Téma: Ma Reggel

Seven7Crown 2012 aug. 01. - 21:42:18
(8652/8852)
És minek van nagyobb értelme?
Az Orbán tetteit rögtön kiteregetõ olcsóbb net, vagy az óriási pénzeket felemésztõ jobbikos propaganda hatékonyabb?:-D
Mert szerintem a net frankóbb!;-)
olahmiki1959 2012 aug. 01. - 21:23:43
(8651/8852)
Errõl a "félázsiai származék" kifejezésrõl ami most állandó szereplõje lett a médiának, jutott eszembe néhány gondolat.
Mindenki tiltakozik ellene, fel van háborodva, kikéri magának, hogy hogy mondhatott ilyet a magyar miniszterelnök.

Magyarország népesség összetétele igen érdekes.
Zsidó honfitársaink a Szentföldrõl, a Közel-keletrõl származnak, ami Ázsia.
Cigány honfitársaink - ha jól tudom, - a Távol-keletrõl, Indiából jöttek, ami Ázsia.

A honfoglalás-kori több százezres magyar népesség, amelyik végig vándorolta a fél világot, a vogulok, osztjákok, marik földjérõl indult, a Távol-keletrõl, útközben pedig keveredett avarokkal, kabarokkal, iráni lovasnépekkel, törökökkel, kunokkal, késõbb a tatárjárás idején tatárokkal, és számtalan egyéb kisebb-nagyobb népcsoporttal, amelyek mind Ázsia felõl érkeztek.

Nyugatról valahogy nem volt annyira vonzó ez a tájék, egyedül sváb honfitársaink azok, akik onnan érkeztek.

Úgyhogy a "félázsiai származék" talán nem a legudvariasabb kifejezés, de hogy sok igazság van benne, az biztos...
Seven7Crown 2012 aug. 01. - 21:23:17
(8650/8852)
Örülnének, hogy jobb lenne a.z életük a nyeregben!:-D
-csengõzoli-- 2012 aug. 01. - 20:45:52
(8649/8852)
Jé,tényleg,tegnap óta átkerült az MSZP honlapja a második tízbe a találatok közt.
Így kénytelen leszel elhinni,hogy a cikk írásakor bizony még az elsõ 10-ben volt.
Nem tudom mit értesz "minden" alatt, az MTV-né s két jobbos tévén kívül szerintem más csatornán nincs jobboldali túlsúly.
Ebben pedig nem különböznek a régi rendszertõl,az MSZP alatt ugyanez volt,csak echo és hír helyett az ATv nyomta a balos sódert.
Illetve annyiban mégiscsak különböznek,hogy jelenleg nem orbán Viktor közvetlen jóbarátja a TV2 híradójának tejhatalmú ura.
Gyurcsány idejében Bárdossal ez volt a helyzet.
Namindegy.
Egyébként ma a net a meghatározó médium.
A nyugdíjasokon kívül mindenki ott lóg, sokkal mérvadóbb mi jelenik meg az indexen, az origon vagy a hvg onlineon, mint hogy mi van az MTV híradójában.
Azt pedig gondolom te sem tagadod,hogy s.p-rõl kb százszor annyi írás,karikatúra született,mint Gyurcsányról.
Naivitás lenne azt hinni,hogy véletlenrõl van szó
adamnagysweetmovie 2012 aug. 01. - 20:42:18
(8648/8852)
Egyébként érdemes minden jobboldali ideírogatónak elgondolni, hogy érezné magát, ha 2014-tõl pont ugyanezt tenné egy a ló másik oldalára vetõdõ baloldali kormány.

Bár én csak egy félázsiai származék vagyok, de javaslom a fentebbieket mindig megfontolni a hsz-ek elõtt.
adamnagysweetmovie 2012 aug. 01. - 20:28:23 Előzmény -csengõzoli--
(8647/8852)
A netes médián kívül már minden elfojtottak.

Szerintem nem mindenki baloldali, aki felváltva hol fetrengve röhög, hol szégyelli magát, amit ezek a nemzetmentõk mûvelnek...
Én pedig baloldali értékrendû vagyok, mégsem tapsolok a jelenlegi baloldali pártoknak, ahogy nem utasítom el a konzervatív értékrendet is... Én csak magánembereket ismerek, akik normális konzervatívok, politikai szinten idehaza nincs konzervativizmus. De errõl már írtam nem olyan rég.

Szóval nem ilyen egyszerû a képlet.
Anno és most is beírtam a keresõbe, de most nálam az elsõ 10-ben nem jön be, csak a Fidesz meg a Katolikus Egyház. Persze nem biztos, hogy az az oka, amivel a cikk magyarázza, de az az erkölcsi nívó, amit képviselnek, sajnos nem zárja ki ezt az interpretációt sem...
olahmiki1959 2012 aug. 01. - 19:45:47 Előzmény drProktor
(8646/8852)
Ez a hozzászólás még hozzád képest is elég gyengécske volt.

"Én ugyanis úgy emlékszem, boykottálták a parlamenti munkát, pláne,
ha Gyurmás jelen volt.(Jaj, de remek ez a humor!)"

Egy mondaton belül több csacsiságot is írtál.

A Fidesz kizárólag akkor bojkottálta a parlamenti munkát, amikor Gyurmás felszólalt, akkor demonstratívan kivonultak, utána rögtön visszatértek a terembe. ((Tehát nem emlékeztél jól).

A bojkottálást pontos jével írjuk. (Mi, kultúremberek. Ez ugyanis nem elütés dolga, hanem mûveltségé. A két betû, a j, és az y több mint 10 centire van egymástól a klaviatúrán).

Ez a humor tényleg remek, a forrása pedig kiapadhatatlan. (Rossz hír a számodra.)
Mindenesetre a nagyon unalmas, általatok kínkeservesen kiizzadt "FizeSS" kifejezésnél nagyságrendekkel jobb.

A saját intellektuális, és morális nagyságomtól nem vagyok elragadtatva, nincs rá szükségem, ezekkel a tulajdonságaimmal együtt kell élnem, mit csináljak, ezt dobta a gép. (hihi!).
Elég bizonyíték a számomra a szavaidból sütõ, gyûlölettel vegyes félelem, és bizonyítási kényszer, hogy a porton megjelenõ számtalan hozzászólás közül mindig az enyéimnél érzel valamiféle késztetést arra, hogy válaszolj rájuk. Ezzel talán tudtodon kívül, de saját magad bizonyítod, hogy engem tartasz érdemesnek arra, hogy vitatkozz velem.

Még akkor is, ha ez az elsõ néhány mondat után mindig át is megy egy majdnem alpári stílusú személyeskedésbe.

Visszaolvasva az írásod végét, még csak annyit tennék hozzá, hogy engem néhányszor már megdicsértek a neten, nemcsak itt, hanem már fórumokon is, veled kapcsolatban nem emlékszem ilyesmire. (Dantonb veled kapcsolatos hízelkedéseit most hagyjuk, azokra kár szót vesztegetni. Petõfi Sándor: A kutyák dala c. költeménye plasztikusan fejezi ki a kettõtök kapcsolatát).

Az viszont egészen meghatott, hogy azt írod, sajnálsz.
Ha majd lesz egy kis idõm, elmorzsolok egy könnycseppet a szemem sarkában.
fo.ma 2012 aug. 01. - 18:57:01
(8645/8852)
!
drProktor 2012 aug. 01. - 18:44:04
(8644/8852)
Csak úgy hirtelenjében hadd kérdezzek vissza, úgy véled,
a FizeSS remek ötleteit postán adhatta be a szoclib kormánynak?

Én ugyanis úgy emlékszem, boykottálták a parlamenti munkát, pláne,
ha Gyurmás jelen volt.(Jaj, de remek ez a humor!)

Örömmel olvasom, hogy teljes mértékben el vagy ragadtatva a
saját intellektuális(és nyilván morális) nagyságodtól.

Hitelesebb lenne, ha más dícsérne, de megértem,
hogy ez elsõdleges fontosságú,
nagyságod visszfényébõ nyilván juttatni szeretnél OV barátodnak és ugrócsoportjának,
rájuk fér, még bele is szakadhatsz az öngerjesztésbe. Tényleg sajnállak.
(Pedig az a benyomásom, te személy szerint nem különösebben nyersz ezen,
te "önszorgalmú kutya" vagy(hirtelen csak rémlik!)
adamnagysweetmovie 2012 aug. 01. - 17:54:53
(8643/8852)
A következõt kéne tenni:
1) A demokratikus ellenzéki pártoknak bejelenti, hogy a regisztráció esetén bojkottot hirdet a választásokra, mert már annyira lejt a pálya a Fidesznek.
2) Ha Orbán van annyira felelõtlen, hogy mégis keresztülveri egy hollókõi képvisel egyéni indítványával a regisztrációs szabályt, akkor azonnal tömegtüntetést kell szervezni és Brüsszelhez fordulni, úgy mint Basescu tette.
3) Ha Orbánt semmi nem tántorítja el, mert megszállott, akkor viszont össze kell fogni az ellenzéknek. Ha összefognak, akkor viszont nem az a 25-30% demokratikus gondolkodású ellenzéki menne el regisztráltatni, hanem mindenki, aki hallott a botrányokról és azt érzi, Orbán nem azt teszi, amit a választásokon ígért.

Szerintem Orbán kijelentését ilyen módon maximálisan ki lehetne használni egy társadalmi mozgósításra a hatalmi önkény ellen. Ennél nagyobb öngólt én még sosem láttam....
olahmiki1959 2012 aug. 01. - 17:41:05
(8642/8852)
"(. . .)nyolc évig minden javaslatot, ötletet erõbõl lesöpörtek(. . .)"
Errõl az jutott eszembe, hogy hol élsz te?. Tényleg nem vagy normális?
Egy fideszes javaslatot mondjál, amit a 8 év alatt oly kegyetlenül "lesöpörtek"!

Nem tudok mondani, ugyanis az ÖSSZESET lesöpörték.
Megfordítom a kérdést.

Ugyan, mondjál már EGY fideszes javaslatot, amit elfogadott az akkori baloldali kormány.
Nem tudsz mondani, mert nincs ilyen.

Tudod, az, hogy agresszíven válaszolsz, - amivel csak a gyengeségeidet leplezed le folyamatosan, amit eddig nem tettem szóvá, de most már megteszem - azzal nem lesznek igazabbak az állításaid.
Velem azért jársz rosszul, mert én egy pillanat alatt, ujjpattintásra tudom megcáfolni az "érveidet". (Az érv szót nagyon idézõjelbe tettem).

Az általad bálványozott Gyurmás Fegyenc annak idején azt mondta a parlamentben, a tõle megszokott túlmozgásos, mentális problémák egyértelmû jeleit bemutató felszólalásában, hogy ha a Fidesznek vannak javaslatai, adják le a titkárnõjének az elõszobában, választ fognak rájuk kapni.
Így viselkedik egy igazi demokrata, ugye, Proktor?
A szaud-arábiai futballistákat viccesen terroristának nevezni, egy magát demokratának hazudó embertõl, az teljesen elfogadható, ugye, Proktor?
Az ellenzéket képletesen veszett kutyáknak nevezni, akiket a sintértelepre kell vinni, az demokratikus, européer megnyilvánulás, ugye, Proktor?

Ha te haragszol a jobboldalra, és szidod, gyûlölöd Orbánt és kormányát, akkor haragudj magadra, és a hozzád hasonló, a tehetetlen indulattól szinte szétrobbanó, a szokásos baloldali, ócska panelekben gondolkodó, végtelenül rosszindulatú, tehetségtelen, a 40 év begyepesedett gondolkodását a rendszerváltás óta levetkõzni képtelen emberekre, politikusokra, volt kormánytagokra.

Orbánt ugyanis ti hoztátok létre, ti alkottátok meg, és most kétségbeesetten sipákoltok, az eredményt látva.
Hamarabb kellett volna meggondolni, tudod, Proktor.

A magyar ember mindig is protest szavazó volt.
Orbánék kétharmados gyõzelme 10-ben nem a Fidesz is Orbán marha jó politizálásának volt az eredménye, hanem a baloldali kormány nyolc évének volt köszönhetõ.
Mindenkinek elege volt már "ezekbõl", és a szavazók azt mondták, hogy mindegy, ki kerül hatalomra, csak "ezek" menjenek már a francba.

Ha Gyurmásék olyan jól vezették volna az országot, amennyire te el vagy tõlük ájulva, akkor még a mai napig is õk lennének hatalmon, tudod, Proktor.

Egyébként a Fidesz javaslatok nyolc év alatti folyamatos lesöprését nem én találtam ki, hanem a parlamenti jegyzõkönyvek tartalmazzák õket.

Ha egy picit gondolkodnál is, a fröcsögés helyett, vagy ne legyünk telhetetlenek, a fröcsögés után, akkor magad is rájöhetnél, hogy a népszavazás volt az egyetlen eset a nyolc év alatt, amikor a Fidesz valamiben ki tudta nyilvánítani az akaratát, mert nem volt más lehetõsége. Soha nem hallgatták meg õket, a baloldali kormány hatalom biztos tudatában, gõgösen, erõbõl, csakazértis módon vezette az országot.

"aminek a te "vitastílusod" csak lenyomata:
primitív, ócska, demagóg gagyi aljas és buta"

Ezt írtad nekem, talán azt gondolva, hogy én ezen majd megsértõdöm, holott szerintem ezt saját magadnak kellett volna címezned.
Vagy még inkább a Danton-b nevû barátodnak, akivel kapcsolatban csak egy régi, elcsépelt, de nagyon igaz mondás jut eszembe:
"Madarat tolláról, embert barátjáról".

Gondolkozz el ezen, Proktor. Valami hasznod talán lesz a kettõnk beszélgetésébõl.
Seven7Crown 2012 aug. 01. - 17:24:53
(8641/8852)
Hát igen, mert a második gyerekkorukat élõ "néniket", és "bácsikat" már nem túlságosan érdemes, és udvarias dolog megcáfolni!:D
olahmiki1959 2012 aug. 01. - 16:55:33
(8640/8852)
Te ne szólj bele a felnõttek beszélgetésébe.
drProktor 2012 aug. 01. - 16:48:30
(8639/8852)
Kedves kõmacska,

Ócska demagógiát vezetsz elõ.

