Téma: Ma Reggel

offtopic
kõmacska 2012 júl. 04. - 15:03:08
(7952/8852)
Nem tudsz megsérteni. Én sértettelek meg téged. Sajnálom. Sajnálom, hogy sértõn írtam. Túl nyers voltam, másképp kellett volna, de a lényeg akkor is csak ugyanaz. Sajnálom.
Amiket leírok, abban nem én vagyok a fontos (a fórum nem is azért van, hogy egymásról beszélgessünk). Én ritkán írok másról - adamnagynak írtam személyesen, szorosan azokhoz a tényekhez kötõdve, amiket leírt magáról, attól nem tértem el, és nem kezdtem el róla fantáziálni. Te viszont hol ezt, hol azt képzelsz rólam, miközben nem értetted meg a tényt, amit írtam. Meszagról általánosságban írtam, abban már volt fantázia, de õt már négy éve ismerem. Ahogy Ráhelt, kgyurit, dantont és csengõzolit is. Általában nem foglalkozom mások személyes dolgaival, nem szokásom kérdezõsködni.
Azért nem, mert igyekszem tartani magam ahhoz az elvhez, hogy az információért, amihez hozzájutok, FELELÕS VAGYOK. Felelek azért, hogy mit kezdek azzal, amit megtudok másokról. Akirõl sokat tudok, azért az emberért nagyon felelõs vagyok. Akirõl keveset, azért kevésbé. (Ha belegondolsz - ezért veszik könnyen az emberek az abortuszt. Hiszen a magzatról igazán keveset tudnak. Egy öreg ember halála sokkal megrázóbb, mert róla már sokat tud a környezete. Az ellenséget is addig könnyû megölni, amíg teljesen idegen, és ezért nem lehet iránta felelõsséget érezni. Aki fényképeket talál a megölt ellenséges katona zsebében, és tudja, hogy gyerekei vannak, akik hazavárják, azt kínozni fogja a bûntudat, hiszen így már nem egy fantomot ölt meg, hanem egy embert, akiért felelõs).
Amit adam leírt magáról, arra nem azért tértem vissza, mert bunkó akartam vele lenni, hanem mert fontosnak éreztem az élete szempontjából és segíteni akartam neki. Amit leírtam, azon én is keresztülmentem, és tudom, mennyire nehéz.
Amit magamról másoknak leírtam, azzal felelõssé tettem õket; egyáltalán nem könnyû terhet tettem a vállukra. Miért terheljek meg magammal még több embert? Miért írnék magamról neked? Mi közöm van hozzád, és neked mi közöd van hozzám? Mi szükséged lenne arra, érdeklõdj irántam? És nekem mi szükségem lenne az érdeklõdésedre? Miért bízzam rád magamat? Te felelõs lennél értem? Vállalnád a terhét annak, amiket leírok? Nem hiszem.
Sajnálom, de tényleg nem tudok mást írni, mint ami miatt megsértõdtél - még nagy vonalakban sem kell, hogy érdekeljelek. Nem bántani akarlak vele, de nem szándékozom magamról irkálni neked. Sajnálom, ha ez sértõ.
De tudod mit? Írj magadról te! :D (Vicceltem... nem vagyok rá kíváncsi).
offtopic
-csengõzoli-- 2012 júl. 04. - 08:32:16
(7951/8852)
Látom te is az a tipus vagy, akivel totál fölösleges vitatkozni...
olahmiki1959 2012 júl. 04. - 06:24:24 Előzmény kõmacska
(7950/8852)
Tudod mi a borzasztó? Hogy most is ugyanazt csináltad, és csinálod, mint eddig bármikor. Adtál egy bibliai idézetektõl hemzsegõ, semmiféle önálló gondolatot nem tartalmazó választ, vagdalkozol, a sértettség sündisznóállásából beszélsz.
Ráadásul, nem veszed észre, hogy saját magadnak mondasz ellent, hiszen a normális, kulturált beszédmódot hízelgésnek vetted a részemrõl, - hízelegni soha az életben nem akartam neked, ugyanis az nem az én stílusom, - ugyanakkor amikor valaki õszintén elmondja, el meri mondani neked, amit gondol, akkor pedig megsértõdsz.
Pedig lehet, hogy nem lenne haszontalan, ha elgondolkodnál, hátha van abban valami, amit egy másik ember mond. Én soha nem gyûlöltelek, okom sem lenne rá, az írásom õszintesége és keménysége viszont szokatlan lehet a számodra.
Viszont miután nem örülök neki, hogy a kettõnk viszonya így ért véget, - ne ijedj meg, nem akarom magam "visszahízelegni" hozzád, - de érdekelsz, azért eszembe jutott, hogy néhány dolgot megkérdezzek tõled.
Szeretsz te valakit? Sõt, továbbmegyek. Téged szeret valaki?
Tudsz örülni, ha ízlik az ebéd? El tudsz érzékenyülni, ha látsz egy jó filmet? Tudsz önfeledten nevetni, ha valaki mókázik a tv-ben?
Ki tudsz ülni a parkba egy nyári délutánon, semmivel sem törõdve, csak élvezni a lágy szellõt, a csendet, a nyugalmat, és el tudsz mosolyodni azon, ha a gyerekek önfeledten szaladgálnak körülötted?
Tudsz aggódni valakiért? Vannak benned valódi érzelmek?
Talán fogsz nekem válaszolni, talán nem.
Az igazság az, hogy tudtodon kívül egy nagyon átfogó, mély, elgondolkodásra késztetõ bizonyítványt állítottál ki magadról. A te életedet teljesen átitatja a vallásosság, illetve a Biblia mindenek felett való prioritása, és ismerete, sõt, az abban lévõ tanok hirdetése, amivel önmagában semmi baj sincsen.
Ugyanakkor kiderült, hogy ez a hatalmas tudás hajítófát sem ér, mert nem tetted magadévá Jézus elsõszámú tanítását.
A szeretetet.
offtopic
kõmacska 2012 júl. 04. - 02:48:56 Előzmény BicskaMaxi
(7949/8852)
Igen, biztosan igazad van. Jó, hogy közbeszóltál, és hogy ezt írtad, köszönöm, rendes tõled.
offtopic
kõmacska 2012 júl. 04. - 02:42:44 Előzmény Seven7Crown
(7948/8852)
Ebben sok igazság van. Ajánlok egy cikket hozzá (amúgy is szóba került itt régebben Freud): http://www.tenyek-tevhitek.hu/csaktagoknak/freud-hazugsagai.php?z9184mn0x - Zsiga, te kis hazudós!
Két mondat különösen érdekes belõle: "a betegek egy csürhe, arra valók, hogy megéljünk belõlük."
És: "Ha az igazat akarod képviselni, soha ne lépj be egyetlen szervezetbe vagy pártba se."

