Téma: Ma Reggel

offtopic
vénasszonyok -nyara 2012 júl. 11. - 08:23:43
(8152/8852)
Én is gratulálok! Vigyázz meg ne fázz a fedett síarénában! Úgy tudom éppen esik ott a hó.

http://www.sielok.hu/rovat/hirek/cikk/1019dubai/
offtopic
-csengõzoli-- 2012 júl. 11. - 08:14:46
(8151/8852)
Köszönöm neked is, Mikinek is innen Dubaiból! :)
2/10
offtopic
meszag 2012 júl. 11. - 08:06:28 2/10
(8150/8852)
nem érted a tréfát
2/10
offtopic
meszag 2012 júl. 11. - 08:04:23 2/10 Előzmény kõmacska
(8149/8852)
Gratulálok az echotv döntéséhez. Ritka ellenszenves, uszító magatartást tanúsított ez az ember abban az amúgy sem túl színvonalas televízióban. Csak így tovább.
olahmiki1959 2012 júl. 11. - 03:22:46
(8148/8852)
Én zsibbasztót? Meg hogy legfeljebb átugrasz?...Ez nagyon szíven ütött, Ádám...

Gondolj bele, hogy ha velem csevegsz, mi a dolog hozadéka?

Hibátlan helyesírás
Gördülékeny, rendkívül szórakoztató stílus
Hatalmas szókincs
Kristálytiszta logika
Kulturált, európai beszédmodor
Fergeteges, ellenállhatatlan humor

Tudod mit? Inkább elmegyek, és iszom egy üveg sört Csengõ egészségére, de hogy teljesen kiröhögtessem magam, bevallom, hogy abból is csak alkoholmenteset, mert antialkoholista vagyok...
olahmiki1959 2012 júl. 11. - 03:09:13
(8147/8852)
Pajtás, nem kis melómba került felhajtani ezeket a szülinapi kellékeket, de végül is sikerült. Úgyhogy ha valóban igaz, hogy téged ünneplünk, akkor innen az ismeretlenségbõl is kívánok neked minden szépet és jót.

http://www.youtube.com/watch?v=wgdVF0FEvlY&feature=related
adamnagysweetmovie 2012 júl. 10. - 22:58:31 Előzmény -csengõzoli--
(8146/8852)
Kívánok én is gyorsan boldog szülinapot.
Hátha bensõségesebbé válik a hangnem:)
adamnagysweetmovie 2012 júl. 10. - 22:56:38 Előzmény olahmiki1959
(8145/8852)
Ok, akkor ha valami nagyon zsibbasztót írsz, inkább átugrom.
offtopic
kõmacska 2012 júl. 10. - 22:13:05
(8144/8852)
Hát ez remek... :(
http://liveinfo.blog.hu/2012/06/20/verre_meno_banyasztuntetes_spanyolorszagban
http://liveinfo.blog.hu/2012/06/15/hazilag_keszitett_raketakkal_tamadtak_a_rendorokre
http://liveinfo.blog.hu/2012/07/10/banyaszok_a_maszk_mogott

