burak 2015 máj. 09. - 13:17:45
(2553/4273)
Ezért kell Banunak meghalni, Güneynek elbukni, Zeynepnek,Simaynak bûnhõdni, mert itt van a tökéletes erkölcs!!!!!!!!!!!! Ez õrület! Ebben a sorozatban ezt kell megkajálni, akinek meg nem ízlik, az ................
burak 2015 máj. 09. - 12:55:30
(2552/4273)
De hidd el erre épül a történet, most már én is belátom, csak a Cemre, aki fedhetetlen, bánthatatlan, ártatlan, tényleg, mint egy múzsa, akihez hozzá sem lehet érni és csak plátói mindenkinek.

Számomra az a legszõrnyübb, hogy azt hittem az elején, hogy reálisabb lesz a történet, mert számomra a Tiltott Szerelem és a Szív útjai sokkal nézhetõbb volt, és érdekes azokban egyik karakter sem taszított engem.
maryriddle 2015 máj. 09. - 12:46:46
(2551/4273)
Cemre és a tökéletes erkölcsi normák? Na ne!!!! Látszik hogy nem látta a második évadot Szinetár Dóra bár az elsõben is történtek a dolgok.... Az neki tökéletes erkölcsi norma hogy
- lesmárolja Güneyt hogy féltékennyé tegye Kuzeyt a testvérét,
- Kuzey elõtt mászkál fürdõköpenyben mintha szexeltek Güneyel hogy féltékennyé tegye a saját sógorát,
- lesmárolja Kuzeyt a sógorát, mert meglátja hogy Güney Banuval enyeleg,
- szerelmet vall a barátnõje (Zeynep) pasijának,
- elveteti magát Barissal hogy bosszút álljon Kuzeyen,
- jegyûrûvel az ujján Kuzeyel csókolózik,
- még el se vált és részegen ölelgeti Kuzeyt egy bárban
- a Kuzeytõl kapott nyakláncban mászkál a férje és a férje családja elõtt
- karkötõket lop???

Hát ha ilyenek a tökéletes erkölcsi normák akkor inkább nem kérek belõle...
burak 2015 máj. 09. - 12:29:41
(2550/4273)
Tökéletesen egyetértek veled.

Amit mondott a Sz. Dóra,hogy Cemre egy 2o éves fiatal lány, aki tökéletes erkölcsi normákkal rendelkezik, nagyon tartja magát a saját kis elképzeléseihez (lefordítva: egy buta, ostoba, együgyü liba) az õ szemén át látjuk a világot, végül is azért fõhõse a történetnek, mert õ irányítja végül is a történetet. Ezt a saját betûzéseimmel, így fordítanám le.

Azért idegesítenek engem is meg téged is ezek a dolgok, én úgy látom, hogy húzza le magával a mélybe Kuzeyt, aki a másik gyagya, aki hagyja és megy az árral.

Viszont Güneyt szinkronizáló Lengyel Tamást nagyon megkedveltem, és nem is olyan rossz a pasi. Ha a magyarok közül nekem Lengyel Tamás, nagyon jó színésznek is tartom.
maryriddle 2015 máj. 09. - 12:12:58
(2549/4273)
Baris is meg Sumer Tezkan is adott Simaynak hideget meleget, de Kuzeynél ez azért zavar mert õ állítólag annyira tisztességes jólelkû, érzékeny akkor nem tudom hogy tud így bánni egy lánnyal akin látja hogy szereti. Õ megveri Barist Cemre miatt (akinek a felesége, több joga van hozzá) de õ kihasználhat egy nõt? Ahogy Zeynepet is kihasználta. Hüsszein is és Simay családja is simán megverhette volna Kuzeyt ezért. Ebben a sorozatban minden nõt ki lehet használni kivéve Cemrét? Legalább verte volna Baris vagy valami. De annyira óvják tisztelik a csajt a forgakönyvírók is mintha szerelmesek lennének belé.