Én is találtam egy dalt, ami megtetszett: http://www.youtube.com/watch?v=0Mawowwamuo&feature=g-vrec - külön a te figyelmedbe ajánlom a félszemû szimbólumot az elején....
offtopic
kõmacska 2012 júl. 04. - 02:37:13 Előzmény -csengõzoli--
(7947/8852)
Nem baj, ha még csak nem is észlelted, hogy tudok gondolkozni. Lényeg, hogy legalább az idézeteket el tudtad olvasni. Enélkül úgysem veszed kezedbe a Bibliát. Így legalább nem fogod azt mondani, hogy nem tudtál róla, mert analfabéta bantuként tengõdtél a Kalahári sivatagban.
Szóval, tehát újra: "Monda néki Ábrahám: Van Mózesök és prófétáik; hallgassák azokat. Ama pedig monda: Nem úgy, atyám Ábrahám; hanem ha a halottak közül megy valaki hozzájok, megtérnek! Õ pedig monda néki: Ha Mózesre és a prófétákra nem hallgatnak, az sem gyõzi meg õket, ha valaki a halottak közül feltámad."
Tehát - legalább azt tudod, mit ír a Biblia. Most már nem vagy bantu néger.
Leírtam mindent, amivel valaki ebben a világban és a következõben is boldogulhat.
Aki a kárhozatot választja, annak mindig nyitva áll balra a második ajtó.
Isten eddig sem volt, és eztán sem lesz szívbajos. Nyugodtan ki lehet maradni a jövõbõl... "Kiméne azért Lót, és szóla az õ võinek, kik az õ leányait elvették vala, és monda: Keljetek fel, menjetek ki e helybõl, mert elveszti az Úr e várost; de az õ võinek úgy tetszék, mintha tréfálna."

