10/10
h.tibi91 2011 jan. 19. - 16:48:41 10/10
(69/129)
Édes, kedves, szerethetõ alkotás. Az alapszituáció ötletes és nem nevezhetõ közhelyesnek. A film elején fogalmam se volt, hogy mit akarnak ebbõl kihozni, hisz az elõ nászút nem igazán nevezhetõ stabil kiindulási pontnak. Aztán szépen lassan kinyílik a kép. Pörgõs film, nem ül le benne a hangulat. Bár a Sophie vonal eléggé kiszámítható igaz a végén 3 csavar is található a történetben. A poénok is várhatóak, de a nagymamás vonal nagyon izgalmas, legalábbis egy romantikus drámához képes mindenképpen az.
Találhatóak nagyon megható jelenetek, ilyen például a nagymama unoka kapcsolat, fõleg a templomi résznél.
A kép megjelenítés nagyon szép, bár az olasz tájakkal lehetett túl nehéz ezt összehozni. A szereposztás és a rendezés is rendben van.
Kitûnõ választás egy kis boldogságra illetve egy tökéletes világba vágyóknak.
10/10
lenccs 2011 jan. 06. - 23:09:31
(68/129)
Nagy romantikus film rajongó vagyok, ezt az elején leszögezném. Nem tetszett a film, és nem azért mert a sztorit kismilliószor már megrendezték.
A sztori nagyon jó lehetett volna, ha szimpatikusak a szereplõk, ha a karaktereket jobban megismertették volna az emberrel, ha a szerethetõvé tették volna õket.

SPOILER-es lehet!

A helyszínek valóban szépek, de a történetet összecsapták. Nem tudjuk, mióta van együtt a Sophie és a "võlegénye"...nem értettem, hogy mi miatt is voltak õk együtt egyáltalán, semmi romantikus kötõdés nem mutatkozott rajtuk.
Lorenzo Bartrollini keresése lehetett volna "mesélõbb" is. Gyakorlatilag random felkutattak valakit...idétlenül volt megoldva.
Sophie és az "unoka kapcsolata meg számomra soha ki sem alakult a filmben (könyörgöm, nem is beszélgettek, nem is ismerkedtek! Talán éppen ezért nem lettek általam "megszeretve"). Csak nagy szavak vannak, de valódi "szív" nem érzõdött seholsem. A szakítás a "võlegénnyel", az elsõ cikk megjelenése, az esküvõ, a szerelmi vallomás, mind-mind lehetett volna akár baromi szívhez szóló, de nem lett. Magyarul el lett nagyolva az egész film. Tehát, ez a film (összegezve) lehetett volna egy kikapcsolódást nyújtó romantuikus film, de mégsem lett.
A filmzene viszont gyönyörû!
cometzjeah 2011 jan. 01. - 18:16:43
(67/129)
emberek önmagában nem rossz film ..:d
néhol unalmas volt de aztán szépen feljött .
nekem összeredményben tetszett a film .
de ebbõl jobbat is ki lehetett volna hozni :d
Amanda Seyfried pedig jól alakít . ebben a filmben jobban tetszett az alakítása mint pl: a kedves John!-ban .
szóval a film nézhetõs .:d
*8/10**
Gabi'91 2011 jan. 01. - 15:02:09
(66/129)
Nem tudom, de - talán a cím miatt - én egy drámai, szomorú, sírós mûre számítottam. Végül kiderült, hogy a szokásos amerikai szirupos-szerelmes-happyendes sztorit kapjuk újra, egy másik verzióban.
Magával ezzel a dologgal nem is volt semmi gond, mert érdekes, ahogy Júlia segítõit bemutatják, és az olasz táj is gyönyörû volt. Viszont már az elején nem tetszett, ahogy a sok bõgõ nõ írja a leveleit a fal elõtt. Kicsit erõltetettnek tûnt az is, ahogy a két elvileg nászúton lévõ "szerelmest" állandóan külön kellett kényszeríteni a készítõknek - erre nyilván szükség volt a történet szempontjából, de érdekes lehetett volna egy olyan szituáció is, ahol a võlegény velük megy, lehetett volna ebbõl is építkezni, plusz feszességet vinni a filmbe. Így viszont a lányon többnyire nem is látszott, hogy õ igazából szerelmes egy másik férfiba. Ez számomra felemás volt.
Nem mondhatom, hogy unatkoztam volna, de nem volt meg benne az a plusz, ami miatt az ember újra megnézné, szóval semmiképp sem bánom, hogy nem moziba mentem érte.
Még egy dolgot mindenképp meg kell említenem: a Soundtrack eleje és vége nekem nagyon tetszett: régóta szeretem a Colbie Caillat-ot, illetve Taylor Swift számai is nagyon bejönnek. Viszont mikor utazgattak és közben szólt a zene az már kicsit bántotta a fülemet. A Quando, Quando, Quando? még elment, de az I'm a believer olaszul?! Számomra ez borzasztó volt.
Errõl még egy valami is eszembe jutott: mikor rótták Toszkána földes, poros útjait komolyan úgy éreztem magam, mint aki egy autóreklámot néz.
A sok negatívum viszont ne tévesszen meg senkit, mert aki bírja a romantikát annak nagyon fog tetszeni a film, fõleg, ha egy pohár olasz bort is "elszürcsöl" mellette! :)
5/10
Wolfeinstein22 2010 dec. 19. - 01:57:06 5/10
(65/129)
A film végén azon gondolkodtam, hogy ebbõl a rendezõknek mekkora hasznuk lehetett? Csak a kocsireklámok kitették az egész 1,5 óra költségvetését, a színészeknek sem lehetett magas a gázsija, a forgatókönyvírók ezt a hatalmas történetet úgy összedobhatták pár nap alatt... és mégis lám az emberi lélek egyszerûségét, sokaknak tetszik, mert "romantikus".
