Téma: Lopott idõ

10/10
zora 2016 jan. 17. - 19:39:07 10/10
(416/456)
Fantasztikusan jó film! Nagyon jól sikerült a szinkron is, jók a színészek, a zene is fenomenális!
iceman1975 2015 júl. 04. - 22:24:50 Előzmény Larvitar
(415/456)
szerintem meg pont jó
proklima 2015 febr. 19. - 04:05:14 Előzmény Csonger
(414/456)
Az...:)
offtopic
Csonger 2015 febr. 18. - 23:02:50 Előzmény proklima
(413/456)
"ni. Ezeket a szabályokat nem mi hoztuk létre (bár nem vitatom, hogy néhány esetben nem lenne létjogosultságuk). Éppen ezért nem akarom!, hogy a film is szabályokat kényszrítsen rám, ezért nem is várom el."

Talán félreértettél, én nem azt akarom, hogy a film Téged akarjon szabályozni. Hanem annak a világnak a mûködését, amit bemutat. Mindjárt érzékeltetem két példával:
- Vissza a jövõbe: Dokitól megtudja Marty (és ily módon mi, a nézõk is), hogy az idõutazáshoz az kell, hogy a DeLorean 80 mérföld per óra sebességgel haladjon. Nincs megmagyarázva, hogy miért, de ez kell ahhoz, hogy a harmadik rész végén legyen izgalom a mozdonnyal. Különben csak simán visszajönnének a jelenbe, és vége is lenne a filmnek.
- Terminátor: Kyle-tól megtudja Sarah (és ily módon mi, a nézõk is), hogy az idõutazás csak élõ szervezettel mûködik. Ezért érkeznek ruhátlanul. És ezért nem hoznak magukkal jövõbeli szuperfegyvereket, máskülönben tíz perc alatt kinyírnák egymást, és vége lenne a filmnek.

Szóval ilyen jellegû szabályok hiányoznak nekem a Lopott idõvel kapcsolatban. Nem kell megmagyarázni, hogy alakult ki az idõ=pénz dolog, azt el lehet fogadni alaptézisként. Csak azt szabályozták volna, miként is lehet idõt átadni pontosan.

Persze a szabály hiány még mindig jobb, mint amikor a film a saját szabályait hágja át.
- Vissza a jövõbe: a második rész végén a DeLorean egy villám miatt idõugrást hajt végre, miközben csak simán lebeg. A sebessége tehát nem nyolcvan, hanem nulla.
- Terminátor 2: a mimetikus polialoid egy fia élõ sejtet nem tartalmaz, mégis simán visszamegy az idõben. Sõt, ezzel az erõvel már az elsõ rész elején Svarciból is csak egy nagy izomhalomnak kellett volna érkeznie, a belsõ fém váznak a jövõben kellett volna maradnia.

De ez már szõrszálhasogatás. ;)
7/10
Larvitar 2015 febr. 15. - 21:28:05 7/10
(412/456)
Nagyon érdekes ez a film, elgondolkodtató. Nagyon jól meg van csinálva ez az idõ számlálás is, meg alapjában véve a története is jó, de úgy érzem a vége kicsit össze lett csapva... Ezért csak 10/7.
offtopic
proklima 2015 febr. 12. - 18:05:37
(411/456)
Megértem. végül is az a bajazzók feladata (Leoncavallo szerint).
offtopic
proklima 2015 febr. 12. - 18:00:06
(410/456)
Hát...Ezt mán megin' nem értem. Hogy jött ide eza "izé", eza absztrakt impresszionizmus? Az igaz, hogy az abstrahere szóból és az expressio kifejezésbõl származik, de végül is 1 képzõmûvészeti irányzat. Azonban pozitívumnak tekinthetjük, hogy van kapcsolódási pontunk. Ugyi, én azt mondtam, hogy nem értem, mit mondol, Te meg azt mondtad, nem érted, mit mondok. Röviden: jól eltársalogtunk (magunkkal).
proklima 2015 febr. 11. - 08:22:29
(409/456)
Külün-külön értem, de együtt nem jön át...Ez valami humor akar lenni? Mert "Humorban nem ismerek tréfát."
proklima 2015 febr. 10. - 05:54:38
(408/456)
Valóban, vannak dolgok, melyeken érdemes elgondolkodni. Van, amikor ez nem szükségszerû. Pl. szeretem a természetfilmeket. Többször is elõfordult, hogy ("csak") nyugodtan hátradõltem, s élveztem a filmet (gondolkodás nélkül).
proklima 2015 febr. 09. - 13:33:21
(407/456)
Sajnos, életünk során megpróbálnak bennünket szabályok közé kényszeríteni. Ezeket a szabályokat nem mi hoztuk létre (bár nem vitatom, hogy néhány esetben nem lenne létjogosultságuk). Éppen ezért nem akarom!, hogy a film is szabályokat kényszrítsen rám, ezért nem is várom el.
Csonger 2015 febr. 08. - 21:45:58
(406/456)
Mutatják az elején, hogy Justin pusztán jófejségbõl ad idõt a kislánynak. Odatartja az alkarját, és már megy is át az idõ a kiscsajhoz. Ez oké. De elõtte nem látjuk, hogy bármit is beállított volna egy ketyerén, hogy mégis mennyit ad át. Csak kimondta hangosan az adni kívánt idõmennyiséget, és pont annyit is adott át. Késõbb a barátjának is hasonlóan ad át éveket. Kitalálja, hogy mennyit ad át, és kész.
Vagyis eszerint az idõmérõ akármi valahogy össze van kötve az agyaddal, innen tudja, hogy mennyi idõt akarsz átadni. Én legalábbis erre következtetek. De akkor hogyan történik az idõrablás? Csak azt látjuk, hogy odatartja a gonosztevõ az alkarját az áldozatéhoz, és már megy is át az idõ. Ha ez az idõátadás tényleg gondolati alapon mûködik, akkor az áldozatnak csak annyit kéne gondolnia: "én aztán nem adok ennek a haramiának egy másodpercet sem". De nem így történik. Hanem hogy? Nem tudni, nem derül ki (legalábbis addig a pontig nem, amíg én láttam a filmet).

