Téma: Ma Reggel

offtopic
kõmacska 2012 júl. 20. - 21:35:25 Előzmény vénasszonyok -nyara
(8502/8852)
Találtam egy érdekes szöveget, szintén a gonoszság természetrajza lengyelül, ez itt épp a Hamlet átértelmezése:

KICSODA RYCHCIK HAMLET-JE?
Hamlet, a mi szegény Hamletünk. Feltételezhetõen az apját meggyilkolták és az anyja újra házasodni készül. Hamlet az áldozat. Milyen kényelmes ezt gondolni! Olyan személyiséget kapott, amely csatlakozhat a megbántottak csoportjához. Sebei mélyek, melyek nem akarnak gyógyulni. Valójában Hamlet vágyik a szenvedésre, emlékezni akar a bûntényre. Ez a bûntény teszi õt hõssé. Az áldozatok, az igazságtalanul bántottak, mindent követelhetnek a világtól. A szeszélyei, vágyakozásai, céljai törvényesek lehetnek, hiszen õ az áldozat. Ha õt bántják, õ is bánthat másokat. A gonosz mindentõl független és gyönyörû. Hamlet világa összeomlott. Ennek a pusztításnak ugyanakkor gyönyörûnek kell lennie.
offtopic
kõmacska 2012 júl. 20. - 20:04:19
(8501/8852)
MONDD, TE KIT VÁLASZTANÁL?

Választás csak akkor lehet, ha van ALTERNATÍVA.

Karinthy Frigyes:
Barabbás

A harmadik nap alkonyán pedig kilépett a bolt keskeny kapuján, és csendesen megindult az úton. Két oldalt füstölögtek a romok. Lent a kiszáradt árok fenekén találta az elsõt azok közül, akik Pilátus háza elõtt kiáltozták Barabbás nevét. Elfeketült nyelvvel vonított a vörös felhõk felé.
Megállt elõtte, és így szólt:
- Itt vagyok!
Az pedig felnézett rá, és zokogni kezdett.
- Rabbi, rabbi! - zokogott.
És a mester szelíden folytatta.
- Ne sírj! Állj fel és jöjj velem! Mert visszamegyek Jeruzsálembe, Pilátus háza elé és új törvényt kérek magamra és reátok, akik Barabbást választottátok, s akikkel ezt mívelte Barabbás.
A nyomorult pedig feltápászkodott és az õ öltönyét megragadta.
- Mester! - kiáltott elfulladva és könnyek között - ó mester, jövök! Mondd meg, hogy mentsem meg magam! Mondd meg, mit tegyek! Mondd meg, mit mondjak!
- Semmit, mondta õ szelíden - csak azt, amit három nap elõtt kellett volna mondanod, mikor Pilátus megállt a tornácon és megkérdezett titeket: „Kit engedjek el hát közülük, Barabbást, a gyilkost, vagy a názáretit?”
- Ó, én bolond! - kiáltott a nyomorult fejét öklével verve, - ó, én bolond, aki Barabbást kiáltottam! Barabbást, aki ide juttatott!
- Jól van - folytatta szelíden a mester - most jöjj hát velem Pilátus háza elé, ne törõdj semmivel, ne figyelj semmire, csak rám, és amikor én intek neked, kiáltsd egész szívedbõl és egész tüdõdbõl: „A názáretit!”; mintha azt kiáltanád: „Az életemet!”
Az pedig követte õt.
És találnak útközben egy másik nyavalyást, akinek Barabbás elvette házát, feleségét, gyermekét és szemeit kiszúratta.
És õ homlokon érinté csendesen kezével és így szólt:
- Én vagyok az. Jöjj velem Jeruzsálembe, és amikor én kezemmel érintelek, kiáltsad: „A názáretit!”; mintha azt kiáltanád: „A házamat! A gyermekemet! A szemem világát!”
Az pedig felzokogott és követte õt.
És találtak még másikat is, kinek lábai és kezei kötéllel voltak összekötve és nyakára hurkolva, õt magát pedig arccal lefelé bûzhödt mocsárba nyomta le Barabbás, tetvek és csúszómászók közé.
Odament hozzá, és megoldotta kötelékeit, és így szólt:
- Ismerlek téged. Te költõ voltál, aki a lélek rajongó repülését hirdetted: Jöjj velem, és amikor intek, kiáltsad: „A názáretit!”; mintha ezt kiáltanád: „A szabadságot! A léleknek és a gondolatnak a szabadságát!” Az pedig megcsókolta az õ saruját és csak a szemével könyörgött, mert a szája még tele volt sárral.
És így mentek tovább, és egyre több béna és sánta és nyomorult bélpoklos csatlakozott hozzájuk, akiket Barabbás tönkretett. És mindegyik külön-külön zokogva verte mellét és könyörgött neki, hogy intsen majd, ha kiáltani kell: „A názáretit!”; mintha azt kiáltanák: „Békesség, békesség! Békesség e földön!”
Estére pedig megérkeztek Jeruzsálembe, Pilátus háza elé.
Pilátus a tornácon ült és estebédjét költötte Barabbással, a gyilkossal. Kövéren és fénylõ arccal ültek ott, nehéz borokat ittak, és drága ételeket ettek arany edények fenekérõl: skarlátpiros palástjuk messze világított.
A názáreti pedig, élén a sokaságnak, mely követte õt, a tornác elé járult és felemelvén átszegezett kezeit, szelíden szólni kezdett:
- A pászkák ünnepe nem múlt még el, Pilátus! Törvény és szokás, hogy húsvétkor egyikét az elítélteknek elbocsátod, úgy, ahogy a nép kívánja. A nép Barabbást kívánta, engem megfeszítettek - de vissza kellett térnem halottaimból, mert láttam, hogy a nép nem tudta, mit cselekszik. E sokaság mögöttem megismerte Barabbást és most új törvényt akar. Kérdezd meg õket újból, amint a törvényeinkben meg vagyon írva.
Pilátus pedig gondolkodott, aztán vállat vont, és kiállván a tornác szélére, csodálkozva nézett végig a sokaságon és szólt:
- Hát kit bocsássak el már most, Barabbást, vagy a názáretit?
És akkor õ intett nekik.
És ekkor zúgás támadt, és mint a mennydörgés, zengett fel a sokaság.
És a sokaság ezt kiáltotta: „Barabbást!”
És rémülten néztek egymásra, mert külön-külön mindegyik ezt kiáltotta: „A názáretit!”
A Mester pedig halovány lett és megfordulván végignézett rajtuk. És külön-külön megismeré mindegyiknek az õ arcát, de e sok arcból egyetlen arc lett az esti homályban, óriási fej, mely ostobán és gonoszul és szemtelenül vigyorgott az õ arcába, véres szemei hunyorogtak és szájából büdös lé szivárgott és torkából úgy bömbölt rekedten: „Barabbást!”; mintha azt hörögné: „Halál! Halál! Halál!”
Pilátus pedig zavartan lesütötte az õ szemeit és mondá neki: „Te látod...”
Ó pedig bólintott fejével és csendesen felmenvén a lépcsõn, kinyújtotta kezeit a hóhér felé, hogy kötözze meg.
1917. január
olahmiki1959 2012 júl. 20. - 19:20:47
(8500/8852)
Az, hogy Nyitrai Zsoltot menesztették, valami erjedésfélét kezd talán mutatni. Én nem hiszem, hogy Nyitrai Zsolt alapjában véve rosszat akart volna, de hogy eléggé szerencsétlenül nyúlt a dologhoz - nemzeti konzultáció - az biztos.
Én kitöltöttem és visszaküldtem a kérdõívet, nagyjából azzal a megjegyzéssel, hogy egy pesti ember számára ezek a kérdések, amelyek speciálisan bizonyos vidéki régiókra vonatkoznak, nem nagyon megítélhetõek, és fõleg, nem átláthatóak, nem értelmezhetõek. Nem ezek az igazi, mindennapi problémákra vonatkozó kérdések, és megoldások.
természetesen tudom, hogy a néhány százezer kérdõív között semmiféle hatása nem lesz a válaszomnak, mint ahogy annak sem, hogy nagyon sokan a saját, magánéleti gondjaikról írtak a minisztériumnak, a kérdõív ürügyén.

