Téma: Ma Reggel

adamnagysweetmovie 2012 jún. 21. - 18:29:24 Előzmény kõmacska
(7732/8852)
Hallod ez bonyolultabb, mint orbán folyamatos háborúi...
Nem tudom követni a fikciódat, ahogy csengõ is, saját narrációdat adod más szájába.

Én csak annyit mondtam, 2012 elõtt egy korántsem hibátlan és sokhelyen reformra érett közoktatás mûködött, amit szétvertek, ahelyett, hogy átgondolták volna.
Magam részérõl ennyi, további fejtegetésre sajnos nincs idõm.
2/10
offtopic
meszag 2012 jún. 21. - 17:57:57 2/10 Előzmény adamnagysweetmovie
(7731/8852)
hát én sem bízom a kormányban egy hangyányit se, ezektõl sajnos félni kell. Az elõzõ ciklusukban is borzalmas hozzá nem értésrõl tettek tanúbizonyságot, de akkor még voltak törvények, amik útjukat állták. Most átírták a törvényeket.
olahmiki1959 2012 jún. 21. - 17:17:43
(7730/8852)
Szia, Adam! Egy konkrét dologban lennék kíváncsi a véleményedre, mert te talán az átlagnál tájékozottabb vagy ilyen kérdésekben.
Úgy vettem észre, hogy a mostani magyar kormány bármit csinál, bármilyen, az EU által kifogásolt jogszabály-változtatásokat visszavon, vagy más esetekben a kért változtatásokat végrehajtja, semmi nem elég, az EU mindig újabb- és újabb kifogásokat támaszt, részlet kérdésekbe, kisebb jelentõségû apróságokba köt bele.
A médiában több alkalommal célozgattak arra, és a családban való beszélgetések alkalmával nekünk is eszünkbe jutott, hogy nem az van-e az egész mögött, hogy az EU így akar nyomást gyakorolni a magyar kormányra, olyan értelemben, hogy amíg Orbán a miniszterelnök, addig mindig lesznek újabb-és újabb kifogások, belekötések.
Lehet, hogy így akarják kimondatlanul jelezni, hogy vegyük észre magunkat, amíg nem lesz kormányváltás, addig az állandó huzakodás nem fog megszûnni.
Miután ezt már az Újságíróklubban is hallottam Avar Jánostól, de másoktól is, egyelõre még csak érintõlegesen, de van a levegõben egy ilyen felvetés, szerinted lehet ennek valami alapja?
Én még azt is el tudnám képzelni, hogyha a kormány, vagy Orbán személyesen lemondana, abban a pillanatban megszûnnének a kifogások, és olajozottan mennének az ügyek. Amibõl egybõl kiderülne, hogy ez volt az egész mögött.
Szerinted ez nagyon irreális elképzelés, vagy elképzelhetõ-e a háttérben egy ilyen forgatókönyv?
offtopic
kõmacska 2012 jún. 21. - 16:54:30
(7729/8852)
Szerintem Ranschburg Jenõ jobban ítélte meg a helyzetet, mint ahogyan te megítéled azt, hogy õ nem ítélte meg jól.
Vagy másképp: amit õ mondott, az szakvélemény volt Magyarék rosszindulatú dilettantizmusáról; amit te mondasz ("ez nem bizonyít semmit, egy ember kihagyása nem bizonyíték az átpolitizáltságra"), az viszont nem szakvélemény. Az meg, hogy nem érted, hogy Hoffmann örököse a szarkavaró mentalitásnak, azt jelenti, hogy szerinted Magyarék szakértõ módon, jól nyúltak az oktatáshoz, õk "forradalmasították" azt, és ennek Hoffmann az "ellenforadalmára" - ebbõl pedig megint csak az következik, hogy te Ranschburg Jenõ véleményével állsz szemben, és azt nem fogadod el. Tehát, ha egy vita nélkül elfogadható szakember azt állítja, Magyarék semmiféle szakértelmet nem mutattak az oktatáspolitikában, és te ezt elvitatod, akkor te, aki nem vagy szakértõ, elvitatod a szakértelmet egy szakértõtõl, és szakértelemmel ruházol fel egy nem szakembert - akkor viszont, ha Magyart szakértõnek állítod be, noha nem szakember, s egy szakember szerint rosszindulatú kontár - akkor ilyen alapon Hoffmann vagy azért szakértõ, mert a te álláspontod szerint a kontár szakértõbb a szakembernél - vagy Hoffmann valóban kontár, akkor viszont be kellene látnod azt, hogy Ranschburg Jenõ a szakember, és Magyar rosszindulatú kontár.
adamnagysweetmovie 2012 jún. 21. - 15:09:51
(7728/8852)
"Hoffmannék legfeljebb az elõdök jó örökösei. "