Ha már kitalál valaki egy fiktív világot, akkor tessék hozzá szabályokat is kitalálni, amely szabályok szerint ez a világ mûködik! Ki kellett volna dolgozni részletesebben, hogy mi alapján megy át az idõ, és hogy a rablók hogyan csinálják. Mert ahogy itt valaki korábban írta: az tényleg nonszensz, hogy akárki ellophatja másnak az idejét, nincs semmi védelem, meg még nagy világító számokkal mindenkire rá is van írva, hogy gazdag-e vagy sem.

Vagy a kaszinós jelenet. Justin emeli a tétet, felteszi kvázi az életét, marad 4 másodperce. Pont mielõtt lejárna, kiderül, hogy õ nyert. Oké, ha veszít, meghal, kész, úgysincs már senkije, az anyja halott, nincs igazán életkedve. Azonban a szerencse mellé állt, nála voltak az értékesebb kártyalapok, õ nyert, nem is keveset, tökjó. De mi van, ha a gazdag manusz csak 5 másodperc után tárja fel a lapjait? Hiszen nem tudhatja, hogy az ellenfele mindjárt meghal. Húzhatta volna az idõt akár 6-7 másodpercig is, csak hogy fokozza a feszültséget. Akkor fõhõsünk hiába nyer, mert addigra már halott! Annyira átgondolatlan az egész film, hogy az borzalom.

Szóval te nyugodtan dõlj hátra, és élvezd a filmeket gondolkodás nélkül! Én nem így csinálom.

De hogy valami jót is írjak: az tényleg vicces, hogy ha látsz egy nõt egy férfivel, nem tudhatod, hogy õ az anyja, a felesége vagy a lánya, mert mindenki 25-nek néz ki. :) Ez azért egész eredeti ötlet.
offtopic
Csonger 2015 febr. 08. - 20:57:41
(405/456)
Tényleg nem élveztem. Vannak szerencsére jó filmek is, azokat élvezem. :)
proklima 2015 febr. 08. - 19:35:53 Előzmény Killbox
(404/456)
Szentivánéji álom/Ötödik felvonás, 1. szín: "Helyes a bõgés, Oroszlán!"
proklima 2015 febr. 08. - 19:32:58 Előzmény Csonger
(403/456)
Erre csak annyit tudok mondani: aki ennyire elveszik egy film részleteiben, az nem is fogja élvezni. Úgy is mondhatnám egyszerûen, hogy van,aki nem látja a fától az erdõt..Na, persze, mindenkinek joga van véleményt mondani, s én azt tiszteletben is tartom...
Csonger 2015 febr. 07. - 22:57:11
(402/456)
Két ismerõsöm is ajánlotta ezt a filmet, mondván, hogy nagyon jó. Nekem fenntartásaim voltak, mert hát elõítélet ide vagy oda, egy Justin Timberlake fõszereplésével készült filmtõl nem várok sokat.