Az, hogy Matolcsyt eltüntették az IMF tárgyalások környékérõl, az szerintem egy kifejezetten jó húzás volt. Matolcsy már elég nagy blamázst okozott a CNN interjúval, ahol inkább nevetségessé vált, ahelyett, hogy egy komolyan vehetõ gazdasági szakember benyomását keltette volna.
A külsõ megjelenésrõl nem beszélek, de azért borzasztó, hogy még ebben sincs szerencsénk. Egy jóképû, jó megjelenésû, magabiztos fellépésû ember helyett odaküldtük õt. No comment, ahogy mondani szokták.

Ha az IMF tárgyalások jól végzõdnek, akkor talán megnyugszanak kissé a kedélyek, és akkor bármi megtörténhet. Még az is lehet, hogy hosszú távon jól jövünk ki a dologból.
Ebben kell reménykedni.
adamnagysweetmovie 2012 júl. 20. - 18:51:49 Előzmény perry
(8499/8852)
Talán nagyobb szükség volna strukturális változásokra, mint az alkotmányozásra volt.

A költségvetés fenntarthatatlan, vagy megszorítanak, vagy kiadást csökkentenek és átstrukturálják a ktgvetés szerkezetét, elvetik belõle, ami pazarló és a beruházásélénkítõ lépésekre csoportosítanak át.
Nem?
adamnagysweetmovie 2012 júl. 20. - 18:45:39 Előzmény olahmiki1959
(8498/8852)
És azt ne feledd el, Miki, hogy pont a jogállam ilyen mértékû semmibevétele az, ami megakadályozza azt, hogy a gazdaság beindulhasson, hogy a bankok hitelezhessenek és a vállalatok beruházzanak.

Szóval lehet a kisember legyint a jogállamra, de attól még megérzi annak hiányát a tárcáján is.
Pedig elég bajunk lett volna a gazdasági válsággal megbírkózni, kár volt még erre rápakolni egy bizalmi válságot is...
adamnagysweetmovie 2012 júl. 20. - 18:40:20
(8497/8852)
Azért ne menjünk el amellett (bár nem fogok vitába bonyolódni), hogy Polt Péter ügyészsége az UD Zrt koncepciós pere (ahogy a bíró ezt rájuk olvasta) után ismét pofára esett, hogy úgy keverte "alapos gyanúba" Gyurcsányt, hogy késõbb mégsem találta azt alaposnak.
Nem mentegetni akarom Gyurcsányt, mert nekem gyanús az az ügy ettõl függetlenül, és tudjuk ezeket a gazdasági visszaéléseket baromi nehéz feltárni.
Amúgy halkan jegyzem meg, oligarhaügyekben (föld, közbeszerzés) ezen az alapon is soktucat eljárást lehetne most is indítani...

