de jó! Köszönöm szépen.
Min-Rin 2017 júl. 12. - 11:41:52
(65741/65967)
Névnapodra kapsz majd ilyet, jó? A recept még nagyanyámtól való, a képen láthatónál vékonyabb a tészta és magasabb a diós hab a tetején. :)
Köszönet a bizalomért!
Maryu 2017 júl. 11. - 22:10:34
(65740/65967)
Ebbõl én is kérek!
Maryu 2017 júl. 11. - 22:00:31
(65739/65967)
A Please, Come Back Mister - szerintem - nem tartozik Rain legjobb sorozatai közé. Én Rain egyik leglelkesebb "cloud"-ja vagyok. Azt hiszem ez nem szorul bizonyításra, de nem voltam elájulva ennek a sorozatnak a 2-3. részében nyújtott alakításától. Néha úgy éreztem, hogy ripacskodik. Õ ennél sokkal-sokkal jobb színész. Talán a rendezõ várta tõle ezt a "humoros alakítást". Én nem tudtam rajta nevetni. Késõbbi részekben sokkal jobb lett szerencsére.
Ha kíváncsi vagy Rain igazi talentumára, arra hogy mit tud, a "A Love To Kill"-tl, a "Sang Doo Let's Go To School"-t, vagy a legnagyobb sikert a "Full House"-t nézd meg. Ez utóbbi 50%-os nézettséggel futott. Nagyon jó sorozat, kiváló alakításokkal. Rain egyszerûen lenyûgözõ a srác szerepében.
Ja és itt van az "I'm a Cyborg, But That's OK" bolond fiúja, ezért az alakításáért a Berlini Filmfesztiválon különdíjat nyert. Ezt a filmet bemutatták a magyar mozik is. Itt megnézhetõ a szinkronizált változata:
https://www.youtube.com/watch?v=EeFAlfWrsqs

A történet a diliházban játszódik. Egy kicsit morbid, de jókat lehet rajta nevetni. Egy lányról szól, aki robotnak képzeli magát és nem hajlandó enni, mert szerinte õt csak fel kell tölteni. Majd a diliházban találkozik egy sráccal, akit a szép pofikája miatt, katonakorában köcsögnek néztek a katonatársai és annak is használták. Ettõl begolyózott és azóta mindig álarcot hord .... a kettejük aranyos szerelmérõl szól a történet.
offtopic
micike_MSc 2017 júl. 11. - 20:38:34
(65738/65967)
Most meg magázódunk? Na jó, legyen…
Már a Maryu-nak írt hozzászólásomban is írtam, hogy a PÉ többek között az orvoslás bemutatása miatt is tetszett (eüs-ként), de ha ez így kevés, akkor ott van az adatlapom. Regisztráláskor elég konkrét adatokat adtam meg, amit ma már valószínûleg nem tennék, de most meg már (a Port változása, változtatásai miatt) nem tudom módosítani.
Annyit még hozzátennék pontosításként, hogy életéveim száma egyelõre még eggyel kevesebb, lévén augusztusban születtem. Vagyis Oroszlán vagyok, keletileg meg Tigris (úgy tapasztaltam, fontos momentum az Ön számára mások megítélésében a zodiákus ismerete, fõleg, ha éppen Skorpióról vagy Bakról van szó).

[Az MSc-re vonatkozó kérdésére is visszatérnék egy pillanatra - ez egyedül Bip-Bip (késõbb Kara_Kán) fórumtársat zavarta eddig, rögtön a legelsõ hozzászólásomra rárepült anno… Csakis a miheztartás végett ismétlem magam, ha már elõkerestem 2011-bõl: Mivel "szimpla" micike már volt a fórumon, muszáj volt valamit odaírnom - valóban lehettem volna szerényebb, de nem én vagyok a világon az elsõ, aki ettõl eltekint. Ráadásul ez a három betû nem biztos, hogy mindenki számára egyértelmû és zavaró, én egyébként MuSliCa-képzõnek hívom (gondolkodtam még ez utóbbi a felhasználónéven is, -képzõ nélkül, de a micike jobban tetszett, ezer bocs').]

Egyébként keresgélés közben elõjött egykori „hanguktaekwondo” (tudom, hogy ez a folytonnevetváltoztatónicktárs egyik rögeszméje is…), de én csak a saját szememnek hiszek. Ugyanez a JJH-kép, ugyanez a stílus (2015.10.20. Úticél: Korea-topic, JJH ’The man who can’t get married’ c. sorozatának ajánlója kapcsán) - ami nekem tkp. bejön -, de mivégre a rejtekezés?! :))))

