Téma: Kim Nam-gil

offtopic
edimir 2017 júl. 29. - 16:55:11
(65867/65967)
Silla nagy varázsló, sok mindenre ráveszi az embert, amit korábban el se tudott magáról képzelni.. amikor adták anno, megnézni az adott részt délután, az ismétlést éjjel a másik csatornán.. aztán még hajnalban a youtube-on a vágatlan verziót, hogy kibosszankodjuk magunkat azon, ugyan milyen megfontolásból vágtak ki éppen fontos jelenetet a tv-én sugárzott részbõl.... Deokman artikulátlan nyüszítõ sírását Yushin kövénél, aminél felkavaróbb sírást talán azóta sem láttam/hallottam... vagy Sohwa halálát, Chilsuk döbbent fájdalmát... és sorolni lehetne a vágói melléfogásokat.... Ezért is olyan jó az általad készített összeállítás..
Ljerk 2017 júl. 29. - 16:32:35
(65866/65967)
Középiskolában nevettem azon, hogy valaki a Sweet együttes Menekülõ róka címû számát felvette többször egy 30 perces kazettára és oda-vissza csak azt játszotta le - aztán lám, én is 8-nál többször néztem végig Sillát. :)
offtopic
edimir 2017 júl. 29. - 15:44:26
(65865/65967)
Szép napot!:).. és milyen remek ellenpont egyben...

Látom, több ilyen kivágást is készítettél a sorozatból!:) Köszönet a munkádért... olyan jó szemezgetni belõle...

KÉP: - felirat -
Ljerk 2017 júl. 29. - 14:23:30
(65864/65967)
Van amikor az ember nem érti meg a másikat, és bolondnak nézi ....... persze aztán késõbb õ is úgy jár.

(A magyar tv-ben nem sugárzott jelenet A Silla királyság ékköve sorozatból KNG-vel)
- http://www.dailymotion.com/video/xpctc7
offtopic
edimir 2017 júl. 29. - 13:14:28
(65863/65967)
:)))))))))))))))

Kedves noemiseoul!:) Köszönöm!:) Igazán bájos szösszenet volt, rég nevettem ennyit!:))))))

Hogy miért nem szégyellem magam? Nos, ez nem a konfliktuskezelési problémámból adódik, pusztán abból a ténybõl, hogy valóban nincs miért!:) Szerintem még Önnek sem sikerül (bármily nagy tudású is) akár az Önnek, akár Min-Rinnek írt hozzászólásaimból egyetlen picurka sorocskát sem idéznie, ami durva, közönséges, alpári, sértõ, bántó.. vagy bármi olyan lenne, ami az emberi kommunikációban ebbe a kategóriába tartozna. Vajon ezt Ön is elmondhatja magáról?

... edimir...egy meglehetõsen régi nick.... ha már rajta/vele próbál élcelõdni, akkor kérem tegye könnyeden és elegánsan, itt ez nem igazán sikeredett!:)))))))))))

Freud papa és Jung bácsi? Nos, Önnel kapcsolatban nekem is õk villantak be!:))))))))))

Kellemes sütizést kívánok, Min-Rin bizonyára nagyon finomakat süt!:))))))))))) Örülök, hogy van, ami megédesíti a napjait... sütemény és barát!:)))))))))

Legyen szép a napja!:)
Andó Gertrúd 2017 júl. 29. - 01:22:29
(65862/65967)
Nem csak bolond vagy, hanem szänalmas is .

- nevvel viccelödni a te korodban ... ilyet csak ovodäsok csinälnak, mert sem eszük, sem eleganciäjuk nincs az ertelmes vitähoz
- nem vagyok wikipedia, szoval ne tölem akarj megtudni informäcokat, annyira meg legyen mär eszed, hogy a port uj rendszere rengeteg nicket es az ezzel együtt järo informäciokat törölte
- nem, nem szegyellem magam semmiert
- ha szerelmes vagy a noemiseoulba, akkor azt rendezd le vele, mi ebben nem tudunk segiteni
- azt hiszed a nösteny az bänto szo ? hät nem az, ösztönyleny es ebben a vilägban bizony nagyon is szükseg van ösztönlenyekre
- ha ferfit lätok, izgalomba jövök ?! häl istennek, mitöl jöjjek izgalomba, töled ? :))))) de ehhez hozzäteszem, szerelmed, haguktekvado ällt belem azzal : hogy csak nem a nöket szeretem, ugy szexuälisan.
- te is megprobälhatnäd, hogy nezegetitek a ferjeddel közösen ( vagy ha nincs akkor egyedül) hanguktekvandot, hätha valami öröm költözik savanyu eletetekbe. na ugye milyen jo ezt neked olvasni ? vegül is te kezdted ezt a temät
- szerelmed , hanguktekvando pedig megtanulhatnä, hogy beleszarik a ventillätorba akkor bezony mindenki szaros lesz aki közel äll hozzä. dehät ö semmihez nem eleg tökös/vagy töketlen, de ez mär az ö keresztje, es van is neki eleg baja nelküled is.

Irhattam volna nagy betüket is, de nem tettem .
offtopic
edimir 2017 júl. 29. - 00:18:58
(65861/65967)
Kedves Min-Rin!

Mivel megszólíttattam, így válaszolnék rá kizárólag a magam nevében.

„A fórum alapvetõen személytelen, ide mindenki nickkel ír, és nincs jelentõsége annak, magánemberként hogyan él.”

Valóban, nem tartozik ránk senki magánélete, de az, hogy ki hogyan él, vagy éppen visszaél a személytelenséggel, az igen. Sosem jöttem volna ebbe a topikba, ha az említett illetõ elõzetesen nem ír be A Silla királyság ékkövére. Az ottani hozzászólásai nem tartoznak a Koreáról való ismereteink bõvítéséhez, egészen más tartalommal és célzattal íródtak, amiket nem kívánnék minõsíteni. Bárki számára visszakereshetõ, megítélhetõ.

„Amennyiben értékelni akarjuk az egyes fórumozókat, az egyedüli mérce az lehet, hogy tudásával, értelmesen megfogalmazott véleményével mennyit ad a többieknek.”

Ha valóban ez lenne a mérce, akkor sajnos a fent már kifejtettek fényében az illetõre nézve nem túl hízelgõ.

