Téma: Ma Reggel

olahmiki1959 2012 ápr. 22. - 04:56:57
(4432/8852)
Azt írod, hogy Gyurcsány ingyen vállalta a miniszterelnökséget. Ettõl nem kell hasra esni, egy milliárdostól ez nem egy nagy teljesítmény. Azt persze elfelejtetted hozzátenni, hogy hogyan is gazdagodott meg Fletó.
Úgy, hogy a rendszerváltáskor kapott egy nevetséges, bagatell összeget, valami 700 millió forint vissza nem térítendõ támogatást az anyósától, amiért a kisujját sem kellett mozdítania. De ezt nem hozom fel, mert érvek nem mennek bele a buksidba, csak üveges szemekkel hajtogatod a csacsiságaidat. (Tudtam volna ám durvábban is mondani, de nem akartam lemenni a szintedre, éppen nem volt nálam bányászlámpa! Hihi!)
A hasonszõrûekrõl meg csak annyit, - mármint hogy jól érezzük magunkat egymás társaságában, - csak azt felejtetted el, hogy én azt mondtam, hogy a legkülönbözõbb portokon írunk egymásnak, olyanokon, ahol híre-hamva sincs a politikának. Ha azokat az embereket, akik filmekkel, könyvekkel, tv mûsorokkal kapcsolatban írnak a netre, te mind buta, jobboldali, rasszista, beszûkült embereknek tartod, akkor nyugodtan vizsgáltasd ki magad, most én mondom ezt, mert aggódom érted. Ha ez a folyamat így megy tovább, elõbb-utóbb egy teljesen befelé forduló, ön-és közveszélyes emberré válsz, rögeszmékkel, frusztrációkkal, gátlásokkal, azt meg nem venném a lelkemre, mert végül is szerényebb képességû embertársainkat is szeretnünk kell, még ha néha nem is érdemlik meg.
offtopic
kõmacska 2012 ápr. 22. - 00:49:46
(4431/8852)
"Andy Vajna FÜGGETLEN kormánybiztos" - szerinted mit keres az Orbán-km környékén Andy Vajna?
Miért lett egy olyan km. szekértolója, ami szerinted a nyugattól elforduló, provinciális, a "tanyasiakra" épít, "szélsõjobboldali" stb? Nem furcsa ez Andy Vajnától?
1/10
dantonb 2012 ápr. 22. - 00:14:48 1/10
(4430/8852)
Dehogynem csengõ elõugrik hogy ám Gyárfás Napkeltéjével a köztv még korruptabb volt,és amiket sóderol a dolgok mosogatása és elkenése érdekében tapasztalhattad.Hogy pozitív konkrétumot nem tudnak mondani az nem csoda ,mert nehéz is lenne.
1/10
dantonb 2012 ápr. 22. - 00:10:53 1/10
(4429/8852)
Ezeknek semmi nem számít ahatalom megõrzésén kívül .állítólag két amerikai tanácsadó figyeli a közvéleményt és egy volt kendó bajnok is fõtanácsadó ,akinek aneve nem jut eszembe.na ennek a tökrugó mentalitásnak vagyunk most tanúi.Egy darabig amagyar tõkések tapsolnak ,mert nekik nyílik piac a külföldiek elüldözése által ,de aztán már acsõdöt õk sem szeretnék.Mivel van vevõ az únióellenességre ,abank stb ellenességre és sajna a náci tanokra is ,a Fidesz ezt mind megjátsza ,mert mint mondám csakis ahatalom megtartása acél ,méghozzá a szabad rablás érdekében.Ki merné azt állítani hogy Orbán aki vastagon jól járt az egykulcsos adóval és végtörlesztéssel ,nem emiatt erölteti az egsézet? Amikor olyan pitiáner alak ,hogy a vagyonbevallásában hazudott villája alapterületérõl.És ezek merik a szájukra venni Gyurcsányt és bajnait és oszkót.elõzõ kettõ ingyen látta el feladatát és Oskó is többet keresett a versenyszférában.Ezzel szemben áll a mai pitiáner tolvajok serege élén Lázárral ,aki kamu 17 milkós ktg térítést emelt fel korábban ,és mellé még prédikál a vagyon szerinti értékrendrõl.Na ehhez köll ám egy primko ország ,ahol ezek megélnek.
adamnagysweetmovie 2012 ápr. 22. - 00:05:08
(4428/8852)
Mármint jobboldali kritizálót hallani egyre többet.