A végén megkérded, miért fél a hatalom a kutaspusztai emberektõl?
Honnan veszed, hogy a „hatalom” fél? Ki fél? Ki a „hatalom”?

Egy frászt fél bárki is,
csak te akarsz ilyen ócska panelekkel népszerûségre törni.
Mert az olyan „trendi” szídni a „hatalmat”, a komcsikat”, az értelmiséget,
a tanult embereket, a „nadrágos embereket”.
Ja, és persze a politikát! Kifejezetten és határozotan: a párt-politikát!

Persze, amikor éppen nem Bibliában utazol, igyekszel jólteljesíteni.
Egyébként úgy veszem ki, te hódmezõvásárhelyi lennél! Vagy környéki?!
Már csak nem „jótékonyságból” állsz egy hódmezõvásárhely környéki ügy szószólójának!?
Mindenesetre korunk legtahóbb politikusának környezetébõl?

Megvizsgáltam az általad javasolt regény és film tartalmát.
Elsõ ránézésre meglehetõsen vérszegény történetecske.
Éppenséggel nem csodálkozom, hogy az ország hivatalossága nem bukott rá különösebben.
Éppen elég probléma volt abból, hogy a magyarokról terjedt a lüke és giccses „piroschkás”,
„tschikósch-kulatschos”, bõgatyás, tschárdásos hej-parasztos turistacsemege.
Én éppenséggel errõl sokszor láttam panaszkodni,
de most végre megismerhettem általad az egyik tettest.

A vicc az, hogy én azt gondoltam, ez afféle jókais,
cigánybárós, sobrijóskás vadromantika.
Hát ahogy elnézem, ez annál sokkal rosszabb,
még unalmas is és fantáziátlan, tényleg tömény giccs.

Azt elismerve, hogy esetleg a film kivétel lehetett,
esetleg a rendezõ személyiségétõl sok függhet
(ugyanõ csinálta a „Spessarti fogadó”-t, azt sokan szerették,
én speciel azt sem, de ez egyéni)
drProktor 2012 aug. 01. - 14:45:50
(8638/8852)
Engedtem a fölszólításodnak, elolvastam hõskölteményedet.

Elsõ olvasás után:
1. A német nyelvû Wikipedián elolvasnám a regény tartalmát.
Egyelõre nekem semmiféle információ nem áll rendelkezésmre,
egyedül a te lelkendezésed, ami viszont megbocsáss, de nem perdöntõ számomra.
Sajnos nem vagyok annyira jó nénmetes, ehhez idfdõre lesz szükségem.
2. Azt érzékeltem, hogy nem szereted a Torinói lovat.
Ez nekem gyanús.Tarr Béla a jelenlegi idõszak legjobb magyar filmkészítõje,
világviszonylatban is elsõk között! Ha valóban nem lehet ezt összeegyeztetni a Piroskás ügylettel, az nem sok jót igér.
3. Általában is, téged(a hsz-aidat) ismerve, nem tagadom, van némi rossz érzésem
Nem vagy-e te átpolitizált, hogy ne mondjam antipolitikával mérgezett szószóló?
drProktor 2012 aug. 01. - 13:08:26
(8637/8852)
"(. . .)nyolc évig minden javaslatot, ötletet erõbõl lesöpörtek(. . .)"

Errõl az jutott eszembe, hogy hol élsz te?. Tényleg nem vagy normális?

Egy fideszes javaslatot mondjál, amit a 8 év alatt oly kegyetlenül "lesöpörtek"!

Az viszont tuti igaz,hogy a világtörténelemben akár egyedül álló,
rosszindulatú és betegesen hataloméhes ellenzéki maffia "segítette"
az ország közéletét 8 évig.
De hát danton leelõzött.

Ahhoz, hogy ki sértõdött meg jobban attól, hogy nekem rólad Sztálin jutott eszembe,
te viszont óvodás kiscsoportos módjára próbáltad visszadobni
("ez mind te vagy, de én mi vagyok?" - ha jól emlékszem),
nos, ebbe a melléksárdobálásba én már belefáradtam.
Azt próbáltam érzékeltetni, hogy nem a személyemet ért "inzultus" a fölháborító,
hanem az a jelelegi jobbos(pontosan: fideszes mentalitás,
aminek a te "vitastílusod" csak lenyomata:
primitív, ócska, demagóg gagyi aljas és buta (erre hoztam példának Navrácsicsot))

Örökké azzal jössz, hogy igaztalanul vádollak fideszességgel.
Eben is nagyon hasonlítasz Csengõ et-hoz, ez tõlem sem dícséret.
Egyébként pedig: Nem elég tisztességesnek lenni, annak is kell látszani!
(Ez egy igazi klasszikus mondás!)
danton-b 2012 aug. 01. - 10:07:45
(8636/8852)
És tényleg utoljára még valami,attól még hogy utánozod példaképed csengõ et-at,attól még nem leszel ugyanolyan erdeti figura ,hiszen csengõ csak egy van ,aki utólérhetetlen ,az õ magasságaiba elhivatottságába nemigen juthat közönséges halandó,mert õt tanítani kéne ,hogy hogyan lehet bebizonyítani a fehérrõl hogy fekete,és hogyan lehet a fidesz maffia minden bûnét elhárítani azzal ,hogy "bezzeg a Gyárfás és ne arról beszéljünk hogy a Fidesz pártkatonák vezette Közgép mit lop hanem hogy a Strabag mit lopott",amelyik mellesleg ma is alvállalkozó a Közgépnél.Muhahahah
danton-b 2012 aug. 01. - 09:59:45
(8635/8852)
És még valami ,Proktor rengeteg érvet is ír ,amiket Te állandóan figyelmen kívül hagysz ,legfeljebb ráfogod hogy személyeskedik,miközben mi a baj azzal hogy nyiltan megmondja azt hogy aki szerint kettõp meg kettõ az öt ,az nem tud számolni?
Az igazság akkor is érvényes ha valakinek a személyét érinti.Véleményem szerint Proktor akörülményekhez képest igenis finoman fogalmaz,kerüli az öncélú sértegetést,a hiba azoknak akészülékében van ,akik finomkodással akarnak terelni és ezáltal vitapartnerüket lekezelve hülyének nézni.Napersze csak akkor ,amikor érvelni nem tudnak ,egyébként meg nagyon is szívesen szívesen "Protkóznak" Gyurcsótányoznak ,mert nem bírják elviselni hogy annyival felettük áll az illetõ szellemi téren.
danton-b 2012 aug. 01. - 09:52:11
(8634/8852)
"Mert amikor megtehették volna, gyakorlatilag semmit nem csináltak, viszont most, hogy kiestek a hatalomból, akkor már mindent megígérnek, minden téren baromi szakértõnek mutatkoznak, nyolc évig minden javaslatot, ötletet erõbõl lesöpörtek az asztalról, most pedig marha nagy demokratának mutatják magukat.
Arról nem is beszélek, hogy a többségük meglehetõsen alacsony intellektusú, szinte értékelhetetlen minõségû emberekbõl áll, akiket a saját zsebük megtömésén kívül nem nagyon érdekelt semmi."

Hát ez az,csakhogy fordítva ülöd alovat,mert amit leírtál az tökéletetesen illik a magyar jobboldalra,amelyik 8 évig csak azzal foglalkozott hogyan tehet keresztbe bárminek ,akár az ország rovására is(népszavazások,beruházások megfúrása,metró építés leállítása stb stb)
A különbség csak az hogy ajobboldal még csak nem is mutatja magát demokratának ,hanem kifejezetten egy ázsiai származékoknak való rendszer kiépítésén dolgozik,miközben agazdaságról halvány fingja nincs ,és programnak még a hírét sem ismeri és még avázlatát sem készítette el 8 év ellenzékiség alatt.
Ha a konkrétumokat nézzük az meg egyenesen siralmas:stagnáló gazdaság, mûködõ rendszerek szétverése legyen az a kultúra vagy az oktatás területe.A szocik alatt legalább volt látszatja az eladósodásnak,most viszont soha nem látott mértékû adóprés és megszorítások ellenére ateljes nihil és erõteljes hanyatlás minden téren.Ez persze nem csoda ,hiszen olyan remek intellektusú emberek mondják meg a frankót mint vezéred Orbán ,aki még egy beszédet is papírról olvas fel,és a szakemberek által hülyének tartott Matolcsy.
Na ennyit az intellektusozásodról.Mindenestre ,aki ennek ellenére jobban útálja a baloldalt és nem látja az óriási kbséget a jobboldal sehova nem vezetõ, csupán nacionalista maszlagot nyújtó ,azt beszopó hatalmas intellektusú emberek számára kínált politikája,és a baloldal között annak avéleménye nem számít ,mert nyilvánvalóan eredendõen elfogult emberrõl van szó ,aki még gondolkodni sem szokott.
olahmiki1959 2012 aug. 01. - 08:25:03
(8633/8852)
"Ez is miféle dolog, hogy rám akarsz kenni valami kabátlopás-ügyet,
hogy nekem Sztálin jut eszembe egy bizonyos fajta bunkóságról.
Éppenséggel írhattam volna eleve, hogy mélyen jellemzõ,
hogy a cinizmusotok milyen elõképekbe fejthetõ,
hogy nem véletlen, hogy a FizeSS igazából Sztálin személyében talál egy nagytanítót.
Ez a szánalmas igyekezet, valami gyanút kelteni, hogy én és Sztálin. . ."

Kedves ez a felhorgadt indulat, csak legalább saját magadat olvasnád el, akkor talán nem égnél szénné idõrõl-idõre, Proki! Ugyanis te írtad ezt korábban, nekem. Beidézlek, nem mintha klasszikus lennél...

"Mikike!
Tudod, kire emlékeztetsz engem ezzel a dumával?
JoszifViszarionovicsSztálin elvtársra,"
õ kérdezte meg egy alkalommal, hogy
"Miért? Hány hadosztálya van a pápának?!"

Ezt bizony te írtad, csak már elfelejtetted. És ennek okán írtál egy személyeskedõ, engem állandóan a szélsõjobboldallal kétségbeesett erõfeszítéssel összemosni próbáló hszt.
Arra már nem térek ki, hogy kb. 50-szer elmondtam neked, hogy én nem tartozom a Fidesz táborba, nagyon sokszor kritizáltam õket, és a melléfogásaikat, az ugyanakkor igaz, hogy ha nem is szeretem a mostani jobboldalt, a baloldalt viszont egyenesen utálom.

Mert amikor megtehették volna, gyakorlatilag semmit nem csináltak, viszont most, hogy kiestek a hatalomból, akkor már mindent megígérnek, minden téren baromi szakértõnek mutatkoznak, nyolc évig minden javaslatot, ötletet erõbõl lesöpörtek az asztalról, most pedig marha nagy demokratának mutatják magukat.
Arról nem is beszélek, hogy a többségük meglehetõsen alacsony intellektusú, szinte értékelhetetlen minõségû emberekbõl áll, akiket a saját zsebük megtömésén kívül nem nagyon érdekelt semmi.

Ez is elment a füled mellett, továbbra is hajtogatod ugyanazokat a butaságaidat, és mindig többes számban beszélsz "rólunk", mintha én bármikor bármilyen közösséget vállaltam volna a Fideszt ajnározó, elvakult jobboldaliakkal, vagy még inkább a szélsõjobbos megnyilvánulásokkal.
Ezen a téren valami egészen elképesztõen megcsontosodott, meggyõzhetetlen, és nevetségesen idejétmúlt mentalitásról teszel tanúbizonyságot.

Nem tudom, melyik korosztályhoz tartozol, de elment melletted az idõ, Proktor! Nem viccelek, komolyan beszélek!
Ezzel a mentalitással, ezzel a begyepesedett, a baloldal legrosszabb hagyományaihoz hû szemlélettel egyszerûen nem vagy korszerû ember.
Aki minden észérvet, információt figyelmen kívül hagyva, csak a saját beszûkült világában él, mantraszerûen hajtogatja ugyanazokat a dolgokat, és - ami talán a legfontosabb, - nem tud különbséget tenni emberek között, azzal nem igazán tudok mit kezdeni.
Nagyon nagy emberi hibám, - sajnos, - hogy annyi rossz tapasztalatom ellenére, még mindig hiszek a kulturált hangütés jótékony hatásában, az emberek meggyõzhetõségében, és az észérvek erejében.

Ezek közül rád egyik sincs a legkisebb hatással sem.
Olyan személyeskedõ, a mondataidból gyûlöletet sugárzó stílusban válaszolsz bárkinek, aki vitatkozni akar veled, hogy az valami elképesztõ.

Érdekes dolog, hogy az Adamnagysweetmovie nevû hozzászólóval vívtunk elég hosszú szócsatákat, és a végén a dolog beállt egy normális szintre, kerüljük a személyeskedést, jó hangulatban tudunk egymással csevegni, megpróbáljuk egymást meggyõzni, ez néha sikerül, néha persze nem, pedig õ, hozzád hasonlóan, fanatikusan baloldali érzelmû és szemléletû ember. Ennek ellenére vele mindig nagyon szívesen beszélgetek, sõt.
Egy más szemléletû emberrel vitatkozni, az mindig nagyobb kihívás, mint azzal, aki egyetért veled.
Tanulhatnál tõle...

Szerettem volna egy olyan választ írni neked, ami pontról-pontra végigmegy a gondolataidon, aztán rájöttem, hogy teljesen felesleges.
Az égvilágon semmi hatása sem lenne, csak egymás idejét rabolnánk.

Tudod mi az igazság, Proktor?

