Téma: Ma Reggel

offtopic
kõmacska 2012 máj. 17. - 21:31:41
(6772/8852)
Presszió, tehát nyomásgyakorlás. Szerinted abban nincs presszió, hogy anyukád a te szavazólapodról akar rendelkezni, aztán azt mondja, hogy kár, hogy te nem rendelkeztél az õ szavazólapjáról, te meg azért vagy dühös, hogy õ kikkel barátkozik? De hiszen anyukád felnõtt. És te is felnõtt vagy. Miért kéne neked megmondanod neki, hogy õ hogy döntsön, vagy miért kéne neki helyetted döntenie? Ezt természetesnek veszed, fel sem tûnik. De annyit mondok, Adam: bár ezt nem veszed észre, mégis közvetlenebbül hat az életedre, mint mondjuk "a nõvámpír Menczel Erzsébet, jegyezzük meg a nevét" (fogalmam sincs, kirõl van szó). Mióta világ a világ, a szülõk mindig igyekeztek a felnõtt gyerekeik életével összefolyni. Például, "természetes", hogy egy felnõtt fiúnak azzal törõdjön, hogy megbosszulja az apját, és nem azzal, hogy a saját életét élje (Hamlet); vagy "természetes", hogy ha valaki Montague, akkor kötelessége gyûlölni a Capuleteket. De ugyan miért?
-csengõzoli-- 2012 máj. 17. - 21:25:11
(6771/8852)
2 év nagy idõ!
Anno Medgyessy megbuktatása után az MSZP-nek is ennyi ideje volt,mégis nyert Gyurcsány a nulláról.
Az emberek könnyen felejtenek (lásd öszöd vagy Gyurcsány plágiuma)
Azt mondom még a fidesznek is van esélye,ha az utolsó évben eljön a kánaán :) és elkezdenek osztogatni...
2év múlva muszájból fognak szavazni az emberek, a legkisebb rosszra.
Hogy ez ki lesz, azt a jó ég tudja....,de valószínûleg a baloldal,bár ahogy te is írtad az MSZP tele van lejáratott arcokkal, a DK-ban meg ott van egy rossz márkanév: GYurcsány.
Továbbra is azt mondom,hogy a jobbik nagyon meg fog erõsödni.
adamnagysweetmovie 2012 máj. 17. - 21:15:18
(6770/8852)
Mégis ez a lényege. 8 órás munkáért, heti bérezés esetén 43 ezer forint.

A rendszer a következõ. Bejelentkezel a munkaügyi központba, ahol max 3 hónapig kaphatsz segélyt. Utána felajánlanak közmunkát, amit végzettségedtõl és a munkavégzés országos elhelyezkedésétõl függetlenül köteles vagy elvállalni.

Mondjuk kaphatsz olyan melót, hogy pesti háromdiplomásként Felcsúton építsd a stadiont, munkáskonténerben lakhatsz, és hétvégére engednek haza. Mindezt 43 rugóért. Ez mennyiben segíti a kitörést? Persze ez egy szélsõséges példa, de nem elképzelhetetlen.

Ha nem fogadod el a közmunkát, azonnal törölnek a munkaügyi kp nyilvántartásából. Ez sztem a munkanélküli statisztikák kozmetikázására jó, és nem az eddig szarul mûködõ rendszert teszi olyanná, hogy tényleg segítse a képességeknek megfelelõ elhelyezkedést.
olahmiki1959 2012 máj. 17. - 21:08:47
(6769/8852)
Egyetértek veled, viszont nagyon régóta foglalkoztat a kérdés, hogy ki a bánatra szavazzunk legközelebb. A Fidesz nagyon hosszú távra eljátszotta az emberek bizalmát, Gyurcsány - szerintem - politikai öngyilkosságot követett el, amikor látványosan kivált az MSZP-bõl, hiszen a választásokig hátralévõ idõ biztosan nem lesz elég arra, hogy a DK kormányzati tényezõ legyen a parlamentben, ha bejutnak, az már jó, az MSZP, tele az amortizálódott, régi "nagy bölényekkel", teljesen kétséges, hogy mire tud jutni, az LMP komolytalan, abszolút esélytelen arra, hogy nagy tömegeket maga mellé állítson, a Jobbik pedig felér egy megvalósult rémálommal.
