Téma: Luz Maria

napraforgó 2019 jan. 17. - 04:39:20 Előzmény Csalarozsika
(534/2794)
Alapvetően egyformán látjuk a dolgokat. Gracielában valóban meg lehetett a csírája már fiatal korában is ennek a nagyravágyásnak, kivagyiságnak , és valóban nem lehetetlen, hogy a vagyon is oka lehetett annak, hogy Miguelt választotta Alvaro helyett. De én ezen nem csodálkozom, hisz előtte sok-sok évszázadon keresztül a szülők úgy választottak férjet a lányaiknak, hogy az anyagilag a legelőnyösebb legyen. Sőt, a lányokat is erre nevelték. A szerelem volt a legkevésbé fontos, arról úgy vélekedtek, hogy majd idővel az is megjön... És még az sem lehetetlen, hogy a fiatal, jónevű és vagyonos Miguel tetszett is Gracielának. Alvaro is azt mondta, hogy kb. egy év után romlott meg a házasságuk, Graciela akkor keresett vígaszt a karjaiban.... Tehát indulhatott kölcsönös szerelemmel is a házasságuk... Csak hát lakva ismerszik meg az ember... és Miguel is rájöhetett, hogy Graciela korántsem tökéletes és a nő is rájöhetett, hogy a férje házon kívül is keres örömöket, éppúgy, mint legénykorában.

Sergio talán kicsit ügyetlenül, de azért észrevehetően udvarol Luvcecitának, szaladgált utána, amikor elveszett, kifestette a szobáját, most meg beszédes desszertet, szív alakú csokidobozt hozott neki. Lucecita meg kis buta, semmit nem vesz észre, ugrik Sergio nyakába, éppúgy, ahogy Gustavo nyakába is beleugrott, amikor az megtalálta a csendőrségen. A lány annyira buta, annyira naív, hogy nem is gondol rá, hogy ha teljes testtel símul egy férfihoz, akkor bizony vágyakat ébreszt benne. Valahogy ez a lány nincs tisztában vele, hogy már nem gyerek, aki ilyen módon is kimutathatja az érzelmeit, hanem felnőtt nő, akinek muszáj lenne valamiféle távolságot tartani, vigyázni az illemre, a szokásokra. Megvan annak is a módja, hogy kifejezze az örömét, a háláját akkor is ha nem mászik rögtön a férfi nyakába. Sőt, az is érzékeltethető, ha nem akar semmit a másiktól és az is, ha nagyon is szívesen venné az udvarlást. Ezt a legtöbb nő tanítás bnélkül, ösztönösen tudja. De ez a lány sajnos semmit nem tud, lehet mondani, sötét, mint az éjszaka.
Csalarozsika 2019 jan. 17. - 03:08:00
(533/2794)
A legutóbbi részről:
Amikor Angyalka a tőle szokatlan "angyali szelídséggel" egyezett bele a vizsgálatba, sejthető volt, hogy valamit kitalál, amivel meggátolja, hogy kiderüljön az igazság a "betegségével" kapcsolatban!
Kezdte azzal, hogy eltüntette az orvosi papírjait. Hű "fegyverhordozója", Mirta természetesen megtalálta a papírokat, s azt is tudja, hogy Angyalka igyekezett elrejteni azokat.
Ez még csak a kezdet, folytatása következik, és ismét sikerrel jár a terve!
Sokadszorra írom le, de tényleg szégyellhetné magát, amiért ezt műveli a családjával! A nagymamája annyira aggódik érte! Legalább őrá tekintettel lehetne!

OFF! Utóbbi témára azért is vagyok annyira érzékeny, mert Nagymamám állt hozzám a legközelebb a világon. OFF!

Sergio nem tud belenyugodni abba, hogy a társadalmi előítéletek miatt nem juthat előbbre! Szerencsére lesz benne elég kitartás, hogy vigye valamire!

Lucecitáról is ábrándozik, de valami azt súgja, ezzel már elkésett!
Az is teljesen világos, hogy nincs túl sok gyakorlata az udvarlásban!
Megmosolyogtatóak az ügyetlen próbálkozásai!
Lucecita ráadásul nem is fogta fel az ajándék jelentőségét, bár örült a csokoládénak.
Ő mindig úgy tekintett Sergiora, mint a testvérére, s ez később sem változik!
Modesta sem örülne egy köztük lévő románcnak, bár Lucecitát a lányaként szereti.

