Téma: Ma Reggel

adamnagysweetmovie 2012 júl. 07. - 09:07:14
(7992/8852)
Még egy narancsköpés így reggelre.
Tegnap "Gyõzike" a királyi rádióban:
"Az MNB megadóztatása sok vitát fog kiváltani, de a kormány ezekbe nem szól bele, mert az MNB független."

Könyörgöm, õk adóztatják meg.
Két példa.
1) A kocsmában odamegyek a ultot támasztó emberhez, bemosok neki egy maflást majd mikor hõzöngeni kezd, hátralépek, hogy kérem, engem hagyjon ki a vitából.
2) Ha analizálni akarom a kijelentést, tipikus fidesz-kommunikáció: féligazságok értelmetlen halmozása. Igaz, Igaz, nincs közte összefüggés, a teljes mondat értelmetlen.

Az interjúban volt olyan, amivel egyetértettem, ez a leskamera feleslegessége. Sztem mindenkinek abban kéne véleményt nyilvánítania, amihez ért...
adamnagysweetmovie 2012 júl. 07. - 09:00:25
(7991/8852)
Spanyolban simán letiltják a szolgáltatók a kurucinfót, idehaza meg Orbán amerikától kér segítséget...
Inkább egy áltisk harmadikost kérdezzen meg, mi a teendõ....
adamnagysweetmovie 2012 júl. 07. - 08:57:43
(7990/8852)
Ez komoly, hogy a Médiatanács azért zárt ki 11 pályázót a pályázati döntés után 8 hónappal, mert a pályázatukban a lapok üres hátoldalát nem szignózták le?

Hát ezen évtizedekig röhögni fog a világ...
offtopic
-csengõzoli-- 2012 júl. 07. - 07:52:02
(7989/8852)
Ó, pedig kurucinfo tanulságos. Meglátod mennyit szidják a fidesz!
olahmiki1959 2012 júl. 07. - 04:41:24
(7988/8852)
Tegnap végre sikerült Kõmacskát becsapnom.

A zaciba...
olahmiki1959 2012 júl. 07. - 04:30:54
(7987/8852)
Elég sok mindenrõl írtál, de kissé szétesõ módon, és nem mindig logikusan, a kérdéseimre meg pláne nem kaptam érdemi választ.
Remélem, nem gondolod komolyan, hogy egy internetes honlapon megjelenõ fröcsögésekre hivatkozva lehet egy országot bármilyennek beállítani! Az internet, és a hozzá kapcsolódó sajtószabadság lényege, hogy szinte bárki bármit leírhat benne.

Annak idején a gyûlöletbeszédrõl szóló törvény elfogadását mindig az SZDSZ akadályozta meg, valószínûleg azért, hogy az antiszemita közbeszédet ellensúlyozandó, õk is büntetlenül szidhassák Orbánt, és a jobboldalt.

Te ne essél bele abba a hibába, hogy fizikai fenyegetést, atrocitásokat, és emberi életek kioltását, - amirõl példákat hoztam fel Franciaországból és Németországból, - egy szintre helyezel durva hangú, útszéli zsidózással, verbális fenyegetéssel, zavaros összeesküvés elméletek hangoztatásával...
Az egyik konkrét történés, verésekkel, felgyújtott épületekkel, halálesetekkel, súlyos sérülésekkel, a másik pedig, - anélkül, hogy a jelentõségét kisebbíteném, - mégiscsak nagyságrendekkel veszélytelenebb, mint amaz. A két dolog nem összehasonlítható.
Tudod, a Schweitzer József fõrabbi úrnak az utcán odavetett néhány mocskos szó, akármilyen megengedhetetlen és felháborító, mégsem említhetõ egy napon azzal, amikor egy zsidó iskola tanárát és néhány diákját konkrétan lemészárolják.
Ha ez antiszemitizmus, akkor az micsoda? Fasizmus? És akkor mondjuk azt, hogy Franciaország egy fasiszta ország, ahol elkezdõdtek a pogromok?
Mert ha logikusak akarunk lenni, akkor ez kellene, hogy következzen.
És Amerikának, meg az EU-nak fel kellene szólítania a francia kormányt, hogy hasson oda, hogy ilyen többet ne forduljon elõ.
Nem tudok ilyen felszólításról, nem tudok 50 amerikai képviselõ levelérõl, nem tudok emberi jogi szervezetek felméréseirõl. Pedig tudnom kéne.
Németország ugyanez pepitában, ahogy mondani szokták. Róluk is írtam, lejjebb.