Borzasztóan unalmas vagy.
offtopic
kõmacska 2012 aug. 01. - 01:52:44
(8632/8852)
Hopszli, most látom, valaki annyira retteg ettõl a sztoritól és ez valami miatt annyira betiltott film, hogy kitörölték a róla szóló beírásomat is. Na nem baj, akkor ÚJRA:

Kérdezném, hogy miképpen hiányozhat egy ilyen film a Port adatbázisából? http://www.youtube.com/watch?v=H0m1h8P-4aM
Ez egy német film, ami MAGYARORSZÁGON játszódik, és ezt kell tudni róla:

"Gyakran gondolok Piroskára"
A német író Gyakran gondolok Piroskára címû mûve az egész világon híressé tette a települést, ahol még ma is gyakran gondolnak az egykor cserediákként oda érkezett Hartungra. Az érettségi után Magyarországra utazó Hugo Hartung említett regénye az ötvenes években világszerte ismertté tette az országot és a hódmezõvásárhelyi vidéket.
A saját élményekbõl merített regény szerint a tizenkilenc éves egyetemi hallgató Lipcsében az egyetem hirdetõjén olvasta a magyar cserediák-felhívást. Így került Hartung az akkori Vásárhelykutasra, a hatalmas tanyavilág megbecsült és népszerû körorvosához, Csiky Jánoshoz. A doktor talán azért vállalta fel a német "idegent", hogy két fia elõbbre jusson a német nyelvben. Hartung önéletrajzi adatai szerint mindez 1922-ben történt, de rövidke - néhány hetes - tartózkodása óriási hatást tett rá. Megérkezése után nem sokkal találkozott Piroskával, az állomásfõnök lányával, akibe beleszeretett. Több mint negyven év után feleségével tért vissza Magyarországra az író, és találkozott Piroskával, akivel újra felkeresték Kutaspusztát. Piroska valójában nem is létezett. Tóth Imre helyi lelkipásztor kutatásai alapján az állomásfõnök és Piroska valójában nem is létezett, a regényben szereplõ lány Késõi Katalin, az egykori közismert hódmezõvásárhelyi patikus lánya. Elõkerültek évtizedes levelezéseik, és kiderült, szerelmük mindvégig plátói maradt. A könyv világsikert hozott. A filozófiából doktorált Hartung harminckét év után vette elõ a pusztai történetet. 1954-ben jelent meg könyve Gyakran gondolok Piroskára címmel. A könyv világsikert hozott, több millió példányban kelt el.
A film, amely szinte az összes, Magyarországgal kapcsolatos sztereotípiát felvonultatja (puszta, csárdás, magyar vendégszeretet és szilajság stb.), nagy népszerûségre tett szert német nyelvterületen. Így a nézõkben még inkább megerõsítette a Magyarországról és a magyarokról alkotott képüket...A regénybõl nagysikerû, gyakran játszott német film készült, amelynek hatására a magyar pusztai romantika máig vonzza a turistákat.
danton-b 2012 aug. 01. - 01:29:20
(8631/8852)
Egyszer az abaj hogy elnézik akurd kisebbség jogtiprását ,egyszer meg az hogy nem nézték el pl Szaddam kurdirtásást.eléggé kilóg a lóláb az a komcsikat idézõ Amerikaellenes érzületed jeleként ,ami egyébként a magyar jobboldal jellemzõje és egyben mutatja hogy csak szavakban komcsiztok ,de valójában a mentalitásotok egy az egyben bolsi.
Más :nem Te találtad ki elõször a dr Protko nem túl nagy szellemi erõfeszítést igénylõ szójátékot ,már réges régen rájött egy hasonló szellemi kaliber.A gyurcsányozás pedig kimeríthettelen tárháza azon ugató kórusnak,akik vezényszóra csótányoznak stb,mert maguktól képtelenek rájönni hogy attól még hogy valaki magát hazugnak mondja és ezzel megtöri a politikai képmutatás számukra elvárt szentségét, attól még nem biztos hogy az õket sikeresen meghülyítõ vezérük egy szemmel is különb lenne ,sõt .de ez nektek nem is érdekes ,,mert vannak akiknek lelki szükséglet egy olyan vezér aki le"ázsia származékozza" õket és akinek alázattal lehet csaholni.Ld Sztálin és tsai.
offtopic
kõmacska 2012 aug. 01. - 00:40:44
(8630/8852)
Ide is bemásolom, mert nagyon-nagyon feldúlt és kiakasztott a következõ dolog. Hosszú lesz, de garantáltan érdemes végigolvasni és átgondolni.

Gregus Máté, községünk megalapítója

„Igazi” iskolába nem járt. Mint visszaemlékezésében írja, – iskolai híján – mint a többi környékbeli tanyai gyermek, õ is egy fölfogadott, idõs, írni-olvasni, számolni tudó kõmûvesmestertõl sajátította el az alapvetõ tudnivalókat, de õ itt nem állt meg. Egész életében tanult, képezte magát. Sokat olvasott, nem csak szak-, hanem szépirodalmat is – és természetesen minden este a Bibliát.

A gazdálkodás alapfogásait az édesapjától tanulta meg, majd – miután családot alapított – 26 évesen a 11 holdnyi örökségén kezdett gazdálkodni. Látástól vakulásig dolgozott, részes munkát is vállalt, és lassan gyarapítani kezdte a kis birtokát, majd, bankhitelek segítségével modernizálta, gépesítette a gazdaságát. Mivel minden áron szabadulni akart Rosszjárásról, amint tehette, elköltözött hazulról, majd az 1890-es években a mai Székkutastól északra fekvõ Pósahalmon vásárolt 40 kishold homokos földet.

Sokan nem értették, hogy miért kellett neki a „sivatag”, csakhogy õ – kortársainak döntõ részével ellentétben – felismerte, hogy a gabonatermesztésre és állattenyésztésre alapozott gazdálkodás helyett kifizetõdõbb az intenzív, belterjes gazdálkodás. Ezért a futóhomokon évtizedek alatt csodálatos gyümölcs- és csemegeszõlõ-ültetvényt hozott létre, részben hungaricum-, részben nemesített fajtákból. (A gyümölcsös öntözésére ártézi kutat fúratott.) A nagyarányú gyümölcstermesztés csak az egyik jövedelmi forrás volt (csak õszibarackból jó évben 4-5 vagonnal exportált!), ugyanis nemesített, fehér parlagi tyúkokat neveltek, és nagyarányú tojástermelés is folyt a birtokán, ezen kívül méhészettel is foglalkozott, malmot épített és szeszfõzdét létesített.

Nem csak magának élõ ember volt: tõle tanult meg a környékben élõ több száz kisember fát ültetni, baromfit tenyészteni, szõlészkedni, szakszerûen gazdálkodni.

Élete összefonódott Vásárhely-Kutas nevével. Jórészt neki köszönhetõ, hogy virágzó tanyaközponttá vált Kutas-puszta. Az 1890-es évektõl tagja volt a hódmezõvásárhelyi törvényhatósági bizottságnak, ezért sokat tehetett – és tett is! – annak érdekében, hogy közigazgatási kirendeltséget létesítsen Kutason a város vezetése, és mint „a tanyai és a pusztai lakosság ügyének önzetlen harcosa” ügyes „lobbizással” elérte, hogy vasútállomás, utóbb áruraktár, és állatrakodó épült, mûködni kezdett egy postahivatal, lett heti piac is. Õ volt az, aki – nem csekély anyagi áldozatot vállalva – megmentette a tanyaközpont villanyvilágítását (ugyanis le akarták szerelni a meglévõ vezetékeket arra hivatkozva, hogy nincs elegendõ fogyasztás). Azt is elérte utóbb, hogy Kutas közvilágítást kapjon. Mint a református egyház hû tagja, és hosszabb idõn keresztül presbiter, természetesen nagy része volt abban, hogy 1926-ban megépült a kutasi református templom (de emellett támogatta a katolikus templom építését is!)

Egyik alapítója volt 1892-ben a Pusztakutasi Olvasó Egyletnek. Mint mintagazda, a század végén bekapcsolódott a kis- és középbirtokosok érdekvédelmi mozgalmába: elõbb tagja lett a Magyar Gazdaszövetségnek, amely megalapította a Magyar Gazdaszövetség Fogyasztási és Értékesítõ Szövetkezetét, közismertebb nevén a Hangyát – természetesen 1903-ban a kutasi szövetkezet alapításában is részt vett. A Gazdaszövetségben végzett aktív szerepét azzal ismerték el, hogy 1921-ben Gaál Gaszton nemzetgyûlési képviselõ és dr. Czettler Jenõ egyetemi tanár, a korszak egyik legnevesebb agrárközgazdásza mellé õt választották meg alelnöknek.

Az idõs Gregus Máté nem csak a kutasi kisgazdák érdekében lépett föl, hanem kivette részét egyes országos akciókban is. 1920-ban alapító tagja lett a Kisüsti Szesztermelõk és Kisüstösök Országos Szövetségének. 1929. augusztus 20-án a Szövetség Hódmezõvásárhelyen tartotta meg az országos kongresszusát, melynek fõ szónoka az akkor már országszerte ismert kutasi gazda volt. Beszéde akkora figyelmet keltett, hogy leközölték abban a Vásárhelyi Reggeli Újságban, melyben korábban, és késõbb is több figyelemre méltó írása jelent meg.

Elsõ cikkei még a huszadik század elején jelentek meg. Csak akkor ragadott tollat, amikor fontos mondanivalója volt – és amikor a gazdasága körüli munkák lehetõvé tették az írást. (Egyik vitacikkét így fejezte be: „Majd máskor többet, most már mennem kell kukoricát törni, mert az idõ kiderült.”) Több hírlapban is olvashatóak az írásai: Vásárhely és Vidéke, Vásárhelyi Reggeli Újság, Közérdek, Vásárhelyi Újság. Ezekben elsõsorban a vásárhely-kutasi gazdatársadalom problémáival, a modernizációs lehetõségekkel foglalkozott. Bátor, harcos publicista volt – törvényhatósági bizottsági tagként nem egyszer neki ment a város „urainak”, mert joggal érezte úgy, elhanyagolják a pusztai kisgazdák ügyét. Pártpolitikával sohasem foglalkozott (pedig többen be szerették volna vonni a ’20-as évek elején az akkori kisgazdapárt tevékenységébe…), mert nem szeretett volna lesüllyedni a kicsinyes pártcsatározások szintjére.

1922-ben egy százezer koronás alapítványt hozott létre (ebbõl az összegbõl akkor 40–50 hold földet lehetett volna vásárolni!), ezzel részben azokat a tanyai tanítókat szerette volna támogatni, akik az iskolán kívüli népmûvelés terén a legjobb eredményt értek el, valamint a törekvõ, szorgalmas, házasulás elõtt álló fiatalokat. (Érdemeiért a földmûvelésügyi miniszter gazdasági tanácsosi címmel ruházta fel.)
Éveken keresztül anyagilag támogatta a hazai és az erdélyi magyar irodalom kiadását. (A halála elõtti években már több mint ezer kötetes könyvtára volt!) 1927-ben az Országos Gárdonyi Géza Irodalmi Társaság, 1935-ben pedig a Marosvécsen összeülõ Erdélyi Helikon mondott köszönetet az addig nyújtott támogatásért.

Neve országosan az 1935 nyarán megszervezett úgynevezett író–paraszt találkozó kapcsán vált ismertté. Ekkor megjelent Vásárhely-kutason a népi írók színe-java (mint például Féja Géza, Illyés Gyula, Kovács Imre, Sértõ Kálmán, Szabó Pál), valamint olyan országszerte ismert személyiségek, mint Ortutay Gyula, Tomori Viola, Matolcsy Mátyás agrár-közgazdász, Hódmezõvásárhelyrõl pedig Takács Ferenc szociáldemokrata országgyûlési képviselõ. Illyés Gyula és Féja utóbb meleg szavakkal emlékezett meg errõl a találkozóról. Utóbbi nevezte el õt a híres könyvében (Viharsarok) „homoki apostol”-nak.

Gregus Máté – hosszas betegség után – abban a tudatban hunyhatta le a szemét 1938. augusztus 23-án, hogy hagyatéka biztos kezekben van, az idõsebb fia, ifjabb Gregus Máté (vagy ahogy hívták: „Fiamáté”) folytatja a megkezdett munkát. Temetésén ott volt az egész Puszta, de számos illusztris városi polgár, valamint a polgármester is.

Az örökségét tehát „Fiamáté” vitte tovább – ám egy évtized múlva „új szelek” fújtak Vásárhely-Kutason is. A Rákosi-diktatúra parasztüldözõ politikája a Gregus-családot sem kímélte. A család több férfitagja börtönbe került – „Fiamáté” azonban sohasem látta meg a napvilágot, mert 1950. december 13-án – koholt vádakkal – két év börtönbüntetésre ítélték, ám egy jó évvel késõbb, 1952. január 10-én a váci rabkórházban elhunyt. Fiát, az akkor ifjabb Gregus Máté, miután meglátogatta édesapját, 1951. június 13-án letartóztatták, majd bírósági ítélet nélkül a hírhedett kistarcsai internáló tábor foglya lett. Végül 1953. október 8-án – föl nem jelentés miatt – három és fél év börtönbüntetést kapott. Mivel ebbe beleszámították a kistarcsai internáló táborban több mint két évet, a fennmaradt büntetési idõ pedig amnesztia alá esett, október 19-én szabadult. Hazatérve azzal kellett szembesüljön, hogy családját idõközben kitelepítették az otthonukból, a gazdaságát pedig elkobozták…

A híres Gregus-féle ültetvény az ’50-es évek elején ebek harmincadjára került, a „homoki apostol” mintagazdaságát a kommunisták felprédálták, tönkre tették – és nevét is igyekeztek teljesen kitörölni a köztudatból. Szerencsére ez utóbbi nem sikerült nekik…

http://szekkutas.hu/article/43/Gregus-Mate-kozsegunk-megalapitoja

A lap alján képeket is lehet nézni a családról.

Székkutasról még a következõket érdemes tudni:

1. Fehér Gárda

Az 1948-as évben nagyjából befejezõdött a kommunista hatalomátvétel a szovjet megszállás Magyarországon. A politikai hatalmat birtokló kommunista párt hozzákezdett a gazdasági hatalom megszerzéséhez is. Az iparosítás mellett megindult a mezõgazdaság szovjet mintára történõ kollektivizálása, a szövetkezetek létrehozásával. Sorra jelentek meg a parasztságot sújtó rendelkezések a szövetkezetesítésrõl, valamint a beszolgáltatási kötelezettségekrõl, a tanyarendszer felszámolásáról. A parasztság elégedetlensége érthetõ módon országszerte nõtt, az õket sújtó, megélhetésüket, létüket fenyegetõ intézkedések hatására. A Hódmezõvásárhely és Orosháza közötti tanyavilágban élõk mindennapjait is átható létbizonytalanság és a meglévõ az erõs remény hatására 1949-ben ellenállási mozgalom szervezõdött.

