Téma: Luz Maria

Csalarozsika 2019 jan. 12. - 01:02:42 Előzmény Miss Judith
(514/2794)
Szia! Jól teszed! Még nagyon az elején jár a sorozat, kár lenne abbahagyni!
Igen, jól írtad le a családi kapcsolatokat! :-)
Ami Gustavo szüleit illeti: Nem sokat lehet róluk tudni, nem is említették őket. Annyi hangzott csak el egy korábbi részben, amikor Gustavo meglátogatta a testvérét, s beszélgettek egymással, hogy szinte a bátyja nevelte fel. Ez arra utal, hogy a szüleik valószínűleg korán meghaltak.

A zenéről: Korábban meghallgattam a y******* -on a dalt. Szerintem ugyanaz a kettő, de a főcímbe az instrumentális változatot választották. (Nekem az utóbbi verzió jobban tetszik, de ez csak szubjektív vélemény.) :-)


napraforgó 2019 jan. 11. - 19:46:52
(513/2794)
Malvinka
Ha csak háttértévézel, akkor nem annyira unalmas, hogy lassan csordogál.
Rózsika
Nekem is a koreaiak tetszenek leginkább, pl. a Silla, meg persze a palota ékköve is. Most egyszerre 3 is fut, kettő az M3-on, egy az Izaurán. Nézem mindhármat, habár az előző kettőt már kétszer láttam, a harmadikat meg egyszer, de nem lehet megúnni. Bár itt is a Silla az, ami pörög, a másik kettő lassabb, de abban meg annyira aranyosak a főszereplők.
malvinkicska 2019 jan. 11. - 17:52:28 Előzmény Csalarozsika
(512/2794)
Szeretlek benneteket jókat beszélgettünk itt ezen a fórumon, azért néha fel lángolok utána lejjebb adom, azért lehet még is nézem, hiszen időm van, már nem parancsol senki, azt csinálok amit akarok.
Miss Judith 2019 jan. 11. - 17:16:35
(511/2794)
Nos, kicsit lassan bontakoznak ki az események, de azért kitartok. Nekem sem jók mindig a vetítési időpontok, így néha "beletrollkodok" a Neten. Láttam, hogy az Indavideo-ra felraktak pár részt már.
Az eddigiekből az kiderül számomra, hogy
[spoiler Lucecita szülei Miguel és Rosa, "Sátánka kisasszony" szülei pedig Graciela és Alvaro. De kik Gustavo szülei? Lehet tudni róluk valamit? Azt láttam egy korábbi részben, hogy van egy testvére, Emilio atya, de ők sem a fáról pottyantak le. [/spoiler]

Zenei kérdés: főcímdal. A "Luz Maria" c. számot egy Gian Marco nevű énekes adja elő, viszont én nem hallom a főcímben, mikor a sorozat kezdődik, hogy énekelne benne bárki is. Ugyanaz a dal, vagy két különböző?

Csalarozsika 2019 jan. 11. - 17:06:51
(510/2794)
Tudom, hogy sokan rajonganak a török sorozatokért, de az elvakult rajongás számomra is elfogadhatatlan!
Ha valaki nem vevő az építő szándékkal írt kritikára, azzal nem lehet mit kezdeni!
Nem lehet mindent rózsaszín szemüvegen keresztül nézni!
Csalarozsika 2019 jan. 11. - 17:03:01 Előzmény napraforgó
(509/2794)
Igazad van! 20 év távlatából sok mindent másképp lát az ember.
Amikor először adták ezt a sorozatot, akkor még nem volt ilyen "sorozatdömping".
Én leginkább nosztalgiából nézem, de sokkal inkább kritikus szemmel nézem, mint annak idején.

A török sorozatokkal én sem tudok megbarátkozni!
Ezeket is nagyon jól jellemezted!
A szétvagdalás sajnos a csatornák "műve", ez kivételesen nem a törökök hibája.