Gustavo a legjobb úton halad afelé, hogy beleszeressen Lucecitába.
Azt nagyon meg tudom érteni, hogy hiányzik neki a birtok, a szabadság.
Vidéken élek, és nem tudnám elképzelni az életet egy nagyvárosban!






Csalarozsika 2019 jan. 17. - 02:41:52 Előzmény Csalarozsika
(532/2794)
Ui.: Amikor arról írtam, hogy Lucecita még jó szót is alig kapott, természetesen a Mendoza-házban való tartózkodására gondoltam, s Graciela, Angyalka, Mirta, azaz a hárpiák viselkedésére! (Miguel pedig túlságosan pipogya alak ahhoz, hogy a szembeszálljon a feleségével, és istenigazából kiálljon mellette!)
Csalarozsika 2019 jan. 16. - 19:51:45 Előzmény Csalarozsika
(531/2794)
* helyreállt
Csalarozsika 2019 jan. 16. - 19:50:21 Előzmény napraforgó
(530/2794)
Szia! Örülök, hogy helyreállít a funkció! :-)
"Kicsit" félreérthetően fogalmaztam, amikor azt írtam, Alvaronak örülnie kellett volna, hogy megszabadult Gracielától!
Azokra az időkre gondoltam, amikor a menyasszonya faképnél hagyta egy gazdagabb férfiért. (Graciela férjhezmenetelére)
Ez a tény nem vall állhatatos természetre, s feltételezhetően főleg a vagyona miatt ment hozzá Miguelhez!
Ezzel kapcsolatban írtam egy korábbi hozzászólásban, hogy ezután jobban tette volna, ha próbálja elfelejteni, s olyan lány után nézni, aki valóban őt szereti.
Ehelyett a közelében maradt, továbbra is szerette, s hagyta, hogy Graciela kihasználja, mert aligha tett mást, amikor viszonyba keveredett vele.

Az természetes, hogy a gyermek születése után mindenképp a lánya közelében akart maradni, ez a tény aligha róható fel neki!
Graciela sok szenvedést okozott neki, teljesen tönkretette az életét.
Alvaro ennek ellenére még mindig szereti - hallgat és szenved!
Azt is elviseli, hogy a hárpia gyűlöli és semmibe veszi, s még azt sem képes méltányolni, hogy zokszó nélkül teljesítette a hallgatásra vonatkozó kérését.

Egy botrány valóban nem tenne jót, de Graciela és Angyalka annyit minimum megérdemelne, hogy "házon belül" kiderüljön az igazság! Azaz: Miguel is tudomást szerezzen a történtekről!
Akkor talán szembe merne szállni a feleségével, s helyretenné, amikor Lucecitával kapcsolatban gyűlölködő megjegyzéseket tesz.
Akkor könnyedén leszerelhetné a hárpiát, s tudomására hozhatná, hogy ezen a téren nincs mit egymás szemére vetniük!
Lucecita pedig megkaphatná az őt megillető helyet, hisz egyedül ő Miguel vér szerinti lánya!
Felháborító volt, amit Graciela művelt a temető - látogatás kapcsán, s az is, ahogy általában viselkedik Lucecitával! Nem mondom, hogy a keblére kellett volna ölelnie, de még csak emberséges bánásmódban sem nagyon részesíti!
Teszi mindezt annak tudatában, hogy a kedves Angyalka szintén "zabigyerek"!
Azért az mégsem járja, hogy míg az egyik lány évtizedeken keresztül tejben-vajban fürdött, mindent megkapott, amit óhajtott - meg is lett az eredménye - a másik ellenben még jó szót sem nagyon, nemhogy egyebet!