A szervezkedés motorja a Felvidékrõl származó Blahó János lett, aki elsõként Kovács István székkutasi szeszfõzdést szervezte be, akihez pálinkát fõzni járt. Blahónak a szervezkedéshez, egy Fekete álnéven bemutatkozó, minden bizonnyal az államvédelemnek dolgozó ember adta meg a „kezdõ lökést”, akinek kilétérõl a rendõrségi eljárás során sem derült ki semmi. Ezzel a mozgalom 1949 augusztusában megkezdte mûködését és a szervezõk aktivitásának köszönhetõen gyorsan gyarapodott a tagok létszáma, rokoni, baráti, ismeretségi kapcsolatokon keresztül több száz fõ került kapcsolatba a Fehér Gárdával. A szervezkedés társadalmi összetételét vizsgálva jelentõs létszámban vettek részt benne kulákok, vagy kuláknak bélyegzettek, szép számmal fordultak meg középparasztok és egyszerû földmûvesek is, sõt, akadt kézbesítõ, vadõr, rendõr, újságíró, ügyvéd, vagy orvostanhallgató is a szervezkedõk között. A szervezkedés fõként a tanyavilágban fejtette ki a legnagyobb aktivitást, de a városokban, illetve falvakban is elterjedt a mozgalom. A kezdettõl fogva jelen lévõ informátoroknak köszönhetõen az ÁVH viszonylag pontos képet alkotott a szervezkedés struktúrájával, személyi összetételével, területi elhelyezkedésével kapcsolatban.

1950. július 16-án este a nagymágocsi kocsmából motorkerékpárral hazafelé induló Blahót az útközben felvett ismeretlen utasa minden valószínûség szerint leütötte. Az árokban fekvõ Blahóra a tejeskocsis talált rá másnap reggel, kinél az orvosi vizsgálat során egy pisztolyt találtak. A kiérkezõ rendõrök Blahót õrizetbe vették, és a rendõrõrsre szállították. Az ÁVH a megfelelõ mennyiségû információk birtokában 1950 õszén látott hozzá a mozgalomban részt vevõk begyûjtéséhez. Az összegyûjtött embereket elõször Hódmezõvásárhelyre vitték, egy Ady Endre utcai ház pincéjébe, ahol már folyamatosan verték az elfogottakat, majd átszállították õket a szegedi Tisza szálló (akkori szegedi ÁVH parancsnokság) épületébe, ahol szintén a pincében, kialakított zárkákban, embertelen körülmények között tartották õket fogva. Az elsõ tárgyalásra 1951 januárjában került sor, ahol az elsõ- és másodrendû vádlottak – Blahó János és Kovács István – halálbüntetést kaptak, a többi vádlottat súlyos, öt évtõl életfogytig terjedõ szabadságvesztésre ítélték és további huszonkét fõt internáltak.

http://szekkutas.hu/index.php?act=main&kategoria_id=3&fo_oldal_id=76

2. A községben ma a következõ utcanevek találhatók: KUN BÉLA, MARX KÁROLY, BACSÓ BÉLA, SZTAHANOVISTA.

MIÉRT???

3. A világban Székkutas nevét tette ismertté Piroska a német író, Hugo Hartung regényének címszereplõje által (Gyakran gondolok Piroskára). A szerzõ 19 évesen, 1922-ben egy hónapot töltött az akkori Vásárhely-Kutaspusztán dr. Csiky János családjánál, és ismerkedett meg a regény hõsnõjével. Az író csak plátói kapcsolatba került Piroskával, és a történetet csak jóval késõbb, 1954-ben örökítette meg a világ sok táján ismertté vált regényében.
Hartung Lipcsében járt egyetemre, vonattal jött az Alföldre. Nagy szeretettel fogadták, diák úrnak szólították Kutason, amely akkor 6-8 ezer tanyát számlált. E területnek volt megbecsült orvosa vendéglátója, s a vendég magával hozta édesapjától kapott fotómasináját, hogy megörökítse a pusztát, a természetet, a gazdálkodást és az itt élõket. Egy ilyen fotózás során találkozott Piroskával, a vele egykorú leánnyal. Tóth Imre 19 éve került Székkutasra lelkésznek, és azóta kutatja - saját költségén - a történetet.
A regény hatalmas siker lett a német nyelvterületen, majd számos országban kiadták, és a megjelenést követõen egy évre meg is filmesítették, amely további ismertséget hozott Hartungnak és Kutaspusztának is. A filmet az eredeti helyszínen tervezték forgatni, azonban erre a magyar hatóságok nem adtak engedélyt, így azt a Délvidéken, Horgos környékén vették fel. A filmet játszották Svédországtól Caracasig, azonban magyar nyelvû kópia nem létezik, így az elõadáson a német nyelvû változatból láthatott a közönség néhány percet. A regényt magyarra a vásárhelyi pedagógus, Sipka Sándorné Serfõzõ Rózsa fordította.
Kevés külföldi író van, aki jót írt rólunk, és ez a regény ismertté tette Hódmezõvásárhely és Székkutas nevét a világban – indokolta Tóth Imre, miért is szeretné, hogy Székkutason szobrot állítsanak Hartungnak. Eddig három testülettõl nem sikerült támogatást szereznie - dr. Lázár János, Vásárhely polgármestere támogatásáról biztosította a szoborállítást. Tóth Imre biztos benne, hogy Székkutas számára nagyobb ismertséget és idegenforgalmat jelentene, ha a Piroska történethez méltó módon viszonyulna a település. Folyik a gyûjtés a szoborra. Az elõadáson Csorbáné dr. Tóth Mariann felajánlotta segítségét, hogy a film magyar fordítással is megjelenhessen.

http://www.radio7.hu/modules.php?name=News&file=print&sid=44852

Mint látható, van egy VILÁGHÍRÛ REGÉNY, ami ebben a községben játszódik. X nyelvre lefordították, több millió példányban adták ki, azonnal megfilmesítették, a film óriási siker lett, a német adók azóta is, a mai napig újra és újra leadják - miközben Magyarország még csak a forgatást sem engedélyezte, a regényt nem fordították le és nem adták ki, a filmet nem forgalmazzák és nem szinkronizálják, errõl SENKI NEM TUD SEMMIT, de közben a hetvenes évektõl a pusztai romantikára kiéhezett német turisták nyomták ide a devizát, pont emiatt a film miatt, és ma is állandóan mennek Kutasra, keresik Piroschka nyomait!

ÉS MI ERRÕL NEM TUDUNK SEMMIT!!!

MI NÉZHETJÜK HELYETTE A TORINÓI LOVAT, NEKÜNK AZ ENGEDÉLYEZETT!!!

A RENDSZERVÁLTÁS UTÁN 23 ÉVVEL!!!!!!!

MIÉRT????

MIÉRT FÉL A HATALOM ILYEN RETTENETESEN A KUTASPUSZTAI EMBEREKTÕL?
-csengõzoli-- 2012 júl. 31. - 22:51:50
(8629/8852)
Látod ez egy tökéletes példa arra,amirõl már elég sokat írtunk, azaz a média baloldaliságára! (kivéve MTV ,echo és hír)
A netes oldalak 90%-a baloldali és ma ez a legbefolyásosabb véleményformáló.
A cikk címe:
"Meghökkentõ kereséssel juthatunk a Fidesz és a Katolikus Egyház honlapjára"

Ezután hosszan taglalja a találatokat fidesz, katolikus egyház, tv2 és itt meg is áll, az olvasók jót röhögnek,már megint jól kifigurázták a jobboldalt, megint egy fricska.
Közben ha tovább nézzük a találatokat ott az MSZP.
Az illetõ,aki ezt csinálta az egész hazai politikai életre értette ,hogy krvák,de az is lehet,hogy jobbikos vagy LMP-s.
MIndenesetre az elfogulatlan HVG oldaláról ez lemaradt véletlenül.
Így volt egy Ferkó fénymásolásánál is.
Míg Palibácsin hónapokig röhögtünk minden netes oldalon, karikatúrák százai öntötték el a netet, mi volt Gyurcsány esetében?
Semmi,vagy nagyon elenyészõ érdeklõdés.
Vajon miért?
Gondolkoztál már ezen?
Hisz diktatúrában élünk,mégis a legbefolyásosabb oldalak mind-mind baloldaliak.
offtopic
-csengõzoli-- 2012 júl. 31. - 22:31:26
(8628/8852)
Látod a 6. találatot is,ugye? :D
adamnagysweetmovie 2012 júl. 31. - 22:01:48
(8627/8852)
Meglepõ és mulatságos.
Kulcsszót választani tudni kell:)
Ideológia a bugyiban (márha van bugyi:))

http://hvg.hu/Tudomany/20120730_kurvak_kereses_google
olahmiki1959 2012 júl. 31. - 19:28:30
(8626/8852)
Két különbözõ hszt. írtál, nem nagy különbséggel, a kettõnek a hangvétele kissé eltér egymástól.

Az elsõ:
Az elütéseidre nem reagáltam, - tudom egyébként, mi van a hátterében, egyszer valakinek leírtad, megjegyeztem, és nem teregetem ki, mert az nem az én stílusom, - de ami a baloldali bojkottot illeti, hidd el, én látom reálisabban a kérdést.
Nem azért, mert olyan zseni lennék, hanem ez a tapasztalatom.
Számtalan példát szoktam felhozni érveim alátámasztására, - ezek úgy látszik, "elmennek a füled mellett", pedig nem lenne haszontalan, ha mélységükben is elolvasnád, és értelmeznéd õket.
"Láss, ne csak nézz!" - mondta egyszer régen egy okos ember, és milyen igaza volt!
A világ közvéleménye tehetetlenül és passzívan nézte és nézi a legkülönbözõbb visszaéléseket, a demokrácia sárbatiprását, a jogtalanságokat, és nem tesz semmit.

Hány ezer embernek kellett meghalnia a volt Jugoszlávi területén történt borzalmakban, mire végre beavatkoztak? Pedig az itt volt a szomszédban, nem valami földrajzilag távoli helyen.
Vagy mostanában mi van Észak-Koreával?

De ha a saját történéseinket nézzük, az általad bálványozott Gyurmás Fegyenc esetét, (ezt most találtam ki, és megszakadtam a röhögéstõl), amikor az ominózus õszödi beszéd nyilvánosságra került, és még a BBC meg a CNN, meg egy csomó más külföldi tv csatornán bemondták, hogy hazudott a magyar miniszterelnök, mi történt?

Semmi a világon! - hogy saját magamat idézzem.
Egy napig volt hír, aztán másnap már a kutya sem emlékezett rá. Te tudod a legjobban. Ne dugd a homokba a fejed.

A második:
Kedves DrProtkó! (szerintem ez is k*rva jó)! - a személyeskedõ, lekezelõ hang nem éppen européer viselkedésre vall, én azt hittem hogy a nyaralással egy kissé kiengedted magadból a feszültséget, de úgy látom, ezen a téren van még munkánk, és nem is kevés.

Az, hogy én Sztálinra emlékeztetnélek a "dumámmal", az csak rád nézve kínos, hogy mi jár a fejedben, mirõl mi "ugrik be" neked, arról nem én tehetek.
Mindenki abból gazdálkodik, amit élete során magába szívott.

"Jó lenne, ha elgondolkodnál, és elfogadnád,
hogy a politika szimbolumokkal (is) operál,
és ez nem a hibája, vagy a hátránya. Egyszerûen ilyen a világ."

Aha.
Ez igaz volt mondjuk száz évvel ezelõtt. Mármint a szimbólumokkal való operálás.
Manapság mindent a kõkemény racionalizmus határoz meg, a világpolitikát meg pláne.
Még egy példa, ígérem, az utolsó, csak most jutott eszembe.

Tudod Proti, Törökországban kõkeményen elnyomják a kurd kisebbséget, korlátozzák a jogaikat, idõnként még az is elõfordul, hogy néhány kurd valamilyen rejtélyes módon elhalálozik a nagy igyekezetben, és mi történik?
Semmi érdemleges.
És miért?
Mert Törökország földrajzi helyzete olyan, - a NATO erõk Törökországban állomásozó flottái ellenõrzésük alatt tudják tartani az egész Földközi-tengert, és ezzel a Közel-Kelet egyik legfontosabb stratégiai pontját tudhatják a magukénak, - tehát emiatt Törökországnak mindent elnéznek, még ezt a felháborító, a kb. 20 milliós kurd kisebbségnek a jogtiprását is.

Utolsó megjegyzés.
Ha elhagyod a lekezelõ, vállon veregetõen lenézõ stílust - legalább velem szemben, - attól még ugyanolyan jókat tudunk "dumcsizni", mint eddig.
Szia!
-csengõzoli-- 2012 júl. 31. - 19:06:50
(8625/8852)
Eleve a sors is úgy akarta,hogy Miklós és Miki játszon egymással :D
Egyikük Eric Clapton elsõ lemezét 2015-re tette, másikuk 2135-re :D
drProktor 2012 júl. 31. - 18:24:16 Előzmény olahmiki1959
(8624/8852)
"hogy mondjuk az egész "(. . . )ha a világ halálra röhögné magát a fideszen, az milyen következményekkel járna?
Semmilyennel. Az egész világ továbblapozna az újságjában, és öt perc múlva már senkit sem érdekelne"

Mikike!
Tudod, kire emlékeztetsz engem ezzel a dumával?
JoszifViszarionovicsSztálin elvtársra,
õ kérdezte meg egy alkalommal, hogy
"Miért? Hány hadosztálya van a pápának?!"

Jó lenne, ha elgondolkodnál, és elfogadnád,
hogy a politika szimbolumokkal (is) operál,
és ez nem a hibája, vagy a hátránya. Egyszerûen ilyen a világ.

Egyébként ha már nekem nem hiszel,
éppenséggel hõsöd,
aMiNagyvezírünk(ÉgiJel) maga is elítélte a cinizmust!
drProktor 2012 júl. 31. - 18:07:42 Előzmény kõmacska
(8623/8852)
"az egész világ halálra röhögi magát a fideszen"

Nem oly nevetséges az, gyermek!

A kádárizmusban se nagyon nevettek a világ országai, persze,
ha ugyanaz lenne, a változatosság kedvéért "tökben", azon már tán nevetnének.
A FizeSS igen zokon vette azt is, hogy az ellenzék kivonta magát (sztem nagyon helyesen),
az "alkotmányozásból" is.

