Személy

Nádasi Veronika

színész, ének, szinkronhang
Született: 1977. december 4. (46 éves) (Magyarország, Budapest)

Az érettségi bizonyítvány megszerzése után Toldy Mária Musical stúdiójában, majd a Kőbányai Könnyűzenei Főiskolán tanult. 2001-től Kerényi Imre oszályában a Színház- és Filmművészeti Egyetem operett-musical szakos hallgatója. Már 19 évesen bizonyította tehetségét; az 1996-os Ki Mit Tud-on a musical kategóriában első helyezést kapott. A magyarországi az Eurovíziós Dalfesztiválon 1998-ban második helyezetet ért el. Hangját hallhattuk a Pa-Dö-Dő, Malek Andrea, az Old Boys, Zorán és Presser Gábor lemezein éppúgy, mint különböző musical cd-ken. (La Mancha lovagja, Fame, Isteni show) Láthattuk a Piccoló Színházban (Fame - Mabel, Serena, Rent - Maureen), a Bakáts téren (Anna Karenina - Betsy, West Side Story - Rosalia), a Tatabányai Jászai Mari Színházban (Rémségek csöpp kis boltja - Ronette), az FMH-ban (Valahol Európában - Éva), és a Diósgyőri Várban (La Mancha lovagja - Aldonza). A Színház- és Filmművészeti Egyetem előadásainak főszereplője (Miss Saigon - Kim, Yentl - Yentl, Kis éji zene - Charlotte). Forrás: Atlantis - az elveszett világ nyomában... című musical sajtóanyaga

Hozzászólások

mulao 2011 ápr. 25. - 15:53:18
Ja, egyre többet hívják szinkronizálni, ennek örülök. A legjobb, ha énekelni is meg magyarhangnak is, de nem mindig így van. Most a Seherezáséban az egyik szereplõnek kölcsönzi a hangját.
mulao 2011 ápr. 25. - 15:48:40
Én is szeretem az énekhangját, ráadásul a Régimódi történetben is feltûnt. Viszont akárhogyan is nézem, mint Danvers nekem nem elég meggyõzõ, nekem túl kívûlrõl hozza a szerepet, a hangsúlyaitól meg a mozdulataitól akar félelmetes lenni, mintha bellülrõl nem tudna. De lehet csak én érzem így, ez magán vélemény. Janza Kata sokkal jobb nála. És, mint Beatrix se tetszett jobban, Füredi Nikolett jobban tetszett Veronikánál. Viszont az Elisabethben is negatív szereplõ volt és ott jobban tetszett. Minden nem jut eszembe, amiben láttam, de a lényeg, hogy a hangja miatt érdemes felfigyelni rá és tehetséges is.
madarka94 2011 jan. 21. - 20:58:28 Előzmény egy normális ember
Én is Kõvirágos vagyok.
Felvettek?
offtopic
egy normális ember 2009 jún. 06. - 20:27:04
Valahol Európában Talánt, és a Régi nyár címû filmbõl a Valami kis szerelmet.
Ma voltam, jó volt, nagyon aranyosak voltak a diákok is és a felvételiztetõk is (Vera nagyon kedvesen mosolygott. :))
Még nem tudok eredményt, azt mondták, legkésõbb hétfõig megtudom. :)
egy normális ember 2009 jún. 05. - 10:31:57
Háááát, ha minden jól megy jövõre már az leszek. :) *kopp-kopp* Holnap megyek felvételizni. :)
Köszi a bíztatást. :)
egy normális ember 2009 jún. 01. - 19:27:18
Szerintem nagyon tehetséges színésznõ, nagyon szép (és nem utolsó sorban) erõteljes hangja van. Remélem jövõ tanévtõl a tanáraim sorában tudhatom. :)