Maradok tisztelettel, micike :)
offtopic
micike_MSc 2017 júl. 11. - 20:30:37
(65737/65967)
Nem vagyok zaklatott. Te feltettél egy (egyébként valóban helyénvaló) kérdést, én meg tényszerûen válaszoltam. Ennyi. :)
„Miért gondolod, hogy nem szeretlek látni?” A tagadás tagadása állítás – tehát „szeretsz”? Mindenesetre akkor meglehetõsen fura az udvarlási stílusod… :)))))
Bár az igaz, hogy nem itt „bántottál”, hanem az SSH-topicban, amikor Hunci temperatúrájával voltál elfoglalva. Na, azon tényleg berágtam! ;)
De jött homeosztázis és jól megvédett Tõled (na, ezt hívják protesztnek… de lehet, hogy csak antagonista…)
Nem mellékesen azon is elgondolkodtam, hogy ha a Saimdang-os bejegyzésemet nem csak úgy általánosságban írtam volna – mivel elõzetesen Maryu és Janka beszélgettek róla -, hanem valamelyiküknek címzem válaszként, akkor ezt a kérdést fel sem tetted volna?!
Egyébként a képen ez ki ez? :)
hanguktaekwondoo 2017 júl. 11. - 20:14:04
(65736/65967)
De maradj a filmre is ;-)
Ne csak annyi hogy sütizés és kész!
Vagy film közben is sütizhetünk.
Én nagyon nyitott vagyok az ilyen kérdésekben.
Aztán házi zsibbadtszemûd hazafuvaroz.
mer erkölcsös õ.
ha muszáj ;-)
Min-Rin 2017 júl. 11. - 20:01:07
(65735/65967)
Akkor menjünk, nézzük meg! A sütemény szerintem nagyon jól sikerült, kíváncsi vagyok, ízlik-e neked!
hanguktaekwondoo 2017 júl. 11. - 19:49:31
(65734/65967)
Kösz, Min-Rin :-))
én már egy ideje csak átugrom a sóhajtozásait ritkán olvasok bele. Mindig ugyanazokat írja.
Különösen az tetszett, hogy egyszerre vagyok szûz, buzi és nõ is kéne nekem :-))
Ez azért teljesítmény.
Közepes pszichopata, nem tud átlépni a sémákon és pórázon is tartják.
Ne foglalkozz vele.
Inkább hozz át néhány szeletet abból a diós süteménybõl amit az elõbb olyan érzékletesen bemutattál
Viszont lejött végre a film
Nálam már vége a napnak, ha van kedved este megnézhetjük
Min-Rin 2017 júl. 11. - 19:38:11
(65733/65967)
Félreértések elkerülése érdekében szeretném jelezni, hogy a déli hozzászólásomban említett "alábbi hozzászólások", ahogy te is írtad, a moderáció eredményeként már eltûntek, pedig végeredményben kár értük. Aki írta õket, nem éppen eredeti, mert akinek válaszol, a saját szófordulatait láthatja viszont, meg annyi D betût, hogy gyanakodni kezdhetünk, a lépcsõházi fórumtag a saját eszetlenségén nevet szüntelenül - kínjában. Határozottan érdekes ilyen közelbõl figyelni ahogy kirajzolódik egy ennyire beteg ember klinikai kórképe.
Nem, nem a te, de nem is micike hozzászólásaira értettem, hanem arra aki kéretlenül ír boldog-boldogtalannak, aztán kilép, de a lépcsõházban még eszébe jut, hogy "jaj, ezt is lehetett volna mondani", aztán még egyszer-kétszer. Háromnál alább nem adja, de egyikben se mond semmit. Pedig ha tudná, hányan toporzékolnak izgalmukban, milyen érdekességeket tud mondani Koreáról... Persze ehhez némi mûveltségre kellene szert tenni a témában.
Úgy tartják, sok beszédnek sok az alja
s.

Na, a vége olyanra sikerült, mintha te írtad volna. Látod, a sok éves barátság eredménye... :))
hanguktaekwondoo 2017 júl. 11. - 19:16:13
(65732/65967)
Leleményes népek: úgy törölték az elõzõ hsz.-okat, hogy olyan, mintha rólam
és Micikérõl írtál volna véleményt ;-)
Bizonyos, hogy Micike most duzzog.
Kisebbért is felizgatja õ magát.

haggyad a triciklist Min-Rin :-)) nem kell komolyan venni. lesz még neki ezer ruhája

Inkább soundtrackeljünk!
https://www.youtube.com/watch?v=lc0E1EM-Cro

tetszik a rúzs is.
olyan izé.
szenvedélyes
hanguktaekwondoo 2017 júl. 11. - 18:37:23
(65731/65967)
Jó jó ez a bázis a különbözõ nickjeivel
de vhogy mégse az az haute couture.

Nem tudom, hogy vagytok vele, de nekem még mindig Babika az igazi.
Babikát senki nem múlhatja felül. õt senki nem helyettesítheti.
Újfent beigazolódott, hogy a minõség az minõség.

Küldöm neki is ezt a legendás nyögdelményt
https://www.youtube.com/watch?v=2joSb0VyvDM
a szám jó
de ennyi idõ távlatából sem derült ki, hogy a néni tud -e énekelni
vagy a meglehetõsen szegényes erotikus fantáziájú rendezõ így képzelte el a hattyú halálát.

Kérdésem:
Mi leffeg a táska mögött?
Min-Rin 2017 júl. 11. - 12:03:50
(65730/65967)
Jó ideje nem írtam már a portra, mert minek: a jó érzésû fórumozók többsége - néhány elszánt optimista kivételével rémülten tántorgott ki innen az elmúlt hónapokban. Olvasni azonban idõnként szoktam, bár gyakran fordul fel a gyomrom a látottakon. Most, kivételesen mégis írok, hogy egy érdekes jelenségre hívjam fel a jó szándékú fórumtársak figyelmét.

Mifelénk használatos az a kifejezés, hogy "lépcsõházi". Eredeti jelentése szerint arra mondják, akinek az okosságok már csak a lépcsõházban jutnak eszébe, de van egy másik jelentése is: sötét és korlátolt. Miközben az alábbi hozzászólásokat olvastam a lépcsõházi kifejezés ugrott be - mindkét értelmében.

Hetekkel ezelõtt többször eltûnõdtem, a port és annak hõn tisztelt moderátorai miért hagyják, hogy egy erõsen sérült lelkû elmebeteg folyamatosan okádhassa magából a gyûlöletét azok ellen, akiknek szellemi-lelki szintjére csak vágyakozik, de soha nem érheti el. Mivel tudja hogy nem érhet fel ezekhez az emberekhez, dühében mocskolódik.
Az utóbbi napokban már nem csodálkozom a moderátorok viselkedésén. Ugyanis több alkalommal voltam szemtanúja, hogy ez a beteg elméjû fórumtárs egyik percrõl a másikra vált nicket, megváltoztatva a korábbi beírásai fölött megjelenõt is, amire - tudomásom szerint legalábbis - egyszerû, mezei fórumtagnak nincs jogosítványa. Tehát ha valaki ezt meg tudja tenni, akkor ezt a port tudtával, beleegyezésével és nem utolsósorban aktív támogatásával teszi. Aki tehát eddig jóhiszemûen azt gondolta, hogy a lipótmezõrõl ki-, ide pedig beszabadult ápolt magányos ámokfutását szemléli, tévedett.

