Téma: Ma Reggel

adamnagysweetmovie 2012 ápr. 22. - 17:48:48
(4452/8852)
HAZAI oligarhacsoportok, mielõtt nemzetközi összesküvést szõnél:) Azt hagyd meg Orbánnak, és ne hagyd, hogy ezzel a "gyarmat" maszlaggal etessen.
Szlovénia, Szolvákia, Csehország, Lengyelország (nem mikor a szélsõjobb uralta és döntötte nyomorba), Észtország. Ezek lehetnének a példák elõttünk.
adamnagysweetmovie 2012 ápr. 22. - 17:45:18
(4451/8852)
És nem mondom, hogy Gyurcsány alatt a politika (beleértve az obstrukciót folytató ellenzéket is) az emberek érdekeit szolgálta, ennyire nem vagyok ostoba, feledékeny, megbocsátó.
De 2010-ig legalább hagyták élni a kisembereket is, a kormány leváltható volt és ennyire nem fordult szembe a lakosság nagy részével és az ország józan paraszti ésszel evidens érdekeivel.
A 2010 elõtti hibák kijavítását hírdette Orbán, erre kapott felhatalmazást. Nem arra, hogy mindent az uralma alá hajtson, leállamosítsa az országot és a korábbi rothadási folyamatokat rendszerszintûvé tegye. És ha a fejére olvassák a "minden másképp lesz" ígéretét, akkor gyáván nyócévezzen, magát Gyurcsány hibáihoz mérve. Ez szánalmas, végtelenül az...
Ugyanúgy (sõt, sokkal durvábban) szembefordult választási ígéreteivel, mint Gyurcsány az MSZP kampányígéreteivel 2006-ban.
Mindent elõlrõl kellene kezdeni 2014-ben, bal-jobboldalnak közösen, demokratikus alapokon, a nemzeti minimum konszenzusával, de ez a jelenlegi választási rendszer még egy nagykoalícióra sem hagy esélyt...
offtopic
kõmacska 2012 ápr. 22. - 17:36:00
(4450/8852)
"Orbán a magyar néppel szemben folytat szabadságharcot, szûk pártelit és oligarhacsoportok érdekében." Ebben szerintem igazad van, de majd leírom, amit még gondolok.
adamnagysweetmovie 2012 ápr. 22. - 17:31:49
(4449/8852)
Tudod, van az a kifejezés, hogy szobatigris. Ez Orbán, idehaza védi a TEK kommandója, lejt a választási rendszer, úgy érzi, az EU (vitáik ellenére) nem engedi csõdbe menni az autokráciáját, és a külpolitikai megítélésünkre meg tesz nagyívben. Nem szégyellõs, ezt tudjuk.
Ha jobban szorongatnák, nem "Magyarország lenne gyarmat", hanem neki kellene a realitásokhoz igazodnia, és nem fedezhetné hitelekbõl, kizsarolt nyugdíjmegtakarításokból, különadókból, lakossági sarcokból az ámokfutását.
Szlovénia miért virágzik? Mert ott 12 éve nem egymást vegzálják a politikusai. Fico miért lett nacionalistából éltanuló? Mert felmérte, hogy a térségbõl, a magyaroktól menekülõ tõkét magához vonzhatja, ha kiszámítható politikát hírdet, szemben azzal, ahogy korábban, Orbánnak mintát adva politizált.
Sem Szlovénia, sem Szlovákia nem seggnyaló, hanem reálpolitikát folytat, Orbán pedig a népét sarcolva követi saját fantazmagóriáit, nyomorba döntve a kihasználhatókat. Orbán nem a nyugattal folytat szabadságharcot, a hitel érdekében minden követelésüket elfogadja, ami nem érinti az õ "acélszilárdságú hatalmának" alapjait. Orbán a magyar néppel szemben folytat szabadságharcot, szûk pártelit és oligarhacsoportok érdekében.
Kíváncsi vagyok, mikor válik mindez nyilvánvalóvá (bár lehet sokan érzik, csak leírni nem merik), és fõleg hogy mikor merik az emberek mindezt tömegesen elutasítani.
adamnagysweetmovie 2012 ápr. 22. - 17:13:26
(4448/8852)
Ez összeesküvéselmélet, nem lehet mögélátni.

De enélkül is érthetõ számomra. Orbán kínált egy pozíciót Vajnának, hogy "hatékonyabbá kéne tenni a nézõit vesztett filmipart."
Vajnának nem voltak etikai aggályai, hogy minek a szétverésében vesz részt, mert nem ismerte, a magyar film milyen sikereket ért el 2000 óta nemzetközi szinten (ez furcsa, de nem ezek a filmek érdeklik, egy Török Feri-Hajdu-Pálfi-Fliegauf-Kocsis-Kenyeres-Nemes (még vagy 10-et sorolhatnék) csak névrõl ismerõsek, a filmjeiket nem látta.

Vajna azt sem mérte fel, hogy MO-on egyre fogy a fizetõképes kereslet, aki moziba tud járni. Míg egy átlag magyar film 2-3000 nézõt csinált, a neten volt hogy 30ezren szedték le. Ezzel sosem korrigáltak, mikor "lesújtó nézõszámokról" beszéltek.

Lehet jobb közönségfilmeket és profibban összeillesztett mû-mûvészfilmeket készíteni, és betiltani a netes letöltést (netadó?), az emberek jó része sajnos nem fogja megengedni magának a mozijegyet, és csak a kultúra közönsége vész el méginkább. Bár ki tudja, ne legyen igazam.

Vajna sztem ezt nem pártpolitikai, hanem szakmai feladatnak fogja fel és amellett a legnagyobb hazai stúdió is az övé, úh. bõven megéri neki, hogy kulcspozícióba üljön be (a filmalap filmjei, a nemzetközi produkciók nagyrésze nála forog majd).