Akkor most téged kérdezlek, hogy mi a teendõ. 2014-ben kire lehet szavazni, akit valamennyire mindenki elfogad, és a ki rendbe tudja tenni az ország dolgait?
Bajnai Gordon, a titkos favorit, akit talonban, a háttérben tartanak, és megfelelõ pillanatban elõhúzzák majd, mint nyulat a cilinderbõl?
Sokszor gondolok mostanában arra, hogy milyen jó lenne mondjuk Svájcban élni. Nem az anyagi jólét miatt, meg fogsz lepõdni, hanem azért, mert ott, ha a riporter megszólít az utcán egy járókelõt, és megkérdezi tõle, hogy ki az ország miniszterelnöke, az illetõ ELGONDOLKODIK, mert hirtelen nem tudja a választ!
Ott ugyanis olyan rendben mennek a dolgok, és a politika annyira nem érdekli, mert nem kell, hogy érdekelje a hétköznapi embereket, hogy nem is nagyon tudják, hogy kik az ország vezetõi.
Milyen idillikus, már-már mesébe illõ, a számunkra elérhetetlen vágyálom, egy ilyen ország, ugye?...
adamnagysweetmovie 2012 máj. 17. - 21:06:40
(6768/8852)
Behülyített aktivisták gusztustalan lélektani, más nyakára járós presszióját.
adamnagysweetmovie 2012 máj. 17. - 21:04:51
(6767/8852)
Egyébként a dolgokat úgy lehetne racionálisabban látni, ha megvitatnánk.
Én, amíg erre idõm vagy lehetõségem van, leírom, hogy látom a kormány lépéseit, persze kritikusan.
Szerintem a jobboldalnak sem kellene félni ezeket a kritikákat megvitatni, persze csak elõrevívõ, konstruktív módon. Mindenesetre a lehetõség adott, én dobálom fel a labdákat.
offtopic
kõmacska 2012 máj. 17. - 21:03:42
(6766/8852)
Mit értesz a behülyítés módszerén?
offtopic
-csengõzoli-- 2012 máj. 17. - 20:56:09
(6765/8852)
Örülök,hogy felhoztad Kövér valódi mondatát,anno mikor olvastam nem volt kedvem beírni.
Egyébként Matolcsy sem azt mondta,hogy 47 000-bõl meg lehet élni...
Jó példákat hoztál, de reggelig lehetne sorolni a "demokratikus" MSZP-SZDSZ húzásait...
adamnagysweetmovie 2012 máj. 17. - 20:37:43
(6764/8852)
Nem fogok tételesen válaszolni.
Nem vitatom, nem mûködött jól, sõt elégtelenre vizsgázott a magyar pártrendszer 2000-tõl kezdve.

Az eladósodás, a gazdaságpolitika. Én úgy emlékszem, volt egy nagy, populista-pénzköltési váltás a Fidesz politikájában 2000 körül. Lényegében erre ígért rá Megyó, majd Gyurcsány alatt az MSZP.

A nagy rendszerek átalakítása. Azokat egy belsõ vitákkal terhelt koalíció nem tudta végrehajtani. Az ellenzékkel meg úgy baromi nehéz összefogni, akceptálni az indítványaikat, ha szintén 2000 körültõl a nemzet egyedüli letéteményesének kiáltja ki magát, a baloldal ellen folyamatosan, a legmocskosabb lejárató módszerekkel, hangulatkeltéssel agitál.
Én nem tapsoltam az MSZP régi motorosainak, hogy acsarkodtak a Fideszre és a SZADESZ-re is, és a politika nem jelentett többet pártharcnál. Nem erre való, 10 év alatt ráment erre az öncélúságra az ország.

Nem nagyokosság, de mindegyik állításod részigazság. Pl a Fidesz nem azért pakolja tele emberek százaival a közintézményeket, mert elõtte annyi liberálbolsi volt ott. Nem. Én a médiát ismerem, ott mindenkit kirúgtak, aki egy kicsit is önállóbb gondolkodású volt vagy a hivatástudata nem engedte, hogy a szakmai ethoszba ütközõ parancsokat végrehajtson. Nem prtkatonákat rugdostak ki, sokan jobboldali, GERINCES konzervatívok voltak - és ez is szálka volt.

Miki, komolyan mondom, ha nem látod, hogy a Fidesz nem erre a programra kért felhatalmazást és egyértelmûen visszaél a hatalmával, mikor okkupálja az államot, szétveri a hatalmi ellensúlyokat, a gazdasági válság kezelése helyett a saját önkényuralma bevezetésén fáradozott, emberek millióinak véleményére tojva kormányoz, nos akkor úgysem tudlak meggyõzni.