De hogy egy jogállamban egy ügyészség nem vádolhatna meg valakit a nyomozati szakaszban, az egyszer biztos....
Ahogy egy jogállamban a médiahatóság sem legyinthetne bírósági ítéletekre...
Ahogy egy jogállamban az AB sem hozhatna a bírók nyugdíjazása ügyében 3 hónap késéssel határozatot, a magánnyugdíjak ügyében meg tudjuk, hogy jártak el.

Szégyen ez a nemzeti együttmûködésnek csúfolt megfélemlítés-szervilizmus, lássuk be.
adamnagysweetmovie 2012 júl. 20. - 18:30:52 Előzmény olahmiki1959
(8496/8852)
A fidesz mintha szándékosan élezné a társadalmi feszültségeket, hogy a jobbik bázisát fenntartsa...
Mert így van a fideszre szükség, mint rendcsinálókra.

Sajnos én úgy látom, a fidesz létérdeke a jobbik fenyegetésének fenntartása, és pontosan így tesz, ilyen hangulatot generál a közéletben, a gazdasági életet ezért teszi bátran tönkre, adóztat fogyasztási alapon és osztja el a jövedelmeket azok felé, akik rá sem szorulnak.

Ezen lehet vitatkozni, én így érzem, ezerrel önti az olajat a tûzre valami miatt a fidesz, amíg ki nem csúszik a kezébõl egyszer a gyeplõ....

Az emberek biztosan a pénztárcájuk alapján érzik jól/rosszul magukat, de kérdés, bevállalnak-e ennek fejében egy autoriter hatalmat, mint teszem azt a Horthy-korszak. Ez nagy kérdés, én nem szeretnék ilyen országban élni, más meg igen.

De ha jól értem a szavaid, Orbán egyetlen esélye, ha a szabadságharcos-pávatáncos pénzszórás után végre a gazdaság fellendítésével foglalkozna. Ehhez kétségtelen jó lépés lenne, ha kötnének egy olyan megállapodást az IMF-fel, ami fegyelmezi a matolcsista hagymázas álmokat, de nem blokkol egy gazdasági növekedést. Az IMF jelenlegi hitelezési gyakorlata és a kiszivárgott elõzetes tárgyalási paraméterei erre engednek következtetni.

A kockázat, ha Orbán elkezd páváskodni, és a saját holdudvara gazdasági-hatalmi érdekeit nem engedi korlátozni, még racionális mértékben sem. Szerintem ennyire nem lehet süket. Persze lehet, elhúzza még hónapokig a megállapodást, de ezen az úton akkor sem mehet tovább a gazdságpolitika...

És azt csak remélem, hogy nem kezdenek el osztogatni a választások elõtt, hogy ezzel kompenzálják a döglõdõ gazdaságot - mert az az általad is veszélynek mondott demagógia, szavazatvásárlás.
olahmiki1959 2012 júl. 20. - 15:49:51
(8495/8852)
"Te gazdasági bajokról írsz, én politikaiakat látok"

Az lehet, és valószínûleg igazad is van, csak ha egy pillanatara az "egyszerû ember" szemszögébõl nézed a dolgokat, azokat baromira nem érdeklik a szimbolikus politizálás szegmensei, nem látják át a politikai összefüggéseket, a háttérben zajló folyamatokat, csak az érdekli õket, - teljesen jogosan, hogy ki tudják-e váltani a gyógyszereiket, és be tudják-e fizetni a havi számláikat.
Amikor egy országban gazdaságilag úgy-ahogy rendben mennek a dolgok, és viszonylag könnyû az élet, abban a pillanatban kevesebb a feszültség, jobb a közérzet és mindenki más színben látja a világot,

Annak idején, amikor hosszabb-rövidebb ideig Nyugat -Európában dolgoztam, ottani viszonylatban nem túl nagy fizetésért, ugyanakkor a hazai átlag többszöröséért, egész más volt kiülni egy teraszra egy süti meg egy kávé mellé, és nézni a délutáni napsütésben a téren fel-alá sétáló embereket, a szaladgáló gyerekeket, és jó volt látni azt a derût, a a nyugalmat, ami egy német vagy egy svájci ember arcán tükrözõdött, akin láttad, hogy nincsenek napi gondjai.
És azt megtapasztalni például, hogy bemehetek egy mûszaki üzletbe, és nyugodtan válogathatok a videók meg a hangszerek között, akkor, amikor egy videó itthon még csillagászati összegekbe került.
Ha ezt el lehetne érni nálunk is, egybõl sokkal egyszerûbb lenne az élet.

