Téma: Ma Reggel

adamnagysweetmovie 2012 júl. 08. - 14:25:21
(8072/8852)
Mit csinált Németh Lászlóné a kinevezése óta?
adamnagysweetmovie 2012 júl. 08. - 14:17:45
(8071/8852)
Oszkó bejelentette, hogy nem akar 2014-ben visszatérni a politikába, mert 1-2 politikus nem csinál nyarat, teljes generáció és szemléletváltásra volna szükség.

Bajnai hamarosan dönt. Ha racionális, õ is távolmarad, vagy legfeljebb egy demokratikus választási koalíció létrejöttéhez köti az indulását.
Különben sztem semmi értelme, emellett is kérdéses...
vénasszonyok -nyara 2012 júl. 08. - 14:00:28
(8070/8852)
Ókovácsnak van megfelelõ embere, aki gazdasági szakember a versenyszférából.
Németh Lászlóné kitûnõ pénzügyi szakember. Azért nincs felsõfokú végzettsége, mert az édesapja, aki elég magas beosztásban volt, disszidált.
Az OTP-nél évekig csúcsvezetõ volt. Csányi nem ellensége a saját pénzének, hogy inkompetens embereket alkalmazzon.

Ebbe a két témába elég közelrõl belelátok, a többirõl nincsenek információim, ezért véleményt sem mondok.
természetesen nem lelkesedem a folyamatos kiszipolyozásért, amit a társadalommal mûvelnek egyre újabb és újabb adók formájában.
adamnagysweetmovie 2012 júl. 08. - 13:59:46
(8069/8852)
Én amit Gyurcsányban nem bírtam (kapkodás, rögtönzések, konzultáció hiánya, autoriter hajlam, ellenzék lekezelése) az orbánban ugyanúgy megvan, csak az õ demokráciafelfogása és társadalmi integrációról vallott nézetei egyenesen tönkreteszik az országot, és a közgépen túli makrogazdasághoz is látványosan nem ért.
Jó lóra tett az ország....
adamnagysweetmovie 2012 júl. 08. - 13:44:57
(8068/8852)
Egy cselgáncsbajnokot neveznek ki a Paksi Atom élére....
Végtelenül dilettáns banda, szervilis bábokat egy realitását és önkontrollját vesztett kormányfõ mozgat.
offtopic
kõmacska 2012 júl. 08. - 13:16:52
(8067/8852)
* mármint értelmes ötletei... egymás mellett van a T és Z billentyû.
offtopic
kõmacska 2012 júl. 08. - 13:15:23
(8066/8852)
Figyusz, azt elhiszem, hogy az Operában egy rakás visszaélés és zabrálás történt, meg hogy a társulat legnagyobb részét ideje nyugdíjba küldeni. Csak egyet nem hiszek - hogy Ókovács jobban ért a gazdasági kérdésekhez, mint ott a többi énekes. Merthogy õ is pontosan olyan "mûvészlélek", mint a többi. Kulturális mûsorvezetõ volt a hírtévén, ott miféle gazdasági szaktudásra tett szert?
Ugyanígy nem hiszem el, hogy egy érettségizett hölgy (Németh Lászlóné) rendelkezik olyan átütõ gazdasági szaktudással, hogy miniszternek teszik meg. És azt sem hiszem, hogy Balrog akkora zseni, hogy egymaga elvezet egy akkora csúcsminisztériumot, amit kábé öt másikból vontak össze. És aminek a részei egyenként is milliónyi sebbõl vérzõ, iszonyatos problémákkal küzdõ területek. Azt sem hiszem, hogy Schmitt bármilyen módon is alkalmas lett volna államfõnek. Azt sem hiszem, hogy Hegedûs Zsuzsa bármilyen módon is alkalmas lenne, hogy õrá bízzák a vidékfejlesztést. Az az ötlete, hogy ötmillió forintot adnak, ha 500!!! emberbõl (plusz egy nemzetiségi önkormányzatból) szociális termelõszövetkezetet szerveznek? 500 emberre ötmillió forintot??? Nincs ott egy normális ember, akinek érzelmes ötletei lennének, nem csak agyatlanság? Nem látom, hogy itt BÁRMI is arra utalna, hogy a felvirágzás irányába kormányoznák az országot.
Nem azt mondom, hogy BÁRMILYEN hatalmi erõnek is a szándékában állna az ország felvirágoztatása. Inkább pontosan az a benyomásom, mint amit a mohácsi csata elõtt írt a vatikáni követ: ha ezt az országot meg lehetne menteni három forinton, nem lenne három ember, aki ezt a pénzt összeadja.
Gyurcsány megmondta: EZ AZ ORSZÁG LE VAN ÍRVA.
Nem most kezdõdött ez, nem a második Orbán kormány ebben az egyetlen ludas.
Régóta masszívan törekednek rá, és be is fog következni.
Persze te bízhatsz a mostani hatalomban, hogy õk "jóemberek", a te dolgod.
"A magyarok istene most engem lájkol" ... ja, hát igen, a magyarok istene.... az biztos jófej....
offtopic
vénasszonyok -nyara 2012 júl. 08. - 12:37:49 Előzmény perry
(8065/8852)
Semmilyen ellenségképem nincs Rólad, mivel nem ismerlek személyesen. Azt sem tudom, hogy nõ vagy e vagy férfi, mivel bárki, bármit írhat magáról. Pusztán két malomban õrlünk, ezért nem láttam értelmét, hogy gyõzködjelek.

