Téma: Kontroll

mamusz23 2008 szept. 08. - 12:48:23 Előzmény Király Sanyi
(108/348)
Új videó Mucsi Zoltánnal: http://www.youtube.com/watch?v=LkySFLp9XHw
Nagyon jó!
Király Sanyi 2008 szept. 05. - 20:54:21
(107/348)
EZ ÍGY VAN, de legalábbis a legjobbak közt van a film!!!!!!
Aki mást mond az vagy hazudik, vagy nem ért a filmekhez.
Kattrin 2008 szept. 05. - 20:40:17
(106/348)
Legjobb magyar film.
Zempy 2008 szept. 05. - 20:38:14
(105/348)
Azok táborát gyarapítom, akiknek tetszett.

Hogy miért? Mert nem akartak sokat markolni, azt a kis sztorit pedig remekül összefogták. Mert értékelni kell az egyediséget, ráadásul itt pozitív értelemben egyedi. Mert mindenbõl van benne egy csepp: realitás, õszinteség, filmekre jellemzõ túlzások, poénok, izgalom, rettenet, jellemábrázolás. Hihetetlen, de mindezek jól kiegészítik egymást és tökéletesen eloszlanak.

Az ellenõrök és utasok viszonyán lehet bólogatni és nagyokat nevetni, mert a túlzások ellenére ez valahol így is van. Az atmoszféra egy idõ után nekem fojtogató volt és nyomasztó, de ez nem hiba, mert hát ez volt a film célja. A fõhössel sem nehéz azonosulni, bár vajmi kevés személyiséggel volt felruházva, és alig tudtunk meg róla valamit. A lezárás is rendben van; érezhetõ, hogy vége, de nem szájbarágós, mindenkinek dolgozhat a fantáziája tovább.

Emelem kalapom a rendezõ elõtt, ez egy kivételesen jó magyar alkotás. Annak ellenére, hogy messze nem tökéletes. Remélem készül még több hasonló produkció, de azt nem szeretném, ha ennek folytatást csinálnának. Nem mûködne. Nincs értelme.

Ja, a leszerepelt Aba Botond makogása a film legelején külön poén! :)
Cordelia 2008 aug. 23. - 13:04:51
(104/348)
Az egész film olyan "noir", hogy alíg látni a szereplõket... Elsõre nem is tetszett. Most már az egyik kedvenc filmem.
Cordelia 2008 aug. 07. - 22:17:19
(103/348)
Ezt találtam a rendezõrõl:
"Antal Nimród 1973-ban született Los Angelesben, magyar emigránsok gyermekeként. Tizenhét évesen költözött Magyarországra, ahol a Színház- és Filmmûvészeti Fõiskolán tanult, kezdetben operatõrnek, majd rendezõnek. 1995-ben végzett, elsõ rövidfilmjét, a Bohóclövészet címût a Biztosítás követte 1998-ban, és több díjat is nyert vele. Közben reklámfilmeket és videoklipeket kezdett készíteni. Stílusa igen naturalisztikus, de klipjei talán pont ezért voltak olyan népszerûek a zenét szeretõ fiatalság és a zenekarok között egyaránt. A zeneszámokat kísérõ pár perces klipekben Nimród ugyanis elõszeretettel szerepeltetett sebesült embereket, hajléktalanokat, vagy véres ruhájú mentõsöket, de láncfûrészes zombi, kullancsnak öltözött ember is elõfordult már egy-egy klipjében. Egyik legsikeresebb videóját a Quimby együttes számára készítette. Az abszurd szereplõkkel és helyszíneken játszódó epizódokat azonban mindig áthatotta a fekete humor, és sohasem volt öncélú."
Cordelia 2008 aug. 06. - 21:31:56
(102/348)
Tényleg Szabó Gyõzõ játszotta a Lökdösõt??????? Óriási. Nem is gondoltam volna.

Igen, lehet így is értelmezni, hogy a félelmeinket, illetve a Rosszat testesítette meg a csuklyás gyilkos. Csakhogy ettõl én nyugtalan vagyok... Mindegy, ez az én bajom.

Szokatlan film, mindenesetre. Már-már nem magyar. A rendezõ, ha jól tudom Amerikában nõtt fel. Vagy tévedek?
Cordelia 2008 aug. 05. - 21:18:30
(101/348)
Tetszett a film. Bár csak másodszorra. Ki volt a gyilkos?

Olvasom itt a fórumon, hogy sokan némi allegóriát vélnek felfedezni, lehet, hogy így is van, de mégis, hátha kézzelfoghatóbb a dolog?