A sokat szidott, és manapság egyre többet dicsért Kádár-rendszernek ez volt az egyik óriási, mai napig tartó eredménye, hatása? Nem tudom, mi a helyes kifejezés.
Az embereknek nem voltak anyagi gondjaik, beálltak egy bizonyos életszínvonalra, és élték az életüket.
Igaz, hogy nem volt sajtószabadság, bár a sorok között nagyon sok mindent ki lehetett mondani, nem lehetett szabadon utazni, bár pontosan ezért mindenki megbecsülte magát külföldön, mert értéke volt a 3 évenkénti utazásnak, többek között hozzánk sem jött annyi bûnözõ a volt Szovjetunió köztársaságaiból, csecsenek, ukránok, és mások, bár ez most nem téma, csak megemlítettem.

Orbánék politikája nem érdekli az embereket, - sajnos, vagy szerencsére, - az összes kritikát, amiket mostanában hallok, kizárólag a rossz anyagi körülmények, az elszegényedés miatt fogalmazzák meg.

Ezt kéne felismernie a kormánynak, és ebbe az irányba elmenni, illetve ezeket a problémákat megoldani. mert ha ez továbbra is fennmarad, akkor elõ fog jönni óhatatlanul a legtisztább populizmus, akkor már nem lesz érdekes az Alaptörvény, a Szent-korona tan, a határon túliak helyzete, a szép szólamok, akkor annak fognak hinni, és arra fognak szavazni, aki jobb anyagi körülményeket, gyarapodást, könnyebbséget fog nekik ígérni.
Borzasztó demagóg a példa, de úgy tudom, a hitleri Németországban hihetetlenül prosperált a gazdaság, gyakorlatilag nem volt bûnözés, és mindenki üveges szemekkel ment a Vezér után, akinek mindezt köszönhették.
Tudjuk, mi lett belõle.
Én nem gondolom, hogy oda juthatunk, egészen más most a geopolitikai helyzet, de az biztos, hogy jól hangzó ígéretekkel meg lehet téveszteni az embereket. Ami egyértelmûen a Jobbik malmára fogja hajtani a vizet.
És akkor nem virtuális, hanem valóságos fenyegetéstõl kell majd tartanunk.
Na, azt nem kellene megvárni.
offtopic
kõmacska 2012 júl. 20. - 15:47:45
(8494/8852)
Mindenki szíves figyelmébe ajánlom, milyenek azok az emberek, akik nem tudnak megbocsátani, akik nem tudnak felejteni, akik képtelenek másra, mint a gyûlöletre, akik figyelmébõl minden más kiesik, és csak a bosszúra koncentrálnak.... õk nem adnak hozzá a világhoz semmit, viszont mindent elvesznek, amit csak lehet. Azért veszik el, hogy elpusztítsák; õket magukat nem táplálja a világ, de ne tápláljon mást se... õk nem boldogok, de ne legyen boldog más se; õk nem élnek, de ne éljen más se....
offtopic
-csengõzoli-- 2012 júl. 20. - 15:09:47
(8493/8852)
MOndjuk ez is igaz..
vénasszonyok -nyara 2012 júl. 20. - 15:00:56
(8492/8852)
attól még tovább foglalkozhatnának vele, mint a heti gennyes 8 éven át, a "humor mindig ellenzéki" szellemében.
perry 2012 júl. 20. - 13:28:28
(8491/8852)
http://hirek.elelmiszerklub.hu/2012/05/kopint-tarki-magyar-gazdasag-helyzete.html
http://www.penzugykutato.hu/hu/node/1009
http://index.hu/kulfold/2012/02/15/krugman_a_felelotlen_penzugypolitika_a_kozszfera_eladosodasahoz_vezetett/
http://nol.hu/gazdasag/kifulladt_a_gazdasagi_novekedes
http://hvg.hu/gazdasag/20120416_nemet_vallalatok
http://www.mfor.hu/dossziek/881.html?PageNo=3
Ha ezekbõl átlátod merre felé halad a gazdaság akkor megemelem a parókám.:)
Szóval, párt függetlenül nekem az a véleményem, hogy vagy tényleg megszorításokat kell bevezetni, vagy strukturális
változásokra lenne szükség, mondom én a "mezei" közgazdász.:)
-csengõzoli-- 2012 júl. 20. - 10:04:09
(8490/8852)
Medgyessy bukásakor mindenki az MSZP végét jósoltam,hogy végük van.
Erre rá két évre úgy megnyerték,mint a pinty.
adamnagysweetmovie 2012 júl. 20. - 09:44:43
(8489/8852)
Azt hiszem, teljesen máshogy látom.
Te gazdasági bajokról írsz, én politikaiakat látok, bizalmi válságot, ami mindent megmérgez, szétmar. Ami miatt menekül a külföldi tõke Mo-ról, ami miatt folyamatosan emelkedik az adószint, ami miatt a hazai vállalkozások nem jutnak hitelhez, s még annál is kiszámíthatatlanabbnak ítélik a jövõt, mint ami a gazdasági világválságból egyébként következne.

Te gazdasági bajokról írsz, és meg sem említed azt az ámokfutást, amit a demokráciával tett a Kedves Vezetõ. Ami minden jószándékát alapvetõen hitelteleníti.

Az MSZP csusztatott, erre Orbán összes beszéde hiteltelen, tele lódításokkal, piaci bölcsességekkel, hogy az inadekvát szófordulatokat és az uszító tartalmakat most ne részletezzem.

