malvinkicska 2015 máj. 15. - 12:29:58 Előzmény Érsekvári
(2693/4273)
Igen megnéztem leírtál mindent kezd egyre izgalmasabb lenni, én nem tagadom másokat is nézek de , ez még mindig verhetetlen , nincs tele fikciókkal , meg sorolhatnám , de azon a fórumon szóvá teszem ami tetszik vagy nem. A vitának nem vagyok híve, egy sorozat nekem nem ér annyit ismeretlenül ócsároljak valakit a nem vagy igennemmel.
maryriddle 2015 máj. 15. - 12:25:25
(2692/4273)
Kaboca12,
Nem tudom hány ezer hozzászólás van ebben a topikban de néha feljöttem elolvasgatni vagy akár facebookra és amit láttam elsõsorban az volt hogy áldott aranyos Kuzey és Cemre csúnya gonosz Güney, másodsorban hogy csúnya gonosz Baris, Simay, Handan, Banu stb. Most megjelentünk páran akik az ellenvéleményt képviseljük, ennyi. Gondolom ha Güneyt "szidnánk" X oldalon keresztül az nem lenne baj. A sorozat címe Kuzey GÜNEY. És abban mint egyetértünk hogy a sorozat azért jó mert nem fekete fehér. Akkor nem értem miért van az hogy egyesek teljesen leegyszerûsítik a sorozatot arra a szintre Kuzey a fehér Güney a fekete.
Kuzey, Cemre rossz tulajdonságairól mindig hallgatni kell Güney tettei mögé pedig állandóan rosszindulatot kell képzelni. Én ezt untam meg ezért írtam elõször a fórumra. Aztán jött a Cemre téma és most õt elemezgetjük, ennyi. Mi se úgy látjuk a sorozatot hogy jajj szegény Güney és Baris, de kicsit megértjük õket is, és nem magyarázunk beléjük még több rosszat mint amivel amúgy is rendelkeznek bõven. Mert mástól még sosem olvastam hogy megértõ lenne velük csak azt hogy szegény Kuzey börtönben volt a testvére és szegény Cemre belekényszerült ebbe a házasságba gonosz csúnya Baris fogja tartja. Még sosem vagy talán nagyon ritkán olvastam hogy valaki ne csak annyit látott volna Güneyben hogy milyen szemét, hanem kielemezte volna hogy vajon miért lett ilyen és Kuzey mennyiben tehet errõl. Mert Kuzey mindig elemezve van hogy szegényt megviselte a börtön meg õ volt a fekete bárány, stb. Meg ilyen leegyszerûsítéseket utálom hogy hát Güney biztos nem szerette Cemrét mert lefeküdt Banuval... Ezzel a sorozatot nézitek le ha ennyire leegyszerûsítitek Güneyt.
És Cemrének mi is elismerjük a jó tulajdonságait, sõt az a bajunk hogy a forgatókönyv túl sok jó tulajdonsággal ruházza fel, eszményíti, feddhetetlenné teszi. És Sami jó tulajdonságait is elismerem, de megfigyeltem, közvélemény mindig mentegeti Samit és Handat bántja, mintha Sami lenne az áldozat holott VERTE! És ez számomra elfogadhatatlan.