Kuzey is elég kettõs mércével látja a világot....
burak 2015 máj. 09. - 11:50:40
(2548/4273)
Engem is zavar, mert igenis Simay, Zeynep és Ferhát lánya, sõt a többi nõ is tudott Kuzeyre hatni, ha megfigyeled ezeknél a nõknél Kuzey mosolyog és látod benne az érzelmet a felszabadultságot és igenis jól érezte akkor velük magát. De ez van elfojtva az egész sorozatban.
burak 2015 máj. 09. - 11:41:49
(2547/4273)
Szia tudod, hogy én is veled vagyok !

Ha megnézted a Szinetár Dóra interjút az utolsó mondatokban mondta ki a lényeget, amit már többen is feszegetnek itt közülünk. Azzal kezdte, hogy egy kicsit gyerekes lesz és Cemrérõl mondta ki az igazságot, és a vége az volt, hogy gyerekek is nézhetik.

Semmi szerelmi szálat nem említett, amit mi sem látunk, és a lényeg, hogy az egyszerû fiatal nõ szemével építik fel a történetet.

Tehát azért keveredik a majdnem valóság a szappanoperás történettel. Látszik,hogy a rendezõ és a forgatókönyvíró is nõ. Többet is játszott velük Kivanc.

Én nem úgy nézem, hogy ennyire átültetem a valóságba, mert nem lehet. Szerintem pedig ezt a sorozatot direkt így forgatták, mert az arab világ, nagyon vevõ rá, ami a lényeg a pénz, amit ki lehet belõle hozni.

Azért is vannak ezek a különbségek a meglátásban, mert abban teljesen igazad van, hogy ilyen nincs az életben, ha pedig van is azért az nem általános és tömeges.
maryriddle 2015 máj. 09. - 11:41:39
(2546/4273)
Na igen! Meg amikor Simay felhívja hogy menjen át vacsorára mert be akarja mutatni a barátainkat. Kuzey erre hazudik valamit hogy családi vacsorán lesz majd hozzáteszi: majd késõbb átmegyek ne pazaroljuk evéssel az idõnket.

Simay hülye, könnyûvérû de túl naiv és szereti Kuzeyt, nem ezt érdemli. Én nagyon igazságtalannak érzem hogy Cemrével minden pasi úgy bánik mintha porcelánból lenne, Simayal meg úgy mint egy guminõvel. Mivel jobb Cemre? Azzal hogy szûz?

Végig nagyon megalázó volt ez a Simay-Kuzey dolog. Én nagyon sajnáltam a lányt.
maryriddle 2015 máj. 09. - 11:23:47
(2545/4273)
Dehogy látom olyannak, mint bármelyik szappanoperát! Ha olyan lenne, minden második részben kórházba kerülne, megvakulna,
majdnem meghalna valaki. A színészekrõl, rendezésrõl, zenérõl nem is beszélve.

Persze, történhetnek ilyen és még furcsább dolgok is a valóságban csak azt mondom hogy egy közegben valahogy túl sok izgalmas esemény történik egyszerre. Egy átlag embernek azért nincs ilyen mozgalmas élete mint Kuzeyéknek.
(A Baris Cemre házasságra akkor úgy mondom, Barisok 60 éves koruk elõtt nem vesznek el Cemréket. A fõnök lefekszik a szolgálóval dolog nem egyedi de a valóságban azért kevés ember életében derül ki hogy a cseléd anyja milliárdos fõnöke az apja, és kevés embert gyújt ezért fel az õrült féltestvér akibe lehet hogy még szerelmes is volt.)

Katical63-al értek egyet, ez egy igényes szórakoztató romantikus sorozat, ha abszolút valósághû lenne akkor az már mûvészfilm lenne és sokkal unalmasabb is.

Az amerikai sorozatokban is vannak képtelenségek, lehet még több is mint itt viszont Cemrénél jobban leegyszerûsített fõhõsnõt még nem láttam.