Te korrupcióról írsz, és nem veszed észre, hogy semmi nem történt a korrupció felszámolása ellen, hanem kifejezetten egy mutyikör nyílt futtatása folyik. Hiába mondod, hogy dehát az emútnyócév, ennyire nyíltan nem ment a pártközeli cégek pumpálása és egyáltalán, hogy ezen a téren a 2/3-ot erre használja a fidesz, ez lenne a tisztába rakás, az siralmas...

Orbán egyáltalán nem érti a modern világ mûködését; én még támogatom is a hazai termelõk segítését, de nem ilyen barbár és esetlen, egy szûk, baráti kört preferáló módszerekkel, az államot mind nagyobbra növesztve, mindenkit elijesztve innen, elszigetelve az országot.

Hogy mindig a nulláról kell kezdeni, az siralmas. Ezért volt teljesen abszurd, hogy Orbán, a szavazati joggal rendelkezõk 1/3-át maga mögött tudva lenyomott az ország torkán egy rendszerváltást. Ezt hogy lehetne folytatni, mégis????
És a normálisabbak most nem egy ellenterrorkampányt fontolgatnak a takarítónõi szintig újra mindenkinek a kirúgásával(sõt én senkitõl nem hallottam ezt, de a veszélye attól még fennáll, és valahol jogos is lenne Orbán és vazallusai ténykedését látván!, csak nem vezet elõre).
Hanem az a nagy kérdés, ebbõl a retromagyar katyvaszból, amit idekavartak a nemzetmegmentõink két év államigazgatási rezsijét elpazarolva rá, szóval ebbõl mi az, amit muszáj megváltoztatni, hogy necsak a félmillió békemenetes ízlését tükrözze, a többit viszont hagyni kell, mert nincs az országban annyi tartalék, hogy teljesen visszabontható legyen az orbáni állam. És sehonnan se hallom, hogy a 2010-es köztársasághoz kellene visszatérni, mert az szétrohadt, annak az agóniájának a betetõzése az orbáni válasz...

Nem tudom, mennyi idõ kell, hogy ezeket felismerje a társadalom és fõleg hogy kikényszerítse a jó válaszokat...
adamnagysweetmovie 2012 júl. 20. - 09:11:17
(8488/8852)
Nem kéne mg nehezebbé tenni a pártalapítást, és akkor nagyobb lenne az esélye a közélet megújításának, új mozgalmak megjelenésének, hogy a Gyurcsány+Orbán populizmus végre leváltható legyen.
olahmiki1959 2012 júl. 20. - 08:58:59
(8487/8852)
Az elkövetkezõ két évben nagyon sok mindent lehetne csinálni, de ahhoz most kéne hozzálátni, késlekedés nélkül. És akkor vissza lehetne hozni a sírból a választást.
"Ezek" ugrásra készen várnak arra, hogy mikor jöhetnek vissza, akár a ciklus letelte elõtt, és akkor ugyanúgy mindent le fognak rombolni, mint régebben. Erre is számítania kellene a Fidesznek, hogy diadalittasan az új Alaptörvényt be fogják zúzni, mindent hatályon kívül helyeznek, megszüntetnek, visszaállítanak, csak azért, mert nem õk voltak hatalmon.
Ez a borzasztó, hogy mindig a nulláról kell indulni, ahelyett, hogy a meglévõ dolgokat fejlesztenék tovább, azokra építenének.
Mindegy, okos politizálással, és jó gazdasági lépésekkel, - Matolcsy nélkül - még mindig elõre lehet jutni, de már a 24. órában vagyunk.
-csengõzoli-- 2012 júl. 20. - 08:44:58
(8486/8852)
Van egy réteg akiknek jót tett a 16% is, az új munkatörvénykönyv és a multik megadóztatása is.
Minden azon fog múlni,hogy hogy állunk gazdaságilag 2014-ben. Kicsit félek,hogy emiatt a külföldi "barátaink" elintézik majd, hogy véletlenül se álljunk jól :) Szûcs Erika, Gyurcsányék... belegondolni is borzalmas...
olahmiki1959 2012 júl. 20. - 01:04:55
(8485/8852)
Matolcsyt kéne meneszteni, a rengeteg gazdasági melléfogást megpróbálni helyrehozni, a visszamenõleges hatályú törvényhozást megszüntetni, az idõs rokkantnyugdíjasokat nem visszaerõltetni arra a munkaerõpiacra, amelyen magasan képzett, nyelveket beszélõ, 35 év feletti emberek is nehezen tudnak elhelyezkedni, nem a közmunkától remélni a munkanélküliségi helyzet javulását, hanem nagy beruházásokkal valódi munkahelyeket teremteni, a régi, nagy magyar sikerágazatokat feleleveníteni, nehézipar, könnyûipar, a mezõgazdaságot felpörgetni, stb, stb.

Ezeket kellene minél hamarabb legalább elkezdeni megcsinálni, mert ellenkezõ esetben minden jóindulatom ellenére, azt kell mondjam, Orbánék nagyon nagyot fognak bukni. A társadalom szinte minden rétegét sikerült már maguk ellen hangolniuk.
Fel kellene figyelniük nem csak a rosszindulatú baloldali, hanem azokra a jobb oldalról jövõ, segíteni akaró figyelmeztetõ hangokra is, amelyek egyre többen vannak.