A dél-koreai sorozatok számomra sokkal szimpatikusabbak!
Nagyon tetszett például "A palota ékköve".
Örömmel fedeztem fel, hogy az m3 ismét műsorra tűzte!
Mire észrevettem, már ott is ragadtam a képernyő előtt. :-)


Csalarozsika 2019 jan. 11. - 16:54:28 Előzmény napraforgó
(508/2794)
Szia!
Dióhéjban nagyon jól leírtad a rész történéseit! :-)
Gustavo "bűnlajstroma" tovább gyarapszik: A késés mellett nem átall kimenni tűzijátékot nézni, s mit ad Isten, Lucecita is épp ott van a közelben. :-)
Mirta buzgósága nem ismer határokat, rögtön fel is világosítja erről "Sátánkát". (Igazad van, nem méltó az "Angyalka" névre!)
Az átkeresztelés megtörtént, Sátánka természetesen ismét hisztériázik egy sort.
Erre már Gustavo is kijön a béketűrésből, elege lesz a hőbörgéséből, s menekülőre foglalja a dolgot.
Kihasználja az alkalmat, hogy elmenjen a "népünnepélyre". :-)
Igen, július 28. valóban Peru legnagyobb nemzeti ünnepe! :-)


Csalarozsika 2019 jan. 11. - 16:42:23 Előzmény malvinkicska
(507/2794)
Szia! Azért én a helyedben még adnék egy esélyt a sorozatnak! :-)
Persze, szíved joga, Te döntesz!
Való igaz, lassan csordogál a történet, s vannak idegesítő szereplők, úgyhogy végül is érthető, ha feladod!
napraforgó 2019 jan. 11. - 16:26:45
(506/2794)
Sok mexikóiban is vannak szép tájak, luxusvillák, tengerpart, pálmafák, stb. Persze egy sorozat úgy olcsóbb, ha jobbára szobabelsőben játszódik, ahol 2-3 ember beszélget, vagy veszekszik, vagy szeretkezik, stb.
Lehet, hogy most még a török filmekben több a külső felvétel, de ahogy egyre inkább tömegtermelés lesz, majd ott is rátérnek a szobabelsőkre.
Az ilyen "csak rajongani szabad" csoportok nekem nem szimpatikusak. Mert mindent lehet jól csinálni, sőt még jobban, nem szabadna kiutálni azt, aki rámutat a hibákra, hiányosságra, vagy még jobb javaslatai vannak.
malvinkicska 2019 jan. 11. - 15:04:13 Előzmény napraforgó
(505/2794)
A mit leírtál valóban így van ez egy régebbi sorozat, de a török sorozatok mellett az szól szép helyen játszódik, és vannak sok ész szerű sorozata is, nem csak sablonos, mert én is írtam már mostanában sok egy síkú a történet, de ott legalább időben le állítják nem megy tovább van amelyik 6 részt ér meg, az szabdalva is 18 rész lenne.A másik elég nehéz olyan jó témát színre vinni ami a ma emberét érdekelné különösebben. Tudod én a FB-on látom török sorozat láz van és nem lehet negatív kritikát írni, mert kizárnak a csoportból, tudod kinek ez kenek az régen ezekért a sorozatokért éltek haltak, most meg a törökökért, majd mikor telítődnek jön egy másik széria.
napraforgó 2019 jan. 11. - 14:08:07
(504/2794)
20 év alatt telítődtünk a hasonló jellegű sorozatokkal. A legtöbb egy kaptafára megy. Fiú - lány találkoznak, egymásba szeretnek, aztán jön egy csomó intrikus, szétszedik őket, jön egy csomó viszontagság, de a végén, úgy a 180. rész körül újra egymásra találnak, jön az ásó-kapa és a végén mindenki hepi.
--------
De a törökök sem jobbak, ott kétfajta sorozat van. Az egyikben valakit (99%-ban férfit) valami méltánytalanság ér, valaki kibabrált vele. Az illető vagy börtönbe került, vagy külföldre ment, de egy idő után (10-15 év) visszatér és bosszút áll. Lehetőleg a károkozó valamely női családtagjának elcsábítása mellett.
A másik fajtában valami szerencsétlen nő szeretne kitörni a szegénységből és a család fojtogató kötelékéből (bősz atya, rabbiátus fivér), de nem nagyon sikerül.