Pontokba szedtél néhány dolgot. Megpróbálok válaszolni rájuk.

-1; Mert csak nálunk tört hatalomra egy párt antiszemita módszerek bevetésével/lásd: Kurucinfo!/,
Az antiszemita módszer, az milyen?
-2; És egyetlen demokratikus országban sem óhajt a kormány háborús bûnösöknek szobrot állítani/pl. Hitlernek Németországban!/!
Azt nem. Csak érvényben tartja az ún. Benes-dekrétumokat, amelyek egész népeket kiáltanak ki kollektíve bûnösnek. (Szlovákia és Csehország kikéri magának, ha ezt a kérdést valaki egyáltalán fel meri vetni).
-3; És egyetlen demokratikus országban sem akarja a kormány megreformálni a történelmet saját ízlésének megfelelõen, hogy az érdekeit szolgálja!
Á, nem! Románia sem azért próbálja állandóan Mátyás királyt és Hunyady Jánost román királynak és hadvezérnek beállítani!
-4; És egyetlen demokratikus országban sem játszik össze a kormánypárt egy, az adófizetõk pénzén élõsködõ náci párttal a Parlamentben!
"A vasárnapi választások nagy gyõztese azonban kétségtelenül a leendõ kormányfõ politikájával szöges ellentétben álló euroszkeptikus, idegengyûlölõ Igazi Finnek pártja" - írja a Népszabadság. Finnország nem demokratikus?

Egyébként a Fidesz és a Jobbik állandó összemosása most már a könyökömön jön ki. Én eddig csak azt láttam a Parlamentben, hogy a Jobbik állandóan a legalpáribb módon támadja, kritizálja, cikizi a Fideszt és személyesen Orbánt. Ha ez összefonódás, akkor én vagyok Lolka és Bolka egy személyben.

-5; És egyetlen országban sem akarják megszüntetni a sajtószabadságot!
Azt nálunk sem, ebben az egyben megnyugodhatsz.
-6; És egyetlen demokratikus országban sem alkotnak olyan alkotmányt, ami az emberek élethez való jogait csorbítaná!
Erre nem mernék megesküdni. Te olyan jól ismered minden demokratikus ország alkotmányát?
-7; És egyetlen demokratikus ország sem próbál beleszólni egy másik ország belügyeibe!
/Csak mi!/
Én meg azt mondom, hogy éppen a mi belügyeinkbe avatkozik bele most már boldog-boldogtalan. A közvetlen szomszédaink, az EU, és Amerika egymást túllicitálva pofáznak bele mindenbe, ami csak az eszükbe jut.

Egy gondolat a Kurucinforól.
Hallottam már róluk, de nem ismerem õket, néhányszor elhatároztam, hogy odakattintok, aztán ez valahogy mindig elmaradt.
Seven7Crown 2012 júl. 07. - 02:28:52
(7986/8852)
Pl:Románia!
offtopic
kõmacska 2012 júl. 07. - 02:01:37
(7985/8852)
"-1; Mert csak nálunk tört hatalomra egy párt antiszemita módszerek bevetésével/lásd: Kurucinfo!/,
Orbánnak csak egy szavába kerülne a Kurucinfo letiltása!"

http://index.hu/belfold/2012/07/03/orban_amerikai_kepviseloktol_kert_segitseget_a_kuruc.info_ellen/
http://propeller.hu/itthon/2428348-orban-szuntessek-meg-amerikabol-tamogatott
http://www.hir24.hu/kulfold/2012/07/03/orban-amerikaval-tiltatna-be-a-kuruc.infot/
http://nivo.blog.hu/2012/07/04/kuruc_info_ugy_tiltsunk_be_mindent
http://www.nepszava.hu/articles/article.php?id=566462