OFF! :D :D :D Na igen, ezzel is nagy igazságot mondtál! (Mármint, hogy sok olyan gyerek van, akinek nem a férj az igazi apja.)
Vidékben - faluhelyen - élek, s rögtön az jutott eszembe, amit annak idején egyik boldogult nagybátyánk mesélt, aki igen jól értesült volt ezekben a dolgokban. (Ő kissé vulgárisabban fogalmazott, inkább nem idézném pontosan. Végül - a mondandóját alátámasztandó - gondolkodás nélkül sorolni kezdte mindazokat, akiknél ez a helyzet, s pár perc alatt igen tekintélyes "lista" jött össze.) OFF!!!



Csalarozsika 2019 jan. 16. - 19:16:19 Előzmény napraforgó
(529/2794)
Szia!
Persze, hogy Gustavo és a házasság szempontjából vajmi keveset számít, ki Angelina valódi apja!
Gustavon csak az "segítene", ha fény derülne Angelina hazugságaira. (Gondolok itt a megjátszott bénaságra, illetve arra, hogy valójában soha nem várt gyereket, mivel eleve meddő.)
Ezek nyomnak annyit a latban, hogy sikerüljön végigvinni egy válást!
Ezzel Angyalka is tisztában van, ezért nem akar "meggyógyulni".
Ha pedig kiderülne, hogy eleve nem volt semmi baja...Az számára katasztrófával érne fel, mert nem tudná folyton érzelmileg zsarolni Gustavot!

Angyalka alattomosabb, mint a kígyó!
Ugyanakkor ostoba és elvakult is, mert Mirtának viszonylag könnyen sikerült Lucecita ellen hangolnia, elterelve ezzel a figyelmet arról, hogy ő is rajong Gustavoért.
Korábban többször is írtam, hogy Angyalka Mirta - fronton nem elég éber, ott nem veszi észre a "veszélyt"!
Mirta amolyan "önkéntes tanítvány", sok mindent eltanul az "úrnőjétől".
Amikor pedig rájön Angyalka titkára, még inkább nyeregben érzi magát, s egyre jobban elszemtelenedik!

Miguellel kapcsolatban is egyetértünk! Korábban én is kb. ezeket írtam le vele kapcsolatban!
Nem tudni, annak idején milyen volt Graciela!
Alvaro szavaira nem lehet támaszkodni, mert elfogult vele szemben. Még most is szereti, pedig a nő minden alkalmat megragad arra, hogy megalázza.
Gracielával kapcsolatban az a véleményem, hogy ha ennyire gonosz nem is volt fiatalon, azért annyira jó sem, ahogyan azt Alvaro ecsetelte.
Kezdjük ott, hogy szemrebbenés nélkül faképnél hagyta a vőlegényét egy nála gazdagabb férfiért.
Hajlok arra, hogy azt gondoljam, a vagyon volt a fő mozgatórúgó, s nem az olthatatlan szerelem.
Azt könnyen elhiszem, hogy Miguel folyamatos félrelépései elkeserítették, de ettől még nem törvényszerű, hogy ilyen hárpiává vált.
Azaz: Szerintem ezek a vonások benne voltak a "lelke mélyén".

OFF!!! Az életből, s a közvetlen környezetemből tudok példát mondani erre. Egyik rokonunk - már régen meghalt - áldott jó asszony volt, pedig nem volt könnyű élete. Gyerekkorában sem, férjhezmenetele után pláne! A férje többször is megcsalta, pedig nála szebb, kedvesebb teremtés nemigen létezett, s nem mellesleg égett a keze alatt a munka. "Egy jó napja nem volt az életében" - Ezt állapítottuk meg és szívből sajnáltuk őt. Mindezek ellenére sem vált hárpiává, jó volt és kedves, még azokhoz is, akik méltatlanul bántak vele.
Ezt azért írtam le példaként, hogy minden "természet" kérdése. Nem törvényszerű, hogy valakit megkeményítsenek az őt ért megaláztatások és megpróbáltatások!
Erre nem lehet hivatkozni Graciela tekintetében! Ez még nem menti fel őt automatikusan.





Csalarozsika 2019 jan. 16. - 18:41:56 Előzmény malvinkicska
(528/2794)
Szia!
Sergio jól teszi, hogy nem adja fel!
A a sorozat a 19. század végén játszódik, lassan beköszönt az új évszázad.
Ideje, hogy "tovább lépjünk", s azoknak is lehetőségük legyen tanulni, akik bár szegényebb rétegből valók, de megvan hozzá a tehetségük!