Szóval Ámerika gyarmatosítási tervei nélkül is símán mûködik a személyes motiváció Vajnánál. Hogy Orbán miért int be Clintonnénak, a Velencei Bizottság legfontosabb kéréseinek stb? Nos mert megteheti, mert meneküljön csak az a külföldi tõke, mit számít, ahogy dantonb írta, legalább piacot teremt a Közgépnek és más hazai oligarchacsoportoknak. Orbán úr nem szégyellõs, nem érdekli hogy neki és ezáltal az országnak is milyen a fejlett világban a megítélése, ha a hazai hatalmát biztosítva látja. Amerika nyilván nem fog hadatüzenni nekünk, ahogy az EU sem biztos (sajnos), hogy csõdbe engedheti menni ezt a népnyúzó, autoriter rezsimet.
És Orbán nem fél a hazai hatalomvesztéstõl. Úgy megbuherálta (rosszhiszemûen továbbtorzította, mikor az arányosítás mellett kardoskodott ellenzékben) a választási rendszert, hogy csak hatalmas népszerûségvesztés esetén kéne félnie a megbukástól. Így jöhet az ötkulcsos áfa, maradhat az egykulcsos szja, lehet sárgacsekkadó és mobiltelefon-internetadó, lehet tartósan magas a munkanélküliség, mert nem félnie sem a választási vereségtõl, sem (a szakszervezetek ellehetetlenítése, egyes vezetõk furcsa meghunyászkodása miatt) az elsöprõ, elkeseredett tömegek utcára vonulásától. Egyenlõre.
offtopic
kõmacska 2012 ápr. 22. - 16:38:32
(4447/8852)
Oké, mindent értek, amit írtál, és egyáltalán nem baj, hogy hosszú, mert ehhez értesz.
De nem erre gondoltam. Hanem arra, hogy mi lehet Orbán Viktorban, ami miatt ez a hollywoodi pénzmogul simán beáll mögé? Mi lehet Orbán Viktorban, ami miatt Hillary Clinton személyes kérésére (Iványi Gábor kapcsán) is magasról tett? Mert én emlékszem, hogy amikor itt egy német turistabuszt (a saját hibájukból) elsodort egy vonat és sokan meghaltak, Medgyessy személyesen kért bocsánatot Németországtól (pedig a német sofõr hibája volt a baleset). Tricsilliárd hasonlóan behódoló gesztus megszoktatta velünk, hogy mi "alázatos szolgák" vagyunk. De a helyzet nem ez, és Vajna tud valamit, amit te nem. Természetesen veled sohasem fogják közölni, téged meg mindenki mást továbbra is a nyomorult szolga állapotában tartanak, sõt, egyre durvábban fognak azzá tenni. Pedig nem vagyunk azok.
Énszerintem emögött van valami szellemi pozíció, amirõl Vajna tud. És azért támogatja Orbánt mert õ az egyik fontos kapocs abban, hogy ez a szellemi pozíció átcsússzon mások kezébe. Mire Orbán rájön, hogy lóvá tették, már késõ lesz. Pontosabban már most késõ.
olahmiki1959 2012 ápr. 22. - 13:48:34
(4446/8852)
Arról, hogy téged töröltek a portról, nem én tehetek. Elég jó a memóriám, de annyira sajnos nem, hogy megjegyeztem volna, miket írtál nekem válaszként. Arra emlékszem, hogy a szokásos, idõnként meglehetõsen alpári stílusú, az embereket személyükben támadó, helyesírási hibáktól hemzsegõ írás volt, de nem ez a lényeg.
Akik régebb óta neteznek, és jobban ismernek téged, azok mondták, hogy te évek óta írogatsz ide. Egy ember személyiségérõl, képességeirõl nagyos sokat elárul, hogy az idõ múlásával képes-e fejlõdni, a tapasztalatokat magába szívni, azokból építkezni.
És mindenkinek egyöntetû, egybehangzó véleménye szerint tenálad az égvilágon semmiféle fejlõdés nem tapasztalható, semmilyen területen. Illetve annyiban, hogy még elvakultabb, még meggyõzhetetlenebb, még rosszindulatúbb lettél az évek alatt.
Ráadásul annyira nem tudsz uralkodni az indulataidon, hogy ezzel a rengeteg írással a hátad mögött, még mindig eléred, hogy idõnként törölnek innen, mert elviselhetetlen a stílusod.
Csengõre azért ne hivatkozzál, pláne ne velem kapcsolatban, mert nekem semmi közöm õhozzá, nem ismerem, egyszer írtam néhány mondatot a védelmében, annyit, hogy nem látom be, miért kellene õt törölni a portról, miután - szerintem - nem adott okot rá. Azóta elkezdted nyomni azt a dumát, hogy én az õ fegyverhordozója lennék, meg hasonló baromságokat.
Úgy látszik, másoknak is feltûnik az a rengeteg ostobaság és gyalázkodás, amiket összeírsz, nagyon sokáig hagyják, aztán elérkezik egy pillanat, amikor megelégelik, és törölnek.
Ezért ne rám haragudj, hanem magadra. És tanulj belõle.
Természetesen nem fogsz, annyira már én is megismertelek...
adamnagysweetmovie 2012 ápr. 22. - 11:31:55
(4445/8852)
És ugyanilyen mellébeszélés nem a jelen problémáival vagy a jövõ irányaival foglalkozni, hanem elmútnyócévezve válaszolni.
adamnagysweetmovie 2012 ápr. 22. - 11:19:23
(4444/8852)
És egy komminkációs trükkel már erre a stílusra terelõdik a vita. Erre mondom, hogy aki nem a tartalomról vitatkozik, az rosszhiszemûen jár el. Ez sajnos, tisztelet a kivételnek, majd mindenkire igaz itt a fórumon:(
adamnagysweetmovie 2012 ápr. 22. - 11:17:17
(4443/8852)
Ez így oké, én sem akarok mindig a kulturáltság látszata mögé bújni.
De ha indulatosan és személyeskedve válaszolsz, akkor rögtön adott a kibúvó, hogy miért ne gondolkodjanak el a tartalmán, csak a stílusán.
adamnagysweetmovie 2012 ápr. 22. - 11:13:56 Előzmény kõmacska
(4442/8852)
És végül a kérdésed tartalmi részére válaszolva:)
Nem tudom, a provinciális, elszigetelõdõ politikának, és az ezt elfedõ gyûlöletkommunikációnak milyen kultúrpolitika feleltethetõ meg.
98-2002 közt a fidesz a nemzeti giccsel próbálkozott, ami baromi drága "mûfaj" (normális kosztümös filmet a 60s évek óta nem forgattak). Mivel elhasaltak 2002-ben, és most válság is van, Orbán a populáris kultúrára szavaz, ez látszik pl a köztévé Marslakósításában, Csiszár Jenõ nemzeti sójában, az F1 közvetítési jogainak felvásárlásában. Ezzel több embert "igényeit" lehet kiszolgálni, csak éppen nem kultúra... És ebbe a koncepcióba hozták be Vajnát is, amibe jól passzol.
És a tömegkultúra nemcsak olcsóbb, hanem naturálisabb is, mint a nemzeti giccsparádé, tehát még alkalmasabb a tömegek figyelmének elterelésére, a politika iránti apátia cinikus fenntartására.
1/10
dantonb 2012 ápr. 22. - 10:52:26 1/10
(4441/8852)
Elvileg igazad lehet,de maradjunk a földön.Tiszteletre méltó fáradozásod,amivel hirdeted az igazságot nem sok embert gyõz meg ,mert ha fel tudnák fogni ,akkor nem szopnák be a hazugságokat olyan könnyen.a Fidesz veled szemben óriási elõnyben van itt a Fórumon is,mert az emberi ösztönökkel operál( Bûnbak,kifosztották az országot ,nem leszünk gyarmat,zsidók ,cigányok stb stb)
Namármost hogy én is kendõzetlenül kimondom az igazat ,méghozzá mindenkinek a saját szintjére és kommunikációs kultúrájára lefordítva,mert itt sajna nemcsak egyetemi tanárok vannak,akiknek megfelelõ stílusban Te irogatsz(bár így is elmebeteg lettél egy privilegizált nick véleménye szerint).Ezen kívül meglehetõsen dühít a hazudozás és a hülyeség.Hogy ezt saját szempontjaim szerint állapítom meg az igaz,csakhogy mindig meg is írom hogy miért hazudnak és miért ostobák.Ráadásul aki normálisan fogalmaz ,nem személyeskedik az ugyanúgy kapja meg tõlem a választ is.Ennél többet elvárni egy szubjektumtól nem lehet.
1/10
dantonb 2012 ápr. 22. - 10:41:04 1/10
(4440/8852)
Kb mint mikor Néró felgyújtotta Rómát,nincs új a Nap alatt.
1/10
dantonb 2012 ápr. 22. - 10:31:12 1/10
(4439/8852)
na most láthatod hogy abuzgalom elnyeri méltó jutalmát,az persze más kérdés,hogy így vitázni nem korrekt.Hogy amire válaszolsz az a hozzászólásom törölve lett,pedig a tied ,amiben "szerény képességezezel,frusztrációzol" nyugodtan itt maradhat egyoldalúan.Ez már sokaknak feltünt,hogy csak csengõt kell dícsérni és máris meglesz a jutalom,miközben pl az õt ért VISZONT elemzések valahogy mindíg eltünnek.Az õ és fegyverhordozói személyeskedései maradnak ,míg aválaszok ki vannak kozmetikázva.dehát egy ilyen nagykaliberû ember mint te ezt nem veszi észre,hanem élvezi gyümölcsét ,mert szüksége is van rá.
adamnagysweetmovie 2012 ápr. 22. - 08:51:02 Előzmény kõmacska
(4438/8852)
Ja és a Vajna-féle, filmszakmai konzultáció, részvétel nélkül kiépített csatornát is demokratikusabbá kellene tenni, hogy ténylegesen bevonják a filmszakmát annak a mûködésébe is, mert most eléggé az az érzés, hogy alkotóként te nem vagy partner, hanem függelmi viszonyban vagy és örülj, ha kapsz támogatást és húzd meg magad. Ez nem egy alkotói légkör, bármennyire is jószándékú Vajna stábja (amit nem vitatok).
adamnagysweetmovie 2012 ápr. 22. - 08:42:55
(4437/8852)
A 2. bekezdés végérõl lemaradt: és így maradt legalább pénz a magyar filmben, nem kell a teljes szakmának felhagynia a foglalkozásával (csak kb a felének), szemben sok más érdekképviselet nélkül maradt mûvészeti ággal, ahol viszont teljes az összeomlás.
Uf, befejeztem. Bocs a hosszért.
adamnagysweetmovie 2012 ápr. 22. - 08:39:55 Előzmény kõmacska
(4436/8852)
Vajna egyébkét a Korda tulajdonosa, ezért nem függtelen. Némileg összeférhetetlen.

De. Annyit fûznék még hozzá, hogy a film örülhet annak, hogy Vajnával megõrizte valamennyire integritását. Az MMKA rendszerét mindenképp ki kellett csinálni, így legalább brutálisan ledózerolták, nem lassan lehetetlenítették el.

És Vajna elérte, hogy Szõts Géza kezébõl kivegyék a politikailag direktben motivált támogatásokat, ami az elsõ évben Vidnyánszkynak, Káel Csabának és Koltay Gábornak becélzott filmtámogatásnak látva holtvágánynak tûnt, komoly nemzeti giccsgyártással fenyegetett.
adamnagysweetmovie 2012 ápr. 22. - 08:21:29 Előzmény kõmacska
(4435/8852)
Ha nyeglén akarnék válaszolni, azt mondanám: parasztvakítást akar, hatékonyan.

De ennél összetettebb, egy jól mûködõ filmIPARI rendszert akarnak vele kiépíttetni. Engem sem a francia blockbusterek, sem a dán típusú "12 szekvenciás forgatókönyvû" mûvészfilmek nem hoznak lázba, mert mind a két irányt mûvinek érzem (csak a dánoknak van LEGALÁBB tartalma).
Vajna erre alkalmas személy, mert a film, mint IPAR oldalával tisztában van, és nem is a leggagyibb Amerikai pite-filmeket állította elõ a tengerentúl (nekem a Jákob lajtorjája a kedvencem).

De.

A vádemelés nélkül (!) kriminalizált és szétvert elõzõ struktúra szinte maximális mûvészeti szabadságot biztosított, de éppen ezért sok esetlegességet is tartalmazott. Ha igazán eredetit, újszerût akarsz létrehozni, azt nem lehet a fentebbi agyonszabályozott, tucatnyi forgatókönyvolvasó szakértõ által uralt rendszerben létrehozni.
Ráadásul a film természetébõl fakadóan nem vászonra vitt irodalom vagy színház, nem történetmesélõ logikai lánc, ahogy azt Hollywoodtól az elmúlt 100 évben megszoktuk. Hanem eredendõen vizuális mûvészet, és egy festõ sem szokott hosszas forgatókönyveket írni a képei megfestése elõtt. Persze eltúlzott a példa, de a dolog természetét sztem megragadja.
Ahhoz, hogy itt Mo-n valaki igazán érzékeny, összetett, a történelmi folyamatainkra és jelenlegi társi ellentmondásainkra reflektáló filmeket készítsen, illetve ilyeneket felügyeljen, nem hiszem, h. elég Vajna és Divinyi Réka fõforgatókönyvíró-ellenõr praktikussága és jószándéka.

