Téma: Ma Reggel

adamnagysweetmovie 2011 dec. 03. - 11:50:47
(2392/8852)
Szerintem mindkettõ a pártkatonák kifizetésére irányul. A mostani törvényesen, ez igaz, de úgy könnyû, hogy átírják a törvényeket és vízfej-szervezeteket létrehozva beleültetik az embereiket...
Persze egyik érát sem akarom felmenteni, de hogy ezt már nyíltan lehet csinálni, sõt magukat ünnepelve, na ez kiveri nálam a biztosítékot. Émelygek tõle.
offtopic
-csengõzoli-- 2011 dec. 03. - 11:46:23
(2391/8852)
Igen,ebben teljesen egyetértek veled, bár nekem ezzel a hírrel sem stimmel valami.
HVG-n olvastam,hogy ez a jutalom, 2-3 havi fizetésük.
Ez hogy? Ott mindenki vezetõ? :)
Hozzáteszem biztos lehetsz benne,hogy a népszabinál (ami elsõnek lehozta) ennél többet kapnak már középvezetõ szinttõl is :)
Summa summarum én sem értek vele egyet,de nem is világvége,szal milliárdos csalásokhoz ne hasonlítsuk.
adamnagysweetmovie 2011 dec. 03. - 11:46:06
(2390/8852)
Egy haldokló kifosztása és megerõszakolása.
adamnagysweetmovie 2011 dec. 03. - 11:44:40
(2389/8852)
Hogy értsd, nem a vezetõk kaptak csak mikuláscsomagot, átlagban jött ki az egy milka. Biztos volt olyan, aki csak pár százezret zsebelt be, de ez így észbontó és bicskanyitogató. Ezek után beszélnek megszorításról?
adamnagysweetmovie 2011 dec. 03. - 11:41:09
(2388/8852)
Ne rugózzunk rajta. De azt azért érzed, hogy más megítélés alá esik, ha az egyébként alulfizetett vasutasok kapnak 150-et, vagy ha a tisztogatásokon átesett közmédia csöppet sem alulfizetett alattvalói kapnak fejenként egy misit. Erre mondják, a Fidesz és a KDNP teljesen elvesztette az arányérzékét és az önkontrollját. De mi ne tegyük már ugyanezt velük együtt, na.
offtopic
-csengõzoli-- 2011 dec. 03. - 11:17:29
(2387/8852)
Te,megmondom neked õszintén mostanában annyira nem veszek részt a napi politizálásban, a választójogi rendszer megváltoztatásáról nem nyilatkozom, meg Budairól sem.
Mindössze annyit írtam,hogy minden állami intézménynél van év végi jutalom.
Az összesnél.
A mávnál bruttó 150ezret kapnak a legnagyobb szakszervezetek dolgozói, ez valószínûleg sokkal több,mint az említett 500millió.
A NAV-nál is: http://www.origo.hu/uzletinegyed/hirek/20021213nyolcmilliardos.html és mindenhol!
ez azért is van,mert sok esetben, ezek a dolgozók sokkal kevesebbet keresnek itt,mint a versenyszférában megszokott és a kafetéria stb. mellé ezek jó kompenzációk.
Mindössze ennyit írtam. Ezek mellébeszélések szerintem, a szocik pont ugyan olyan hlyék lettek ellenzékben,mint anno a fidesz volt.
Mindenki mondjon le, nem jó semmi, új választásokat!
Helyet cserélt a két idióta párt.
A Gyurcsótányt visszavonom, csak dantonb hozta ki belõlem :), a többi meg sajnos igaz.
Megyó d209-es ügynök volt, Bajnai meg "libacsaló" :)
Bajnaival egyébként nincs gondom, ez egy kicsit ront az összképen,de hát makulátlan embert ne keressünk a mai politikai életben.
adamnagysweetmovie 2011 dec. 03. - 10:39:47
(2386/8852)
"Gyurcsótánynál is volt, D209-nél is, sõt libajnainál is!"