És igen a szívünk mélyén arra vágytunk hogy Cemrét erõszakolják meg vagy verjék agyon mert nekem személy szerint viszketett a tenyerem a csajra amilyen agyatlanul viselkedett. Sajnálom lehet hogy nem jogosan de így érzem nem tehetek róla. Az ember így van beprogramozva hogy a negatív karakterek pusztulását kívánja és számomra Cemre az. És nem Güneynek és Barisnak se kívántam jó véget.
10/10
kaboca12 2015 máj. 15. - 11:54:26 10/10
(2691/4273)
A tegnap esti rész nagyon tetszett. Ahogy a két fiú beszélgetett a parton. Aztán ahogy a részeg Samiból elõtört az évek óta elfojtott sértettség. Egy kicsit beleláttunk az állandó morcosság miértjébe. Most megtudtuk, hogy Handant okolja azért, hogy a fiainál elvesztette a hõs képet. Mondjuk ez nem ok az asszonyverésre. Viszont a helyében én is kirekesztettnek érezném magam. Hiszen pár résszel ezelõtt hallottuk Handantól mikor azt mondta, hogy errõl ne szólj apádnak. Sami pedig mindent hallott. Nem láttuk az õ fiatal koruktól a filmet. Mert így leélni egy életet, hogy mindent titkolnak elõtte...... viszont ha láttuk volna akkor lehet, hogy megértenénk, hogy Handan miért titkol(na) mindent a férje elõl. Két oldalról lehet megközelíteni ezt is. Handan hozzáállása miatt kezdett Sami ilyen lenni, vagy Sami szigorától kezdett Handan félni és titkolózni. De inkább az utóbbi sajnos.
10/10
lizbell 2015 máj. 15. - 11:28:30 10/10
(2690/4273)
:)
10/10
kaboca12 2015 máj. 15. - 11:28:23 10/10
(2689/4273)
Egyébként ha visszaolvastad a hozzászólásainkat akkor látnod kellett, hogy például az erõszakot mindegyikünk visszautasította a film kapcsán. De lehet elkerülte a figyelmed. Egyikünk sem nézte el Saminak, csak ahogy ti láttok Güneyben valami mást, mi is látunk Samiban. Saminal elutasítottuk a sokat, Barisnál pedig azt az egyet. Ennyi. Mi a rosszakban látunk jó tulajdonságot is, de ti Cemrében semmit. Na ez a vicces és megmosolyogtató inkább.
9/10
gabus53 2015 máj. 15. - 11:20:19 9/10
(2688/4273)
Teljesen igazad van.
10/10
kaboca12 2015 máj. 15. - 11:19:49 10/10
(2687/4273)
Nem, nem! Teljesen igazad van!!! Ezeket mind nem fogadjuk el. Azt szeretnénk, hogy lássuk Cemrét egy megerõszakolt éjszaka után és azt is, hogy véresre van verve. Mert akkor lehet neki mindent SZEMÉTSÉGET elnézni. Érdekes módon, akkor fel lehetne menteni. Akkor nem lenne baj, hogy átvágta szegény Barist, hogy szerintetek 4 évig hülyítette Güneyt, hogy szembefordította Barist a családjával (mert Cemre elõtt õk egy ideális család voltak), és akkor nem számítana, hogy lopta a napot Can mellett. Teljesen igaz! Ha jól megkapta volna a magát Baristól, akkor õ egy szerethetõ karakter lenne! Fenébe, hogy erre nem gondolt az a sok buta, tanulatlan forgatókönyvíró.....
Ja, és megjegyzem nem sértõdök meg, csak már unalmas, hogy (nézzetek utána) már hány oldalon van Cemre fikázva. Már nem is lehet másról beszélni. Azt állítjátok, hogy más is terítéken van. KI??? És vessük már össze, hogy azért ki és hányszor?
9/10
gabus53 2015 máj. 15. - 11:17:02 9/10
(2686/4273)
kaboca12 egyáltalán nem kell szégyellned, hogy rajongsz a sorozatért, vagy Kivancért, hiszen azért van ez a fórum. Én is rajongó vagyok 62 évesen is, a gépeen hónapok óta csak Kivancot látok (és leginkább azt az 1-2 szexi képet váltogatva, amiket nem merek fórumokra kitenni...) :-))
Természetesen vannak sorozatok, amiket se nem nézek se nem értékelek, mert számomra színvonaltalan, de ez nem jelenti azt, hogy ezen a fórumon kellene fikáznom, különösen, hogy ezt már többen többször is szóvátettük mankosnál, de úgy látom hasztalan.

Ha valakinek nem tetszik, nem kötelezõ erre a fórumra beírni, akkor azon a fórumon kell hozzászólnia, amelyért "rajong", mert ugyebár csak a Karadayi a "sorozat" és ebben Kenan az "isten".
Felesleges a negatív hullámokat gerjeszteni, mert az itt fórumozók 95%-a nem azért van itt, hanem hogy véleményt cseréljen és jól érezze magát.