Egyszerûen azt hiszem, az volna az igazságos, hogy ketté kellene osztani a Vajna által felügyelt évi 5milliárdot, és egy olyan mûhely is létrejöhetne, ahol az elmúlt 10 év (ami a magyar filmmûvészet 110 événe hagyományán és önkormányzatiságon alapult) nagyon is újszerû, a világon talán leghaladóbbnak számító szellemisége tovább élhetne. És ezt a csatornát is hatékonyabbá kellene tenni, hogy ne 1-2 millió forintból kelljen szívességi alapon filmeket csinálni és amennyire lehet, a kijött munkák színvonala is garantált legyen (ez az MMK alatt azért elég hullámzó volt).
Én a megoldást ebben látom, egy Vajna vezette forgatókönyv-alapú közönségfilm és uniformizált mûvészfilm-istállóval és egy másik, szabadabb, mûvészileg kísérletezõbb csatorna megteremtésével.
adamnagysweetmovie 2012 ápr. 22. - 07:54:41 Előzmény dantonb
(4434/8852)
Ezek egy része lehet igaz, de pont a közmédia jó példa:
Korábban az ORTT-t a pártok felosztották egymás közt, egyes közmédiák a jobb, mások a baloldalhoz tartoztak, és mindenki saját kerettel garázdálkodhatott (igen Szalai Annamária is), ami egy eszetlen és korrupt rendszer volt, és a pártok nem fogtak össze, hogy pártoktól eltávolítsák a közmédiát, ahogy pl. Angliában.
Erre kampányba veszi a Fidesz, hogy ha õ kerül hatalomra, megreformálja az eddig (nagyrészt miatta) reformálhatatlan viszonyokat. És mit csinál? Bevezeti a közszférában az indoklás nélküli felmondást, a közmédia nyakára ültet jópár politikai szervezetet (a Médiatanácstól az MTVA-ig, ezeket a kontraproduktív sáskahadat nyilván fizetni kell, és nem közmunkapénzt keresnek), csoportos tisztogatásokat hajt végre és kézivezérlésûvé teszi a riportereket.
Hát az összes többi területre is igaz ez. A Fidesz bûne, hogy a rendszer korábbi, 10 évig kezeletlen fogyatékosságait rendszerszintûvé tette, hangsúlyozom, MINDEN TERÜLETEN. És hogy ezt a primitív ösztönökre ható gyûlöletkampányát erõlteti rá az országra, hidegháborús légkört teremtve. Szerintem nem a bal- és jobboldali emberekkel van itt a baj, és nem egymást kéne basztatnunk, mert ez PÓTCSELEKVÉS, hanem ezzel a kormányzati szerepfelfogásban, a kiépült hatalmi struktúrában rejlõ veszélyeket kellene észrevennünk és egyemberként elutasítanunk.
Mert ez bizony a közös bûnünk lesz, ha ez így marad. És azzal sem vígasztalom magam, hogy az orbáni szisztéma ha kiépül, leválthatatlanná merevedik és felszámolják a nyílt ellenállást, akkor itt nyugi lesz. Nem látom bennük azt a szellemi kapacitást, hozzáértést, bölcsességet sem, ami legalább egy élhetõ autokráciához szükséges lenne. Itt rövidtáv van és túlélési harc, a politikának alárendelt gazdaság összeomlásáig... Ezt látja a jobboldali közgazdász szakma, ezért kiált megújulásért.
adamnagysweetmovie 2012 ápr. 22. - 07:33:49 Előzmény dantonb
(4433/8852)
És emiatt kell ez selmeczi-szijjártó gyûlöletbeszédet súroló (finom voltam) kommunikáció, hogy ezekrõl elvonja a figyelmet. Napról napra mérgezik a közállapotokat.
De sztem itt a porton nem kéne ezt élezniünk egymás közt, láthatod, hogy senki nem szoktott orbániádákat trillázni, Zampit kivéve, dehát az õ rajongását sokan paródiának olvassák.
Nekem nagyjából elég, hogy közzéteszem a kormány mocskos, elhallgatni vágyott húzásait, mert sztem ez közérdek, mégha ahogy tálalom, azzal lehet(ne) jobbról vitatkozni.
Hogy Orbán mennyire szánalmas, arra a legjobb példa, ahogy a teljesen vállalhatatlan (mind morálisan, mind szakmailag) magyarfutball iránti imádatát ráerõlteti egy országra. Komolyan, ennek semmivel sincs több értelme, mint Rákosiék vasgyárainak, gyapotültetvényeinek...
olahmiki1959 2012 ápr. 22. - 04:56:57
(4432/8852)
Azt írod, hogy Gyurcsány ingyen vállalta a miniszterelnökséget. Ettõl nem kell hasra esni, egy milliárdostól ez nem egy nagy teljesítmény. Azt persze elfelejtetted hozzátenni, hogy hogyan is gazdagodott meg Fletó.
Úgy, hogy a rendszerváltáskor kapott egy nevetséges, bagatell összeget, valami 700 millió forint vissza nem térítendõ támogatást az anyósától, amiért a kisujját sem kellett mozdítania. De ezt nem hozom fel, mert érvek nem mennek bele a buksidba, csak üveges szemekkel hajtogatod a csacsiságaidat. (Tudtam volna ám durvábban is mondani, de nem akartam lemenni a szintedre, éppen nem volt nálam bányászlámpa! Hihi!)
A hasonszõrûekrõl meg csak annyit, - mármint hogy jól érezzük magunkat egymás társaságában, - csak azt felejtetted el, hogy én azt mondtam, hogy a legkülönbözõbb portokon írunk egymásnak, olyanokon, ahol híre-hamva sincs a politikának. Ha azokat az embereket, akik filmekkel, könyvekkel, tv mûsorokkal kapcsolatban írnak a netre, te mind buta, jobboldali, rasszista, beszûkült embereknek tartod, akkor nyugodtan vizsgáltasd ki magad, most én mondom ezt, mert aggódom érted. Ha ez a folyamat így megy tovább, elõbb-utóbb egy teljesen befelé forduló, ön-és közveszélyes emberré válsz, rögeszmékkel, frusztrációkkal, gátlásokkal, azt meg nem venném a lelkemre, mert végül is szerényebb képességû embertársainkat is szeretnünk kell, még ha néha nem is érdemlik meg.
offtopic
kõmacska 2012 ápr. 22. - 00:49:46
(4431/8852)
"Andy Vajna FÜGGETLEN kormánybiztos" - szerinted mit keres az Orbán-km környékén Andy Vajna?
Miért lett egy olyan km. szekértolója, ami szerinted a nyugattól elforduló, provinciális, a "tanyasiakra" épít, "szélsõjobboldali" stb? Nem furcsa ez Andy Vajnától?
1/10
dantonb 2012 ápr. 22. - 00:14:48 1/10
(4430/8852)
Dehogynem csengõ elõugrik hogy ám Gyárfás Napkeltéjével a köztv még korruptabb volt,és amiket sóderol a dolgok mosogatása és elkenése érdekében tapasztalhattad.Hogy pozitív konkrétumot nem tudnak mondani az nem csoda ,mert nehéz is lenne.
1/10
dantonb 2012 ápr. 22. - 00:10:53 1/10
(4429/8852)
Ezeknek semmi nem számít ahatalom megõrzésén kívül .állítólag két amerikai tanácsadó figyeli a közvéleményt és egy volt kendó bajnok is fõtanácsadó ,akinek aneve nem jut eszembe.na ennek a tökrugó mentalitásnak vagyunk most tanúi.Egy darabig amagyar tõkések tapsolnak ,mert nekik nyílik piac a külföldiek elüldözése által ,de aztán már acsõdöt õk sem szeretnék.Mivel van vevõ az únióellenességre ,abank stb ellenességre és sajna a náci tanokra is ,a Fidesz ezt mind megjátsza ,mert mint mondám csakis ahatalom megtartása acél ,méghozzá a szabad rablás érdekében.Ki merné azt állítani hogy Orbán aki vastagon jól járt az egykulcsos adóval és végtörlesztéssel ,nem emiatt erölteti az egsézet? Amikor olyan pitiáner alak ,hogy a vagyonbevallásában hazudott villája alapterületérõl.És ezek merik a szájukra venni Gyurcsányt és bajnait és oszkót.elõzõ kettõ ingyen látta el feladatát és Oskó is többet keresett a versenyszférában.Ezzel szemben áll a mai pitiáner tolvajok serege élén Lázárral ,aki kamu 17 milkós ktg térítést emelt fel korábban ,és mellé még prédikál a vagyon szerinti értékrendrõl.Na ehhez köll ám egy primko ország ,ahol ezek megélnek.
adamnagysweetmovie 2012 ápr. 22. - 00:05:08
(4428/8852)
Mármint jobboldali kritizálót hallani egyre többet.
Nem a jobboldaliság a baj, hanem a Debrecen és Békéscsaba tanyavilágának (bocs) szóló kormánypropaganda, ami egy elég szégyenérzet nélküli hatalmi technika elleplezésére szolgál.
Akik még asszisztálnak ehhez haszonlesésbõl vagy tanácstalanságból, egyre halkabban igyekeznek tenni, mert tényleg vállalhatatlan értelmiségiként a kormányzat politikájáról jót mondani.
Itt a porton sem hallani soha, senkitõl...
adamnagysweetmovie 2012 ápr. 21. - 23:58:32
(4427/8852)
Amúgy egyre többet hallani, fõleg közgazdászok körében, mert õk már látják, hogy még egy IMF-hitellel is a szerkezeti reformokra semmi szándék nincs. És most ezt hangoztatni kezdték, hogy nem elég a problémákat áttolni 2014-re, mert esetleg a fidesz annyira maga felé torzítja a választójogi (ez már tény) és a választási eljárásról szóló törvényt (pl. elõzetes regisztráció kötelezettsége), hogy esetleg a saját nyakába hullik vissza legalább 12 év zsákutcás politikája.
A gyáripar még lapul a markát tartva, de egyre röhejesebb az asszisztálásuk az ámokfutáshoz.
offtopic
vénasszonyok_nyara 2012 ápr. 21. - 19:34:14 Előzmény olahmiki1959
(4426/8852)
Ide tartozik még Medgyessy lebukása is. És az a szomorú, hogy voltak ebben az országban olyan istenbarmai, akik még azt is elhitték neki, hogy az oroszok ellen dolgozott titkosszolgálati tisztként. Az SZDSZ egy kis hezitálás után ezt is benyelte.
Danton Bélától szerintem senki nem fél, csak a kellemetlenkedésétõl enyhe viszolygás fogja el az embert és ezt elkerülendõ, inkább nem ad neki kérõdzni valót. Hadd fújja a nótáját monológ formájában Gyurcsányi emberi nagyságáról és demokrata egyéniségérõl. Pont hozzá illõ példakép.
BicskaMaxi 2012 ápr. 21. - 18:54:51
(4425/8852)
Tesszük.
zampano 2012 ápr. 21. - 17:41:26
(4424/8852)
Imádkozzatok Bayer Zsolt mihamarabbi felépüléséért!
