Téma: Ma Reggel

adamnagysweetmovie 2012 ápr. 03. - 21:18:19
(4032/8852)
Én úgy emlékszem, Antallnak voltak hibái (kicsit beleragadt a szimbolikus politizálás világába, a gazdasági problémákkal nem tudott mit kezdeni), de kulturált és mérsékelt politikus volt, azon kevesek egyike, akirõl ezt a jobboldalon el tudtam hinni. Konzervatív értékrend, erre mondják. A fidesz erre nyomult rá, de csak külsõségeiben...
offtopic
kõmacska 2012 ápr. 03. - 20:41:14 Előzmény adamnagysweetmovie
(4031/8852)
Nem tudom, lehet, hogy már csak a nosztalgia szépíti meg.
offtopic
kõmacska 2012 ápr. 03. - 20:39:21 Előzmény adamnagysweetmovie
(4030/8852)
Lehet, hogy a skandinávok jól csinálják; de egy kis terület jó példáját nem lehet általánossá tenni. Az alapvetõ probléma az emberi jellem(telenség), és azt nem lehet kiküszöbölni.
adamnagysweetmovie 2012 ápr. 03. - 17:05:53
(4029/8852)
Az MSZP most ment át fiatalításon, de elsõsorban szemléletváltás kéne és nem a fidesz ellentetjeként kellene politizálni, hanem értelmes alternatív programot összeállítania.
A gazdasági kiigazítás hatásai is kérdésesek, mennyire lehet mérsékeli és elosztani a társadalmon. Ha nem, akkor a fidesztõl a jobbikhoz áramolhatnak át a totál kiszolgáltatottak.
Kérdéses továbbá, politikai kiigazításra milyen mértékben kerül sor a választásokig, sikerül-e a fidesznek a centrum felé nyitnia.
És sztem a civilek is valamilyen formában befolyásolhatják a választásokat. Valamint, hogy az ellenzéki pártok összefognak-e a végén?
stb, stb.
Az igazi kérdés nemis ez, hanem hogy létrejön-e a választások elõtt/után egy nemzeti minimum, ami a társadalom nagyrészének elfogadható. Közjogi berendezkedésben, társadalom- és gazdaságpolitikában.
Sajnos az elmúlt 2 év, minden rohamtempója ellenére, elpazarolt idõ volt, a fentebbi célt nem hozta közelebb. De sürgetõbbé tette, remélem.
-csengõzoli-- 2012 ápr. 03. - 16:27:19
(4028/8852)
Szerintem ez a kérdés sokakat foglalkoztat.
Az MSZP jelenleg a régi arcokkal nem fogja sokra vinni.
Ha Lendvai Ildikóban és asok régi arcban lenne kurázsi,akkor felfognák,hogy jelenlétük csak árt a pártnak.
A LMP valóban lehetne alternatíva,de ahogy te is mondod,néha nagyon átmennek "zöldbe" és furán viselkednek,szerintem õk vagy ugyanúgy fognak teljesíteni,mint legutóbb vagy pár százalékot nyernek.
A fidesz kérdéses mire lesz képes,ne feledjük,hogy Medgyessy menesztésénél is mindenki az MSZP végét jósolta,aztán... Szóval 2 év nagy idõ.
A DK nem lenne rossz ötlet,de ezzel a névvel,hogy Gyurcsány, szerintem nem fontos tényezõvé válni.
Sajnos szerintem a jobbik profitálja a legtöbbet a fidesz és az mszp szrakodásából, szerintem õk jelentõs erõk lehetnek a következõ választáson, amitõl mondjuk nagyon tartok.
olahmiki1959 2012 ápr. 03. - 16:03:07
(4027/8852)
A legborzasztóbb, hogy végigtekintve a politikai palettán, nem látok komolyan vehetõ alternatívát, a DK még nem játszik jelentõs szerepet, Gyurcsánnyal pedig õszintén szólva, nem látom, meddig juthatnak el, mert õ hiába karizmatikus politikus, annyi negatív érzület kötõdik hozzá, hogy nem hiszem, hogy még egyszer beleszólhatna érdemben a politikába.
Az MSZP nem tudom, hogy fel tudja-e építeni magát 2014-ig reális alternatívaként, az LMP mostani durcázását nem is értem, hogy miért nem vesznek részt a közt. elnök jelölésen, úgy tesznek, mintha jelentõs erõ lennének, holott nekik még nagyon sokáig kell ahhoz politizálniuk, hogy komolyan lehessen venni õket.
A Jobbik a rémálmaimban se jöjjön elõ, a Fidesz vezetõgárdájának nagy részét le kellene váltani, és gyökeresen új mentalitással menni tovább, még akkor is, ha Orbán marad a vezetõ.
Az SZDSZ sehol nincs, az igazi, klasszikus MDF pedig - sajnos - gyakorlatilag eltûnt. Pedig valami olyasféle jobboldali erõre lenne szükség ahhoz, hogy végre mindenki az ország ügyeivel foglalkozzon, az örökös torzsalkodás helyett.
adamnagysweetmovie 2012 ápr. 03. - 15:41:58
(4026/8852)