A megszólalóknak gõze sincs a demokráciáról, azt jól látom!
drProktor 2012 júl. 31. - 17:59:41 Előzmény olahmiki1959
(8622/8852)
Szia OláhMiki! Nem kevésbé!

Remélhetõleg nem az elütéseimmel vannak problémáid, ha mégis, azokkal is,
akkor nem tudok segíteni,
de próbálj koncentrálni, remek alelnökötökre és politikai héroszotokra, SchnittPlagira.

Valóban, itt nem részletetezendõ okból, átlagosnál több az elütésem.
Mint eddig szinte állandóan.

Természetesen egy összehangolt balokldali bojkot akkora föltûnést keltene,
hogy még a leghülyébb(legtájékozatlanabb),de tényleg, még a jobboldalra szavazó is,
pontosan tudná, mirõl van szó.
De nem is ez a lényeg, hanem, a külföld.
Képzeld el a Nagyvezírt, amint kivonul nagy fittyre, 100%-os megválasztottsággal
(ilyen még a "kommunizmus" alatt se volt, persze lehet,
hogy a propagandagépezet kihozna 99.95%-ot, a hihetõség miatt).
Pl.az EU csúcsértekezletére, aztán nem állnak vele szóba,
nem fognak vele kezet, esetleg a szeme közé röhögnek.
(pl. Merkel, Barroso!)
Gondolod, ez jó lenne neki?!
Az õ idegállapotában?
(egy betegesen hiú emberrel állunk szemben!)
offtopic
-csengõzoli-- 2012 júl. 31. - 08:33:04
(8621/8852)
Seven7Crown 2012 júl. 31. - 01:11:12
(8620/8852)
Orbán a “két legyet egy csapásra” címû mûsorát adta elõ!
Amíg a saját hibáit próbája a brüsszeli arisztokratákra kenni /akiknek a pénze most piszkosul kéne/, inkább a mára jól bevált receptet próbálja meg Románban is alkalmazni, és a népet, a gyûlölet felhasználásával maga mellé állítja!
/Mint Vonát a Jobbikkal, és híveivel, akik tüntetéseikkel, 2006-óta mindent elkövettek hatalma megszerzéséért!/
Ráadásul egy új “Uniót” is vizionált egyben, ahol elég érdekes módon érvényesülne a demokrácia!
Elõször a lengyelekkel akart szövetségre lépni, de Kaczynski halála megakasztotta tervét, és most azzal próbálkozik, hogy durván beleavatkozik egy másik ország belpolitikájába Tökös Laci segítségével, akirõl kiderült, hogy egy szemét állat, és vele próbál szövetkezni!
De, hogy nehogy valami hiba csússzon a számításba, így még gyorsan hozzáteszi:
“Hogy a mi népünk aféle félázsiai, aminél más szabályok érvényesülnek, mint tegyük fel a skandinávoknál hogy ez a harcias fél ázsiai magyar nép, mindenre kapható.”
Még arra is, hogy saját szerettei gyilkosa elõtt tisztelegjen, és õ meg csak röhög a markába, és él a pénzünkön, mint Marci hevesen!

Úgyhogy ez a megjegyzés most nem sértés volt, hanem a gyûlölet eszköze, amivel minket tud inspirálni, és hergelni mások ellen!
offtopic
kõmacska 2012 júl. 31. - 00:15:14
(8619/8852)
Kérdezném, hogy miképpen hiányozhat egy ilyen film a Port adatbázisából? http://www.youtube.com/watch?v=H0m1h8P-4aM
Ez egy német film, ami MAGYARORSZÁGON játszódik, és ezt kell tudni róla:

"Gyakran gondolok Piroskára"
Szobrot avattak Hugo Hartungnak Székkutason. A német író Gyakran gondolok Piroskára címû mûve az egész világon híressé tette a települést, ahol még ma is gyakran gondolnak az egykor cserediákként oda érkezett Hartungra. Az érettségi után Magyarországra utazó Hugo Hartung említett regénye az ötvenes években világszerte ismertté tette az országot és a hódmezõvásárhelyi vidéket.
A saját élményekbõl merített regény szerint a tizenkilenc éves egyetemi hallgató Lipcsében az egyetem hirdetõjén olvasta a magyar cserediák-felhívást. Így került Hartung az akkori Vásárhelykutasra, a hatalmas tanyavilág megbecsült és népszerû körorvosához, Csiky Jánoshoz. A doktor talán azért vállalta fel a német "idegent", hogy két fia elõbbre jusson a német nyelvben. Hartung önéletrajzi adatai szerint mindez 1922-ben történt, de rövidke - néhány hetes - tartózkodása óriási hatást tett rá. Megérkezése után nem sokkal találkozott Piroskával, az állomásfõnök lányával, akibe beleszeretett. Több mint negyven év után feleségével tért vissza Magyarországra az író, és találkozott Piroskával, akivel újra felkeresték Kutaspusztát. Piroska valójában nem is létezett. Tóth Imre helyi lelkipásztor kutatásai alapján az állomásfõnök és Piroska valójában nem is létezett, a regényben szereplõ lány Késõi Katalin, az egykori közismert hódmezõvásárhelyi patikus lánya. Elõkerültek évtizedes levelezéseik, és kiderült, szerelmük mindvégig plátói maradt. A könyv világsikert hozott. A filozófiából doktorált Hartung harminckét év után vette elõ a pusztai történetet. 1954-ben jelent meg könyve Gyakran gondolok Piroskára címmel. A könyv világsikert hozott, több millió példányban kelt el.
A film, amely szinte az összes, Magyarországgal kapcsolatos sztereotípiát felvonultatja (puszta, csárdás, magyar vendégszeretet és szilajság stb.), nagy népszerûségre tett szert német nyelvterületen. Így a nézõkben még inkább megerõsítette a Magyarországról és a magyarokról alkotott képüket...A regénybõl nagysikerû, gyakran játszott német film készült, amelynek hatására a magyar pusztai romantika máig vonzza a turistákat.
offtopic
kõmacska 2012 júl. 30. - 23:36:23
(8618/8852)
Szerintem csak az számít, aki valódi teljesítményt le tud tenni az asztalra, és hosszú távon annak lesz hatása. És annak nincs szüksége a parlamentre. Szerintem a hatalmat nem kell megszerezni, mert az MÁR VAN. Egészen addig van, amíg valaki azzal törõdik, amivel meg lett bízva, amilyen felelõsség rá lett ruházva. Amíg felelõsséget érez azért, amivel megbízták, addig hatalmat is kap hozzá. Szerintem ez az, ami fontos és lényeges. És ebbe nem is lehet belekeseredni. A keserûség oka az, ha olyan terhet próbálok felvenni, ami nem az enyém, ha olyan szerepet próbálok eljátszani, ami nem rám van szabva, csak a külvilág megpróbál lenyomni a torkomon. Nehéz megtanulni, hogy abból a rengeteg mindenbõl, ami körülvesz és amit hozzámvágnak, ki tudjam választani, hogy valójában mi az én dolgom, szerepem, feladatom, terhem. Ez nehéz és sok türelmet, figyelmet igényel, teljesen sohasem fog sikerülni; de minél inkább sikerül, annál inkább a helyemre kerülök, annál könnyebben és jobban érzem magamat, annál kevésbé befolyásol a külvilág, annál kevésbé vagyok kiszolgáltatva neki és annál több valóságos dolog telik tõlem. Alapvetõen szerintem ez a kérdés, mert ez az igazi erõ és hatalom forrása, nem a parlament. Ott csak birkák vannak és paprikajancsik.
adamnagysweetmovie 2012 júl. 30. - 23:08:20
(8617/8852)
Amúgy én az összefogást tartanám követendõnek, de ha arra képtelen ez a béna ellenzék, legalább annyi legyen bennük, hogy bojkottáljanak.
Ne asszisztáljanak mindehhez a gyalázathoz.
Ennyi.
offtopic
kõmacska 2012 júl. 30. - 23:06:35
(8616/8852)
Tudod, azt gondolom, hogy az egész kérdésnek az az alapja, hogy mit gondolok a hatalomról. Mikor van hatalmam? Mondjuk, szûkítsük le a hatalom kérdését arra, hogy mikor van legitim hatalmam?
Nem elõször hallom azt a választ, hogy akkor, ha a külvilág elismeri azt. Tehát, ha a külföld rámbólint, akkor aztán valóban hatalmam van, hiszen a külföld elismer.
Aztán, azt is hallottam, hogy akkor, ha a cégbíróság bejegyzett. És mivel, állítólag a fidesz nem is volt bejegyezve a cégbíróságon akkor, amikor megnyerték a választásokat, ezért tehát nem is nyerték meg, mert nem is léteztek, tehát a hatalmuk illegális.
Egyébként ugyanezt hallottam már az egész köztársasági államformával kapcsolatban is - hogy Magyarországon soha nem hoztak olyan törvényt, amivel eltörölték volna a királyságot, tehát Magyarország államformája jogilag a mai napig királyság, ezért minden regnáló hatalom illegális és törvénytelen.

De mi igazolhatja a hatalmamat? Mitõl lesz legális, jogos hatalmam? Egyáltalán mitõl lesz hatalmam?
Nekem a legkedvesebb példám erre a kõszegi vár védelme. Mi igazolta azt, hogy a kõszegi vár Jurisich hatalmában van? A külvilág elismerése? (Épp el akarta foglalni a szultáni haderõ, Bécsnek pedig esze ágában sem állt segítséget küldeni). Vagy az aktuális, reális erõviszony? Nyilvánvaló, hogy a reális erõviszony alapján a vár nem maradhatott Jurisich hatalmában. Egy "demokratikus választást" a török elsöprõ fölénnyel megnyert volna. Akkor mégis mi? Szerintem a felelõsségérzet. A tudat, hogy rám van bízva ez a vár és ezek az emberek, felelõs vagyok értük, egyszerûen nem tehetek mást, mintsem megpróbálok kitartani, ameddig lehet. Amiért felelõs vagyok, az rám van bízva, és afelett hatalmam is van. És ezt ki igazolja?
Ugyan kinek kellene igazolnia? Semmiféle igazolást nem igényel, hiszen a felelõsséget senki nem hatalomként érzékeli, de a gyakorlatban mégis úgy mûködik. A gyakorlatban Kõszeg Jurisich hatalmában volt, és senki nem is bírta elvenni tõle. Tehát az az enyém, amiért felelõs vagyok. Amiért nem vagyok felelõs, az nem is az enyém, és az nincs a hatalmamban. Akárhogy is erõlködök, ha vért hányok az erõlködéstõl, akkor sem kerül a hatalmamba; mert felelõsség nélkül nincs hatalom. Az egy dolog, hogy parlamentesdit meg kormányosdit játszogatnak bizonyos nagyfiúk és nagylányok. Egymásnak adományoznak rangokat meg címeket meg bársonyszékeket; de felelõsség nélkül nem hatalmuk van, csak függõségük. Mindenki függ a felettesétõl, meg a külföld elismerésétõl... A legnevetségesebb párt talán a Jobbik, Vona Gabcsival, Novák Elcsivel, Túró Dorcsival, Szegedi Csancsival... te jó ég, ki hiszi el, hogy ezeknek az embereknek valós hatalma van bármi fölött?
adamnagysweetmovie 2012 júl. 30. - 22:50:44
(8615/8852)
Ponta sem érdekelt enkit Brüsszelben, csak elõírták, hogy tartsa meg Basescut.
Elõbb utóbb Merkelék sem fogják védeni Orbánt, fõleg hogy Merkel is bukóra áll az õszi választások elõtt...
Ez az EU, nem a hidegháború meg nem Szíria.
adamnagysweetmovie 2012 júl. 30. - 22:47:15
(8614/8852)
Igen, ebbe a demokrácia kiüresítésébe nem szabad továbbmenni, egyesével induló pártokat Orbán vígan ledarálja a sunyi félázsiai módszereivel.
A regisztráció csak egy a sok lépés közül, amivel ellehetetlenítette a demokratikus versenyt. Ehhez nem szabad asszisztálni, legfeljebb egy teljes ellenzéki kerekasztallal. Ez sok apatikus választónak is visszaadhatná a reményt, legalább arra, hogy a demokrácia visszaállítható. Persze ennél sokkal több kéne, de enélkül csak "félázsiai származékká" tehetnek minket a ""kereszténydemokrata"" ideológusaink...

Most 18%-on áll a Fidesz, ehhez jön még egy sötét 10%-os Jobbikos - hát nekik való ez a demokrácia.
Eleve ha látja a világ, hogy Orbán 28%-ra korlátozta a cenzust, az már necces, de ha aztán mind a 28% egy hortysta és egy rasszista pártra szavaz, az tökéletes bizonyítványt állít ki a "centrális erõtérrõl".
Ezután bárhova kaphatunk politikai menedékjogot, még az iráni rezsim is megsajnál minket....
olahmiki1959 2012 júl. 30. - 22:22:16
(8613/8852)
"ezzel igazán nagy fegyver kerül a demokratikus erõk kezébe, mert az egész világ halálra röhögi magát a fideszen."

Engem mindig a gyakorlati következményei érdekelnek a történéseknek.
Az, hogy mondjuk az egész világ halálra röhögné magát a fideszen, az milyen következményekkel járna?
Semmilyennel. Az egész világ továbblapozna az újságjában, és öt perc múlva már senkit sem érdekelne, hogy mi történt ebben a kis országban.
Engem sem érdekel, - eléggé el nem ítélhetõ módon, - hogy mi történik mondjuk Mianmarban, vagy a Szendvics-szigeteken. Ha a híradóban bemondják, néhány bejátszott képpel, hogy az ottani kormány milyen antidemokratikus módon bánik az ellenzéki erõkkel, megcsóválom a fejem, amivel a mélységes felháborodásomnak adok hangot, aztán máris jön a következõ hír valami egészen más témáról, és elfelejtem az egészet.
Mert ilyen az emberi természet, sajnos.
Amikor 2006-ben az EU parlamenti képviselõknek nagy kivetítõkön bejátszották a rendõreink által véres masszává szétlõtt emberi arcokat, az ottani képviselõk csak a vállukat vonogatták, nem nagyon tudták, hogy mit is kellene tenniük.
Pedig az nem egy földrajzilag távoli országban történt, hanem Európa közepén.