Szép napot mindenkinek!
10/10
lizbell 2015 máj. 15. - 10:19:11 10/10
(2685/4273)
Muszáj megerõsítenem a gondolataidat! Bár Kuzey témában továbbra sem reagálok, bõven elég az amit privátban megosztunk egymással néhány hasonló mentalitású fórumtárssal, de az ilyen megnyilvánulásokat már sehogysem tudom elfogadni!
Én úgy gondolom eleget kaptunk Kenanból, mikor örökké Kivanchoz hasolítva csak õt istenítették, orrvérzésig erõltették, milyen szuper, milyen jó pasi, mekkora tehetség.... mégsem mondtuk, hogy elég, mert ez már szánalmas! És nem mentünk az Ezel topikba sem Kivancot isteníteni és az Ezelt fikázni!
És nem mentem Macska meg a Maricruz topikba se miután megállapítottam, hogy gagyi, csak azért hogy fikázzam, és hetente behányjam, hogy milyen szar és ez már szánalmas!
Azt gondolom, ez intelligencia kérdése, és ezzel mindent elmondtam!
maryriddle 2015 máj. 15. - 10:18:26
(2684/4273)
Ma elolvastam a hozzászólásokat amire eddig nem volt idõm, és megint eszembe jutott pár gondolat. Bocsánat ha megsértek valakit ez is sötét oldalas vélemény elõre szólok.

Azon mosolyogtam hogy Cemre nem bosszúálló. Á, nem csak éppen készül börtönbe tetetni a férjét és az egész pereputtyát hogy Kuzeyel lehessen :-D

Adriendresz írta hogy Cemre, amikor Güney megkérte a kezét és igent mondott elõtte arra gondolt vissza amikor lesmárolta Kuzeyt, a t-e-s-t-v-é-r-é-t. Megnéztem ezt a jelenetet és tényleg, ez nagyon beteges. Még akkor is ha nem a tesójára gondolt volna de így meg duplán.
És a párhuzam: amikor Baris megkéri a kezét konkrétan azt képzeli hogy Kuzey ül ott helyette. Most tényleg tisztességes nõ nem pattan fel abban a pillanatban az asztaltól? Ha Baris volt a nagyobb hazug nála miért nem mutatta a rendezõ hogy gonoszul arra gondol hogy majd most Güney és Banu szétmennek vagy arra hogy boldogan ugrál a pénzhalmon?
A másik kedvencem hogy Barisnak tudnia kellett volna hogy Cemre becsapja, ó, nem bocsánat, õ nem csap be senkit, csak összezavarodik. Ott a mellékelt kép. Most komolyan nem úgy néz ki Cemre mint egy boldog szerelmesen sóhajtozó menyasszony aki élvezi a kézcsókokat? Honnan nézte volna ki ebbõl az ártatlanul mosolygó lányból Miss Tisztességbõl hogy magában azt gondolja: "Csak jöjjön Kuzey úgy ott hagylak az oltárnál - te idióta aki épp most oltotta le az anyját miattam - mint Szent Pál az oláhokat. Országos balekot csinálok belõled. :-))))))))"
Egyébként Cemre azért vigyorog ilyen bõszen mert Baris éppen kidobta a családját. Most komolyan milyen nõ örül annak ha a võlegénye összeveszik a családjával?

A másik vicces dolog hogy Baris megcsalta Simayal Cemrét hát ezen már tényleg röhögtem. A veszta szûz (aszexuális?) Cemre összevissza ölelgeti Kuzeyt rámászik részegen a discoban az újságok címlapján és jajj de romantikus, de Baris az egészséges fiatal férfi vagy fél éve nem volt nõvel, kontrollálja a nászéjszaka óta kitörésre vágyó szexualitását még azután is hogy Cemre elhagyta....

