pegan júl. 22. 12:33:54 Előzmény Prazsák
(23/23)
Hogy tudnám felvenni veled a kapcsolatot?
Tyrannosaurus(velo)Rex ápr. 06. 14:32:16 Előzmény Sanci2
(22/23)
Jól tetted, igazad volt. Nagyon kilógott a műből az a szál. Különben ritka jó tévéjáték volt. Nem csak katolikusoknak. Az emberi gonoszság és az emberi jóság tökéletes ábrázolása. Meg egy kis figyelem felkeltés olyan neuraszténiásoknak, akik ma diktatúráról visítoznak.
10/10
Sanci2 ápr. 06. 12:47:42 10/10
(21/23)
Nos! fölvettem, de…
A blogger idétlen, néhol ízléstelen, a cselekmény fonalát megzavaró megnyilvánulásait kivágtam.
Így kaptam egy önéletrajzi (vallástörténeti) dokumentum-játékfilmet fikcióval enyhén megfűszerezve.
A film pozitívumait alább már többen méltatták, így ahhoz hozzáfűzni valóm nincs.
10/10
ligetiz51 jan. 26. 07:35:26 10/10
(20/23)
Történelem lecke azoknak akik nosztalgiáznak.
2/10
etikett1 2023 dec. 09. - 20:27:13 2/10
(19/23)
Az egyik oldalon feltöltötték, ott néztem. Az első két résznél 280 néző volt kb, az utolsó részt már csak 13 ember nézte meg, ez elég beszédes. Becsületből végig néztem. Ha három rész lett volna, akkor elmegy, de a nyolc sok. De így van jól, különben miből élne a filmipar.
filoszemitabélus 2023 okt. 02. - 21:50:39
(18/23)
Csak egyet tudok érteni az előttem szólókkal. Rendkívül jól megcsinált tv játék. A szereplőválasztás tökéletes. Brenner János atya megformálója zseniálisan játszik. Az külön pozitívum, hogy nincs benne nagyervin, szabógyőző stb, hanem kevésbé ismert és megunt színészek alakítják a szerepeket. Honnan tudtak összeszedni ennyi pocsék ávós pofát? és milyen tökéletesen alakították az undorító, szadista gazembereket. Közbevetném, hogy nem ártana némelyeknek elgondolkodni arról, hogy mi a diktatúra, mert igen könnyen dobálóznak ilyen nagy szavakkal.
9/10
KeyAccountManagerkovács 2023 máj. 17. - 10:19:31 9/10 Előzmény Spatri
(17/23)
Szerintem azért az utolsó részben a napjainkban játszódó történetszál lezárása igencsak hatásvadász, főleg a focizós rész, az nagyon nem illik bele az egészbe.
Ilonka Max 2023 máj. 16. - 17:10:19
(16/23)
Szép és méltó filmsorozat Boldog Brenner János emlékének nèhány sutasága ellenére is (látszik, hogy már majdnem tavasszal forgatták, a gyilkosság után hirtelen havas táj látható, aminek már aznapra nyoma sem marad, a zenei aláfestés sokszor erőltetett...). A Hír tv hirtelen levágta a végét és kár hogy a boldoggáavatàsról nem került be semmi a filmbe. Online újra megnéztük, napokig a hatása alatt voltunk.
10/10
Robertg87 2023 máj. 14. - 08:23:40 10/10
(15/23)
Rég láttam ennyire képernyő elé “szegező” alkotást. A sorozat lebilincselő, megindító és megrázó és hiteles volt számomra! Nagyon tetszettek a korhű jelmezek, a belső helyszínek, és a használati tárgyak, mind-mind megidézték az 50-es éveket. A film színvilága talán a legjobb ami lehetett, az operatőri munka tökéletes! A zene megrendítő, kiváló kompozíciót alkot a látottakkal, a dallamok vissza-vissza térnek, beleül az ember fejébe, ezzel még drámaibb érzéseket kiváltva! A színészek egytől-egyig hozták amit a szereposztás kívánt, teljes beleéléssel, sokszor félelmetes hitelességgel.

Jámbor Nándor Brenner Atya szerepében remek alakítást végzett, alázat, odaadás, gyermekek iránti szeretet, minden vissza köszön a filmben. A legjobb választás volt a szerepre!