De én úgy vélem, hogy a különbözõ fórumokat látogató felnõtt emberek szabadon eldönthetik, hogy melyik fórumot és milyen céllal látogatják… és ez nem feltétlenül kell, hogy a legelmélyültebb ismeretszerzés legyen, megnyilvánulásaikkal nem kizárólag a kollektív bölcsességhez kell feltétlenül hozzájárulniuk. Egyik fórum sem a Magyar Tudományos Akadémia… és nem kell tudósnak lenni, ez nem kívánalom. Van, aki egy fárasztó nap után csak betér, beír pár észrevételt az õt érdeklõ oldalon, más szereti a könnyed hangvételt, a jókedvet… és azt teremt a topikban, megint más képet, zenét tesz fel… és lehet, hogy épp azzal teszi egy másik ember napját szebbé…. Miért kell õket rangsorolni, felettük ítélkezni? Elférnek a nap alatt!!!

Az ember egy komplex lény, borzasztó finoman hangolva a maga összetettségében, egyik oldalának sem kellene prioritást adni, az egészbõl egyetlen részt csak kiemelni. Mert mit ér bármilyen nagy tudás, ha nem kapcsolódik hozzá empátia, elfogadás. Igen, a fórumozáshoz ez is szükségeltetik, mert semmilyen nagy tudás nem ad felmentést más lenézéséhez, megalázásához, földbe döngöléséhez.

Hmmm, mi van, ha a lenézett, megalázott , földbe döngölt vki egy teljesen más területen kiváló szakember, amiben esetleg Önök kevésbé járatosak? Manapság nehéz polihisztornak lenni. És lehet, hogy egy más társaságban nem épp Koreát preferálják, hanem mondjuk a numerikus áramlástant, a helyettesállítást a mezopotámiai vallásos világképben, vagy szimplán a premier leauge átigazolási idõszakának fejleményeit, akkor mi van?

Ha már itt tartunk… akkor nem micike, hanem micike_MSC… és nem Ondo Gertrud, hanem Andó Gertrúd… már csak a pontosság és a másik „személytelen” fórumozónak kijáró tisztelet végett.

Bevallom, nem ismerem az Úticél: Korea topikot, sosem jártam ott, nem vagyok egy nagy topik-kósza… Így az ott felhalmozott rendkívüli tartalmat sem. De ez itt a Kim Nam-gil topik. És amit errõl a topikról és funkciójáról a korábbi hozzászólásomban írtam, azt fenntartom.

„Ami ma itt folyt, az szégyellnivaló. Ilyet nõk nem tesznek, ilyet csak nõstények tesznek. Akik gyûlölik a férfiakat, talán mert nagy hiányt szenvednek, és ez frusztrálttá és durvává teszi õket. Nektek ez a legális stresszoldó?”

Hmm, és még én voltam „durva”????? Ezt a mocskos inget szíves engedelmével nem venném magamra… nem az enyém!!!!!

És igen, szégyellni sem vagyok hajlandó magam, nincs miért. Egyébként pedig kikérem magamnak ezt a hangvételt!
Min-Rin 2017 júl. 28. - 21:52:47
(65860/65967)
Kedves fórumtársak, nemcsak edimir, hanem mindenki, talán érdemes lenne végre tisztázni néhány kérdést.
A fórum alapvetõen személytelen, ide mindenki nickkel ír, és nincs jelentõsége annak, magánemberként hogyan él.

Amennyiben értékelni akarjuk az egyes fórumozókat, az egyedüli mérce az lehet, hogy tudásával, értelmesen megfogalmazott véleményével mennyit ad a többieknek.

Most például érdekesen áll szemben egy nagy tudású fórumtárssal egy micike, akinek magánemberi nagyszerûségéhez semmi közünk, ellenõrizni se tudjuk, mellesleg nem is akarjuk. Amit micike hozzáad a kollektív bölcsességhez, azok egy koreai színész interneten fellelhetõ fotói, néha egy-egy hosszú eszmefuttatás az Édentõl keletre c. koreai sorozatról, valamint végsõ érvként magánélete reflektorfénybe állítása. Mivel semmi közünk a magánéletéhez, nem véleményezem, vajon ízléses-e, hogy egy férfi fórumtársnak némileg csiklandósan ecseteli, milyen izgalmakat hoz férjével közös életébe kedvencének nézegetése.

Amit Ondo Gertrud ad a port közönségének az még izgalmasabb. A csupán száz beírásában én nem fedeztem fel magam számára hasznosítható információkat azon túl, hogy azonnal izgalomba jön, amikor egy férfival lehet csevegni, és hogy egy topikban finom lélekrõl téve tanúbizonyságot, nem normálisnak és baromságokat állítónak mondja azokat, akik vele szemben az adott témában jártasak. Ennél komolyabb érvei nincsenek. Mindig elbûvölõnek és nagyon viccesnek találom, amikor olyanok kritizálnak akik nem tesznek semmit, csak besétálnak és véleményeznek, méghozzá közönségesen és tudatlanul. Itt a porton volt szerencsém ilyenhez, nem egy alkalommal.

Ezzel szemben áll egy fórumtárs, aki két éven át olyan koreai érdekességeket, helyeket mutatott meg a téma iránt érdeklõdõknek, amelyeket a netet bújva se tudnak mások elõbányászni. Az Úticél: Korea topik két aktív és másfél passzív éve alatt a megtekintések száma több mint két és fél millió volt úgy, hogy a beírások zömét két fórumozó írta.

A port koreai szekciójának tagjai - ahogy ezt a múltkor már említettem - szorgalmasan látogatták az Úticélt, olvasták az ott közreadottakat.
Gondolkodjon el rajta mindenki, ki az, akit értékelni és becsülni lehet és kell, és ki az, aki biztosan rendes ember - nem lop mozdonyt - de amúgy kinn vagyunk vele az összes hazai vizekbõl.

Van szerencsém személyesen ismerni néhány portos fórumtársat. Ismerem magánéletüket, de a fórumon nem ennek alapján ítélem meg õket. Mellesleg a ma durván megtámadott noemiseoult (korábban hanguktaekwondooo) magánemberként is ismerem, és tisztában vagyok vele, milyen átlagot messze meghaladó munkát végez és milyen tiszta lelkû ember. De ez nem tartozik a fórumtársakra, ahogy a saját sikereimet, családi életemet sem teszem kirakatba.

