9/10
efes 2008 okt. 17. - 19:49:31 9/10
(7/67)
Nem csodálom, hogy fanyalog a tömeg, sõt még kárörvendve vigyorgok is. Adam Sandler nem ilyen filmeket szokott csinálni, inkább olyan fingós-röfögõs baromságokat, óvodásszintû poénokkal. Akik erre gerjednek, nyilván semmit nem értettek ebbõl a filmbõl, így érthetõ, hogy az unalmas, érthetetlen, stb... jelzõk repkednek. Félrevezetõ a romantikus vígjáték mûfaji megjelölés is, bár e film tulajdonképpen romantikus vígjáték. Csak nem olyan...

Meg kellett volna nézni a stáblistát, és nem ész nélkül beülni a film elé. Paul Thomas Anderson nem az a rendezõ, aki amolyan habos-babos lónyálakkal kényezteti a mûfaj kedvelõit, Boogie Nights, Magnólia, Vérzõ olaj, ugye. A szereplõk: Sandler mellett Emily Watson neve önmagában garancia arra, hogy nem akármilyen film lesz ez, de Philip Seymour Hoffmann, Luiz Guzman szintén olyan arcok, akik nem adják azt akármihez.

Ez a nem akármi a világ egyik legszebb, legbölcsebb és legmeghatóbb szerelmesfilmje, minden bizarr fordulatával, groteszk karakterével és abszurd humorával együtt. Adam Sandler itt követi el egyetlen értékelhetõ filmszerepét, fölnõtt Emily Watsonhoz. Pedig nem csinál mást, mint eddig, most mégis a legnagyobb komikusokat idézi. Ehhez persze nyilván rendezõ is kellett. PT Anderson e filmmel saját életmûvének szerves részeként a Szerelem apokaliptikus apoteózisát alkotta meg.

Boldog vagyok, hogy láttam e filmet.
2/10
delicious 2008 szept. 10. - 15:53:31 2/10 Előzmény Beyonce 7
(6/67)
Egyetértek azzal a ténnyel, véleménnyel hogy ez a film egy hatalmas csalódás... Aki a képeket látja a filmbõl, még azt is gondolhatná, hogy egy romantikus vígjáték. Habár csak félig bírtam megnézni a filmet, de én nem találkoztam sem poénnal, sem romantikával, sem akcióval, sem krimivel, sem scifivel, sem semmivel. Egyszóval egy merõ unalom az egész. Ezért is nem bírtam végignézni. Lehet h nem illene véleményt írnom úgy, hogy még csak végig sem néztem, de úgy gondolom, hogy minden vélemény hasznos lehet valakinek. Ez a vélemény azoknak szól, akik valami olyat szeretnének látni amit a cím és a fõszereplõ személyisége sejtet... Nos, ti ne nézzétek meg. Csalódás lesz. Azoknak ajánlanám ezt a filmet, akik nem szeretik az izgalmas, érdekes, szórakoztató filmeket...

Üdv.
5/10
Beyonce 7 2008 aug. 28. - 13:57:55 5/10
(5/67)
Elég kótyagos egy film,szerintem semmi értelme sincs.
Egyszóval:borzalmas.
Sokkal jobbra számítottam,nagyot csalódtam.:(
2/10
andy88 2008 aug. 22. - 20:46:59 2/10
(4/67)
Rettenetes ez a film!!! :S (Bár talán túlzás "film"-nek nevezni ezt a valamit...) Utoljára az Elizabethtown-on unatkoztam ennyire... De komolyan, végig azt éreztem, hogy a következõ pillanatban tuti elalszom rajta, és alig vártam, hogy vége legyen! De ha már elkezdtem, "le akartam tudni". Kár volt.
susmuruss 2008 júl. 29. - 17:24:48
(3/67)
hat na.Eleg erdekes szaga van a filmnek.Aki Sandler-es filmre vagyik az ne nezze meg, bar amikor Hawaii on az agyban becezgettek egymast a novel az eleg vicces volt.
Sandler egy olyan idegesito tesze-tosza figurat alakit akit legszivesebben jol elagyabugylana az embert hogy eszhezterjen.A film a sajat hatan vonszolja a nezo hangulatat is , sok benne az ures resz amikor senki nem beszel es meg zenei alafestes sincs. Az ember a sajat kozbeavatkozasaval torne meg a maganyos csendet.Egyetertek azzal akinek tetszett a film mert tenyleg mas ize ill szaga volt mint a tobbi AS-es filmenek, de ha lehet azt mondani akkor mint barmely filmnek amit eddig lattam. Tenyleg, egyszer megnezve azt kell hogy mondjam hogy jo a film.
7/10
Obránszky Ármin 2008 márc. 29. - 23:54:07 7/10
(2/67)
A menekülés az tényleg haláli! :-D
7/10
Obránszky Ármin 2008 márc. 17. - 01:33:17 7/10
(1/67)
Azért volt pár jelenet, amin elég hangosan röhögtünk. :-)
Bevallom, PTAndersonhoz köthetõ eddigi filmélményeim készettek arra, h megnézzem a filmet és bár azok mögött messze elmarad, közel sem egy Vérzõ olaj kaliberû mestermû, de egyszer meg lehet nézni.
Nem mondom voltak fenntartásaim a filmmel szemben, fõleg a fõszereplõ miatt, de ezúttal Sandler is legalább 4esre vizsgázott. Emily Watson nagyon aranyos itt is, bár nem kellett akkorát alakítania, mint pl. a Hullámtörésben. Még ha egy valamire fel kellene hívnom a figyelmet az a zene lenne, nagyon komoly. Volt, h szabályos felnevettem, amikor meghallottam, de összességében nagyon megnyomta a film hangulatát.
PTAnderson klasszisához nem férhet kétség és itt is meglátszik a keze nyoma, de ezzel együtt sem feledhetetlen a végeredmény. Ha elég pihent vagy, akkor ajánlom! :-)