Teljességgel mindegy, hogy rólam mit gondolsz, mert nem én vagyok a Megváltó Isten, nem rám van szükséged. Piszkálhatsz, lenézhetsz, ahogy akarsz, NEM ÉN VAGYOK AZ, AKIRE SZÜKSÉGED VAN. Semmi bajom se lesz tõled. Nekem nem tudsz ártani - és én sem tudok ártani neked. Ártani csak magadnak tudsz.
Az a lényeg, hogy Istennek mit felelsz, ha kérdez - mert ez a TE ÉLETED DÖNTÉSE.
És persze mindenki másé is.
MINDENKI DÖNT Isten felõl, SENKI nem mondhatja, hogy kimarad a buliból, és õ csak semleges megfigyelõ marad.

Ugyan nem akarod meglátni, de mindannak a politikai játszmának, ami a világban most zajlik, Õ van a mélyén.
Ez az egész nem Bajnai, Vona, Sarkozy meg Obama stb körül forog. Te csak õket látod...
Sok mindent látsz, sok mindent nem - de egy biztos - akármit is látsz, ha nem jó a nézõpontod, nem fog értelmes egésszé összeállni a kép.
Én próbáltam segíteni. Akár kell a segítség, akár nem, ez a jövõn nem változtat. Mindenképp bekövetkezik.
Teljesen mindegy lesz, hogy rólam mit gondoltál. Már most is teljesen mindegy.
Akármit is gondolsz a világról, vagy a világban szereplõ entitásokról - a világ tõled függetlenül mûködik, és nem igazodik hozzád. Akár érdekel, akár nem, akár észreveszed, akár nem, akár tetszik, akár nem, a világ halad a maga útján, és semmivel nem állíthatod meg.
A világ objektivitását Jézus így fogalmazta meg: "Hasonlók a piaczon ülõ gyermekekhez, kik egymásnak kiáltanak, és ezt mondják: Sípoltunk néktek, és nem tánczoltatok; siralmas énekeket énekeltünk néktek, és nem sírtatok." Hiába sípolsz vagy sírsz - a világ nem fog sípolni vagy sírni miattad, hanem azt csinálja, ami neki tetszik.
A fórumozgatással vagy eljutsz valamiféle igazságra (akkor van haszna a számodra) - vagy jópofáskodsz, esetleg megpróbálhatsz másokat lenyomni (akkor nincs hasznod belõle).
Én sokat tanultam a fórumozásból. Ugyan nem tõled.... de volt, aki nagyon jó mesterem lett.

És a másik, ami fontos - ha azt írod: te CSAK a Bibliából tudsz idézni? - ezzel teljesen semmibe veszed Istent. Pedig Õ a világon a legnagyobb úr, övé a mindenség, minden hatalom az övé. És úgy beszélsz róla, mint egy senkiháziról... még engem is többnek tartasz nála, hiszen az én gondolataimra vagy kíváncsi, de Isten szavaira nem.
Ha tudnád, hogy kit vetsz meg, kit veszel semmibe.... az egész világmindenséget Õ teremtette, a Szavával.... és pont az Õ Szava nem kell neked; talán azt hiszed, az én szavam többet ér nála? Vagy a tiéd többet ér? Neked jobb ötleteid és frappánsabb gondolataid vannak Jézusnál?
Nekem biztos, hogy nincsenek.