A mai termést olvasva szégyenkeztem. Szégyelltem magam azoknak a nõknek a nevében, akik nõi mivoltukat, de emberi mivoltukat is meghazudtolva azon voltak, hogy azt bántsák, akinek a fentiek ismeretében köszönettel tartoznak. Mindezt, miért? Micikéért? Ando Gertrudisért? Egy fenét!

Ami ma itt folyt, az szégyellnivaló. Ilyet nõk nem tesznek, ilyet csak nõstények tesznek. Akik gyûlölik a férfiakat, talán mert nagy hiányt szenvednek, és ez frusztrálttá és durvává teszi õket. Nektek ez a legális stresszoldó?

De tényleg! Nem szégyellitek magatokat?
hanguktaekwondoo 2017 júl. 28. - 17:56:32
(65859/65967)
Most hallom hogy 39 éves vagyok a sillások szerint :-))
Ez rettenetes.
idáig mindenki huszonévesnek nézett
a peccába
Maryu 2017 júl. 28. - 15:35:39
(65858/65967)
Ez nem kérdés, természetesen a hagyományos doktor.
offtopic
edimir 2017 júl. 28. - 15:14:08
(65857/65967)
Szia!:))))))))))) Mi szemészesen ismerjük micike_MSC-t, nem mindenkit ér ekkora szerencse és megtiszteltetés!:) Légy hát belátóbb!:))))))))))) Egy Kim Nam Gil topikban valóban nem elegánSSH más színészért rajongani, de úgy gondolom, nagyobb bûnök is elkövettettek a fórumozás történetében. Aki pedig tudja, hogy a napi áldozatos munkája során mennyi lelki megterhelésnek van kitéve, az csak megértõen mosolyog, hogy legalább talált egy legális stresszoldót!:)))))))))))))
offtopic
edimir 2017 júl. 28. - 14:49:03
(65856/65967)
Kedves noemiseoul!:)

"Mi legalább nem tesszük be egy nap hatszázszor egy esetleges találkozó idõpontját és ülésrendjét."
Ezzel kapcsolatban csak arra szeretném felhívni szíves figyelmét, hogy errõl nem Gertrúd tehet... mea culpa... az én bûnöm... ugyanis én szervezem a találkozót, és a szervezésnek ezt a módját választottam, hogy a jelentkezõk hsz. formájában írják fel magukat a nekik megfelelõ idõponthoz... mivel nyár van (ez bizonyára Önnek is feltûnt), így a nyaralások, szabadságok miatt kicsit nehézkesebb a szervezés, vannak, akik épp olyan helyre utaztak, ahol problémás az internetre csatlakozás...

Szíves megértését ezúton is elõre köszönöm!:)))))))))))

Mivel Ön szívesen olvas, így bizonyára ismerõs :
Üres kalász fenntartja fejét.
»Nézd a buzakalászt! büszkén emelõdik az égnek,
Míg üres; és ha megért, földre konyitja fejét.«

Még egy aprócska megjegyzést engedjen meg nekem...
"És, mivel Kim Nam gil igen keveset produkál az utóbbi években,
hát nem fogjuk hatvanhatszor is visszakérõdzni a tizenkettedik rész harmadik felvonásának ötödik percébõl kiragadott szempillarezdüléssht"

Ha jól tudom, akkor ez egy "személy" topik, mégpedig Kim Nam Gil koreai színésznek hozta létre anno a topik készítõje.... természetesen lehet beszélgetni benne Koreáról, kultúráról, hagyományokról, hogyan látják és láttatják magukat a koreaiak... DE ide annyiszor tehet fel vki Kim Nam Gil fotót, ahányszor kedve tartja.... és ha sokadszor kíván értekezni a szempillarezdülésérõl, akkor azt is megteheti szabadon, mert ez egy alapvetõen erre rendelt hely. A kettõ jól megfér egymás mellett, csak kellõ tolerancia szükségeltetik, ami szerintem alap egy korrekt fórumozónál.

offtopic
edimir 2017 júl. 28. - 14:20:39
(65855/65967)
Kedves noemiseoul!:) Köszönjük, hogy tanulmányi kirándulást tett nálunk... Igen, Ön tökéletesen jól emlékszik a felkeresett topik nevére, valóban "A Silla királyság ékköve" elnevezésû....

Hmm... ezt a bejegyzést tette nálunk:
"ibapöcsönye
Szóval a Városligetben
viszem a hámozókést"

Mostani fejtegetése tükrében megvilágosodtam, hogy miért is kell a hámozókés. Köszönöm!:))))))))))))

"... és rendkívül gyümölcsözõ volt a meeting." Köszönjük a pozitív visszajelzést!:) Mindig örülünk, ha széles látókörû, nagy tudás birtokában lévõ ily roppant szerény, ám annál szívélyesebb látogatónk akad!:)

hanguktaekwondoo 2017 júl. 28. - 11:50:13
(65854/65967)
hanguktaekwondoo 2017 júl. 28. - 10:33:08
(65853/65967)
Egyébként tanulmányi kirándulást tettem a Silla királyság ékkövében -ha jól emlékszem a topik címére- és rendkívül gyümölcsözõ volt a meeting.

Fény derült a libapöcsönye szó valódi gyökerére, koreai nyelvészeknek ismét lesz munkája.

A libapöcsönye ugyanis, mint kiderült, olyan echte koreai szó, melynek gyöke ugyanakkor magyar elemet tartalmaz,
úgyismint turkomán ejtésû hangalakot -bõvebb információért nyugodtan lehet Vámbéry Árminhoz fordulni.

Konkrétan : a libapöcsönye mint koreai maradvány a következõképpen jelenik meg a nylevhasználatban.

이 /mint ez/ 바 /mint eset, dolog/
pöcs /figyelem, itt a turkomán gyök!/
és 은혜
-mely elem nem nyögés, hanem az önye realisztikus megfelelõje.

Tehát a libapöcsönye koreaiul 이바 pöcs은혜
melynek rejtett jelentése:
Ez a dolog egy pöcs, Eun-hye!

ezt a nyelvemléket egyébként elõször Gong Yoo alkalmazta a Coffee Prince utáni partin, kissé beállítva,
mikor Yoon Eun-hye némi sörkörcsolyát ajánlott neki a pezsgõ mellé.

https://www.youtube.com/watch?v=0zcbiyZzpIk&t=25s

Lám, mire jó távoli tájakat, topikokat megismerni!
Csak szélesül tõle az ember látóköre!
Andó Gertrúd 2017 júl. 28. - 02:28:26
(65852/65967)
Szep estet :)

Elöször is mi törtent a KNG -topikkal ? :)))

Mäsodjära : vitatkoznek ezen kijelentessel , több ponton is : "A keveredésment koreai nagyon-nagyon ritkán szép.
A sok hús fogyasztása, a magyarnál sokkal érzékibb, anyagközpontú lét, ..."