Itt van pár cikk a témáról, amirõl már EGÉSZEN BIZTOSAN HALLOTTÁL, ha az apró Csókakõ falucska témájában is ennyire otthon vagy...
Balinka nem érdekel véletlenül? Csókakõvel szomszédos falu, a középkorban a templomosok birtoka volt, és az egyik dombját vagy hegyét nem fogd kitalálni, hogy hívták.... CION. Ma Kisgyón.
Seven7Crown 2012 júl. 07. - 01:12:46 Előzmény olahmiki1959
(7984/8852)
Leszakad a pofám jeligére:

Orbánék sikerét a Jobbik pitbulljainak találmánya, a Kurucinfo segítette.
Az oldal, a világ majdnem minden országának médiáját figyeli óráról órára, és a jelenlegi hatalomnak kedvezõ demagógiákat tálalja a fideszes, és jobbikos szavazóknak, akik közben nem veszik észre, hogy az uszító szövegeket reklámozó szerkesztõket saját maguk fizetik meg, mert ezek az összegek a két párt kasszájából származnak.
Viszont a lap tartalma még csak véletlenül sem felel meg a valóságnak, de ahhoz némi ész is kéne, hogy valaki ezeket az információkat tudja értelmezni.

Kurucinfo:

-1; Ötletgazda:
Novák Elõd, a Parlamentben élõsködõ náci Jobbik képviselõje.
/Mi fizetjük!/

-2; A Kurucinfo regisztrálója az USA-ban, felesége közremûködésével 2008 augusztusában:
Varga Béla. /Aki Vona Gábor jó barátja, és adócsaló is egyben!/

-3; A honlap pénzügyei:
Valószínûleg a honlapnak nincsen semmilyen bejegyzése jogi alapon, ami a szerkesztõket segíti bármilyen bevételhez való hozzájutáshoz adófizetés nélkül.

-4; Fõszerkesztõ:
Molnár Balázs, a Get Work Magyarország Kft egykori projekt koordinátora.
Ez a cég most a fidesz tanácsadója.
Egyben adócsaló, plusz a Demokrata volt szerkesztõje, amely lap az utóbbi évek folyamán összesen bõ százmillió forintnyi bevételhez jutott a döntõ többségükben fideszes budapesti önkormányzatoktól.
/Vagyis Mi fizetjük!/

-5; Szerkesztõje, és fotósa:
Kürk Roland, akirõl maga Tomcat nyilatkozta:
"Kürk Roland barátom, a kurucinfo egyik szerkesztõje"
/Plusz Novák Elõd támogatását élvezi, tehát a Jobbikon keresztül Mi fizetjük õt is!/

-6; A történelmi témájú adatok valótlan, és uszító tartalommal való átírására kinevezett személy:
Balogh Gábor, aki újságíróként cikkeket publikál a barikad.hu nevû web lapon, ami a Jobbik kedvelt hírportálja.
/Tehát, õt is Mi fizetjük!/

Pl.Feladata a Horthy kultusz generálása, amit kormánypárti politikusok is támogatnak!

Lásd:
Csókakõn, a polgármester, Fûrész György (Fidesz-KDNP), és a helyi képviselõi testület határozata alapján, a szélsõ jobboldal, zászló lengetések közepette felavatta Horthy Miklós mellszobrát, az alkotásnak otthont adó teret, pedig átkeresztelték hivatalosan Nagy-Magyarország térnek.

/Ez is azt bizonyítja, hogy a két párt puszipajtás, csupán az üres dumát kell nyomnia a fidesznek, hogy a náci Jobbikhoz nincsen köze!/

A történelem átírása, pedig azért káros, mert a Fidesz-KDNP- Jobbik trió megtéveszti szavazóit, és azt a H. Miklóst/aki saját bevallása szerint is utált minket/ állítja be hõsnek, aki Hitler kedvéért, nem csak rengeteg magyar zsidót, hanem nagyon sok magyar katonát is a halálba küldött, akik soha többet nem jöttek haza a frontról!