Rendszerint valami tragédia a történet vége, de legalábbis felemás véget ér, nincs maradéktalan hepiend, mert időközben a szerplők fele elhalálozott a bosszúállás, illetve a kitörési kísérlet következtében. És ezek a sorozatok is minimum 160 részre vannak szétvagdalva. Plussz minden 40 perces rész meg van spékelve 20 perc reklámmal.
Fárasztóak.
malvinkicska 2019 jan. 11. - 13:51:38 Előzmény napraforgó
(503/2794)
Egyszerűen nincs miért várni nincs egy olyan varázsa ami meg fogja az embert , a színészi játék sem kimagasló, mindig angyalka rinyál Gustávóért, aztán mereszti a szemeit Graciela semmit rendes hangnemben , nem tud megmondani a cselédségnek, olyan alpári az egész bagázs nekem.
napraforgó 2019 jan. 11. - 12:52:36
(502/2794)
Én is kihagytam most egy részt, néha meg kis darabokat, mert nekem nem jó időpontban vetítik. Este elalszom rajta, másnap déltájban meg ebédet főzök, így csak hellyel-közzel látom. De annyira sok minden úgysem történik.
Csalarózsika már leírta, eleinte a temetőlátogatást ragozzák, hogy miért is tagadta el Lucecita, aztán Angelina a bábún lovagol, amit Gustavo vett, hogy hová is tette, mert a lánynál pont ugyanolyan van. És Gustavo nem meri bevallani neki, hogy odaadta LM-nak.
Végül a bál megszervezése a téma, ami abból áll, hogy Angelina összeszámolja ki mindenkit hívjanak meg, majd elsorol egy tucat különleges ételt, hogy az legyen a bálon a menü.
A bál Peru függetlenségi ünnepe alkalmából adatik, az ország 1821 július 28-án szakadt el Spanyolországtól, ennek a ki tudja hányadik évfordulóját ünneplik.
Végül mindenki kidíszítve, "megtollasodva" bankettezik, csak Gustavo késik el megint, amit "Sátánka" rossz néven vesz, megint hisztériázik egy sort.
Látom már az előzetesből, hogy Gustavo inkább a cselédekkel mulat majd az utcabálon, a tüzijátékot épp Lucecitával nézi. Gondolom, Mirta majd megint árulkodik, és G megint kikap érte.
malvinkicska 2019 jan. 11. - 10:28:29 Előzmény Csalarozsika
(501/2794)
Szia azt gondoltam hetente bele nézek annyira nem történik semmi azt a szőke nő szemétségére, nem vagyok vevő, én ezt a sztorit egy kicsit jobbnak gondoltam, ez a sok buta bárgyú nép. benne.
Csalarozsika 2019 jan. 11. - 04:40:34
(500/2794)
Továbbra is nagyon lassan halad a történet, ez valóban sajátja a latin-amerikai sorozatoknak!
Jó ideje én sem nézek hasonlókat, mert egyre bugyutább történeket találnak ki! :-(
Ettől függetlenül biztosan van rá igény, mert szinte futószalagon megy a gyártás, és sok sorozat fut az itthoni csatornákon is!
Csalarozsika 2019 jan. 11. - 04:29:15
(499/2794)
Szinte hihetetlen, hogy a legutóbbi részben még mindig terítékre került a temetőlátogatás!
Normális esetben természetesnek kellene lennie, hogy Lucecita kimehessen az édesanyja sírjához!
Itt viszont szinte titokban kellett ezt megtennie.
Furcsa, hogy Miguelben fel sem merült, hogy Lucecita azért titkolózott, nehogy baj származzon belőle! Ismerhetné már annyira a feleségét, hogy tudja, nagy cirkuszt csapott volna, ha fény derül a történtekre!
Gustavo és Miguel is vívtak egy kisebb szópárbajt.
Gustavo sem hagyta annyiban a szemrehányásokat, s megmondta Miguelnek a magáét.
Miguel múltját ismerve nem lehet csodálkozni, hogy a Lucecita iránti érdeklődést félremagyarázta!
Az meg sem fordult a fejében, hogy a lánya is lehet!
Először Graciela sem gondolt erre, ahogyan később Sergio is rosszra gondol majd.