Gratulálok a portnak!
hanguktaekwondoo 2017 júl. 11. - 11:23:26
(65729/65967)
Egyébiránt Micike
akartam már rég kérdezni.
Talán kolleginához van szerencsém?
Homeosztázis meg ilyenek.
Szép is lenne, ha ügyeleten egymásra csodálkoznánk :-)
A szobám, bal kettes
ha alszom ne keltsen fel, csak ha a beteg nem szimulál
nagyon találékonyak ám ;-)
hanguktaekwondoo 2017 júl. 11. - 11:10:07
(65728/65967)
Tényleg.
hol van Babika.
Olyan szép volt, mikor még együtt rajongtunk.
hanguktaekwondoo 2017 júl. 11. - 11:06:01
(65727/65967)
Mitõl vagy ilyen zaklatott, Micike?
Én csak kérdeztem valamit.
Nem rejtegetek én semmit, mindig fárasztott az etikett.
én csak olvasgatok.
és felmerült a gondolat.
Miért gondolod, hogy nem szeretlek látni?
Talán mert te nem akarsz engem? ;-)
offtopic
micike_MSc 2017 júl. 10. - 23:31:05
(65726/65967)
Nem, ezért írok offtopic.
Ha elrejted, akkor engem nem látsz...
Jó éjt! :)
offtopic
micike_MSc 2017 júl. 10. - 23:28:23
(65725/65967)
Én is úgy imádtam a hangját,... aztán LMH-ét, és most SSH-ét.
Volt egy szavazás március elején Vajandi blogjában a legjobb hangú koreai színészrõl. 12 "ismeretlen" hang 20 másodpercben - és SSH nyerte. :)))
Eléggé le kell görgetni az oldal aljára, ha valakit érdekel: https://vajandisub.wordpress.com/page/4/
hanguktaekwondoo 2017 júl. 10. - 23:18:25
(65724/65967)
Kim Nam-gil szerepel benne?
offtopic
micike_MSc 2017 júl. 10. - 23:08:19
(65723/65967)
ÉDENTÕL KELETRE.
Nagyszerû történet, kiváló színészi alakításokkal. A jó és a rossz küzdelme, a család fontossága, a bosszú hiábavalósága...
Nem véletlen a címadás, az utalás Steinbeck eredeti regényére, azon belül vagy azon túl a bibliai Káin és Ábel õsi történetére - de persze mindez koreai módon találva, jól kidolgozott jellemábrázolással, lelki küzdelmekkel, fülbemászó dallamokkal.
(Írtam is róla jó sokat korábban, amiket aztán feltettem SSH-topic-jába is...)
Talán az egyik legjobb sorozat, amit eddig láttam (sajnos nem volt olyan túl sok).
Bár az is igaz, hogy SSH miatt nagyon elfogult vagyok. Lee DongCheol Forever! :)))))
offtopic
micike_MSc 2017 júl. 10. - 23:01:42
(65722/65967)
SAIMDANG. A Sillában Illionával már tûkön ülve vártuk, hogy végre elkezdõdjön; persze elsõsorban SSH miatt, de én a Palota ékkövét is szerettem, így LYA visszatérésére is kíváncsi voltam.
Lelkesen néztük, nagyon tetszett, ahogy a jelenben és a múltban párhuzamosan zajlott a történet... Voltak azonos szereplõk mindkét idõsíkban, az alaptermészetük hasonló volt, de egyéb közük nem volt egymáshoz. Volt lendülete...
Aztán úgy a 8. rész környékén elmaradt a jelen, részeken át csak a múlt volt. Majd megint egy kis jelen, részenként 15-20 perc, majd megint csak a múlt - pedig izgalmas kérdések merültek fel a jelenben a hamis kép utáni nyomozás és Saimdang naplója kapcsán.
Aztán a 23. rész után kiderült, hogy másnap nem lesz 24., sõt lerövidítik a sorozatot 28 részesre. Ekkor kezdtem kajtatni a nemzetközi verzió után, ahol végig párhuzamosan futott a két idõsíkban a történet, így a jelen eseményei elõrébb, a múlté hátrébb tartottak. (Yt-on elérhetõ volt a maláj feliratos verzió, azt is néztem közben.)
Nagyon leesett a nézettség, a kezdeti 16% fokozatosan 12-10-ig csökkent, a végén már volt 8%-os is... de közben a nemzetközi verzió hatalmas sikerrel futott (ha véletlenül megvenné valamelyik magyar csatorna, remélem, ez utóbbit fogja)...

LYA ezzel a sorozattal tért vissza 13 év után, ugyanaz a korszak, ugyanaz a király, ugyanaz a nemzeti hõsnõ, mint a PÉ JangGeum-je, csak most az 50.000 won-os "Bölcs Anyát" keltette életre... A koreai verzió szerintem az õ elképzelése szerint zajlott (pl. állítólag kikötte, hogy nem vállal csókjelenetet), Saimdang nagyszerûségét, ugyanakkor szenvedélyességét kívánta ábrázolni.
http://koreainhungary.blog.hu/2017/03/27/egy_tiszta_no_475

Eredetileg egy másik színész játszotta volna Lee Gyeom-ot, Saimdang (kitalált) fiatalkori szerelmét, akitõl el kellett válnia, de mivel visszalépett (?), így végül SSH lett a Herceg megszemélyesítõje. Korábban dr.Jin-ként nem volt osztatlan sikere, most sem vártak tõle sokat elõzetesen, õ mégis lubickolt a szerepben és tkp. végül nagyobb sikere lett, mint LYA-nek. Valószínûleg egy kicsit át is írták a forgatókönyvet, mert eleinte rengeteg célzás volt a jó megjelenésére és számtalan nõi (sõt férfi) rajongója is volt... :))))
De persze aztán ahogy haladt elõre a történet, úgy komorodott a hangulata, de ez nem baj.
A fordítók oldalán számos fontos és hasznos kiegészítõ információ található a szereplõkrõl és egyebekrõl:
http://www.d-addicts.com/forums/viewtopic.php?f=13&t=163060