Az ilyen akciókkal az a probléma, hogy a lázadók soha nem arra támadnak, akivel valójában problémájuk van - és mivel nem azt támadják, így aztán egészen biztosan nem is érnek el semmit.
Lehet ugyan nyomatni, hogy No pasaran! - csak semmi teteje.
A bányász azt mondja, aki bátor, csatlakozzon hozzájuk, és küzdjön a kapitalizmus ellen. Csatlakozzon hozzájuk a radai rosseb.
Én is elhiszem azt a tételt, hogy az erõszakos, véres hõzöngés soha nem spontán módon tör ki, valaki mindig szítja, és szépen learatja a maga hasznát belõle.
Ebbõl a videóból is látszik, hogy direkt provokáció: http://www.youtube.com/watch?v=ZE8rGXEP73s
offtopic
kõmacska 2012 júl. 10. - 21:13:37
(8143/8852)
Ha rendõr sérül vagy hal meg, mert "ügyetlen volt", meg "szerelmes", meg "depressziós", meg "öngyilkos", akkor azt minden egyéb értesítés nélkül HAZUGSÁGként lehet értékelni. Ez sajnos egészen nyilvánvaló.
offtopic
kõmacska 2012 júl. 10. - 21:08:38
(8142/8852)
Szívesen :) a szülinapi torta lemaradt, most pótlom - a mostanában legmenõbb dizájn szerint elkészítve... :)
olahmiki1959 2012 júl. 10. - 20:59:05
(8141/8852)
Manapság még az is nagy szó, hogy a 168 óra online lehoz egy ilyen, a romákra nézve dehonesztáló cikket.
olahmiki1959 2012 júl. 10. - 20:47:51
(8140/8852)
Szegény Elfogulatlan Kálmán Olga ma este nagy dérrel-dúrral beharangozta az ATV-n, hogy meghívták a mûsorba Hugh Grant-et, kb. öt percenként visszatért rá, emlegette, tartotta a nézõkben a reményt, én meg magamban végig röhögtem, mert pontosan tudtam, hogy Hugh Grant-nek kisebb gondja is nagyobb annál, mint hogy egy ilyen isten háta mögötti, számára jelentéktelen kis ország egyik tv-jébe elmenjen nyilatkozni.
Mondanom sem kell, Hugh Grant nem érkezett meg.
Még jó, hogy...

Egy dolog miatt néztem volna meg ezt az ominózus beszélgetést, mégpedig azért, mert Elfogulatlan Kálmán Olga elmondta, hogy õ majd tájékoztatni fogja a színészt a magyar médiahelyzetrõl.
Abszolút elfogulatlanul...
olahmiki1959 2012 júl. 10. - 20:18:14
(8139/8852)
"A Parlament hosszas viták után leszavazta a dugódíj bevezetését Budapesten."

Állítólag ennek a hírnek a fõvárosban mûködõ, körülbelül 30 ezer prostituált örült a legjobban...
olahmiki1959 2012 júl. 10. - 20:13:42
(8138/8852)
A délutáni RTL-es híradóban foglalkoztak a hírrel, és számomra több homályos, tisztázatlan, gyanúsnak is mondható részlet is elhangzott.
Mindig hozzátették, hogy állítólag...
Állítólag a vadász kezében volt a fegyver, amikor elsült.

Tessék???
Bevisznek valakit az õrszobára, mert fegyvert és lõszert találnak az autójában, - egyébként legálisan, engedéllyel tartotta magánál a vadász, - és kihallgatás közben, vagy adatfelvétel közben odaadják neki, hogy õ tárazza ki a fegyvert?
És hogy, hogy nem, véletlenül elsül a fegyver, és láss csodát, teljesen véletlenül egy rendõrt talál el...

Nem vagyok szakértõ ilyen kérdésekben, de ezt lehet? Nincsenek a kihallgatás körülményeire vonatkozó szigorú elõírások?

Az már csak mellékes kérdés, hogy az esettel foglalkozó forgatás közben a vadász alkalmazottai megtámadták az RTL stábját. Még a kocsikulcsokat is elvették tõlük.
Meg az is kiderült, hogy a szomszédban éppen akkor égett porrá egy kisebb baromfinevelõ telep, néhány ezer kiscsirke el is pusztult.

Számomra kissé sok a több mint gyanús, tisztázatlan körülmény az esettel kapcsolatban.