És, lett valami következménye?
Semmi a világon.
Azt mondták, hogy ilyen belsõ ügyekbe nem akarnak beleszólni, oldjuk meg magunk.

Egy ilyen, - persze csak elméleti síkon megtörténõ - választási eredmény sem érdekelne senkit.

Amikor a 80-as években a szovjet légierõ lelõtt egy - ha jól emlékszem - dél-koreai utasszállító repülõgépet, az egész világ felháborodott, mert a gép utasokkal volt tele, csak néhány kilométerrel eltért a hivatalos útvonaltól.

És semmilyen következménye nem lett a dolognak. A világ néhány napig háborgott, aztán elfelejtette az egészet.

Mi volt a csernobili atomkatasztrófával?
Az atomerõmûbõl kiszabadult radioaktív felhõ Skandináviát is elérte, veszélyeztette, a szovjetek nem figyelmeztették az ottani országokat, és a jogos felháborodáson kívül ott sem történt semmi.

Ezzel a néhány példával csak azt akartam érzékeltetni, hogy ne ringassuk magunkat semmiféle illúziókba, ami az úgynevezett "közvéleményt", a kultúr világot, a demokratikus országokat illeti.

Felháborodáson és sopánkodáson kívül a kisujjukat sem mozdítják, amikor segíteniük kellene valakin, vagy valakiken. Sajnos.
offtopic
kõmacska 2012 júl. 30. - 21:02:36
(8612/8852)
Hát, ennek a gondolatnak az lenne a logikus folytatása, hogy a többi párt ne is induljon a választáson, bojkottálják a szavazást, mert ezzel aztán végképp lejáratják a fideszt. Mert ugyebár, ha a többi párt elindul a választáson és a kutya sem szavaz rájuk, akkor azzal õk lesznek gúny tárgyaivá. Tehát ahhoz, hogy igazán nevetségessé lehessen tenni a fideszt, a többi pártnak nem szabad elindulni a választáson, és ezzel igazán nagy fegyver kerül a demokratikus erõk kezébe, mert az egész világ halálra röhögi magát a fideszen.
offtopic
vénasszonyok -nyara 2012 júl. 30. - 20:28:18
(8611/8852)
" Érted jöttünk elvtárs, nem ellened!"
offtopic
vénasszonyok -nyara 2012 júl. 30. - 20:27:37 Előzmény kõmacska
(8610/8852)
Már nem is válaszol, mert elvitték.
olahmiki1959 2012 júl. 30. - 20:25:44
(8609/8852)
Szia!
Elég régóta nélkülöznünk kellett intellektusodat, de a vakációból visszatérvén, úgy látom, még nem igazán sikerült felvenned a logikus gondolkodás kétségtelenül bonyolult fonalát.

Elolvastad, hogy mit írtál le? Beidézlek saját magadnak:

" Ha a szavazásra jogosultaknak pl. 25%-a megy el,
és azok 100%-ban a FizeSS-re szavaznak,
az azért akkora égés a forradalmi erõnek, hogy nem sok maradna nekik hátra.

A nevetségesség tényleg nagy fegyver!"

Kár, hogy nem folytattad a gondolatmenetet. Ugyanis lehet, hogy a FizeSS - hogy az általad használt kifejezéssel éljek - nevetségessé válna ezzel a szavazási eredménnyel, viszont akkor mit mondjunk a baloldal erõire?

Õk nem válnának közröhej tárgyává, amikor kiderülne, hogy a kutya sem szavazott rájuk???

Tudniillik az "egyszerû" szavazók, akik nem látják át az összefüggéseket, nem látnak bele a háttérben zajló politikai játszmákba, csak azt látnák, hogy a FizeSS fölcsuszamlásszerû gyõzelmet aratott, nem érdekelné õket a részvételi arány, a legitimáció, és mindenféle misztikus kifejezések, csak a puszta tény.
"A baloldal végzetesen és véglegesen megbukott" - mondanák ezek az emberek, és az ország nyilvánossága is ezt látná.
Ráadásul, ha te és a többi baloldali szimpatizáns le akarja váltani az Orbán kormányt, - amivel semmi baj sincsen - akkor a FizeSS pillanatnyi "égése" megérné nektek, hogy egyébként további 4 évig hatalmon maradjon az általatok utált jobboldal?

Ezt azért még neked sem hiszem el...
drProktor 2012 júl. 30. - 18:28:21
(8608/8852)
Azért ez igazán nagyon efgyszerû:

Ha a dzavazásra jogosultaknak pl. 25%-a megy el,
és azok 100%-ban a FizeSS-re szavaznak,
az azért akkora égés a forradalmi erõnek, hogy nem sok maradna nekik hátra.

A nevetségesség tényleg nagy fegyver!
offtopic
kõmacska 2012 júl. 30. - 18:03:33
(8607/8852)
Tehát ne menjen el választani egy darab ellenzéki sem, csak a fidesz-fanok? És az mire lenne jó?
adamnagysweetmovie 2012 júl. 30. - 18:01:35
(8606/8852)
Ha nem megy az ellenzéki összefogás, akkor bojkottot kellene hírdetni a demokratikus ellenzéknek.
Ha 18% Kubatov-bébi regisztrál, egyértelmû lesz a perverz választási manipuláció.
adamnagysweetmovie 2012 júl. 30. - 08:43:33
(8605/8852)
Zazzz, csakhogy leesett....
Orbán reméli, nem kell eltörölnie a demokráciát a gazdasági szükségszerûségek szorításában.
Hát, mostmár becsillant nekem is, mire tartja Matolcsy Káoszkapitányt:)
offtopic
kõmacska 2012 júl. 29. - 22:09:49
(8604/8852)
Lehet, hogy tévedek veled kapcsolatban, mert persze hogy nem ismerlek eléggé. De kicsit aggódom érted, és ezt nem viccbõl írom. Mármint, nem attól félek, hogy fasiszta bandák áldozatául esel, nem erre céloztam a megfélemlítéssel. De tényleg annyira talányosan írsz, mint akinek nem szabad nyíltan, egyenesen beszélnie, mert fél a megtorlástól. Mintha Virág elvtárs korában élnénk, amikor semmit sem volt szabad kimondani, nem volt szabad õszintének lenni, mert mindenhol kémek lapultak. Valamire célzol, de sajnos az egészbõl nem értek semmit, csak azt, hogy valamit nagyon nem mersz leírni.
offtopic
kõmacska 2012 júl. 29. - 15:35:45
(8603/8852)
Ráhel, az emberek virágnyelven akkor beszélnek, ha félnek a megtorlástól. Akkor rejtik a sorok közé az igazi mondanivalót, akkor mernek csak célozgatni, de nem kimondani, amire valójában gondolnak, ha azt gondolják, hogy a véleményük illegális, szembemegy a fennálló társadalmi renddel. Te meg vagy félemlítve?
Seven7Crown 2012 júl. 29. - 14:18:08
(8602/8852)
Rendben: A nevem az ellenszere a gravitációnak!

P.S.
Viszont a "macis" szöveg elcsórása elegge kicsinyesvolt!:-P
offtopic
kõmacska 2012 júl. 29. - 13:58:26
(8601/8852)
Már megkérdeztem, ami érdekelt. (Hogy mit jelent a nicked).
De ha ki szeretnéd fejteni, hogy a legutóbbi beírásod mit jelent, akkor rendben, megkérdezem. Mit jelent ez a szöveg: "csak végül nehogy visszanyaljon a fagyi, és a málnás gyõzze le a macit!:P"
Seven7Crown 2012 júl. 29. - 13:57:00
(8600/8852)
Tehát õ és Te!:-P
Azt hiszem két személy egy személyben a skizofrének kategóriája!
Lehet, hogy ebben a rejnkarnációban mégis van valami!:-P
Seven7Crown 2012 júl. 29. - 13:46:49
(8599/8852)
Bocsi: szégyen!
Seven7Crown 2012 júl. 29. - 13:44:19
(8598/8852)
Nem kéne engedned, hogy mások kiemeljék gyengeségeidet, inkább kérdezzél, mert az soha nem széh
adamnagysweetmovie 2012 júl. 29. - 13:39:56
(8597/8852)
Hallottam valamhol Rainer M János mondta (nagyjából idézem):
A magyar konzervativizmus haladó-kritikai-önreflexív irányzata (népi írók, 45 utáni kisgazdák-parasztpárt, 56os újjászervezõdések) a 70s-80s években támadt fel (táncházmozgalmak, Sáráék filmjei, Lakitelek), de a rendszerváltással félresiklott. Antal sem ezt képviselte (inkább a Horthy-kor merevségét, dogmatikusságát) és Csurka pedig végleg nem (õ pedig a jobboldali radikalizmus hagyománya felé ment el). Torgyán kisgazdái pedig Antalhoz hasonlóan bezárkózók, a kor kihívásaira megoldásokat adni képtelenek, és (Antalltól eltérõen, a radikálisokhoz hasonlóan) populisták voltak.
A magyar konzervativizmus kritikai megközelítése (Bíbó) nem vált a politikai kultúra részévé, a magyar konzervetivizmus így a rendszerváltással a Horthy-korhoz képest nem megújult/modernizálódott, hanem hibáival együtt olvadt ki a 45 utáni hibernáltságából.

Érdekes lenne ugyanezt végigelemezni a polgári-modernista-köztársaságpárti hagyomány és a baloldal tekintetében is...
Szvsz enélkül a szembenézés nélkül hiteltelen, sõt röhejes megújulásról beszélni mind a politika, mind a társadalom szintjén.
offtopic
-csengõzoli-- 2012 júl. 29. - 12:56:48
(8595/8852)
Igen,tényleg,ha 100évig élek,akkor se jutott volna eszembe,kössz. :)
Õ már nem aktív? :D
vénasszonyok -nyara 2012 júl. 29. - 12:52:53
(8594/8852)
Bácsfi Diana
offtopic
-csengõzoli-- 2012 júl. 29. - 12:51:07
(8593/8852)
Valamelyik nap gondolkodtam,de sehogysem ugrott be annak a szélsõjobbos csajnak a neve,aki annak idején állandóan botrányt okozott, aztán kiderült az apja valami állambiztonsági ember és hirtelen eltûnt,soha többé nem hallottunk róla.
Tudom ez így elég kevés infó,de hátha neked eszedbe jut... :)
Asszem még Csurkáék idejében volt,de erre se mernék mérget venni.
offtopic
vénasszonyok -nyara 2012 júl. 29. - 10:43:30
(8592/8852)
pedig Martos Flóra reinkarnációja köztünk jár.
offtopic
kõmacska 2012 júl. 29. - 09:40:29
(8591/8852)
Wow, hát ez igen... gratula. Hát, innen szép abbahagyni a sportkarriert. :) Látom, egy cikkben azt írták, "csodás pályafutása" volt, és már 2000-ben is ezüstérmes lett a sidney-i olimpián.
BicskaMaxi 2012 júl. 29. - 06:16:41
(8590/8852)
Tegnap délután az Olimpián az országúti kerékpározásban aranyat nyert! :)))
Negyven éves! Tavaly a Tour-on egy csúnya balesetet szenvedett, és akkor úgy tûnt, hogy soha nem térhet vissza, és azzal a csúnya balesettel kell abbahagynia kerékpáros pályafutását, de felállt belõle, és most MEGNYERTE AZ OLIMPIÁT! Nagyon megérdemelte, nagyon örülök neki! Hiába, "vén kecske is megnyalja a sót". :))))
offtopic
kõmacska 2012 júl. 28. - 23:48:41
(8589/8852)
Hát ezt még így sem értem, sajnos. Túl sok benne a metafora, ami nem tudom, mire vonatkozik.
Seven7Crown 2012 júl. 28. - 23:38:08
(8588/8852)
Talán így megy:
El tudom képzelni azt is, hogy Orbán még azt is szívesen venné, ha a népe kinyalná a seggét a 2/3-al, plusz a megbabonázott erdélyi talpnyalókkal Tökös Lacival az élen, ráadásul tuti felizgulna, ha látná, hogy egy általa nem finanszírozott tört, hogy vágná ketté H. Rózsi karrierjét, csak végül nehogy visszanyaljon a fagyi, és a málnás gyõzze le a macit!:P

Jó éjszakát!:DD
offtopic
kõmacska 2012 júl. 28. - 23:27:12
(8587/8852)
Mit nyert meg? Nem követtem, sajnos, csak az utolsó egy kilométert láttam, meg pár interjút a végén.
offtopic
kõmacska 2012 júl. 28. - 23:24:58
(8586/8852)
Ebbõl nem értek egy kukkot se.
Seven7Crown 2012 júl. 28. - 22:59:14 Előzmény kõmacska
(8585/8852)
Ne erõlködjél, mert amíg egy segg, csak elõnyére válhat a gyengébbik nemnek, addig a férfiaknak csak hátránya származhat belõle!:D
Fõleg ha jó nagy!:P
A reinkarnációban, pedig nem hiszek!:DD
BicskaMaxi 2012 júl. 28. - 22:59:14 Előzmény kõmacska
(8584/8852)
MEGNYERTE! :)))))
offtopic
kõmacska 2012 júl. 28. - 18:00:57
(8583/8852)
offtopic
kõmacska 2012 júl. 28. - 17:33:01
(8582/8852)
hát, nem lepõdtem meg.
offtopic
vénasszonyok -nyara 2012 júl. 28. - 16:57:42
(8581/8852)
A bankár helyén más kifejezés állott az eredeti szövegben.
offtopic
kõmacska 2012 júl. 28. - 16:07:09
(8580/8852)
"Zárjátok börtönbe az ötven leggazdagabb bankárt, és nem lesz háború többet a földön." (Henry Ford)
Seven7Crown 2012 júl. 28. - 15:49:44
(8579/8852)
Nem történt képmutatás, csupán felhívtam dakota dirink figyelmet a cigányok problémájára, akiknek belelóg a vonója húslevesbe!!!D
offtopic
kõmacska 2012 júl. 28. - 14:06:13
(8578/8852)
Seven7Crown 2012 júl. 28. - 13:27:44
(8577/8852)
Így most nem is tudom hirtelen, de kérdezzed meg Kõmacskát, mert Õ tuti jó válasszal fog szolgálni!
Utána, pedig nekem is súgjad meg, mert most már kíváncsivá tettél!:D
offtopic
vénasszonyok -nyara 2012 júl. 28. - 13:17:17
(8576/8852)
"a dakota származású Hitlert"

És Te milyen származású Martos Flóra vagy, ha szabad kérdeznem?
Seven7Crown 2012 júl. 28. - 12:48:09
(8575/8852)
Azt hiszem, hogy kormányunkat, a dakota származású Hitlert is megszálló szellem jóindulata lengi most át!:D
Ráadásul ha az IQ-ja kettõvel több lenne, akkor lépne be a képbe a nulla!:P
De semmi vész, mert ez is valami, csak most éppen nem az államilag finanszírozott matematika diadalmaskodhat, hanem a legújabb ázsiai mûvészet segítségével bemutatott Magyarország villoghat!:D

P.S.
És minél elõbb azzal a vérdíjjal, mert szeretném tudni, hogy Magyarországon ki a leghülyébb!:P
offtopic
kõmacska 2012 júl. 28. - 02:47:00
(8574/8852)
offtopic
-csengõzoli-- 2012 júl. 27. - 18:13:10
(8573/8852)
Jópofa video... :)
Ez a szám,amit küldtem egyébként nekem is nagyon bejön..
olahmiki1959 2012 júl. 27. - 18:04:22
(8572/8852)
Ez baromi jó volt, köszi!
Pavarotti egy kissé merev stílusban, de szép tisztán, telt hangon énekelt, James Brown pedig a tõle megszokott, a soul zene királyához méltó "dögös" énekstílust hozta, nagyon jól kiegészítették egymást.