És bár vegyes volt a sorozat fogadtatása (elsõsorban Koreában), de mégis olyan gyönyörûen mutatja be egy halhatatlan szerelem történetét (is), hogy érdemeSSH idõt szánni rá... :)))
offtopic
micike_MSc 2017 júl. 10. - 22:57:46 Előzmény Maryu
(65721/65967)
Szép estét Mindenkinek!
Én is már régebb óta szimpatizáltam a keleti filozófiákkal, a gondolkodásukkal, a Távol-Kelettel, azon belül Japánnal, bár kb. csak az "utolsó szamuráj" meg az "egy gésa emlékiratai" típusú sztereotípiákon keresztül tudtam róluk valamit.
Aztán 2009-ben még éppen itthon voltam gyesen, így belekeveredtem a Palota ékkövébe. Még somolyogtam is magamban a dél-koreai történelmi sorozaton, hogy mifene, aztán egyre jobban tetszett (a koreai egzotikumon túl) a sok fõzõcskézés és a gyógyítás (fõleg eüs-ként). Mindig megnéztem az ismétléseket is. A Sillát elõször nem is akartam nézni, amolyan hatalmi harc a koronáért... de végül belekezdtem, teljesen bevonódtam, elkezdtem keresgélni a neten, így találtam rá a Port-ra, a Silla-topicra. Olvastam, hogy "na, majd ha jön Bidam", de elõször semmi különös, aztán pedig teljesen beleszerelmesedtem. Írtam is róla és a Silláról jó hosszú elemzéseket, még 2011-ben... :)))
És párhuzamosan Koreába is belezúgtam. Mindent tudni akartam az országról, a történelmükrõl, a szokásaikról, a természetükrõl. Begyûjtöttem jó pár könyvet, albumot, magazint. És minél többet tudtam róluk, annál többet tudtam a japánokról is, ami ugyebár utóbbiakat tekintve nem túl hízelgõ rájuk nézve...

KNG-tõl a BadGuy-t, Lovers Vanished, Miindo-t láttam, ezek mellett a 49napot Lee YeoWon-nal és pár UTW-sorozatot, filmet láttam akkoriban. KNG-t a katonasága alatt fokozatosan elhanyagoltam, egy rövid idõre befurakodott helyette Oh JiHo (a Chuno második megnézése során elcsábított, néztem vele is 1-2 filmet, sorozatot), aztán õt meg LMH ütötte ki a nyeregbõl. A Faith-ben persze elõször még nem is tetszett, aztán meg mégis elcsábított - meg is néztem sorban a BOF utáni sorozatait és a Gangnam Blues is nagyon bejött; csaknem 2 évig tartott...
Végül úgy másfél éve "éppen nem volt más", megnéztem az Obsessed-et és SSH megvett kilóra... A 2000. utáni sorozatait (7) és 6-7 filmjét láttam eddig, a Saimdang után pedig a saját oldalán írom ki magamból a lelkesedéSSHemet... :)))))
Ott a meglehetõsen szubjektív film- és sorozat-ismertetõim is fellelhetõk.

KNG-t még megnéztem a Shark-ban, az nagyon tetszett, a zenéje, a története, tkp. minden, de pl. a Kalózokat eddig nem bírtam végignézni... Elõször pocsék volt a felirata, a javítottal meg nem volt kedvem újrázni, mert a "fergeteges vígjáték" meghatározást túlzásnak éreztem; volt a tv-ben is szinkronizálva, de akkor meg lemaradtam az elejérõl... A Pandorát és a One Day-t sem láttam még.

RAIN. Eddig csak a Please, Come Back Mister-ben láttam, amikor a pocakos, tohonya fõhõs Rain kockáshasú testében tért vissza - ahogy gyönyörködött magában, nagyon cuki volt. Bár villámcsapás nem ért, viszont a sorozatot szerettem. :))))
A Love to Kill és a Fugitive Plan B le van töltve (lehet, hogy más is, most ezt nem tudom), de ezeket még nem láttam.
Maryu 2017 júl. 10. - 21:41:07
(65720/65967)
Én is szeretem hallhatni õt. Nagyon kellemes orgánuma van. Az énekhangja is kiváló. csak néha csúszkál egy kicsit.
hanguktaekwondoo 2017 júl. 10. - 18:11:15
(65719/65967)
Kedvesen csordogál, de nem unalmas.
Nincsenek effektek, ordítozás se zavarja túl sokszor a mûélvezetet
és nincs majomkodás.
A majomkodás a mostani, immár semmitmondó, mindenféle ötletsallanggal túlspilázott sorozatok egyik velejárója.
A színész nem képes átélni az ostoba, gyakran irracionális karaktert és a valószínûtlen helyzetet
ezért haknizik. általában lélektelenül, rutinból, kliséket halmozva.
A hakniszag ott van a mostanában készült eposzok jelentõs hányadán.
De egy helyeskére operált fizimiska meg egy -két hot vagy annak szánt jelenet elfeledteti a kábulnivágyóval, hogy voltaképpen szemetet néz.

Ez a sorozat nem tartogat rettenetes izgalmakat, de igényes szórakozást nyújt azoknak, akik nem vágynak éjjel rémálmokra.
Bevallom, nehezen nyúltam hozzá,
mert esztétikai és szellemi kínt okozott Kim Sun-ah rettentõen hiteles alakítása
és a kameraszûrõ is cukrosra színezte a színvilágot
-mint a legtöbb, 2008 -elõtt készített sorozatot.