Sok hus fogyasztäsa szerintem nem jellemzö a koreaikra. A magyarnäl nem sok nep anyag-központubb szerintem, de hogy a koreai nem az, az biztos :)
Az erzekibb jelzöt hasznälni ebben a szövegkörnyezetben szerintem botorsäg.
hanguktaekwondoo 2017 júl. 27. - 15:59:15
(65851/65967)
Hajaz ember már sokat pancsizott
és a kalózkendõt elvitte
hm
a cica
akkor ilyet is lehet játszani
https://www.youtube.com/watch?v=j79duFFZ830

A kiscsávó busani.a legtöbb zseni onnan származik. jó a fõd
hanguktaekwondoo 2017 júl. 26. - 18:13:35
(65850/65967)
No, meg is érkezett a pedofilbuzi és egyéb jelzõkben kimeríthetetlenül bõvelkedõ, rendkívül kreatív privát üzenet a mélybugyrokból :-)
ezért szükségesnek tartom közölni, hogy , bár, mint minden nagy rettenetes zseni, naivkoromban én is szenvedtem beteljesületlen szerelemtõl
mégis, az elõzõ részt mintegy felvezetésnek szántam.

A nyugati Bread nevû, fõleg 70 -es években csúcsra járatott zenekar dalai népszerûek a koreai sorozatgyártók körében.
Eredetiben ugyan nem használják, de vagy elénekeltetik õket a szerencsétlen színésszel, oszt vagy sikerül vagy szívás
vagy feldolgozzák és ahogy esik úgy puffan.
Egyébként nem meglepõ, hogy a Bread számai ilyen közkedveltek.
Az énekes kifinomult egyénisége átjön a az énekhangon. Emellett még képezte is az eleve jó hozott anyagot és az eredmény ritka jó:
azok akik hasonlót kísérelnek meg, legtöbbször csak nyávognak vagy kínosan kipréselt falzettót erõltetnek
és az elõadásmódot telenyomják oda nem illõ szexuális atmoszférával -lsd. Britain's Got Talent és egyéb versenyek.

A koreaiakat minden bizonnyal az az idõtlen, éteri szomorúság
és szeretetteljes, ám lemondó gyengédség fogta meg, ami a számokat olyan jellegzetesen áthatja.
Ez a fajta elvágyódás egy finomabb létezésbe mintegy szellemi magként ott van a legnagyobb koreai filmek üzenetében.
Lásd Király és a bohóc, Tavasz nyár, de még az agyonnyúzott Bin-jip is. a sor folytatható.

Ezzel a Bread -del elõször pár éve találkoztam, amikor Firestone kedvence, mindenki Kangija próbált eltalálni a dalból néhány hangot.
Nehéz dolga volt, mer pengetni is kellett, de ment.
Sõt, az a helyzet, hogy elismerésem -gyakorlatilag tisztességesen megcsinálta ezt a kutyanehezen énekelhetõ számot.
https://www.youtube.com/watch?v=TvwjUTwgwLA

A Spring Waltz c. régimódi -értsd:nincs gyilok, se agymosás, túl sok ordítozás se átváltozások meg idõsíknyavalyák, szóval amolyan nézhetõ- sorozatban
a Bread Lost Without Your Love -ját dolgozták fel.
Jól sikerült; teljesen más, "koreai" atmoszférája lett a dalnak,
de ez nem vont le sem az eredeti, sem a sorozatban jó sokszor énekelt változat értékébõl
https://www.youtube.com/watch?v=aitmhTPE7kM

A képen a Busan melletti Oryukdo
hanguktaekwondoo 2017 júl. 26. - 17:21:14
(65849/65967)
Min-Rin 2017 júl. 25. - 08:57:52
(65848/65967)
Kedves Maryu, nagy köszönet a koreai fanok nevében a ráadásul mindig minõségi fordításokért!

A képet nem elsõsorban Ji Jin-hee, hanem a háttérben látható kis alak miatt kaptad. :)
Min-Rin 2017 júl. 25. - 08:47:38
(65847/65967)
Gong Yoo és a reklámok, de Kim Nam-gilre is érvényes belõle ez-az.

A negyedik perc táján elõjön a fodrászsegéd stílus, a kis bajuszka, amit mi jobban szeretnénk nem látni, se rajta, se korábban Kim Nam-gilen. De ma rájöttem, hogy ez ugyanaz, mint amikor a világ nyugati felén a pasik egyszer csak úgy érzik, szakáll nélkül nem élet az élet. Szerencsére ez a betegség általában nem tart soká, hamar kigyógyulnak. A koreai sztárok azonban szentül hiszik, ebbõl nem szabad kigyógyulni - sajnos. Egyébként négy perc után már nem túl izgalmas, addig viszont vannak benne határozottan szórakoztató részek.
https://www.youtube.com/watch?v=XB3BWyV9nbI

Noemiseoulnak figyelmébe ajánlom a 3:15-tõl kezdõdõ reklámot. Bármilyen megdöbbentõ is, Kim Sun-ah képes volt a 2005-ben bemutatott My name is Kim Sam Soonban bájtalan trampliként, és ugyanazon évben igazi csábító nõként megmutatni magát.
Maryu 2017 júl. 24. - 22:01:35
(65846/65967)
hanguktaekwondoo 2017 júl. 23. - 13:51:27
(65845/65967)
nekem Gulácsy már szecis, a szürrealizmusa túl árnyékos.
De valóban õt is oda sorolják.

A preraffaelisták közül ez a nehéz kompozíció emblematikus.
Roppant igényes munka; újszerû, mégis, a múlt értékeibõl indul ki.
A kp címe is sokat mond: Flaming June
Lángoló Június
/a June nõi név is lehet/
hanguktaekwondoo 2017 júl. 23. - 13:44:45
(65844/65967)
Kedves Micike,
noha válaszát nem közvetlenül nekem címezte, Ön mégis megszólított engem a szokott, kissé mackós szellemességével.
bár a seoult lehagyta. ezért kissé duzzogok.

Oly szerény a lelkem, kedves Micike. nem beszélve arról, hogy antiagresszionista vagyok. Még a légynek se ártok.

