Téma: Ma Reggel

adamnagysweetmovie 2012 márc. 17. - 22:07:08
(3312/8852)
Azoknak adj, akiben hiszel, ne aki még nem volt!
Az, aki pofátlanul sóvárog a hatalomra, sokszor olyan torzulttá válik, mint a Kedves Vezérünk.
Én már 2010-ben senkinek nem hittem, inkább bedobtam a pecabotot vasárnap.
Mondjuk ha több idõm van, jobban körüljártam volna az LMP-t, így utólag nem is tünnek olyan kilátástalannak. Ezért mondtam, hogy érdemes figyelemmel követni legalább, nem elfordulni és hagyni a disznókat rabolni.
adamnagysweetmovie 2012 márc. 17. - 21:53:20
(3311/8852)
Ebben van vita köztünk, lásd a 70-es hsz-em alább.
Én nem látok igazi megújulást még a baloldalon, és amíg ezek az új mozgalmak nem indulnak be, és az MSZP-DK nem tesz valami meggyõzõ szembenézést, addig én a magam részérõl szomorúan elfogadom ezt a romhalmazt, amit orbán szétdíbolt.
Nem kell egy szétrohadt demokráciát reparálni, vagy megújulás, vagy marad a káosz és a modern középkor...
Seven7Crown 2012 márc. 17. - 21:49:29
(3310/8852)
:DD
adamnagysweetmovie 2012 márc. 17. - 21:48:09
(3309/8852)
Ja, népi.
Seven7Crown 2012 márc. 17. - 21:44:16
(3308/8852)
Mindenki döntse el, hisz demokrácia van!:)
Seven7Crown 2012 márc. 17. - 21:41:45
(3307/8852)
Adatokat kell összevetni, és akkor talán kiderül, hogy a 8év, vagy a 2év volt szarabb.
/De csak olyan egyszerûen, hogy én is értsem!:)/
adamnagysweetmovie 2012 márc. 17. - 21:39:17
(3306/8852)
Rúdtáncos... Vagy inkább kötéltánc?
adamnagysweetmovie 2012 márc. 17. - 21:35:31
(3305/8852)
Pl az, hogy az LMP elutasította a részvételt az ellenzéki kerekasztalban, az egyre inkább jó döntésnek tûnik (bár anno értetlenkedtem), mert elõsegítheti a politikai megújulást. 2014-ig pedig eldõl, lesz-e olyan erõ, amelyik képes volt megújulni és érdemes vele összefogni.
Az MSZP és DK-összefogás csak tüneti kezelés lenne mindaddig, amíg számot nem vetnek a felelõsségükkel a jelenlegi közjogi botrányhoz vezetõ úton! A jelenlegi MSZP-vel és DK-val nem lehet a 4. köztársaságot megalapítani, a 3.-at meg senki nem sírja vissza, mégha ehhez a hidegháborúhoz képest egy rohadó paradicsom is volt.
Seven7Crown 2012 márc. 17. - 21:33:58
(3304/8852)
De azért a választók között Te is ott voltál!:)
Seven7Crown 2012 márc. 17. - 21:31:43 Előzmény adamnagysweetmovie
(3303/8852)
Õt ezekért a mondataiért szeretjük!:)
Seven7Crown 2012 márc. 17. - 21:29:27
(3302/8852)
Az élet így is elég bonyolult, ezért én nem is törném magamat, ha nem muszáj!:)
1/10
dantonb 2012 márc. 17. - 21:25:25 1/10
(3301/8852)
Az Mszp nagyon is sokat alkotott,ráadásul úgy hogy az ellenzéke ádázul gáncsolt mindent még akkor is ha a nemzet érdeke támogatást kívánt volna.A sok szardobálásnak amit a fidesz rájuk szórt a töredéke sem volt igaz .erre egy jó példa hogy Hunvaldra gyakorlatilag semmit nem tudott ráhúzni abíróság pl.Soroljam az életszinvonalemelkedés százalékos mértékét,a beruházások arányát ami most egyenlõ anullával ,a sok felújított kórházat ,iskolát,az 50%-os béremelést,a megyeri hidat, arengeteg autópályát stb stb,csakhát ez anép telhetetlen és felejtõs de nagyon.Erre egy jó példa pl a devizahitelesek tömege ,akik ,amíg hasznuk volt azt zsebre vágták ,amikor meg bejött arossz árfolyam nagyrészt a Fideszjóvoltából ,akkor meg fizessen az állam ,azaz mindenki az is aki nem vett fel hitelt.Ilyen a magyar mentalitás,és ráadásul aki van, az mindig szar neki.Most persze megkapta az igazi szart ,amit meg is érdemel alacsony agyi kapacitása miatt.Aki értelmes és objektív az bizony visszasírja a nem hibátlan MSZP-t .És õk legalább elismerték hogy volt amit elkúrtak ,míg ez avelejéig romlott rezsim a pofádba hazudik mindenben.Minden egy gyõzelmi jelentés ,mintha mindenki hülye lenne.Sok az is ,de nem mindenki-
adamnagysweetmovie 2012 márc. 17. - 21:24:45
(3300/8852)
Egyébként sztem a Milla a jobboldali pártoknak is felajánlja a csatlakozást. És engem komolyan nem érdekelne, ha 2014-tõl jobboldali kormány lenne, csak tartsa tiszteletben a demokrácia játékszabályait. De sajnos a konzervativizmus Antall József magasságában kiveszett a pártrendszerbõl. A jobboldalnak ugyanúgy újra kellene építenie magát, mint a balnak.
A bal-közép legalább már lenullázódott, bár Mesterházy és Gyurcsány is úgy csinál, mintha nem. De elõbb-utóbb kiforrják magukat az új tendenciák: a régi pártoknak le kell vonni a tanulságot és meg kell újulniuk, és emellett teljesen új, a civil mozgalmakre jobban odafigyelõ pártok szervezõdnek majd.
És erre elõbb-utóbb a jobboldalnak is felelnie kell, nemcsak ököllel, hanem a jobbközépen tátongó többmilliós ûr betöltésével...
adamnagysweetmovie 2012 márc. 17. - 19:53:31
(3299/8852)
Önmagában egy eddig kormányon kívül lévõ párt erkölcsi tartásában nem szabad bízni. A Jobbikéban különösen nem, egy amorális, antihumánus, erõszakos, felelõtlen célokat harsogó párt teljesen vállalhatatlan. Az összes közül a leginkább demagóg.

