Téma: Ma Reggel

adamnagysweetmovie 2011 nov. 08. - 10:37:08
(2312/8852)
"- Drága lesz a Hoffmann-féle köznevelés.
- Forráskivonás a felsõoktatásban."

Hoffman Rózsa meg a beosztottja nyiltan letagadtak egy hatástanulmányt az iskolabezárásokról. Aztán egy ellenzéki képviselõ eléjük tette a "nemlétezõ" dokumentumot , a kollega készítette és Hoffman ellenjegyezte.

Na ezek kritizálják az öszödi beszédet? Hmmm....
adamnagysweetmovie 2011 nov. 08. - 10:34:36
(2311/8852)
A nyugalom szigete:)Mondjuk beszedált kor volt, ez meg paranoid. Melyik a kevésbé rossz? Melyik a kevésbé õszintétlen?
kata3 2011 nov. 08. - 10:20:41
(2310/8852)
3/10
marie1 2011 nov. 08. - 08:48:28 3/10
(2309/8852)
Csak háttérben nézem a mûsort éppen, vasalás közben. Rémes ez a sok mesterséges szõke "manci". A hideg, tudálékos mûsorvezetõnõ, a mûanyag, festett vendégek. Valahogy olyan hiteltelen és természetellenes, erõszakos és antipatikus. Na. Ez van.
adamnagysweetmovie 2011 nov. 07. - 22:16:37
(2308/8852)
Mindkét oldal túloz, ködösít, már régóta szûrni kell a híreket, hogy mi lehet a mögöttes motiváció a szavak mögött. Ez õrület, a közérdekre mindenki nagyívben tesz. Emlékszel a tavalyi magánnyugdíjpénztári átlépésrõl szóló kormánytájékoztatóra? Abból apám a fenyegetésen kívül semmilyen információt nem tudtál meg. Na akkor döntöttem el, hogy ez egy tisztességtelen banda...
De a baloldal legalább nem ilyen autoriter.
adamnagysweetmovie 2011 nov. 07. - 16:36:18
(2307/8852)
Nem vitatkozom, hogy nevezzünk egy olyan gazdaságpolitikát, ami a válság közepén a gazdagoknak további kedvezményeket biztosít, a szegényektõl pedig a fizetésük 10-15 %-át vonja el. Ha nem jó szó rá a "nyomor generálása", nevezhetjük "országmentésnek", "gazdasági szabadságharcnak" is.
A mára egyértelmûen cinikussá vált szóvirágok burjánzanak, mint a televény:(
Seven7Crown 2011 nov. 07. - 15:54:47
(2306/8852)
-Akkor sem generálható a szegénység, csak egy magas ár generálhat egy magasabb árat, ami még mindig nem jelenti a teljes nyomort!
-A nyomor viszont generálhat idegengyûlöletet!

P.S.
-Egyébként a kakas volt….:)
adamnagysweetmovie 2011 nov. 07. - 14:31:13
(2305/8852)
Sajnos lehet!
A gazdaságpolitika a priori a társadalmi ellentétek kiélezését célozza, akkor is ha mûködne. Azt gondolom, a kormány társadalomképével van az alapvetõ baj, amit a hatalom görcsös akarása, a saját retorikájukkal szembemenõ politikájuk, a politikai paranoia és a megalapozatlan gazdaságpolitika csak még jobban kiélez.
De igazából mindegy, a tyúk vagy a tojás volt elõbb, a lényeg, hogy ég a ház. Nem kicsit.
Seven7Crown 2011 nov. 06. - 22:42:49 Előzmény adamnagysweetmovie
(2304/8852)
-"Nyomor generálása vezet a bûnbakkeresõ politika népszerûségéhez. Szerintem ez a korrekt sorrend. Szerinted?"

-Nem!
-Az elhibázott gazdaságpolitika eredménye a nyomor, amit valakik meglovagolva generálják az idegengyûlöletet csak azért, hogy a szegény ember elé bûnbakot állítva magukat próbálják fényezni, és megválasztatni!
-Ez a helyes sorrend!

-Szegénységet nem lehet generálni, csak gyûlöletetet!
adamnagysweetmovie 2011 nov. 05. - 20:04:37
(2303/8852)
Ami keresztnév:)
adamnagysweetmovie 2011 nov. 05. - 19:56:16
(2302/8852)
Egy kis adalék, milyen az, amikor a hatalom felhasználja a futballt és relativizálja a jogrendet, csak a gyõztesekre vonatkoztatva azt...
Helyszín Donyeck, Ukrajna. Egy VIP szurkoló-politikus vázolja, miért muszáj bennelenni egy szint felett a fociban.