Alvaro sajnálatra méltó, mert Graciela minden szempontból tönkretette az életét.

Angelina "meggyógyulhatna", már csak azért is, mert az égvilágon semmi baja!
Ugyanakkor azt is tudja, hogy Gustavot csupán a bűntudat tartja mellette, ezért is "retteg" annyira az orvosoktól.
Természetesen ez az orvos is hamar rájön az igazságra, de Angelina ismét úgy alakítja a dolgokat, hogy ne derüljenek ki a hazugságai!
Mirta...Ő inkább hagyjuk! Régen ki kellett volna hajítani, mégsem tették! Később még sok-sok galibát okoz, gonoszságban túltesz a sátáni Angyalkán is, ami nem csekélység.




malvinkicska 2019 jan. 16. - 07:05:59
(527/2794)
Sziasztok Lányok az este sergiot is nagyon sajnáltam , mert nem erre számított Gustavotól, és teljesen össze tört , mivel csak gazdagok lehetnek orvosok, ő pedig ápoló, ebben nem tud bele nyugodni, mikor van esze hozzá, és akarata is orvos legyen. A másik Miguel megint elég gyatrán viselkedett Lucival, mikor kizavarta a szobájából, ha nem akar kísértésbe esni, van annak más módja is nem az alázás.Aztán,ott van Alvaro aki hallgat és szenved, hiába ilyen hárpia Graciela, akkor is ő szült neki egy gyereket akit valóban soha nem simíthatott meg Aztán most ez az orvos adott nekik egy kis reményt ami Angelina gyógyulását illeti de vajon az angyalka, bele megy e a kezelésbe, mert semmi áron nem akar orvosról hallani sem, ő egy igazi ördög, jó a párosítás Mirta is az, mert mind a ketten Gustávóért vannak oda.
napraforgó 2019 jan. 16. - 05:06:24 Előzmény Csalarozsika
(526/2794)
Hurrá! Valamiért rendbejött a válasz gombom. Talán. Remélem. Én nem csináltam semmit....

Látom, te is sajnálod Alvarot, de azt mondod, örülnie kéne, hogy megszabadult Gracielától.
Veled ellentétben én nagyon megértem, hogy nem akart tőle megszabadulni, elvégre az ő gyerekét várta, illetve szülte meg, az ő gyerekét nevelte éveken át. És Alvaro nem egy olyan lelkiismeretlen férfi, aki lelép a felelősség elől. Valamilyen módon részt akart venni a gyereke életében, hacsak olyan szerencsétlen módon is, hogy ő csak egy házibarát. Graciela többszöri kérésére, könyörgésére hallgatott és nyilván a társadalmi konvenciók miatt is - nem járathatta le a szeretett asszonyt a közösség előtt.
És az is valószínű, hogy Graciela sem egycsapásra változott meg, a bűbáj ifjú ladyből zsarnok hárpiává, hanem apránként, 20 év alatt mindig keményedett. És Alvaro mindig alkalmazkodott, mindig tudomásul vette az akaratát, ennek fejében láthatta a lányát, kedveskedhetett neki, stb.
Egy leleplezős botrány senkinek nem jött volna jól, Miguel és Graciela házassága gallyra megy, Angelina zabigyerekké válik, Gustavora is árnyékot vet a dolog, az üzletei meghiúsulnak, mert ugyan ki akar üzleteni egy zavaros hátterű valakivel (mégha konkrétan nem is ő a hibás).