Az egész demokratikus rendszert kell újjáépíteni, és erõsebb civil kontrollt létrehozni, akkor változhatnak a dolgok.

A Milla azt tervezi, hogy összeállít egy nemzeti minimumot, amit a civil társadalom támaszt a pártokkal szemben. Csak azt a pártot javasolják támogatni, akik ezt aláírják.
Miért ne írnák alá? :) És miért is tartanák be? :(
Nos, azt hiszem, azt a tömeget, ami az Erzsébet híd közepétõl az Astóriáig tartott, nem lehet semmibe venni. Ahogy TGM mondja, a 4. köztársaság az utcán születik. Civilek voltak kint, akik egy baloldali, de öncélú és a választói ígéreteivel szembemenõ kormány ellen ugyanúgy ki fognak menni a jövõben tüntetni. Én 2006-ban sem tapsoltam annak, amit az MSZP csinált Öszöd kapcsán, hogy lapított a fûben, nem vállalta fel a felelõsséget. Abban a helyzetben le kellett volna ülni a pártoknak tárgyalni, és közösen meghatározni, mi tévõk legyenek.
Az, hogy a Fidesz most sokkal durvábban túlterjeszkedik a választási programján, az 2006-ból is ered, sajnos, de ez nem mentség.

A civil tiltakozást nem lehet figyelmen kívül hagyni egy európai országban, nem válasz az, amit orbán mond, hogy tüntetnek, aztán hazamennek. Nem, le kell ülni, másfél év után (sicc!) egyeztetni kell a demonstrálókkal, változtatni kell a politikán. Most 2X annyian voltak kint, mint legutóbb, és a lakosság egy jelentõs csoportját figyelmen kívül hagyó kormányt nemzetközi szinten sem vesznek komolyan. És a tiltakozás fokozódása elõbb-utóbb a közigazgatás és a gazdaság megbénulásával fenyeget.