Karl Barth-ot, a XX. sz. egyik legnagyobb filozófusát egyszer megkérdezték, mi volt a legmélyebb, legnagyszerûbb, legfontosabb gondolat, ami valaha is eszébe jutott. Azt felelte: az, hogy Jézus szeret engem.
Hát igen, ez a lehetõ legeslegeslegnagyszerûbb gondolat, ami valaha is valakinek az eszébe juthat :)

Tudod, minden viszonyítás kérdése. A te inerciarendszeredben Isten kisebbnek és kevésbé fontosnak látszik nálam, inkább rám lennél kíváncsi. Sõt, azt is hiszed, hogy a nagyszerûségedet és önálló gondolataidat azzal bizonyítod, hogy ezt írod...
Hát, azt ajánlom, változtass az inercián.
-csengõzoli-- 2012 júl. 03. - 23:10:31
(7946/8852)
Egyetértek mikivel. Bennünket, akik leállunk veled beszélgetni, nem érdekel, hogy mi a véleménye Pál apostolnak, mit mond egy ado tt témáról a biblia, vagy mit cselekedett Jézus. Bennünket az érdekelne, hogy mit gondolsz te? Vannak önálló gondolataid vagy csak mantrázod a bibliat? Szoktál gonolkozni is? Meggyõzhet bármi têged vagy ez kizárt dolog, hisz minden úgy van, ahogy a bibliabann megírták ês ha mégsem, akkoris? :) Tudsz válaszolni. Anélkül, hogy idéznél bárhonnan? Sajnos látszik, hogy valahol a föld felett jârsz méterekkel... A valóságot elmesélésekbõl ismered. Minden megszerzett tudásod pocsékba megy, hisz csak a korábban felállított nézeteidet erõsitgeted, nem vagy képes objektíven gondolkodni. Köszönöm nem kérek idézetet! :)
BicskaMaxi 2012 júl. 03. - 21:51:47
(7945/8852)
Nem hinném, hogy nem érdekelte, csak nem tudta tartani a lépést veled. Lehet, hogy túlbecsülted, meg hogy általában is lassan esik le neki a tantusz. Biztos vagyok benne, hogy a hiányosságai ellenére is sokat adtál neki, és hogy szeret téged.
Seven7Crown 2012 júl. 03. - 21:29:23
(7944/8852)
Azt hiszem, hogy ennek a két dalnak a szövege, tökéletesen tükrözi az Orbánék vezette magyar tárdadalom helyzetét:

http://www.youtube.com/watch?v=-4-IzpcFhbU

http://www.youtube.com/watch?v=0sMjXLt6ITo
offtopic
kõmacska 2012 júl. 03. - 20:23:11
(7943/8852)
Köszönöm ezt a roppant egyenes, építõ, bölcs és tisztaszívû hozzászólást :D
Végre!
Látod, pont ezért nincs szükségem nyálas hódolókra :D
Megvagyok behízelgõ rajongók nélkül is.
Jézus nem véletlenül hajtotta el magától azokat, akik pont ugyanilyen szemforgatóan, sima szájjal zengtek róla dicshimnuszokat.
Mert amögött is pontosan az volt, mint amiket ide összehordtál - fröcsögõ gyûlölet.
Aki barát, az nem hízeleg. Aki hízeleg, az hamiskodik.
Bár ezt te nyilván nem tudod elképzelni - de komolyan, egész nyugodtan, bármit mondhatsz rólam :D Hogy eztán miket képzelõdsz és hordasz össze mindabból, amit eddig se értettél, az csakis a te saját életedre és lelkivilágodra fog hatással lenni, rám nem.
Fogalmad sincs Isten hatalmáról. Jézus megmondta: EMBEREKTÕL DICSÕSÉGET NEM NYEREK.
"És nem akartok hozzám jõni, hogy életetek legyen! Dicsõséget emberektõl nem nyerek. De ismerlek benneteket, hogy az Istennek szeretete nincs meg bennetek: Én az én Atyám nevében jöttem, és nem fogadtatok be engem; ha más jõne a maga nevében, azt befogadnátok. Mimódon hihettek ti, a kik egymástól nyertek dicsõséget, és azt a dicsõséget, a mely az egy Istentõl van, nem keresitek? Ne állítsátok, hogy én vádollak majd benneteket az Atyánál; van a ki vádol titeket, Mózes, a kiben ti reménykedtetek. Mert ha hinnétek Mózesnek, nékem is hinnétek; mert én rólam írt õ. Ha pedig az õ írásainak nem hisztek, mimódon hisztek az én beszédeimnek?"