Angyalka a fellegekben jár, készül az estélyre, amit állítólag már jó ideje szerveznek.
Érdekes, eddig nem nagyon lehetett nyomát látni a nagy készülődésnek!
Ugyan többször is emlegették, de nemigen készültek rá különösebben.
Angyalkának egyébként sem lehetett sok ideje a szervezésre, annyira lefoglalja az állandó hisztéria.
Szinte művészetté fejlesztette! Mindig talál okot a hőbörgésre, ami nem csekélység!

Gustavo jól rávilágított a problémák gyökerére! Semmi közös nincs bennük a feleségével!
Ő szereti a birtokot, a vidéket, Angyalka ellenben ki nem állhatja, s ez még csak a kezdet...
Az angyali teremtés egyszerűen elviselhetetlen, nem csoda, hogy Gustavo menekül, amikor csak módja van rá!
Nagyon ragaszkodik a birtokhoz, valóságos mentsvárnak tekinti.
Újabb és újabb fejlesztéseken töri a fejét, gépeket vásárol...Ez eltereli némileg a figyelmét arról, ami otthon várja, ha hazamegy.

Graciela "királyi kegyet" gyakorolt, amikor elengedte a cselédséget a "pórnép" számára szervezett ünnepségre. Szerintem ennek is természetesnek kellene lennie, elvégre nekik is jár egy kis kikapcsolódás az ünnep alkalmából!

Mirta is egyre folytatja az áskálódást! Nem képes megemészteni, hogy hiába próbálja magára vonni Gustavo figyelmét.
Angelinát igyekszik Lucecita ellen fordítani, ez egyébként nem nehéz feladat!

Lucecita naiv és ártatlan. Nagyon hálás minden iránta tanúsított kedvességért.
Úgy örült a bábunak, akár egy gyerek! :-)
Rögtön arra gondolt, hogy valamivel viszonozza az ajándékot.
Utóbbiról annyit: Tényleg a jó szándék a fontos! :-)

Sejthető volt, hogy Gustavo nem lelkesedik az estélyért, de azt nem gondoltam, hogy teljesen elfelejtkezik róla!
Lerí róla, hogy nem lelkesedik a díszes társaságért!
Az "érdemes hölgyek" egyenesen nevetségesen festettek tollakkal felékesítve! (Graciela és Angyalka vitték a prímet.)
Lehet, hogy akkor az volt a divat, de a kevesebb sokszor több!


















Csalarozsika 2019 jan. 10. - 20:23:43 Előzmény malvinkicska
(498/2794)
Szia!

Ez az állandó hisztéria hosszabb távon egy szentet is kihozna a sodrából!

OFF! Igaz, a filmben eltúlzott, de sajnos az életben is vannak hozzá hasonló hárpiák!
Szerencsére más időket élünk, s válás útján viszonylag könnyen meg lehet szabadulni tőlük, de láttam már olyat is, ahol tragikus véget ért a történet. :-( OFF VÉGE!

Sajnos Angyalka még jó ideig keseríti a környezete, mindenekelőtt Gustavo életét.



Csalarozsika 2019 jan. 10. - 20:12:49 Előzmény napraforgó
(497/2794)
Szia! Szívemből szóltál! :-)
malvinkicska 2019 jan. 10. - 09:19:49
(496/2794)
Kedves Napraforgó Csalarozsika kielőztök, szépen leírtok mindent , különben teljes mértékben igaz minden, a szőke nő hisztije valami borzalom, annyira nem élet szerű nekem, hogy lehet így házasságban élni,mikor a nőtől már szinte illem helyre sem tud menni a férj, beszámolóval tartozik, elég jó türelme van Gustavonak, nem csodálkoznék ha hamarosan változtat rajta remélem, nem ezzel a hisztérikus nővel fog kínlódni.
napraforgó 2019 jan. 10. - 06:04:02
(495/2794)
Nekem is az a véleményem, hogy a sorozatban sok az üresjárat - minden latin-amerikai sorozatban!. 20 éve, amikor ezek elkezdtek beszivárogni a magyar kereskedelmi TV-kbe, üdítő változatosságnak tűntek a sok piff-puff, autós üldözős, lövöldözős, patakokban folyik a vér sorozatokhoz képest. Ezek kicsit rózsaszínek, romantikusak voltak és a végén garantáltan egymáséi lett a szerelmespár. És még az is lehet, hogy akkoriban jobban meg lehetett találni a kicsit jobb sorozatokat is. Gondolok itt pl. az Esmeraldára, a Rosalindára, a Marimárra, vagy akár a Megveszem ezt a nőt-re.
Aztán felhigult a terület, már sok sorozatra nem is emlékszem. Ismétlik ezeket is, de én messze elkerülöm őket. Ha elsőre nem fogott meg, másodikra már biztos nem fog.
Mostanában már nem is igen nézek latin sorozatokat, mert nem érdekel a végletekig elhúzott, zavaros történet, a hihetelen fordulatok,meg a mérhetetlen gonoszság.
OKÉ, tudom én, hogy a rózsanovellákban minden kicsit el van túlozva, a nagy szerelem, a romantika, az intrika, a szerencsétlen fordulatok, na és a hihetetlen boldog végkifejlet, és bizony szeretek én is ábrándozni, na de a hülyeségeket sehogy sem bírom elviselni. Ahhoz túl drága minden ember ideje, hogy szamárságokat nézegessen napszámra.