Megismétlem másképpen: egy opera énekesnõ meglehetõsen vehemensen véleményt nyilvánított olyan kérdésekben, amik bár összefüggenek az õ hivatásával, mégis gazdasági kérdések, amihez az Operaház új vezetése sokkal jobban ért.
Az nagyon is gazdasági kérdés, hogy pl. 120 kilós egykori balettos, aki egy évben egyszer belibben egy olyan szerepben, ahol a testi és technikai adottságai ezt megengedik, szólótáncosi státuszban maradjon hosszú évekig.

Tokodi Ilonáról vannak személyes benyomásaim: már jócskán a pályája csúcsán túl, fellépett a Zeneakadémián. A produkciója közben megszólalt a nézõtéren egy mobiltelefon. Megbocsáthatatlan bunkóság! Az mégis rossz benyomást tett rám, ahogyan erre a mûvésznõ reagált. Egyszerûen abba hagyta az éneklést és teátrális stílusban felháborodásának adott hangot. Én ott úgy éreztem, sokkal hitelesebb lett volna, ha "nem veszi észre" és énekel tovább. A telefonos sutyerákot a szomszédai nyilván helyreteszik és nincs nagyjelenet.
offtopic
kõmacska 2012 júl. 08. - 12:25:11
(8064/8852)
Mindenki õrizze meg a pánikját, nyugalomra semmi ok... http://www.youtube.com/watch?v=p792vpEDcL0
offtopic
kõmacska 2012 júl. 08. - 12:17:04 Előzmény vénasszonyok -nyara
(8063/8852)
Volt egy ismerõsöm, egy baromi okos matektanárnõ, egy katolikus gimiben tanított. A gimi igazgatójának kineveztek egy tanár szerzetest, aki pillanatok alatt felfordította a dolgokat - a gyerekek lelkesen elkezdtek misére és áhítatra járni, a templom, ahol prédikált, vasárnaponként tömve volt (az összes többi kongott az ürességtõl). Erre a püspök leváltotta, és egy volt párttitkárt nevezett ki igazgatónak. Persze óriási lett a felzúdulás, mindenki követelte a régi igazgatót, az ismerõsöm volt az egyik hangadó. Az új igazgató egyik elsõ lépése az volt, hogy közölte a háborgó tanárokkal, hogy a gimi nem tart rájuk a továbbiakban igényt. Az igazgató leváltásának fedõsztorija az volt, hogy gazdaságilag tönkretette a gimit - de ha ez igaz lett volna, akkor a püspök vagy az új igazgató egyszerûen elõveszi a kimutatásokat, és szépen elmagyarázza a háborgóknak, hogy akihez õk annyira ragaszkodnak, az ilyen meg olyan visszaéléseket követett el. De semmilyen magyarázat nem volt, csak sorozatos kirúgás.
Vajon miért? Mert megijedtek attól, hogy az emberek templomba járnak. A templom ugyanis nem arra való, hogy oda élõ ember betegye a lábát; hanem arra, hogy mindenkit elijesszen Istentõl. Muszáj volt sürgõsen megszabadulni attól, aki miatt már ülõhely se volt egy misén, és már az elõtérben is ácsorogtak, annyian akarták hallani, hogy mit mond...

Az egy másik eset, persze. Más szereplõk, más indítékok stb. Szerintem csak egy közös - hogy a hatalomgyakorlók valódi (rejtett) célja nem a jó mûködés, a felvirágzás. Se ebben, se abban az esetben, se úgy általában a világon sehol.