Min-Rin ajánlására talonba raktam, most rászántam magam.
Nagyjából a felénél járok és sztem jól tettem, hogy belefogtam.
A fsz. nem egyszerûen trampladék, hanem egyes helyzetekben valódi tartásról tesz tanúbizonyságot.
Esze is van -kellemes meglepetés- és roppantmód élvezem, mikor egy -két bunkoid hyungnak bemos egyet.
Végre egy igazságosztó, meg nem alkuvó perszóna.
au gratin.
Felüdülés, csincsa.
Érzékenysége nem érzelgésben merül ki -Sun -ah kisasszony szívbõl játszik ebben a filmben
Esendõ és szeretetre vágyik
-amellett, hogy a húzós helyzetekben is megmarad embernek és nõnek
többször fel -felvillan valami tiszta, gyermeki fény benne, ami rendesen a szemébe tûz annak, aki inkább a félhomályban sumákolna.

Visszatérve fogaspityura:
Min-Rin hívta fel a figyelmemet ma egy másik remek Kim Nam-gil cameo -ra.
Avatott szemmel kiszúrta, ami felett elsiklottam annak idején.

A Personal Taste c. merényletben
-jó lett volna, ha nem a cápás nõ tátogja végig a cuccot Minyó mellett, aki viszont tényleg megtett minden tõle telhetõt, lsd. Elevator scene-
Kim Nam-gil nagyjából harmincegynéhány másodpercben megjelenik egy kávézóban.
A tube -on ebbõl úgy 20 mp látható.

A jelenet fsz.je két nõi embernek látszó lény, akik éppen vmi hímért ölik egymást, mint ahogy ez már unalomig szokás ezekben a szellemi folyondárokban.
A gond az, hogy Namgil pajtás miatt az egész párbeszédük vhogy nem túl érdekes.
Pedig õ csak olvasgat, meg kávézgat...
de a figurának máris van jelleme, hangulata, múltja és jelene.
ha valakinek kedve van kreálja meg a jövõjét is ;-)

https://www.youtube.com/watch?v=XDdgwv9RoYw
Maryu 2017 júl. 10. - 17:35:00
(65718/65967)
Augusztus 12-én?! Hú ha, az mindjárt itt van.
Maryu 2017 júl. 10. - 17:32:33
(65717/65967)
Érdekes a My name is Kim Sam soon-t valamikor régen, még a KNG rajongásom elején letöltöttem és elkezdtem nézni, mint a legtöbb KNG filmet. Vártam - vártam, hogy megjelenjen Õ, persze tudtam, hogy kis szerepe van benne, de azt nem, hogy ennyire kicsi. Az elsõ részben borzalmasan idegesített a nõ idétlensége .... KNG még sehol ... aztán alig valamit lehetett látni belõle .... hát nem tagadom, mérgesen abbahagytam.
Már annyian dicsérték ezt a sorozatot, most neki vágok újra. Most már biztos más szemmel fogom nézni. HB valahogy nem a szívem csücske, biztos ez is belejátszott az elõbb említett "utálatomba". A nõi fõszereplõt viszont azóta kifejezetten megkedveltem. Jó színésznõnek tartom én is.
hanguktaekwondoo 2017 júl. 10. - 12:36:11
(65716/65967)
Kotrok ebben a sorozatban, My name is Kim Sam soon.

Nincs benne se trancs, és még egy guminõt se láttam. Olyan kellemeske.
Sok tekintetben übereli a mostaniak többségét.

Kim Sun-ah remek trampli,
ez a nõ bármikor visszavedlik királynõvé.
Hyun Bin sztem eredeti fejjel is volt eléggé markáns, hagyhatták volna, ahogy volt
-igen zsenge, de meglepõen hihetõ az alakítása.

Viszont jelen topik névadójára nem számítottam -az asianwiki stáblistája fel sem tünteti a nevét.
Pedig ott van õ, a nyolcadik részben. meg egy pillanatra, vmeilyik elõzõben.

Mindenki batmanje orvosi köpenyben vitorlázik ki a CT -bõl
Kim Nam-gil mint pergõnyelvû doktorbácsi;
csupán pár mondatos szerepe van, de el kell ismernem, hogy nagyon ügyes.
Sajnos, nem kap közelit: a kamera még akkor is Hyun Bint pásztázza, amikor Namgil folyamatosan beszél.

Az a helyzet, hogy megint beigazolódott: nem a szerep hossza a lényeg.
A dikciója ugyan nem a legtökéletesebb, gyakran keni a szavakat, bár ezt egyfajta ifjonti bájjal tesz
-viszont a Bad Guyig pompásan kicsiszolta a csõrét.

Ebbõl a nyúlfarknyi szösszenetbõl is a legtöbbet hozta ki.
Egyéniséget adott az orvos karakterének
az ember szinte várta, hogy
na..?
és még..?
De nem volt és még, mert abban az idõben Hyun Bint tolták
és nem kellett egy pillanatra sem rivális.
Tuti, hogy felismerték: ez a névtelen színészecske végén ellopja a show -t :-)

Ugyanis feltûnõ,mennyire nem mutatják közelrõl, még akkor sem, amikor nagyon kéne.

akinek van kedve, tekerjen bele a sam Soon 8. részébe.
lehet, hogy késõbb is felbukkan.
Maryu 2017 júl. 07. - 19:40:01
(65715/65967)
Maryu 2017 júl. 06. - 20:28:10
(65714/65967)
Szia Micike!
Azt hiszem a legtöbbünk hasonló utat járt be, mint Te.
Az enyém is hasonló, csak ehhez még hozzájön annyi, hogy hosszú évek óta érdeklõdöm Ázsia iránt. Ott is leginkább a japánok iránt. A kollégáim mondták is nekem "Biztos elõzõ életedben japán voltál, azért van ez".
Majd bemutatták a TV-ben a Sillát és magával ragadott Korea különleges világa. Ja és persze minden filmet, sorozatot látni akartam amiben KNG játszik. Ez a "szerelem" máig megmaradt, ha már nem is lángol. Na persze a szívem elég nagy, hogy beférjen még jó pár kedvencem.
Ha sorba kell állítanom õket, Rain (Jung Ji-hoon) volt rám a legnagyobb hatással. Csak úgy belenéztem a Love To Kill elsõ részében és akkor ért a villámcsapás. Láttad?