Nem a jobboldaliság a baj, hanem a Debrecen és Békéscsaba tanyavilágának (bocs) szóló kormánypropaganda, ami egy elég szégyenérzet nélküli hatalmi technika elleplezésére szolgál.
Akik még asszisztálnak ehhez haszonlesésbõl vagy tanácstalanságból, egyre halkabban igyekeznek tenni, mert tényleg vállalhatatlan értelmiségiként a kormányzat politikájáról jót mondani.
Itt a porton sem hallani soha, senkitõl...
adamnagysweetmovie 2012 ápr. 21. - 23:58:32
(4427/8852)
Amúgy egyre többet hallani, fõleg közgazdászok körében, mert õk már látják, hogy még egy IMF-hitellel is a szerkezeti reformokra semmi szándék nincs. És most ezt hangoztatni kezdték, hogy nem elég a problémákat áttolni 2014-re, mert esetleg a fidesz annyira maga felé torzítja a választójogi (ez már tény) és a választási eljárásról szóló törvényt (pl. elõzetes regisztráció kötelezettsége), hogy esetleg a saját nyakába hullik vissza legalább 12 év zsákutcás politikája.
A gyáripar még lapul a markát tartva, de egyre röhejesebb az asszisztálásuk az ámokfutáshoz.
offtopic
vénasszonyok_nyara 2012 ápr. 21. - 19:34:14 Előzmény olahmiki1959
(4426/8852)
Ide tartozik még Medgyessy lebukása is. És az a szomorú, hogy voltak ebben az országban olyan istenbarmai, akik még azt is elhitték neki, hogy az oroszok ellen dolgozott titkosszolgálati tisztként. Az SZDSZ egy kis hezitálás után ezt is benyelte.
Danton Bélától szerintem senki nem fél, csak a kellemetlenkedésétõl enyhe viszolygás fogja el az embert és ezt elkerülendõ, inkább nem ad neki kérõdzni valót. Hadd fújja a nótáját monológ formájában Gyurcsányi emberi nagyságáról és demokrata egyéniségérõl. Pont hozzá illõ példakép.
BicskaMaxi 2012 ápr. 21. - 18:54:51
(4425/8852)
Tesszük.
zampano 2012 ápr. 21. - 17:41:26
(4424/8852)
Imádkozzatok Bayer Zsolt mihamarabbi felépüléséért!
BicskaMaxi 2012 ápr. 21. - 14:23:21 Előzmény meszag
(4423/8852)
Te is.
offtopic
-csengõzoli-- 2012 ápr. 21. - 14:12:28 Előzmény olahmiki1959
(4422/8852)
Én mindig szívesen olvasom,amiket írsz,mert magamban nevetek,hogy mennyire hasonlít a gondolkodásunk.
(na most döntse el dantonb,hogy ki-kinek a fegyverhordozója :)
Régebben ilyen esetekben mindig megvádoltak,hogy másik névvel is írogatok, aztán kiderült,hogy bizony Dantonb barátunk az, aki másik névvel dicsérgeti saját magát, ez is jól mutatja lehengerlõ intellektusát és fejlett önkritikáját.
Pontosan ugyan ezeket a köröket már én is megfutottam velük, ha lenne egy normális keresõ a porton, szívesen vissza is keresném.
Ma már általában csak röviden nyilvánulok meg,akkor is elintézem kb. két mondattal, dantonb-ra nem is reagálok.
Sajnos,amit te vársz,hogy valakivel értelmes, elõrevivõ vita alakuljon ki, az itt,ezekben a topicokban nem valósulhat meg.
Vannak emberek,akik értelmesnek tûnnek,aztán ahogy egyre jobban belementek egy-egy vitába,kiderül,hogy bizony elvakult, szemellenzõs pacák ül a túloldalon,aki soha sem fog önkritikát gyakorolni,sosem fogja azt mondani,hogy: "na,ebben igazad van, tévedtem,igaz" (ez alól talán adam kivétel,õ néha önkritikát gyakorol, persze rögtön elütve a dolog élét,de ez is valami, valószínûleg egy érzékenyebb illetõ)
Ehhez kéne intelligencia, szabad gondolkodás, na ezt ne várd!