Az, hogy EMBER vagyok, nem tudom, legjobb tulajdonságom -e.
Remélem sikerül megfelelnem, legalábbis igyekszem megfelelni neki, mert ez a szó igen nagy, megelõlegezett dicséret és egy élet munkájával kell rászolgálni.
Úgy vélem, mint annyiszor, most is rossz felé célzott,
nem is túl kifinomultan :-)

Ne irigyelje hát tõlem a Maryu által leírt EMBER szót -amit szívembõl köszönök neki, mert nagyon jólesett.
Vette a fáradtságot és beírt néhány mondatot szolidaritásból, ami megmutatta, hogy õ maga is EMBER.
Ellentétben sok, akár más topikokban sumákoló
csupán
hölggyel
akik bõszen olvassák a beírásokat, meg is tárgyalják egymás között,
használják az információkat,
esetenként jól szórakoznak -titokban :-)- egymás rovására
-mert legtöbben egymást sem kedvelik :-)-
de amikor ilyen helyzet adódik
nos
lapítanak.
és várják a különb vesztét :-)

Emberismeretem nem vallott csõdöt
ugyanakkor remekül szórakozom :-)

Ha én ide nem írok, nem annak köszönhetõ, hogy ilyen népek forgolódnak itt
-a jellemük nekik a legnagyobb csapás :-)-
hanem annak, hogy más köti le a figyelmem
vagy -ilyen is van-
dolgozom :-)

Ami kérését illeti, azzal nem tudok érdemben foglalkozni.
Min-Rin nagylány és én nem vagyok a gyámja.
Azt mond és tesz, ami jólesik neki, ez vonatkozik a gondolataira is.
Az említett témában gondolataink legtöbb ponton rímelnek.
Temperamentumát illetõen szintén nem vagyok illetékes:
én nem látom, hogy Min-Rin nyugtalan lenne.
Leírta, amit gondolt a koreai felhajtásról.
Minimálisan megengedõbb vagyok, mert én nem vagyok õ és fordítva
-bár még töröltgyerek lehet, hogy ezt is kihozza; már nem olvasom, mert unom-
de hancsávók körüli dili nekem se tetszik.
Elég csak ránézni az egyébként kitûnõ orgánumú és tehetséges Namgung Minre mondjuk a One Fine Day -ben meg pár év múlva a Can You Hear My Heart -ban.
szemfényvesztés.

Kérem, vigyázzon. a személyi kultusznak nem feltétele a diktatúra :-)
A személyi kultuszt az egyén szintjén az elme termeli ki, ál -önvédelmi reakcióként a világra vetítve a félelem és a hiányérzet összekapaszkodásában ringó édes álmokat, amikor a bensõleg elnyomott frusztrációk immár túl erõsen kopogtatnak.
tehát pótcselekvés.

Noha nem vagyok gyakorló szülõ, munkámból adódóan sokszor foglalkozom velük.
Sajnos, nem értek egyet azzal, hogy a szülõ a gyermekeit tökéletesnek lássa.
Sajnos, nagyon nem.
Ugyanis ez a fajta szülõi hozzáállás termeli ki azokat a gyerekeket,késõbb felnõtteket, akik elõtt nincsen gát;
akik önmagukat tekintik a társadalom alfájának és omegájának,
bár ilyen attitûddel csak a zéróba férhetnének bele.

A gyermek hibáit látni kell, ha szükséges nyesegetni -ha már a csiszolás nem használ.
Nem jó, ha a gyermek, akinek értékrendje, önlátása csak éppenhogy alakul, azt látja: õ bizony tökéletes.
gyarlóbbá válhat, mint amilyennek a Teremtõ szánta.

Ez van, a három dimenziós emberi lét még ilyen követelményeket támaszt.
Feltéve, hogy olyan kölköket akarunk késõbb útjukra bocsátani, akik nem mások rovására óhajtanak élni
-mosolyogva
és tarolva.
Ahogy most az trendi.

jelenleg tele van a világ ilyen népekkel
Elég jól érzik magukat :-)
a média pedig ráerõsít erre a tendenciára
hirdetve, hogy
TE
vagy a középpont
a legfontosabb
a lényeg.

Alázatról
és a MI -rõl nem vagy alig esik szó :-)
Nyilván, mert az már feloldja a kialakítandó elszigeteltséget.
ha érti, Micike, mire gondolok.
Nem biztos, mert hsz. -ból úgy látom, a témát illetõen nincsen sok háttérinformációja, ami, mivel gyermekei vannak, nagy kár.
Az õ érdekükben kérem, nézzen ennek utána, akár a beírásaim között is tallózva.
Nem a gyermekeivel vitáztam, õk nem Ön.
A késõbbi jövõjük szempontjából érdemes a szülõnek nyitott szemmel járnia.
offtopic
micike_MSc 2017 júl. 23. - 03:09:36
(65843/65967)
Jó éjt!
Szép napot!
:)
offtopic
micike_MSc 2017 júl. 23. - 03:07:46 Előzmény Min-Rin
(65842/65967)
OFF
Kedves Min-Rin!
Komolyan mondom, Hozzád képest Noemi-val vitázni egy élmény.
Bár használsz néha hangulatjeleket, de ezek nehezen tompítják a mondandód élét. Mintha élet-halál harc lenne számodra, hogy leszámolj minden „ellenséggel”…
Nem akarok cinikus lenni, inkább csak mélységesen elszomorít, hogy véresen komolyan veszed azt, ami nem az (pl. "ez a hosszú ideje folyó meddõ vita”).

Csak kérdezem: miért zavar a rajongáSSHom, a lobogáSSHom? Kinek ártok vele? (Nem kell válaszolnod!)
Attól, hogy Te mindig nyugodt és higgadt vagy - gondolom legalábbis -, én más vagyok, az én ízlésem már csak ilyen. Tudod: de gustibus non est disputandum.
Azt írtam ugyan, hogy SSH számomra egy hiteles ember a SZEREPEI és a látott civil megnyilvánulásai alapján - de mikor neveztem Istennek?!
Személyi kultusz? SSH t’án politikai diktátor lenne? El akarja rondítani ezt az egyébként is csúnya világot, amiben vakhittel követem, mert egyébként mindenfajta kritikus gondolkodásra képtelen híve lennék?
Idézd, kérlek, a „dühödt kirohanásaimat” és a Ti „értelmesen megfogalmazott érveiteket”, mert én valahogy nem emlékszem rájuk.
Hol írtam „nem éppen finom megjegyzéseket”, hol idéztem „másoknak írt hozzászólásokat”?
Max. Noemi-t idéztem, de Tõled is idézhetek (véletlenül szembejött ez is, míg olvasgattam):
„A koreai éghajlat nagyon kedvezõ lehet: elbûvölõ pasik teremnek minden bokorban! :)))
Ha pár (sok-sok) évvel fiatalabb lennék...” (2012. márc. 04. 20:39, KNG-topic)
O tempora! O mores!