Cserébe, meg hogy politizáljunk is valamennyit, bemutatom neked azt a birtokomba jutott titkos videót, amely bemutatja, hogy az MSZP hogyan próbálja rávenni Bajnai Gordont, hogy visszatérjen a magyar politikai porondra.

http://kutyaimadok.network.hu/video/kutyamacska_videok/kutya_macska_baratsag

Szia!
-csengõzoli-- 2012 júl. 27. - 14:13:19 Előzmény olahmiki1959
(8571/8852)
-csengõzoli-- 2012 júl. 26. - 16:30:20
(8570/8852)
Úgy néz ki vége a Marslakók-nak.
Béke poraira.
(a benne dolgozó emberkéket sajnálom csak,reméljük megkapják azt,amiért megdolgoztak)
Seven7Crown 2012 júl. 26. - 02:22:48
(8569/8852)
Az a baj, hogy Orbán a 2/3-ra támaszkodva, minden félkegyelmût/szélsõ jobbost/próbál uszítani a csúnya nyugat, és kapitalizmus ellen az alatt az idõ alatt, amíg Simor helyett egy fideszest, be nem tud ültetni a Magyar Nemzeti Bank élére, és utána ugyanazzal a módszerrel, amivel a magánnyugdíjakat kifosztották, most megint nekiállhatnak fosztogatni, és utána osztogatni egymás között!
Majd kiáll fajgyûlölõ hívei elé/akik addigra már újra biztos szavazók lesznek a határon túli rajongókkal együtt/ Orbán, és elmondhatja diadalittasan, hogy: Én megmentette a Hazát, ráadásul kirúgtam újra az IMF-t, visszautasítottam a mocskos pénzüket, és megnyertük a háborút az EU-val szemben is!
/Igaz EU-s ország vagyunk bár ez nem számít!!!:D/

A Magyar egy harcos nemzet, és senki nem diktálhat az országnak, az "idegenek", pedig örüljenek, hogy itt maradhatnak, mert ha véletlenül kinyitjuk a szánkat, akkor lehet, hogy azok az emberek fognak pofon vágni, vagy vérdíjat kitûzni a fejünkre, akik most az 1997 végén hírtelen eltûnt Csatáryt védik!

És milyen érdekes, hogy Orbán, 1998 elején hatalomra jutva, nagyon sok dolgot megtehetett! Többek között akkor egy, egy személy eltüntetése sem okozhatott nagy gondot a mi Ronáldónknak!
Azt hiszem, hogy ezt nevezik „hivatali visszaélésnek” valaki javára, amivel még Gyurcsányt is megvádolták annak idején, és most még a végén Orbánnál is elõfordúlhat!:) /De természetesen, most csak a "visszaélt hivatali hatalmával" felvezetõ szöveg lenne azonos!:D/
-De Gyurcsány már tisztázta magát!

(Bár szerintem a jobbikosok ennek az ellenkezõjével sokkal jobban kiegyeznének, de a vérdíjak ennek ellenére is elképesztõek! Persze most sehol sincsen Pintér Sándor, aki beosztásától eltekintve, elképzelhetõ, hogy Tasnádi Péter mellett jobban érezné magát, mint egy ország élén Orbánnal!
Viszont az utóbbi, tényleg több pénzel jár!:D

És végül lássuk be, hogy ennek a gyilkosnak/Csatáry/ az ügye, egy kimondottan a nevetséges, de egyben tragikus példája az emberi „hüjeségnek is”!
Viszont szegénységi bizonyítványa a magyar hatóságoknak, másrészt,/ és ezt tudom, hogy fájni fog!/ de a magyar embereknek,/akik rabjai a miniszterelnök árny politikájának, csak most még nem tudnak róla!/, az egyháznak, és végül de nem utolsósorban, Orbánnak!

És vicces, mert ugye ott van Orbán magánhadserege, amirõl most kiderült, hogy ez a szervezet csak Brad Pitt játékfegyvereitõl, és a zombiktól tudja megmenteni hazánkat harisnyával a fején, de ha egy öreg tata leszerelése a feladat, akkor már majdnem kapitulál az ország annak ellenére, hogy még a címet sem nekik kellett kinyomozni!

Viszont ez az egész mélységesen szomorú, mert most már az Isten sem mossa le Orbánról/és lassan az országról sem:(/, hogy szélsõséges nézetekkel próbál a felszínen maradni, és ezzel a harci kedvel megfertõzve honfitársainkat újabb választásokat megnyerve, akar élõsködni a pénzünkön mint Marci hevesen a csinos kis apparátusával, csak éppen az a gond, hogy mindennek vége lesz egyszer!
És akkor 3-ra már talán sikerül az IMF-el megállapodnunk?:P
Kész kabaré, ami ebben az országba megy, de egyben félelmetes is, hogy egy ember/Orbán!/ ilyen ördögi húzásokkal képes mozgatni a szálakat a hatalom megszerzése, és megtartása érdekében!
Döbbenet!
offtopic
vénasszonyok -nyara 2012 júl. 25. - 23:07:37
(8568/8852)
Barnabás (9hetes)
vénasszonyok -nyara 2012 júl. 25. - 21:48:34
(8567/8852)
Az már olyan régen történt. Felesleges a múlton rágódni. Azért õ biztosan nagyon jó ember. Megérdemli a kiemelt nyugdíjat. Ha tudsz esetleg bankszámlaszámot, gyûjthetnénk is neki.
olahmiki1959 2012 júl. 25. - 19:58:22
(8566/8852)
"Egy rendõr szolgálati fegyverével lõtte magát fõbe egy középkorú férfi szerdán Budapesten, a IX. kerületi Balázs Béla utcában - értesült az MTI. A férfi lakásán bejelentésre jelent meg két rendõr (közülük az egyik próbaidõs), intézkedni kezdtek, majd dulakodás alakult ki. Eközben a férfihoz került a járõr szolgálati fegyvere, amellyel fõbe lõtte magát.
A Budapesti Rendõr-fõkapitányság annyit közölt, hogy a rendkívüli haláleseti osztály közigazgatási eljárás keretében vizsgálja az eset körülményeit.
Nagy Zsófia, az Országos Mentõszolgálat sajtóügyeletese azt mondta, a mentõk már csak a halál beálltát tudták megállapítani, a halál okát igazságügyi orvos szakértõi vélemény állapítja majd meg."

(Ez akkora csacsiság, hogy szerintem még Csengõ sem hinné el, pedig õ aztán...)

A hírügynökségeknek, meg fõleg a rendõrségnek ennyire azért nem kellene hülyének nézniük a magyar lakosságot.

Elmondom, hogy szerintem nagyjából hogyan történhetett a dolog.
Miután egyelõre nem tudjuk pontosan mi történt, akár még ez is igaz lehet.

Két rendõr kimegy egy lakásra, ahol egy agresszív, fenyegetõ magatartású ember várja õket. Intézkedni kezdenek vele szemben, megpróbálják igazoltatni, letartóztatni, talán megbilincselni, hogy bekísérjék, az illetõ ellenáll, dulakodni kezdenek, az egyik rendõr, - talán a próbaidõs - a gyakorlatlansága miatt megijed tõle, fegyvert ránt, a fegyver az izgalomban véletlenül elsül, az illetõ meghal.

Váratlan fordulat, jön a kapkodás, hogy most mi legyen, a fickónál nem volt fegyver, indokolatlan volt a lelövése, baj lehet a dologból.
Kitalálják, hogy a rendõrségi vizsgálatkor majd azt kell mondani, hogy a dulakodás közben valahogy a férfihoz került a pisztoly, amivel fõbe lõtte magát. A próbaidõs rendõr kap majd egy jó alapos fejmosást, hogy miért engedte elvenni a fegyverét, de ennyivel megúszható lesz a dolog.

Néhány kérdésem az üggyel kapcsolatban, függetlenül attól, hogy valójában mi történt, ezek általános kérdések:

Egy agresszív, veszélyes emberhez miért egy olyan kéttagú járõrt küldenek ki, akik közül az egyik egy tapasztalatlan, próbaidõs rendõr?
Életszerû -e, hogy egy dulakodás után megszerzett fegyvert a támadó férfi nem a rendõrök ellen fordít, hanem saját magát lövi vele fejbe?
Milyen kiképzést kapnak ezek a rendõrök, ha ketten sem tudnak legyûrni egy fegyvertelen embert, sõt, az még meg is tudja szerezni egyikük pisztolyát???

A BÛNÜGYI TECHNIKUSOK MÉG A HELYSZÍNEN MEGVIZSGÁLTÁK-E A KÉT RENDÕR ÉS AZ ELHUNYT KEZÉT, HOGY MELYIKÜK KÉZFEJÉN VOLT LÕPORNYOM, AMELY BEBIZONYÍTHATNÁ, HOGY VALÓJÁBAN KINEK A KEZÉBEN SÜLT EL A FEGYVER???

Ezek az én kérdéseim, - aki ugyan nem vagyok szakértõ, de gondolkodni azért megpróbálok néha.

Ha kiderül, hogy minden úgy történt, ahogyan az az elsõ tudósításokban megjelent, akkor viszont az a véleményem, hogy a rendõrség talán több hasznot hajtana, hogyha a testület tagjai elmennének utcát söpörni, vagy képes levelezõlapokat árulnának hétvégenként a turistáknak a Városligetben.
Mert ez lesújtó, ha ilyesmi megtörténhet...
offtopic
kõmacska 2012 júl. 25. - 19:25:57
(8565/8852)
"úgy tudom, a Parlament nemrég megszavazta azt a törvényt, mely szerint a kommunizmus alatt elkövetett emberiesség ellenes bûnök sem évülnek el."

"1994-ben, abban az esztendõben, amikor az ’56-os forradalom leverésében és az azt követõ megtorlásokban pufajkásként segédkezõ Horn Gyulát miniszterelnökké választották, akkor adták át a Magyar Televíziónak Chrudinák Alajos és Kubinyi Ferenc legújabb filmjüket, „Ávósok – A kommunista párt terrorszervezete” címû három részbõl álló dokumentumfilmjüket. És ebben bizony nemegyszer elhangzik az ÁVH-alapítók adatainak felsorolásakor, „vallása: izr.”. A filmet azon nyomban betiltották. Az errõl szóló hírt pedig Kocsis L. Mihály, akkoriban mûsorigazgató írta meg Kubinyi Ferencnek.
A levél:
(Kelt Budapest, 1994. március 25. Ikt. sz.: M/69/94. Feladója Magyar Televízió, Kocsis L. Mihály mûsorigazgató)
Kubinyi Ferenc történész úrnak
Tisztelt Kubinyi Úr!
Szeretném tájékoztatni arról, hogy az Ávósok I-III. címû dokumentumfilm ismétlését, amely a Magyar felmúlt – a törvénytelen szocializmus címû történelmi sorozat részeként került sugárzásra a Magyar Televízióban, dr. Nahlik Gábor alelnök úr utasítására vettük ki a mûsorból. Tájékozódásom szerint erre valóban az izraelita hitközség, illetve különbözõ zsidó szervezetek tiltakozására került sor.
Az említett szervezetek és név szerint dr. Schweitzer József fõrabbi kifogasolták az ávós tisztek életrajzában a zsidó származás túlhangsúlyozását, amelyre most, a Holocaust 50. évfordulóján különösen érzékenyek zsidó, illetve zsidó származású polgártársaink. Az Alelnök úr a Fõrabbi úrral folytatott beszélgetésen végül is akceptálta ezt az észrevételt, s ezért hozta meg a fenti intézkedését.
Arról pillanatnyilag nem tudom tájékoztatni, hogy vajon sor kerülhet-e a sorozatnak egy késõbbi, kevésbé érzékeny idõpontban történõ megismétlésére.
Kérem, fogadja el tájékoztatásom, egyben szeretném felhívni a figyelmét arra, hogy levelemnek publikálásához semmilyen formában nem járulok hozza.
A fentieket Önnek válaszolva, személyes tájékoztatásul adtam. Megértését köszönve, szívélyes üdvözlettel:
Kocsis L. Mihály (s.k.)"
olahmiki1959 2012 júl. 25. - 18:50:02
(8564/8852)
"Megtaláltuk Mátsik Györgyöt, aki ügyészként kíméletlen vádbeszédében halálbüntetést kért Mansfeld Péterre. A férfi nyugdíjas éveit a budai I. kerületben éli feleségével – írja a Magyar Nemzet hétfõi számában."

Ennek az embernek köszönhetõ többek között, hogy az akkor még fiatalkorú Mansfeld Pétert, - aki kisebb súlyú köztörvényes bûncselekményeket, többnyire lopásokat követett el, - halálra ítélték, megvárták, amíg betöltötte a 18, életévét, és demonstratív módon felakasztották.