http://www.youtube.com/watch?v=VZx_NulsQVU

Effelé igyekszünk??? Még a vezetéknév is közös:)
adamnagysweetmovie 2011 nov. 05. - 17:53:57
(2301/8852)
Én azt látom, a kultúrafinanszírozásban csak a nemzeterõsítõ programokra van pénz, másra semmi (pedig szerintem más is nemzeterõsítõ, ha nem is didaktikusan az).
Ráadásul, ahogy írtam, nagyon sok a túlzás, az üres program, aminek kulturális haszna (mennyiben építi az embert vagy a valódi tartalmú nemzettudatot) megkérdõjelezhetõ. Ráadásul a kurzushoz hû mûvészek kapnak felkéréseket, néha teljesen vállalhatatlan alibi produkciókat összetákolva.
Ez azért különösen bicskanyitogató, mert a kultúra más területein gazdasági válságra hivatkoznak, miközben azt látom, hogy (tisztelet a kivételnek) értéktelen, populista dolgokra szórják el a pénz nagy részét.
A filmfinanszírozás itthon döglõdik, csak a minisztériumon/köztévén keresztül kaphatsz pénzt, ahol erõsen szelektálnak téma/alkotó szerint, az alkotói szabadság csorbul. Miközben a határon túlra annyi pénz nyomnak, hogy egy magyarországi szervezetek határon túli szervezeten keresztül pályáznak a finanszírozásért. Nonszensz... Persze megvan a nemzeterõsítésen túl ennek a politikai oka is vastagon (választási rendszer átszabása).

Ami azonban ennél sokkal fontosabb, a nemzeti kultúra erõsítéséhez miért kell lebontani a hatalmi ellensúlyokat (lásd pl. az AB egy éve képtelen döntést hozni a magánnyugdíjak erõszakos államosítása ügyében), miért kell a Médiatanács elnökét 9 évre kinevezni, miért kell olyan törvényeket hozni, amiknek a tényleges tartalmát majd késõbbi kormányrendelet szabályozza???
A kormány szociálpolitikájának igazságtalanságát most nem részletezem.
Szóval, a nemzetépítés nemes szándéka a fentebbi hatalomépítõ tendenciák nélkül is megvalósítható lett volna, így viszont teljesen hiteltelenné tesz minden országmentõ, nemzeterõsítõ szándékot.
És nyerhet bármennyi torzított választást az új kurzus, virágoztathatja fel bármennyire a gazdaságot, tarthat bármennyi presztizsrendezvényt, a hatalom kiépítésének körülményeit már sohasem tudja lemosni az új rendszerrõl.
adamnagysweetmovie 2011 nov. 05. - 16:54:31
(2300/8852)
Nyomor generálása vezet a bûnbakkeresõ politika népszerûségéhez. Szerintem ez a korrekt sorrend. Szerinted?
De az egész sor elején a demokrácia felszámolása áll, amirõl hivatott elterelni a figyelmet, az erõt a nyomor generálása és a bûnbakkeresõ retorika.
Seven7Crown 2011 nov. 05. - 14:28:36
(2299/8852)
-Szerencséd van, hogy a sorrend felcserélését itt nem osztályozzák!
offtopic
-csengõzoli-- 2011 nov. 05. - 14:28:12
(2298/8852)
A melegek támogatása alatt egyfajta erkölcsi támogatást értek (aminek nyilván pénzügyi része is volt,jelen esetben tök lényegtelen).
Minisztereink közül sokan vonultak velük együtt stb.
Nekem azzal sem volt bajom.
-csengõzoli-- 2011 nov. 05. - 14:25:50
(2297/8852)
Ezek amiket felsoroltál mind közösségi programok,ezekkel is lehet erõsíteni ezt a vonalat.
Bár szerintem ezt már annyira sikerült kiölni -fõleg az szdsz bázis Bp-rõl, hogy így is elég lehetetlen küldetésnek tûnik.
A meleg téma jóval kevesebbeket érint, ezért nem kapott arányaiban ennyi propagandát,ráadásul az már visszatetszõ is lenne. (bár látod sokaknál ez is az)
Én nem gondolom,hogy annyira ránk erõltetnék ezt, erõsödik ez a vonal,de nálam itthon se egy íj, se egy alkotmány,sõt még egy zászló sincs és nem érzem úgy,hogy hamarosan börtönbe kerülnék emiatt,vagy bárki rossz szemmel nézne rám.
2/10
offtopic
meszag 2011 nov. 05. - 13:57:40 2/10
(2296/8852)
ez tényleg elképesztõ, szerencsére nem volt részem ebben az abszurdban
offtopic
pozsizsuzsi 2011 nov. 05. - 13:21:08
(2295/8852)
Mikor támogatták a melegeket, könyörgöm. És mivel?
adamnagysweetmovie 2011 nov. 05. - 13:03:03
(2294/8852)
Sokféleképp lehet magyarokvagyunk-vonalat erõsíteni, de ha csak jelszavakban, kvízshow-kban meg Nemzeti vágtákban tudnak gondolkodni, az baj. Nagy baj.
Nem sok köze van a tényleges kultúrához, tradíciókhoz. De ebben szerintem egyetértünk.
A melegségrõl sosem papoltak a villamoson, nem írtak elõ kötelezõen követendõ modelleket az életre, amit az adórendszerrel is kikényszerítenek. Baj, ha a politika túl nagy mértékben szól bele a társadalom életébe.
blowup 2011 nov. 05. - 12:50:57
(2293/8852)
:):) Vagyis inkább nem, tényleg méltatlan.:(:(