Idõvel biztosan többet fogunk tudni, de egyelõre a rendõrség még kivár, mellébeszél, a sajtó pedig a sötétben tapogatózik, illetve, amit tud, azt nem mondja, nem mondhatja meg.
olahmiki1959 2012 júl. 10. - 18:52:41
(8137/8852)
Érdekes hírt találtam.
"Fémtolvajok zabálják fel az országot"

http://www.hir24.hu/baleset-bunugy/2012/07/10/femtolvajok-zabaljak-fel-az-orszagot/~~fokusz

Hát igen, ezek a pirézek mindenhol ott vannak...
olahmiki1959 2012 júl. 10. - 18:46:51
(8136/8852)
"Súlyosan megsérült egy rendõr Enyingen, mikor egy vadásszal szembeni intézkedés után véletlenül elsült egy vadászpuska. Mikor a rendõrõrsön kitárazták a vadászpuskát, a fegyver elsült és a lövedék eltalálta az egyik rendõrt. A véletlenül meglõtt egyenruhás súlyosan megsérült, a mentõk kórházba szállították."

Milyen kiképzést kaptak ezek a rendõrök? Ahhoz, hogy egy ilyen baleset megtörténjen, rengeteg elõírást kell megszegni.
Véletlenül nem szándékosan sült el az a fegyver, egy olyan rendõrkolléga felé irányítva, akivel konfliktusa volt a szabálytalankodónak? És miután megijedtek, most balesetre hivatkozva próbálják meg eltusolni az ügyet?...
offtopic
-csengõzoli-- 2012 júl. 10. - 18:07:37 Előzmény kõmacska
(8135/8852)
olahmiki1959 2012 júl. 10. - 15:38:48
(8134/8852)
"Miklós, ezt feltételezni rosszhiszemûség. Hogy Te ezt teszed, gratulálok. Jó oldal mellé állsz ki, büszke lehetsz az arcodra..."

Adam, azt hittem, a személyeskedést eddig legalább mi ketten el tudtuk kerülni. Nem örülök neki, hogy te most beleestél ebbe, de nem érdekes.
Helyette inkább belinkelek neked egy abszolút friss hírt, ami megvilágítja neked azt, hogy a külföldi ember mennyire tájékozott a mi dolgainkban.
Neked is, meg másoknak is le kellene már számolnotok azzal az illúzióval, hogy Magyarországról nyugaton bárki, bármit tud. Ezt borzasztó így kimondani, én sem örülök neki, de a tény az tény marad.
Most én mondom neked azt, hogy ne ülj fel a Bolgárék szövegének, meg a ballib propagandának, mármint, hogy a világ milyen felháborodással figyeli az itthon történt dolgokat, az igazság az, hogy a kutya sem tudja még azt sem, hogy hol vagyunk a térképen.
Emlékezz vissza, mi történt 2006-ban, amikor az október 23.-diki tüntetés szétverését híradófelvételekkel mutatták be az EU-ban, az ottani képviselõk csak a vállukat vonogatták, annyira nem érdekelte õket a dolog.
Ha meg olyan okos vagy, mint amilyennek mutatod magad, akkor azt is felismerted volna már rég, hogy én semmihez sem adom az arcomat.
Én mindig csak árnyalni próbálom a közéletünkrõl az általad nap-mint nap, teljesen egyoldalú szemszögbõl bemutatott képet.
Az, hogy ez neked idõnként kényelmetlen, mert kiderül, hogy minden politikai oldalnak elég "sok van a rovásán", arról nem én tehetek.

És most jöjjön az aktuális hír, amely feketén-fehéren bizonyítja be, hogy milyen kép él rólunk nyugaton. A dolog érdekessége az, hogy lejjebb én már írtam Johnny Cash-rõl és Charlize Theronról, hogy mennyire nem tudták, hogy merre járnak nálunk, de hogy egy nagy tekintélyû nyugati újság is beálljon a sorba, az még nekem is meglepetés volt.

"Az Egy nap a városban blog érdekes címre lett figyelmes a brit Daily Mail cikkében: "Bruce Willis takes a breather as he film's latest Die Hard movie in Romania". A lap ugyanis összekeverte a magyar fõvárost, Budapestet a román fõvárossal, Bukaresttel. A hibát gyorsan javították (az új cím: "Bruce Willis takes a breather as he film's latest Die Hard movie in Hungary"), ám a cikk URL-jében még mindig a "Romania" szó olvasható. "Szóval a Daily Mail lebukott, az újságírójuknak fogalmuk sincs arról, hogy hol van Magyarország és hol Románia, melyik Budapest és melyik Bukarest, ami Európán belül még akkor is ciki, ha egy sima bulvárlappal van dolgunk" - írja a blog.