Teljesen, gyökeresen más oktatási rendszert vezetnek be, nem örökösök, hanem mondjuk ellenforradalmárok.
adamnagysweetmovie 2012 jún. 21. - 15:06:33
(7727/8852)
Egy ember kihagyása nem bizonyítja az általad írt "átpolitizáltság hagyományát".

Összetettebben kell megítélni egy oktatási rendszert, az elsõsök buktatása sztem (is) részletkérdés.
Mélyebben kéne megnézni, milyen volt 2012 elõtt az oktatási rendszer, mi volt (fõleg a mai hoffmániához képest) érték, és milyen valódi hiányosságai voltak, amin muszáj lett volna javítani.

Nekem erre nincs idõm, de ezek alapján lehetne érvényes kijelentést tenni sztem.
offtopic
kõmacska 2012 jún. 21. - 14:58:25
(7726/8852)
Legföljebb az igaz, hogy én nem emlékszem pontosan. Arra biztosan emlékszem, hogy keserûen mondta, hogy nem kérdezték meg, mert pl. hogy "elsõsöket nem buktatunk"... teljesen értelmetlen zagyvaság. Ha õt kérdezték volna, akkor sokkal alapvetõbb, nagyobb változásokat hozott volna, mert ahogy az oktatási rdsz fel van építve, az úgy rossz, ahogy van. Viszont, ebbe a megcsontosodott rdsz-be hûbelebalázs módra belenyúlni, és semmihez sem kapcsolódó, teljesen értelmetlen döntéseket hozni, pl. hogy "elsõsöket nem buktatunk" - ilyesmivel csakis ártani lehet. Ez senkinek sincs a hasznára.
Amit elmondott, azt magamnak úgy tudnám lefordítani: az oktatás politikai alakítása = szarkavarás.
És a szarkavarásnak Magyar Bálint felkent nagymestere volt. Hoffmannék legfeljebb az elõdök jó örökösei.
Hiller Pityu meg... na, róla mindig csak ez a videó jut eszembe: http://index.indavideo.hu/video/Hiller_nem_torli_beled_a_kezet
http://index.indavideo.hu/video/Hiller_meztelen_noket_nez ("Õ a Hopp Ferenc utca, nem?")
offtopic
kõmacska 2012 jún. 21. - 14:40:15
(7725/8852)
"de ez önmagában nem bizonyíték..."
Ezt nem értem. Mire nem bizonyíték? Hogy igazat mondott? Nem hiszem, hogy szüksége lett volna arra, hogy ezt hazudja egy szdsz rendezvényen...
adamnagysweetmovie 2012 jún. 21. - 13:48:02
(7724/8852)
Remélem ezirányba megy az átalakítás, nemcsak az IMF-fûnyíró miatt, és még kevésbé lehet majd hozzáférni a közszolgáltatásokhoz...
Baromi szkeptikus vagyok, valószínûleg csak nem olvastak el a (biztos létezõ, biztos nyilvános) hatástanulmányokat, stratégiai terveket.
adamnagysweetmovie 2012 jún. 21. - 13:46:04
(7723/8852)
Minden tiszteletem neki, és jó lett volna meghallgatni, de ez önmagában nem bizonyíték...
A konzultációhiány mértéke, az átalakítás ideologiai töltete, társadalmi igazságtalansága pedig azt mutatja, kurva rossz irányba alakítják.
Hát így inkább ne nyúltak volna hozzá a problémákhoz... Buldózerrel...
offtopic
kõmacska 2012 jún. 21. - 13:22:50
(7722/8852)
Ranschburg Jenõ saját szájából hallottam (egy elõadáson, amit az szdsz szervezett), hogy õt nagyon bántotta és elkeserítette, hogy Magyarék teljesen kihagyták õket (a szakmát) az oktatáspolitikából (pl. hogy elsõsöket nem lehet buktatni stb; azt mondta, ezek teljesen idióta és bármiféle szakmai kompetenciát nélkülözõ döntések, õket senki se kérdezte). Szóval az "átpolitizáltság" már "hagyománytisztelet".
2/10
offtopic
meszag 2012 jún. 21. - 12:48:11 2/10
(7721/8852)
simán. :) rengeteg olyan belsõ adminisztrációs szar van, amit már kidobhatnának.... ne meg ugye amit megvásároltak - pl. egészségügy - szoftverek, igen sz*rok, ezt konkrétan láttam. Töltögetik adattal, de a nyilvántartás vacak, célzott lekérdezésekre nincs mód, szóval nem olyan ember ült a programozó mellé, aki otthon van az orvoslásban. Valószínû sok helyen van ilyen.
Szóval a szgép nem szolgáltat, csak baftat. :)
adamnagysweetmovie 2012 jún. 21. - 12:00:39
(7720/8852)
Egyre több délutáni/hétvégi önképzõ kör alakul a Hoffmann-suli elhülyítését kompenzálandó...
adamnagysweetmovie 2012 jún. 21. - 11:58:09
(7719/8852)
Miért Hoffmann Rózsa diszkrecionális joga lesz a tankönyvek közti választás???
Miért hagyják ki ebbõl (is) a szakmát?
Miért kell mindent átpolitizálni ezeknek a ....
adamnagysweetmovie 2012 jún. 21. - 11:29:05
(7718/8852)
Hogyan osztották szét az ingyenes rádiófrekvenciákat? A Lánchídrádió igen, a Klub meg annyira nem, hogy törvénybe is kéne írni?? Miért?
adamnagysweetmovie 2012 jún. 21. - 11:17:38
(7717/8852)
A fidesz-közeli tulajdonban álló Class FM sugárzási díját miért csökkentette a Médiatanács?