SSH-t eddig csak két sorozatban láttam. My Princess és a Saimdang, de tervezem, hogy megnézek vele még pár filmet.
Maryu 2017 júl. 06. - 20:04:02
(65713/65967)
Alighanem mi is ilyen képet vágnánk, ha hirtelen 500 év múlva találnánk magunkat .... Nagyon jó.
Maryu 2017 júl. 06. - 20:02:38
(65712/65967)
Nagyon jó képek. Köszi.
Itt vajon mit csinál, halászik?
Persze gondolom, hogy csak fenékre ült.
offtopic
micike_MSc 2017 júl. 06. - 15:10:10
(65711/65967)
Szép napot!
Bár nekem is KNG volt az elsõ nagy szerelmem (a 2011-es levelet a 30. szülinapjára végül én adtam postára anno), de aztán egy idõ után elhalványult a rajongásom, jött egy rövid Oh Jiho-s korszakom, aztán úgy két évig LMH, majd legutóbb, már másfél éve teljesen "megSSH-sodtam". Alapvetõen hûséges típus vagyok, mindig csak egy paSSHiba szerelmesedem bele, de akkor nagyon... :))))))
Meg is néztem vele szinte minden filmet, sorozatot, némelyiket többször is. A Saimdang után pedig sikerült nyitni neki egy saját topic-ot, így legalább már nem kell szétoffolni a Sillát... :))))
Meg ott legalább összeszedtem azokat az infókat, amiket tudni érdemeSSH: filmjeit, sorozatait, meg a meglehetõsen szubjektív véleményeimet...:)))
(Pl. az Édenrõl bõségesen írtam, hatalmas kedvencem az a sorozat, úgy cakk-pakk, a Saimdang-ot pedig a Silla-topicban veséztük ki, sõt egy idõ után vetítettünk is.)

De ez KNG oldala, ezért mást is hoztam, ha esetleg még nem olvastátok:
http://m.erzeki-korea.hu/stars/ikon-2017/kim-namgil-visszter-a-tv-be/#!
Elég részletes, ami a sztorit illeti; ez a "hipochonder doki" pedig, mint alapkoncepció, jónak tûnik...

További szép napot kivánok mindenkinek! :))))
Maryu 2017 júl. 01. - 18:49:41
(65710/65967)
A két idõsíkban értelemszerûen más emberek élnek, mert ez nem idõutazós film. Viszont ugyanazok a színészek játszanak mindkettõben. Csak, amíg a XVI. századi részben egy színész a királyt játszotta, a ma játszódóban a professzort.
Szerintem semmi zavaró nincs ebben. Hiszen két különbözõ történetrõl van szó. A XVI. századi rész a korabeli mûvészekrõl, arról, hogy a társadalom hogy ítélte meg õket. Arról, hogy a király, a fõurak hogy viszonyultak hozzájuk. Érdekes volt. Ja és persze arról szól, hogy született meg az a bizonyos híres festmény a Geumgangsando hegyrõl.
És e körül a festmény körül bonyolódik a ma játszódó történet is. Ez köti össze a két részt. A festmény évszázadokra eltûnik, és hatalmas feltûnést kelt, amikor megtalálják, de kiderül, hogy amit találtak az egy hamisítvány. A professzor viszont anyagi és egyéb okból valódinak mondja .... olyan nagy pénzrõl, presztízsrõl és egyébrõl van szó, hogy még a gyilkosságtól sem riadnak vissza.
Maryu 2017 jún. 30. - 19:38:10
(65709/65967)
Azt még nem láttam.
Viszont a Saimdang-t kár kihagyni. Egészen különleges hangulata van. Nem a szokványos sztori, talán ezért nem tetszett sokaknak.
Nem kifejezetten kosztümös, mert a jelenben is játszódik. Voltaképpen kicsit olyan, mintha két különbözõ történet lenne, ami egy festmény körül bonyolódik. A szereplõk ugyanazok mind a kettõben, de más-más embereket személyesítenek meg.
Maryu 2017 jún. 30. - 00:02:11
(65708/65967)
Megkaptam. Köszönöm szépen. Már le is töltöttem a sorozatot. Ha izgi, én is megnézem. Jó lesz majd az után, amit most nézek.

Ez a Saimdang Light's Diary. Egy nagyon szép, mûvészetekkel foglakozó, mondhatni filozofikus sorozat. Saimdang egy a Csoszon korban élõ festõnõ volt. Kibe beleszeret a kor egyik leghíresebb festõje, egy herceg, a királyi család tagja. Sajnos szerelmük nem teljesedhet be, mert a sors szétválasztja õket, de a herceg örökké el nem múló szerelemmel, mindig oltalmazza a nõt. Együtt megalkotják a kor egyik legszebb, leghíresebb festményét.

A történet két idõsíkon játszódik. Mondhatni két külön álló történet. Ez a híres festmény köti össze a két részt. Mert a jelenben e körül a festmény körül bonyolódik a történet. Igazi? Nem igazi? Egy mindenre kapható mûvészettörténész professzor próbál ebbõl ebbõl hasznot húzni, úgy hogy semmitõl sem riad vissza.
Maryu 2017 jún. 29. - 22:16:02
(65707/65967)
Van hozzá magyar feliratod?
Maryu 2017 jún. 28. - 16:29:43
(65706/65967)
Nem láttad?! Pedig az elsõ részt érdemes megnézni. Nagyon jó, szórakoztató, könnyed kalandfilm.
Maryu 2017 jún. 27. - 16:53:31
(65705/65967)
Szombaton Film Mánia 18.25 Kalózok
Maryu 2017 jún. 26. - 22:23:33
(65704/65967)
Még jó, hogy nem úgy jött meg a jelenbe, mint a Terminátor..... Igaz, hogy a Terminátor a jövõbõl jött.
Maryu 2017 jún. 25. - 22:27:30
(65703/65967)
Tényleg ötletes.
Maryu 2017 jún. 24. - 23:02:39
(65702/65967)
A Miindo (Portrait of a Beauty).