(hvg.hu)

A Daily Mail a második legnagyobb példányszámban eladott napilap Nagy Britanniában. (Ezt a neten néztem meg).
Ha még egy ilyen tekintélyes újság szerkesztõi is elkövetnek egy ekkora hibát, Ádám, akkor mit vársz egy egyszerû embertõl, aki félfüllel, innen-onnan összeszedett információkból tájékozódik?
Teljesen mindegy, hogy egy világsztárról van-e szó, vagy sem. Azok is ugyanolyan félmûveltek, és tájékozatlanok lehetnek adott esetben, mint bárki más.

Ebben kb. ennyi volt.
Örülnék, ha ezentúl a személyeskedés helyett mi ketten továbbra is ugyanolyan jókat dumálnánk, mint eddig.
Üdvözöllek.
offtopic
kõmacska 2012 júl. 10. - 15:22:22
(8133/8852)
Ezt bemásolom ide is, mert bosszant kicsit:

"Kedves Barátaim!

Ma, 2012. július 6-án felbontotta a szerzõdésemet az Echo Tv, azt sem engedve, hogy a nézõktõl elköszönjek, ezért itt köszönöm meg mindenkinek, hogy az elmúlt öt év során társam volt a rendszerváltás elkezdésében. Nem rajtunk múlt, hogy nem vittük végig az ügyet, de rajtunk múlik, hogy most ne hagyjuk abba.

Immáron harmadszor teljesedett be Horn Gyula átka, elõször 2007-ben telefonált a Híradóba: "Nem akarok több Kubinyit látni a tévében" - és úgy lett. Másodszor a Duna Tv-ben fogtak rám fegyvert a Közügyeink címû mûsor letiltása és az Agora felszámolása során, melyekben a Horn-félék és bûntársaik ügyeit is taglaltam. Itt még a családomat is megfenyegette az ügynök, akirõl kiderült, hogy titokban óránként 50 ezer Ft+áfát fizetett neki a tv vezetése. A hangfelvétel, a lakcím, név és minden egyéb adat megadása ellenére a rendõrségnek nem sikerült azonosítani az elkövetõt és a bûncselekményt. Harmadszor most az ÁVÓSOK CÍMÛ FILM KOMMENTÁLT VÁLTOZATÁNAK A HONLAPOMRA KERÜLÉSE VÁLTOTT KI HEVES TILTAKOZÁST A MAZSIHISZ ÉS HOLDUDVARA RÉSZÉRÕL. Itt tartunk, ezen a helyzeten fogunk közös erõvel változtatni."

Készítette: Kubínyi Tamás
Forrás: Facebook

A Kolorádó Kid c. filmben volt egy jelenet, amikor a fõszereplõ Juci (Iskiné) egy cukrászdában beszélget egy ávós nõvel (a szereposztása szerint ügyész). És úgy szólítja - "nagyságos asszony". A nõ rászól: "Itt ne szólítson így". Vajon mi a megfejtése annak, hogy Juci nagyságos asszonynak hívja az államügyészt? Két megfejtése lehet: 1: Juci takarít a nagyságánál, aki otthon megköveteli tõle ezt a megszólítást. De ha ez lenne a helyes megfejtés, akkor nem cukrászdában találkoznának. 2: hogy a nõ a háború elõtt is "nagyságos asszony" volt, és ezt Juci jól tudja. Ugyan miért volt a Horthy-korban a kommunista államügyész nagyságos asszony? Navajon miért?

Errõl ez jut eszembe: http://www.youtube.com/watch?v=rS_VTsCDbIc
Meg Arany János Fülemüle verse: balfele üt, nekem fütyöl, jobbfele üt, nekem fütyöl!