Ez téged egyáltalán nem érdekel; sem most, és talán soha nem is fog...
Ugyan mit akartál tõlem eddig, amíg itt sündörögtél körülöttem?? :D
Rettenetes nagy veszteség ért, hogy nem hízelegsz tovább :DDD

Majd más örül neki :DDDDDD
olahmiki1959 2012 júl. 03. - 17:02:16
(7942/8852)
Nagyjából egyetértek veled. Csak az jutott eszembe, hogy például a visszamenõleges hatályú törvénykezés miatt nem lehetne az EU-hoz fordulni? Ha azt megszüntetnék, rengeteg rossz intézkedést is hatályon kívül lehetne helyezni egyúttal. És akkor lehet, hogy megnyugodnának a kedélyek, illetve el lehetne indulni egy ésszerûbb úton, fõleg gazdaságilag, mert most arra lenne a legnagyobb szüksége az országnak.
olahmiki1959 2012 júl. 03. - 16:51:38
(7941/8852)
Tudod mit, kõmacska?
Ha te egy gyermekintézményben dolgoztál Kaposváron, akkor ez az ország elég nagy bajban van. A gyerekeket is nap-mint nap lefárasztottad a bibliai idézeteiddel?
Ha neked megváltozott hangvétel kell, és nem tudod értékelni azt, aki nem röhög ki, mint a port nagyon nagy része, hanem meghallgatja a végtelenül dagályos, és parttalan kiselõadásaidat, teljesen mindegy, hogy mirõl van szó, azzal is tudok szolgálni.
Neked a kisujjadban van a vallástörténet, idézel belõle, ha kell, ha nem, csak azt nem tudja senki, hogy te magad mit gondolsz az élet dolgairól. Vélt erkölcsi magasságokból, ujjadat felemelve osztod az észt, csak éppen a nagy bölcsességedben azt nem veszed észre, hogy már mindenkinek a könyökén jön ki az állandó tanításod, a mindenbe való beleszólásod, - amit az amerikai katonák kiképzésérõl írtál, az közröhej, - és az, hogy nem lehet veled hétköznapi, egyszerûen megfogalmazott dolgokról beszélni, sõt, ezeket meg sem lehet említeni, mert mindenki tudja, hogy a következõ pillanatban ránk ömlik egy szózuhatag, csak gyõzzünk kievickélni belõle.
A te frusztrációidat, gátlásaidat, megoldatlan lelki problémáidat, amiket a rendkívül hosszú hsz-eidben próbálsz kiírni magadból, talán egyedül én viseltem el eddig itt a fórumon.
Lehet, hogy nem kellett volna. Ha te azt mondod, hogy csalódtál bennem, akkor én meg azt mondom, hogy én sokkal jobban csalódtam tebenned. "Megettem" a szövegeidbõl sugárzó kétségtelen tudást, csak azt nem vettem észre, hogy mindez egy lelki sérült ember kétségbeesett segélykiáltása a világhoz, hogy vegye már észre valaki, hogy itt egy különleges ember van!
Magányos vagy, sajnálatra méltó, és sebzettségedben azt is megtámadod, aki nem érdemli meg.
Igen, véletlenül, a szokásos, végtelenül hosszú írásodra válaszolva, elírtam valamit. Elnézést, én - veled ellentétben - nem vagyok hibátlan. Tévedtem, elnéztem valamit, mea culpa.
De ezt a kifejezetten rosszindulattól csöpögõ választ akkor sem érdemeltem meg.
adamnagysweetmovie 2012 júl. 03. - 13:04:48
(7940/8852)
De belsõ erózió nem fog elkövetkezni mindaddig, amíg az emberek 60+ %-a elzárkózik a politikától, és 30%-os támogatással többséget lehet szerezni (8millió*0,6*0,3= 1,5 mikulás, ennyi besöprése egy utolsó 1-1,5 évnyi osztogató-gazdaságot a víz alól kiengedõ politikával összejöhet, ebben bízik mindenki, akinek nem tetszik az orbáni paranoia, tündérmesés matolcsizmus, de úgy érzi, a hatalomból nem kell kiesnie a Vezér miatt).