Sami az egyik legjobban megcsinált karakter, de én a vadságát akkor is jellemhibának érzem. Ahogy Güneyel bánik arra nincs mentség. A múltkori tv-s részben is gúnyolódott rajta, mert DOLGOZIK, mert TANUL, mert MEG AKAR NÕSÜLNI.

A legutóbb ezen a bárbeszéden húztam fel magam.
- Ez meg labdákat szed a fõnöke után. Pedig a maga ura lehetne, de õ inkább egész életében hajlongani akar mások elõtt.
- A pékség a te birodalmad, nekem is lesz sajátom.
- (gúnyos hangon) Neked lesz saját birodalmad?
- Ha lediplomáztam elmegyek, nem a pékségben fogok megöregedni.
- (ezt olyan hangon hogy majdnem elsírja magát) Menj, de gyorsan ám, tûnj el a házamból!

Most komolyan hogy beszélhet így egy apa a fiával?! Piszkálja ha rosszat csinál de azért miért kell bántani mert céljai vannak?
malvinkicska 2015 máj. 09. - 10:57:56
(2544/4273)
Egyértelmû, hogy Baris egy szemét valaki, Banu is hiába kérdi az anyját nem mond semmit, mert nagy baj van a cégnél. Aztán Handan jó beolvasott szeretett, Güney fiának, most már látja mennyibe nézik a felesége házába, szinte egy eszköz, de kellet neki ez a házasság. Kuzey az apjával, mikor fõztek aranyosak voltak, még jó nevetni látni õket. Az biztos egyre érdek feszítõbb a sorozat.
Bemes 2015 máj. 09. - 07:37:50
(2543/4273)
Mai feliratos részhez:

Handan megismerte Güneyt, csak még magát nem. Azt sem látja, hogy õ is erre ösztönözte a símulékony fiát. Mindig arra biztatta, hogy keresse Banu és a Sinanerek kegyét, mert különben minden oda.
Kezdi másként látni a dolgokat, és a két fiát is. Ezután látszik majd a két fiú valódi érzései anyjuk iránt. Engem ez nem lep meg, jellemüket látva, de szerintem többek csodálkozhatnak majd.

Meghitt jelenet volt ez a fõzõcske. Apa és fia végre úgy vannak együtt, ahogy mindig is kellett volna. A tragédiák, és hogy Sami már a börtönévek alatt is próbált segíteni, a mélyen amúgy is meglévõ szeretetet felszínre hozta.
Kuzey vágyott az anyja szeretetére is, ami azért néha nyomokban meg is volt. De Handan a másik fiáért rajongott. Most majd tapasztalhatja a két fia közötti különbséget.
Biztosan sokszor kényelmetlen egy egyenes, hirtelen haragú ember, de szerintem az alattomos veszélyesebb. Persze az erõszakosság elítélendõ rossz tulajdonság. Kuzey végig dolgozik azon, hogy hirtelen természetén uralkodni tudjon. Nàla a hirtelen természete alapból megvolt, ezt nagyon felerõsítették a börtönbeli élethalàl harcok, a meggyengült idegrendszer. De õ látja a hibáit, változni akar és tud is.
Aki nem látja be a hibáit, az nem is fog változni. Güney hibátlannak látja magát, fel is oldozza magát minden tette alól.
Rájöttem, az alattomossàg, sunyiság mennyire könnyebbé teszi a társadalomban létezést! Mosolyog, kellemes ember, hajbókol ha kell- de amint hátat fordítanak...hááát, kinek mi a fontosabb.
Egyébként van aki tiszteli Güneyt a filmben?
Pedig ha nem ül be a készbe, ha önállóan a lassúbb utat választja-hisz az esze, kèpzettsége, szorgalma lehetõvé tette volna- akkor sikeres és elismert ember lenne. De õ hatalomra is vágyott. Ez szerintem az erõszakossàg bújtatott formája.
Bemes 2015 máj. 09. - 07:17:19
(2542/4273)
Szia!