Ez az. Ráégett a szerep és nem is tud belõle kilépni. Fél, hogy repedésnek indulnak a dolgok, ha kompromisszumkészséget mutat.
Pedig a változtatások nélkül lavinaszerûen fog összeomlani minden, ennek jelei már most, a smitt-ügy múlt heti eseményeiben látszottak. Ahogy inog a rendszer, egybõl próbálnak tõle elhatárolódni a benne részt vállalók.
Kis lépésekben azonban egy ügyes politikus változtatni tudna. De már annyi kis lépésre volna szükség, hogy egy határozott új irány, a kompromisszumkészség nyílt meghírdetése nélkül ez nem fog már menni, ahhoz túl sokmindent kéne visszacsinálni, ami határozott hátraarc felvállalása, kihírdetése nélkül csak zavarokat okozna a jobboldalon. És az ellenzék is mindenféle "kislépéses" együttmûködést elutasít Orbánnal, úgy látom.
Szerintem Orbánnak ennél nagyobb az egója, kisebb az alázata, hogy ezt a nagy hátraarcot megtegye. Ahogy a baloldal sem tette meg pl. 2006-ban, és a lassú erózió földcsuszamlásszerû vereséghez vezetett. Orbánnál, ha így maradnak a dolgok, akkor elõbb-utóbb egy gyors összeomlást jósolnék. A mélyben dolgozik a morális málás és a külsõ-belsõ feltételei sem adottak a politikájának.
Persze megpróbálkozhatna azzal, hogy hátrébb lép, és másra bízza a konszolidációt. Szerintem ez volna a legtisztább megoldás, dehát ennek az egyetlen realitása, ha átülne a köztársasági elnöki székbe - ami ugye megintcsak még jobban megosztaná a nemzetet. Orbán más pozícióba nem hiszem, hogy magától visszavonulna.
Tipp: ha kihúzza az eltorzított választásokon, akkor sem nagyon látom, hogy tarthatna sokkal tovább a hatalma.
olahmiki1959 2012 ápr. 03. - 15:11:33
(4025/8852)
Én mindig azon gondolkodom el, hogy Orbán, aki azért mégsem egy buta ember, hogyan nem veszi észre, hogy ha nem változtat gyökeresen az eddigi politikáján, - gazdaság, külpolitika, belpolitika, - akkor pillanatokon belül összecsaphatnak a feje fölött az események.
Ha most, az utolsó utáni pillanatokban lecserélné Matolcsyt, más hangot ütne meg a külfölddel, rájönne, hogy csak az a megoldás, hogy politikailag semleges, köztiszteletben álló embert kell megválasztani közt. elnöknek, akkor talán még remény lehetne arra, hogy megnyugodnának a kedélyek, és rendezõdnének a dolgok.
És - bár ilyen értelemben a baloldal sem jeleskedett az akkori ellenzék meghallgatásában, - megpróbálhatná bevonni a többi pártot az ország gondjainak megoldásába.
Nagykoalíció?...
Az új alaptörvénybõl pedig ki kellene gyomlálni az összes közfelháborodást kiváltó törvényt, beleerõltetett, átgondolatlan, nevetséges mondatot, cikkelyt, és minden komolytalan megnyilvánulást.
Most pedig abbahagyom az álmodozást, és visszatérek a földre.
adamnagysweetmovie 2012 ápr. 03. - 15:04:08
(4024/8852)
Azt tudni már, mit válaszoltak Orbánék pénteken az EU kifogásaira?
Ez hogy van, a kormány válaszai titkosak vagy csak az EU-tól tudhatjuk meg, mi van bennük?
adamnagysweetmovie 2012 ápr. 03. - 14:40:40
(4023/8852)
Nyilván olyan emberke kell, aki a fennálló jogrendet a prioriként fogadja el.
Sztem a legtöbb jobboldali jelölt próbál kifarolni a felkérés alól, az elsõ reakciók (Kövér, Szájer) erre engednek következtetni.
Persze lesz olyan elvakult és/vagy naív valaki, aki a végén elvállalja. De komoly szakember, és tartására adó ember nem nagyon fog kötélnek állni az általad írtak, és orbán egyénisége, zavaros tervei miatt.
adamnagysweetmovie 2012 ápr. 03. - 14:35:21
(4022/8852)
Igen, de az élet remélem Orbánon és a törvényein is igazságot szolgáltat, nemcsak a bábon.
olahmiki1959 2012 ápr. 03. - 14:21:24
(4021/8852)
Ne legyünk igazságtalanok. Vannak olyan vidékek, ahol az egyetlen lehetséges módja a szegénységbõl való kitörésnek a betörés. (mondanám humorosan, ha kedvem lenne viccelni a mai közállapotokkal).
vénasszonyok_nyara 2012 ápr. 03. - 13:46:59 Előzmény meszag
(4020/8852)
Fontos a munkahely teremtés nagyon fontos, de akik nap, mint nap áldozatul esnek a cigánybûnözésnek, ezt már nem bírják kivárni. Tehát igenis szükség lenne csendõrségre és kemény fellépésre.

