10/10
DUNAWÖLD 2022 febr. 17. - 22:50:06 10/10
(7/27)
Nekünk tetszett.
Könnyed akcióilmet vártam, de nemcsak azt kaptunk, hanem néhány solar plexus - ütést is, politikai áthallással, leegyszerűsített, a Birodalom mocskát szemérmesen takargató, felületes történelemórát.
A humor/akció benne viszont igazán eredeti.
7/10
Anna Dé 2022 febr. 14. - 11:18:19 7/10
(6/27)
Ha az utolsó 20 percnél kezdődik el a film, gondolkodás nélkül adnék most neki egy 10-est. De egyébként én a nagy részét végigunatkoztam. Raszputyint viszont nagyon csípáztam. Bírom az ilyen elvetemült elmebetegeket. :D Nem akarom nagyon lepontozni a filmet, mert azert üdítő látvány volt ebben a mostani felhozatalban, úgy hogy 7 pont. Reszemről.
10/10
greyparrot 2022 jan. 16. - 23:53:03 10/10
(5/27)
Nekünk nagyon tetszett. A történet hihető, akár valóságos is lehetne, szemben a többi Kingsman film kissé elrugaszkodott, fiktív alap történetével, amelyek egyébként a kedvenc filmjeink.
Nem egészen érthető, hogy a kritikus miért szedi elemeire a filmet, a néző beül és beleéli magát a történetbe, ami magával ragadó.
Szerintünk ez minimum olyan jó, mint az előző kettő, ha nem a legjobb Kingsman film.
5/10
Ktesibios 2022 jan. 02. - 20:53:57 5/10
(4/27)
Én is egyetértek a kritikákkal. Ez nagyon gyengére sikerült, fene tudja, miért. Egyedül Ralph Fiennes játékát és a film képi világát lehet kiemelni, a többi a kihagyott lehetőségek tárháza. A Raszputyinos, végtelenül bárgyú jeleneteket pedig, a mozijegyért pénzt adó, felnőtt nézőként, kikérem magamnak. Aztán az akcentusok! Jézusom. Na jó,hagyjuk.
4/10
mf12hd 2021 dec. 30. - 11:00:29 4/10
(3/27)
Sajnos a filmről írt kritikák igaznak bizonyultak, Matthew Vaughn ezúttal nagyon mellényúlt, a könnyed, szórakoztató és kifejezetten vicces és néha élvezetesen polgárpukkasztó elődök után egy szájbarágós háborús drámaféleséggé alakította a Kingsmant, ami viszont annyira nem áll jól a neki, hogy a nézők fele menet közben garantáltan hazamegy a moziból. Borzasztó kár, mert remek színészek egész hada sorakozik fel a filmben, de érdemben nem tudtak mit kezdeni a rémes forgatókönyvvel, Gemma Arterton pedig idegesítően végigripacskodja a 2 óra 10 perces játékidőt (korábban nem ezt szokhattuk meg tőle). Ami mégis egy kicsit megmenti a filmet a teljes katasztrófától, hogy Ralph Finnes annyira pokolian jó színész, hogy még ebből a katyvaszból is kihozza amit lehet, Rhys Infans pedig Raszputyint teszi meglehetősen szórakoztatóvá. Nagy baj viszont, hogy kevés az akció, és alig-alig hangzik el poén, pedig az első világháború kora és a zavaros eseményei nagy lehetőséget jelentettek volna egy jó történetre. Összességében hatalmas csalódás lett a film, reméljük Vaughn majd folytatásokkal javít, mert tud ő ennél sokkal jobbat is.
buncow 2021 dec. 27. - 00:56:29 Előzmény bricskamaxi
(2/27)
Igen, túl van népesedve, nézd meg, hogy egy ember éves élelmezéséhez, szükségleteihez, mekkora termőföld, víz, nyersanyag stb. szükséges, majd szorozd fel 8 milliárddal, és ez még csak az ember, nem lenne rossz, ha az állatok is élhetnének, nameg a bolygó felszínének 71%-a víz, a szárazföld jelentős része már sivatag, vagy csak nagyon kevés termőfölddel rendelkezik, nyilván el lehet úgy élni mint egy biomassza, bármilyen cél, életminőség nélkül, de szerintem az egészséges népesség valahol 4-5 milliárd között lehetett maximum: https://www.ksh.hu/interaktiv/grafikonok/vilag_nepessege.html

Egyszerű példa, meg lehet nézni a finneket, vagy 3,5-szer akkora területen élnek közel fele annyian, nagyjából 6-7-szer kisebb népsűrűség, az ország több mint 70%-a erdő, nálunk ez kb. 25%. Szinte minden finn családnak saját "cottage", erdei/tóparti nyaraló, távol mindenkitől, ahol ki tudnak kapcsolni, nálunk meg 40-50 autó áll minden hétvégén, főleg jó időben, az összes erdei kiránduló helynél, ami még megmaradt, a települések pedig 1-2-10 kilométerenkétn egymás szájában vannak, a kettő között természetnek nyoma sincs, csak szántóföldnek. A természetes folyamatok, mint áradás, már szabályozva lettek az ember által, nincs ami újratermékenyítse a talajt, csak az ember. Ha az ember nem figyel oda, akkor gyorsan kimeríti a talajt és nem lesz termés, az emberek meg éhen pusztulnak. A víz körforgása hasonlóan kényes rendszer, szóval lehet itt matekozni, hogy férünk el egymás hátán texas államban, ami egyébként elég nagy, de etesd és itasd azt a rengeteg embert úgy, hogy a Föld vízkészletének 0,5%-a elérhető ivóvíz, és a termőföld is erősen korlátolt, hacsak nem vágod ki a megmaradt erdőket, de akkor meg a levegőt fogjuk gyorsan elszipkázni.
bricskamaxi 2021 dec. 24. - 23:38:30
(1/27)
Q**va anyjukat, egyre többet foglalkoznak a Föld lakosságának drasztikus lecsökkentésével! Olvastam neten, ha egybeterelnék, mind a 8 milliárd ember lazán elférne Texas állam területén és akkor sem lenne olyan a népsűrűség mint Makao-ban napjainkban, azt kell tudni Makao-ról ( Kína) hogy kisebb a területe mint Kőbányának, ott élnek kb. 650.000-en, itt Kőbányán olyan 78 ezren. Na lehet gondolkodni, túl van-e népesedve a bolygó vagy azt is így beadagolták az emberiségnek mint ezt a mostani járványt ami a világ lakosságának nagyon kevés százalékát vitte el de bedöntötték a világgazdaságot. Q**va anyjukat!-- A Kingsman filmekért élek halok különben, ilyen jeleneteket nem nagyon lehet látni máshol :-)