Érdekes, nekem sose jutna eszembe, hogy ilyen neveket aggassak semelyikoldali politikusokra sem. Az is a politikai kultúra része, hogy ne vegyük át a demagóg sajtó kicsinyes, gúnyolódó, üres rígmusait, hanem a tények és az aktuális problémák alapján kritizáljunk.
adamnagysweetmovie 2011 dec. 03. - 10:33:52 Előzmény -csengõzoli--
(2385/8852)
Õszintén, szerinted igazad van, amikor általánosnak és etikusnak, elfogadhatónak próbálod beállítani?
A Transparency 4 helyet rontott Mo korrupciós helyén, mert a kormányzati korrupció ellenõrizésére hivatott civil szervezeteket ellehetetlenítik.
Nem hiszem, hogy Budai Gyula fogja felelõsségre vonni az állami szerveket, ahogy a bólogató ÁSZ, AB sem. Ennek te is inni fogod a levét, sõt már isszuk is mindnyájan.
Ilyen politikai kultúrálatlanságban minél erõsebb egy párt, valszeg annál jobban vissza fog élni a hatalmával. Ez fordítva is igaz volna, és igaz is volt (szoci kormány). Ezért is elfogadhatatlan a még aránytalanabb választójogi rendszer terve!!!
offtopic
-csengõzoli-- 2011 dec. 03. - 00:38:01
(2384/8852)
Még mindig nem érted,hogy állami vállalatoknál mindig is volt és lesz év végi jutalom?
Gyurcsótánynál is volt, D209-nél is, sõt libajnainál is!
Ez nem egy új találmány :)
1/10
dantonb 2011 dec. 03. - 00:18:46 1/10
(2383/8852)
Hát úgy mán az egész más,évvégi jutalmak,naná,meg szakértõi és tanácsadói díjak .Amiket természetesen politikai alapon döntenek el.Kb úgy ahogy majd most is tervbe van véve hogy kinek fizeti ki az állam a hitelét 7,5 milliós ingyenjuttatás formájában.Te tényleg ennyire egyszerû lélek vagy?Igen a fIdesz lopás az "jutalom" a seggnyalás jutalma .És hamár százmilkózunk ,akkor a PSZÁf egykori elnöke Szász az mennyi végkielégítést is kapott ? naugye kb 100 milkót és az õ testére szabták a lex Szászt ,hogy rá ne vonatkozzon a visszamenõleges adózás:P Hát az persze egészen más :)
1/10
dantonb 2011 dec. 03. - 00:11:55 1/10
(2382/8852)
Pl nézzük mán meg hogy jelenleg milyen tanácsadókat alkalmaz a Miniszterelnöki hivatal ,és mennyit fizet ezekért a "Tanácsokért".Ezek szemernyivel sem kevésbé gennyes "osztások" mint pl az ominózus BKV szerzõdések ,amelyek haszonélvezõi között nemcsak az akkori kormánypárti klientúra volt hanem benne voltak a fideszhez közel álló emberek is .Miközben a két tábor acsarkodott egymásra ,ezek szépen egyetértésben loptak pártállástól függetlenül.
-csengõzoli-- 2011 dec. 03. - 00:05:44
(2381/8852)
Látom sikerült megérteni amit írtam,azaz,hogy év végi jutalmak eddig is ugyan így voltak!
Teccikérteni?
És nem 100milliót kaptak fejenként az emberek úgy,hogy közben visszavették õket dolgozni.
A többi egyébként stimmel.
Könyörgöm kímélj már meg az ostobaságaidtól,a felét se érted annak ami körülötted zajlik.
Hadd beszélgessek másokkal normálisan,te meg írogass meszagnak, meg drfaktornak.