Mátsik György ügyész - aki tehát az 56'-os megtorlásokban tevékenyen részt vett, és emberek haláláért közvetlenül felelõs, - ezek után a múlt rendszer kádereinek mondhatni szokásos életútját futotta be, a 60-as években felsõ vezetõi pozíciót töltött be egy országos nagyvállalatnál, a rendszerváltást követõen pedig két utazásszervezõ cégben is érdekeltségei voltak.
Ma teljes nyugalomban, háborítatlanul, elegáns környezetben, feltehetõleg több százezer forintos nyugdíjból él, és az eltelt évtizedek alatt senki sem kérdezte meg tõle, hogy ugyan, ennyi idõ elteltével, nincs-e némi lelkiismeret furdalása amiatt, hogy egy fiatal gyerek halálra ítélésében kulcsszerepet játszott?

Ebben nem vagyok biztos, de úgy tudom, a Parlament nemrég megszavazta azt a törvényt, mely szerint a kommunizmus alatt elkövetett emberiesség ellenes bûnök sem évülnek el.

Ennek jegyében várhatjuk-e, hogy Mátsik Györgyöt felelõsségre vonják-e az 50-es években játszott szerepe miatt, emberek halálában játszott konkrét felelõssége miatt?...

Kíváncsi vagyok, - valószínûleg nem csak én, - hogy ebben az ügyben történik-e valami.
Seven7Crown 2012 júl. 25. - 00:36:46
(8563/8852)
Orbán szabadságharca kiteljesedett!:P
Most már rendezõdet a sorok!
Miniszterelnökünket támadja az EU, a Világ, de most már Szabó Máté általános ombudsman is, azokkal együtt, akik nem az õ érdekeltségi körébe tartoznak!

Csak az a gond, hogy ezt az érdekeltségi kört nem Magyarországnak, de még csak nem is Nagy Magyarországnak hívják!:P

A "Nagy Magyarország szöveg" csak egy csali, amire a reményvesztett fiatalok ugranak, a körítés, pedig hazánk erkölcsi szétzilálására szolgál/H.Miklós szobor avatás; vérdíj a Kurucinfo részérõl/!

-De itt van pl. az új felsõoktatási törvény/ez most úgy is nagyon aktuális/, ami a szellemi tõkénknek tette be a kaput, és azon keresztül a munkaerõpiacot is negatív módon fogja érinteni!

-A közgazdaság orbanizálása, emberek millióinak életét nehezítette meg, akik elveszítették lakásukat, munkájukat, családjukat, ráadásul a "harc az adósság ellen" politika oda vezetett, hogy szégyenszemre az IMF-et is vissza kellett könyörögni, mert bár elõször Orbán nagy mellénnyel kirúgta õket innen, de most mégis csak jól jönne az a kölcsön, annak ellenére, hogy beígérte az államadósság csökkentését, ahogy a munkahelyek növelésének számát is, de maradjunk annyiban, hogy ebbõl eddig semmi nem jött össze!:P

És enne ellenére Áder mégis aláírta a pénzügyi tranzakciós illetékrõl szóló törvényt, amely az IMF-hitel egyik feltétele, de Orbát valahogy még ez sem érdekli!

Szavazóit hülyére véve megint felelõtlenül cselekszik, és szórakozik, hazárdírozik, de most már minden jel arra mutat, hogy úgy akar eljárni, mint a magánnyugdíjpénztárak esetében, viszont erre idõ kell, húzni a tárgyalásokat amíg Simor mandátuma le nem jár, és utána egy fideszes emberét beültetve helyére kirúghatja innen férfiasan újra az IMF képviselõit, és bejelentheti, hogy tessék megnézni, Én annyira profi vagyok M.Gyuri barátommal együtt, hogy életben tartottuk a Hazát, és Országunk biztos lábakon áll segítség nélkül is!
Azt, persze majd elfelejti közölni, hogy igaz ez csak a ti pénzetek amit szórunk, és hogy fûnek, fának tartozunk, viszont ha a csel mûködik, akkor az egy ideig alapja lehet a Vezér magasztalásásának, és a Mennyekbe a repítheti!
Most már tuti, hogy a Magyar Nemzeti Bank a cél!
Pl. S.Gabinak, ugyancsak van tapasztalata az ilyen fosztogatásba!:P
Mondhatnám profi a szakmájában!:P
Végül miért is ne?
Valahonnan kell lé, csak az a baj, hogy ha erre spekulálnak, akkor az katasztrófa lenne, mert ez az utolsó tartaléka az országnak!

És még, persze kell juttatni némi alamizsnát annak a pár félkegyelmûnek is, akik harciasan összehozták nekik a gyõzelmet, és a hatalmat!
Budaházy György, Toroczkai László, Vona Gábor, na és a többi seggfej is kaphat valamit, de azért nem kell túlzásba esni, mert a végén még nem jut semmi Simicska Lajosnak, akirõl már Albert Györgyi is megírta, hogy az elsõ Fidesz kormány ideje alatt is õ volt az a sikkasztó, aki a párt pénzeit, pénztárosként megmentette Orbánéknak!
Persze azt is kifejtette, hogy D.Tamás is egy nagy nulla, ráadásul az ágyban sem túl kreatív, mert miközben erõlködik keményen, addig vagy bealszik az ember mellette, vagy végignéz egy filmet, és csak néha szól oda, hogy, drágám a fejedet hajtsad egy picit arrébb, mert pont most jön egy izgalmas jelenet, és a fürtjeidtõl nem látok semmit!:P

Persze, lehet, hogy a net-es bejegyzései is ebbõl a görcsösségébõl fakadnak!:P
/Bocsi Tomi!/
offtopic
kõmacska 2012 júl. 25. - 00:18:55
(8562/8852)
Ha neked elküldenek egy zsák aranyat, az szerinted provokáció? Tudod, mikor érzed provokációnak? Ha tudod, hogy rabló vagy, és paranoiásan félsz attól, hogy lelepleznek. Akkor mindenben csapdát látsz, egy zsák aranyban is. Akkor a zsák arany a rablásodat leplezi le.
Az Újszövetség pedig értékesebb, mint egy zsák arany.
Ha nem raboltad ki a TULAJDONOST, nem kell tartanod tõle. De ha félsz tõle, és gyilkossággal vádolod, a vádad a saját gyilkosságaidat leplezi le.
danton-b 2012 júl. 24. - 22:47:16 Előzmény kõmacska
(8561/8852)
Aranyoskám nagyon hülyének kell lenni annak ,aki azt hiszi hogy azért nem olvassa el valaki az Újszövetséget,mert még nem küldték el neki:)Így hát továbbra is fentartva azt az állítást ,hogy az elküldés provokáció volt,közlöm ,hogy én pl olvastam.Igaz nem lettem tõle mániákus mint egyesek ,a helyén tudom kezelni a dolgot.Ami pedig a náécikat illeti,attól még hogy valaki egyszer utánozza õket,még nem lesz náci ,mert a könyvégetés az egy szükséáges ismérve a nácinak ,de nem elégséges,teccik értenyi?
offtopic
kõmacska 2012 júl. 24. - 14:19:02
(8560/8852)
Bezzeg Magyar Bálint a maradék 10%-ba tartozott. Magyar Bálint TUDOMÁNYOSAN olyan zseniális koponya, hogy az MTA egyetem után rögtön beszippantotta, mint a vákuum, mert annyira ki volt éhezve Magyar Bálint elméjére. Azóta is gazdagítja a tudományt Magyar Bálint esze és szorgalma.
-csengõzoli-- 2012 júl. 24. - 14:15:30
(8559/8852)
A maradék 99-ben meg máshogy :D
Najó,természetesen elírás az elõbbi :D
-csengõzoli-- 2012 júl. 24. - 14:11:00
(8558/8852)
Szegény Gyurcsány a fénymásolóig látott el maximum.
S.P. se törte agyon magát,s szerintem ha nagyon körülnéznék kiderülne,hogy a diplomák jó része akkora kamu volt abban az idõben...
Gyurcsány esete szerintem nagyon jellemzõ lehetett.
Kisz-es elvtársnak tessék diplomát adni,nincs neki ideje most szakdolgozatot írni.
Szerintem az esetek 901%-ban így ment.
offtopic
kõmacska 2012 júl. 24. - 13:54:06
(8557/8852)
A cikket még nem olvastam el, de kapargassuk csak meg az egyik Nagytudású Kiválasztott Elit Értelmiségi szakmai hitelességét - Magyar Bálint. A wiki szerint 1977-ben szerzi meg a diplomáját, majd abban az évben(!) a MTA(!) munkatársa lesz. Persze doktori nélkül, ami hosszú távon tarthatatlan, tehát három év múlva megszerzi, dolgozata címe A lengyel mezõgazdaság 1945 utáni története. Képzelem, mennyi idõt töltött ehhez Lengyelországban önálló tudományos kutatással, rengeteg önálló munkát fektetett bele, és számtalan, saját kútfõbõl származó, a doktori címhez méltó tudományos megállapításokra jutott. Mellesleg az is érdekes, hogy Lengyelország, mint kutatási téma milyen népszerû a Nagytudású Kiválasztott Elit Értelmiség körében... "Jertek, s hogy sorsotok elõre nézzétek,: Vigyázó szemetek Krakkóra vessétek!"
(Bezzeg szegény Gyurcsány csak a Balaton-felvidékig látott el.)
-csengõzoli-- 2012 júl. 24. - 11:10:02
(8556/8852)
-csengõzoli-- 2012 júl. 24. - 10:46:20
(8555/8852)
adamnagysweetmovie 2012 júl. 23. - 23:42:42 Előzmény olahmiki1959
(8554/8852)
Elfogadom a logikádat, de nem osztom.

Nem tudok belemenni, de szerintem ez a humánumról szól, és a magyar állam nem volt humánus, már a numerus clausussal sem (amikor Hitler még csak egy festõ volt Bécsben), és a munkaszolgálattal sem.

Nem éreztem, hogy Frank az egész magyar nemzetet tenné felelõssé, ezt te mondod - de az államot mindenképp, illetve azokat, akik résztvettek mások megalázásána-kihasználásának végrehajtásában. Miért ne tehettek volna mást, ezt így általnosságban nem lehet kijelenteni, mindenki a maga területén 1920-tól kezdve tehetett volna kicsit mást.
Persze így utólag könnyû ezt belátni, elismerem, de akik folyamatosan reflektáltak a korra és önmagukra, azok már akkor, már a 20s években belátták és megpróbáltak nemcsak passzívan sodródni. De sokan azt mondták 1920-ban, majd 30-ban, majd 40-ben is, hogy ennyi még belefér, jó nem túl humánus, de mit tehetek én? Teszem a dolgom.

Szerintem az törjön a másik felett pálcát, aki tudja, hasonló helyzetben hogy cselekedett volna. Az a baj, ha az embereket olyan határhelyzetekbe kényszeríti a hatalom, ahol kénytelen vagy kiszámíthatatlanul viselkedni és vagy cinkosnak kell érezned magad vagy mártíromságot felvállalni. Nekem ez a holocaust és minden fékevesztett állam tanulsága (lásd az Ötödik pecsétet).

Én a gyarmati idõket nem keverném össze a holocausttal, nemcsak mert egy felvilágosodás választja el a kettõt egymástól, hanem mert az egyik egy társadalmi-gadasági szerves fejlõdés eredménye (ennyiben a rabszolgaság adottságként való elfogadása jobban magyarázható), a másik pedig egy kataklizma, a tegnap még megbecsült polgártársunknak egy 300 évvel ezelõtti rabszolgasorba taszítása...

A dán közigazgatás miért tudott egyemberként ellenállni Hitlernek? Mert az állam vezetõi elhatárolódtak a hitleri antiszemitizmus szellemétõl, az már a nyugati civilizáció Rubikonja volt, és mert az egyes hivatalnokok (akik nem a numerus clausussal jutottak pozícióba) nem úgy számoltak, hogy ha kicsit összeszámolják a zsidókat, azzal nem követnek el bûnt, csak teszik a parancsot.

Sajnos az, hogy Áder egy paternalista államot ígér, ami megvédi állampolgárait, nemcsak szépelgõ csúsztatás az állami antiszemitizmus elhallgatásáról (és ezek papolnak történelmi szembenézésrõl, egyoldalúan is lehet szembenézni, sõt az ügynöktörvény is hova késik már?), hanem a totalitárius államok XX. századi tapasztalainak tudatában kifejezetten fenyegetõ is. Maguk az állam vezetõi tûrik el, sõt néhányan éltetik a Horthy-kultuszt, ennek fényében eléggé adódik ez az olvasat.

Szerintem az állampolgároknak nem arra van szükségük, hogy az állam megvédje õket (ahogy megvédte a nyugdíjmegtakarításainkat, megvédi a Klubrádiót, segített a kõgazdag devizahiteleseken pár millióval), az embereknek egy olyan államra van szükségük, ami tudja és betartja a korlátait, tiszteli és nem leépíti a jogállamot, nem egy a szavazóbázis 1/3-os támogatottságából törekszik totális hatalomérvényesítésre. És közben folyamatosan támadja, pellengérre állítja a társadalom kiszolgáltatott rétegeit.

A tendenciák ha hurráoptimistán mondom, elkeserítõek, ha reálisan, akkor károsak, ha csak picit is borulátóan, akkor viszont kifejezetten fenyegetõek.

Végezetül ajánlom Pilinszky költészetét, hogy õ hogy állt hozzá a holocaust kérdéséhez. Nekem az õ morális hozzáállása szilárd és hiteles. Nem kötelezõ így gondolkodni, de megfontolásra érdemes. Talán mégis megéri(?)
offtopic
kõmacska 2012 júl. 23. - 21:37:42
(8553/8852)
Na jól van, inkább válaszolok magamnak: igen, a kazahok már eléggé mongolok: http://amerikanki.com/20-samyx-seksapilnyx-muzhchin-kazaxstana/ (tegnap fejezõdött be a Tour de France, és Vinokurov végleg kiszállt belõle).
Kicsit furcsálltam a hirtelenszõke fejét mongolos szemekkel, de nyilván ruszkiföldön ez nem különös látvány.
Bocs az offért. Ja, és elõször nyerte meg a Tourt egy brit (Wiggins).