Tényleg ezt láttad már. Ez is kosztümös.
Maryu 2017 jún. 24. - 22:58:31
(65701/65967)
Jó, menjünk együtt.
Maryu 2017 jún. 23. - 22:42:08
(65700/65967)
Aranyos a bajuszkája. Nagyon jó!
Maryu 2017 jún. 23. - 22:41:24
(65699/65967)
Bejelentkezem hozzá kezelésre ...
Maryu 2017 jún. 22. - 19:41:45
(65698/65967)
Az Érzéki-Korea egy nagyon jó Koreával foglakozó oldal, ott olvashatjuk KNG új sorozatáról ezeket:
"A történet középpontjában egy 17.századbeli, a Joseon-korban élt orvos áll, aki egyszer csak a 21.századi Szöulban találja magát. Nos, eddig ebben semmi különös nincs, hiszen épp elég idõutazásos sorozatot láttunk, és reméljük, sikerül valami meglepetéssel elõrukkolni a stábnak. Az bizonyos, hogy a sztori fõhõsének alakját egy Heo Jun nevû, valóban élt, nagy tiszteletben álló híres Joseon-kori orvos ihlette. Sorozatbéli doktorunk neve Heo Im, aki egy rendkívül tehetséges gyógyító, fõ eszköze az akupunktúrás tûkészlet, õ maga pedig meglehetõsen fura szerzet, ráadásul még hipochonder is… Hiába a tehetség, hiába az akkoriban sztárgyógymódnak tartott tudás, Heo Imet mellõzik, udvari karrierrõl nem is álmodhat alacsony származása miatt. Aztán egy váratlan baleset után majd’ 500 évet utazik elõre a történelemben, és a mai Szöulba csöppen."

Olvass tovább: http://www.erzeki-korea.hu/stars/ikon-2017/kim-namgil-visszter-a-tv-be/
Maryu 2017 jún. 22. - 19:25:19
(65697/65967)
Úgy néz ki, hogy augusztusban kezdik el vetíteni a sorozatot. Munka címe: „Living Up To One’s Name”

Ha valaki más nem tervezte be, én megcsinálom a magyar feliratát.
http://www.hancinema.net/korean_drama_Live_Up_to_Your_Name.php
Maryu 2017 jún. 22. - 19:07:06
(65696/65967)
Ez nagyon jó hír. Hurrá!!!!
Maryu 2017 jún. 17. - 18:45:32
(65695/65967)
Attól én sem voltam elájulva. Talán azért mert többet vártam tõle, hiszen mindenhol azt olvastam, hogy milyen klassz.

Voltaképpen a sztorija nem rossz. Ötletes és most, hogy már sok sorozatot láttam, azt mondom, hogy egész jó volt. Eszméletlen mennyi egy kaptafára készült, totál unalom sorozat van. Például, amit most nézek (Cinderella and Four Knights) az is nagyon tingli-tangli. Nem is tudom, miért nézem ....
http://asianwiki.com/Cinderella_and_Four_Knights

Ez a kép tökéletes tükrözi, hogy milyen.
Maryu 2017 jún. 16. - 23:29:39
(65694/65967)
Elküldtem e-mailben.
Maryu 2017 jún. 14. - 13:23:44
(65693/65967)
Ja és már rég kinéztem magamnak a Imaginary Cat címû kis sorozatát, ami egy macska és egy fiú barátságáról szól. Lehet, hogy érdekes lesz?
http://asianwiki.com/Imaginary_Cat
Maryu 2017 jún. 14. - 13:21:45
(65692/65967)
Yoo Seung-Ho-val már láttam a Sillán kívül is pár sorozatot, de valahogy nem nõtt a szívemhez. Nem tartom valami nagy színésznek, de persze még fejlõdhet, hiszen nagyon fiatal, de soha nem lesz belõle olyan jó színész, mint Kim Nam-gil vagy Uhm Tae-woong.
Amiket láttam vele, általában nézhetõ, néha egész jó sorozatok voltak.
King and I
You are Beautiful
Warrior Baek Dong Soo (Ji Chang-wook nagyszerû alakításáért érdemes megnézni. Õ már itt is elképesztõ volt)
Arang and the Magistrate (Ez ugyan kosztümös, de nem a hagyományos történelmi sorozat. Érdekes sztorival egy szellemlányról. Az imádni való Lee Jun-gi-val)
http://asianwiki.com/Arang_and_the_Magistrate
Maryu 2017 jún. 11. - 22:51:25
(65691/65967)
Maryu 2017 jún. 11. - 20:28:37
(65690/65967)
Én ezt már láttam régebben, de teljesen elfelejtettem. Köszi. Jó volt újra nézni.
Maryu 2017 jún. 11. - 20:21:24
(65689/65967)
A Hwarang-ot én nem mondanám történelmi sorozatnak. Az inkább kosztümös szerelmi történet.
Spoiler:
Igaz az egyik hwarang az álruhás király és van némi bonyodalom a trónnal kapcsolatban is, de inkább fiatalok szerelmi huzavonája.
Maryu 2017 jún. 07. - 17:25:57
(65688/65967)
Most néztem meg a Hwarang-ot.
A fiúk nagyon helyeskék voltak. Egy csokor jóképû koreai fiú. Egy darabig élvezkedtem, de gy idõ után már ez nem volt elég. Nem ártott volna valami történet is hozzá, mert ami volt elég gyengécske volt. Ezért aztán idõnként elaludtam rajta.
Maryu 2017 jún. 05. - 21:50:45
(65687/65967)
Elkészült a Diamond Lover (vágott változat) 14. részének magyar felirata.
http://www.doramaforever.hu/viewtopic.php?f=44&t=268&sid=ed60a7cda800ad686ca90fc4ec2a1243
Maryu 2017 jún. 02. - 18:34:33
(65686/65967)
Igen, van valami probléma a Porttal. Velem is elõfordult pár napja, hogy eltûnt egy hozzászólásom képestõl, de másnapra megkerült. Mások is panaszkodnak.
Maryu 2017 jún. 01. - 19:30:57
(65685/65967)
Az a kép tényleg olyan "szenvedõs" kép.
Én nem láttam még ezt a sorozatát, de ha tényleg mindig fájt neki valamije (ha más nem a lelke) a filmben, ezen látszik.