Persze ha a jobboldal tiltakozna, akkor egy hónapon belül felgyújtanák a tévét és rátámadnának a rohamrendõrökre. DE ez nem normális egy jogállamban, ezért 2006-ot én politikai provokációnak tekintem, aminek hátterében a hatalom türelmetlen és felelõtlen akarása állt, akár a tömeg heccelése árán is. 2006-ból az is könnyen levezethetõ, ahogyan most képviseli a fidesz a nemzeti érdeket Európával szemben, ugyanazzal a csalhatatlan vakhittel, hatalomféltéssel és felelõtlenséggel, mint 2006-os õsz idején.

A demokratikus tiltakozásnak alulról kell indulnia és kiforrnia magát. A protest hangulat erõsödése letagadhatatlan, lassan radikalizálódással fenyegetõ. Orbán már most sem csinálhatja meg ugyanazt, amit az elsõ másfél évben, hogy megy asaját egója után és lépked át mindenen. És nemcsak az EU nyomása miatt, hanem a kiszélesedõ belpolitkai válság miatt is. És a késõbbi akármilyenszínû kormányok sem tehetik többé azt, ami kényük-kedvük szerint való, ha a civil társadalom rajtuk tartja a szemét.
adamnagysweetmovie 2012 márc. 17. - 18:43:45
(3298/8852)
Bizalmatlanul otthon ülsz majd a konyhában, és várod, hogy a fanatikus 20% majd dönt valahogyan? Elárulom, nem jól fognak dönteni. És mostmár nincs érvényességi küszöb, és a legnagyobb párt így pont a jóérzésû emberek undorkeltésében érdekelt, hogy csak az õ polgári körös zombijai menjenek el szavazni, akiket mindenféle politikai bulvárhírekkel kondícionálni lehet.
Persze ha nem látok normális alternatívát, én se megyek el, elárulom. Most még ez a helyzet, de a helyzet minden nap változik, lehet alternatíva. De ha eleve elfordulsz a közügyektõl, nem fogod tudni felismerni az alternatívát sem, és különbséget sem tudsz majd tenni, ki milyen mértékben káros a társadalomra. Ennyi, nem bonyolult.
Nem azért kell foglalkozni vele, mert rajongani kell valamelyik irányba, hanem hogy felelõsen tudj dönteni. Így szerintem változhatnak a dolgok, és lecserélõdhet a jelenlegi pártstruktúra, aki ehhez képtelen alkalmazkodni, és a demagógia mezején tépked virágokat.
adamnagysweetmovie 2012 márc. 17. - 18:28:45
(3297/8852)
Közérdekû, mindenkinek ajánlom!!

Amit írtál, hogy mennyiben kérdõjelezi meg az ellenzék a nemzeti oldal értékrendjét, akarja ráerõltetni a saját liberális-plurális életformáját minden magyar emberre és mennyiben tartja elfogadhatatlannak a nemzeti alaptörvényt, arról itt egy mûsor, mindkét oldal képviselteti magát.

Szerintem nagyon élesen világít rá sok vitatott dologra.
http://www.klubradio.hu/index.php?id=205
Az elsõ fájl 8. percétõl kezdõdik az adás.

Várom észrevételeid/-iteket!
adamnagysweetmovie 2012 márc. 17. - 18:12:18
(3296/8852)
És? Megoldás?
adamnagysweetmovie 2012 márc. 17. - 16:04:12
(3295/8852)
A demokrácia halála, amikor a tömegek komolyan kezdik venni a demagógiát.
adamnagysweetmovie 2012 márc. 17. - 16:02:11
(3294/8852)
"Magyarország a saját tengelye körül kell, hogy forogjon."
Orbán
Seven7Crown 2012 márc. 17. - 15:41:53 Előzmény adamnagysweetmovie
(3293/8852)
Mikszáth.