A Fidesz amíg erõs, csírájában fojtja el egy jobbközép alternatíva létrejöttét.

Másrészt maximálisan egyetértek veled, hogy a baloldalnak is meg kéne újulnia, bár az is igaz, ennél az ellenforradalmi, hidegháborús, autoriter felállásnál az embereknek komoly nosztálgiája támad Bajnai iránt is.

A Szolidaritás jót akar, hogy egy nemzeti minimumprogramot dolgozzon ki a civil szféra bevonásával és támogatásával, és azokat a pártokat ajánlaná a tagsága/civil szervezetek számára, akik ezt a minimumot aláírják. Amit számon is kérnének rajtuk. Csakhát az össes párt bizalmatlan velük szemben, amivel csak azt érik el, hogy muszáj lesz párttá alakulniuk, ami tovább nehezíti majd az összefogást.

Szerintem a demokratikus ellenzéknek két dologgal kellene foglalkozni:
- határozott, hisztérikus stb pártvezetõi nyilatkozatok helyett az összefogás irányába nyilatkozni (beleértve a demokratikus minimumfeltételek lefektetését és az azonnali-összehangolt kivonulást az orbáni rendszerbõl is)
- folyamatosan erõsíteni a jobboldalon az együttmûködési készséget a mérsékelt, a valódi demokrácia iránt elkötelezett arcokkal (politikusok, értelmiségiek)

De nem ezt teszik, ergó számomra is hiteltelenek, tehetetlenek a jelenlegi felállásban...