Fõleg "szabad gondolkodást" , amit nehéz megfogalmazni, röviden széles látókört és az azzal járó tájékozottságot, az azzal járó empátiát stb. értem alatta és itt a "stb." még rengeteg jelzõt rejt magában.
Az ide írogatok közül kevéssel ilyennel találkoztam, pedig egy ideje már nyüstölöm a billentyûzetet.
Annál több viszont a megkeseredett, begyöpösödött, szemellenzõs, a saját keservét máson levezetõ törzsíró.
Anélkül,hogy bárkit meg akarnék sérteni, felsorolok neked pár konkrét esetet, döntsd el magad,hogy mit gondolsz róluk.
Dr.Proktorhoz eleinte én is több reményt fûztem,aztán olyanokat írt,hogy : Gyurcsány beszéde "munkabeszéd" volt, mint mikor két kolléga beszélget és az egyik azt mondja a másiknak,"na ma megint csak loptad a napot", miközben mindketten jól tudják,hogy egész nap güriztek. :)
Nem tettem idézõjelet,de csak azért,mert maximum 1-2 szó nem pont ugyan ez volt,de még az is lehet ,hogy igen,tehát ezeket gyakorlatilag veheted szó szerint!
Aztán többször írta,hogy Gyurcsány , akkora politikus, mint egykoron Deák vagy Széchenyi volt...
Nekem is feltûnt az,amit már te is írtál neki,hogy bizony nem egyszer kerül ellentmondásba önmagával, egyfelõl õ a "liberális" (bár javasoltam,hogy ezt a szót ebben az esetben cseréljük SZDSZes-re) , másfelõl diktátorokat megszégyenítõ logikával vezeti le,hogy ha pl. pofonvernek egy jobboldali újságírót,akkor az egy megérdemelt "észheztérítõ pofon" volt.
Benne ez összefér!
Hogy ki dönti el,hogy kinek jár a pofon és hogy miben különbözik ez pl. egy szélsõjobbos által a cigánygyerekeknek , zsidóknak szánt "észheztérítõ pofon"-tól ,arra olyan magvas válaszokat kaptam,hogy a jobbosok megérdemlik, a jobbosok hlyék stb.
Ugye eleve fura egy, magát intelligensnek tartó embertõl azt olvasni,hogy nála az az alapállás,hogy a jobboldali szavazók hlyék.
Többször is említettem már,hogy nem létezik olyan kategória,hogy "jobboldali szavazók" , csak proktorok, csengõzolik, olahmikik, adamok léteznek a saját gondolataikkal.
Ezt õ, a liberális nem fogadja el, továbbra is egy kalap alá vesz milliókat és neki ez összefér a "liberalizmussal".
Most több példát nem írok,így is elég hosszú ez a hozzászólásom,de van még róla a tarsolyomban,hidd el :)
Dantonb egy külön eset.
Általában már el sem olvasom,amiket ír, nála a lényeg a provokáció, ami persze az ostobák magabiztosságával és arroganciával párosul.
Õ minden topickban ezt csinálja,lehet szó fociról, filmekrõl, teljesen mindegy,bármirõl, a lényeg,hogy kötözködni lehessen, legyen kivel vitatkoznia esténként.
Írhatsz neki bármit, szembesítheted két egymással ellentmondásban lévõ hozzászólásával,azt hiszed érdekli? :D
Nála nem lehetsz okosabb, õ ha hlyeséget is ír,az is jó :D
Ahogy egy másik topicban fogalmazták, õ az a típus,aki a hullámvasúton fölfelé menet sikít, csak , hogy más legyen,mint a többiek.
Pár év alatt annyi ostobaságot olvastam már tõle,hogy az egy teljes zárt osztálytól is sok lenne, õ eltántoríthatatlan, csak mondja és mondja és mondja és még képes rád kivetíteni a saját butaságait,még te leszel az aki mindenhol politizál stb.
Nála simán összefér,hogy egy másik névvel megdicséri dantonbot,hogy neki milyen jó meglátásai vannak :)
Érvei közt szerepel,hogy õ csak az igazat mondja, neki szabad személyeskedni,mert õ jó ügy érdekében teszi és hasonló óvodás szintû "okoskodások".
Rajta tényleg inkább sírni lehet,mint nevetni.