Engem sokkal jobban zavar, hogy kik jöhetnek esetleg helyettük.
Mert a régi szoci õskövületek, hogy csak egyet említsek, Szûcs Erika (jézusom!), vagy az új, agresszív, nagyképû társaság, Vadai Ágnes, Török Zsolt, nem utolsósorban Gy.F, akinek csak a kezdõbetûit írom le, mint egy bûnözõnek, és a többiek, egyik borzasztóbb, mint a másik.
Nyolc évig alig vártuk, hogy eltûnjenek már végre, és a legszörnyûbb lehetõség, hogy újra visszajöhetnek.

Az is szórakoztatna, ha nem komoly dolgokról lenne szó, amikor azok a volt miniszterek, közgazdászok, "szakértõk", akiknek nyolc évük volt arra, hogy projekteket indítsanak be, helyrehozzanak problémákat, javítsanak a helyzeten, és nem csináltak semmi érdemlegeset, most a különbözõ tv mûsorokban baromi nagy szakértõnek mutatják magukat, és elmondják a tutit. Most, ellenzékben.
Kormányon meg nem csináltak szinte semmit, maximum a hozzájuk kötõdõ emberek az élet legkülönbözõbb területein loptak, mint az állat. (Bocsánat a kifejezésért).

Kulcsár-ügy, BKV-ügy, Strabag-ügy, Demszky 20 évig tartó ámokfutása, Budapest teljes leamortizálásával, vecsési számlagyár, mind-mind súlyos milliárdokat jelentett az államnak, mínuszban.

Úgy látszik, mi, amik itt lent vagyunk, mi mindig megszívjuk, teljesen mindegy, ki van hatalmon.

Az LMP komolytalan gyerekek társasága, egyelõre hõzöngésen és médiacirkuszokon kívül még nem nagyon tudtak mit felmutatni, a Jobbik megerõsödésétõl viszont komolyan tartani lehet.
Akkor viszont, - attól félek, - teljesen el fogjuk vágni magunkat a világ elõtt.
És a kör bezárult.

Egy olyan ember van, aki minden problémát rövid idõn belül konszolidálni tudna, beindítaná a gazdaságot, csökkentené a munkanélküliséget, és általánosságban nagyon sokat tudna javítani az ország közérzetén, és hangulatán.
Mindenki úgy érezné, hogy végre megint érdemes optimistának lenni, lenne egy pozitív jövõkép, és a hosszú évek stagnálása után végre elindulnánk felfelé.
Ja, hogy ki ez az ember?

Én vagyok...
offtopic
kõmacska 2012 júl. 19. - 23:28:11
(8484/8852)
-csengõzoli-- 2012 júl. 19. - 22:22:49
(8483/8852)
A "Dögkeselyû" c. film nagyon jó,ajánlom megnézni.
-csengõzoli-- 2012 júl. 19. - 22:21:40
(8482/8852)
Hm,én se merném nagyobb összegben megtippelni ki fog nyerni,kíváncsi leszek a fidesz hajrájára,hogy mit találnak ki.
Szerintem van rá esély,hogy megint fidesz nyer,csak nem 2/3-al, és a Jobbik nagyon meg fog erõsödni.
(egyébként adamnak csak azt akartam mondani,hogy nem mindenki utálja azért az õ kis Orbánviktorát :)
Szegénykém képzeld el,ha mondjuk holnap Orbán lemondana és eltûnne a közéletbõl...
Ádámka élete onnantól kezdve értelmetlenné válna :D
olahmiki1959 2012 júl. 19. - 22:16:24
(8481/8852)
"Hogy meg fogsz te lepõdni, mikor a köv. választast is megnyeri a fidesz..."

Sajnos, erre nem mernék feltenni egy nagyobb összeget. Pont az a baj, hogy hiába töröm a fejem, fogalmam sincs, hogy ki lenne legközelebb a jó választás.
Bár lehet, hogy a mostani politikai palettát elnézve, még mindig a Fidesz lenne a legkevésbé rossz.
Persze ahhoz alaposan meg kellene újulniuk...
offtopic
-csengõzoli-- 2012 júl. 19. - 20:45:49 Előzmény adamnagysweetmovie
(8480/8852)
Hogy meg fogsz te lepõdni, mikor a köv. választast is megnyeri a fidesz...
offtopic
vénasszonyok -nyara 2012 júl. 19. - 17:28:30
(8479/8852)
Tudnak ezek a lengyelek. Ilyen jó animációs filmet rég nem láttam. Érdemes lenne topic-ot nyitni neki.
offtopic
kõmacska 2012 júl. 19. - 17:04:28
(8478/8852)
Ugyan már, Orbán nem vesztes. És nem a Gyurcsány elleni bosszúvágy vezeti.
Tanulj meg egy szót: hübrisz. Olvasd el, mit jelent: http://hu.wikipedia.org/wiki/H%C3%BCbrisz
offtopic
kõmacska 2012 júl. 19. - 16:59:33
(8477/8852)
A nem éppen ijedõsbe sok minden belefér.
Pl. nem éppen ijedõs, sõt bevállalós, ha a karrierjérõl van szó.
És nem éppen ijedõs, sõt bevállalós, ha valakivel vitatkozni kell.