Na mindegy, ma leültem megnézni. A végéig nem jutottam el. Nem jó ez a film sajnos. Elmondom, hogy miért. Az egy dolog, hogy a fõszereplõ színészek közepesen teljesítenek, és az aláfestõ zene is középszerû. Ettõl még nem lenne rossz. Csakhogy ez a film hülyének gondolja a nézõit! Olyan ostoba hibák vannak benne, ami mellett nem lehet szó nélkül elmenni.

- Az elsõ, amire hangosan mondtam magamban, hogy "De hát ezt hogy gondolták?!", az az volt, mikor Justin bölcsen magyarázza a csúnya lánynak, hogy a faterja tudta, hogyan kell nyerni a bunyóban: Hagyd szándékosan, hogy az ellenfél levigye az idõdet majdnem nulláig! Mert akkor a sajátját nem nézi, és közben észrevétlenül át tudod fordítani a kezét. Ezzel kapcsolatban két kérdés jutott eszembe:
1. Tényleg ez a bunyó?
2. Az ellenfél a te idõdet nézi, ami mindjárt nullára csökken. Akkor azt is észre kell vennie, hogy (mert te titokban átfordítottad a másik kezét) hirtelen rohamosan nõni kezd az idõd, a sajátja rovására. Õ meg csak tovább nézi majd tétlenül? Így kell nyerni? Micsoda egy marhaság ez???

- A második, amire azt mondtam, hogy "De hát ezt hogy gondolták?!", az az volt, amikor Justin megtanítja a csúnya lányt a pisztoly használatára. Ezzel kapcsolatban két gondolat jutott eszembe:
1. Egyrészt eleve vicces, hogy csupán annyiból áll az oktatás, hogy "Ez a ravasz, ezt kell meghúznod, ha lõni akarsz" (tehát szó sem esik a kéztartásról, kibiztosításról, célzásról, egyáltalán semmirõl).
2. De ráadásul ez a jelenet az UTÁN játszódik le, hogy a csaj már kétszer elsütötte a pisztolyt! Egyszer rálõtt a rendõrre, aztán meg a limuzinra. Akkor már mi értelme megmutatni, hogy hol van a ravasz, amit meg kell húzni??? Lõtt már a pisztolyával bazmeg kétszer is! A szemed láttára, Justin!

Ilyen ostoba hibák miatt mondom azt, hogy ez a film egyszerûen rossz. És ráadásul a második felére teljesen érdektelenné válik. Nem is néztem végig, a kétharmadánál abbahagytam.

Pedig mennyire jó az alapötlet! Eredeti! Ebbõl az idõ=pénz dologból nagyszerû filmet lehetett volna kihozni. Elcseszték.
(Az autók viszont tetszettek benne. Klasszikus formák teljesen lesimítva.)

A Lopott idõt annak ajánlom, aki úgy néz filmet, hogy nem gondolkozik közben, mindent befogad, és nem kérdez.
offtopic
Szlavo 2015 febr. 07. - 11:00:35 Előzmény DrAgy
(401/456)
Gügye vagy,és nem elõször.
goodboy 2014 nov. 01. - 14:11:06
(400/456)
Jó alaptörténet, jó kidolgozás összességében jó kis film volt. Ami még tetszett benne, hogy igazi happy endje sincs ez plusz pont. A Timberlake gyereket énekesként sem szerettem, de itt viszonylag jó alakítást nyújtott, de a legjobb a Murphy volt, na nem Eddie, hanem Cilian mondjuk a karaktere is jó meg volt írva. Valószínû még párszor meg fogom nézni és ajánlom mindenkinek.
wowow 2014 okt. 24. - 19:25:01
(399/456)
Jól eltalált film. Végre végig tudtam nézni. Jól hozza azt az utópisztikus sci-fi thriller érzést. Dzsásztin Timberlék is jól játszik (ahogy más filmekben is).
offtopic
Killbox 2014 okt. 24. - 17:05:17
(398/456)
Sajnállak.
Ennyi filmet megnéztél és mind sz@r.
Mennyi idõt elqúrtál az életedbõl a semmire.
Választhatnál egy másik kikapcsolódási formát,pl. elmebajnokság.
Azt már nem is feltételezem,hogy ezekbõl a filmekbõl csak öt percet láttál,s ez alapján mondtál véleményt.
DrAgy 2014 okt. 23. - 17:32:13
(397/456)
Keservesen összegörcsölt gügye történet.