A napjainkban lévő történetmesélés jó ötlet, Lőte Attila remekül mesélt, de a blogger színészi alakítása nem győzött meg. Sokszor szövegkönyvszerűen mondta a mondandóját, és néha túl sok volt. (Túlságosan szájbarágósan mondta a dolgokat.)

Személyes kedvenceim a filmből a latin mise, és a temetés. Mindkettőnél az egész filmbéli atmoszféra kiemelkedő.

Összességében egy 10/10-es film számomra.
Gratulálok Szilágyi Andor forgatókönyv író és rendező, illetve Tóth Zsolt operatőr rendkívüli munkájához!
Végre egy újabb magyar film/sorozat amire érdemes, és lehet is büszkének lenni!
10/10
LajtaJ 2023 máj. 12. - 21:02:03 10/10 Előzmény Kalász Ákos
(14/23)
Remélhetőleg hamarosan a Duna TV, vagy az M5 is műsorára tüzi!
Prazsák 2023 máj. 12. - 08:23:57
(13/23)
Prazsák Mihály, a nagypapám testvére. Úgy gondolom, hogy Isten humora az, hogy a ma már keresztény körökben a Prazsák nevet, keresztény zenészként ismerik fel (Prazsák László), és a családból mindenki élő hitű keresztény lett. A film igazán szomorú, végignézni mi ment végbe abban az időben, de Brenner János már sokkal jobb helyen van, több mint 50 éve.
Az erőltetett influenszer karakteren kívül, nagyon tetszett!
10/10
Sumomo_ 2023 máj. 10. - 09:05:44 10/10
(12/23)
Remekmű! Köszönet érte az alkotóknak.
10/10
TaZoZo 2023 máj. 08. - 08:29:25 10/10
(11/23)
A film mindenkit magával ragad, akár ismeri az előtörténetet, akár nem. Én például a filmből tudtam meg, hogy mi történ azon a sötét éjszakán. Elképesztő, hogy alig pár évtizede történt - olyan, mintha a sötét Középkorból lenne átemelve, csak sajnos ez valóban megtörtént. Azóta több helyen is utánaolvastam a történetnek, és minden egybevág. A film tökéletesen vezeti fel a cselekményt, részletes képet kapunk a háttérről, a családról, a közvetlen és tágabb személyes és társadalmi közegről. Kihagyhatatlan alkotás, mindenkinek meg kellene nézni'
10/10
ErNe 2023 máj. 07. - 22:18:30 10/10
(10/23)
Korhű jelmezek, autentikus helyszínek, kiváló színészi játékok és egy megrázó történet az emberi kegyetlenségről és a hitről. Az egyik legjobb magyar sorozat Tóth Zsolt látványos operatőri munkájával és Szilágyi Andor forgatókönyvíró és rendező rendkívüli munkájával.
A sorozat személy szerint sokat jelent nekem mivel a húszas éveim majdnem végéig Rábakethelyen éltem, nagy hangsúly volt nálunk fektetve Brenner János vértanúságára és mai napig sokat beszélnek róla, édesapám is sokat mesélt róla aki az apjától hallott sokat Brenner atyáról valamint Brenner József - János atya öccse - is családunk jó ismerőse, aki az egyik legelhivatottabb és a legjobb kisugárzású pap akit valaha én ismertem.
Jámbor Nándor alakítása rendkívül hiteles, jobb színészt aligha lehetett volna választani János atya megformálására. Akit én még kiemelnék az Ecsedi Erzsébet Málcsi néni szerepében, Balogh János Dudás Imre szerepében, Albert Péter Klamerusz szerepében és Kelemen Zoltán Prazsák Mihály szerepében valamint Tókáék (Csőre Gábor és Szamosi Zsófia)
A sorozatnak hála végre értem a teljes történetet, minden a helyére került. Aki nem ismeri Brenner atya történetét azért nézze meg, aki meg igen annak is rengeteg újdonság lesz. A sorozat egy remek korrajz is egyben.
10/10
anna reika 2023 máj. 07. - 18:37:59 10/10
(9/23)
Mélyen elgondolkodtató és megrázó film. Kihagyhatatlan alkotás. Köszönjük!
10/10
Spatri 2023 máj. 05. - 20:58:11 10/10
(8/23)
Mély benyomást tett rám a sorozat, napok óta kavarog a fejemben. Minden egyes résznél a sírás kerülgetett. Eleve a téma számomra nem volt ismeretlen, és hithű katolikusként Brenner János élete számomra megindító. De ahogy ehhez a készítők nyúltak, az zseniális. Nagyon finoman, semmi manír és hatásvadászat, mutatós effektek. A színészek játéka, a zene és a díszlet profi. Vasi/zalaiként még a tájszólások és a szokások megjelenítése is tökéletesen bemutatják a korabeli vasi életet. Egyszóval, mindenkinek ajánlom, hogy nézze meg a sorozatot! Vallásos embernek kötelező alkotás, de egy nem vallásos számára is egy megrendítő, érdekfeszítő film.
9/10
KeyAccountManagerkovács 2023 máj. 04. - 21:30:18 9/10
(7/23)
A Brenner Jánost alakító színész tényleg elképesztően jó volt, de rajta kívül mindenki mást is ki lehetne emelni, Mácsi nénit, Ferenc atyát, az elvtársakat (főleg Prazsákot meg Klameruszt); a jelmezek, a helyszínek, a látvány, a zene, szinte minden fantasztikus volt! Az 1957-58-ban játszódó történések, szereplők majdnem tökéletesek, két apró kivétel a Brenner papit (így hívják a sorozatban) játszó fickó, ő semmiféle érzelmet nem tud megjeleníteni, illetve a hulla, ami bár sokkolóan valóságos, a doktor meg a két paraszt, akik felteszik a szekérre, úgy mozgatják, hogy látszik, könnyű bábúról van szó. A '69-es eseményt ügyesen adagolják, de a végén én valami nagyobb fordulatot vártam. Az meg, hogy az ügyvéd a készpénzzel megrakott táskát kirakja az asztal közepére a Restiben, egyszerűen idegesített, annyira életszerűtlen.

