Téma: Kincsem

10/10
bluedragon36 2017 ápr. 02. - 16:17:39 10/10
(98/358)
Zseniális film ajánlott megnézni!
9/10
Muya 2017 ápr. 01. - 21:55:36 9/10
(97/358)
Nagyon nagyon rég óta csak úgy megyek moziba, hogy megnézem mennyi a foglalt hely. Ha sok, akkor nem megyek, mert tudom "ricsaj" lesz. Ha látom vannak üres sorok, akkor elmegyek. Vannak olyan mozik, ahová nem járnak annyian pl. Corvin, Lurdy, Óbuda. Vagy megvárom, hogy lecsengjen a premier utáni láz. Sajnos nagyon rossz irányba változik a moziba járási "etikett"
8/10
Évibébi 2017 ápr. 01. - 19:53:20 8/10
(96/358)
Tényleg jó film volt. A két zavaró tényezõ a moziban mellettem ülõ izomagy és a hasonló IQ-jú nõje voltak, akik végig zabaltak és pofaztak a filmet. Kommentálták mindent, fennhangon.
10/10
gmadlo 2017 ápr. 01. - 19:00:34 10/10
(95/358)
Nagyon jó film. Érdemes bemenni érte a moziba :)
9/10
Muya 2017 márc. 30. - 21:00:23 9/10
(94/358)
Bocsánat: Schulz
9/10
Muya 2017 márc. 30. - 20:56:20 9/10
(93/358)
Remélhetõleg az emberek beguglizzák azért, hogy tényleg hogyan történt Kincsem és gazdája története, és ott rálel, hogy a macsek, akit Csalogánynak hívtak, tényleg barátja volt Kincsemnek. :)
Nekem a szemezgetésbõl volt sok. Amikor a lovin voltak állandóan egymás tekintetét keresték. Mármint a két ember fõszereplõ, nem Kincsem és Shultz :D
10/10
Péterrrrrr 2017 márc. 30. - 19:05:39 10/10
(92/358)
Nem akarlak megbántani, e olyan reménytelennek tûnsz...:-) Jó, hogy ez a film van..., hogy megrendezték végre. És örülök, hogy vannak hozzám hasonlóan olyanok, akik akár többször is pénzt adnak a mozijegyre, mert annyira tetszik nekik. :-)
9/10
gyereamozibabe 2017 márc. 30. - 17:07:03 9/10
(91/358)
SPOILER: Már négyszer láttam a filmet. Sok különbözõ emberrel néztem meg, és az utolsó 3-4 perc mindenki szerint túl giccses. És mivel a film szinte hibátlan, így elég szembetûnõ ez a párperces romantikus csöpögés pont a legvégén. Naszóval egy ötlet, amivel szinte 20 forintból jobbá lehetne tenni a végsõ benyomást: ha a film végén nem csak azt a steril szöveget írják ki, hogy \"Kincsem élt ettõl eddig, és megnyerte az összes versenyét\", hanem mögé írják, hogy \"Schulz, a macska örök barátja volt, és egyetlen versenyen sem indult nélküle\", akkor a nézõk ezen a hihetetlen infón pörögnének a moziból kifele menet. -hisz jópár viccesnek és túlzónak gondolt jelenet átértékelõdik. (és ezzel elterelõdik a figyelem az utolsó 3-4 percnyi giccsrõl) Persze ehhez az kell, hogy a macskás információ váratlanul érje a nézõt, és példul ezt a hozzászólást se olvassa elõtte :-)
3/10
napraforgó 2017 márc. 30. - 15:49:07 3/10
(90/358)
Nosza, akkor lehet pocsékolni! Minek is figyelnénk oda, mi mennyit ér, mi mennyibe kerül....
10/10
Péterrrrrr 2017 márc. 30. - 13:17:58 10/10
(89/358)
És nem csak pénzben mérünk... Gondolom, te sem. Mennyiért adnád oda azt, amid van? Nem a vagyontárgyaidra gondolok elsõsorban... Van olyanod, amire azt mondod, hogy "nincs az a pénz"? Nekem sok olyanom van... Na, ez a film is olyan, ami jó, hogy van, és megér egy Magyarországnak 3 milliárdot. :-) Bõven!
10/10
Péterrrrrr 2017 márc. 30. - 13:13:20 10/10
(88/358)
Kit érdekel, hogy behozza-e? Hát hány száz milliárd megy el ebben az országban olyan dolgokra, amik sosem hozzák be az árukat? Például a világszépe stadion a botlábú focistáinknak..., de had ne soroljam! Ez legalább egy jó és szórakoztató film, amire még ötödszörre sem sajnálnám a pénzt. Még ötször is szívesen megnézném a moziban, ha tehetném. Ez egy szórakoztató, nagyon jó film. Megérte!
9/10
Muya 2017 márc. 30. - 11:36:29 9/10
(87/358)
Hát nem sok film van, ami visszahozza a belekerülési költségeket, de a Kincsem legalább egy igazán jó film lett. Közönségfilm, és megállja a helyét nemzetközi viszonylatban, sok olyan filmmel szemben, amire egy petákot sem költenék. De ez az én véleményem.
Nem tudom engedik e, de belinkelek egy kis érdekességet :)

http://index.hu/kultur/cinematrix/2014/11/14/magyar_filmek_koltsegvetese_es_bevetele_infografika/
3/10
napraforgó 2017 márc. 30. - 04:46:51 3/10
(86/358)
3 milliárd egy filmnél nem is olyan sok... De, nagyon sok. Soha a büdös életben nem fogja behozni a bekerülési költségeket.
Kovács kolléga 2017 márc. 29. - 19:16:10
(85/358)
Pedig ez saját, Vagy megmutatnád a forrást, ahonnan ezt másoltam?
Kovács kolléga 2017 márc. 29. - 18:36:48
(84/358)
Néhány gondolat a hárommilliárdos büdzsé kapcsán.