És a dilemmádra is válaszolnék. A bizonytalan jobboldaliaknak a jelenlegi helyzet szerint (ami azért módosulhat még nagyban) nem kell sehova sem szavazni, ez a legõszintébb véleménnyilvánítás is. Mégcsak a baloldali restaurációtól sem kell tartani, ami miatt nehézszívvel mégis jobbra kéne szavazniuk a mérsékelt-konzervatívoknak, mert:
- egyrészt nem akarja nagyon egyik ellenzéki párt sem restaurálni a 2010 elõtti állapotokat (bár a konkrét programjaikat nem ismerjük, így miért hinnének nekik a jobboldaliak...)
- ha többséget is szerezne egy ellenzéki koalíció (ha létrejönne...), olyan kis többséggel, hogy esélye sem lenne a bebetonozott Fidesz-rendszer megváltoztatására, örül, ha az aláaknázott államigazgatás// felheccelt tömegek miatt nem bukik meg fél éven belül.
offtopic
kõmacska 2012 júl. 03. - 10:39:38
(7939/8852)
Ami az érzéketlenséget illeti - de, azt gondolom, az emberek általában érzéketlenek. Pál apostol ezt írta a korinthusiaknak: "A mi szánk megnyílt ti néktek, korinthusiak, a mi szívünk kitárult. Nem mi bennünk vagytok szorosságban, hanem szorosságban vagytok a ti szívetekben. Viszonzásul (mint gyermekeimnek szólok) tárjátok ki ti is szíveteket." Ézsaiás próféta pedig így írt: "Akkor meglátod és ragyogsz örömtõl, és remeg és kiterjed szíved."
Ahhoz, hogy az ember képes legyen odafigyelni másokra vagy önmagára, helyet kell csinálnia hozzá magában. Ki kell tárnia a szívét. Ez a megértés, a megismerés útja, és ez tényleg nem megy könnyen.
"Ha pedig valaki azt hiszi, hogy tud valamit, még semmit sem ismer úgy, a mint ismernie kell." Amikor az emberek szakítottak a jó és gonosz tudásának fájáról, azt hitték, ezzel el van intézve a megismerés - pedig nem, ilyen varázslatos és olcsó módon semmit sem lehet megismerni. Hajtotta õket a hiányérzet, de a hiány nem kívül volt, hanem bent, a saját szívük felé. Nem volt elég hely a szívükben. Azt kellett volna kitárni, és akkor eljutnak arra a megértésre, ahol már nem vezeti õket a hiányérzet az érzéketlenség és elsötétedés és bekeményítés felé. Önnön szívemet semmi sem pótolja. Ha a saját szívem nem elérhetõ, akkor semmit sem tudok igazán elérni, sem birtokolni.
A közönyrõl, érzéketlenségrõl egy jó kis dal: http://www.youtube.com/watch?v=YtqPjZpUfZE - itt a szövege, mert kissé nehezen érthetõ: http://www.zeneszoveg.hu/dalszoveg/24023/elisabeth-musical/a-vidam-apokalipszis-zeneszoveg.html
offtopic
kõmacska 2012 júl. 03. - 10:39:22
(7938/8852)
Nos, hogy miért így válaszoltam. Leírtam egy meglehetõsen tökegyszerû dolgot (magamról), amit nem lehet félreérteni. De neked sikerült. Totál marhaságot kérdeztél, és még utólag se vetted észre. Két dolog lehetséges: vagy buta vagy, amit nem feltételezek - vagy csak nem figyelsz, mert nem is érdekel. Az NEM BAJ, hogy nem érdekel, sõt örülök neki. De ha így van, akkor legalább ne palástold egy hamis, tolakodó nyájassággal. Marha nagyot szívtam egy hasonló stílusú emberrel - nem mertem neki ellentmondani, nem mertem megsérteni, hiszen annyira kedves... teljesen alárendelõdtem neki, baromi sok energiát fordítottam rá, és igencsak soká esett le, hogy mindaz, amirõl azt hittem, összeköt minket és egyetértünk benne - az valójában nem is érdekli. Nekem ez nagy csapda volt és nagy hiba. Úgyhogy hiába vagyok kedveskedõ egy kedveskedõ emberrel, azzal se magamnak, se neki nem teszek jót.
Éppenséggel nem ez volt az elsõ dolog, amit ennyire félreértettél; de legalább hamar kiderült és legalább átlátom, hogy ez csak egy sikeres kommunikációs technika, de nem valódi egyetértés.
olahmiki1959 2012 júl. 03. - 10:37:06
(7937/8852)
Talán már régebben beszéltünk arról, hogy ha el is fogadom, ill. fogadjuk azt az alaptételt, hogy a következõ választáson nem szavazunk a jelenlegi kormányra, ebben az összeállításban, ezekkel a vezetõkkel nem, de a kérdés sokkal fontosabb annál, amire se te, se én nem tudunk válaszolni, hogy akkor kire IGEN?
Ez az igazi probléma, hogy a magyar politikai paletta nagyon szegényes ilyen szempontból, nincs igazi választék, a baloldalon is ugyanazok a fõszereplõk, akik eddig húsz éven keresztül voltak.
Az, hogy alakult egy DK nevû tárasaság, Gyurcsánnyal, Vadai Ágnessel, Szûcs Erikával (Jézusom!), az hozott valami újat? A beidegzõdések, a mentalitás ugyanaz maradt.
És nem megyek végig a többi politikai erõn, egyszer már, jóval régebben, megtettem.
Azt hiszem, most eljutottunk oda, hogy politikusoktól, elemzõktõl és az "egyszerû" emberektõl kezdve mindenki várakozó állásponton van és azon töri a fejét, hogy mi legyen a következõ választásokon, mert egyelõre fogalma sincs, hogy kire szavazzon.
A Fideszben rengetegen csalódtak, - én is, - ugyanakkor ezt a megkövesedett régi szoci gárdát senki nem akarja vissza, örülünk, hogy végre sikerült tõlük megszabadulni, az LMP-t sokan egy megfiatalított SZDSZ-nek gondolják, amely társaság a belvárosi értelmiség kivételével szinte senkinek sem tetszett már annak idején sem, a Jobbikról meg azért nem akarok beszélni, mert tudom ugyan, hogy - sajnos - része a politikai életnek ez a párt, de nem akarok belegondolni abba, hogy mi lesz, vagy mi lenne, ha kormánytényezõvé válnának egyszer.
Én nem a nép, a szavazók észre térésében bízom, mert az egy nagyon képlékeny, kiszámíthatatlan dolog, arra nem lehet építeni. Inkább arra gondolok, hogy ha a Fideszben magában létrejönne egy belsõ erózió, egy megújulási kényszer, annak felismerése, hogy ez így nem nagyon mehet tovább, és ott lennének komoly személycserék, mentalitás változás, akkor talán elindulhatnának egy jobb irányba.
Ennyi.
danton-b 2012 júl. 03. - 10:28:05
(7936/8852)
kedves az érdeklõdésed,valóban szabin vagyok zömmel vidéken,de azért néha bebenézek ide is.Nem sok változást tapasztalok.Az álláspontokat nemigen befolyásolják a tények.
olahmiki1959 2012 júl. 03. - 10:04:24
(7935/8852)
Jézusom, most, hogy újból elolvastam magam, látom, hogy igazad van. Abban a nagy szövegfolyamban nem vettem észre ezt az elírást, csodálom, hogy te igen. Gratula, én meg visszavonulok a sebeimet nyalogatni, a helyesírási programjavítómnak meg köszönöm, hogy átsiklott fölötte. Pedig pirossal alá szokta húzni a rossz szavakat.
Ezek az igazi poénok, amik spontán jönnek.
offtopic
vénasszonyok -nyara 2012 júl. 03. - 09:55:39
(7934/8852)
Azt hiszem nem értettél meg. Szakártó-t írtál, arra céloztam freudi elszólásnak titulálva.
adamnagysweetmovie 2012 júl. 03. - 09:52:14 Előzmény olahmiki1959
(7933/8852)
Lehet lopva átcsábítani a szélsõjobbot - de szerintem egy valóban demokrata pártnak tudni kell éles határvonalat húzni, és a kijelentéseiben, tetteiben, elhallgatásaiban nem támogatni azt
Elismerem, a Fideszben létezik egy határ, ami akár folyamatosan kitolódhat, ha a politikai érdekei ezt kívánják. Illetve ha úgy súlyosbodik a gazdi helyzet, ahogy, akkor ki is csúszhat az irányítás a szélsõjobb felé.