Szalai is épp elég gátlástalan, "bevállalós", nem kell félteni. Törtetõ karrierista, akinek semmi sem szent.
Persze õt nem elvont elméleti problémák izgatják.

Az említett "hivatás" viszont senkinek sem való, kár ezen rágódni.
Seven7Crown 2012 júl. 19. - 16:58:41
(8476/8852)
Csak ezt a Fidesz emberei nem akarják megérteni!:P
Seven7Crown 2012 júl. 19. - 16:53:36
(8475/8852)
Ne is kutakodjunk!
Nézzünk rá Orbánra, és máris megfigyelhetjük, hogy a Gyurcsány ellen elveszített választások egy kész emberi ronccsá tették!
A gyûlölete, pedig az országot is haza vágja!

Viszont ezt a bosszút ne keverd a családokon belül megtörtént tragédiákkal, mert a hatalom elvesztése, és a szeretteink deportálása nem említhetõ egy lapon!
Seven7Crown 2012 júl. 19. - 16:46:11
(8474/8852)
Csak nem a kuplerájban!
offtopic
kõmacska 2012 júl. 19. - 16:46:03
(8473/8852)
Mindenki szíves figyelmébe ajánlom, milyenek azok az emberek, akik nem tudnak megbocsátani, akik nem tudnak felejteni, akik képtelenek másra, mint a gyûlöletre, akik figyelmébõl minden más kiesik, és csak a bosszúra koncentrálnak.... õk nem adnak hozzá a világhoz semmit, viszont mindent elvesznek, amit csak lehet. Azért veszik el, hogy elpusztítsák; õket magukat nem táplálja a világ, de ne tápláljon mást se... õk nem boldogok, de ne legyen boldog más se; õk nem élnek, de ne éljen más se.... Érdemes megnézni, tanulságos kis alkotás.
http://auto.indavideo.hu/video/A_pusztito_1
Seven7Crown 2012 júl. 19. - 16:42:00
(8472/8852)
Csak a másik hölgynek nem kell ilyen alantas munkákat bevállalni, mert elismert értelmiségi, aki az eszével is megkeresi a kenyerét!
Sz.Annamarinak viszont csak a ronda feje van, akit szerintem még egy perverz sem erõszakolna meg, de pénzért viszont Orbán seggét is kinyalja ha azt kívánják tõle, mivel eléggé korlátolt, és máshogy nem tud érvényesülni!:P
adamnagysweetmovie 2012 júl. 19. - 16:41:44
(8471/8852)
Érveid súlya alatt meghajlok. Szia!
adamnagysweetmovie 2012 júl. 19. - 16:41:12
(8470/8852)
Orbán és Fico vajon ma összepacsiznak Pozsonyban?
Fico már eltávolodott a szabadságharcos B-középtõl, Orbánt viszont kivetik, kifütyülik a magyar ultrák (lásd a debreceni bajnokavató füttyorkánját).
Félek mind a magyarok, mind a szlovákok nekiugranak a Kedves Vezetõnek.... Jó, ha Kövér ott lesz, és bicepszével megakadályozza a pancserpuccsot.
offtopic
vénasszonyok -nyara 2012 júl. 19. - 16:39:46
(8469/8852)
"De ami azt illeti, tényleg elég sokszor bebizonyította, hogy nem épp ijedõs..."

tehát belevalónõ? Akkor neki való az említett hivatás és jár érte az ÖSZTÖNdíj is.
offtopic
kõmacska 2012 júl. 19. - 16:36:04
(8468/8852)
Amikor fiatal volt, még simán leápolta Lukács Györgyöt. Ez volt az ára a státuszának. (Akitõl ezt hallottam, szimpatizál Hellerrel, ettõl függetlenül lehet, hogy ez csak legenda).
De ami azt illeti, tényleg elég sokszor bebizonyította, hogy nem épp ijedõs...
Seven7Crown 2012 júl. 19. - 16:34:38
(8467/8852)
Na de kérlek!
Én ezt az embert inkább leköpöm, mint magasztalom!
Toroczkai 2006 õszén a fõvárosban, és több vidéki nagyvárosban, például Debrecenben és Nyíregyházán szónokolt Gyurcsány ellen, és Az MTV-székházának felgyújtása után, tucatnyi társával elítélték!
Közben a Fidesz, és a Jobbik által támogatott kuruc.info is megtette a magáét, jogellenes magatartásuk pedig odáig fajult, hogy most éppen 100 ezer forintnyi jutalmat ajánlottak fel azoknak, akik érdemi információval szolgálnak a kassai gettó egykori parancsnoka, Csatáry László letartóztatását sürgetõk flashmob résztvevõirõl.
Seven7Crown 2012 júl. 19. - 16:10:37
(8466/8852)
Ráadásul B.Gyula sem tudta lejáratni, csupán annyit ért el, hogy saját magára hozott szégyent!:P
Viszont lehet, hogy sikerrel járt volna, ha maga ellen indít eljárást, mert nagyobb sansza lett volna arra, hogy elítélik!:P
Seven7Crown 2012 júl. 19. - 16:04:52
(8465/8852)
Csak amíg Sz. Annamária egy világszerte lenézett tahó, addig H. Ágnes egy világszerte elismert szakember!
És ez Annamarinak eléggé kínos!
Lehet, hogy a pornós szakma jobban állt volna neki, mert ha õt valaki meglátja, akkor már korbácsra sincsen szüksége!:P
-csengõzoli-- 2012 júl. 19. - 15:32:02
(8464/8852)
ólj= ülj
-csengõzoli-- 2012 júl. 19. - 15:31:32
(8463/8852)
Akkor most ólj le és gondold ezt át mégegyszer...
adamnagysweetmovie 2012 júl. 19. - 14:09:22
(8462/8852)
AZ AMERIKAI ALKOTMÁNYT 27-SZER MÓDOSÍTOTTÁK TÖBB MINT 200 ÉV ALATT.
A FIDESZ 1 ÉV ALATT TART A FELÉNÉL...
adamnagysweetmovie 2012 júl. 19. - 13:16:41 Előzmény olahmiki1959
(8461/8852)
"Én csak annyit jegyeztem meg, hogy - bár csípem az illetõt, - ezt a poént kihagyhatta volna.
Tudom, ez nem nagy dolog, de a semminél talán több."