BicskaMaxi 2012 ápr. 21. - 14:23:21 Előzmény meszag
(4423/8852)
Te is.
offtopic
-csengõzoli-- 2012 ápr. 21. - 14:12:28 Előzmény olahmiki1959
(4422/8852)
Én mindig szívesen olvasom,amiket írsz,mert magamban nevetek,hogy mennyire hasonlít a gondolkodásunk.
(na most döntse el dantonb,hogy ki-kinek a fegyverhordozója :)
Régebben ilyen esetekben mindig megvádoltak,hogy másik névvel is írogatok, aztán kiderült,hogy bizony Dantonb barátunk az, aki másik névvel dicsérgeti saját magát, ez is jól mutatja lehengerlõ intellektusát és fejlett önkritikáját.
Pontosan ugyan ezeket a köröket már én is megfutottam velük, ha lenne egy normális keresõ a porton, szívesen vissza is keresném.
Ma már általában csak röviden nyilvánulok meg,akkor is elintézem kb. két mondattal, dantonb-ra nem is reagálok.
Sajnos,amit te vársz,hogy valakivel értelmes, elõrevivõ vita alakuljon ki, az itt,ezekben a topicokban nem valósulhat meg.
Vannak emberek,akik értelmesnek tûnnek,aztán ahogy egyre jobban belementek egy-egy vitába,kiderül,hogy bizony elvakult, szemellenzõs pacák ül a túloldalon,aki soha sem fog önkritikát gyakorolni,sosem fogja azt mondani,hogy: "na,ebben igazad van, tévedtem,igaz" (ez alól talán adam kivétel,õ néha önkritikát gyakorol, persze rögtön elütve a dolog élét,de ez is valami, valószínûleg egy érzékenyebb illetõ)
Ehhez kéne intelligencia, szabad gondolkodás, na ezt ne várd!
Fõleg "szabad gondolkodást" , amit nehéz megfogalmazni, röviden széles látókört és az azzal járó tájékozottságot, az azzal járó empátiát stb. értem alatta és itt a "stb." még rengeteg jelzõt rejt magában.
Az ide írogatok közül kevéssel ilyennel találkoztam, pedig egy ideje már nyüstölöm a billentyûzetet.
Annál több viszont a megkeseredett, begyöpösödött, szemellenzõs, a saját keservét máson levezetõ törzsíró.
Anélkül,hogy bárkit meg akarnék sérteni, felsorolok neked pár konkrét esetet, döntsd el magad,hogy mit gondolsz róluk.
Dr.Proktorhoz eleinte én is több reményt fûztem,aztán olyanokat írt,hogy : Gyurcsány beszéde "munkabeszéd" volt, mint mikor két kolléga beszélget és az egyik azt mondja a másiknak,"na ma megint csak loptad a napot", miközben mindketten jól tudják,hogy egész nap güriztek. :)
Nem tettem idézõjelet,de csak azért,mert maximum 1-2 szó nem pont ugyan ez volt,de még az is lehet ,hogy igen,tehát ezeket gyakorlatilag veheted szó szerint!
Aztán többször írta,hogy Gyurcsány , akkora politikus, mint egykoron Deák vagy Széchenyi volt...
Nekem is feltûnt az,amit már te is írtál neki,hogy bizony nem egyszer kerül ellentmondásba önmagával, egyfelõl õ a "liberális" (bár javasoltam,hogy ezt a szót ebben az esetben cseréljük SZDSZes-re) , másfelõl diktátorokat megszégyenítõ logikával vezeti le,hogy ha pl. pofonvernek egy jobboldali újságírót,akkor az egy megérdemelt "észheztérítõ pofon" volt.
Benne ez összefér!
Hogy ki dönti el,hogy kinek jár a pofon és hogy miben különbözik ez pl. egy szélsõjobbos által a cigánygyerekeknek , zsidóknak szánt "észheztérítõ pofon"-tól ,arra olyan magvas válaszokat kaptam,hogy a jobbosok megérdemlik, a jobbosok hlyék stb.
Ugye eleve fura egy, magát intelligensnek tartó embertõl azt olvasni,hogy nála az az alapállás,hogy a jobboldali szavazók hlyék.
Többször is említettem már,hogy nem létezik olyan kategória,hogy "jobboldali szavazók" , csak proktorok, csengõzolik, olahmikik, adamok léteznek a saját gondolataikkal.
Ezt õ, a liberális nem fogadja el, továbbra is egy kalap alá vesz milliókat és neki ez összefér a "liberalizmussal".
Most több példát nem írok,így is elég hosszú ez a hozzászólásom,de van még róla a tarsolyomban,hidd el :)
Dantonb egy külön eset.
Általában már el sem olvasom,amiket ír, nála a lényeg a provokáció, ami persze az ostobák magabiztosságával és arroganciával párosul.
Õ minden topickban ezt csinálja,lehet szó fociról, filmekrõl, teljesen mindegy,bármirõl, a lényeg,hogy kötözködni lehessen, legyen kivel vitatkoznia esténként.
Írhatsz neki bármit, szembesítheted két egymással ellentmondásban lévõ hozzászólásával,azt hiszed érdekli? :D
Nála nem lehetsz okosabb, õ ha hlyeséget is ír,az is jó :D
Ahogy egy másik topicban fogalmazták, õ az a típus,aki a hullámvasúton fölfelé menet sikít, csak , hogy más legyen,mint a többiek.
Pár év alatt annyi ostobaságot olvastam már tõle,hogy az egy teljes zárt osztálytól is sok lenne, õ eltántoríthatatlan, csak mondja és mondja és mondja és még képes rád kivetíteni a saját butaságait,még te leszel az aki mindenhol politizál stb.
Nála simán összefér,hogy egy másik névvel megdicséri dantonbot,hogy neki milyen jó meglátásai vannak :)
Érvei közt szerepel,hogy õ csak az igazat mondja, neki szabad személyeskedni,mert õ jó ügy érdekében teszi és hasonló óvodás szintû "okoskodások".
Rajta tényleg inkább sírni lehet,mint nevetni.
Aztán itt van ez a szegény Adam, aki nyilvánvalóan íráskényszerben szenved.
Zavarja õt,hogy saját magának válaszolgat? Nem!
Rá igazából csak akkor haragszom,ha más, politikával nem foglalkozó topicokban is megjelenik Orbánviktorozni,egyébként maximum sajnálom szegényt.
Akkora katyvasz van a kis fejében,hogy azt kibogozni (hogy képzavarral éljek) nem lenne kis feladat.
Õ gyakorlatilag a reggeli madárfüttybõl is levezeti neked,hogy miért hlye Orbán, a szél fújásából is kikövetkezteti a fidesz rossz gazdaságpolitikáját, de úgy látom ez nála levezetés, a felgyülemlett fáradt gõz kieresztése, úgyhogy inkább támogatom,mintsem,hogy bemenjen egy hivatalba lövöldözni.
Visszaolvasva látom, hogy sajnos nem tudtam magam tartani az eredeti tervemhez, bizonyára lesz,aki majd személyes sértésnek veszi,amit írtam.
Jó emésztést kívánok a mai ebédhez :D
2/10
offtopic
meszag 2012 ápr. 21. - 13:57:57 2/10
(4421/8852)
na már megint hozod magad
offtopic
kõmacska 2012 ápr. 21. - 12:57:26
(4420/8852)
Azon a topicon szóba kerültek "nyilvánvaló rasszjegyek"?
Azért mondok egyet, amit megjegyeztem, antropológiai könyvben olvastam: kónikus alakú mell. :) Aki nem hiszi, járjon utána.... :)
adamnagysweetmovie 2012 ápr. 21. - 12:52:31
(4419/8852)
Egyébként abban igazad van, hogy így, külsõre nem lehet emberekrõl megállapítani, milyen etnikumúak. És a viselkedésük, jellemük sztereotíp voltáról sem. Ezt elfogadom, ennyiben szerencsétlen volt, sõt akár téves lehetett mindkét megállapításom. De a kritikám lényege nem ez volt, ezért kár errefelé elvinni a topicot.
adamnagysweetmovie 2012 ápr. 21. - 12:39:45
(4418/8852)
Kõmacskának:
Ragozhatod, de a Csak a szél topicot pont az ilyen "megírom, milyenek a romák" teszi sajnos a társadalmi psziché torztükrévé.
Ezt itt nem kéne, sztem. És ott se.
offtopic
kõmacska 2012 ápr. 21. - 11:56:46
(4417/8852)
Aha, tehát a kérdésem, ami eltûnt, a következõ volt: milyen "nyilvánvaló rasszjegyekre" gondoltál?
Merthogy a te cigányozásod nem tûnt el, ezen roppantul meg vagyok döbbenve. Tán csak nem rasszista a moderátor?
adamnagysweetmovie 2012 ápr. 21. - 10:24:32
(4416/8852)
Kõmacskának:
Szerinted véletlen tûnt el?
Ha annyira érdekel, olvass utána pár antropológiai könyvben. Egyébként mindenkinek ajánlom a kultúrantropológiai, szociológiai tárgyú cikkeket, nagyobb rálátást adnak a társadalomra és akkor nem tabuszinten kell indulatból vitatkozni dolgokon.
Ennyit tudok mondani.
offtopic
kõmacska 2012 ápr. 21. - 10:01:19
(4415/8852)
Na, ez bölcs döntés. :)
adamnagysweetmovie 2012 ápr. 21. - 09:33:05
(4414/8852)
Téma részemrõl lezárva.
adamnagysweetmovie 2012 ápr. 21. - 09:31:14
(4413/8852)
A kisemberek elnyomorítása, állampárti közmunkaprogramokba kényszerítése.
Ezek a jobboldali közgazdászok még csak hebegni-habogni mertek október körül, mikor már Vértes a nemzetközi politikai bizalom haladéktalan visszaszerzését nevezte elsõdleges feladatnak, a jogállami-gazdaságpolitikai rögtönzésekkel szemben.
Mára már a jobboldali értelmiség "értelmes" részének is nyilvánvaló, ez az irány csak politikai célokat szolgál és mélyen antihumánus. A most következõ megszorítások is teljesen ötletszerûek, a meglévõ és az orbán által köbre emelt költségvetési anomáliákat totál érintetlenül hagyják.
adamnagysweetmovie 2012 ápr. 21. - 09:21:13
(4412/8852)
Tegnap Parragh László, a Kereskedelmi és Iparkamara elnöke úgy védte a kormányt a nemzetközi szabadságharcában, hogy azt kellett éreznem: nekünk mennyivel jobb, hogy nem a nemzetközi multik rabolnak ki, hanem a saját oligarchiánk és az elé betérdelõ állampárt (lásd a Demján elõtti hajbókolást a héten szoboreltávolítás ügyében).
Tényleg, ti ettõl jobban érzitek magatokat? Engem kicsit a "védelmi pénzek" gyakorlatára emlékeztet....
adamnagysweetmovie 2012 ápr. 21. - 09:15:54
(4411/8852)
Persze ez így van. De ez a magyar közállapotokat minõsíti, azt, hogy milyen egészségtelen a légkör, ha valakirõl nem lehet a nemzetiségét mondani minõsítés nélkül.