A szeretteimet (úgy általában) egyáltalán nem látom tökéletesnek, sõt, magamat sem.
A gyermekeim viszont természetesen azok: szépek, okosak, a világ egyszerre legjobb és „legrosszabb” gyerekei, akiket csak IMÁDNI lehet.
Ráadásul a kicsinek - túl azon, hogy egy „hisztis” kis Skorpió - még ellenállhatatlan gribedlijei is vannak… :)))))
Szerinted nem az egy anya dolga, hogy feltétel nélkül szeresse a gyerekeit?! Aztán ha már vén leszek, majd kiderül, hogy jól szerettem-e õket.

Bámulatos, milyen könnyen ítélkezel. Mindenesetre azért azt remélem, hogy Maryu és Janka nem esik ki a kegyeidbõl, mert szóba álltak velem korábban…
25 éve ápolok betegeket - „nem középiskolás fokon”. Éjjel, nappal, hétvégén, ünnepnapokon, folyamatosan. Férjemmel váltakozva, mert õ meg Mentõ.
Sokszor találkozom (találkozunk) a halállal, ami az élet része, így elfogadható, megszokható…
A halál nem nehéz, mindössze néhány perc, amíg az élet utolsó szikrája kialszik. A haldoklás nehéz: a hosszú órákig, napokig vagy még tovább tartó fájdalom, félelem, fuldoklás elviselése, megélése, amit minden erõfeszítés ellenére nem mindig lehet csillapítani. A hozzátartozók bánata, kínja, elõzetes gyásza… és ennek figyelése, követése, kísérése, az együttérzés megélése, kimutatása, éreztetése… Ami kiégve (burn out) nem megy. Ahhoz szív kell, lélek kell. És azt karban kell tartani, pl. koreai sorozatok, filmek nézésével, a látottak átélésével, olykor rajongással, lobogással…

De a család a legfontosabb. Éppen most megyünk egy hétre nyaralni a gyerekekkel - évek óta nekünk ez az egy hét a „Karácsony”, amikor reggeltõl estig, sõt éjszaka is mindannyian együtt vagyunk, mindennap étteremben eszünk vagy éppen a parton piknikezünk.
Ebbõl kifolyólag a következõ napokban nem is fogok ide írni, így ezt a valóban értelmetlen vitánkat le is zárhatjuk. Remélem. :)

Kedves Noemi!
A nagybetûs EMBERségedet, a nagyvonalú, önzetlen segítségedet, ami kedves ismerõseid szerint a te egyik legfõbb tulajdonságod, kérlek, fordíts arra, hogy Min-Rin végre megnyugodhasson…
Köszönöm! :)
Kellemes beszélgetéseket, jó szórakozást kívánok a továbbiakban.
Min-Rin 2017 júl. 22. - 19:54:57
(65841/65967)
Szépek, békét és nyugalmat közvetítenek. Tetszik. :)
Min-Rin 2017 júl. 22. - 19:52:18
(65840/65967)
Talán a rövid ideig való ténykedésük miatt is tudok olyan keveset róluk? A Forsyte Saga c. regényben volt egy mellékszereplõ, aki ebben a mûfajban alkotott. Gulácsyt is közéjük sorolják?
hanguktaekwondoo 2017 júl. 22. - 19:41:56
(65839/65967)
Nincs min :-D
Az impresszionizmus a hiperrealizmus mellett nálam is favorit.
A preraffaeliták is dobogósak.

Az irányzat nem volt hosszú életû, mégis, azt a mûvészettörténészek is elismerik, hogy meglepõen erõsen hatott a késõbbi irányzatokra.

Pl. erre a japán mûvészre is
http://www.kycraft.com/art_gallery0.html

Itt is érvényes az, amiket a sorozatokban megfigyelhetünk:
nem a szerep hossza a lényeg,
hanem a tartalom, amivel az alkotó megtölti ;-)
hanguktaekwondoo 2017 júl. 22. - 19:34:35
(65838/65967)
Ez a specialitása
Min-Rin 2017 júl. 22. - 19:27:09
(65837/65967)
Azért nem mind. :))
Maryu 2017 júl. 22. - 19:25:58
(65836/65967)
Na meg repül is a háztetõkrõl.
Min-Rin 2017 júl. 22. - 19:15:45
(65835/65967)
Rájöttem, csak azon gondolkodom, mi lenne most a helyes. Ha bevallanám, hogy Picassot soha nem kedveltem, vagy ha megpróbálnálak meggyõzni, hogy nem élt nála zseniálisabb festõ...
Az én kedvenc mûfajom nem a kubizmus, nem is a hiperrealizmus, hanem az általad is említett impresszionizmus.
Vitázzunk egy kicsit? Ha van kedved, szívesen! :))
hanguktaekwondoo 2017 júl. 22. - 19:12:19
(65834/65967)
oszt rugózik
a szikével együtt
hanguktaekwondoo 2017 júl. 22. - 19:08:09
(65833/65967)
Min-Rin ezzel neked akartam válaszolni :-)
Kérlek, tekintsd a jó szándékot.
Jó lenne ráfogni a gépre, meg a rendszerre,
de egyszerûen csak félre kattoltam
hanguktaekwondoo 2017 júl. 22. - 19:04:32
(65832/65967)
weh, fenébe, gyakorlatilag ebben is egyetértünk ;-))
pedig milyen jó lett volna csörtézni egy kis ellenvéleménnyel!
Nincs vaki errefelé aki kedveli Picassót és a Guernica bikája az ideálja?