1. Egy nagyszabású kosztümös kalandfilmet lehetetlen ennél kevesebb pénzbõl minõségi látványvilággal elkészíteni. Ha valaki ezt vitatja, akkor annak ajánlom a figyelmébe a Honfoglalást, ahol igyekeztek mindennel spórolni.
2. A hárommilliárd akkor lenne problémás, ha bukott volna a film. De hála istennek ez nem következett be. Ha azt nézzük, hogy egy nemzetközileg is eladhatónak tûnõ, a televíziócsatornákon évtizedekig bevethetõ film készült el, akkor nem is olyan rossz ez a befektetés. Arról nem beszélve, hogy kedvet csinálhat a további magyar filmeknek (a jövõ héten jön a közönségbarátnak tûnõ Brazilok, és ott majd kiderül, igaz-e a feltételezésem). A Veszettek egymilliárdja sokkal inkább gáz, és nemcsak a bukta miatt, hanem azért is, mert egy olyan témában (a nagy büdös magyar valóság ábrázolása) készült a film, amit sokkal kevesebb pénzbõl is ki lehetett volna hozni.
3. Az elõzõ évtizedben négy nagyszabású kosztümös film készült (Sacra Corona, A hídember, Sorstalanság, Szabadság, szerelem), és ha a forint inflációját is figyelembe vesszük, akkor a Bereményi-film és a Kertész-adaptáció elkészítése több pénzt emésztett fel, mint a Kincsem. Megjegyzem, mint a négy produkció szép nézõszámot hozott, vagyis a közönségérdeklõdés miatt érdemes ilyen filmeket csinálni, csak hozzáértõ kezekbe kell adni. A mostani évtizedben ez az elsõ ilyen típusú film, vagyis a Vajna-rendszer spórolósabb, mint az elõdje.
4. Ha a mozifilmek mellett a televíziós produkciókat is ideszámítjuk, akkor szép számmal találhatunk a magyar filmtörténetben olyasféle kalandfilmeket, mint amilyen a Kincsem. Itt van például A Tenkes kapitánya, a Bors, a Névtelen vár vagy A koppányi aga testamentuma. Azok is lazán kezelték a történelmi tényeket, azoktól sem voltak idegenek az anakronizmusok, és ott is volt irónia és humor bõségesen. És bizony imádta õket a közönség. Tehát Várkonyi Zoltánon kívül is van élet a kosztümös mûfajban. Amúgy biztos vagyok benne, hogy ha Várkonyi élne, akkor elsõként gratulálna Herendi Gábornak.
10/10
Péterrrrrr 2017 márc. 29. - 15:45:13 10/10
(83/358)
3 milliárd egy filmnél nem is olyan sok... És nekem nagyon bejön. Ha megjelenik a boltokban CD-n, akkor ez lesz az elsõ magyar film, amit megveszek, hogy megnézhessem, amikor csak akarom, és megmutassam annak, akinek csak akarom.
Én tényleg jól szórakoztam rajta. Talán ezért nem érdekelnek a hibái, és még a második nézéskor sem vettem észre semmi hibát... Valahogy a ló fején lévõ foltok sem tûntek fel. Bár, én elsõsorban a színészekre, a sorsokra (a lóéra is) figyeltem. Elvonták a figyelmem. Hogy szurkoltam... A lónak..., a szerelmeseknek... És még másodszor sem futotta a figyelmembõl arra, hogy holmi hibákat fedezzek fel. És én ennek örülök. És örömmel olvasom, hogy van, aki harmadszor is beül a filmre. Én is szívesen megtenném, de sajnos nincs rá lehetõségem. De már feltüzeltem pár ismerõsömet, hogy üljenek be helyettem...:-) Remélem, megteszik...
3/10
napraforgó 2017 márc. 29. - 13:14:10 3/10 Előzmény Péterrrrrr
(82/358)
3.000 ezer millióért szerintem legyen hibátlan...
Ha ezt mondjuk 30 millióból csinálták volna meg, talán én is azt mondom, hogy nem érdekel, hogy a kancának pöcse van és amúgy le van festve a hóka homloka...
De ennyi pénzért azért legyen tökéletes!
Legyen!
9/10
Muya 2017 márc. 29. - 10:38:18 9/10
(81/358)
Én is láttam már kétszer, és másodszor mikor néztem, akkor vettem észre, hogy több ló játssza Kincsemet, azt is csak a homlokán lévõ fehér foltokról vettem észre, hogy nem egyformák. Mondjuk nem vagyok egy lószakértõ :D
Viszont harmadszor is megfogom nézni jövõhéten, viszem rá a szüleimet és a páromat is,mert már ódákat zengtem a filmrõl :D
Kovács kolléga 2017 márc. 29. - 07:29:58 Előzmény Péterrrrrr
(80/358)
Így van. Én ma nézem meg másodszor.
10/10
Péterrrrrr 2017 márc. 28. - 23:13:09 10/10
(79/358)
Engem az ilyesmi nem érdekel. És nem úgy nézek egy filmet, hogy keresem a hibáit... Egyszerûen csak élvezem... Sosem szurkoltam még úgy magyar film sikerének, mint ennek. És ha tehetném, megnézném a moziban harmadszor is. És annyira élveztem, hogy a kanca pöcsét sem vettem észre... Valahogy odanem tévedt a szemem... Nem volt indokolt. Aki mindenben a hibát keresi, vagy mindent kritikus szemmel néz, az nem is élvezi a dolgokat igazán... Képtelen rá... Mi talán hibátlanok vagyunk? Ez egy nagyon szórakoztató film. Én imádom nagyon!