Amúgy valami felmérés szerint nagyon sok olyan gyerek van, akinek nem a férj az igazi apja, csak hát a nők bölcsen hallgatnak, vagy ők maguk sem tudják, hogy egy egyszeri félrelépésnek következménye lett, így a férj lesz a hunyó, ő lesz a gyerek apja.
napraforgó 2019 jan. 16. - 03:53:29
(525/2794)
Sajnos megint lemaradásban vagyok, tegnap is belealudtam az epizódba (az első reklámblokknál behunytam egy pillanatra a szemem....)
Akkor most kiderült, hogyan is lett Alvaro Angelina apja, de ....- de ez sajnos még nem elégséges ok arra, hogy Gustavo ki tudjon lépni a házasságából, hisz a házasság szempontjából tök mindegy, hogy ki az apja, Gustavo a nőt vette feleségül.
És igen, Angyalka egy ördög, egyre jobban látszik, hogy milyen alattomos, milyen gonosz, milyen álszent. Mást mond négyszemközt és mást plénum előtt. Ha tanúk is vannak, akkor ő a kedvesség, a megértés, a szánalom, de valójában....
És Mirta nagyon jó tanítvány... habár Sátánka egyáltalán nem tervezi őt betanítani, legfeljebb cinkostársnak akarja a Lucecita elleni aljas terveihez.
És még Angyalka sem veszi észre, hogy jelenleg az ő igazi ellenfele nem is annyira Lucecita, hanem Mirta, aki épp annyira gonosz, mint ő, és ő is épp annyira mániákusan meg akarja kaparinta Gustavot.
Sajnos Miguel valóban egy gyenge jellem, gyenge, mint férfi, gyenge, mint férj. Én nem vagyok híve, hogy egy férfi erőszakkal érvényesítse az akaratát a családban, de azért az tényleg borzasztó, hogy hagyja, hogy a gonosz, zsarnoki felesége a fejére nőjön.
Nem tudom, hogy Graciela vajon mindig ennyire gonosz lett volna - gyanítom, hogy nem, mert akkor Alvaro nyilván nem szeretett volna bele ilyen végzetesen. A Miguellel kötött házassága keményítette így meg, és nagyon hamar rájött, hogy hatalmat gyakorolhat a férje felett annak gyakori félrelépései miatt. Nyilván a férje fejére rótta a megcsalásokat, és mivel Miguel bűnös volt, behúzta fülét, farkát és hagyta az asszonyt elharapózni....

Elég jó a sorozatban a jellemek ábrázolása, igaz?
Csalarozsika 2019 jan. 16. - 03:25:26
(524/2794)
A legutóbbi részről: Őszintén megsajnáltam Alvarot, amikor elmondta a történetét Gustavonak.
Az ő példája is jól mutatja, hogy a szerelem vak!
Továbbra is az a véleményem, örülnie kellett volna, hogy megszabadult Gracielától, ehelyett továbbra is a közelében maradt, s ott volt előtte a kísértés.
Graciela hideg, szívtelen teremtés, amiért kihasználta!
Ráadásul gyűlöli, mert attól fél, mindenki számára kitudódik a titok!
Ezért pláne érthetetlen, hogy állandóan Lucecita miatt hisztériázik, s Miguelt is minden adandó alkalommal emlékezteti a félrelépésére.
Ő is megtette ugyanezt, a sátáni "Angyalka" a kapcsolat gyümölcse, úgyhogy jobban tenné, ha bölcsen hallgatna!

Angyalka-Sátánka ismét hozta a formáját! Olyan, akár egy elkényeztetett gyerek!
Nem hajlandó enni, s állandóan nyafog! Kár, hogy annak idején nem kapott "két egyformát", az talán észhez térítette volna!
Még azt is képes elnézni, hogy a nagymamája kiszolgálja!
A szívtelensége nem ismer határokat, egyáltalán nem érdekli, milyen fájdalmat okoz azoknak, akik szeretik.
Most kutyaszorítóba került az orvos-témában, de semmi vész! Találékonyságban nincs hiány, ebből is kivágja magát! (Még jó ideig játssza a "béna mártír" szerepét, míg aztán... SPOILER!!! Valóban lebénul! SPOILER VÉGE!!!)

Lucecitának lassan ismét lesz egy újabb pártfogója - a nagymamája személyében! :-)
Nem mintha az ő szava sokat számítana, de ez mégis pozitív fejlemény!

Miguel érdekesen "megmagyarázta" önmagának, miért is viselkedett ridegen Lucecitával! (Csakis az ő érdekében!) Ahelyett, hogy végre összeszedné a bátorságát és tiszta vizet öntene a pohárba!