Orbán nem hangoztatja magáról, hogy roma, ahogy Lázár és Áder sem. Ennyiben egyetértek, aki nem vállalja fel az identitást, azt én nem tekinteném egy kisebbség részének csak a nyilvánvaló rasszjegyei alapján.
Más kérdés, hogy fõleg Orbán és Lázár a legrosszabb sztereotípiáknak megfelelõen viselkednek.

Azt hiszem, leírtam, tényszerûen milyen unfair húzásáért (amibõl számosat produkált) hangsúlyoztam Orbán fentebbiek szerint feltehetõ nemzetiségét. Ezen van a lényeg, amit te is hallgatólagosan elismertél, mert a hsz-em érdemi részére nem reagáltál. Szerintem egyébként ez a gyakorlat (mert rendszeresen elõfordul) a részedrõl sem egyenes dolog:(

De azt elfogadom, hogy nem a másik nemzetiségébõl, hanem a jellemébõl adódóan kell a szavait, tetteit kritizálni. Ahogy én is csak ritkán teszem, fõleg kritika esetén.
adamnagysweetmovie 2012 ápr. 21. - 08:56:16
(4410/8852)
net.
offtopic
kõmacska 2012 ápr. 21. - 07:17:42
(4409/8852)
Persze, tudom. Igazat mond, nem hazudik. Csak szelektál. Érdemes elolvasni, csakhát nem fogja átadni a "titkos összetevõket".
BicskaMaxi 2012 ápr. 21. - 06:51:40
(4408/8852)
Ez igaz, de az is, hogy nem árt tudatosítani, hogy ezek igencsak létezõ dolgok.
offtopic
kõmacska 2012 ápr. 21. - 06:17:58
(4407/8852)
Érdekesnek tûnik, majd megpróbálkozom vele. De azt hallottam, hogy Drábik "szintén zenész". "Légy szelektíven õszinte", mondják a machiavellisták. Elmond és leír sok dolgot, amitõl kibaszott õszintének tûnik, és kit érdekel ezután, hogy mit hallgat el. Azért egy dolog esetleg gyanús lehet: ha egy õszinte leleplezõ elképesztõen sokat tud a sötétség titkairól. Aki a sötétségrõl tud sokat, aki abban tájékozott (feltûnõen profi módon), az mégis honnan tudja? Honnan veszi ezeket? Forrást nem ad meg (persze errõl nem is lehet).
BicskaMaxi 2012 ápr. 21. - 05:57:37
(4406/8852)
olahmiki1959 2012 ápr. 21. - 04:10:42
(4405/8852)
Nagyon nagy öngólt lõsz, ha arra hivatkozol, hogyha bárki olvasgatja a kettõnk vitáit, az a te javadra fog dönteni. Ugyanis amit te kenetteljes finomkodásnak nevezel, azt vitakultúrának hívják, amirõl persze te nem hallottál, mert velem ellentétben te soha nem forogtál értelmiségi körökben, mert odáig azért õk sem süllyedtek le, hogy egy ilyen alakkal szóba álljanak.
Azon meg, hogy te az igazságot írod, csak röhögni lehet, mert elvakultságodban nem is írhatsz igazat, a két dolog kizárja egymást.
Pontosan, ha valaki elolvasgatja a kettõnk írásait, az azt látja, hogy amíg én mindig logikusan felépített észérveket sorakoztatok egymás mellé, addig te érvek hiányában egy perc múlva mindenkivel összeveszel. Nemcsak velem, hanem bárkivel. Ami azért jelent valamit.
Nem akartam részletesen belemenni az õszödi beszédbe, de egy kicsit mégis megteszem.
Az õszödi beszéd - nem a tartalmát tekintve, hanem az utóéletét, - a rendszerváltás utáni baloldali értelmiség legnagyobb gyalázata, ami után lehorgasztott fejjel, a fal mellett kellene járniuk, eltakarva az arcukat a szégyentõl.
A hazugság és a manipuláció világrekordja a dolog, amit mûveltek ezzel.
Egy ilyen szöveget, amelyben hosszú percekig megszakítás nélkül, összefüggõ mondatokban ismeri el egy politikus, hogy hazugsággal, átveréssel szerezték meg a hatalmat, évekig nem csináltak semmit, azt semmilyen módon nem lehet mentegetni.
Amikor a beszéd nyilvánosságra került, utána Gyurcsány felállt a Parlamenben, és rátett még egy lapáttal Elmondta, hogy tetszik tudni, azt nem úgy kell ám érteni, tetszik tudni, az nem négy év, hanem tizenhat, tetszik tudni?...
Röhejes, szánalmas, felháborító és gyomorforgató volt. Tökéletes lenyomata a baloldali kormány gyalázatának.
Ezeket véded te, meg a hozzád hasonló frusztrált alakok. Gratulálok hozzá.
Ja, és még valami. Te meg Proktor ketten együtt sem értek föl a cipõm hegyéig intellektusban, csak hogy újabb ürügyet szolgáltassak neked a személyeskedésre, az egyetlen dologra, amihez igazán értesz. Sajnálom, hogy ismét padlót fogtál tõlem, de te akartad. Ha a stílusomat kenetteljes finomkodásnak tartottad eddig, semmi probléma, ha csak ez a baj, át tudok én váltani más hangnemre, csak akkor készíts oda magad mellé viszonylag nagyobb mennyiségû nyugtatót, mert szükséged lesz rá. Biztosan volt már olyan kommentelõ, aki megijedt az erõszakos stílusodtól, én nem tartozom ezek közé.
offtopic
kõmacska 2012 ápr. 21. - 02:14:02
(4404/8852)
offtopic
kõmacska 2012 ápr. 21. - 02:05:23 Előzmény adamnagysweetmovie
(4403/8852)
Szerintem ennek - sajnos - nem butaság az oka, ez tudatos. Sokszor hoztak már eddig is tudatosan rossz döntéseket. Medgyessynél emlékszem erre: a közgazdászok a hajukat tépték. Medgyessy nem volt annyira buta, hogy ne értse meg, mit mondanak neki - mégis az ellenkezõjét csinálta. Ez tudatos lerohasztás.
offtopic
kõmacska 2012 ápr. 21. - 01:40:46 Előzmény miénkittatér
(4402/8852)
Megteheti, és már nemegyszer tett hasonlót (pl. a Paradicsomból való kiûzetés). De perpill semmi okot sem látok arra, hogy ezt tegye. Te talán tudsz mondani okot arra, hogy Isten ezt az országot másoknak adományozza? Kiknek adná és miért?
offtopic
kõmacska 2012 ápr. 21. - 01:34:56 Előzmény madib
(4401/8852)
Szerintem ez nem tunyaság. És különben is: Arthur Koestler azt írta a 13. törzs c. könyvében, hogy szerinte az ún. kalandozó hadjáratokban (amik ugyebár rabló, pusztító hadjáratok voltak) csak a csatlakozott kabarok vettek részt, az nem a magyarok mûve volt. Persze nyilván erre nincs semmilyen bizonyíték, nem tudom, hogy Koestler ezt a kalandozó sztorit honnan vette és miért írta le, de ami azt illeti, egy bizonyos logika szerint jogos gondolat. A gondolatmenet, ami miatt ez logikus, éppen az, amit már leírtam: aki birtokon BELÜL van, aki tudja, hogy az a terület az ÖVÉ, annak nincs szüksége hódításra. Az akar hódítani, akinek NINCS biztos birtoka. És ha mondjuk a kabarok nem érezték magukat a vérszerzõdéshez és törzsszövetséghez tartozónak, akkor õk nem is vették biztosra a Kárpát-medencei letelepedést.
Gondolj bele, az ezer év alatt egy nagy "dobásunk" volt a hódításban: amikor Mátyás meghódította Bécset. Nos, szerintem szellemileg ennek IS lett következménye Mohács, amit azóta is nyögünk. Mert Mátyás arra tette rá a kezét, ami NEM A MIÉNK. Nekünk van egy szép országunk, amit becsüljünk meg, és amíg megbecsüljük, a miénk is marad. Semmi szükségünk hódításra, meg agresszióra. Ez nem tunyaság, hanem magabiztosság, szerintem.
Most gondolj bele - te támadást indítanál a szomszéd telke ellen? Ugyan minek, inkább vigyázol a magadéra.
Éppen ezért nem tetszik az a hozzáállás, amit pl. Hofi Géza is ezerrel nyomott, hogy jobb lenne innen elmenni, mert a Lajtán túl van a Kánaán, ez meg itt a nyomortelep. Hányszor lehet hallani, hogy szar, utolsó, cigány nép vagyunk? Ez tudatosan vagy tudatlanul, de egy olyan manipuláció része, aminek az a célja, hogy önként párologjunk el, és VESSÜK MEG AZT, AMIT KAPTUNK. Mert aki MEGVETI AZT, AMIT KAPOTT, ami a saját birtoka, és valaki más örökségére, tulajdonára nyújtja ki a kezét, ÁTOK ALÁ KERÜL.
Különben meg nem értettem, hogy tulajdonképpen ki az ellenség, ami miatt az USA is beavatkozna, és akiknek a kezében van az elit haderõ, és akik lenyomnának minket, mint egy bélyeget.... na mindegy, ne válaszolj, elképzelem.
offtopic
kõmacska 2012 ápr. 21. - 01:02:22 Előzmény dantonb
(4400/8852)
Megváltoztak a POLITIKAI határok. Vagyis a hatalmi elit. Attól még ugyanazok az emberek laktak ott (bár sajnos, igaz, hogy közülük nagyon sokan elmenekültek; Szlovákiából meg egyenesen kihajították egy részüket, köztük az én felmenõimet is); de nem Trianon után, hanem az internacionalista kommunizmus idején, hahaha.
Amúgy pedig Trianon éppen egy világháború KIROBBANTÁSÁNAK lett a következménye. Õrültség háborút kirobbantani.
1/10
dantonb 2012 ápr. 21. - 00:08:06 1/10
(4399/8852)
nagy különbség az én viszonyom és a tied között, ugyanis én nem védem elvtelenül Proktort mint te csengõt ,akirõl olyat írtál hogy azon csak röhögni lehet.Ezért vagy te fegyverhordozó szóvivõ mint pl Szíjártó Orbán mellett.Nekem viszont sokszor ugyanaz a vélményem mint Proktornak,és egyébként is kiállok az igazság mellett személytõl függetlenül.Hogy te meg azon rugózol hogy kinek mekkora az intellektuális fölénye ,az láthatólag nálad egy pszichiátriai jelenség ,mert azért bizonykodsz örökké hogy te ám értelmiségi körökben is megállnád a helyed.Van egy rossz hírem :nem állod meg sajnos ,mert lehet hogy nálam Proktor nagyobb intellektus ,mert nem gondolom, hogy nincs nálam okosabb ember,de nálad aztán fényévekkel nagyobb,nem lehet kettõtöket egy lapon említeni.Ne vedd szerénytelenségnek de a vitáinkat bárki olvassa az megítélheti hogy pl Te mennyire jól ill célratörõen gondolkodsz és érvelsz és hozzád képest én mennyire teszem ugyanezt.Már aki meg tudja ítélni a lényeget és elválasztani a kenetteljes és hamis finomkodást az igazságtól,és akiknek a véleményére érdemes adni.Na nem olyanokra gondolok mint akinek afegyverhordozója vagy ,és aki szerint mindenki elmebeteg,aki igazat ír,ahogy írta is neked nemrég.További jó önámítást kívánva maradok.dantonb