Min-Rin
valld be
titkos kedvenced az öregkopasz
Maryu 2017 júl. 22. - 18:57:40
(65831/65967)
KNG készülõ új sorozatának ebben a cikkben ‘Deserving of the Name’ a címe.
Azt írják: Ez az orvosi dráma a Joseon kor leghíresebb keleti orvosáról, Heo Im-rõl (Kim Nam Gil) és Yeon Kyung-rõl (Kim Ah Joong), egy modern orvos terapeutáról szól, aki 400 évesnél idõsebb szikével dolgozik. A kiadott fotók Kim Nam Gil és Kim Ah Joong szokatlan találkozásait mutatják be. A Joseon kori megbízott Heo Im találkozik Choi Yeon Kyung fõorvos sebésszel. Amikor is a kialakult rejtélyes légkörben felébred köztük a kémia.
http://my.castko.com/archives/14739
hanguktaekwondoo 2017 júl. 22. - 18:49:17
(65830/65967)
Ahogy Maryunak már elõbb jeleztem, a hiperrealizmuson nem lehet elcsúszni, ha az ember nem csak másol, de azzal együtt teremt is.
Ehhez csak önmagából kell merítenie és mesterien kivetíteni majd vegyíteni belsõ világát vagy annak egy részét az alkotás szellemi magjával.

Ennek a srácnak a képein véleményem szerint van egy olyan egyéni vonás, ami alapján felismerem és megkülönböztetem munkáit.
A hiperrealizmus kategória esetében is sántít -csak nincs jobb szó rá- mert határozottan impresszionista jellege van egy -két képen belüli mozzanatnak.

Mindenesetre inkább hiperrealizmus, mint pl. kubista Picasso
akinek a kék vagy rózsaszínû korszakára sem vagyok kíváncsi, mert az egész egy középszerû blöff.
Annak a Marthának vagy kinek a helyibe, akit úgy festett le mint egy félig lesminkelt vízihullát, dobtam volna egy balhorgot az érdemes mesternek.
tanuljon belõle.
Remélem a Guernica patása még most is kísérti a másvilágon.
amíg bocsánatot nem kér tõle.
hanguktaekwondoo 2017 júl. 22. - 18:40:03
(65829/65967)
A hiperrealizmus valódi mûvészet, ha az ember nem csak másol, hanem az alkotó beleadja azt is, ami csak legbelül van.
Egyébként meg lehet vásárolni a képeit

https://www.mutualart.com/Artist/An-Jung-hwan/ED447B92C39E0573?test_related_artists=1&utm_expid=.stXbDAerRp2zt3YOasRDbg.1&utm_referrer=https%3A%2F%2Fwww.google.hu%2F
Maryu 2017 júl. 22. - 18:33:29
(65828/65967)
Hogy miket találtál?! Nagyon jók.
Maryu 2017 júl. 22. - 18:27:45
(65827/65967)
Nagyon jók ezek a képek. Esküszöm, ha nem tudnám, hogy festette, azt hinném, hogy fotó.
Min-Rin 2017 júl. 22. - 18:22:11
(65826/65967)
Kim Nam-gil is mûvészi tevékenységre sarkallja rajongóit, bár inkább a korábbi években kaptak ihletet, ami nem meglepõ.

Íme, a galéria:

A dögös bad guy
http://www.kepfeltoltes.eu/view.php?filename=374badguy2.png

Maga sem hiszi el, amit lát
http://www.kepfeltoltes.eu/view.php?filename=909bagduy.jpg

Bidam
http://www.kepfeltoltes.eu/view.php?filename=265bandzsabidam.jpg

Bandzsa Bidam
http://www.kepfeltoltes.eu/view.php?filename=837bidam.jpg

Akit a mozdony füstje megcsapott
http://www.kepfeltoltes.eu/view.php?filename=256ciganyokottisvannak.jpg

Bidam egy profi keze alól
http://www.kepfeltoltes.eu/view.php?filename=250_leth_.jpg

Ajakosnéger
http://www.kepfeltoltes.eu/view.php?filename=261feldagadtsz_j.jpg

Bevallom, az eredeti képnél is hiányoltam a karjából a régi, jó, bömbölõ táskarádiót.
http://www.kepfeltoltes.eu/view.php?filename=142kimnamgil.jpg

Az elkövetõ kissé nõiesítette Nem-gilt.
http://www.kepfeltoltes.eu/view.php?filename=553kngn_ies_tett.jpg

Az élet szomorú. Nagyon szomorú.
http://www.kepfeltoltes.eu/view.php?filename=349megviselten.jpg

No komment
http://www.kepfeltoltes.eu/view.php?filename=403namgil.jpg

Sillás csoportkép, azt elárulom, egy nõ és két férfi van a képen.
http://www.kepfeltoltes.eu/view.php?filename=441sill_sh_rma.jpg

A szépség portréja - az ágyban
http://www.kepfeltoltes.eu/view.php?filename=170sz_ps_gportr_ja.jpg

Ez pedig a legextrább. Nem tudtam rájönni, a rajzoló szemével van baj, vagy átmosta magán Kim Nam-gilt, és ez lett az eredmény.
Min-Rin 2017 júl. 22. - 15:49:27
(65825/65967)
Ez nagyon kedves. Köszönöm!
Min-Rin 2017 júl. 22. - 15:48:40
(65824/65967)
Megnyugtató és derût adók a képek, a srác nyilvánvalóan teljesen elmerül az alkotás közben, ami - tapasztalatból beszélek - a legjobb az egészben. Ahogy látom, egyre többen választják ezt az utat. Élve Fentrõl kapott kézügyességükkel, alkotni kezdenek. Az eredmény nem mindig profi, de hogy amatõrként sikerül-e az embernek mások számára adni, az nem feltétlenül a profi technikai tudáson múlik. Az biztos, hogy a flow élményt éli meg, aki ilyen foglalatosságra adja a fejét, azaz kezét, az pedig szenzációs és talán hozzásegíti az embert, hogy boldogabban élje az életét.

A képek élvezetesek, de véleményem szerint nagyon keskeny ösvényen egyensúlyoznak. Mûvészetnek tekinthetjük, ha gyönyörködtetõ hatását vesszük alapul, de ha szigorúan nézzük, csupán fotókon látott kép festménybe való pontos átültetése. Kérdés, hogy az elkészülõ képekbe ad-e önmagából. Hogy megértessem mire is gondolok: ha megfigyeljük, óriási különbség van aközött, ha egy zenész kottából, és aközött, ha fejbõl játszik. A különbség abban áll, hogy a kottából játszott mû ugyan lehet hajszálpontos, de mégsem ad olyan élményt, mint amikor kotta nélkül, a zenét önmagán átmosva, így önmagát is hozzáadva adja elõ a mûvész - akár itt-ott apró tévesztésekkel.