Majd meglátod, miért is volt érdemes ilyen lassan indítani a filmet. Meg kell értenie a nézõnek, hogy a szereplõk milyen körülmények között éltek, milyenek voltak a kapcsolataik. Aztán a tragédiák hatására hogyan változtak, mivé lettek. Ez szerintem Güney esetében a legtragikusabb, mert ò pozitív alak volt. Tényleg lehet szánni.
Szerintem még nagyon sok fordulat van hátra, biztosan tetszeni fog.
napraforgó 2015 máj. 09. - 07:02:40
(2541/4273)
Én még nagyon keveset láttam a sorozatból, de a véleményem ennek alapján megegyezik a tieddel. Persze, vannak még nem látott részek, amik alakíthatnak a véleményemen, de azt, amit eddig láttam, nagyon jól megfogtad.
Bemes 2015 máj. 09. - 06:43:18
(2540/4273)
Szia!

Egyáltalán nem tartalak tolakodónak azért mert teljesen másként látod a filmet. Inkább érdekesnek, mert az jutott az eszembe ha így látnám, értelmezném mint Te, akkor nekem nem tetszene. Olyannak látod, mint egy bármilyen szappanoperát.
Az én nézetem szerint a helyzet a következõ:
-valaki vállalja a börtönt valaki helyett, ilyen eset elég gyakori nálunk is, nézz utána, meg fogsz lepõdni. Egyébként errõl már sokan elmondtuk, miért tette.
- Cemre- Güney szexre azt tudom mondani, hogy Cemre házasságon kívül született, egész életében anyja ettõl óvta. Ezért is akart mindent szabályosan, bele lett nevelve, hogy ne legyen könnyen kapható, vívja ki a tiszteletet e téren. Egyébkènt szerintem Baristól undorodott, Güneyt sem szerelemmel szerette, tehát neki nem volt nehéz megállni, hisz nem jelent meg a vágy sem. Szerintem Kuzeynek megdõlt volna.Güney ugyanolyan konzervatív nevelést kapott, meg iszlám világ ( ami most elég széles skálán mozog e téren)
- Cemre úgy került a Sinaner céghez, hogy tisztességtelenül túrták ki a reklàmból. Can karolta fel, mert neki is volt lelkiismeretfurdalása.
- Kuzey és Cemre is képzetlen, mégis sikeres. Tudod hàny milliomos , jó üzletember van akinek még érettségije sincs? Én szakmunkásokat is tudok elég sokat, akik nagyon minõségi életet tudnak biztosítani a családjuknak, olvasottak stb. A kereskedelemben különösen, de tudok asztalost, villanyszerelõt is, akinek életét sok diplomás irigyelhetné. Szorgalmasak, nagyon értik a szakmàjukat. Cemre munkaköre sem kíván atomtudóst.
- Hogy vehette el Cemrét Baris? Bizonyára hazai példát is tudunk, amikor egy botrányos celebet elvett egy neves producer pl. Tehát van ilyen.
- Miért ölte meg Ferhat Alit? Egyrészt õ nem kockáztatott, mindig az embereivel csináltatta a disznóságait. Itthon hàny maffiaügy van megoldatlanul akár évtizede? Azért mert mi nem mozgunk ilyen vilàgban szerencsére, azért van. Ferhátot kiherélte véletlenül Kuzey, õ volt az egyetlen akit nem tudott betörni, ezèrt beteges életcèljává vált Kuzey megtörése, hosszas kínzása. Ali ennek a lelki megtörésnek esett áldozatul. De ezt sokszor el is mondják a filmben, biztosan elengedted a füled mellett.
- Saminak volt lelkiismeretfurdalása az egész életével, fiaival kapcsolatban. Ha majd végig láttad a filmet, nagyon jó kis párbeszédek vannak amik ezt érzékeltetik. Sami szégyellte, hogy hallgatott Kuzey börtönbe vonulásakor. Megértette, hogy Kuzey úgy érzi, kilóg a családból, csak bajt okoz, míg a testvérére büszkék lehetnek. Szerintem ez nagyon is emberi, általános dolog. A testvérek közötti féltékenység is az. Kuzey hasonlóan érzékeny mint az apja, és hasonlóan hirtelenharagú. Ezek rossz tulajdonságok, de nem jellemhibák. Az, hogy Sami miért lett ilyen, az is elhangzik néhányszor a filmben, tehát nagyon is árnyalt figura. Én kedvelem, egyenes, jólelkû.
Güney meg olyan mint Handan. Igaz, nem üt, de sunyin mar. Csak a saját érdek vezeti, Sami úgy tekint Güneyre, mint anyja fiára, mint akik szövetkeztek ellene. Látja, hogy Güney mindig keresztbetesz öccsének, piszkos húzásai vannak. Ezért fordul ellene, de amikor bajban van látszik , hogy szereti ezt a fiát is, szeretné ha a testvérek kibékülnének.
- A Bekir témáról is írtam. Újra csak azt mondanám, nem volt utódja az öregnek, és a harcos , karakán és becsületes Kuzeyben megbízott.arról nem tudunk, milyen disznóságokat követtek el Bekírék, nem hallottunk gyilkosságokról mint Ferhat bandájában.
- Burak eltitkolt gyerek, anyja nem szólt . Talán mert féltette az állását. Én úgy emlékszem egyszeri eset volt a szex Attilával, nem tudott vagy nem mert ellenállni a részeg közeledésnek. szerinted ez is egyedi. Nincs ilyen az életben?
- Senki nem fut egy esküvõre.. Biztosan azért szokott elhangzani, hogy akinek van valami mondandója most szóljon, vagy hallgasson örökre. Nagyon is el tudok képzelni ilyen szitut, ha nem szerelembõl házasodik valaki, és a másik fél is szereti. (kuzey)
Sinanerék meg loholtak, mert nyomást akartak gyakorolni, kellemetlenkedni.