Hollywood azonban a magas költségvetésû akciófilmeket és thrillereket preferálja, fogalmam sincs hogy miért.
Azok mögé kell csatlakoznom, akik unalmasnak találták "Júliát". 10/5
9/10
Jeanette88 2010 dec. 16. - 08:06:13 9/10
(64/129)
9 / 10
Nekem nagyon tetszett, jó volt a története,legalábbis nem olyan mint 100 másiknak.S ezt is értékelni kell. A võlegény egy nagyon ellenszenves figura sztem,de a fõszereplõk alapjaiba jól lettek megválasztva.
Örülök,hogy rátaláltam erre a filmre.Kellemes kikapcsolódás volt.:)S akár máskor is megnézném.
8/10
ablak65 2010 dec. 15. - 22:44:48 8/10 Előzmény hallucinations
(63/129)
szerintem nem rossz film,úgy mondanám,hogy egy kis könnyed szórakozás érzelmekkel ízesítve 8/10
hallucinations 2010 dec. 14. - 23:54:10 Előzmény feketekave
(62/129)
csak hogy pontosítsuk: a jegyes nem olasz, csak nagyon "az akar lenni" (értsd: mûmájerkedik, közben szimpla amerikai), ezt a csaj is mondja a filmben, akkor amikor fõzni tanítják a pasit Olaszországban ("Mióta idejöttünk, olasznak hiszi magát.")
szerintem nem rossz film, bár helyette inkább tanulnom kellett volna a vizsgámra :S
3/10
Atis88 2010 dec. 14. - 19:30:24 3/10
(61/129)
Nem is néztem végig csak belenéztem, de dögunalomnak tûnik az egész tipikus nyálas dráma. Tucatfilm. 10/3.
4/10
feketekave 2010 dec. 14. - 09:31:11 4/10
(60/129)
Még valamit, ami a legdurvább a filmben, hogy egy spanyol (pontosabban mexikói) fickó játssza az olasz jegyes szerepét. Ettõl hiteltelen az alakítása, csak az "igen"-eket ismételgeti. Nagyon jó színész, de itt egy mûmájer, látszik rajta, hogy feszeng. Nem az õ hibája, hogy a spanyolok és az olaszok ennyire különböznek egymástól, hanem a szereposztóké. biztosan találhattak volna egy olasz származású macsót, aki annál többet is ki tudott volna nyökögni, hogy "Si, si!"
4/10
feketekave 2010 dec. 14. - 09:21:33 4/10
(59/129)
Végtelenségig lebutított történet, semmi meglepõ, helyenként túlzásokba menõ személyiségábrázolás. Összességében igazi amerikai nyálparádé. De hogy valami jót is írjak: gyönyörû környezet, csodás tájak.
Sajnálatos, hogy ilyen jó szereplõk, ennyire ócska forgatókönyvet és dramaturgiát kaptak.
10/10
Ar@gorn 2010 dec. 11. - 22:25:20 10/10
(58/129)
Számomra az a fajta film volt, ami ajkaimat akaratom ellenére is mosolyra görbítette. Szép film.
7/10
Edkó 2010 nov. 12. - 12:32:10 7/10
(57/129)
szerintem is aranyos. bár a hagyományos amerikai szirup cselekmény, mmint h nagyon kiszámítható a történet... ugyanakkor azért annyi újdonság volt, h nem teljesen ugyanazt a százszor-ezerszer lehúzott story-t nyúzták le még egyszer,hanem adtak neki egy kis "mai töltetet" is, a "racionálisabb" úttal... Egyetértek, hogy a vége a teraszjelenettel már túl sok volt (spoiler! a mászásról nem is szólva, majd leesés, és természetesen a többiek nagy bámulása...)
de összeségében viselhetõ volt, kedves, és Vanessa Redgrave színészi játéka tényleg nagyot dobott a filmen, gyakorlatilag az õ õszinte, természetes játéka tette hitelessé az alkotást, ha kivenném a storyból csak a nagyon szokásos maradna...
egyszer nézhetõ film, de egyszer tényleg nézhetõ
cinderella93 2010 nov. 05. - 12:06:54
(56/129)
aki szereti a romantikus filmeket annak biztos tetszeni fog:)
egyet nem értek, miért romantikus DRÁMA? ink vígjáték szerintem vagy csak szimplán romantikus film
4/10
dandelion83 2010 okt. 31. - 07:11:29 4/10
(55/129)
Borzasztóan unalmas, vontatott, már alig vártam a végét, pedig nagyon szeretem a romantikus filmeket. De ez nekem kevés volt. Ez egy 10/4 jóindulattal.
10/10
lara84 2010 okt. 27. - 16:00:24 10/10
(54/129)
Aki szereti a romantikus filmeket annak biztos fog teteszeni:)
1/10
MMLaca 2010 okt. 23. - 22:39:35 1/10
(53/129)
Kiszámítható történet, unalmas és veszettül vontatott. Két dolog tetszett: a tájak gyönyörûek és az öreglány karaktere aranyos volt. 4/10
10/10
Iszlai 2010 okt. 17. - 21:14:45 10/10 Előzmény Steve55736
(52/129)
irtó romantikus
8/10
akela70 2010 okt. 15. - 12:26:53 8/10
(51/129)
Bocs nem Victor, hanem a szõke Charlie
8/10
akela70 2010 okt. 15. - 12:24:21 8/10 Előzmény akela70
(50/129)
Viszont ezt a Victor gyereket túlsminkelték, amúgy is elég gyík arca van, de kifestett szemekkel hányinger. Szerintem sokat levesz a filmbõl.