A csápolók többsége, pedig az így elveszített hozzátartozóik gyilkosát élteti a Magyar kormány hozzájárulásával, mert Orbánnak nem érdeke az igazságot elmondani H.Miklós rémtetteirõl, hisz akkor nem lenne a kezébe csali, amivel biztos szavazókat pecázhatna itthon, és Romániában pártjának!

De szerencsére, ott már kezdenek az emberek eszmélni, és rájönni, hogy az állampolgársággal, és a hasonló kedvezmények juttatásával csak szavazatokat akar a fidesz magának.

És, hogy is szólt a kérdésed?

„Érdekes módon, mégis a külföldi, emberi jogokat vizsgáló szervezetek Magyarországot tartják a legantiszemitább országnak Európában.
Miért?... „

A válasz:

-1; Mert csak nálunk tört hatalomra egy párt antiszemita módszerek bevetésével/lásd: Kurucinfo!/,
Orbánnak csak egy szavába kerülne a Kurucinfo letiltása!

-2­ És egyetlen demokratikus országban sem óhajt a kormány háborús bûnösöknek szobrot állítani/pl. Hitlernek Németországban!/!

-3; És egyetlen demokratikus országban sem akarja a kormány megreformálni a történelmet saját ízlésének megfelelõen, hogy az érdekeit szolgálja!

-4; És egyetlen demokratikus országban sem játszik össze a kormánypárt egy, az adófizetõk pénzén élõsködõ náci párttal a Parlamentben!

-5; És egyetlen országban sem akarják megszüntetni a sajtószabadságot!
/Csupán a kommunista Kína kivétel, akikre Orbán felnéz!/

-6; És egyetlen demokratikus országban sem alkotnak olyan alkotmányt, ami az emberek élethez való jogait csorbítaná!

-7; És egyetlen demokratikus ország sem próbál beleszólni egy másik ország belügyeibe!
/Csak mi!/
/És ezt senki ne keverje az EU-val!/

Esetleg folytassam?
olahmiki1959 2012 júl. 07. - 00:47:09 Előzmény -csengõzoli--
(7983/8852)
Hugh Grant valószínûleg pont annyit tud a magyar belpolitikáról, mint mondjuk Hillary Clinton.
Semmit.
Te életszerûnek tartod, hogy az amerikai külügyminiszter asszony idejön, és pontosan tudja, hogy mi az ellenzéki rádió neve? (Klubrádió-mizéria).
Meg hogy egy kis, kevés férõhelyû színház élére kit neveztek ki? (Dörner-ügy).
Esetleg úgy, ha "valakik" ezeket konkrétan megmondják neki.
Magától szerintem azt sem tudta, hogy éppen hol van.
Vagy amikor Whoopy Goldberg ujját figyelmeztetõen felemelve oktatta ki Magyarországot arról, hogy nem szabad ám rasszistának lenni!...(Mintha 3 éves gyerekekhez beszélne).
Kicsit visszanézhetett volna a saját történelmükre. Mondjuk az ötvenes, hatvanas évekre, amikor õ például nem ülhetett volna be egy vasúti váróterembe együtt a fehérekkel, de még wc-re sem mehetett volna ki ugyanoda.

A sellõkrõl...
Az amerikai átlagember intelligenciaszintje még annál is lejjebb van, mint ahogyan a legendákban szerepel.
Orson Welles 1938-as rádiójátéka semelyik másik országban nem tudott volna olyan pánikot okozni, mint az USA-ban.
Sehol máshol nem kell a mikrohullámú sütõkre ráírni, hogy tilos macskát beléjük tenni szárítás céljából. (Azért én egy bizonyos, nem fából készült macskával tennék egy szerény próbálkozást)...
90-ben apámmal az USA-ban jártunk, és többen is mondták nekünk, ottani értelmiségiek, hogy örülnek, hogy a rendszerváltással számunkra is elérkezett végre a szabadság, és Magyarországon ezentúl nem fognak tankok cirkálni az utcán. (Talán azt hitték, hogy nálunk is olyan állapotok uralkodnak az utcákon, mint a Dél-Amerikáról szóló tudósításokban).