Természetesen ez csak egy film, de az egyik legvalósághûbb amit láttam.
A nagysikerû filmek zöme teljes fikció. Akár az akció , akár a szerelmi történetek. Ezekben leegyszerûsített figurák vannak, jó és rossz oldal. Szerencsére a török filmek mások, és közülük is kiemelkedik ez a sorozat. Szerintem. Az pedig, hogy ilyen nagyon jó pasi Kuzey, bónusznak tekintem. Mert az ízlés nem öregszik.
8/10
Érsekvári 2015 máj. 08. - 22:47:27 8/10
(2539/4273)
Szia !
A másik véglet vagyok , Te a korai nézõ én meg az éjszakai . A lényegen nem változtat , mert mindig bármikor imádom a sorozatot .
Zeynep az idegesítõ minden részben annyira utálom ahogy nyomul ,de bármit tesz hiába teper.....:P:P
Nem tehetek róla de Cemrét bírom a kis nyüzügeségével együtt . Kuzeyjel tempóban összeillenek .
A zenéje mindig lenyûgöz annyira szeretem .
Fem3-s riport Szinetár Dórával tetszett , annyi jó dolgot mondott a sorozattal kapcsolatban . Õ is nagyon szuper meg az összes szinkronizáló színész aki kölcsönzi a hangját.
Marianna Turi 2015 máj. 08. - 20:19:30
(2538/4273)
Én meg megint belekötök... Nem bírom megállni. :))
Szerintem "megérte" Ferhatnak. Hiszen Kuzey miatt nem FÉRFI többé...
Neki a barátai, Ferhatnak meg a férfiassága. Fõleg hogy akkor volt friss házas. (A frissben nem vagyok biztos)
maryriddle 2015 máj. 08. - 19:29:03
(2537/4273)
utolsó mondat*: ha annyiszor ölelte volna meg a két fiát vagy Handant ahányszor elverte õket, nem lenne ilyen lelki sérült az egész család.
maryriddle 2015 máj. 08. - 19:26:23
(2536/4273)
Remélem nem tartotok tolakodónak hogy megint a "sötét oldalt" erõsítem de ez a valósághû szó megütötte a szemem.