Ma csak offtopikot tudok írni. :))

Nagy kedvem lenne üldögélni a fák árnyékában, de most más dolgom van és az sem rossz, sõt. :)
Min-Rin 2017 júl. 22. - 15:24:55
(65823/65967)
Ez ugyan offtopik, de azért nem akartam kihagyni. :)

A rendezés kérdésében nem vitatkozom, egyetértek, a vetkõzés elhagyható lett volna. Bár a fickó arcjátéka szerintem nem sáros, engem meggyõzött az elkeseredett férj szerepében. A lelkesedésem azonban elsõsorban kulturált, szép hangjának és a számomra eddig ismeretlen Cavalli zenéjének szólt. Az nem rendezés kérdése, hogy a librettóban, amelynek nyomán Cavalli zenemûve készült, Menelaosz nõi ruhába öltözve búslakodik Heléna elvesztésén. Vígoperáról van szó, amelyben az idevonatkozó részt alább olvashatod.

That meddling in the affairs of mortals leads, as it does in most Baroque operas, to great complications in the main part of Elena. It's Theseus who abducts Helen, having abandoned his intended Hippolyta (which will have repercussions later), but in doing so he also takes Elisa, an Amazonian slave who has been engaged by King Tyndareus of Sparta as a wrestling assistant for Helen. Elisa however is none other than Meneleas dressed in female clothing, but so good is his disguise that not only has Theseus's colleague Pirithous fallen in love with her, but so too has King Tyndareus. As much then to bring back Elisa as his abducted daughter, the King sends his jester Irus out to find them.

Persze ettõl még tekinthetjük ízléstelennek a benne megjelenõ 17. századi Velence viszonyát a szexualitás kérdéséhez. Az opera buffa tudomásom szerint a vásári komédiákból hajtott ki, azok meg nem éppen brüsszeli csipke finomságúak voltak.

Vajon ez az opera, amely mint Rip van Winkle, avagy mint ókori elõdje, a thébai Epimenidész, nem is beszélve a koreai sorozatok idõutazóiról, évtizedeket, vagy évszázadokat aludtak át, szóval az Elena miért most ébredt fel álmából? Elképzelhetõ, hogy a történet és vele együtt az általad nehezményezett stílus most újra virágkorát éli?

A zene szerintem jó, persze az egészet kellene hallani és látni ahhoz, hogy biztosan eldönthessük. A fickó viszont vitán felül nagyszerû kontratenor.

A képen a Figaro házasságából való jelenet a mai operarendezések nagyobb dicsõségére.
hanguktaekwondoo 2017 júl. 22. - 14:10:32
(65822/65967)
A képen látható csávó An Jung-hwan, 78 -as realista festõ.
Érdemes legalább néhány perc figyelmet áldozni rá.
A sok modern pemzlist mind kenterbe vágja.
Ahogy nézem ezeket a képeket, derültebb lesz a világ.
Nemcsak, hogy van fény az alagút végén,
de valójában alagút sincs ;-)

Trendi mjúzikkal aláfestve képek
https://www.youtube.com/watch?v=IiXPT1mf62k

Nyugalmasabbb instrumentális zenei aláfestéssel
https://www.youtube.com/watch?v=ZyNBIZHzQEI

Hyung munka közben, timelapse -féle megoldással
https://www.youtube.com/watch?v=uVK0ebVTnSs
hanguktaekwondoo 2017 júl. 22. - 13:24:46
(65821/65967)
hanguktaekwondoo 2017 júl. 21. - 19:00:55
(65820/65967)
most látom, a portnak megtetszett netrebko és a rúdtáncolás mert kétszer is berakta, egy szövegen belül.
Érdeklõdnék: hogyan csinálta?
Ezek szerint a beírásokkal is machinálnak?

Múltkor kaptam privátokat ettõl a töröltgyerektõl, hol ilyen, hol olyan nick-kel.
Nem érdekelt, nem bontottam fel.
Hát erre eltûnik az összes Bejövõ üzenetem :-)
El nem hiteti velem senki, hogy nem a port finanszírozza a munkásságát :-)
hanguktaekwondoo 2017 júl. 21. - 18:54:16 Előzmény Min-Rin
(65819/65967)
én rózsaillatút szoktam.
bocs.
hanguktaekwondoo 2017 júl. 21. - 18:50:31 Előzmény Min-Rin
(65818/65967)
ez a nõcis cucc nekem sok.
De ízlés dolga.
Nekem egy kontratenor -ha nem nyavukkol, hanem tényleg énekel- egyedül akkor oké, ha férfiként lép a színpadra és komolyan teszi a dolgát.
Nagyon könnyû elcsúszni ebben a mûfajban, mert a stílusérzék itt végképp elengedhetetlen.
csak egy kicsit megcsúszik, és máris transzvesztitaként viszi a show -t.

Justin pajtás egyébként méltósággal teljesít, pojácáskodás kizárva.
Az elsõ gyakorlatilag jobb, mint az eedeti, mert a parodizált hölgy csak szeretne így énekelni.
Futtathatják bárhogy, a fülem remek.
mégis engem vhogy alföldi -rendezésekre emlékeztet az a második. feminim arcjáték, kissé angyalosra rajzolva, kidomborítva az erotikus célzatot;
sztriptíz, ott meg egy szárnyacska a darázsderekon, no meg félmeztelen Marylin Monroe -paródia az ágyon.. weh de unom már ezt a sztájlt.

Múltkor láttam Netrebkót, Manont énekelte.
egy rúdtáncos kurva vonaglott a kupiban.

Ezek a modern rendezések a mûvészet rákfenéi.
lealázzák az elõadót. a szerzõ meg forog a sírjában és még csak nem is tiltakozhat.

Múltkor láttam Netrebkót, Manont énekelte.
egy rúdtáncos kurva vonaglott a kupiban.

igazán magas szinten már túlhaladottnak tartják, tkp. óriási botlásnak, hogy egyáltalán elterjedt.
nem lesz könnyû kivágni a szemétbe ezt az irányzatot.
Az összes középszerû, de futtatott "alkotó" ragaszkodni fog hozzá,
azon egyszerû oknál fogva, hogy eredetiben nem lennének képesek színpadra állítanak
-a modern értelmezés pedig azt jelenti: csináld ahogy akarod és tudod.

Ráadásul a csávó a másodikban totál Kim Sam -soon :-))