De elismerem, sehol sem ilyen egyértelmû a mérsékelt és a szélsõjobboldal viszonya. Pl Sarkozy is odanyilatkozott a szélsõjobbos szavazókért a kampányában, és Berlusconitól sem állt távol a leegyszerûsítõ magyarázat, összeesküvéselmélet, hangulatkeltés.

Nekem a fõ bajom nem a dilettáns gazdaság- vagy külpolitika, hanem a kormánypárt uralmi felfogása, a demokrácia ethoszának jogállami meggyengítése és folyamatos verbális rombolása, és a csalhatatlanság-vezetésre predesztináltság vakhite.
Ekkora árat szerintem nem érne meg semmiféle társadalmi-ideológiai átalakítás, ennek semmi köze a konzervativizmushoz, sajnos. És ez teszi lehetetlenné a közeledést, a konszenzuskeresést, a "szakértõi kormányzást" is. Ezért támadják a jobboldali körök is nyugaton a fideszt (persze a néppárt azért összefog, de a jobboldali média és gondolkodók kritikája határozott.)

Én egyetértek Ungvárival, hogy a jelenlegi konstellációban nincs értelme egy választásoknak (úgysem tudna kormányozni egy alternatíva a 2/3-os részletszabályok és a 9éves fidesz-delegáltak uralta kontrollintzmények dzsungelében, ráadásul a fidesz és a jobbik biztos törelemre intené a radikálisokat). Egyáltalán annak sincs, hogy a választásokig az ellenzék bent üljön a parlamentben.
Csak egy határozott tiltakozással lehetne elérni, hogy a Fidesz változtasson az uralmi felfogásán és vonja vissza azt az államberendezkedést, amit teljesen kisajátított.

Ahogy a baloldal eljutott oda, hogy ne menjen el 2010-ben szavazni a jelenlegi garnitúrára, úgy a jobboldalnak is el kellene jutnia oda, hogy legalább ezzel kifejezi azt, hogy mást akar - hamár a hatalommal szemben csak nagyon kevés jobboldali értelmiségi mer kritikájának hangot adni.
Én ennek még semmi jelét nem látom 2014-ben, ezért értek egyet Ungváryval, hogy bizony még a társadalomnak idõ kell a kijózanodáshoz...