Igen, helyesen tetted és méltányolom.
2/10
offtopic
meszag 2012 júl. 19. - 12:42:23 2/10
(8460/8852)
Jah, csak Heller Ágnes 83 éves, szalai meg 51, és gyanítom többet keres itthon ülve, mint Heller a világot járva. :P
offtopic
kõmacska 2012 júl. 19. - 12:41:00
(8459/8852)
Az emberöléssel nem értek egyet.
Persze nekem is megfordult már a fejemben, amikor két alföldi, homokos cigány férfi portáján a kemencében emberi csontokat találtak (pl. egy 17 éves fiú maradványait), meg a földben elásva, lebetonozva más emberek maradványait; (egy fiatal lánynak, akit megkínoztak, sikerült elrágnia a köteleit és elmenekült), a nyomozók azt mondták, nem beszélnek a részletekrõl, annyira iszonyatosak; no és persze rengeteg pénzt is találtak náluk stb... (érdekes módon ebbõl valahogy nem lett botrány) - szóval akkor eszembe jutott, hogy ezek eljátszották az élethez való jogukat.
De máskor még nem; és egyetlen kirívó eset miatt nem fogok egyetérteni sem a háborúval, sem a terrorizmussal, sem a halálbüntetéssel.
Mert ezek soha nem azt találják el, nem azt semmisítik meg, aki/ami a problémák igazi oka. Arra csak Isten képes; Õ meg eléggé ráér, nem sieti el. Én azt vettem észre, hogy valójában akkor tudok legyõzni egy problémát, amikor már nem ingerel. Akkor megszûnik a számomra. Amíg dühít, addig kötõdöm hozzá, addig nem tudok elszabadulni tõle - minél jobban dühít, annál jobban magához köt; és ez azt jelenti, hogy dolgom van vele, de a dolgom az, hogy magamban gyõzzem le, magamban változzak meg. A külvilágot nem tudom megváltoztatni, csak magamat. Persze ez nem valami látványos változás vagy szörnyû erõfeszítés - csak egyszer azt veszem észre, hogy könnyebb elviselni valamit, már nem fáj annyira. És akkor sokszor el is tûnik az életembõl az a probléma. Persze jön helyette más...
Énszerintem a legkitûnõbb és leginkább megható példa erre a belsõ változásra a Sorstalanság. Ahol Köves Gyuri azt tanulta meg, hogy még a KZ-lágerban is boldog legyen - és ezzel megtanulta azt is, hogy felelõs a saját életéért, nem mások a hibásak, ne másokkal foglalkozzon, és önmagát ne tartsa áldozatnak.
offtopic
kõmacska 2012 júl. 19. - 12:22:49
(8458/8852)
Nos, ha már nem emlékszel rá, íme az elõzmény:

"De a lényeg az, hogy Viktor a Vezér, aki, ugye köpönyegforgatással mindent elér, hatalmon legyen!:P"

Ajánlok neked egy másik vezért, sokkal jobbat Viktornál:
http://www.youtube.com/watch?v=wEKb_P1mPyQ
Itt a szövege, ha nehezen értenéd: http://www.zeneszoveg.hu/dalszoveg/31493/egyhazi-zenek/fel-baratim-zeneszoveg.html

És köszönöm a jókívánságot, meglesz :)
offtopic
vénasszonyok -nyara 2012 júl. 19. - 12:09:39
(8457/8852)
IKREK:
adamnagysweetmovie 2012 júl. 19. - 12:00:40
(8456/8852)
Ez mekkora riposzt:)
2/10
offtopic
meszag 2012 júl. 19. - 11:27:12 2/10
(8455/8852)
egy fenét oda, nyugdíjba.
adamnagysweetmovie 2012 júl. 19. - 11:13:48
(8454/8852)
Balsaiy takarodjon az alkotmánybíróságról, ha alkotmánybíróként kifogásolja, hogy az AB döntéseivel szembemegy a nemzeti együttmûködés rendszerével!

BALSAY, TAKARODJ VISSZA A FIDESZ-FRAKCIÓBA!
vénasszonyok -nyara 2012 júl. 19. - 08:54:57
(8453/8852)
Mivel nem értesz egyet? Szerinted a háború elfogadhatóbb, mint az ú.n. terrorizmus? A szlogen pont azt jelenti, hogy nincs köztük különbség.