Egy darabig Gonzóra gyanakodtam, de õ túl gyáva, meg be is hugyozott. Akkor talán az a rosszarcú nagyfõnök lehetett? Annak lett volna lehetõsége kitörölni a térfigyelõ kamera felvételét.
kamus 2008 aug. 02. - 20:30:27
(100/348)
Sokan panaszkodtak arra h nem igazán vígjáték. Hát nem is, mert thriller. Vagy az se. Mindenesetre szerintem remek alkotás. Jó színészekkel, nagyon meg van csinálva és a zene is kiváló. Nekem a vége is tetszett, hogy mindenki döntse el maga. Mint pl. a Lorában is (ami szerintem színtén remek magyar mû). A mûfajban szép helyet foglal el. Oké,persze elfogult vagyok, mert magyar, de szerintem büszkének kéne lenni, nem fikázni!
Crazy Horse 2008 aug. 02. - 20:25:16
(99/348)
Lehet hogy túl messzire mentem, de minden ok és okozat. Ha nincs a tetkós válaszod a macijelmezes kérdésre, akkor eszembe sem jutott volna ilyen irányba tovább gondolkodni :)
lemezek01 2008 aug. 02. - 19:35:14
(98/348)
A rózsaszin macinak nem volt semmiféle szerepe. A csaj volt a lényeg,nem a jelmez. A srácot megfogta a csaj külseje,stílusa, beleesett,és a szerelemtõl vezérelve kiballagott a metróalagútból.
Ennyi. Oly mindegy hogy milyen hacuka volt a csajon
lemezek01 2008 aug. 02. - 19:31:48
(97/348)
A rózsaszín macit nem kellett követni,nem az volt a lényeg.
A srác lelke hejrejött,értelmet nyert ujra az élete.
A szerelem mindent megváltoztatott.
Crazy Horse 2008 aug. 02. - 14:17:03
(96/348)
Azóta lett. Egyrészt a "Kövesd a fehér nyulat" szállóigévé vált, másrészt biztos nem láttad a Szex és New York-os Mátrix paródiát, ott már nem csak tetovált fehér nyúl van :)
http://www.youtube.com/watch?v=EcXCxdpjuUE

És nem kell valakit letorkolni, mert szabadjára engedi a képzeletét. Fõleg, hogy nem tiszázott a rózsaszín maci jelmez szerepe (ha van). Gondolom te sem látsz bele a rendezõ agyába.
lemezek01 2008 aug. 02. - 13:20:21
(95/348)
Egyálltalán nem logikus. Ha értetted is a matrix 1. részét nem csak néztél ki a fejedbõl (már bocs) akkor észrevehetted a fehér nyulnak nem volt semmiféle fenkültebb,misztikusabb jelentése. Mindössze annyit jelentett hogy mennyen el a diszkóba,mert várnak rá.
Crazy Horse 2008 aug. 02. - 12:27:02
(94/348)
Talán túl messzire asszociálok, de úgy érted, hogy a rózsszín maci a Mátrix fehér nyúlának metrós megtestesülése (Kövesd a fehér nyulat!), aki kivezeti Bulcsút a valós világba?
Érdekes gondolat, már magamévá is tettem (nem a macit).
lemezek01 2008 aug. 02. - 10:39:05
(93/348)
örültem,hogy segíthettem :-)
Anyiyta 2008 aug. 02. - 10:19:11
(92/348)
azt tudom hogy Bélabá az apja, am köszi, csak azt nem értettem hogy mért az a maskara volt éppen rajta...köszi a segítséget...
Anyiyta 2008 júl. 03. - 19:49:59
(91/348)
Nagyon jó film. Bár azt nem értem, hogy a lány abba a rózsaszinû Maci (vagy mi is az) mit keresett a metrón? Erre nem jöttem rá, de etõl függetlenül jó
fazakasok 2008 jún. 03. - 18:19:25
(90/348)
hogy ez triller...pfff. Amikor elõször láttam én a vígjátékhoz hasónlitottam...én mindenesetre be rakom a kedvenc 10 közé igaz kicsit néha elvont meg nekem igazán a vége nem teccik de hát melyik film tökéletes...viszont az elsõ óta már legalább 10-szer megnéztem és még mindig szeretem:))
gyussz 2008 máj. 27. - 17:02:53
(89/348)
Szerintem ebben a filmben nem a díszlet meg a kamera mûvészi, khm khm Hollywood-i mittudoménmilyen kezelése a lényeg, hanem a gondolatok amiket tükröz az olyan emberek számára, akik megértik. Ezt a filmet végignézni kell, de csak annak aki fogékony az ilyen témára. Szerintem nem lenne jobb egy agyonspécizett környezetben. Továbbá a metróban mit díszítsenek? Búlcsú lélekbeli rendetlenségét nagyszerûen szemléltette.
Hogy negatív véleményem is legyen, a thriller mûfajmegjelöléssel nem értek egyet.