8/10
luci87 2023 máj. 14. - 20:30:03 8/10
(9/9)
Szegény Psota Irént nagyon sajnáltam...Csak zárójelben irom,nagyon csunyácska,Vass Évához képest,de erről ugye nem tehet..Nekem tetszett amugy a film,volt egy hangulata..
4/10
Sophie_Western 2021 nov. 22. - 21:28:09 4/10
(8/9)
Azt hihetnénk e film alapján, hogy a gyári munkások folyamatosan lokálba, házibuliba, strandra jártak a műszak után, még jó, hogy becsúszik egy talponálló is a történetbe. A forgatókönyvíró ritka ellenszenves férfialakokat teremtett, mint a feleségét emberszámba sem vevő főhős, aki arra iszik, hogy a gyerek fiú legyen, és érzelmileg uralni akarja szerencsétlen hősnőt, vagy a sutyerák gyerekcsináló, aki színészileg is pocsék választás volt.
Kuttyánszki 2021 júl. 30. - 19:02:34 Előzmény Zitandi
(7/9)
Igen, a szeretkezés az egyik jelenet, amiból semmit nem láttam, csak sötétséget, de az előtte levő hosszú perceket, mikor kísérte haza a nőt, azt végképp nem, csak feketeség. Pedig ma délután sz.gépen direkt közelről megnéztem újra az egész filmet.
Az önfeledt kacagások, na igen, az a másik, ami kimaradt előző hozzzászólásomból: az erőltettt, vidám, "szocialista gyári élet" XD.
Az, hogy a síró nőhöz nem szólt, annyira nem lepett meg, otthon is elment köszönés nélkül, szót se szólva a feleségéhez szinte soha...De szerintem értette ő, mi a baj. Viszont nincs ahhoz szokva, hogy meg tudja közelíteni az érzelmi dolgokat, (Max. leüti, nekimegy a másiknak, ha feldühítitk, vagy lelép, bevágja az ajtót.... ) Nem tud mit kezdeni egy síró nővel, nincs eszköze és szerintem érzelmi intelligenciája sem.
Hát igen, ez nem egy szórakoztató film, nyomasztó és nem kevés benne a sematikus elem.
3/10
Zitandi 2021 júl. 30. - 18:13:25 3/10 Előzmény Kuttyánszki
(6/9)
Igen, sokszor nem értettem én sem amit beszélnek és a képi minőség is rossz volt, de mondjuk erről a film 60 év távlatából nem tehet. :-) Értem én, hogy mindenki boldogtalan volt a filmben és keresték a megváltást, de számomra nem volt szórakoztató a film. A szórakoztatón nem az önfeledt kacagást értem hanem hogy leköt a történet, érdekelnek a sorsok, mi fog történni, stb. De itt leginkább a film végét vártam, amiről végül lemaradtam. Ami leginkább "betett", amikor szeretkezés közben csak fekszik a lány és sír, és a férfi észre sem veszi. Szerintem egy értelmes normális szerelmes férfi ilyenkor megdöbben és kérdez. De egy normális értelmes nő nem is fekszik le valakivel aki alatt aztán végig pityereg. Nagyon erőltetett jelenet volt, egyáltalán nem életszerű.
Kuttyánszki 2021 júl. 30. - 13:10:06 Előzmény Zitandi
(5/9)
Hasonlóképpen vélekedem a filmről.
Azt teszem hozzá, hogy rettentő rossz a kép és a hang. Van, hogy nem lehet érteni ,mit beszélnek. Vagy nem látni semmit, olyan sötét és rossz a felvétel. Mivel késő este,éjjel adták, nem lehetett túl nagy hangrőre állítani a TV-t. Folyamatosan le-fel kellett venni a hangrőt,persze,mire felhangosodik, addigra már elhangzott egy-egy kulcsmondat,.szó. (ill. pont, hogy nem hangzott el..) A követkető vágásban meg ordít a zene pl.

A másik, hogy túl sokáig tart egy-egy "bulizás" béna táncjelenetek a bárban, presszóban, stb..
A végétől pedig egyenesen kiakadtam. Szerettem volna látni egy normális, egyértelmű befejezést.

[spoiler] Hogy pl. hazamegy a főhős és a felesége várja, ő peddig "észhez tér",..Hiszen ő is szereti,nem hagyta bántani, /spoiler]
Az elejét amúgy nem láttam, azt hiszem rákeresek és talán átrágom magam mégegyszer az egészen. Pedig Molnár Tibor nem túl szimpatikus színész számomra, eleve az állandó dohányzás marokra fogott cigarettával, ellenszenves.



3/10
Zitandi 2021 júl. 30. - 10:31:00 3/10
(4/9)
Nagyon szeretem a régi filmeket, színészeinket, de ez a film kifogott rajtam. Amikor hosszú percekig sétálnak egymás mellett a fiatalok, és Vass Éva egy szót sem szól, aztán a másik férfival elmegy egy szórakozóhelyre és ott is csak révetegen néz maga elé és hallgat, bármit kérdeznek tőle, már sok volt nekem. Nem tudtam elhinni hogy egy ilyen nőért ennyire oda lehet lenni. Hosszú távon marha idegesítő és unalmas lehet. Nézőként meg pláne. :-) Szeretem Vass Évát, itt sem ő tehet róla hogy nekem nem jött be a film. A történet nem működött nálam.
trekkie 2016 júl. 01. - 19:32:57
(3/9)
Zseniális film, zseniális szereplõk és zseniális rendezõ.
Alig van benne dialógus, de a zenék és az arcjátékok mindent elmondanak a történésekrõl. Sok-sok elfojtás a szereplõkben, majd keserédes kicsengés a végén. Nem is tudom kinek ajánlom.. aki kattan az ilyen régi filmekre, és szeretne belepillantani a régi idõk embereinek lelkivilágába. De az a vicces, hogy nincs új a nap alatt, ma is ez megy, csak kicsit más köntösben.
9/10
adamnagysweetmovie 2012 dec. 11. - 16:52:10 9/10 Előzmény saco
(2/9)
Érdekes kis részlet ez a névadás is....

Nekem nagyon tetszett. Kiválóan mutatja be a férfiõrület spirálját, epizódjainak ismétlõdései nem unalmasak, hanem ezt a célt szolgálják.
Ja és ahogy Szirák a vége felé berág, na az nem semmi... Elég jól elkapta a lelkiállapotát Tóth Janó kamerája.

Hogy rosszat is mondjak, a vége kissé sablonos, de ennek ellenére ajánlom.
Ritkán adják az Örökmozgóban.
saco 2006 dec. 30. - 16:28:49
(1/9)
Nem Sziráki, hanem SZIRÁK!