Én úgy látom, ez egy minõségileg más fokozat, mint ami eddig volt. Olyan fogalmakban ingott meg az emberek bizalma, mint a kijelentések értelme, a jogállam, a demokrácia, a véleménnyilvánítás szabadsága, az állam és a gazdasági szféra elkülönülése.
Én azt gondolom, a magyar pártrendszer eddigi bajai végképp elszabadultak és ebbõl a társadalom integrálása (nem pedig erõszakos legyûrése) nélkül nem lesz kiút. Csak a gyerekvállalás drasztikus zuhanása, tömeges kivándorlás, recesszió, kezelhetetlen szociális feszültségek. Itt valamit a Fidesz nagyon elbaszott, és ezen az sem segít, hogy 2000 óta az összes párt hibásnak tekinthetõ.
És a legrosszabb, hogy a Fidesz gyakorlatilag egyfolytában azon dolgozik, hogy a rögeszmés politikájától semmilyen erõvel ne lehessen letéríteni, se kritikával, se fair választásokkal. A korrekció lehetõsége kezd felszámolódni, minden a Fidesz jóindulatán, kegyén múlhat.
Hát bízzunk, hogy hagynak élni.
adamnagysweetmovie 2012 máj. 17. - 19:59:14
(6763/8852)
A behülyítés módszere a baj.
olahmiki1959 2012 máj. 17. - 19:57:55
(6762/8852)
Rendben, kapcsoljunk egy magasabb fokozatra.
Elismerem, hogy Orbánék rengeteg hibás döntést hoznak, egyre döbbentebben látom azt a sok felesleges, idõnként káros intézkedést, amiket egyre-másra lenyomnak a torkunkon.
Viszont, ha már magas labdát adtál fel, talán szándékodon kívül, akkor érdekelne a véleményed a régebbi dolgokról is. Most jön az ominózus "elmútnyócév" felemlegetése, amit nem szeretek, de ami elengedhetetlen ahhoz, hogy megértsünk néhány máig ható, kormányokon áthúzódó folyamatot.
Annak idején sokat hallottam itt-ott, fõleg a médiában, hogy de jó lenne, ha valamelyik kormány két cikluson keresztül tudna mûködni, mert akkor rengeteg hosszútávú terv, beruházás meg tudna valósulni.
Tessék. Nyolc év baloldali kormánya mit tett a gazdasággal, ami talán a legfontosabb dolog egy ország életében? Szétlopták, amit lehet. Tudod, én mindig elcsodálkozom azon, hogy milyen gazdag is valójában ez a kis ország, ha most az Orbánék is ennyit tudnak lopni.
Sorolok néhány dolgot, mert nagyon hosszú lesz, már látom.
Veres János, egy riporteri kérdésre válaszolva: "Azért nem hoztuk nyilvánosságra a gazdaság valódi számait, mert nem akartuk befolyásolni vele a választásokat".
Lamperth Mónika, az MSZP földcsuszamlásszerû önkormányzati választási veresége után, zárt körben: Nyugi, gyerekek, nem kell megijedni, nálunk van a pénz, tudjuk a dolgunkat"
Draskovics Tibor, sajtótájékoztató, miután bemutatott egy robbantásról egy felvételt: A politikai terrorizmus megjelent Magyarországon. (Kiderült, a felvétel hamisított, egyetemisták robbantottak egy kis töltetet valahol az erdõ szélén).
Gyurcsány Ferenc a 300 Ft-os vizitdíjjal kapcsolatban: Az embereknek meg kell tanulniuk, hogy nincs ingyen ebéd. (Közben mindenki évtizedekig fizette a tb hozzájárulást).
Kovács László: a Fidesz több kamionnyi hamis szavazócédulával akarja megzavarni a választásokat. (Bírósági ítélet szerint valótlant állított.)
Ugyanõ a szeretõjét a saját feleségeként mutatta be az Európai Unióban. (erkölcsi színvonal).
Régebbi dolog, de jellemzõ. Kuncze Gábor kiadott egy nyilatkozatot, amit alá is írt, hogy annak idején az AVH-n nem volt engedélyezve a foglyok fizikai bántalmazása. (Guinness világrekord, a hitelesítése folyamatban).