De majd kiderül persze (mert utólag minden kiderül), hogy Ókovács munkálkodása miféle pezsgõ operaéletet produkál.... vagy mégse....
Ha az Operaház nem virágzik fel Ókovács keze alatt, annak nem az lesz az oka, hogy õt bárki is akadályozza, vagy hogy túl buta hozzá. Ha az Operaház sorvadni fog ezután is, akkor pont az a cél, hogy sorvadjon.

Ezt egyszer az amerikai oktatáson keresztül magyarázta el valaki, és teljesen világosan érthetõ: azt mondta, az amerikai kormány arra ad ki pénzt, amit elvár. Ha az amerikai oktatás azt produkálja, amit - akkor a kormány pontosan ezt az eredményt várja el tõle.
perry 2012 júl. 08. - 11:44:16
(8062/8852)
Logikus, azt gondoltam, hogy képes vagy ezt a durcás gyermekes érvelést levetkõzni és gondolatokat cserélni.
Magam nyitott lennék a véleményedre, de értem elutasító magatartásodat mert a rólam kialakított ellenségképed antagonisztikus.
Bizonyára marad az általad kedvelt máson keresztüli beszólásos "beszélgetés".
Sajnálom.
offtopic
vénasszonyok -nyara 2012 júl. 08. - 11:36:24
(8061/8852)
Az a helyzet, hogy nekem tökéletesen mindegy, mit gondolsz errõl az egészrõl. Meg úgy általában, nem különösebben izgat, mit gondolsz bármirõl.
offtopic
kõmacska 2012 júl. 08. - 10:46:49
(8060/8852)
Ja és el ne felejtsük, hogy Balrog református lelkész, nem egy vasököl.... elvileg....
Nem talált megnyugtató, biztató szavakat, amivel lecsillapítja a kedélyeket és a helyes mederbe tereli a dolgot? .... pedig hivatása a prédikálás... õ direkt tanult szónoklást. Tokodi nem tanult...
Neki egyszerûen csak igaza volt.
offtopic
kõmacska 2012 júl. 08. - 10:27:23
(8059/8852)
Nézd, tegnap ezt írtam: Ha Ókovács és pláne Balrog tisztességesek lennének, akkor képesek lettek volna tisztességesen válaszolni. Akármilyen elkeserítõ is lett volna a válasz, az õszinte és tisztességes lett volna.
Szépen végighallgatják (ahogy azt meg is tették), aztán válaszolnak a felvetésekre. Nem találnak érveket Tokodi Ilona ellen?
Hiszen õ "csak" egy mûvésznõ! Jobban érvel, mint a fõnök és a csúcsminiszter együttvéve? Mert szabad idejében szofisztika kurzusra jár? Ugyan már.... nem gondolhatod, hogy Ókovács és Balrog nem lettek volna képesek leérvelni, ha LETTEK VOLNA ÉRVEIK.
De csak HATALMUK van, amivel erõszakosan kirúgták Tokodit.
Nézd, pontosan azzal bizonyították be, hogy nincs igazuk, hogy kihajították Tokodit, amiért beszélni merészelt.
Ha nem csinálnának disznóságokat, akkor az affért elintézik azzal, hogy Tokodinak agyára ment a hõség, vagy mittudomén. De hogy kirúgták, az azt jelzi, hogy félnek tõle. És mi félnivalójuk lenne, ha Tokodinak nincs igaza, csak hõzöng?
perry 2012 júl. 08. - 09:49:04
(8058/8852)
Tökéletesen igazad van, errõl fogalma sincs a mûvésznõnek, mert õ operaénekes. Megjegyzem ha Õ is mint Te közvetlen a munkahelyén dolgozott /"Véletlenül közvetlen információim vannak"/ akkor talán még is lehet róla némi fogalma.
A gond csak annyi, hogy nem is errõl beszélt.
Az operaénesek tömeges nyugdíjaztatásáról véletlenül.

"Dolgozók egyszerre vettek fel benzinpénzt, taxitérítést és BKV bérletet. Hosszan sorolhatnám még milyen visszaélések történtek."
Szép dolog , hogy Ókovács ezek ellen fel lép de még mindig nem az operaénekesek problémájáról beszélsz.