Megértem Sergio elkeseredését, Gustavo alaposan lehűtötte a lelkesedését!
Szerencse, hogy nem törődik bele a "megváltoztathatatlanba", s a kitartását eredmény koronázza!
Így is kell ezt! Elvégre, ha mindenki belenyugodott volna abba, hogy legyen bármilyen tehetséges, az anyagi és származási akadályok miatt nem tanulhat tovább, akkor még mindig ott tartanánk, ahol annak idején. Persze, az "úttörők" helyzete mindig nehezebb, de Sergio remekül megállja a helyét!














Csalarozsika 2019 jan. 16. - 02:57:58 Előzmény malvinkicska
(523/2794)
Szia!
Amit a sátáni "Angyalka" művel, arra nehéz szavakat találni!
Az anyja legalább önmagát adja, de ő még nála is rosszabb!
Miközben jóságot és kedvességet színlel, maga az ördög!
Mirtának van kitől tanulnia, s elhiheted, jó tanítványnak bizonyul!
Ő is betegesen rajong Gustavoért, s egyre nehezebben viseli az állandó visszautasítást.
Szinte hihetetlen, milyen messzire elmegy majd, hogy megszerezze Gustavot!
Miguel valóban akaratgyenge!
Folyton meghunyászkodik Graciela előtt, pedig - ahogy a mellékelt ábra mutatja - egyáltalán nincs rá oka!
Lucecitának még sok megpróbáltatásban lesz része, amíg végre megtalálja a boldogságot! (Szó szerint.)


malvinkicska 2019 jan. 15. - 08:57:28 Előzmény Csalarozsika
(522/2794)
Az este megtudtam volna fojtani azt a szemét angyalkának csúfolt lelketlen nőt, nagyon szemét de esze kevés van, mert a mocska nagyon átlátható, Mirta egyenes ördög a javából, meg van háborodva Gustavoért. Graciela nekem egy minősíthetetlen valaki aki a nagyzástól nem tudja hol tart, de Miguel egy pipogya senki férj , nem tudja észre téríteni sajnos, annak nagyon örültem G hallotta, az angyal bőrbe bújt ördög feleségének , Alvaro az apja, annak is örülni kellene megszabadult ettől a hárpiától. Biztos sok mindenen fog még szegény Luci végig menni ezek az ördögök résen vannak.
Csalarozsika 2019 jan. 15. - 00:29:04
(521/2794)
A 18. részről: Sátánka ismét "alakított".
Mirta sikeresen felébresztette a féltékenységét, s elhatározta, hogy "megszabadul" Lucecitától.
Lucecita naivitása ismét kiválóan megmutatkozott, amikor gyanútlanul besétált a csapdába.
Az is igaz, hogy Sátánka nyíltan soha nem fordult ellene, sőt!
Mindig igyekezett jóságot és megértést színlelni vele kapcsolatban, miközben kezdettől fogva gúnyolódott rajta.

Sátán kisasszony kicsit találékonyabb is lehetett volna, a tette annyira szánalmas! Odaajándékozza a zenélődobozt, majd lopással vádolja meg Lucecitát.
Mirta "természetesen" készségesen segített neki, rögtön rájött Sátánka tervére.

Szerencsére a cselédek mindnyájan határozottan kiálltak Lucecita mellett, ahogyan Gustavo is "kapcsolt".
Az arckifejezése azt mutatta, pontosan tisztában van azzal, mit akart elérni a felesége.

Graciela sem kispályás, de ő legalább nyíltan kimutatja a Lucecita iránt érzett gyűlöletét!
Vele kapcsolatban aligha lehet bárkinek illúziója, de Sátánka sokakat megtéveszt a színlelt kedvességével. Mindenki a kedvét keresi, lesik minden kívánságát, angyalnak gondolják, holott valójában maga az ördög!

Graciela nem hazudtolta meg önmagát, ismét csúnya jelenetet rendezett Lucecita miatt!
Miguel meg behúzta fülét-farkát, ahelyett, hogy helyretette volna!