-csengõzoli-- 2012 ápr. 20. - 23:32:54
(4398/8852)
Nagyon érdekelne,hogy honnan veszi a felsoroltakról,hogy cigányok. :)
olahmiki1959 2012 ápr. 20. - 23:19:34
(4397/8852)
A felsoroltakkal kapcsolatban egyikrõl sem jutott volna soha eszembe, hogy bármelyikük cigány lenne.
A magyarázkodásod azért nem igazságos, mert te tudod a legjobban, hogy manapság valakinek az identitását Magyarországon megemlíteni olyan, mintha aknamezõre tévedne az ember.
Egy zsidó származású emberre manapság nem lehet azt mondani, hogy zsidó, mert rögtön úgy veszik, hogy bántani akarja valaki az illetõt. És nem lehet azzal védekezni, hogy kérem, én csak az származását mondtam, nem hiszik el, és téged vesznek elõ azzal, hogy milyen rasszista vagy.
Orbán énszerintem nem cigány, csak miután köztudott, - sajnos, - hogy kis hazánkban nagyon sokan nem szeretik cigány honfitársainkat, - és akkor még finoman fogalmaztam, - egyértelmû, hogyha valakit "lecigányoznak", akkor még jobban fogja õt utálni az egyszerû nép. Ez is egy nagyon jó taktika.
Ebben van az igazi veszély. (Ne mondd, hogy te ezt nem tudod pontosan, mert akkor tényleg leveszem rólad a kezem, és védtelenül magadra hagylak a közélet viharában, hogy boldogulj egyedül, ahogy tudsz. Haha!).
Ha a neten rákattintasz amerikai színészek, rendezõk, zenészek vagy politikusok angol nyelvû életrajzára, bárkirõl nyugodtan, és abszolút természetesen írják le, hogy zsidó származású. A magyar nyelvû életrajzokból ezt érdekes módon kihagyják. Itt tartunk, a rendszerváltás 22-dik évében Magyarországon.
Nem tudom, hogy ez gyávaság, rosszul értelmezett tapintat, vagy micsoda, mindenesetre elég lehangoló a kép.
olahmiki1959 2012 ápr. 20. - 22:58:12 Előzmény dantonb
(4396/8852)
Akkor a te logikádat alapul véve, téged pedig nyugodtan nevezhetünk DrProktor hû fegyverhordozójának, mert majdnem mindig úgy írsz, hogy õt szólítod meg, tõle vársz megerõsítést. Valószínûleg érzed a köztetek lévõ intellektuális különbséget, ami egy jól ismert pszichológiai dolog, egy csapatban, közösségben pillanatok alatt kialakulnak az alá-fölé rendeltségi viszonyok, mindenki tudja, érzi, hogy ki közöttük a vezéregyéniség. A ti esetetekben ez egyértelmûen Proktor.
madib 2012 ápr. 20. - 22:43:50
(4395/8852)
Ugyan sorold már fel azt a 13 kisebbséget , de legalábbis 3-4-et belõlük.
adamnagysweetmovie 2012 ápr. 20. - 22:37:22
(4394/8852)
Sztem Orbánéknak a netadó lehet a vizitdíjuk, ha bevezetik...
Mondjuk Gyurcsányék is próbálkoztak vele, de szerencsére pár normálisabb politikus szembeszállt az anakronisztikus ötlettel.
És most, lesz aki szembe mer szállni?
adamnagysweetmovie 2012 ápr. 20. - 22:25:14 Előzmény olahmiki1959
(4393/8852)
És érted, ha valaki egyeztet Brüsszellel a bírók korai nyugdíjazása ügyében, az a vita lezárása elõtt ne váltsa le a bírói kar érintett részét, hogy mire elmarasztalják, már kész helyzetet teremtsen. Ez pc-n nem fair, erre utaltam nem pc-n.
De nem a pc a lényeg sztem. Itt nagyon sok ember pc-n rasszistán nyilatkozik, én inkább nem pc-n szeretnék nemrasszista lenni.Ez becsületesebb és higgadtabb.
adamnagysweetmovie 2012 ápr. 20. - 22:19:20 Előzmény olahmiki1959
(4392/8852)
Jó, de nem indulatból írtam. Nálam a cigány egy a 13 magyar kisebbség közül és egyáltalán nem szégyen, ahogy magyarnak lenni sem önmagában vett erény.
Orbán, Lázár, Áder cigányok, nem kell szégyellni, igaz hangoztatni sem kell. Nem emiatt neheztel rájuk az emberek nagyrésze.
A viselkedésüket kell szégyellni. Cigánykodnak, azaz ravaszkodnak, szándékokat eltitkolnak, piaci alku tárgyává tesznek mindent, és csak az erõbõl értenek. Ezzel rengeteg energiát elvonnak attól, hogy az emberek a normális életüket élhessék.
Mindegy, nem akarom tovább ragozni, mert nem akarok itt senki alá lovat adni.
1/10
dantonb 2012 ápr. 20. - 21:54:47 1/10
(4391/8852)
A véleményem az,hogy ebbõl avideóból is lejön,amit már annyiszor megállapítottam visszakereshetõen a civil topicból,hogy Havas egy beképzelt hülye.mellesleg nem én egyedül hanem pl Proktor is stb.Csinálja a mûfelháborodást ,és úgy adja elõ a dolgokat mintha õ lenne az aki egyedül beszél ezekrõl adolgokról,miközben ezeket aproblémákat eddig sem titkolta senki.Az persze más kérdés hogy a bûneseteket sunyi dolog etnikai szempontra kihegyezni,akkor is hangsúlyozom, akkor is ha számarányát tekintve acigányoknál ezek aproblémák és bûnesetek gyakoribbak számtalan okból kifolyólag.Ezt nem tagadja értelmes ember,és meg is beszéli.nem Havas találta fel a spnyolviaszt.
napersze elõadni úgy hogy mi van akkor,ha cigánygyerekek agyonverik az öreg nénit,és ebben hangsúlyozni hogy cigányok csak Havas hülyesége képes.Mert kérdem én mi van akkor ,amikor két soproni középiskolás agyonlõ két embert a fegyverért pl?Mi van ha ezek nem cigányok kérdem én mondjuk a hülye Havastól?
Na szóval egy semmitmondó üres duma az egész ,nem visz elõre sehova.Havas miért nem fogad be cigánygyxerekeket,úgy tudom a fia még a saját lányait sem akarja látni pl.
Különben sem az amegoldás.A megoldás ugyanaz ,ami Amerikában hatásos lett anégereknél,és hosszú évtizedek kemény céltudatos erõfeszítése tud csak változtatni acigányok szocializációján.Azt kell mondanom hogy e tekintetben a Kádár is többet tett,mint amai rezsimek.És a maiak közül is bûnösen nemtörõdöm és demagóg Orbán szegényellenes adórendszere,és az a hazugsága hogy pla munkanélküli a hibás hogy nincs munkája Miért pont acigányokkal törõdnének ,amikor a magyar szegényt is leszarják zsebük tömködése közben?
1/10
dantonb 2012 ápr. 20. - 21:11:46 1/10
(4390/8852)
nem hinném hogy tévedek ,csupán arra mutattam rá hogy nem tekinthetõ tárgyilagosnak ,aki védi csengõt azzal ,hogy õ ám nem szokott földbe döngölni senkit.Namármost egy ilyen állítás megtevõje nyugodtan tekinthetõ csengõ hû fegyverhordozójának.Mindössze ezt írtam és nem azt hogy Oláhmiki uszít.õ nem uszít, hanem mosogatja a védhetetlent.
-csengõzoli-- 2012 ápr. 20. - 20:27:59
(4389/8852)
Jó video,Havast becsülöm,mert mer ilyen témákról beszélni.
Nem csatlakozik a képmutató, a fában is nácit vizionáló,ugyanakkor agresszív, csak a saját érdekeit nézõ, önmagát "liberálisnak" hazudó értelmiséghez...
olahmiki1959 2012 ápr. 20. - 20:26:23
(4388/8852)
Megint nagyon közhelyes leszek. Egyrészt köszönöm, hogy megvédtél, és elmondtad, hogy én nem uszítok, a mai világban ez is valami. Azt viszont pont tõled nem vártam, hogy beállsz az Orbánt lecigányozók táborába.
Az rendben van, hogy az embert idõnként, akár jogos indulatból is, elragadja a hév, de egy bizonyos szint alá azért ne menjünk le. Pláne, hogy te szoktál szót emelni kisebbségek, meg elesett emberek védelmében.
Ha már - amint ez látszik is, - gyakorlatilag te uralod azt a portot, amit mi többiek hallgatólagosan tudomásul is veszünk, a gyakorlatban mindenki hozzászólásához szép sorban te válaszolsz, általában megfontolandó, okos gondolataid vannak, akkor viszont nyugodtan elöl járhatsz jó példával. A cigányozás, zsidózás, b*zizás hibájába pont TE ne essél bele.
Merem remélni, hogy ez csak egy kisiklás volt. Üdvözöllek.
offtopic
Proszt 2012 ápr. 20. - 17:28:30 Előzmény olahmiki1959
(4387/8852)
Örülök, hogy tetszett. Rajhon színésznõ és énekesnõ egyben. Én személy szerint kedvelem õt, meg a dalait is.
adamnagysweetmovie 2012 ápr. 20. - 16:10:09
(4386/8852)
Visszasírom Hunvaldot és Hagyót, régi szép idõk.
Oligarchákkal focizunk?
adamnagysweetmovie 2012 ápr. 20. - 16:05:32
(4385/8852)
Kondrád Károly, a nemzetbiztonsági bizottság elnöke: Az Oszkár-ügybõl az MSZP és a Jobbik akar politikai hasznot húzni. (A fidesz nem, semmiképp, LOL)
Fõként a jobbikra nézve tûnik politikailag hasznosnak a botrány:):):)
adamnagysweetmovie 2012 ápr. 20. - 16:00:53
(4384/8852)
Simicska és a Közgép 65 milliárdos bevétele.
http://index.hu/gazdasag/magyar/2012/04/20/kozbesz/
adamnagysweetmovie 2012 ápr. 20. - 15:27:20
(4383/8852)
Netadó - pár komment az Origoról:

Tévéadó? Mondjuk perc alapon????

Ha pl. a debreceni futballstadiont nem építenék meg, éppen maradna 10 mrd. Végülis most arra kell összedobnunk a pénzt.

Semmi gond. Fellendül a könyvtárak forgalma (nem az interneten, hanem ott nézek majd utána dolgoknak), a postáé (e-mail helyett levél), az emberek majd sûrûbben találkoznak, hogy ne kelljen annyit telefonálni meg levelezni,stb. Azért olyan jó, hogy Matolcsy úrnak ennyi ötlete van! Nekem is lenne néhány vele kapcsolatban...

Nem lep meg már engem semmi amit a mai hatalom tesz velünk. Sajnos rossz kezekbe került a gyeplõ... (Nem mintha eddig is jó kezekben lett volna)
adamnagysweetmovie 2012 ápr. 20. - 15:00:39
(4382/8852)
Egyébként pedig aradjon Oszkár. Ha a rendõrség szerint lehet a magyarszigeten a zsiók, cigányok, buzik elleni merényletekre felszólítani (márpedig a yomozás egyévig húzása és a vád ejtése alapján nagyonis lehet), akkor miért ne lehetne egy polgárháború késõbbre tolásának ígérete elfogadhatatlan egy polgárestertõl?
Tényleg, már nem is zavar ez annyira, végülis csak szavak.... (?)
adamnagysweetmovie 2012 ápr. 20. - 14:47:33
(4381/8852)
Jobbik: Nem Oszkár beszélt a hangfelvételen // (kicsivel késõbb) Oszkár beszélt, de nem gondolta komolyan, csak le akarta hûteni a gárdisták kedélyit, akik egybõl neki akartak esni a cigányoknak (egybõl, a rendõrség 8 héten keresztül távolmaradt Patától, szóval nem egybõl), mire Oszkár ezzel csillapított: Ne menjetek, ne most, most még nincs reális esélyünk a gyõzelemre, a rendõrség-katonaság országosan nagyobb erõkkel rendelkezik, most még korai lenne a polgárháború, nem lenne esélyünk gyõzelemre. Majd.

Egyébként sokkal többet én sem tudnék tenni, mint Oszkár, ha a hozzám közeli erõk ki akarják írtani a települési lakosság felét és a fidesz-állam karbatett kézzel vár, hogy a jobbikot aztán lenáciztathassa a baloldallal. Patthelyzet, nehéz ilyenkor felelõsen kedélyt csillapítani....
Mindenesetre, most hogy nyugalom van, ideje lenne lemondania egy ilyen kijelentés miatt. És ideje lenne megvizsgálni a kormány felelõsségét, hogy 8 héten keresztül miért csináltak csikágót Gyöngyöspatán???
adamnagysweetmovie 2012 ápr. 20. - 14:38:18
(4380/8852)
És mert én köztudottan légbõlkapottan vagdalkozom és nem ismerem el pártunk és kormányunk eredményeit (pedig az Andrássy úti biciklisáváthelyezés tetszik, így talán csak 2hetente gázolnak el az autósok/gyalogosok, hogy aztán leüvölthessék a fejem és elhajthassanak).

De. Hallgassátok meg a Kossuth Ütközõjében (ma, 12:30-tól az mr1 archívumában) KÉT JOBBOLDALI közgazdász, Bod PÁ és Csaba L véleményét a kormány által összeállított konvergenciaprogramot.
Egy gondolat: "Nem tartalmazza a kiadási oldal szerkezetátalakítását, költségcsökkentését, míg a bevételi oldalon tûzoltási jellegû, a lyukak azonnali befoltozására alkalmas intézkedéseket tartalmaz csupán. Ilyen adószerkezet nem segíti a gazdasági válságból való feltápázkodásunkat s az állam szerepének csökkenését."
adamnagysweetmovie 2012 ápr. 20. - 14:30:16
(4379/8852)
A Kossuth déli krónikájában fanfározták, hogy újabb sikeres állampapírkibocsátáson vagyunk (!beleértve engem, persze) túl. Felkonf, riport, mintegy 4 percben. Mindenrõl beszéltek, csak egy valamit kerültek, mint a forró szart: hogy megemlítsék, milyen átlagkamatlábon kelt el.
Vértes András szerint 8-9%-os kamatot fizetünk, az IMF-hitel 4%-a helyett, immáron két éve. Beleszámítva minden hatást, évi 300 milliónyi kamatfelár (a netadó ennek tizede, csak összhas miatt)...
Én õszintén remélem, hogy a fidesz elcsalta annyira a választási rendszert, hogy 2 év múlma maradjon és az õ nyakába szakadjon az, amivel 2010-ben az MSZP-t vádolta: tudniillik hogy finanszírozhatatlanná varázsolta (verbálisan) szeretett országunkat. És ne legyen 2/3-a sem, hogy a részletekbe veszõen mindent megkötõ 2/3-os törvényeiket maguk se tudják megváltoztatni (szemben a jelenlegi hetenkénti sarkalatos törvény-módosításokkal.)
adamnagysweetmovie 2012 ápr. 20. - 14:22:05
(4378/8852)
Jön az internetforgalmi adó:
http://www.origo.hu/gazdasag/20120420-johet-a-telefon-es-internetado.html

Na most talán páran átérzitek, miért vanderfúl az, hogy a kormány magán alig hajlandó megszorítani, és továbbra is építi a megalomán délibábjait (egykulcsis adó, stadionláz, államosítási hullám stb), miközben két éve kipaterolta az IMF-et, hogy véghezvihesse a lopakodó rendszerváltását és évi szinten 300 milliárdnyi) kamatfelárat fizet a kétes döntései és az IMF-védelem hiánya miatt a pénzpiacokon. És bukós részvényeket vásárolt a nyugdíjmegtakarítások egy részébõl. Nem fájt, a "nemzetért" megérte?

Már csak az Anonymusban bízhatunk?
miénkittatér 2012 ápr. 20. - 14:19:49
(4377/8852)
Egy feltételezett Isten hatalmát miért kérdõjelezed meg abban, hogy amit Nekünk adott azt ne vehesse el és adhassa át másnak önnön akaratából?
adamnagysweetmovie 2012 ápr. 20. - 10:44:51
(4376/8852)
A 62 évnél idõsebb bírókat június végén elkezdi felmenteni a kormány, az EU kifogásai ellenére, miközben "töretlen szándékunk a minél hamarabbi IMF-megállapodás".
Én Barroso helyében jövõ héten ennyit mondanék ennek a cigánylegénynek:
"Orbán Úr, nem tartják be a kéréseinket, sõt rosszhiszemûen eljárva kész helyzetet teremtenek. Ezért az Önök hibájából a hiteltárgyalásokat hivatalosan felfüggesztjük. A Bizottság részérõl nem akarunk hozzájárulni a tárgyalások elhúzásával a pénzpiacok félrevezetéséhez. Amennyiben azt kívánják, hogy az elsõ kisebb pénzpiaci fuvallat ne döntse azonnal csõdbe az országot és ezzel a maguk kormányát is, akkor tartsák be az elõírásainkat. Ellenkezõ esetben várjuk meg az Európai Bíróság hosszas procedúráját az ÖSSZES nyitvamaradt kérdésben, és az Önök esetleges gyõzelme esetén tudunk csak az önök korlátozottan kompromisszumképes álláspontját elfogadva tovább tárgyalni. Ha addig csõdbe megy az ország, miniszterelnök úr, vállalja érte a felelõsséget, hogy két év alatt ide kormányozta és ilyen helyzetben sem képes felelõsen korrigálni a politikáját."

Orbán köpni-nyelni nem tudna, csak vigyorogna kínjában. És Magyarország egy héten belül fizetõképtelenné válna, hiába vezeti be Matolcsy a 90%-os jövedelemadót.
adamnagysweetmovie 2012 ápr. 20. - 10:31:33
(4375/8852)
Látom, ki vagytok éhezve a hírekre.
Mit szóltok, hogy "az ember, akinek a szeme sem áll jól"-Matolcsy indítványozta, hogy a szakmunkásgyerekeket nem 16, hanem mér 15 éves kortól munkába lehessen fogni és a közmûvelõdési rész a tananyagukban kifejezetten elõírva ne lehessen több 30%-nál....
Gyerekmunka, kora kapitalizmus vagy a mussolini-hitler féle állami oligarchia-modell éled újra. Gyerekek, meneküljetek inkább Afrikába!
adamnagysweetmovie 2012 ápr. 20. - 10:17:35
(4374/8852)
Tévedsz, Miki nem uszít, csak eltûri az uszítókat.
Mondjuk ez is elég hiba, sajnos azt kell, hogy mondjam, anélkül, hogy bántani akarnám.
1/10
dantonb 2012 ápr. 20. - 09:48:29 1/10
(4373/8852)
Szép szép,de azért pl Trianon mégiscsak elvett szülöföldet a magyaroktól,ráadásul úgytûnik végleg,mert megpróbálták visszaszerezni az általad rossznak tartott módon,háborúval ,osztán nem sikerült,pedig sikerülhetett volna ha nem buta az akkori politikai elit .
madib 2012 ápr. 20. - 03:36:41
(4372/8852)
Én ezt a beszélgetést annak tartom amit ki lehet hallani belõle. Két (vagy 3 ?) ember, barát összejön egy este egyikük lakásán esznek, iszogatnak beszélgetnek és elmélkednek, álmodoznak. Persze már van mindkettõben pár fok.
Naná hogy ilyet nem hangoztatnának és nem is gondolnak komolyan másnap reggel. Mindenki tudja , hogy semmi eszköz nem áll ehhez rendelkezésre és ami a legfontosabb a magyar nép soha semmi ellen nem lázadna már fel, nem az a típus, eltunyult.
Ezért volt is idiotizmus ezt lehallgatni, majd nyilvánosságra kitenni, hogy a jobbikos patai polgármester ( mert ez a lényeg a komcsiknak) polgárháborút akar.
offtopic
kõmacska 2012 ápr. 20. - 02:45:27
(4371/8852)
Meghallgattam a felvételt, és sok mondanivalóm van róla. Szeretném, ha megértenéd, mert szerintem fontos.
Amit Juhász Oszkár mond, öngyilkos õrültség. Ugyan minek kéne NEKÜNK polgárháborút kirobbantani? Háborút az robbant ki, aki meg akar szerezni egy területet. De hát ez a MIÉNK. Nem kell senkitõl se megszereznünk. Ha heveskednénk érte, azzal csak azt mutatnánk, hogy nem is a jogos tulajdonunk, hanem mások jogos tulajdona, és mi éppen támadást indítunk a megszerzéséért. De hát ez nevetséges. Gondolj bele - ha valaki azt állítaná, hogy a karod nem is a tiéd, hanem az övé, meglehetõsen õrültnek tartanád, nem? És ha támadást indítana a karod birtoklásáért, ugyan hogy tudná ezt kivitelezni? Semmi mást sem tudna tenni, minthogy levágja. És akkor van egy halott karja, ami nem mûködik.
Ugyanígy tartozunk össze a szülõfölddel is, mint ahogy a karunkkal. Ha valaki elvenné tõlünk, az a számára NEM MÛKÖDNE. Például mit tudtak kezdeni az angolok Indiával? A belgák Kongóval? ... amit meghódítottak, azt csak kirabolni tudták, szétverni, a lakóit legyilkolni, de a számukra nem vált olyan élõvé, mint azok számára, akik belõle sarjadtak. A hódítások épp ezért mindig ideiglenesek. Idegen hódító nem képes végleg birtokba venni egy földet, csak az, aki tényleg oda tartozik. Az összes eddigi hódító szépen eltakarodott innen, de mi még mindig itt vagyunk. Akik eztán próbálkoznak vele, azoknak se fog sikerülni. Védekezni - azt még elhiszem, hogy kell. (Persze talán még arra is vannak más módszerek). De polgárháborút KIROBBANTANI????
Olvasd el, mit csináltak a szírek, és hogy sült fel ellenük a nyugat: http://fenteslent.blog.hu/2012/04/19/a_nyugat_elveszett_sziriai_haboruja Nagyon-nagyon érdemes megfontolni.
Nem szabad eszetlenül belerohanni egy háborúságba, és ha megtámadnak, akkor is igyekezni kell minél "alacsonyabb hõfokra csavarni" a fegyveres konfliktust. Nem pedig szítani! Csak egy õrült vagy gonosz csinál ilyet.