És a példákat még hosszan lehet sorolni.
Na, most ilyen emberekkel mihez kezdesz? Mindenkinek nem lehet történelemórát tartani Amerikában sem, és Nyugat-Európában sem.
Pláne nem úgy, hogy bizonyos értelmiségi körök figurái tõlünk küldik ki a negatív információkat, hogy minél jobban ráerõsítsenek a rólunk kialakult rossz képre.

Attól, hogy nem kell hinnünk az összeesküvés-elméleteknek, attól összeesküvés még lehet.
Ezt nem én találtam ki, de szerintem nagyon jó.
-csengõzoli-- 2012 júl. 06. - 23:51:56
(7982/8852)
Gurmai bojler mûvésznõ szerint,ha a világot nõk vezetnék,az "kicskocskázattal" járna :)
Örök rejtély marad számomra,hogy ilyen "nõk" hogy kerülhetnek pozícióba...
Persze min csodálkozok,nyilvánvalóan nem csak kinézetre,mentalitásra is egy tankról beszélünk.

A meleg olimpiának tényleg semmi értelme.
Szerintem magára adó sportoló ezen nem indult,sõt biztos vagyok benne,hogy semmilyen eredmény sem hiteles,ami ott született,kizártnak tartom,hogy komoly bírók,ellenõrök voltak.
Egyébként nem is értem mi volt ezzel a cél.
Nem az a normális,ha a melegeket nem különböztetjük meg?
Pl engem baromira nem érdekel,hogy egy sportoló meleg-e vagy se, nyilván a normális olimpia is tele van melegekkel.

A magyarország,mint antiszemita állam dumát meg csak a tájékozatlan balosok veszik be,akik imádnak rettegni.
Aki kicsit is otthon van a világ dolgaiban,az ekkora butaságnak nem ül fel.
Azonban egyre inkább körvonalazódik elõttem egy világméretû baloldali összefogás,amiben sosem akartam hinni.
Sajnos úgy látom ez igaz és semmivel sem erkölcsösebb,mint a fidesz...
Nem tudom hallottál-e Hugh Grant nyilatkozatáról.
http://comment.blog.hu/2012/06/28/hugh_grant_is_felti_a_magyar_mediat
Szánalmas... nyilvánvalóan halvány lila fingja nincs a magyarországi belpolitikáról,csak szájába adták a szavakat.
Szívesen megkérdeztem volna tõle,hogy ugyan mondja már meg hol is vagyunk,helyezzen el bennünket a térképre :D

Apropó, hallottad,hogy az USA-ban hivatalos közleményt adtak ki,hogy sellõk nem léteznek?:)
A discoveryn egy sellõkkel foglalkozó adás után ugyanis rengetegen kezdtek állami szerveknél a sellõkrõl érdeklõdni.
Itt tartunk...
Néha a saját háza táján is söprögethetne az USA, persze csak ha marad rá ideje két bombázás közt.
Bár ,ha belegondolok nyilván nekik jó,hogy az átlag embernek annyi esze van,mint egy növények :)
olahmiki1959 2012 júl. 06. - 22:34:12
(7981/8852)
Egyébként a budapesti meleg olimpiának mi értelme volt? De most komolyan.
Egyik tv sem adott belõle egyetlen percet sem.
Egyetlen sportoló neve nem hangzott el. Talán senki nem akarta magát felfedni. Oké, de akkor mire ment ki az egész?
Egyetlen sporteredményt nem mondtak be a hírekben.
Nem hallottuk, hogy bármilyen rekord megdõlt volna.
Nem tudjuk, a különbözõ országok hány fõs küldöttséggel képviseltették magukat.
Nem tudjuk, az éremtáblázaton melyik ország hol végzett.

Nem tudjuk, a magyarok mely sportágakban indultak, és azokban milyen eredményt és milyen helyezéseket értek el.
Nem tudjuk, egyáltalán, kik voltak konkrétan a magyar sportolók.