Én egyébként nem várom tõle, hogy mindig szép legyen a filmjeiben, inkább azt, hogy jól építse fel a karaktert. Jól játsszon. Annak örülök a legjobban, ha a karakterei nem is hasonlítanak egymásra. Ha teljesen hihetõek.

Ezen a kép akkor készült, amikor tényleg fájt neki valami. Azt mondták a sérve rendetlenkedett.
Maryu 2017 máj. 29. - 23:28:00
(65684/65967)
Szia Janka! A kedvedért a Bad Guy készül.
https://youtu.be/IQ6RKyU8O0U
https://youtu.be/XRlSF6DFbHE
Maryu 2017 máj. 29. - 23:19:12
(65683/65967)
Ez a felvétel alighanem a Shark felvételén készült 2013-ban.
https://youtu.be/cGwPhcW3-bo
https://youtu.be/_EpdEI-8p3s
Maryu 2017 máj. 25. - 20:47:49
(65682/65967)
Nekem is ez van meg, két részre bontva és a filmmel együtt lejött az angol felirat is, de csak az elsõ 60 perchez. Gondolom ezért nem készült hozzá magyar felirat.
Maryu 2017 máj. 23. - 21:20:36
(65681/65967)
Ebben azt hiszem csak egy kis szerepet játszik. A film megvan, de angol felirat csak az elsõ feléhez. Neked végig van angol felirat hozzá?
Maryu 2017 máj. 16. - 23:11:47
(65680/65967)
Én a "Signal"-t nézem. Láttad?
Voltaképpen egy krimi, és elég izgalmas is, de a lényeg az, hogy két idõsíkban játszódik. Most és 15 évvel ezelõtt. A két idõsík közötti kapcsolatot egy furcsa öreg, régi walky talky kapcsolja össze., ami már régen használaton kívül van, elem sincs benne, de váratlanul egy nap megszólal és a 15 évvel ezelõtti tulajdonosa, egy nyomozó jelentkezik benne, aki éppen egy gyilkossági ügyben nyomoz. Ez a gyíkosság a mai napig kiderítetlen ....
Mit mondjak? Marha jó.
Maryu 2017 máj. 16. - 23:02:40
(65679/65967)
Nagyon jó ez a kép sorozat.
Maryu 2017 máj. 16. - 23:00:59
(65678/65967)
Nekem is õ a kedvenc koreai színésznõm. A Sang Doo óta.
Maryu 2017 máj. 16. - 20:11:49
(65677/65967)
Ebben a cikkben is valami új filmrõl írnak, amit Jung Ji-young rendezõ szándékozik 2018-ra elkészíteni. A film címe érdekes módon Goblin. Ezzel a címmel most volt egy tv sorozat, de ez egy kosztümös filmnek ígérkezik. A Joseon korszakban fog játszódni. Joseon és Manchuria határán egy kis faluban játszódik majd, ahol valami tragédia miatt a falusiak menekülni kényszerülnek és KNG karaktere fogja vezetni õket a cikk szerint.

http://www.dramabeans.com/2017/05/kim-nam-gil-as-leader-of-the-persecuted-for-historical-film-goblin/
Maryu 2017 máj. 12. - 20:05:00
(65676/65967)
Ez jó lenne.
Reméljük sikerül valami ujjat is hozni benne, mert egyébként a sztori emlékeztet a "Faith"-re.
Csak ott a nõ az orvos, és utazik a múltba.
Láttad már?
https://www.viki.com/tv/1058c-the-great-doctor
Maryu 2017 máj. 08. - 22:32:58
(65675/65967)
Én is inkább majd a végén nyilatkozom, még nem láttam csak eddig.
Egyet mondhatok, azoknak akik szeretik a kínai sorozatokat, nagyon tudom ajánlani. Ja és mindenkinek, aki szereti Raint, mert õ tündéri megint, mint mindig.
Maryu 2017 máj. 08. - 19:57:49
(65674/65967)
Szívesen. Nézed, vagy még csak gyûjtöd? Hogy tetszik?
Maryu 2017 máj. 07. - 18:15:17
(65673/65967)
Elkészült a Diamond Lover (vágott változat) 13. részének magyar felirata.
http://www.doramaforever.hu/viewtopic.php?f=44&t=268&sid=8da4cba59455d305712819ccf918cbbd
Maryu 2017 máj. 04. - 23:02:54
(65672/65967)
Még nem. Valamiért filmet inkább délután szeretek nézni, de eddig délután nem volt rá idõm.
Maryu 2017 máj. 02. - 17:27:33
(65671/65967)
Az "One Day" sajnos nem lett egy átütõ siker. Április 30-ig 234500 nézõ látta
http://www.hancinema.net/hancinema-s-box-office-review-2017-04-28--2017-04-30-105586.html
Maryu 2017 ápr. 28. - 23:22:41
(65670/65967)
Még nem láttam. Úgy nézem, hogy egy krimi. Én az Agatha Christie stílusú krimiket szerem.
Maryu 2017 ápr. 28. - 21:06:07
(65668/65967)
Na akkor azt én lehet, hogy kihagyom. A végére értem a The Duo-nak. Tudom ajánlani, tényleg jó sorozat volt.
Most itt vagyok megint a problémával, hogy mit nézzek. Valami vidámat nem tudnál ajánlani? Olyat, aminek sztorija is van?