Pedig teletömik állami reklámpénzekkel, míg a Neo percek alatt csõdbe ment, miután kivonták belõle a kormánypénzeket...
Akkor most a paritásos mutyit a kizárólagos FizeSS-mutyi váltotta fel?
adamnagysweetmovie 2012 jún. 21. - 10:48:50
(7716/8852)
Közoktatás, egészségügy.
Nem tipikusan adminisztratív feladatok, bár nyilván valamennyi ott is van. És nem a szakembertöbblet jellemzõ rá.

És úgy látod, csökkentheti az adminisztrációt a központosítás? És ez egyáltalán cél/van rá program?
adamnagysweetmovie 2012 jún. 21. - 10:45:53
(7715/8852)
Szerintetek jó az, hogy miközben egyre több egyetemista kénytelen külföldre beíratkozni, Brazíliából hoznak ide fizetõs diákokat?

Ez olyan, hogy a leépülõ egészségügyet külföldre ajánlgatják, hogy ha fizetnek, olcsón ellátják õket idehaza...
2/10
offtopic
meszag 2012 jún. 21. - 10:44:27 2/10
(7714/8852)
nem, ha nem vesznek fel helyettük senkit, a sok felesleges - nem mind - adminisztrációt meg csökkentsék, nálunk a legmagasabb az admin. költség az EU-ban
adamnagysweetmovie 2012 jún. 21. - 10:33:43
(7713/8852)
Szerintetek nem okoz kárt az országnak, hogy olyan közszolgáltatásokbaól kényszerítenek nyugdíjba embereket, ahol egyébként is szakemberhiány / folyamatos ellátási problémák vannak? (pl. igazságügy, egészségügy, oktatás - de állítólag mindenhol a közszolgáltatásban)