Aztán itt van ez a szegény Adam, aki nyilvánvalóan íráskényszerben szenved.
Zavarja õt,hogy saját magának válaszolgat? Nem!
Rá igazából csak akkor haragszom,ha más, politikával nem foglalkozó topicokban is megjelenik Orbánviktorozni,egyébként maximum sajnálom szegényt.
Akkora katyvasz van a kis fejében,hogy azt kibogozni (hogy képzavarral éljek) nem lenne kis feladat.
Õ gyakorlatilag a reggeli madárfüttybõl is levezeti neked,hogy miért hlye Orbán, a szél fújásából is kikövetkezteti a fidesz rossz gazdaságpolitikáját, de úgy látom ez nála levezetés, a felgyülemlett fáradt gõz kieresztése, úgyhogy inkább támogatom,mintsem,hogy bemenjen egy hivatalba lövöldözni.
Visszaolvasva látom, hogy sajnos nem tudtam magam tartani az eredeti tervemhez, bizonyára lesz,aki majd személyes sértésnek veszi,amit írtam.
Jó emésztést kívánok a mai ebédhez :D
2/10
offtopic
meszag 2012 ápr. 21. - 13:57:57 2/10
(4421/8852)
na már megint hozod magad
offtopic
kõmacska 2012 ápr. 21. - 12:57:26
(4420/8852)
Azon a topicon szóba kerültek "nyilvánvaló rasszjegyek"?
Azért mondok egyet, amit megjegyeztem, antropológiai könyvben olvastam: kónikus alakú mell. :) Aki nem hiszi, járjon utána.... :)
adamnagysweetmovie 2012 ápr. 21. - 12:52:31
(4419/8852)
Egyébként abban igazad van, hogy így, külsõre nem lehet emberekrõl megállapítani, milyen etnikumúak. És a viselkedésük, jellemük sztereotíp voltáról sem. Ezt elfogadom, ennyiben szerencsétlen volt, sõt akár téves lehetett mindkét megállapításom. De a kritikám lényege nem ez volt, ezért kár errefelé elvinni a topicot.
adamnagysweetmovie 2012 ápr. 21. - 12:39:45
(4418/8852)
Kõmacskának:
Ragozhatod, de a Csak a szél topicot pont az ilyen "megírom, milyenek a romák" teszi sajnos a társadalmi psziché torztükrévé.
Ezt itt nem kéne, sztem. És ott se.
offtopic
kõmacska 2012 ápr. 21. - 11:56:46
(4417/8852)
Aha, tehát a kérdésem, ami eltûnt, a következõ volt: milyen "nyilvánvaló rasszjegyekre" gondoltál?
Merthogy a te cigányozásod nem tûnt el, ezen roppantul meg vagyok döbbenve. Tán csak nem rasszista a moderátor?
adamnagysweetmovie 2012 ápr. 21. - 10:24:32
(4416/8852)
Kõmacskának:
Szerinted véletlen tûnt el?
Ha annyira érdekel, olvass utána pár antropológiai könyvben. Egyébként mindenkinek ajánlom a kultúrantropológiai, szociológiai tárgyú cikkeket, nagyobb rálátást adnak a társadalomra és akkor nem tabuszinten kell indulatból vitatkozni dolgokon.
Ennyit tudok mondani.
offtopic
kõmacska 2012 ápr. 21. - 10:01:19
(4415/8852)
Na, ez bölcs döntés. :)
adamnagysweetmovie 2012 ápr. 21. - 09:33:05
(4414/8852)
Téma részemrõl lezárva.
adamnagysweetmovie 2012 ápr. 21. - 09:31:14
(4413/8852)
A kisemberek elnyomorítása, állampárti közmunkaprogramokba kényszerítése.
Ezek a jobboldali közgazdászok még csak hebegni-habogni mertek október körül, mikor már Vértes a nemzetközi politikai bizalom haladéktalan visszaszerzését nevezte elsõdleges feladatnak, a jogállami-gazdaságpolitikai rögtönzésekkel szemben.
Mára már a jobboldali értelmiség "értelmes" részének is nyilvánvaló, ez az irány csak politikai célokat szolgál és mélyen antihumánus. A most következõ megszorítások is teljesen ötletszerûek, a meglévõ és az orbán által köbre emelt költségvetési anomáliákat totál érintetlenül hagyják.