Szerintem a megoldás kulcsa a következõ. Teljesen biztosnak kell lenni benne, hogy ezt a földet Istentõl kaptuk. Én teljesen biztos vagyok benne. Ha pedig tõle kaptuk, akkor senki sem veheti el tõlünk büntetlenül, de leginkább sehogy sem veheti el, hacsak önként nem megyünk el innen. Nekem eszem ágában sincs elmenni és másoknak átadni, hiszek benne, hogy mi kaptuk. Épp ezért mit izguljak rajta? Ha Isten nekünk adta, akkor ki vehetné el? Senki. Ez egyszerû, mint a pofon, nem kell túlbonyolítani, nem kell rajta görcsölni. Nem veheti el senki. Nyugi. Legfeljebb akkor, ha annyira eszméletlenül bûnösnek és átkozottnak bizonyulok, hogy méltatlanná válok rá. De azt meg miért tenném? Akkor nem a szülõföld elvesztése lenne a legnagyobb veszteségem, hanem az örök kárhozat. Ha pedig az üdvösségemre vigyázok, akkor a szülõföldért se aggódom.
Még egy ember se csinál olyat, hogy virágcsokrot ajándékoz, aztán azt mondja: látom, hervad a csokor, nem érdemled meg, visszaveszem és másnak adom. Isten nem adja másnak ezt a földet, nem vonja vissza az ajándékát.
Minek ezen így begerjedni? Amikor Jurisich Miklós Kõszeget védte, a szultáni sereg három hétig ostromolta és nem bírta elfoglalni. Az a szultáni haderõ, ami épp Bécset akarta volna bevenni. Kõszeg megakasztotta õket, nem bírtak vele. Ez megmagyarázhatatlan volna, ha a hátterében nem az lenne, hogy Jurisich bízott Isten segítségében. És Isten segített is, mert Kõszeg nem a törökök földjén van, ezért nem az övék. Nem engedte át nekik. Ehhez csak bízni kellett Istenben, nem kellett hozzá semmi különleges felkészültség meg haderõ meg logisztika meg egyebek.
Aki bízik Istenben, azt nem lehet kibillenteni a helyérõl. Ez fontos, jegyezd meg.

Az elõbb idéztem Kerner Tibort, most megint õt idézem:
"Machiavellisztikus gondolkodásmód:
Tartsd titokban igazi szándékaidat!
Használj szelektív õszinteséget!
Viselkedj barátként, de közben gyûjtsd az információkat!
Ne bízz meg túlságosan a barátaidban!
ÉRD EL, HOGY A MÁSIK KIZÖKKENJEN A LELKI NYUGALMÁBÓL!
Dolgoztass másokat, de te söpörd be a dicsõséget!
Tartsd függõségben az embereket!
Találd meg riválisod Achilles-sarkát!
Totálisan semmisítsd meg ellenfeledet!
Találj mindig bûnbakot!
Adj szívességet, de óvatosan fogadj el másoktól!
Játssz az emberek vágyálmaira!"

Tehát: õrizd meg a lelki nyugalmadat, és a machiavellista manipulátorok nem tudnak veled mit kezdeni. Lelki nyugalom kell ide, és nem polgárháború kirobbantása.
madib 2012 ápr. 20. - 01:06:28
(4370/8852)
Nyugodj meg, megint csak ezt tudom mondani.

Ha valaki hirtelen felindulásból elõször vág át torkot, ahogy állítólag Tánczos Gábor tette, akkor bizony átvág olyan dolgot is mint nyaki artéria, amirõl nem is gondolná hogy onnan spriccel a vér és biza rábugyog a torkot átvágó késre, kézre is ( egyébként miért nem találták meg sehol sem a kést??).

De ha egy hozzáértõ akar torkot átvágva kivéreztetni az bizony figyel ilyen dolgokra.
1/10
dantonb 2012 ápr. 20. - 01:00:21 1/10
(4369/8852)
Odateszi,napersze... és a jóisten hiába mutogatja sebeit, nektek akkor is odateszi.Vágtál Te már át torkot hogy mint egy szakértõ nyilatkozol róla hogy így kóser meg úgy vér.akkor ki a hülye? nem te vagy az a soknevû nick akitõl Enzooka mindig idegrohamot kapott hogy mennyire kretén:)Úgy látom hogy õ már besokalt tõletek,mert eltünt.
madib 2012 ápr. 20. - 00:59:57
(4368/8852)
Nyugodj meg, mivel nem volt kifosztva a lakás és meg sem volt erõszakolva a kislány, ezért a cigányok itt szóba sem jöhettek , ez nem az õ mûfajuk, mit kezdjenek a vérrel , nem eladható ...
1/10
dantonb 2012 ápr. 20. - 00:55:11 1/10
(4367/8852)
Pláne,hogy egy kissé én is rasszista legyek a nõi nemmel.
1/10
dantonb 2012 ápr. 20. - 00:54:04 1/10
(4366/8852)
vazze van valami amit nem azsidók csináltak gonyoszság? A torokátvágás is csak kóser lehet,miközben azért acigányokról sem felejtkezzünk meg.Õk gyártották hozzá akést nyilván.Ezek a szennylinkek meg akurucinfó és hasonló hülyéknek fentartott forrásokra sajnos van vevõ mint látható.ezért kapja meg ez az ország ,amit megérdemel ,mert sok ilyen barom él itt nálunk.
offtopic
kõmacska 2012 ápr. 20. - 00:50:57
(4365/8852)
Ki kell ábrándítsalak - nõ volt.
offtopic
kõmacska 2012 ápr. 20. - 00:49:36
(4364/8852)
*(mármint nem elkenni, hanem elhazudni).
1/10
dantonb 2012 ápr. 20. - 00:49:32 1/10
(4363/8852)
a nyomozó nyilvánvalóan egy hülye faszkalap volt.mert aki így pacekba kijelneti mint egy igazság letéteményese hogy X ártatlan volt egy ilyen bonyolult ügyben,az csak az lehet.Bár lehet hogy téged etetett,erre utal az ajánlkozása is is hogy nyomozzatok együtt:)
offtopic
kõmacska 2012 ápr. 20. - 00:48:27
(4362/8852)
Nos, igen, pont ezért a kóser vágással teljesen el lehet távolítani a vért. Azért nevezik kóser vágásnak. Ennek külön technikája van. Pont ezzel a technikával volt elvágva Zsófika torka.
offtopic
kõmacska 2012 ápr. 20. - 00:39:28
(4360/8852)
Nyomozóval beszélgettem róla, õ is elismerte, hogy Tánczos Gábor teljesen ártatlan. Õ használta ezt a kifejezést, hogy Balaton Balázst "szarrá verték". Nekem szánta célzásul, mert sokat szövegeltem a neten a tényõi ügy miatt. Azt írta, szívesen nyomozna velem egy MÁSIK ügyben (de most fogjam be, mert ezt most ugyanúgy el kell kenni, mint a körmendit).
offtopic
kõmacska 2012 ápr. 20. - 00:29:49
(4359/8852)
A körmendi H. Zsófikának, akinek megölése miatt Tánczos Gábort 13 év fegyházra ítélték, utólag mindenki által elismerten teljesen ártatlanul - szóval a kis Zsófikának, akit húsvét elõtt öltek meg kb 2 nappal, minden csepp vére eltûnt. Fültõl fülig vágták el a torkát, kóser módra, valamilyen ismeretlen szerszámmal (nem késsel). A rendõrök semmiféle módon nem bukkantak a vér nyomára. Semmi más nem tûnt el a lakásból, csak a kislány vére, de az teljesen. Egy Balaton Balázs nevû újságíró is nyomozott az ügyben; õt a rendõrök szarrá verték, kórházba került és testõröket fogadott fel védekezésül (az In-Kal Securityt).
madib 2012 ápr. 20. - 00:29:06
(4358/8852)
Újabb alap, hogy miért utáljuk a zsidókat :)
madib 2012 ápr. 20. - 00:26:13 Előzmény meszag
(4357/8852)
Itt van okosodj :

http://www.youtube.com/watch?v=ORcJQlnlui8&feature=player_embedded

Azt hiszem holnap már mehet is a feljelentés az ügyészségre, hogy kik hallgatták le õket !!
Ugyanis ez egy baráti beszélgetés pár kupica pálinka mellett és otthon ( a gyerekeket is lehet hallani a háttérben).
1/10
dantonb 2012 ápr. 20. - 00:24:53 1/10
(4356/8852)
Hát azért van olyan is hogy valaki élesen ironizál ,és amikor ezt a hülyék nem értik meg holott nyilvánvaló,akkor a szájukba köll rágni ,hogy vicc vót ám!
offtopic
kõmacska 2012 ápr. 20. - 00:21:55
(4355/8852)
http://www.kernertraining.hu/ - itt olvastam azt, hogy ha valaki utólag azt állítja egy sértõ megjegyzésérõl, hogy csak viccelt, AZ SOHASEM VICCEL, hanem õszinte. Teljesen komolyan gondolja, amit mond.
1/10
dantonb 2012 ápr. 19. - 23:55:53 1/10 Előzmény adamnagysweetmovie
(4354/8852)
Haha figyeld hogy irritálja nagyharang elvtársat ha igazat írnak róla és elvtársairól? Elmebetegezte már Dr Proktort,engem és most Te vagy soron.Régebben akit leelmebetegezett azt sikerült is bannoltatnia,most hogy téged még nem töröltek ,elképzelhetõ,hogy talán már némelyekben felmerült hogy talán mégsem õ az orvos ,hanem inkább az ápolt az elmegyógyintézetben.:)
1/10
dantonb 2012 ápr. 19. - 23:48:31 1/10 Előzmény olahmiki1959
(4353/8852)
"de ahogy én láttam, soha nem akart még a földbe taposni és megalázni senkit, legalábbis verbálisan,"
Akkor sürgõsen fordulj szemorvoshoz,és némi tárgyilagosság sem ártana.Ugyanis õ mást sem csinál ,ez a lételeme.Hû fegyverhordozója most éppen Sovngard néven fut.És látom Te is pályázol eme tisztségre.