Ma már ott tartunk, hogy kamu rendõrségi bejelentéssel kihívják a rendõröket a cigányok, hogy megtámadhassák õket valami korább vélt sérelem miatt.

Ha néhány agresszív tüntetõ miatt képes volt a rendõrség a következõ napokban válogatás nélkül végigverni mindenkit az utcán, akkor talán nem kellene félni keményen fellépni az erõszakos bûnözõk ellen.

Az már kabaréba illõ, hogy a szabadnapos rendõr felismeri a körözött bûnözõt, üldözõbe veszi, a bûnözõ futás közben belehal a szervi szívbajába és ezért a rendõrt veszik elõ.

Szóval némi aránytalanságot látok a szituációk megítélésében.

Persze tudom: Fideszes verve jó, Révész Máritiriusznak csak a fejét, hogy meg ne sántuljon!
olahmiki1959 2012 ápr. 03. - 11:46:34
(4019/8852)
Az Alkotmányhoz nem értek, (ahhoz sem), de egyetlen dolgot tudok. Amíg a visszamenõleges hatályú törvénykezés benne marad, addig úgy komolytalan az egész, ahogy van.
Azért kellett Sólyom helyett valaki mást megválasztani köztársasági elnöknek annak idején, mert ezt biztosan nem engedte volna Alkotmányba foglalni. Ha másért nem, a saját emberi tartása, és szakmai presztízse miatt. És ha jön egy olyan ember, aki mondjuk alkotmánybíró volt régebben, az elsõ dolga lesz, - szerintem, - hogy új alkotmány kidolgozására tesz javaslatot. Mert ehhez nem adja, nem adhatja a nevét.
Schmitt egyik, ha nem a legnagyobb bûne az volt, - a plágium ügy ilyen szempontból teljesen lényegtelen, - hogy nem kérte ki a véleményét szakembereknek, alkotmánybíráknak, jogászoknak, hanem mindent aláírt, amit elé raktak.
Egy, a politikán kívülrõl érkezett "civil" köztársasági elnöknek, - írónak, rendezõnek, tudósnak - nem kell értenie szakmai, törvényalkotási dolgokhoz. Legyen jó megjelenésû, tárgyalóképes, képviselje megfelelõ módon az országot külföldön, és legyen a személye elfogadott itthon.
Az viszont kutya kötelessége, hogy olyan törvények, alkotmányjogi kérdések kidolgozásában, amelyek esetleg évtizedekre meghatározzák egy ország életét, igazi, tekintélyes jogi szakemberek segítségét kérje, - miután õ nem ért hozzá, - és egy olyan team-mel vegye körül magát, akik minden egyes kérdést megvizsgálnak aláírás elõtt, és szólnak, ha valami nincs rendben.
Ezt a kötelességét mulasztotta el Schmitt Pál, nagyon nehezen helyrehozható károkat okozott a törvénykezésben, és nem vigasz, hogy az élet végül igazságot szolgáltatott.
BicskaMaxi 2012 ápr. 03. - 11:39:25 Előzmény BicskaMaxi
(4018/8852)
Bár a figylem most elterlõdik, de ezt az ügyet (és mindazt, ami hozzá kapcsolódik) továbbra is összehasonlíthatatlanul nagyobb horderejûnek tartom, mint a plágium botrányt, a köztársasági elnök kérdését, stb. stb. stb.
BicskaMaxi 2012 ápr. 03. - 11:32:15
(4017/8852)
Ez nem is hülyeség. :)
2/10
offtopic
meszag 2012 ápr. 03. - 10:35:54 2/10
(4016/8852)
vagy stumph. Alkotmánybíraként úgy sincs dolga
2/10
offtopic
meszag 2012 ápr. 03. - 10:31:37 2/10
(4015/8852)
tipp: Paczolay
adamnagysweetmovie 2012 ápr. 03. - 10:04:52
(4014/8852)
Orbán: Köztársasági elnökként olyan emberre van szükség, aki részt vett az alkotmány kidolgozásában, mert köztársasági elnökként az alkotmányt is védenie kell majd. (Gondolom 2014-es választási vereség esetére vonatkozik ez a fenyegetés.)
Ez lenne a jó irány: egy bólogatójános után egy tettestárs?
adamnagysweetmovie 2012 ápr. 03. - 10:00:45 Előzmény vénasszonyok_nyara
(4013/8852)
Ha Orbán, Mesterházy vagy a civilek ezeket a feszültségeket nem tûzik ki FÕ célul, és nemcsak tûzoltó jelleggel, a kezeletlen feszültségek a Jobbikot erõsítik.
Szerintem lehet egy ilyen hallgatólagos érdekegyezõség a fidesz és a jobbik között, hogy elõbbi lerabolja az országot, az utóbbi pedig ezt hallgatólagosan tudomásul veszi, mert joggal azt reméli, hogy a fidesz despotizmusa, társadalmi kizsákmányolása a kezére játssza a hatalmat.