"Ezen próbált az új vezetés változtatni, kemény kézzel és ebbe szól bele Tokody Ilona a "mûvészet" elefántcsont tornyából, úgy, hogy gazdasági kérdésekrõl halvány fogalma sincsen."
Mi csak cikkekbõl és sajtó által leírtakból, interjúkból tájékozódhatunk, az is szép dolog tõled , hogy több díjjal és szakmai megbecsüléssel kitüntetett hölgyet, embert idézõjelben minõsítesz.
Az bizonyos, ez a pár mondat tele van összemosással, csúsztatással és jó adag ellenszenvvel.
Sem Kõmacskának, sem nekem nem tisztem megvédeni Tokody Ilonát csak az a gond, hogy álltíásaid vele kapcsolatban gyenge lábakon állnak.
vénasszonyok -nyara 2012 júl. 08. - 08:56:39
(8057/8852)
Véletlenül közvetlen információim vannak az Operaház belsõ ügyeirõl. Mielõtt átvette 2 éve az új vezetés, iszonyatos kupleráj volt ott. úgy folytak ki tízmilliók a semmire, mint a huzat. Bevett gyakorlat volt, hogy díszletmunkások egy mûszakon túli munkáért hatalmas összegeket vettek fel, amibõl visszacsorgattak a megfelelõ iroda dolgozóinak.
Dolgozók egyszerre vettek fel benzinpénzt, taxitérítést és BKV bérletet. Hosszan sorolhatnám még milyen visszaélések történtek.
Ezen próbált az új vezetés változtatni, kemény kézzel és ebbe szól bele Tokody Ilona a "mûvészet" elefántcsont tornyából, úgy, hogy gazdasági kérdésekrõl halvány fogalma sincsen.
offtopic
kõmacska 2012 júl. 08. - 03:23:51
(8056/8852)
Ez érdekes cikk volt, csak nem értem, hogy
1. miért nem adtál hozzá inkább csak egy linket http://voks.nolblog.hu/archives/2010/03/04/Bartus_Lszl_cikke/
2. miért nem tüntetted fel a szerzõt
3. tisztában vagy-e Bartus László életével, motivációival etc, tehát van-e fogalmad arról, hogy õ milyen forrásból veszi azt, amit leír?
Nem tudom, érzed-e, hogy ez mennyire nem egy tárgyilagos, logikusan elemzõ szöveg... inkább olyan, mint egy médium vagy próféta megnyilvánulása. Bartus Lászlót a "szellem" vezeti és nem az esze. Azt nem tudom, hogy milyen szellem uralma alatt áll, de hogy ez egy spirituális és nem egy logikus írás, az nyilvánvaló. Éppen ezért lát sokkal mélyebbre, mint egy felszínen kapirgáló okostojás. Sok mindenben igaza van, sok mindenben téved. Nem szabad kritika nélkül elfogadni, de hogy figyelemreméltó, az biztos.
adamnagysweetmovie 2012 júl. 08. - 03:19:45
(8055/8852)
Át fogom olvasni ezt a kötcsei beszédet, de így másodinfók alapján bennem az merül fel, hogy az lett volna a kevesebb baj, ha bejelenti, hogy szétveri-meglékeli a demokráciát, cserébe megóv minket magától és ad alamizsnát.

Ez nem magasztos, de legalább (a történtek fényében) õszinte lett volna, és sokan már erre is áment mondtak volna, attól tartok....

Problematikusabb azonban, ha arról van szó, ha egy természetes folyamatnak állítja be, hogy a baloldal kudarcot vallott az elmúlt 20 évben és a nemzetközi kapitalizmus is kifingott (amivel nagyjából még egyet is értenék) - ergo történelmi esély nyílik, hogy egy jó programmal a fidesz legalább 15-20 évre a hatalomban maradhasson.

Csakhogy ez nem magától, a történelmi erõk játékaként következik be, hanem konkrétan ráerõltetik a közjogi rendszerre és a társadalomra. Ezt talán elfelejtette Orbán közölni Kötcsén, és akkor ez durva csúsztatás, a diktatórikus hajlam társadalmi folyamatokkal való takargatása.

Ja és a másik bajom, hogy én még ennél kapitalistább, kizsákmányolóbb, kiszipolyozóbb államot/államkapitalizmust az életben nem láttam. Kóka a köbön...

De el fogom alaposan olvasni Kötcsét, mert csak beleolvasgattam.
adamnagysweetmovie 2012 júl. 08. - 02:40:05
(8054/8852)
"A politikusokra meg bízzuk rá, hogy hova mennek el, és hova nem..."
Ez jól bejött a Kövér-Szõcs páros esetében, bízzuk rájuk...
adamnagysweetmovie 2012 júl. 08. - 02:36:26
(8053/8852)
Innen idéztem:
http://bakocza1.ingyenblog.hu/oszod-vagy-kotcse.blog

Persze lehet (az általam nem véletlen) kihagyott részeken csámcsogni, azokat magam is túlzónak éreztem, de a cikk maradék 65% is elég súlyos és sajnos pontosan bevált jóslat....