Még viccesebb kategória hogy Baris Conan a barbárnak lett kikiáltva mert egyszer megütötte Cemrét miután véresre harapta a száját :-D De az hogy Sami húsz évig verte a feleségét és gyerekeit az elfogadhatóbb! Mert Sami évekig fürizett és szegényt bántotta az a gonosz Handan. Ha így is lett volna, az elfogadható hogy valaki évekig üsse a gyengébbet, a gyerekei elõtt tépje a haját az anyjuknak õk meg felvagdossák magukat üvegdarabokkal? Ez elfogadható? Milyen élet ez? Mi hatalmazta fel Samit? Mit tehetett Handan? Nem csodálom hogy Kuzey is idegbeteg lett azt csodálom hogy Güney nem.
De én ahogy visszanézem a részeket éppen az jön le hogy Sami olyan fenyítésben tartotta Handant hogy az meg se mert szólalni kétszer meggondolta hogy mit mondjon. Valamelyik nap is néztem az eljegyzéses részt Sami állandóan rászolt hogy fogja már be Handan meg a tipikus remegõs bántalmazott nõk reakcióját mutatta. Kuzey pedig azt mondta hogy annyit verte Sami hogy ha összeadnák ezeket két évig tartó verés jönne ki belõle. Egy késõbbi részben még meghatódva beszélnek errõl. És az mentség hogy Sami gürizett? Ne haragudjatok már de ha valaki elszöktet egy fiatal lányt és két gyereket csinál neki akkor az a minimum hogy gürizzen a családjáért. Minden apa ezt csinálja. Az már az õ döntése hogy pék lett nem cégvezetõ. Most akkor Baris és Güney is gürizett mert egy céget nem könnyû elvezetni meg a közgázt elvégezni, de ha hazament Cemre és Banu csak útálatoskodott velük akkor õ is ütötték volna le az asszonyt? :-DDDD (Megjegyzem ebben a sorozatban mindenki gürizik Cemre kivételével aki a munkában is csak lustálkodott sokat tûrt neki Can...) Nõk vannak ezen a fórumon és megérti ha valaki veri a feleségét? Azért mert esetleg zsörzölõdött? Még Berlinbe szökiik és más pasikkal csókolózik a pékség tetején és twitterre kiírja akkor megértem. De nem hiszem hogy ilyeneket csinált Handan....
10/10
kaboca12 2015 máj. 15. - 10:02:00 10/10
(2683/4273)
Ugyanazt gondolom, mint hangerika, lizbell és Gabus. Igazából már régóta, csak azért nem akartam leírni, hogy ne mindig én legyek az, aki a nemtetszésemnek hangot ad. És már azt is észrevettem, hogy ha új valaki jön a fórumra, egybõl reagálsz, hogy szerinted milyen szar a sorozat, és csak kínlódva nézed. Elég hihetetlen ez és az elõttem szólók is megerõsítenek ebben.
Nézzék is az emberek! Reméljük, hogy egyre többen. Mert én például nem szégyellem kimondani sehol, hogy igenis rajongok a sorozatért. A cél pedig az, hogy megvegyék a 2. évadot. De ha tegyük fel mégsem tetszene, akkor sem kezdenék ironikus hozzászólást írni azokra, akiknek viszont tetszik. Hiszen így semmivel nem vagyok különb, mint például lengabor.
8/10
Érsekvári 2015 máj. 15. - 00:21:07 8/10
(2682/4273)
Gabus szárnyalt megint és így megnéztem a folytatást .
Most aztán van esemény bõven .
Seref hadnagy követi Barist , de Güney is résen van és õ is .
Baris -Ebru ideges nem úgy mennek a dolgok ahogy gondolták.
Banu is kérdõre vonja az anyját , aki kénytelen bevallani mi a helyzet a céggel.
Úgy néz ki az a nõ ( Melda ) átakarja verni Barist , egyenlõre nem jön létre az üzlet .
Burak magához tér , kinyitja a szemét .
Can próbál Kuzeynek segíteni egy cetlit csúsztat a kezébe , amin egy cég neve áll....
Izgalmas rész volt .
9/10
gabus53 2015 máj. 14. - 23:09:36 9/10
(2681/4273)
Szia mankos!