1/10
dantonb 2011 dec. 03. - 00:00:22 1/10 Előzmény -csengõzoli--
(2380/8852)
Egyszerû lélek vagy te ,amit a szocik osztottak az "csalás ",amit meg most osztanak ,az "ilyen az élet":)Holott A Bkv nál is lepapírozták az osztást pl végkielégítés címén,és pont ugyanakkor vette fel Lázár frakcióvezetõ úr is a 17 milkós költségtérítést a legpofátlanabbul az összes képviselõ között.nyugi bele hogy most legalább annyi lopás van mint a Fidesz által felfújt ügyekben a választási idõszak elött.Sõt minden valószínûség szerint jóval több,mert aFidesz ügyesebben tudja megakadályozni azok felderítését ,mert ugye minél diktatórikusabb egy rendszer, annál nehezebben kerülnek a napfényre a lopások,amit a hatalomban lévõk követnek el.ez mán csak így van.
offtopic
-csengõzoli-- 2011 dec. 02. - 22:00:56
(2379/8852)
Úgy teszel,mintha nem lenne ugyan ilyen jutalomosztás mindenhol az állami szférában.
Mintha ez valami új találmány lenne.
Hozzáteszem ha tényleg csak 500ember közt oszlik meg,akkor jó sok :),de azért ez még korántsem a hihetetlen nagy kategória.
offtopic
-csengõzoli-- 2011 dec. 02. - 21:56:54
(2378/8852)
Ó,dehogynem etikusabb.
Ne keverjünk már évekig tartó milliárdos csalásokat év végi jutalmakkal.
Még akkor sem,ha ez sok.
Azért nem ritka,hogy brutto 1milliót kapnak állami cégeknél év végén, ez,ahogy írták is, kb. 2havi illetményük.
Biztos lehetsz benne,hogy a NAV-nál, az ÁSZ-nál stb.ugyan ez van.
Szerintem is sok,én sem értek egyet vele,mert biztos nem mindenki vezetõ az NMH-nál, mert gondolom csak azok kapnak 500körül/hó.
offtopic
Moldávia bánata 2011 dec. 02. - 21:08:23 Előzmény -csengõzoli--
(2377/8852)
Miközben leépítenek, jutalmat osztanak. Lehet ebbõl a szempontból is nézni, de a versenyszférában is van jutalomosztás. Másfelõl meg mire az az 500 millió - ha ugyan tényleg annyi? És kinek? Miért?
56-ban - talán Biszku Béla - odament Nagy Imréhez, s azt mondta neki:
- Úgy hallom, lövik a kommunistákat!
- Hát, kérem, ahol ácsolnak, ott van forgács is.
Valamiért ez jutott eszembe…
adamnagysweetmovie 2011 dec. 02. - 20:50:29 Előzmény -csengõzoli--
(2376/8852)
Szerintem fejenként átlag egy milkót kiosztani 500 embernek, nevezhetjük bárminek is, nem etikusabb az elõbbinél. Sõt még el sem rejtik.
-csengõzoli-- 2011 dec. 02. - 12:40:45 Előzmény adamnagysweetmovie
(2375/8852)
Nézd,nem védeni akarom, a pontos helyzetet nem ismerem,de minden állami szervezetnél van jutalom osztás.
Legyenek azok minisztériumok, Nav vagy MÁV.
Ez így volt eddig is.
A BKV-s ügyek meg csalások voltak,nem jutalom osztás és ennél jóval nagyobb volumenben.
adamnagysweetmovie 2011 dec. 02. - 09:33:08
(2374/8852)
Nem tudom, de ez az egyébként gyalázatos régi ügy szerinted indokot szolgáltat arra, hogy most már nyiltan csinálják ugyanezt? Gazdagoknak járó jövedelemátcsoportosítás, a közintézmények nyakára ültetett vízfejszervezetek, 9 éves kinevezések, a köztársasági elnök élethossziglan járó javadalmazása stb. Szerinted?
adamnagysweetmovie 2011 dec. 01. - 19:17:27 Előzmény adamnagysweetmovie
(2373/8852)
"Nagy karácsonyi razzia" - Meghitt ünnep, új Magyarország, 2011 szinonímája