A 2022-ben játszódó rész erőltetett, a srác (aki egyébként jó színész, remek hangja van) már a második résztől kezdve úgy beszél, mint aki a betanult szöveget mondja, a vele lévő másik fiatal férfi is nagyon szövegkönyvszerűen adja elő a mondandóját, mindkettejük beszédéből eltűnnek az angol kifejezések meg a mai fordulatok, amikkel az első epizód még tele van. Azt se értettem, hogy miért ülnek egy 4 személyes kocsiban hárman elöl az első ülésen? A fordulat, ami Csaszihoz kapcsolódik, nagyon jó, de szerintem simán elég lett volna, ha Lőte Attila csak leült volna valahol és elmeséli a nézőknek a háttér-információkat (pl. a püspök titkáráról, ahogyan anno a Szamuely Tibor-filmben a narrátor). Értem, hogy meg akarták szólítani ezzel az ifjú karakterrel az egész nap a YouTube-on lógó fiatalokat, de valljuk be, egy igazi videós nem csinálna műsort erről.

Mindent összevetve viszont egyetértek az előttem szólókkal, ezen a színvonalon kellene továbbra is megmaradni, le a kalappal a készítők és a szereplők előtt!
10/10
Sleepwalker08 2023 máj. 01. - 14:14:02 10/10
(6/23)
Hát nekem ez 10 pont, nem kérdés. Azt hiszem, a legjobb magyar sorozat, amit valaha láttam!
Förtelem, mit tettek ezzel a fiatal atyával a múlt rendszerben. A sorozat méltó emléket állít neki. Megrázó, hiteles, megható alkotás, de nem hatásvadász módon. Emberi, szép ábrázolás, mégsem kendőz.
Az idősíkok közti ugrálás és az influenszer-szereplő miatt akár a fiatalokat is közelebb hozhatja a témához.
A színészek (szerencsére nem az unalomig ismertek) remekelnek, egytől-egyig, Brenner atya megformálása pedig tökéletes, teljesen azonosult a szerepével. A díszletek, ruhák, az egész korrajz ott van a szeren. Gratulálok a készítőknek, még sok ilyet!
10/10
Acél Anna 2023 ápr. 29. - 16:33:21 10/10
(5/23)
Nagyszerű film!
10/10
anna reika 2023 ápr. 29. - 16:23:27 10/10
(4/23)
❤️🙏🏻❤️