Nem értelek, miért akarod, hogy az itt élõ törökök Éden Hotelt és Éjjel nappal förmedvényt nézzenek? Még jó, hogy a saját sorozatukat nézik, így legalább magyar tudásukat is fejlesztik.
Inkább örülnél, hogy a sok reklámmal talán van esély arra, hogy megvegyék a 2. évadot. És miért ne lehetne mindenki KG rajongó a TV2-nél. Nem az a célunk, hogy megvegyék a 2. évadot? De igen, ezért legyenek is rajongók, mert én is az vagyok.

Az Aktiv videó linkjét pedig csatolom, ebben is rajongók mondják el a véleményüket. Meg kellene nézned.

Szép estét.
10/10
lizbell 2015 máj. 14. - 21:53:30 10/10
(2680/4273)
megelõztél!
9/10
gabus53 2015 máj. 14. - 19:57:15 9/10
(2679/4273)
Szia, köszönöm szépen, mindjárt ki is teszem az FB-re. :-)
8/10
Érsekvári 2015 máj. 14. - 18:55:36 8/10 Előzmény gabus53
(2678/4273)
Szia Gabus !
Most fedeztem fel a Tv2-s Tûz és Víz Facebook oldalon megint van egy Aktív videó ami a sorozattal kapcsolatos .
Az itt élõ törökök is nézik esténként a sorozatot .
Félbehagytam mindjárt nézem tovább , csak felhívom rá a figyelmedet hátha nem láttad és érdekel .
További szép estét :-))
8/10
Érsekvári 2015 máj. 14. - 16:54:22 8/10
(2677/4273)
Most néztem meg , ebben a részben nem sok minden elõrelépés történt.
A rendõrségen semmi érdemleges Baris nyugodtan távozhatott.
Kuzey feje fõ a könyvelés miatt nehezen boldogul . Talán úgy emlékszem a török részben amikor láttam mégis talál valamit , na majd csak kiderül . Handannak még könyörögni kell a maradásért , pedig jobban járna Güney meg mindenki , ha távozna és nem kotyogna bele mindenbe .
Holnap megint egy résszel elõbbre lépünk.
Az Epizód magazin biztos nagyon jó és sok érdekességrõl olvashatsz .
maryriddle 2015 máj. 14. - 16:33:22
(2676/4273)
Ne haragudjatok hogy tele rakom a fórumot képekkel, de ezen olyan jót nevettem hogy ezt is muszáj volt kifényképeznem.
Itt mondja Kuzey Güneynek Samiról hogy hogy nem fájdult még meg a szemöldöke mivel egész életében ráncolta. Sami meg meghallja és kiegyenesíti a szemöldökét :-D Kivancnak ezen a fej :-D
maryriddle 2015 máj. 14. - 15:52:46
(2675/4273)
Egyébként nekem Kivanc nagyon bejött a Tiltott szerelemben és az Igazgyöngyben is tényleg jól játszotta a hõsszerelmest, de Kuzey azért nem tud beindítani mert Simayhoz Zeynephez tényleg olyan érzéketlenül nyúlt mint a guminõkhöz Cemréhez meg gyakorlatilag sehogy, mintha a kishúga lenne. Güneynek azért voltak jó jelenetei, õ megcsókolgatta Cemrét mondott romantikus dolgokat, Barisról nem is beszélve, nekem már az érzékibb volt ahogy csókolgatta Cemre kezét mint a rendes Kuzey-Cemre szájas csókok. Ezért is mondom hogy engem nem a szerelmi dolog érdekel hanem a két testvér kapcsolata.
Egyébként ez az Oyku Karayel mondta hogy neki Kivanc is csak egy férfi (na mondom ez se normális :-D) lehet hogy ezért nem mûködött annyira a kémia a színészek közt...