Az asszonyság büszkeségén azonban hamarosan csorba esett, végre Gustavo előtt is fény derült Angelina származására!
Szegény Alvaro! Úgy tűnik, se nem látott, se nem hallott, annyira szerelmes volt.
Pedig örülnie kellett volna, hogy megszabadult Gracielától, s kereshetett volna egy hozzáillő feleséget, ehelyett ismét Graciela hálójába került.
Nem tudom, miben reménykedett, hisz Graciela egyszer már félredobta, s máshoz ment feleségül, egy nála gazdagabb emberhez. (Természetesen a vagyon volt a fő mozgatórugó.)
Hogyan is hihette, hogy végül elhagyja a férjét? Csupán eszköz volt a nő kezében, kihasználta Alvaro érzéseit!
Alvaro ennek ellenére még mindig szereti, holott Graciela gyűlöli, mert fél, hogy mindenki számára kiderül az igazság. (Sajnos ehhez még jó időnek el kell telnie!)
Ezek után nonszensz, hogy Graciela állandóan hisztériázik Lucecita miatt!
Igazán megelégedhetne azzal, hogy az Alvaroval folytatott viszonyból származó lányát sikerült "rátukmálnia" Miguelre!












napraforgó 2019 jan. 12. - 17:56:04
(520/2794)
Most nézem a 17.részt, a bált. Emilio atya nagyon megértően viselkedik az öccsével, ő sem bír sokáig megmaradni Angelina közelében. Meg is jegyzi, hogy a külföldről hozatott ruhája árából egy család egy hónapig megélne. Gustavo kimenekül a levegőre, ahol Mirta megkörnyékezi, de a férfi udvariasan, de határozottan visszautasítja a felajánlkozását. Sátánka forr a dühtől, a férje elkésett, aztán meg magára hagyta, szerinte minden vendég erről beszél.
Azért a cselédség még egy ilyen nagy bálon sincs leterhelve, hisz Lucecita a vendégeknek készített kajából habzsol, Sergioval együtt. A fiú tanítgatja a lányt, aki kézzel-lábbal eszik, véletlenül se evőeszközzel. A zsíros kezét meg a ruhájába törli. Aztután táncolnak.
LM odaadja Gustavonak az ajándékbe vett kendőt, majd kiszaladnak megnézni a tüzijátékot. Sátánka immár ezredszer G-t keresi és Mirta lelkesen megmutatja nekia férjét, ahogy boldogan nézi a tüzijátékot a lánnyal. A erre mérges lesz és a szobájába viteti magát, és hisztit rendez.
Végül felszolgálják a vacsorát, állófogadás van, mindenki a kezében tartott tányérból eszik.
G. kikiséri a távozó bátyját, Graciela utánaszól, hogy nehogy ott merje hagyni a vendégeit. Gustavonak elege van, visszaszól, hogy azok a maguk és A vendégei, őt hagyják békén. Angelina megint felelősségre akarja vonni a férjét, de az egyszerűen otthagyja.
LM és Amador valami evőversenyt rendez, habzsolnak, mint a malacok. Aztán a cselédek elmennek az utcabálba, LM Sergioval táncol. A kínai boltos meg titokban Fefával szemez, amit Amador nem vesz jónéven. A kínait Gustavo megjelenése menti meg, aki jól mulat az egyszerű emberekkel.
Graciela meg otthon hőbörög, hogy miért is engedte el a cselédséget.
malvinkicska 2019 jan. 12. - 06:54:09 Előzmény Csalarozsika
(519/2794)
Szia köszönöm biztató szavaid csak nézem csak néha fel lángolok én is be sokallok, de utána lehiggadok.
malvinkicska 2019 jan. 12. - 06:52:58 Előzmény napraforgó
(518/2794)
Nagyon aranyos vagy azokat is láttam azt hiszem a Sila azt nem utána nézek, azért az este is megnéztem a részt elég gyenge mulatság volt a felső tizezer el volt az ő valóságába, a papnak is volt egy jó megjegyzése. Gustavo nem szereti ezt a felhajtást, az egyszerű embereket nézi valamibe azokkal érzi jól magát. Mirta egy sátán, ez a nő meg a zárda az két külön fogalom, mert ott nem így víselked tek, szabályosan , mint a kutyát uszítja angyalkát, Gustavo ellen.
Csalarozsika 2019 jan. 12. - 05:42:04
(517/2794)
A legutóbbi részben tovább folytatódott az estély.
Gustavóról lerítt, mi a véleménye az efféle összejövetelekről.
Őszintén szólva, megértem az ezzel kapcsolatos ellenérzéseit
Az estély rendkívül unalmasra sikeredett, a társaságban alig akadt valaki, akivel sikerült volna közös témát találnia, s néhány értelmes szót váltania az ilyenkor szokásos közhelyeken kívül.
Ráadásul Mirta ismét megpróbálta a nyakába varrni magát!
Ez a perszóna egyre szégyentelenebbül viselkedik, s ezt még mindig lehet fokozni!
Érthetetlen, miért nem dobják ki még azelőtt, hogy tudomást szerezne Sátánka manipulációiról!