Én ezt úgy mondom mint a sorozat rajongója: ebben a sorozatban rengeteg a nem valósághû elem.
Maga Kuzey is. Árnyalt, ja de a jó árnyalás nem az, hogy teljesen ellentétes tulajdonságokkal ruházunk fel egy karaktert. A valóságban az ilyen bunkók akik megakarják verni a golfklubban az inast mert nem úgy néz rá vagy megvernek egy fotóst, széttörik a fényképezõt nincs ilyen erkölcsi értékrendjük ilyen érzelmi intelligenciájuk mint Kuzeynek. Kuzey egy mesebeli herceg egy bunkó vadállat tulajdonságaival. Ilyen nincs a valóságban. Akinek ennyire tiszta a lelke mint Kuzeynek - ahogy be állítja a sorozat - az nem verekedõs agresszív bunkó, hanem a légynek nem tudna ártani.
Ti ismertek ilyen ellentétes embert az életben?

További képtelenségek:
- Valaki vállalja a börtönt valaki helyett.
- Ferhattal túlzásokba estek. Mi oka volt megölni Alit? Egy ilyen dörzsölt alak miért kockáztatná a szabadságát egy ilyen kis piti gyerekért mint Kuzey? Még ha milliárdokról lett volna szó.
- Cemre házassági indokai. Azt hitte a csaj hogy egy mexikói szappanoperában van?
- Barisok általában nem vesznek el Cemretitkárnõket, sem azért hogy kitúrják a sógort sem más miatt. Az ilyen rosszmájú pasik az ilyen naiv ártatlan csajokat másra használják.
- Cemre szüzessége egy több éves kapcsolat után és Güney türelme.
- Senki se fut egy esküvõre, hogy megakadályozza.
- Cemre munkája a Sinaner cégnél. Jó ha érettségije van egy ekkora cégnél sokkal nagyobb szakmai tudást várnak el.
- A tanulatlan, tapasztalatlan Kuzey üzleti sikerei a diplomás, stréber okostojás Güneyel szemben inkább egy népmesébe illene be.
- Burak mint az eltitkolt gyerek szintén inkább egy mexikói szappanoperába illene be.
- Egy cseléd szül egy milliárdosnak egy gyereket és évekig nem szól róla, hanem tûri hogy szolgálóként kezeljék a fiát?
- A Bekir-ügy mármár nevetséges.

A Sami-Handan-Güney vonulat az ami tényleg reális. Õket el tudom képzelni az életben is.

Ezeknek a dolgoknak meg van a funkciója a sorozatban nélkülük unalmas lenne de ezek nem élethû dolgok. Nem lehetetlenek de az életben inkább 0,001% az esély rájuk.
Én tényleg imádom a sorozatot de azért vannak hatásvadász, képtelen dolgok is benne, mint minden telenovellában.

Sami érzelmes, beszületes? Csak Kuzeyel szemben. A felesége és Güney felé még sosem láttam annak. Güneyt egyszer öltelte meg életében amikor Banut bevitték a kórházba, nagyügy. Az elsõ évadban elsõ részeiben elõre féltem amikor megszólal olyan undok mindenkivel. Meg kigúnyolja Güneyt mert céljai vannak.
Ha annyiszor öleli
10/10
lizbell 2015 máj. 08. - 18:51:52 10/10
(2535/4273)
olyan kis gyönyörû :))) de nekem most idõsebben, vadabb frizurával tetszik a legjobban!
10/10
v.eres 2015 máj. 08. - 17:43:56 10/10
(2534/4273)
Istenem... milyen szõke fürtjei voltak...