Petterson 2013 júl. 21. - 08:51:52
(6/6)
Újházi Ede soha nem fõzött tyúkhús levest. Õ kakaslevest fõzött.

Nagy Endre író, konferanszié, színigazgató írta meg leghitelesebben az Újházy tyúkhúsleves készítésének igazi titkát:

„Nem sajnálta a fáradságot, költséget, elutazott Debrecenbe, hogy saját találmányú levesének anyagát beszerezze. Vén kakasok kellettek ehhez a leveshez, amelyeknek megkeményedett izmaiba szerelmi viharok íze-sava gyülemlett össze. Három napig egyfolytában kellett fõniük, amíg belemálltak a levesbe és eggyé fõttek a zöldséggel, fõként a legendás jelentõségû zellerrel. Különösen vigyázott, hogy el ne kallódjanak a kakasok taréjai és egyéb megkülönböztetõ szervei, amelyeknek átazonosuló képességében babonásan hitt. Megkülönböztetõ figyelmének jele volt, ha valakit egy-egy ilyen részlettel megkínált. Egy ilyen tányér leves a beteget talpra állítja, s az egészségest viruló ifjúvá teszi.”
denibaby 2013 jún. 22. - 12:40:39 Előzmény Ford Mustang
(5/6)
Ezt a részt "jó erõsen" titkoljuk el! (Jó erõs, paprikás - pörkölt). Más, választott névvel sem enném meg...pörkölt helyett.
adamnagysweetmovie 2013 máj. 04. - 10:59:59 Előzmény southwind
(4/6)
A mai gasztropolitikai terítéken: "a vörös gróf"
Gondolom jövõ héten Nagy Imrét fogják lekomcsizni konyhamûvészet címén...
1/10
southwind 2011 aug. 25. - 15:57:35 1/10
(3/6)
irritálnak azok az emberek, akik "ezt ismertam, azt ismertem, ezzel vacsoraztam, azzal vacsoraztam....
igazabol 0 pontot adtam volna ha lehetett volna, nagy nagy csalodas
quimba 2011 aug. 18. - 08:25:42
(2/6)
Teleki nevét nagybetûvel illik írni!
Ford Mustang 2011 júl. 14. - 13:13:50
(1/6)
Aki szereti a fõzõs mûsorokat, annak tetszeni fog.