Repülõtér eladása 500 milliárdért, másnap egy fillér nem volt belõle.
Medgyessy Péter: Felszámoljuk a cigánytelepeket. (Azóta is számolják).
Farkasházy Tivadar, (õszintén belenézve a kamerába): "A humor ellenzéki mûfaj, ez a lényege, kormánypárti humor nincs!" (Nyolc évig csak Orbán, a Fidesz, és a jobboldal volt a téma, a baloldali kormányról gyakorlatilag semmi.)
Bolgár György: A sajtó mindig ellenzéki kell, hogy legyen. (Nyolc évig meghazudtolta a szakma íratlan szabályát. Csak az akkori ellenzékkel foglalkozott).
Következzen egy kis logika.
Azt mondják, a Fidesz a kormányváltás után mindenhová a saját embereit rakta, és rakja. Lehet, de ez mit jelent?
Azt, hogy eddig sehol nem az õ emberei voltak! Hiszen azért tudja mindenhová a saját embereit rakni, lecserélve a másik politikai oldalhoz húzó embereket.
Azt mondják, a Fidesz nyolc évig mindent megakadályozott, ami jót a baloldali kormány csinálni akart az ország érdekében.
A népszavazással valóban meg tudta akadályozni a bevezetni akart vizitdíjat, kórházi napidíjat és a tandíjat, azon kívül SEMMIT, mert a parlamenti munkában az MSZP kormány minden javaslatot, jobbító szándékot, ötletet tüntetõen, erõbõl lesöpört az asztalról.
Az ominózus "Õszödi beszéd" utóélete, - nem maga a beszéd - a földkerekség legnagyobb hazugsága. Tudniillik úgy beállítani, hogy Gy.F az elõzõ 16 évrõl beszélt, miközben olyanokat mondott, hogy "két évig nem csináltunk semmit", meg hogy "4 évig hazudtunk reggel, éjjel, meg este", ez agyrém. Csak a baloldali médiának ezt kínos lenne elismernie, ezért minden erõvel azon dolgoznak, hogy ezt elhitessék az emberekkel.
Teller levél: amikor Eötvös Pál lebukott vele, a baloldali értelmiség nem vidékre helyezte tördelõszerkesztõnek, de nem ám! A MÚOSZ etikai bizottsága elnökének nevezték ki! (erkölcsi színvonal).
Kövér László: Ha nincs önbizalmunk, menjünk le a pincébe, és akasszuk fel magunkat! (nagyjából ez hangzott el).
Baloldali média: Kövér kötelet ajánlott azoknak, akik nem a Fideszre szavaznak. (remélem, érzed a különbséget).
Európai Unió mintegy zsinórmértékként való elfogadása...
Benes dekrétumok ügye - "Nem avatkozunk bele". - mondja az EU.
Szlovák nyelvtörvény,(ha magyarul megszólalsz, pénzbüntetés a jutalma) - "Oldják meg egymás közt". - mondja az EU.
Nyolc évig egyszer sem sikerült az akkori kormánynak a 3 százalék alá szorítania a kitûzött hiánycélt - Eu: hallgatott.
Most elõször sikerül 3 százalék alatt, vagy annak környékén tartani a mutatót. - Eu: fenyegetõzés.
Simor András fizetése: az EU szerint életbevágóan fontos. (egy emberrõl van szó, aki persze a mi kutyánk kölyke).
Ami valóban fontos lenne, visszamenõleges hatályú törvénykezés, rokkantak, elõrehozott nyugdíjasok létükben való fenyegetése: érdekes módon, az Eu-ban senkit nem érdekel több millió ember sorsa.
Befejezem, mert se kedvem, se idõm, se hangulatom nincs folytatni a felsorolást.
Rád visszatérve, elismerem a felkészültségedet, de akkor fogadnám el a véleményedet valójában, ha nem "szemszögbõl" néznéd a világot, hanem minden tévedést, melléfogást, kritizálnivalót észrevennél, és szóvá tennél, függetlenül attól hogy éppen a számodra kedves, vagy éppen ellenszenves politikai oldal érintett az ügyben..
Nem emlékszem pédául, hogy reagáltál volna arra, hogy az MSZP együtt mûködött a Jobbikkal. Eddig ugyanis azt hallottuk a baloldali politikusoktól, hogy "a Jobbikkal soha, semmilyen formában!"