Sátánka természetesen hisztizett egy sort, Mirta a csalódás után tovább folytatta az áskálódást.
"Közhírré tétetik"! Lucecita és Gustavo együtt nézték a tűzijátékot! Ez aztán valóban megér egy újabb hisztériát!
Érthető, hogy Mirta nehezen viseli Gustavo visszautasítását, s bosszantja, hogy inkább választotta Lucecita társaságát.

Lucecita hálás Gustavónak, ezt akarta kifejezni a neki adott ajándékkal is.
"Ajándék lónak ne nézd a fogát!" - Gustavo is ezt tartotta szem előtt. Nem akarta megbántani Lucecitát, s azt is látta, hogy őszinte szívvel adta!

Ezzel szemben "Sátánka": Amikor Alvaro finoman próbálta rávenni, hogy próbáljon kompromisszumot kötni, s kicsit ő is alkalmazkodjon a férjéhez, egyszerűen rávágta: "Neki kell alkalmazkodnia hozzám"! Kötelessége, mert ő az oka, hogy nyomorék lettem!"
Ezt nevezem! Itt világosan megmutatkozik Sátánka önző volta, s az, hogy önmagán kívül mennyire nem érdekli senki és semmi! Amellett, hogy az egészet csak kitalálta, még ha igaz is lenne...Ez volna az "őszinte szerelem"?!

Pozitívum (legalábbis számomra): Úgy tűnik, a film készítői (is) nagyon kedvelik Chopint, mert az estélyen több Chopin keringő is elhangzott. Örültem, hogy két kedvencemet - a H-moll és az Asz-dúr keringőt - is hallhattam. :-)

Mirta áskálódása megtette a magáét, végül Gustavo megelégelte a hisztériát, s elment a népünnepélyre.
Ha szembeállítjuk a két eseményt, ég és föld a különbség. Az unalmas estéllyel ellentétben a népünnepélyen oldott és vidám volt a hangulat, s Gustavo is jól érezte magát!
Lucecita is szépen felöltözött a jeles alkalomra! :-)














Csalarozsika 2019 jan. 12. - 03:22:19 Előzmény napraforgó
(516/2794)
Szia Napraforgó!

A "Csalarózsika" csupán álnév, Juli névre hallgatok. :-) (Egyébként a felhasználónév Móra Ferenc Csilicsali Csalavári Csalavér című történetéből való, onnan "kölcsönöztem". Annak idején nagyon szerettem, ezért választottam esett rá a választásom :-)

Én is a koreai sorozatok mellett tettem le a voksot! Ráadásul az m3 csatornán még reklám sincs, ez újabb pozitívum! :-)
Engem sem zavar, hogy viszonylag lassan haladnak az események, mégis szívesen nézem újra a már többször látott sorozatokat!
Pedig kezdetben, amikor elkezdték ezeket vetíteni, eléggé szkeptikus voltam, de kellemes csalódás ért!
Ráadásul arra is ösztönöztek, hogy utánanézzek a történelmi háttérnek, mivel a koreai történelemről eddig nem nagyon voltak ismereteim.



Csalarozsika 2019 jan. 12. - 03:03:39 Előzmény malvinkicska
(515/2794)
Szia Malvin!
Tényleg ne add fel ilyen könnyen, legalább néha nézz bele, hátha valami felkelti a figyelmedet! :-)
Napraforgó tanácsát is érdemes megfontolni! :-)
Jó volna, ha sikerülne kifogni egy igazán jó sorozatot, amiről jókat lehetne értekezni!
Persze, nem maratoni hosszúságú telenovellára gondoltam, az nem vállalom! :-)