És talán a legfontosabb kérdés, ami eszembe jutott a dolog kapcsán:

Tessék mondani, azok a sportolók, akik itt elindultak, azok a nemsokára kezdõdõ, "sima" londoni olimpián is elindulhatnak? A két dolog nem ütközik valamilyen jogszabályba? Hivatalosan ezt meg lehet tenni, következmények nélkül?

És ha igen, akkor ez nem teszi-e komolytalanná az egész olimpiai mozgalmat?...
offtopic
kõmacska 2012 júl. 06. - 22:30:00
(7980/8852)
"Az elmúlt hetekben a kormány fokozott mértékû antiszemitázásnak volt kitéve... Rengeteg eleme van ennek az eseménysorozatnak, ami elõre és jól tervezetten zajlott le - és eközben nem szabad elfelejtenünk, hogy a Fidesz még Orbán Viktor bevallása szerint is az izraeli Likud testvérpártja, vagyis a Fidesz vezetés és az izraeliek közt a meghatározó viszonyulás leginkább a testvériesség... Mikor a kormány nyaka körül már kellõképpen szorul a kötél, azon a ponton derül ki, hogy mire volt jó a szoborrongálás, a "magyarkodás", a Horthy-hóbort. Lassan kezd határozottabb formát ölteni, miért volt kitéve a kormány az elmúlt hetekben fokozott mértékû antiszemitázásnak, miért volt felépítve erre egy összetett hivatkozási alap, és hogy ennek az egésznek végül mi lesz a következménye." http://jovonk.info/2012/07/03/kormany-matol-indok-nelkul-kisajatithatja-foldedet
offtopic
kõmacska 2012 júl. 06. - 22:12:16
(7979/8852)
Ó, te jó ég, micsoda misztikus kép :)
http://www.haltadefinizione.com/magnifier.jsp?idopera=1
offtopic
kõmacska 2012 júl. 06. - 21:49:20
(7978/8852)
Kína például sokkal szociálisabb, ott is könnyebben megy a leszakadás. Ha egyszer Gurmai elvtrsnõ ellátogatna oda... ott az ég se hallaná meg a hálaadást.
offtopic
kõmacska 2012 júl. 06. - 21:45:26
(7977/8852)
a kép lemaradt
offtopic
kõmacska 2012 júl. 06. - 21:43:57
(7976/8852)
Magyarország szociálisan érzéketlen. Szociálisan érzékeny területeken könnyebben leszakadnak a dolgok.
olahmiki1959 2012 júl. 06. - 19:07:24
(7975/8852)
Megdõlt a budapesti melegrekord
Péntek délután 37,7 Celsius-fokot mértek a fõváros több pontján - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa.
Nagyon várom már a londoni olimpiát. Kíváncsi vagyok, ott mekkora lesz a hõség.
Nem mindegy ugyanis, hogy az olimpikonoknak van-e melegük, vagy a melegeknek van-e olimpiájuk...
olahmiki1959 2012 júl. 06. - 18:51:55
(7974/8852)
"Orbán Viktor miniszterelnök pénteken az MR1-Kossuth Rádió 180 perc címû mûsorában elmondta: "nem akarok senkit sem ijesztgetni, de Matolcsy György nemzetgazdasági miniszternek az asztalfiókjában jó néhány terv lapul még"
Hát most akar ijesztgetni a miniszterelnök úr, vagy nem akar? El kéne döntenie, mert erre a hírre néhány komoly üzletembernek és pénzügyi szakértõnek a vér fagyott meg az ereiben.
olahmiki1959 2012 júl. 06. - 18:44:29
(7973/8852)
Gurmai Zita MSZP-s képviselõ asszony azt nyilatkozta a romániai eseményekkel kapcsolatban, hogy az EU-nak nem feladata beleszólni a tagországok belügyeibe.
És én ekkor õszintén hálát adtam az égnek, hogy az építészek milyen jól végezték a feladatukat annak idején.
Mert a mennyezet nem szakadt rá a képviselõ asszony fejére...