Kivéve a gyevi bírót? Kivéve azt, amikor szükség van rá? Akkor feladjuk az eddig fennhangon hirdetett elveket?
Az egyik hsz-edet úgy fejezed be, kissé lemondóan, hogy úgysem tudsz megváltoztatni, meg vitatkozni sem szeretsz.
Pedig én lehetnék azon ritka emberek egyike, akit meg tudnál változtatni, mert én nem elvakult szélsõséges vagyok, aki hajtogatja a magáét. Viszont ahhoz észérveket kell felsorakoztatni, anélkül hamvába holt dolog az egész.
Még egy utolsó. Azt írod, hogy eddig érdemben nem reagáltam az írásaidra. Kellett volna? Kérted tõlem, vagy csak kinevezted magad a port hangadójának, ahol mindenkinek hozzád kellene alkalmazkodnia?
Ezt lehet, csak akkor mondd meg nyíltan, és akkor tudni fogjuk, hogy mihez tartsuk magunkat.
Most viszont én vagyok kíváncsi arra, hogy az általam az elõbb felvetett kérdésekre mit fogsz reagálni.
Ha semmit, azt is megértem, hiszen te inkább aktuálpolitikával foglalkozol, ezek meg régebbi dolgok. Viszont azzal tudnád bizonyítani a viszonylagos objektivitásodat, ha ezekre is írnál valamit.
Tudtam, hogy hosszú leszek, be is jött sajnos.
offtopic
kõmacska 2012 máj. 17. - 19:37:51 Előzmény adamnagysweetmovie
(6761/8852)
"Annyira behülyítették, hogy nekik akarta adni a kopogtatócédulámat. Nem értett a NEM-embõl, õ ishisztizni kezdett."
Adam, szerinted melyik a nagyobb baj: hogy anyukád a polgári körösöknek akarta adni a kopogtatócéduládat, vagy hogy a te kopogtatócéduládat akarta nekik adni.
És melyik a nagyobb baj: hogy õ a vérszopó fehérterroristáknak adta a sajátját, vagy hogy te nem tépted szét az övét is.
adamnagysweetmovie 2012 máj. 17. - 19:12:42
(6760/8852)
Selmeczi "nyugdíjvédõ" Gabriella több alázatra szólítja fel a kormány gazdságpolitikáját kritizáló Bajnai Gordont. JJJJJ
Bajnai konkrét kritikáinak bírálatától azonban Nemzeti G. elzárkózott. Nyilván, nem akarta konkrétumokkal terhelni a közvéleményt. PPP
2/10
offtopic
meszag 2012 máj. 17. - 18:01:56 2/10
(6759/8852)
hogy szorulna rá....
2/10
offtopic
meszag 2012 máj. 17. - 18:01:17 2/10
(6758/8852)
:D
adamnagysweetmovie 2012 máj. 17. - 17:47:40
(6757/8852)
Kövér László is kap egy luxusvillát, amiért két hétig köztársasági elnök volt?
(2 hétig vissza kellett kissé fognia az agarakat, ezt azért illik honorálni, nem?)
adamnagysweetmovie 2012 máj. 17. - 17:44:20
(6756/8852)
Smittpál: "Jár, ami jár"
Seven7Crown 2012 máj. 17. - 17:14:38 Előzmény BicskaMaxi
(6755/8852)
Ha Te mondod, akkor biztos úgy van!
Seven7Crown 2012 máj. 17. - 17:09:27
(6754/8852)
Na ha már ennyit beszélgettetek rólam, akkor én is reagálnék:
Annak az illetõnek, aki érdeklõdött a nevem jelentésérõl, újra elmondanám, hogy a válaszomhoz nem volt szükségem az internet segítségére, a célom a szöveg megjelölésével csupán annyi volt, hogy a "szemét komcsik, és zsidók" legyenek tisztába azzal, hogy simán kipellengérezi õket pl.Toshiba, ha valami neki nem tetszõ szöveget olvas itt tõlük.
A kérdezõ fél, pedig(és talán egy picit joggal)azt hihette, hogy nekem a google átkutatása kellett a válaszomhoz, de most már Õ is tudja, hogy mi miért történt.
Legalábbis remélem.
adamnagysweetmovie 2012 máj. 17. - 17:09:12
(6753/8852)
Aztán, ha jól hallottam Verestõl, el is adták a reklámcég egy részét egy sarokba szorított piaci riválisuknak.