Egyébként ha már hidegség, nekem Cemre is nekem elég hideg volt Güneyel. Nem olvadt el tõle úgy mint Kuzeytõl. Amikor Güneyel volt még nem volt ilyen simulékony, hanem eléggé vadmacska volt magához képest, mindig vitatkoztak. Banu meg szinte rajongott érte. Ha úgy képzelem hogy 4 évig ilyen volt ez a Güney-Cemre kapcsolat akkor nem csodálom hogy Güney tényleg vágyott egy kis szeretetre amit Banutól megkapott. Mert lehet hogy Cemre szerette valamennyire de igazi szerelmet nem kaphatott tõle Güney, hiszen nem igazi szerelemmel szerette Cemre.
És ami azt illeti hogy ki szerette jobban a másikat, lehet hogy Güney megcsalta õt, eltüntette a bizonyítékokat, stb, de azért õ a 80. bülömig nem tudott túl jutni Cemrén, míg Cemre már pár rész után beleszeretett Kuzeybe.

Szerintem a mûbaleset után kezdõdtek a verekedések. Én úgy emlékszem hogy ezután csaptak össze komolyabban elõször és innen is kezdõdött az az ellenségeskedés hogy már minden beszélgetésük veszekedés volt. Egyébként nekem ezek a legdrámaibb jelenetei a sorozatnak. A fojtogatós jelenet az egyik kedvencem, hideg kiráz tõle, nagyon hatásos és durva volt.

Durva a forgatókönyv, ezt el is felejtetem írni :-D A gondolat hogy Cemre hozzámenne a börtönbõl kijövõ, majdnem testvérgyilkos Güneyhez és együtt nevelnék kis Barist, békés egyetértésben Ebruval akinek a lánya gyakorlatilag Güney miatt halt meg...elég beteg :-D
Nekem még egy beteg párhuzam jutott eszembe kiegészítve a kis Barisos történetet:
Zeynep azért utazott a 40. bölüm után Olaszországba mert terhes lett Kuzeytõl, de ott hagyta a gyereket mert félt Hüsseyntõl. De pár év múlva felbukkan a gyerek és követeli a vagyont (mert Kuzey nagmyenõ üzletember) és elkezdõdik a testvérviszály kis Barissal :-D
maryriddle 2015 máj. 14. - 13:07:01
(2674/4273)
Nekem is tetszik Baris pedig nem egy szépség de az alakításával, szemeivel, és igen a huncut gödröcskéivel el tudja adni magát szexinek :-)) Ez sok szépfiú színészbõl hiányzik. Nekem a kedvenc színészeim többsége amúgy nem jóképû, bár Kivancot nagyon szeretem de nem a legnagyobb kedvencem mert olyan félisten hogy nem is hiszem el hogy valódi, ha itt lenne elõttem hozzá se mernék érni :-D
Én nem tudom mit akartak Cemrével és Barissal de tény hogy az elején sok közös jelenet összenézés volt. Igen, Banu szülinapján Kuzey féltékeny volt Attilára ezen én is jót röhögtem :-D De Barisra is úgy nézett mintha lesmárolta volna Cemrét vagy nem tudom pedig csak beszélgettek. Kifényképeztem ezt a képet is, nagyon jó nézések vannak a sorozatban, Kuzey is ölni tudna azokkal a kék szemekkel :-D Szegény Baris meg ilyen "most mit követtem el?"-fej inkább el is menekült :-D

Én ma néztem vissza a pados jelenetet amikor szakítanak. Cemre ezt mondja Güneynek: "Gondold el mit tett érted az öcséd. Te feláldoztad volna magad érte?" És szerintem ez volt az a pont amikor Güney eldöntötte hogy "szünetet kér" Az hogy Cemre csalódott benne csak ürügy volt. Mert Güney mégsem mondhatta, hogy "átadlak Kuzeynek."
Utána jöttek az események a Banus szex, stb. Én azért nem sajnáltam Güneyt, de kicsit tényleg túlzásba estek a reakciókkal... Lehet hogy tényleg ekkor veszítette el a szüzességét erre még nem is gondoltam :-D De azért ismerjük el nem sok pasi várna 4 évet fõleg hogy közben ott egy csábító Banu, ebbõl is látszik hogy szerette Cemrét.